Rakapuckar.com bild

Tummen upp för Nicke Nyfiken – men segrar kan inte vara "orättvisa"


► ”Lemans lördag”, bland annat med detta:
► Nyfikenheten är Niklas Wikegårds styrka i TV – och här tycker jag han är som bäst.
► ”Rättvisa segrar”? Sluta genast med detta bisarra uttryck.
► Veckans jätte, flygande Jacob och en massa annat smått och gott får ni också.
► Välkomna att tycka – och trevlig första 2021-helg.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***


 

Veckans …
... tummen upp.
##
Det blir inte per automatik bra hockey-TV för att du sätter en mikrofon i handen på gammal spelare eller tränare. Exempel finns.

Men den som en gång tog in Niklas Wikegård i TV-branschen grävde verkligen guld.

Jag tänker då inte primärt på hans tyckande i studion eller de intressanta mötena med stjärnor (Wikegård vs) utan insatserna i samband med matcher när det krävs en hel del för att få något vettigt ur spelare och tränare.

Niklas har dels (förstås) grundkunskapen, dels den där nyfikenheten som gör att han ställer viktiga följdfrågor: ”Hur då? Varför då? Hur menar du?” Det är som en modern variant av Nicke Nyfiken insläppt i en hockeyarena.

Dessutom – och det är oerhört viktigt – går Niklas in i intervjuerna med högt ingångsvärde, vad vi vanliga murvlar än må tycka om saken så kommer Cam AbbottRoger Rönnberg, Dick Axelsson, Patrik Sylvegård (eller vilken hockeyprofil det än må handla om) alltid ha större respekt, och därmed öppna sig mer, för en före detta tränare än för en sketen hockeyreporter.

Rakapuckar.com bild

Wikegård vs är bra, de starka studioåsikterna också, men det är i samband med matcher, där spelare och ledare kan vara uppe i varv och därför rätt svårpratade, som jag tycker Niklas är som bäst.

Han vet vad han ska fråga. Och folk vågar inget annat än att svara ordentligt … Därmed blir det bra för tittarna,


## Krocken mellan Tobias Liljendahl och Kevin Poulin var ännu ett bra bevis på att det är bullshit det här med att man inte får tackla i svensk hockey. Om det varit så illa, om det varit så att en uppmärksammad skada närmast per automatik ger matchstraff, då hade vi sett en utvisning här. Men se, så blev det inte. Och skulle heller inte vara. Bra där, domare. Som så ofta.


## Sverige–Finland i kväll, JVM-kvartsfinal, på utmärkt svensk TV-tid (21.30). Perfekt. Högtidsstund väntar oss.

Det ska bli mycket spännande att se hur mycket av den svaga svenska insatsen mot USA som berodde på slitna ben (och skallar?) efter den fina matchen mot Ryssland.


... tummen ner.

## Vi har alltså inte kommit längre i utvecklingen än att vi diskuterar huruvida segrar är ”rättvisa” eller inte. I veckan hörde jag det efter Timrås 3–2-seger mot Björklöven, sedan läste jag det på några ställen i andra sammanhang.

Vilket bisarrt resonemang!

Det går inte att vinna ”orättvist”, i alla fall inte så länge målen räknas, så länge målen (och inget annat) avgör vilket lag som vinner och vilket som förlorar.

Ett lag gör tre, det andra två, hur kan det då ens diskuteras om vinsten var ”rättvis”?

Allt tycks bygga på något slags missförstånd, att en seger inte är ”rättvis” om man inte, samtidigt som man gör flest mål, också har ett övertag i puckinnehav och chansskapande.

Rakapuckar.com bild

Sorry, men jag måste genast ta er ur den villfarelsen.

Bara en sak betyder något i hockey, en sak vad gäller om man vinner eller förlorar: att göra flest mål.

Skjuter du 102 skott och vinner med 2–1 – gott så, tre poäng.

Skjuter du två skott, motståndaren 98, vinner med 2–1 – samma sak, tre poäng.

Det ena är inte mer ”rättvist” än den andra, det är det jag menar med att hela resonemanget är bisarrt.

Vi är två dagar in på 2021, det är verkligen dags för alla att förstå en sådan enkel sak som att antal mål – absolut inget annat – avgör hockeymatcher. Det går alltså inte att vinna ”orättvist.” Okej? Alla med? Bra.


… jättesuccé.
## Elmer Söderblom
. De som följer Frölunda till vardags visste ju redan, men resten av Hockeysverige har fått ett smakprov på vad den här 202 centimeter långe 19-åringen kan prestera, i alla fall mot juniorer, på liten rink.
Elmer var på väg mot ett genombrott även i SHL när han skadade foten i slutet av oktober, väl hemma från JVM lär vi få se mer av honom – och det är lätt att längta lite.
Men först ska Hovås HC-produkten ta sig an finnkampen i kväll.


…målpass.
##
Det här, av Timrås Jonathan Dahlén mot Björklöven, är så vackert, så smart,  så fullt av hockeykvalité att jag bara njöt när jag såg det live. Och det var ännu bättre då.


… konstmål.
##
Elmer Söderbloms i svenska JVM-premiären. Förstås. Går liksom inte att komma ifrån.

… otäckaste.
## Lucas Raymonds
lufttur mot Österrike i måndags. Jag hann tänka Tobias Forsberg innan jag märkte att Raymond var mer mobil. Men även när han gick av isen fanns oron hur illa smällen tagit i ryggen. Tack och lov kom den svenske stjärnan tillbaka redan till tredje perioden.

Rakapuckar.com bild

… semafor.
Roger Rönnberg
, Frölundatränaren, som ivrigt protesterade mot ett domslut under matchen mot LHC på annandagen.


… flygande Jacob.
## Peterson
i Färjestad. Den unge (21) skaraborgaren var inblandad i princip allt på annandagen när Djurgården besegrades med 5-2. 2+2 för Jacob, och inte bara det – vilka avslut. Två baljor där pucken satt i krysset. Mål mot Brynäs senare i veckan också. 8+6 på 15 matcher efter skadefrånvaro. Snacka om att flytten från Frölunda till Färjestad är på väg att bli en succé.


… Saltkråkan
##
Skellefteå – som åter har sin egen farbror Melker i laget. Karlsson gjorde comeback i måndags och blev omedelbart målskytt i segermatchen mot LHC.

… hjärta.
## Henrik Lundqvists
. Målvakten ska alltså genomgå det som på engelska kallas open-heart surgery. Plötsligt handlar rubrikerna om detta snarare än hockey. Otäckt bevis på hur snabbt det kan gå. Tack och lov är ju läkarna grymt skickliga på den här typen av saker i dag.

… skott.
## Noel Gunlers
. Pang-pang mot Tjeckien och Österrike i JVM. Rappt och pricksäkert. Om den här grabben får ihop alla bitar i karriären kan det bli riktigt bra, då är Brynäs att gratulera. 
Givet att tänkta JVM-stjärnor som Alexander Holtz och Lucas Raymond inte dominerat hittills är det nog väldigt bra om Gunler är på skotthumör mot Finland i kväll.

Rakapuckar.com bild

… sköna bekräftelse.
## Det blir spel för AHL, ja. Tack och lov. Kunde ha blivit kaos annars med en hel drös spelare på marknad och svenska klubbledare som haft svårt att säga nej.

… svit som håller.
## Oskarshamn har nu 15 förluster i rad. Häpnadsväckande. Läge att få stopp när Frölunda kommer på söndagsvisit, eller hur stor ska den här snöbollen egentligen växa sig?

… svit som sprack.
##
54 gruppspelsvinster, sedan åkte Sverige på däng i JVM, förlängningsförlust natten till nyårsafton mot Ryssland. Så skönt att slippa höra och läsa mer om denna meningslösa radda matcher som mest visar att Sverige varit bra men inte så ofta bäst när det gällt.

… SHL-tabell.
##
Den till höger, förstås. Med poängsnitt. Så att det säger något.

… läsare:
## 
Alltid ni, alltid ni som följer rakapuckar.com. Tack för att ni betalar för er.  
Swish: 0736-854501

… ”When it rains it pours:”
## Simon Bertilssons
skada. Som om inte Brynäs hade det tungt nog nere i botten av tabellen, dessutom med ett grymt tufft spelschema på grund av coronastoppet, så är nyckelbacken borta i en månad. Ouch!
Många matcher missar Bertilsson också, jag såg siffran 15 nämnas. Dubbel-ouch!
Lik förbaskat, Brynäs har två segrar i rad, har lämnat jumboplatsen och är kanske på gång? Länge sedan laget var över en poäng i snitt.

… sorgligaste.
##
Fortsatt ingen bättring i sikte för Oscar Sundh. Usch.

Rakapuckar.com bild

…märkligaste
##
Jag missade detta när jag snabbspolade mig igenom Sverige–Ryssland, men … hur tänkte du här, Micke Renberg?

I min värld är resonemanget fullständigt vanvettigt. Det är just i det blå området målvakten ska vara fredad, han eller hon ska kunna agera där utan att behöva bli påkörd. Däremot utanför, en arm, en ben, till och med ett huvud, självfallet får en målvakt aldrig tacklas, men den som sticker ut en kroppsdel får finna sig i … vad ska vi kalla det, beröring.
Det är ju den här distinktionen som är så viktig, som gjort reglerna tydligare vad gäller när mål ska dömas bort eller inte.
Men allra viktigast är förstås skaderisken. En målvakt kan inte försvara sig, ”ta en smäll” som en utespelare, det finns en anledning till att de maskerade är heliga inom hockeyn.
Alltså – hockeyn bör, menar jag, resonera tvärtemot Micke Renberg här. Känns som så är fallet. Tack och lov.    

… värvning.
##
Jag hajade till när Växjö, just efter segern mot Malmö, presenterade backen Christian Folin. Den NHL-meriterade Kungsbackakillen är en av de som haft svårt hitta ny arbetsgivare den här märkliga coronasäsongen, Frölunda har haft snack här genom åren, men nu blev det alltså Växjö.
Man skojar inte bort Växjös bredd på backbesättningen, över huvud taget känns Sam Hallams gäng allt mer som en stark guldutmanare i vår.
Folins namn på ett kontrakt var ytterligare ett ”statement.”
Intressant möte med formstarka Djurgården i eftermiddag. Kanske nere i Växjö man ska börja hockeylördagen?
TILLAGT 11.00: Nu tar Växjö även in AHL-anfallaren Brendan Gaunce. Det varvas onekligen upp.

… räddning.
## Janne Juvonen
har inte släppt ifrån sig många matcher, men när Leksand vände mot Skellefteå i onsdags var verkligen Axel Brages insats här värdefull.


***

Tack för i dag – trevlig helg! Och tyckte ni inte detta var alldeles kass, dela gärna texten i era kanaler.

Knapp för ändamålet finns nedan.  

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
18 kommentarer
 • Kommentar avatar
  PA, 2 veckor sedanSvara

  Micke Renbergs åsikt är otroligt korkat. Bra att kvartsfinalen flyttades till TV 6 så slipper jag höra Chris och Jonas värdelösa åsikter

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Det är stor skillnad på SVT och Viasat. Otroligt stor. Skulle jag säga. Viasat är överlägsna.

   Kommentar avatar
   Jonas, 2 veckor sedanSvara

   Tycker Chris och Jonas är behagliga att lyssna på. Snubben i viasat som låter som han sitter och trycker ut en korv på toa medans han refererar är jag inte förtjust i. Fattar inte att det måste gapas på minsta lilla när man kommenterar matcherna, går att ha inlevelse ändå utan att skrika så att man skiter på sig.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Som helhet är Viasat bättre. Tycker jag.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 veckor sedanSvara

  Hej och god fortsättning. Jag har också tänkt på det du nämner om Wikegård, just i samband med matcher så ställer han bra frågor. Ibland så kommer en följdfråga, ”hur menar du där”? Han frågar det vi tittare vill ha svar på. Oerhört tråkigt med Sundh men tyvärr var det väntat med tanke på hans historik. Nu hoppas vi att han blir bra så han kan leva ett vanligt liv men någon mer hockey blir det inte. Tyvärr.

  • Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 veckor sedanSvara

   God fortsättning!
   Instämmer helt om Wikegård, överlägset bästa hockeyreporter, expert vi har. Sen tänkte nog Renberg väldigt fel, vem fasen vill ställa sig i ett hockeymål om man inte får chansen att göra sitt jobb och behöva riskera överkörningar?

   • Kommentar avatar
    Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

    Roligt med Söderblom. Har alltid varit lite skeptisk till honom med tanke på hur snabbt spelet i shl går. Men i jvm har varit magnifik. Rör sig förhållandevis bra med unik twknik för sin storlek. Nu är det knattar han möter i många fall och på liten rink. Bli intressant att följa. En udda figur bland forwards.

    • Kommentar avatar
     Svante, 2 veckor sedanSvara

     Angående #semafor.
     Rönnberg protesterade inte mot något domslut utan över att hela LHC bänken gapade så Frölunda åkte på en utvisning då de hade 6 utespelare på isen. Med tomma läktare hörs ju gapen tydligt

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Haha ... jaså, var det LHC han reagerade på? Där ser man.

      Kommentar avatar
      Floyd , 2 veckor sedanSvara

      Han härmade väl Bert? ;)

    • Kommentar avatar
     Mattias, 2 veckor sedanSvara

     HL, vid tillfälle, fråga gärna hur snacket gick kring Folin. Var han ett alternativ till Sigalet? Om så, varför inte Folin?

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

      Sista pusselbiten i lagbygget verkar vara Brendan Gaunce till växjö /minhockey.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Mm, såg och la till. Växjö satsar verkligen hårt.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

       Ja, fast inte om man tittar på andra vissa andra lag. Billigare att ta in spelare sent men klart är att de ligger med högt upp i spelarbudget. Samtidigt är det här första spelaren de tar in som inte ersätter någon. Ännu.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

       En intressant fråga är spelare som den här som inte yar plats i NHL. De kan inte ha så höga krav om de vill spela hockey detta år. Tror fler ahl spelare kommer dyka upp i shl när nhl nu närmar sig.

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Ersätter och ersätter. Växjö har värvat in ett X antal spelare. Calof, Folin och Gaunce. Någon ytterligare förutom dessa tre tror jag.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

       Calof ersätter davidsson, Folin tar försäkringslönen för andersson.

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Värvningar hur som helst.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

       Det har du rätt i. Bra där :D

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Haha!

       Kommentar avatar
       Per, 2 veckor sedanSvara

       Oavsett hur mycket Växjö handlar så hittar Sam alltid ett sätt att det undvika guld. Ja, nästan alltid.

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Bra där, Per!

     • Kommentar avatar
      Robban, 2 veckor sedanSvara

      Gillar Wikegård skarpt. Klart bäst, tillsammans med Sanny. Dock lite svårt för Wikegård när han kommenterar just Frölunda. Ibland går det igenom rutan lite väl mycket att han egentligen har svårt för Frölunda. Kanske färgad, absolut, men jag tror inte jag är ensam om den åsikten.

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Så är det. Dock är det antingen eller. Ibland pratar han oerhört gott om allt som görs i föreningen, att allt görs på en oerhört hög nivå. Att vi är ledande, helt klart. Ibland är det helt annat.

     • Kommentar avatar
      Mats Emanuelsson, 2 veckor sedanSvara

      Rättvisan i ett resultat kan ju diskuteras om det skett något avgörande domarmisstag, annars kan det ju inte diskuteras. Tror jag inte någon annan menar heller, de menar naturligtvis att resultatet inte speglar matchbilden.
      När skall det lossna för Raymond? Är han verkligen mogen för NHL nästa säsong? Tycker inte han levt upp till de höga förväntningar som ställts på honom. Om inget remarkabelt händer under våren känns det som han borde spela minst en säsong till i SHL.
      God fortsättning Henrik!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Inte ens då, Mats. Att domare gör misstag hör till sporten, precis som när spelare gör det. Däremot, skulle det röra sig om en matchfixningsskandal, en domare som är "köpt" och medvetet förfördelar ena laget, då skulle väl "orättvist" kunna vara aktuellt. :=) Men bara då.

       Kommentar avatar
       Mats Emanuelsson, 2 veckor sedanSvara

       Hahaha! Ok, jag viker mig ;)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       :=)

       Kommentar avatar
       Christoffer, 2 veckor sedanSvara

       Jag tror Raymond kommer ta (ungefär) samma väg som W. Nylander tog. dvs. nästa säsong kommer han flytta över till Detroit, spela campen och kanske spela några matcher i NHL för att främst spela i AHL. Därefter tror jag han kommer att en permanent plats i Detroit Säsongen 22/23. I och med att det är Detroit skulle det inte förvåna om han stannar även nästa säsong i Frölunda, men jag tror personligen att 1 år i AHL är mer värdefullt för Raymond. Lära sig spela på liten rink, driva mer på mål osv.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Mycket möjligt att du får rätt här, Christoffer.

     • Kommentar avatar
      Molly, 2 veckor sedanSvara

      Nån som vet om sjukläget i Frölunda inför morgondagen.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Finns text ute nu.

     • Kommentar avatar
      Pupule, 2 veckor sedanSvara

      Tycker juniorkronorna har haft stora problem i egen zon, särskilt mot Ryssland och USA. Där måste det bli bättring om det inte skall bli respass direkt ikväll.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

       Framförallt har holtz och Raymond varit för svaga. Gör något bra lite då och då menbinget riktigt hot.

       Kommentar avatar
       Pupule, 2 veckor sedanSvara

       Offensiven är ju inget problem om man jämför med defensiven.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

       Nja. I 5vs5 skapar det inte mycket för att vara en första line som vill gå för guld.

       Kommentar avatar
       Pupule, 2 veckor sedanSvara

       Spelar ju mindre roll hur mycket en kedja skapar när defensiven läcker som ett såll. Sedan kan man önska mer av Holtz och Raymond, men det är inte där skon klämmer. Vi slår inte USA, Ryssland eller Kanada i en semi- eller finalmatch med den defensiv vi har spelat med hittils.

     • Kommentar avatar
      Mogge , 2 veckor sedanSvara

      Jag håller inte med om resultatsnacket. Man kan ha en j otur bara. Ibland blir det ett resultat som är så långt från matchbilden det kan vara. Sedan är det ju självklart att flest mål vinner. En straff i fotboll, en målvakt kan dyka ner till stolproten och ta den = dålig straff. Som skytt kan du ju halka och straffen letat sig in ändå = bra straff. Det finns matcher som man förlorar, men sett till matchbilden, vinner 9/10.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Självklart kan ett resultat vara långt från matchbilden, man kan ha känslan att spelas matchen om så vinner lag A nio gånger av tio mot lag B. Men det var inte det jag tog upp. Det rörde det vansinniga användandet av ordet "orättvist", för om lag B vinner med 2–1 trots att lag A skapar fler chanser och sannolikt vinner om matchen spelas om så kan lag B:s seger aldrig vara "orättvis."

     • Kommentar avatar
      Manne, 2 veckor sedanSvara

      Det är inte Raymond, Holtz, Broberg eller liknande som kommer ta Sverige till semifinal ikväll. Det är Söderblom. Om han är bra och tar mycket initiativ, kanske också gör något mål. Då blir det semifinal. Han visar vägen med sitt spel.

       Kommentar avatar
       Pupule, 2 veckor sedanSvara

       Sundsvik har väl inte varit optimal mellan Raymond och Holtz - klickar inte riktigt. Samtidigt har defensiven varit mer eller mindre ett ras, så det är nog hur vi spelar där som avgör mest i min mening.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

       Är det någon som kan ta sverige vidare så är det målvakten. Hoppas på sitt livsmatch nu tre kvällar i rad. Det är sveriges chans.

       Kommentar avatar
       Pupule, 2 veckor sedanSvara

       Så vem står? Alnefelt - som är uttalad förstemålvakt, men som har spelat svajjigt, eller Wallstedt, som spelat klart bäst.

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Söderblom blir matchvinnare.

       Kommentar avatar
       Christoffer, 2 veckor sedanSvara

       Jag hade litat på Alnefelts karaktär och startat honom, men varit väldigt kvick med att byta ut honom om han ser lika instabil ut som mot USA. (Uppenbart måste Alnefelt se het ut på Träningarna för att jag skulle göra detta). Genom att göra på detta sättet så stärker du Alnefelts självkänsla, samtidigt som du har en Wallstedt med gott självförtroende som kan ta över om Alnefelt ser svag ut. Om man istället startar Wallstedt så kommer du inte kunna byta tillbaka till Alnefelt då du genom att bänka honom förstört hans självförtroende. samtidigt som du kan knäcka Wallstedt om han får en dålig start.

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Håller med dig, Christoffer!

     • Kommentar avatar
      Pupule, 2 veckor sedanSvara

      Tror de går på Alnefelt, men jag hade gärna sett Wallstedt.

      • Kommentar avatar
       Rallyclay , 2 veckor sedanSvara

       Ingen större fan av Wikegård, inte så att han är dålig mer att han ofta har en attityd i sitt tyckande som han inte kan baka upp. Han har ju inga titlar varken som spelare eller huvudtränare. Lite att jag vet hur man skall göra men kan inte leverera det.
       Renberg är ute och cyklar enligt mig, inte så ovanligt när det gäller honom.
       Hoppas man vågar röra runt lite i formationerna hos juniorkronorna inför Finlandsmatchen. Behövs en ny center till Raymond och Holtz. Wallstedt hade jag ställt i målet. / Claes

       • Kommentar avatar
        mikeF, 2 veckor sedanSvara

        Hej! Det är så mycket snack om poängsnitt i årets SHL, tänkte jag skulle vilja fördjupa mig lite i det. Känner mig lite trög nu, men om ett lag ligger på 1 poäng eller sämre, betyder det då att de förlorar mark till de övriga för varje omgång som går och över 1,5 är man ett mittenlag. 1,5 p på 52 omgångar blir 78 p. Kollar man bakåt så brukar det generera en 9 plats. Färjestad ligger på 1,55 p. Har svårt att tänka mig att de kommer sluta 9:a. Tycker poängsnittet inte verkar visa hela sanningen. Tror att det är en fördel att ha spelat många matcher och att de med få spelade matcher och lågt poängsnitt kommer sjunka ännu mer?

        • Kommentar avatar
         Per, 2 veckor sedanSvara

         Många har ganska mycket att stå i. Då hinner man inte alltid läsa långa texter om matcher. Därav är en ”rättvis seger” informativ och ger det som ofta behövs när tiden är knapp.
         Att den som gör mest mål vinner, ja det vet ju liksom alla redan.

         • Kommentar avatar
          Conta, 2 veckor sedanSvara

          Hadebstälkt Wallstedt i mål ikväll. Han har varit bättre. Men enligt Hockeyexpressen startar man mef Alnefelt. Finland blir en tuff motståndare ikväll. Sveriges måste höja sig flera snäpp. Raymond övertygar inte, han är inte redo för nhl ännu.


          Lämna en kommentar