Den här gången orkade inte Frölunda hela vägem

► Frölunda var på väg att göra det igen – men den här gången kunde man inte reparera en svag start.
► Kim Rosdahls 3–1 i tom kasse stängde matchen.
► 2–2 nu, match 5 på tisdag.

MALMÖ–FRÖLUNDA 3–1: Det var ett jäkla bra försök Frölunda gjorde ändå, man hämtade sig från Malmös chockstart med två tidiga power play-mål, åt sig in, jämnade ut och började ta tillbaka matchen i mellanperioden, fick mer luft av Victor Olofssons 1–2 – och i tredje perioden var det en massiv jakt på kvittering där Malmö bara kunde slå ifrån sig.

Svårt att komma till heta chanser, tunga Malmö försvarade sin målvakt Jonas Gunnarsson utmärkt, men Frölunda skapade en del tryck, och med sju minuter kvar var Christoffer Ehn ytterst nära att trycka in 2–2 på Victor Olofssons förarbete.

Roger Rönnberg coachade, satte Olofsson med Jan Mursak och Carl Grundström, flyttade Simon Hjalmarsson till Joel Lundqvists och Pontus Widerströms enhet.

Johan Gustafsson lämnade buren med  halvannan minut kvar, men Frölunda skapade inget riktigt vasst.

Till slut var det PP-spelet som skilde i den här matchen.

Malmö två mål på fyra försök.

Frölunda inget på tre.

Även utan Ryan Lasch måste Frölunda få till den här spelformen, annars kan det bli svårt.

2–2, match 5 i Göteborg på tisdag.

***

Härlig stämning i Malmö. Grymt tryck. Och Frölundaklacken gjorde ett utmärkt jobb.

***

Fick Malmötränaren Peter Andersson utdelning på sin domarkritik och sin hopklippta video han tydligen skickat till domarbasen Uffe Rönnmark?

Tja, det blev ju tre tidiga PP som banade väg för Malmös 2–0-grepp.

ANNONS

Men … två av utvisningarna var klara, Carl Grundströms slashing såg jag inte, men det var aldrig något gnäll.

Var det lättare för domarna att blåsa nu när Peter skällt?

Kanske.

Men ärligt talat – domarna kommer inte avgöra den här serien.

Det kommer Malmös eller Frölundas spelare att göra.

Och en sak att få utvisningar med sig, man ska utnyttja PP-spelet också.

Jag är sanslöst trött på allt detta domarsnack, måste jag säga.

***

Frölunda gjorde ett bra jobb med att ge Malmö en kanonstart i den här matchen.

Första bytet: Pontus Widerström passade fel, Adam Almquist tvingades haka sig till utvisningsbåset.

0.37: Läcker backhand av Frederik Storm till 1–0 i PP. Ett riktigt klassmål.

1.11 Carl Grundström slashade sig till en utvisning som Frölunda klarade.

4.45. Pathrik Westerholm tog en urbota dum crosscheckingutvisning framför offensiv bur, låt vara att Robin Alvarez hade vissa balansproblem.

6.22. Malmö spelade enkelt, bra bread & butter-PP, skott och trafik, Nils Andersson sköt 2–0 när Fredrik Händemark skymde så att Johan Gustafsson inte såg pucken.

Frölunda var skakat, Daniel Zaar och Robin Alvarez hade lägen för mer men Frölunda spelade upp sig, hittade in och hade också en PP-chans men fick inte till det där.

Det var en jobbig grop Frölunda grävde för resten av matchen, men det var imponerande att se tålamodet.

Malmö skapade chanser i ett PP i mellanakten, men allt mer Frölunda sedan  som skapade inte mindre än fyra (!) stora chanser i ett power play-spel.

Victor Olofsson hade en av dem, sköt över då, tände lite senare hoppet när han vevade in en backhand via en Malmöspelares skridsko.

Den gången kunde inte ens Jonas Gunnarsson rädda, han visade dock klass tidigare i perioden då han rånade Carl Grundström.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

## Fakta:

1–0 (0.37) Frederik Storm 5/4 (Rakhshani, N Andersson)
* Fint PP-mål där Storm satte pucken högt med en backhand från en position mitt i skottsektorn.

2–0 (6.22) Nils Andersson 5/4 (Rakshani, Olofsson)
* Skott från blå, utmärkt skymning av Fredrik Händermark gjorde att Johan Gustafsson inget såg.

2–1 (36.10) Victor Olofsson (Sigalet, Rosseli Olsen)
* Så gör man slutspel, snabbt backhandsskott av Olofsson, tog på en motståndare och ställde Jonas Gunnarsson.

3–1 (59.36) Kim Rosdahl