Frölunda har fått sin straffspecialist: ”Behövs det så kliver jag gärna fram”

► Redan 1–1 efter 60 minuter var en framgång för Frölunda i Karlstad.
► Då klev David Edstrom fram. Igen.

David Edstrom jublar efter sitt avgörande straffmål för Frölunda mot Färjestad. Foto: TV4 (skärmdump)

Han gjorde det hemma mot Linköping.
Han gjorde det borta mot Färjestad.
David Edstrom, 18, har blivit Frölundas straffspecialist – han fixade en 2–1-seger i Karlstad.

I 60 MINUTER stred Frölunda hårt för att matcha Färjestad, topplaget som hade större puckinnehav och lite fler långa anfall (35–21 i skott).

## Frölundas defensiv klart bättre än tidigare.

## Lasse Johansson storspelande målvakt – men han fick också bra hjälp.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

Båda lagen kunde ha avgjort i tredje, faktiskt skapade Frölunda det bästa (Malte Strömwall hade en straff, Linus Nässén prickade stolpen), och efter ännu en av alla dessa meningslösa tre mot tre-förlängningar var det dags för två man att kliva fram hos gästerna.

Lasse Johansson – nöp tre straffar.

David Edstrom – ende målgörare.

18-årige Edström satte dit pucken på samma iskalla vis som mot LHC (3–2) för knappt en månad sedan (pausfint, trissan i taket) och han sa till TV4:

– Alltid roligt att göra mål. Riktigt skönt (att vinna), nu gäller det att bygga vidare härifrån.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Edstrom (på lån från Vegas Golden Knights) såg vad vi andra såg, varför ett tidigare så bortasvagt Frölunda nu kunde vinna, eller ”vinna”, utanför Scandinavium:

– Mycket bättre i dag, vi tävlade mer, det var nummer 1. Vi hjälpte varandra bättre i defensiv zon. Men framför allt tävlingen.