Nilsson, Friberg, Spacek – en titt på Frölunda 21/22


► Med Max Friberg och Michael Spacek inräknade, med Frölundas trupp i princip klar, vi tar och grottar ner oss lite:
► Spelsättet på isen? Hur matchas laget från båset?
► Bredden nödvändig – vad betyder den för en del unga?
► Målskyttet – räcker en del nya spelare, ny attityd?

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Jag tittar närmare på Frölundas forwardsbesättning efter att det blivit klart med Max Friberg och Michael Spacek. Var tror ni killar som Karl Henriksson, Daniel Torgersson och Theodor Niederbach ska in? 


ATT FRÖLUNDA FÅR behålla Max Friberg kunde ni läsa redan i går kväll, i morse la jag till att inte heller Michael Spacek (får nummer 43 på ryggen) fick något tillräckligt bra NHL-erbjudande. Truppen (2+8+15) är alltså klar redan före midsommar, sportchefen Fredrik Sjöström textade skämtsamt ”Hoppas det …” när jag frågade om han nu kunde unna sig lite semester, för egentligen återstår bara två frågetecken.

1. Draften 23:e juli, Simon Edvinsson väljs tidigt i första rundan, NHL-klubben kan välja att plocka honom direkt, knappast det troliga, men möjligheten finns. Frölunda kommer behöva ge en rätt tydlig försäkran att Edvinsson får bra med speltid. Låt oss hoppas det blir så, för Edvinsson – när han lär sig vuxenvärldens bedömningar och avvägningar – kan bli en attraktion i SHL med sitt sätt att spela hockey.

Rakapuckar.com bild

2. Mattias Norlinder ska på camp med Montreal, kommer nog missa en del av SHL-säsongens inledning, men det troliga är att han kommer tillbaka (får ej spela i AHL).

Bara om något händer i fallen Edvinsson/Norlinder lär Frölunda agera. Knappast annars. Åtta backar. Alla ska ju få istid.

SHL, CHL, och Spengler Cup nere i Davos mellan jul och nyår, så förklaras att Frölunda vill ha en bred trupp. Fair enough, inga konstigheter.

Men, det ger oss också vissa saker att fundera över, som hur det kan bli med speltiden för en del av de unga, förutsatt att Frölunda inte drabbas av tre, fyra skador, förstås.

Det är ett på papperet bra lag Frölunda har, ett som har som primär målsättning att vinna hockeymatcher, gärna utveckla unga också, men vinna är nummer 1. Kan man tänka sig att Roger Rönnberg & Co – om det skulle behövas – kommande vinter ändrat inställning vad gäller att ”rotera” i truppen på fotbollsvis för att hålla alla igång?

Tveksamt. ”Spåren förskräcka”, verkar hockeyn tycka och minns Leif Boorks femkedjors-experiment (eller var det fem-femmors?) i Brynäs för rätt länge sedan.

Rakapuckar.com bild

Åtta backar är inga konstigheter, någon står över, någon ofta skadad, men tittar vi på forwards finns några funderingar i min hjärna.

Karl Henriksson ska på NY Rangers camp, ses tyvärr inte som center, var ska han in när han kommer hem?

Theodor Niederbach, sällsynt spelskicklig, pucksäker, skapande, var finns plats för honom? Given i JVM.

Daniel Torgersson, stark, kraftfull, spännande, skadad stor del av förra säsongen, var finns hans plats? Given i JVM.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Innan ni höjer era röster, jag är:

## Väl medveten om att det blir skador.

## Väl medveten om vikten av bred trupp.

Jag bara lyfter tanken att om Frölunda har en förhållandevis hel höst så kan det bli kortare utlån på någon, om ett spelsnille som Niederbach inte ges en tydlig roll tror jag till och med det hade varit önskvärt, kanske även vad gäller Henriksson. Om hösten är hel. Om.

Rakapuckar.com bild

Nå, så här satte jag upp fyra kedjor (snälla, ta det inte för allvarligt):

Jacob Nilsson–Jan Mursak–Max Friberg
Patrik Carlsson–Michael Spacek–Ryan Lasch
Elmer Söderblom–Joel Lundqvist–Johan Sundström
Mats Rosseli Olsen–Nicklas Lasu–Linus Nässén

Kvar har vi då Henriksson (borta i början), Niederbach och Torgersson.

Spelsättet? Mm, Frölunda kommer modifiera det lite, det vet ni, juniorlagen fick besked om det tidigt i våras, fortsatt intensivt med forechecking, dock lite smartare, inte lika mycket ”gå stenhårt på allt.” Max Fribergs citat var bra: ”Vi kanske väger av vissa situationer mer än vi gjort.”

Jag ser väldigt mycket fram emot att följa detta.

Rakapuckar.com bild

Matchningen? Ska Roger Rönnberg fortsatt tala vitt och brett om ett ”fyrkedjorslag”? Mycket möjligt. Då kanske min ”fjärdekedja” ska innehålla spelskicklige Niederbach snarare än rivige Linus Nässén. Jag vill verkligen få in Niederbach, tro inget annat, finns ju mycket hockey i den skallen, jag vill bara visa på att helt lätt är det som synes inte. 

Bland centrar tycker jag, hur mycket ”fyrkedjors” Frölunda än vill vara, att det finns en hierarki där Jan Mursak/Michael Spacek är 1/2 och Joel Lundqvist/Nicklas Lasu 3/4, men visst – det skulle inte tokförvåna om Rönnberg börjar hösten med att utbrista ”O Captain! My Captain!” och placerar Lundqvist med Ryan Lasch motiverande det hela med ”Det har ju fungerat förr.”

Förvåna. Men inte tokförvåna. Viktig distinktion här.

Målskyttet? Mm, här var ju Roger Rönnberg tydlig för någon månad sedan, handlar om en attitydsförändring, mer fokus på kvalitet än kvantitet, ”ändra några av grundtankarna i vad som bygger effektiviteten.”

Att detta inte förblir bara snack utan en väldigt välfungerande verkstad,  plus det här med att bättre få ihop gruppen, få alla att dra åt samma håll, tro på vad de gör, det är sannolikt allra viktigast för Frölunda kommande säsong. Sedan blir det spännande att se om Jacob Nilsson kan göra de där15, 20 målen, om Elmer Söderblom kan slå ut i ... hm, blom, om Laschs och Spaceks fina passningar gör det lättare för övriga att näta. Till exempel.  

Rakapuckar.com bild

Knappt tre månader till SHL-premiär.

En och halv månad (2/8) till höstens träningstart.

Jag vet, vi har en sommar framför oss – men nog var det lite kul att blicka framåt?

En annan gång kan vi titta närmare på hur backar ska få spela nog mycket, att det blir väldigt intressant med store Matt Tomkins som konkurrent till Niklas Rubin, men … det kommer tid till det i höst.

***

Theodor Niederbach, Daniel Torgersson och Simon Edvinsson är alla uttagna i juniorlandslagstruppen som spelar sommarklassikern i Plymouth, USA: World Junior Summer Showcase. 

***

Frölundas motståndare i Spengler Cup: Team Canada (ett kanadensiskt "landslag" oftast bestående av Europabaserade spelare), Sparta Prag, Ambri-Piotta, KalPa och arrangerande Davos.

***

Malmö har Carl Söderberg på kroken enligt Mr Madhawk. Kul om det går i lås. Bra för SHL när profiler kommer hem innan de är färdiga, så att säga.

Skellefteå värvar tyske VM-anfallaren Stefan Loibl från Janne Alavaaras Mannheim.

Rakapuckar.com bild

***

Se där – Jacob Nilsson redan i träning med Frölunda. Jag skrev den här texten i går och hade snack med Nilsson i den här.


***

Citatet "O Captain! My Captain!" kommer från en dikt av poeten Walt Whitman, handlade ursprungligen om mordet på president Abraham Lincoln men blev sedan känt för den moderna publiken i filmen Dead Poets Society med fantastiske Robin Williams i huvudrollen. 

***

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
34 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Janne olsson, 1 månad sedanSvara

  Låter otroligt bra,längtar likt dig till augusti månad

  • Kommentar avatar
   Mattias, 1 månad sedanSvara

   Spännande uppställning, alltid roligt att testa sig fram.
   Men visar också att forwardssidan fortsatt är felbyggd med otydlig rollfördelning och för många klassiska centertyper. Jag hade gärna sett att de bröt med Mursak. Det spar en del pengar (jag vet, Frölunda lär få betala en del av lönen) för sena värvningar.
   Det skulle också göra det enklare att skapa tydliga roller.
   Sundström är väl normalt den med högst kapacitet i laget, borde få gå center.
   Niederbach bör in, som du skriver. Går före Henriksson och Nässen.
   Torgersson spännande med sin storlek, tror även han kan vara före Nässen när vi kommit en bit in i säsongen.
   Det ser ok ut framåt men Spacek och Nilsson ser jag som chansningar, Joel lät knappast bli bättre, Mursak var en stor besvikelse och har nu tre raka svaga säsonger, Purre blir äldre osv.
   Tycker fortsatt detta är ett lag för placeringarna 6 - 9 nånstans. Men blir gärna överraskad.
   I nuläget rankar jag exempelvis Malmö som bättre om de får in Carl Söderberg. De har bättre målvakts- och backsida och ett par spännande offensiva kedjor. Ska ju ha in ett par toppforwards till, dessutom.

   • Kommentar avatar
    Allen , 1 månad sedanSvara

    Tycker Frölunda har ett spännande lag på pappret, ser fram emot nästa säsong med tillförsikt. Ska ju göras på isen med! Tror att Mursak kommer göra en kanonsäsong tillsammans med resten av laget som lär vara otroligt revanschsugna!

     Kommentar avatar
     Mattias, 1 månad sedanSvara

     Hoppas, möjligheten finns.

   • Kommentar avatar
    Alfred , 1 månad sedanSvara

    Tveksamt till hur rollfördelningen blir.

    • Kommentar avatar
     Robertino Hökklo, 1 månad sedanSvara

     Här é det något invecklade spelschemat för Spengler Cup:
     .
     Frölunda ska spela i Spengler Cup och é i gruppen Torriani tillsammans med HC Ambri Piotta och Kalpa Kuopio. I den andra gruppen Cattini spelar HC Davos, Sparta Prag och Kanada.
     .
     Spelschemat för Spengler Cup:
     .
     1a matchen i Spengler Cup spelas mot HC Ambri Piotta 26 december 15:10.
     .
     Nästa match é match Kalpa Kuopio 27 eller 28 december 15:10.
     .
     Om Frölunda slutar 2a eller 3a i sin grupp Torriani så spelar de 29 december en play in till semifinal mot 2an eller 3an i den andra gruppen Cattini.
     .
     .
     Kommer Frölunda 1a i sin grupp går de direkt till semifinal och möter då antingen 2an från grupp Cattini eller 3an från grupp Torriani som spelar play in dagen före. Semifinalen spelas 30 december 20:15.
     .
     Finalen spelas 31 december 12:10.
     .
     .
     Lite intressant att Frölunda kan spela upp till 94 tävlingsmatcher kommande säsongen! :O Det é förståeligt att de vill ha en stor trupp då.

     • Kommentar avatar
      H72, 1 månad sedanSvara

      Efter att ha sett Spacek i VM så hade inte jag satt honom och Lasch i samma kedja. Bättre att låta de båda passningsgenierna servera mackor i var sin kedja. Till exempelvis Mursak och Sundström som då förhoppningsvis kan bryta sin målförbannelse från förra säsongen. Eller någon av dem med Nilsson så har får en flygande start i Frölunda.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Igen: ta inte kedjorna som ngt slags "Så här ska det se ut", jag kunde ställt upp dem annorlunda. Mer ett sätt att visa på bredd, konkurrens.

       Kommentar avatar
       H72, 1 månad sedanSvara

       Inga problem, bara kul att få spekulera och leka RR för en liten stund.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Absolut. Du är så välkommen. :) Ville mest vara tydlig med att jag inte tog stark ställning för något.

     • Kommentar avatar
      Conta , 1 månad sedanSvara

      Nej 4e kedja
      MRO-Lundqvist-Lasu
      Sundström center i 3e kedja med Nässen som ytterforward.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Nu satte jag inte upp det så eftersom Frölunda varit tydligt med 20 och 31 som centrar.

       Kommentar avatar
       Conta, 1 månad sedanSvara

       Tråkigt att Rönnberg är så tjurskallig och ska ha både nr20 och nr31 som centrar. Tråkigt nog kommer Rönnberg sätta Lasch med Joel, har ju funkat förr?? Joel äldre nu, hängde inte med i annfallszonen när tempot drevs upp.

     • Kommentar avatar
      Kenneth, 1 månad sedanSvara

      Om bara Sundström, Lasu och Ekblom steppar upp igen så ser det kanon ut! Borde få lite bra utveckling på Norlinder och Johansson denna säsongen.
      Glömde dock av att målvaktssidan inte är den bästa men någon puck per match borde dom ju kunna ta.

      • Kommentar avatar
       Mattias på schlätta´, 1 månad sedanSvara

       Oavsett uppställning - det var ju verkligen bingo att både Friberg och Spacek blir kvar (eller ja, i det senare fallet kanske man snarare ska säga ansluter), och att man dessutom fick klart med Jacob Nilsson. Personligen tycker jag det finns en bra mix av ungt & gammalt, olika kvaliteter, fysik & teknik. Om det sen verkligen blir bra på isen, det återstår att se. Tyvärr finns det ju aldrig sådana garantier, inte minst för att det finns 13 lag som OCKSÅ vill bli bättre :-) Men förutsättningarna tycker jag finns där, absolut.

       • Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

        Bara för att visa på olika valmöjligheter, att jag inte var ute efter att slå fast kedjor så här dags i juni.
        * Om RR vill hålla fast 20+81, det tre första:
        Carlsson–Lundqvist–Lasch
        Nilsson–Spacek–Sundström
        Söderblom–Mursak–Friberg
        * Om Mursak och Friberg ska separeras:
        Carlsson–Mursak–Lasch
        Nilsson–Spacek–Sundström
        Söderblom–Lundqvist–Friberg
        Finns en massa varianter, i höst blir det mer allvar av det hela, än så länge har jag inte riktigt blivit helt seriös med det. :)

        • Kommentar avatar
         STM, 1 månad sedanSvara

         Vi har fått en spännande trupp som "borde" vara topp 4 i år.
         Tycker Sjöström fått ihop detta riktigt bra. Längtar redan till hösten.

         • Kommentar avatar
          MH, 1 månad sedanSvara

          Desperat förening i Värmland landskapet som gud glömde bort

          • Kommentar avatar
           #18, 1 månad sedanSvara

           Jag längtar då rakt inte till augusti. Nu vill jag ha en lång skön sommar med mycket skärgård, grillning, rosé och ljusa nätter. Tids nog kommer säsongen att lunka igång. Med den kommer man att slitas mellan hopp och förtvivlan. Min spontana tanke med årets trupp är att den ser ut att vara byggd för serien, inte för slutspelet. Förra säsongen saknade vi verkligen en riktig stabil defensiv back (åtgärdat) och en tung/elak powerforward (ej åtgärdat). Min farhåga är att vi kommer att tvingas att bli runda i offensiv zon. Men jag sätter mitt hopp till Söderblom som jag verkligen hoppas kan blomma ut. Om han gör det hoppas jag att vi får se Lasch med Elmer och Spacek. Trevlig sommar på er allihop.

           • Kommentar avatar
            Petey, 1 månad sedanSvara

            Känns väldigt spännande detta! Flera klass spelare in och våra juniorer en säsong bättre! Och får Sundström en kick framåt så kan det bli en mycket trevligt säsong!
            Med denna trupp skall dom ligga minst topp 4, och får dom ihop det rigtigt bra! Då kan det bli Götaplatsen till våren helt klart!
            Bra jobbat Sjöström!

            • Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

             Niederbach, Torgersson och Edvinsson givetvis med i den juniorlandslagstrupp som ska till Plymouth, USA, i slutet av juli. Alla är JVM-spelare kommande säsong. La till en rad och en länk i texten.

             • Kommentar avatar
              Mr. Häst, 1 månad sedanSvara

              Vill man vinna SM-guld har ni facit nedan!
              Ryan Lasch - Johan Sundström - Jacob Nilsson
              Patrik Carlsson - Michael Spacek - Elmer Söderblom
              Max Friberg - Jan Mursak - Theodor Niederbach
              Joel Lundqvist - Nicklas Lasu - Mats Rosseli Olsen
              Extra: Karl Henriksson, Linus Nässén
              Utlånad: Daniel Torgersson

               Kommentar avatar
               Christoffer, 1 månad sedanSvara

               Ser bra ut.

               Kommentar avatar
               Kalle, 1 månad sedanSvara

               Nästan rätt! Lasch-mursak-nilsson Carlsson-spacek-friberg Söderblom-sundström-niederbach Lunkan-lasu-rosse Sundström behöver styra en lina för ärligt så är han inte jättesugen på att passa pucken även om lägen finns då kan Theo å Elmer leka på egen hand när dom har pucken! Lasch måste ha minst en att passa för det ska kunna bli mål och mursak kommer slå in returer. Spracek får ha Friberg som gräver fram pucken till honom sen får han visa att han både kan göra mål och passa Carlsson som kanske kan få några öppna mål! Sen tycker jag lasu är betydligt bättre å viktigare än många här, inte många som kan ta pucken från eget hörn av en motspelare sen plocka upp den i banan själv utan att sätta sig i trubbel eller dumpa som många andra i laget gör! Hoppas Henriksson blir kvar i AHL så slipper vi ett "problem" där så får nässen spela 13e! Torgesson lär väl bli utlånad?! Fan är endå taggad på nästa säsong, detta lag tror jag endå kan slåss om topp3. Jag va absolut inte såhär optimistisk för en månad sen!

               Kommentar avatar
               Carnbäck , 1 månad sedanSvara

               Den uppställningen tror jag på.

               Kommentar avatar
               Anders, 1 månad sedanSvara

               Helt korrekt uppställning

             • Kommentar avatar
              Julius, 1 månad sedanSvara

              Sälj Lasu, ser ingen uppgift för honom i laget! Han är en gruvarbetare längst ned i 4e line men tar en junior på hans plats 7 dagar i veckan. Varför skall han stjäla en centerplats. Han har aldrig varit en stjärna men 2 säsonger har han tillhört de sämre i laget. Friberg hundra gånger bättre lojalare och framtida kapten. Lasu och Joel slåss om samma centerplats, katastrof att de skall centra varsin kedja...

               Kommentar avatar
               Magnus, 1 månad sedanSvara

               Lasu kommer bli kapten efter Joel så det lär INTE inträffa :)

               Kommentar avatar
               Julius, 1 månad sedanSvara

               Han visar inget på isen som gör honom till kapten, en högst medioker spelare. Skall han vara låten för att han är Göteborgare? Nä hoppas han säljs. Tokhög lön till en gnuggade som slutat tacklas. Otvivelaktigt den största besvikelsen i VF

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

               Tokhög lön? Runt 150, 160. All respekt för att du inte gillar Lasu, det behöver man inte göra, men någon "tokhög" lön har han inte.

               Kommentar avatar
               Julius, 1 månad sedanSvara

               170.000. Handlar väl inte om att inte gilla Lasu? Han är en begränsad spelare har inget med honom att göra. Att låsa en centerplats till honom går ut över laget. Allt annat än Lasu och Joel i en ren checking line är helt galet. Joel har tyvärr passerat sin bästa tid och Lasu är helt enkelt inte bättre och att tjata om en offensiv uppsida i hans spel har bara gjort honom orätt. Han är på sin höjd en jobbig gnuggare att möta och skall ha speltid efter det!

               Kommentar avatar
               Magnus, 1 månad sedanSvara

               Som sagt. Han SKALL ta över som kapten efter Joel, så det kommer inte skeppa iväg honom.

             • Kommentar avatar
              Manne, 1 månad sedanSvara

              Lundqvist i en fjärde med Lasu och Rosse. Ja..

               Kommentar avatar
               Julius, 1 månad sedanSvara

               Helt rätt! Lundqvist och Lasu får bara sno en centerplats om dom nu skall spela. Tyvärr Joels speltid måste med ålderns rätt och vad han nu mer visar, Lasu är en väldigt begränsad SHL spelare

               Kommentar avatar
               Manne, 1 månad sedanSvara

               Lasu får ut absolut mest i en kedja som tutar och kör. Han ska inte ha några krav på sig att göra poäng, överhuvudtaget. Det ska inte ens pratas om poäng. Minns när han och Rosse ledde en fjärdekedja och gjorde det riktigt bra. Satte en del pyttsar, s

               Kommentar avatar
               VF, 1 månad sedanSvara

               Du har helt rätt Manne!! Att lasu ska spela i en fjärde kedja som kör sönder motståndarna. Lasu, Mike, Freddan Den kedjan gnuggade sönder alla lag!!

               Kommentar avatar
               Jack, 1 månad sedanSvara

               Lasu en begränsad shl spelare? Dagens skämt?

               Kommentar avatar
               Conta, 1 månad sedanSvara

               MRO,Lundqvist;Lasu i en 4e Kedja,ja det har jag tjatat om länge. Hoppas Rönnberg kan fatta någon gång,han har övertropå de gamla spelarna tyvärr.

             • Kommentar avatar
              Erik, 1 månad sedanSvara

              Kan inte förstå varför Henriksson ska ta upp en plats? En mustonen-light som åker och åker utan att det leder till något. Bättre att ge den tiden till Torgersson som har lite size och är en naturlig målskytt.

               Kommentar avatar
               Manne, 1 månad sedanSvara

               Där håller jag med dig. Henriksson har gått nedåt. Var på väg uppåt ett tag tyckte jag, men sedan har det gått utför.

             • Kommentar avatar
              Richard, 1 månad sedanSvara

              När man ser truppen lär en eller två forwards lånas ut, delar av säsongen. Inte otroligt att det blir Torgersson, Nänzen beroende på utvecklingen under sommaren när/om Henriksson landar på svensk mark. Det är viktigt att vi kan ta tillbaka spelare under säsongen

               Kommentar avatar
               Manne, 1 månad sedanSvara

               Nässen kan lånas ut om bristen på speltid finns senare. Att spela någon minut per match bara är meningslöst, då är en utlåning att föredra.

             • Kommentar avatar
              E23, 1 månad sedanSvara

              App, app, niederbach ska starta. Kommer brejka.

              • Kommentar avatar
               P.S, 1 månad sedanSvara

               Om jag inte minns helt fel så gick väl Boorkens experiment ut på att spela matcherna på tre femmor och rotera femvis/spelare/kedjor nästa match. Gick väl inget vidare.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                Växjö spelade en tredjedel av serien iår på tre femmor. Så under serie av lunken fungerar det. Men not slutet och i slutspelet behövs det lote mer folk

              • Kommentar avatar
               Kålle, 1 månad sedanSvara

               Så bra Friberg blir kvar, men det visste vi ju hela tiden. NHL kändes astronomiskt avlägset från första stund.

               • Kommentar avatar
                Nilsson, 1 månad sedanSvara

                Man börjar väl bli för gammal och konservativ för detta. Över hälften av din text handlar om annat än VF i elitserien. Det enda som jag är intresserad av. Det är NHL-camper. Spengler. CHL. Junior-VM å dittan å dattan. Är den ultimata orgasmen utifall ett Nhllag skulle fatta tycke för en Frölundait? Hollywood,Penninsstinna pajasturneringar samt ”landslagstrams” där de bästa i alla fall ej är med-är det så intressant? Nej. VF i Elitserien-eller SHL då…Det är det enda som intresserar mej. Men jag är väl en gammal insnöad stofil. Fast född på 70-talet….

                 Kommentar avatar
                 BitterEnvis, 1 månad sedanSvara

                 släng offerkoftan

               • Kommentar avatar
                Matte, 1 månad sedanSvara

                Smart att köra med 5 kedjor om man vill höja tempot på samtliga matcher. En juniorkedja som får utvecklas hade varit mycket intressant. Att tränare "misslyckas" innebär inte att konceptet är fel. Men i laget där och och då funkade inte helheten. Tycker definitivt det är bättre än att labba med olika konstellationer - det blir alltid våran framtid - junisarna som får står tillbaka.

                • Kommentar avatar
                 Mattias, 1 månad sedanSvara

                 Vi har landets kanske två mest lovande centrar i sina årskullar i Niederbach och Henriksson. Men ingen av dem lär få spela center.
                 Och trots överflöd av centrar - Joel, Lasu, Sundström, Mursak, Niederbach, Nässén och Karl Henriksson (och två forwards i Purre och Max som fixar rollen bra vid behov) värvar vi två centrar till i Spacek och Jacob Nilsson inför denna.
                 För mig är det obegripligt.
                 Skulle det få lysande och vi tar en topp 4 är jag bara glad över att bli motbevisas men svårt att se att detta lag skulle prestera så mycket bättre än de två föregående säsongerna.
                 Många andra lag rustar dessutom och blir tydligt bättre (Färjestad, Malmö, Luleå) än senast.

                 • Kommentar avatar
                  Rickard, 1 månad sedanSvara

                  Bra lag som sagt men pappret spelar sällan matcher!!! Hur har ledarna utveklat sig?? matchcotchning etc? Roger vad har han tänkt med spelet är det samma spår att (vi har vunnnit guld med det spelet så vi ändrar nada)

                  • Kommentar avatar
                   Mattias, 1 månad sedanSvara

                   Linköping gör mycket bra målvaktsvärvning i Marcus Högberg.
                   Skellefteå, Malmö, Luleå, Örebro, Rögle, Djurgården och Linköping skulle jag ranka har lite bättre målvaktssida än Frölunda i dagsläget. Såvida inte Tomkins överraskar rejält, vi hoppas på det.

                   • Kommentar avatar
                    Danne, 1 månad sedanSvara

                    Tror man går för att bygga 1-2 producerande kedjor som laget kan luta sig mot. Något som Roger envist gått emot de två senaste säsongerna. Med resultat därefter.
                    Tror detta blir bra skall ni se!
                    Trevlig sommar HL!

                    • Kommentar avatar
                     Göran A, 1 månad sedanSvara

                     Detta ser spännande ut. Topp6 garanterat. Shl:s bäste spelare återvänder, dvs Lasch. Om nu målvakts-tomkin blir en fullträff så kan detta Frölunda gå hela vägen. Gäller shl, övriga "skitturneringar" struntar jag fullkomligt i.

                     • Kommentar avatar
                      Conta , 1 månad sedanSvara

                      Ja målvakten Tomkins känns som en chansning

                      • Kommentar avatar
                       ErikL, 1 månad sedanSvara

                       RR kommer knappast sätta Joel som forward med Lasu i en 4e lina. RR lr om d va Sjöström har redan sagt att Mursak, Spacek, Joel och Lasu kommer gå in i säsongen som centrar. Sen kan ju läget såklart ändras, men i initialt är det så det ser ut. Min åsikt är (som många andras), att Sundström, Mursak, Spacek och Lasu borde gå som centrar.

                       • Kommentar avatar
                        Christer, 1 månad sedanSvara

                        Laguppställningen ser bra och spännande ut. Men, precis som andra redan påpekat, har jag en del frågetecken. Spelsystemet? Coachning? Två offensiva toppkedjor eller fyra jämnt producerande kedjor (som vi kan konstatera inte fungerar)? RR och övriga tränare har enormt mycket att bevisa för mig. RR är så förtvivlat enveten och tjurskallig ibland, så att jag blir galen!
                        Tror också att Frölundas vara eller icke vara som toppklubb i SHL, står på spel denna säsongen.

                         Kommentar avatar
                         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                         Ja, det var precis detta jag tog upp i texten som mycket intressanta punkter: hur fungerar det med ngt modifierat spelsystem, fyrkedjiors eller annan hierarki? Mycket intressant.

                         Kommentar avatar
                         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                         Ledsen för upprepningen.

                       • Kommentar avatar
                        Mikayla, 1 vecka sedanSvara

                        Typy bukmacherskie, profesjonalni Typerzy.
                        Bonusy i promocje legalnych bukmacherów.
                        Wyniki na żywo, piłka nożna, ranking typerów.
                        Bettinglex pl


                        Lämna en kommentar