Frölunda tappade 4–1 till 4–5

Med knappt sju minuter kvar ledde Frölunda 4–1 borta mot Brynäs. När matchen tog slut, 35 sekunder in på övertiden, jublade den lilla (165) hemmapubliken åt Hanna Thuviks läckra solomål som avgjorde matchen (5–4).

– Det ska inte få hända. Det är några returer vi inte plockar bort, vi är inte starka nog framför eget mål. Vi är kanske inte ödmjuka nog. Det här får vi lära av, det är tidigt på säsongen, men det får inte hända igen, sa Frölundas Andrea Dalen till TV4.

Norskan sköt till första mål för säsongen tidigt i tredje perioden, förnämligt framspelad av Edit Danielsson. 4–1 (44.29) borde ha stängt matchen, men Frölundas försvarsspel var svagt, det gick lätt för Brynäs att skapa chanser; även om såväl 3–4 som 4–4 kom i power play kändes inte Brynäs upphämtning ologisk.

Hanna Thuviks 2–4 och 5–4 var vackra mål, fina soloprestationer av den landslagsmeriterade 22-åringen – men så där lätt ska det inte gå att näta mot ett SDHL-lag vars målsättning är att ta SM-guld.