Visst är det Mattsson som gäller i Frölunda


► Det står allt mer klart – Frölunda vill satsa på Johan Mattsson även nästa säsong.
► Han skulle förresten ha fått chansen i slutspelet förra säsongen om han inte blivit sjuk, Johan Gustafsson spelade på sprutor då.
► Jonathan Sigalet? Verkar kärva lite här.

Rakapuckar.com bild

Ambitionen är att ha Johan Mattsson kvar i Frölunda, det bekräftade sportchefen Fredrik Sjöström. Foto: FRÖLUNDA


JAG HADE ETT måndagssnack med Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och ville få reda på lite mer om hur han ser på succémålvakten Johan Mattssons framtid:

– Vi snackar men är inte riktigt framme än.

”Snacka” kan man göra med många, men givet Mattssons storspel efter migränbekymren känns han ju som en målvakt Frölunda borde vilja knyta upp.

På den direkta frågan om Frölunda verkligen vill ha Mattsson kvar, om man jobbar för det, var Sjöström tydlig:

– Ja, ja, absolut. Vi har goda förhoppningar.

Nästa säsong vill Frölunda alltså gå med Mattsson och … kanske Tex Williamsson, kanske någon annan, eller kanske en lönesänkt Johan Gustafsson?

– Han är också med i snacket. Vi har haft en dialog. Det finns ett scenario där båda är kvar, där en är kvar … eller rent av ingen, sa Sjöström som förstås inte stänger dörrar.

Men känslan är: Mattsson är prio 1 (att han själv vill stanna kunde ni läsa i den här texten för ett tag sedan).

Rakapuckar.com bild

Johan Gustafsson behöver nog gå ner en bit i lön för att bli kvar, min gissning är att ”JG” lämnar och Mattsson stannar, förutsatt att denne och Frölunda hittar en lösning.

Stockholmskillen – som kör rehab för en lättare ”skavank” och inte spelar mot Djurgården i kväll – är med all sannolikhet den målvakt som Frölunda kommer gå in i slutspelet med, sett till hur nummer 33 storspelat på slutet är det knappt ens något att diskutera.

Målvaktstränaren Kristoffer Martin uttryckte sig dock diplomatiskt här, föga förvånande:

– Jag vill inte säga … det är onödigt att säga något. En och en halv vecka, det kan hända mycket, och framför allt i slutspel, vi vill inte ge (motståndarna) så mycket. Vi ska se till att ha två målvakter friska, det är nummer 1.

Om Frölunda kan spela ett bra försvarsspel på Hovet i kväll kan det bli en bra match för Johan Gustafsson att studsa tillbaka i, kanske en till mot Brynäs (torsdag), kanske läge att testa tredjekeepern Tex Williamsson då – eller så är det bra att ge Mattsson en match före det uppehåll som leder fram till kvartsfinal.

– Jag vill prata med han som ska stå i slutspelet, se hur han vill ha det, sa Kristoffer Martin och så tog vi upp det faktum att bara för att man börjar i slutspelet så är ju startplatsen inte cementerad.

Rakapuckar.com bild

Så var det i fjol. Johan Mattsson – som tappade konkurrenskraft på grund av en skada i slutet av grundserien – skulle ha kommit in och ersatt Johan Gustafsson i match 5 mot Malmö, men:

– Då blev ”Mattan” sjuk, mindes Kristoffer Martin och berättade om Johan Gustafssons situation under slutspelet:

– Han var skadad i foten, tvingades spruta den.

Se där en anledning att ha två målvakter igång.

Jonathan Sigalet, undrar en del av er, kanske? Har det tagit stopp?

Fredrik Sjöström:

– Vi är fortsatt inställda på att ha honom kvar. Vi har en bra dialog men är inte riktigt framme än. Vi får se vart det tar vägen.

Med drygt fyra år i Sverige ”artistskattar” inte Sigalet längre, det krävs något slags ”sign-off”-lösning för att få till ersättningen.

Rakapuckar.com bild

** Begär Sigalet för mycket betalt, Fredrik?
– Jag vill inte gå in i detalj, vi hoppas han blir kvar, samtidigt är det ingen panik än.

På forwardsidan har alla kontrakt utom tvillingarna Westerholm (som lämnar), Nicklas Lasu kommer hem, Jacob Peterson ska få en centerchans på försäsongen, och så ska det säkert spetsas.

På backsidan, bara Chay Genoway och Viktor Ekbom har kontrakt, men Sigalet är på kornet, Theodor Lennström kommer från Färjestad, och sedan har Frölunda i dagens trupp flera backar som är intressanta.

Fredrik Sjöström ville inte gå in på namn men slog fast:

– En del vill vi förlänga med, mycket av jobbet ligger där.  Det är är flera vi är väldigt nöjda med.

Brandon Gormley och Anders Grönlund är två jag tror Frölunda gärna ser fortsätter i klubben, mer tveksamt med den ack så skadedrabbade Mattias Nörstebö. Vad gäller supporterfavoriten David Printz sa Sjöström att den store stockholmaren inte är borträknad:

– Absolut inte. Vi är jättenöjda, tycker han spelat bra, och framför allt som kille, att han kommit in lite som en lagpappa.

Jacob Moverare och Gustav Lindström tillhör Los Angeles Kings respektive Detroit Red Wings, den sistnämnde tror jag ni kan räkna bort, den förstnämnde … tja, kanske kan Kings tänka sig utlån en säsong till, men det lär i så fall inte bli klart förrän sommaren/hösten.

– En går att vänta på, men knappast två, sa Sjöström.

Rakapuckar.com bild

Julius Bergman, han som Aftonbladet avslöjade har bestämt sig för en nystart i Frölunda men sedan trejdades två gånger och nu tillhör New York Rangers?

Sjöström ville inte kommentera alls här. Att ”Bladets” uppgifter stämmer betvivlar jag inte alls, men nya arbetsgivare kan ju ha andra åsikter än den gamla. 

***

Påminner om läget inför Djurgården borta i kväll. Jacob Petersontext om 19-åringen här – säsongsdebuterar, som det ser ut ersätter han Joel Lundqvist i kedjan med Max Friberg och Joel Mustonen.

Fler vilar, Johan Mattsson, Brandon Gormley och Sebastian Stålberg är vad som är känt på förhand.

Roger Rönnberg resonerade så här i går. Fler tankar får ni i matchförhandset senare i dag. 

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Biljetter till kvartsfinal 1 och 3 släpps på fredag, 10.00. Säsongskortsinnehavare får boka från 10.00 i dag tisdag.

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto – Mathias Pelkonen har ofta fina bilder där. Facebooksidan följer ni väl också?

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
7 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Hhh, 2 månader sedanSvara

  Säsongskortsinehavare släpps idag 12 mars kl 10

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   La till. Tack.

   Kommentar avatar
   Molly, 2 månader sedanSvara

   Även för medlemmar i FHC

 • Kommentar avatar
  Matte, 2 månader sedanSvara

  Tack för en bra text HL. Många positiva signaler tycker jag från Sjöström. Kul att de vill se Anders G och David P kvar. Men också viktigt att Jacob M och Gustav L får möjliget om inte NHL plockar över dem.
  Hugger man på Göteborgaren Victor Brattström om Timrå åker ur?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Nu sa inte Sjöström ATT man vill ha Grönlund och Printz kvar, det var jag som hade känslan att Frölunda jobbar på både Grönlund och Gormley. Printz är jag mer tveksam till. Vad gäller Moverare och Lindström, tror som jag skrev att du kan räkna bort att Detroit lånar ut Lindström en säsong till, planen är att han ska in i NHL-organisationen, medan Moverare kanske, kanske, kanske ... men jag är tveksam här också.

   Kommentar avatar
   Kalle, 2 månader sedanSvara

   Har hört från Grauer att iallafall när det kommer till Grönlund att han är lätt och ersätta. (Är ju inte lika med att de ersätter honom) Sedan har jag hört från någon annan att Grönlund och Frölunda diskuterar ett nytt kontrakt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Tror inte alls Grönlund är lätt att ersätta, du får inte den killen, den backen, till DET priset så ofta. Nu lär han ju vilja ha löneförhöjning, men ... känns inte orimligt att kunna lösa detta.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 månader sedanSvara

   Jag ser gärna att alla tre.. Bröderna GormLund och Printz blir kvar. Moverare och Lindström lär lämna. Kontinuitet vore bra på backsidan, där vi fått byta ut majoriteten tidigare.

 • Kommentar avatar
  Manne , 2 månader sedanSvara

  JG blir kvar, det har jag sagt förut.

   Kommentar avatar
   mike, 2 månader sedanSvara

   Lite orolig för att läsningen blir: "JG stannar i Frölunda - går ner i lön". Hoppas att man antingen satsar fullt ut på Mattsson, med Arvid som backup. Blir en billig lösning, som kan generera pengar till andra positioner. Eller så behåller man Mattsson, och värvar konkurrens.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Arvid är inte redo än, men som jag skriver: Frölunda vill satsa på Mattsson.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 månader sedanSvara

   Att de vill satsa på Mattsson såg jag som givet med tanke på hans spel. Tror att han kommer bli ännu bättre med mer förtroende, dvs få stå fler matcher. Kommer bara göra honom gott.

 • Kommentar avatar
  Mackan, 2 månader sedanSvara

  Varför högg inte Frölunda på Max Lindroth?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Var det så givet att man borde ha? Och ... hur vet du att snack inte finns? Max är i Tingsryd, har gjort det bra där, men håller allsvensk klass för tillfället. Frölunda har koll på honom, liksom säkert andra klubbar.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 månader sedanSvara

   Han är klar för Linköping, enligt galenhöken. Tror det va det Mackan syftade på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Åh, sorry ... inte sett. Ber om ursäkt. Men alla spelare kan ju inte hamna i Frölunda. Vet inte hur "på" Sjöström & Co var. Finns ju några man vill förlänga med, Lennström kommer, kanske Bergman också.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 månader sedanSvara

   Han låg nog inte så högt upp på listan antagligen, som du säger är det lite annat på väg in samt några som borde vara intressanta att förlänga. Frölunda testade ju dessutom honom i början av säsongen, så hade man sett enorm potential så hade man väl troligen knutit upp honom. Sen är ju Linköping, i mina ögon, inte en klubb som brukar plocka guldkorn kanske, möjligtvis vänder Niklas Persson på det.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 månader sedanSvara

   Linköping är och förblir inget lag för guld. Det vi har sett denna säsongen kommer att fortsätta.

 • Kommentar avatar
  E23 , 2 månader sedanSvara

  Hellre Grönlund än Sigalet.

   Kommentar avatar
   Lundqvist johan, 2 månader sedanSvara

   Du är inte klok du ;p

   Kommentar avatar
   E23, 2 månader sedanSvara

   På varje grönlundmisstag går det fem sigaletmisstag

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 2 månader sedanSvara

  Intressant läsning, framförallt kring målvaktsmatchningen och JGs skada under förra årets slutspel. / Claes

  • Kommentar avatar
   Danne, 2 månader sedanSvara

   Finns väl inte plats för ytterligare forward? Är ju bara 2 st som lämnar i Tvillingarna (sen kan ju någon försvinna till NHL) och vi har fyllt på med Lasu och junior. Skall det verkligen vara stopp där? Personligen ser jag att man gör sig av med minst 2 spelare. Är väldigt konstigt att redan nu nästan ha 100% kontrakt på forwardsuppsättningen. Galet! Men, vill en klubb ha en spelare och spelaren vill, så kommer självklart Frölunda komma överens. Om ex FBK vill ha Mustonen, då lär vi aldrig säga tack men nej tack. Då finns plats för Sundström;-)


   Lämna en kommentar