► Precis som herrarna vann Frölundas damer sista matchen före jul.
► Men framgångarna skapar också problem i januari.
UPPDATERAT torsdag: Jennifer Carlsson missar resten av säsongen.

Tilde Utbult, en av flera Frölundatjejer som ska spela U18-VM. Foto (matchbilden): TV4 (skärmdump)

Skönt julfirande väntar för Frölunda efter seger i sista hemmamatchen för året. Ett ledningsmål med en sekund kvar av andra perioden lade grunden till segern mot SDE med 4-2.
I januari väntar U18-VM i Schweiz för sex av Frölundas talanger, en av dem är Tilde Utbult, 17.
– Jätteroligt, kul att vi är så många i laget som är uttagna, visar ju också att Frölunda lyckas med sin satsning, sa hon efter segermatchen.

DET BLEV SEGER i sista hemmamatchen för året. Frölunda satte sig i förarsätet när de i slutet på andra perioden vände ett 0–1-underläge och gjorde två mål på 35 sekunder. Andrea Dalens 2–1-puck (39.59) letade sig in med sekunden kvar av mellanperioden. Mentalt skönt för hemmalaget inför de avslutande 20 minuterna.

– Jätteviktigt i och med underläget. Vi gick in med en bra känsla inför tredje perioden, sa Frölundas unga talang Tilde Utbult.

SDE kröp något närmare med sitt reduceringsmål i powerplay (52.38) men Frölunda lät sig inte stressas nämnvärt. Andrea Dalen, med sitt andra mål för kvällen, avgjorde med sitt 4-2- mål (57.27).

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

– Det var lite stökigt i egen zon stundtals men jag tycker vi kämpar oss igenom det och tar hem tre sköna poäng, sa 17-åriga Utbult.

** Du får betydligt mer speltid nu jämfört med tidigt på säsongen. Måste vara extra roligt just nu?
– Kul att man får chansen, man är ju fortfarande junior så det gäller att ta vara på speltiden man får.

Nu återstår bara AIK borta på spelschemat innan årsskiftet. I den matchen spelar de sex landslagsuttagna spelarna. Men i januari (6:e-14:e) får Frölunda klara sig utan sina talanger i tre matcher. Då spelas nämligen U18-VM i Schweiz.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Känslan inför att få spela ett sådant mästerskap, dessutom med fem lagkamrater?
– Jätteroligt, kul att vi är så många som är uttagna, visar ju också att Frölunda lyckas med sin satsning. Vi är ett stabilt lag rakt igenom, känner ju flesta sedan tidigare (landslagssamlingar inför mästerskapet).

***

De sex uttagna spelarna är målvakten Maja Helge, backen Nellie Svensson och anfallarna Tilde Utbult, Ella Hellman, Emilia Bergeby Hallbeck och Edit Danielsson.

***

Frölunda får som sagt klara sig utan hela sex spelare i matcherna mot Modo (6:e), Luleå (7:e) och Linköping den 14:e januari. Sportchefen Kim Martin Hasson om bortfallen:

– Det blir lite som det blir, finns ingenstans att låna in från just då. Bara att köra med det vi har helt enkelt.

ANNONS

Fuktbehandling.se

***

Jennifer Carlsson utgick i första perioden. Väldigt olycklig situation när forwarden såg ut att fastna med ena skridskon i isen i samband med en kollision med en SDE-spelare. Fick sedan hjälp ut, återkom inte till spel.

UPPDATERAT TORSDAG 11.40: Foten bruten, Jennifer Carlsson lär inte spela mer den här säsongen.