Frölunda fick slita för att vinna, mål av två nyförvärv mot Tjeckien U18

► ÖCKERÖ: Frölunda fick mål av två nyförvärv i första träningsmatchen.
► Tjeckiens U18-landslag var dock en tuff nöt att knäcka.

Felizia Wikner Zienkiewicz, en av målskyttarna när Frölunda 3–2-vann mot Tjeckiens U18-landslag.

Merparten av åskådarna som tog sig ut till Öckerö ishall på fredagskvällen hade nog förväntat sig ett mer dominant Frölunda. Något överraskande var Tjeckiens U18-landslag nog så bra som hemmalaget i de två första perioderna.
Frölunda vann 3–2 – men först efter förlängning.
Felizia Wikner Zienkiewicz, ett av nyförvärven och målskytt, var däremot inte lika ställd över motståndets kvalitet:
– De är bra i en mot en-situationer.

FRÖLUNDA FICK SLITA för att besegra ett vasst tjeckiskt U18-landslag. Nya forwarden Emilia Vesa blev matchvinnare drygt en minut in i övertidsspelet med sitt 3–2-mål. Givet att det var första träningsmatchen för säsongen spelar resultat mindre roll, det ska man ha med sig. Med det sagt var nog både spelare och tränare i Frölunda nöjda med hur man tog tag i matchbilden från start i den tredje perioden. Det var först då man visade som ett lag att det ska skilja mer i kvalitet i en sådan här match än vad det länge gjorde. Inte alls konstigt dock, med blott fyra lagträningar i benen tog man sig an den första matchen för säsongen och den såg ut exakt som en sådan, med ett passningsspel som brast och en timing som så klart kommer bli bättre ju fler matcher laget spelar.

Däremot fanns det gott om individuella prestationer i hemmalaget att imponeras av. En av de yngsta på planen, forwarden Edit Danielsson, spelade med ett härligt driv och med sin fina skridskoåkning stökade hon till det rejält för tjeckerna i nästan alla hennes byten.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

Frölundas tre mål gjordes alla av nyförvärv. Förutom matchvinnarmålet satte Vesa ett friläge 6.38 in i den tredje perioden som betydde 2–2. Även hon imponerade med sin storlek och fart.

Frölundas 1–0 kom i power play, efter 8.27 i första perioden skulle även forwarden Felizia Wikner Zienkiewicz få debutmåla, ett avslut som slank in från höger tekningscirkel. Så här sa hon om sitt första mål i Frölunda:

– Jättekul såklart, det var väl egentligen tänkt som ett pass från början men alla mål räknas.

** Hur var det att möta U-18-laget? Förvånade hur jämnt det blev?
– Nej, tjeckiska spelare är ofta väldigt skickliga oavsett ålder, speciellt i en mot en-situationer, dessutom mötte vi en duktig målvakt.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Duktig var hon verkligen, den tjeckiska målvakten, Michaela Hesova. Flera bra räddningar, inte minst i tredje perioden i läge 2–2, när Michelle Karvinen och Hanna Olsson radade upp ett gäng chanser.

Frölundas tränare, Erika Holst, visade i tredje perioden att Frölunda verkligen ville vända runt matchen och fick bra utdelning efter att ha gått ner på lite folk och testat nya kedjekombinationer.

– Tanken innan matchen var att byta runt lite i kedjorna för att testa, sedan hade vi bra hugg i början på tredje och ville behålla momentum, sa Frölundatränaren.

Erika Holst fortsatte:

– En jättebra match för oss att få med en del nya spelare att få in. Men också en bra motståndare att möta som spelar med mycket energi och ger oss lite tid där ute, ett bra test för oss.

ANNONS

Fuktbehandling.se

***

I andra perioden bytte Frölunda målvakt, unga Maja Helge (16) löste av Stephanie Neatby.

Lite otacksamt för Helge som kom in när Tjeckien kanske hade sin bästa period i matchen, hon släppte in 2–1-målet (Andrea Trnkova stod för övrigt för båda bortalagets fullträffar). Men efter det spikade hon igen.