Genoways löfte: "Vi ska ha kul i morgon"


► Frölunda körde träningsfri onsdag, Chay Genoway lovade inför SM-final 3 (står 1–1):
► – Vi ska ha kul i morgon.
► David Printz sa:
► – Vi ska inte tänka så mycket. Spela på gamla vanor, bra vanor som vi haft.

Rakapuckar.com bild

Chay Genoway, redo att ha kul på torsdag kväll. Frölundas supportrar hoppas han får rätt.


DEN STORE STOCKHOLMAREN spelade blygsamma 8.10 i tisdagens 1–5-förlust, men han har ofta kloka saker att säga. Så även den här onsdagen.

Vi snackade om Frölundas problem att få stopp i spelet i egen zon, att Djurgården vinner närkamper längs sargerna, att Frölunda känns tveksamt, ängsligt, inte riktigt ”går dit”, istället hamnar på hälarna.

David Printz sa:

– Jag håller med, vi måste snabbare ut, inte tänka så mycket. Spela på gamla vanor, bra vanor som vi haft.

Tillbaka till det vi sett mot Malmö och Luleå, alltså. Eller är det kanske Djurgården som gör något speciellt, sätter sin forechecking så mycket bättre än andra lag, är så mycket rappare i ben och tanke?

– Nej, jag tycker inte de gör något speciellt, sa Printz och såg det mer som en Frölundadipp än något annat.

Rakapuckar.com bild

Det här med att få stopp i spelet i egen zon är en nyckel för Frölunda, jag vidhåller det, att döda Djurgårdens tryck, att kunna bygga eget anfallsspel med pigga ben. 

Printz om problemet i går tisdag:

– Vi kommer inte ut till puckarna lika fort som vi borde. Vi vänder hem några gånger. Då blir vi långa som lag, har inte det understöd vi behöver. 

** Varför?
– Det handlar om en mental inställning, att bestämma intentionen före matchen.

** Hade ni inte gjort det i går?
– Det såg inte ut som det.

Håll ögonen öppna torsdag kväll, titta redan i de första bytena hur Frölunda uppträder i egen zon, med bestämdhet eller med tvekan.

Avgörande, tror jag.

Rakapuckar.com bild

Chay Genoway, den kanadensiske stjärnbacken, verkade inte allt för bekymrad:

– Vi var ett steg för långsamma, svarade inte bra på deras press. Vi måste vara bättre, vi vet att vi kan mycket bättre.

** Som till exempel?
– Ha mer självförtroende när vi har pucken, spela snabbare, absolut. Senast fick de (Djurgården) diktera villkoren, men det är mycket hockey kvar. Vi ska ha kul i morgon.

Flygresan upp till Stockholm på tisdagen var obehaglig, full av turbulens. Men att det skulle ha förklarat Frölundas tama prestation … icke så, slog Chay Genoway fast.

– Ingen ursäkt. Det tror jag inte påverkade.

Gustav Lindström:

– Inte så att man blev rädd eller så, men man kände sig lite åksjuk.

Gustav såg final 2 från läktaren, var därför en av rätt få som var ute och onsdagsåkte lite. Ingen riktig träning, de som ville gick på is, de som ville annat gjorde annat.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg kom upp lite senare till oss i mediepacket, jag lät honom vara den här dagen, nöjde mig med Genoway och Printz.

Rönnberg sa sitt efter final 2, tyckte jag.

David Printz 

Handlar om hur han får Frölunda att prestera torsdag kväll, och jag tror David Printz var inne på något viktigt:

Tänk inte så jäkla mycket.

Lita på kapaciteten, på det som lett till final.

Tveka inte, gå ut och kör, spela snabbare, enklare, rejälare.

Skadar inte om spelarna följer Genoways råd och har lite kul också ... 

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

***

Målvakten Johan Mattsson, utbytt efter 1–5-målet i final 2, var inte på is, där fanns istället inbytte Johan Gustafsson och tredjekeepern Tex Williamsson. Mattsson laddade batterierna på annat vis, redo att studsa tillbaka i final 3 med hemmafansen i ryggen.

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto.  Facebooksidan följer ni väl också?

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
19 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Conta , 2 år sedanSvara

  Ja Frölunda kan så mycket bättre än man visade igår. Bara komma igen.
  Full gas imorgon i Scandinavum.

  • Kommentar avatar
   Stefan, 2 år sedanSvara

   Hoppas Roger & co fortsätter med Mattan i mål! Vad tror du Henrik?

    Kommentar avatar
    Mattias L, 2 år sedanSvara

    Kan inte tänka mig något annat, skulle väl krävas sjukdom/skada för att ändra nu. Hade det varit grundserie kanske man ändrat, men att göra det nu, inför säsongens (hittills) viktigaste match, det ser jag inte hända. Bara för att han haft ett par mindre lyckade insatser (iaf jämfört med vad han tidigare gjort) så vore det smått galet att bänka honom.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Jag har skrivit det tidigare och jag skriver det igen: det är Mattsson i morgon. Tveklöst. :)

  • Kommentar avatar
   Pippo, 2 år sedanSvara

   Som vanligt mycket bra skrivet! Hoppas verkligen att de kommer in med fart och tryck från start imorgon!

   • Kommentar avatar
    Mats H, 2 år sedanSvara

    Måste erkänna att jag gav upp efter andra perioden. Det blev U18 i stället.
    Men kan dom ta tag i försvars spelet ordentligt och stänga ute deras attacker. Då kan vi få momentum fram över. En säker vinst i morgon, då är det tillbaka till det vi vill se.

    • Kommentar avatar
     Mattias L, 2 år sedanSvara

     Jag tycker det låter sunt. Man behöver nog inte alltid analysera in i minsta detalj vad som gått fel när något gått fel, åtminstone är det kanske inte läga för det just nu, mellan final två och tre. Kanske är det inte svårare än att det var så att man hade en lite sämre dag på jobbet, motståndaren en bättre? Därmed inte sagt att man ska rycka på axlarna åt det, man har ju så klart inte råd med att det händer igen och igen, men kanske räcker det med att konstatera att tempot var för lågt, man tappade skärpa i vissa lägen, eller vad det nu kan vara. Man går ihop och ger sig den på att det ska bli bättre nästa gång. Så länge man vet vad man gjorde för fel, tänk mer på hur du åtgärdar det än att överanalysera varför det uppstod, i ett så här kort perspektiv.
     Som du säger, man hade inte varit där man är i dag om det inte funnits en bra grund att falla tillbaka på. Våga, är ett av nyckelorden. Våga lita på sig själva, att kapaciteten finns. För det gör den.

     • Kommentar avatar
      Mattias L, 2 år sedanSvara

      En annan fråga, hur ser det ut vad gäller ev säkerhetsområde runt Djurgårdsklacken i morgon, är det samma som senast som gäller? Hört något om varför (eller varför inte) isf? För det fanns väl inget sådant i Globen?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Samma typ av säkerhetsområde, ja.

       Kommentar avatar
       Manne, 2 år sedanSvara

       Varför inte ha inhägnat som de hade i grundserien, om det nu ska vara ett "säkerhetsområde". Det som är nu kan lika gärna kvitta, rör dig 10 meter åt ena hållet och du kan säga "hej" till en supporter med sympatier för det andra laget.

       Kommentar avatar
       Frölundafan, 2 år sedanSvara

       Varför skall 200 nerresta djurgårdssupportrar hindra flera hundra frölundafans från att äntligen få gå på finalmatcherna. Är de så farliga att arrangören måste spärra av halva läktarsektioner är det väl bättre att de stannar kvar hemma på Sveriges baksida, eller????

     • Kommentar avatar
      Tony, 2 år sedanSvara

      En sak är ju bergsäker inför match 3. DIF kommer att komma ut med gasen i botten , så vi får hoppas att FHC kan stå upp emot det

      • Kommentar avatar
       JES, 2 år sedanSvara

       Printzen har helt rätt, inte tänka så jävla mycket slutspel handlar mycket om mental inställning och hålla fast vid sin spelplan och ha roligt så fort man böjar tänka för mycket så rycks man in i motståndarens spel och då börjar man överarbeta. Och vipps så stämmer inget. Spela som ni ska, slappna , ha roligt och smäll på när det behövs så kommer kommer vinsterna.

       • Kommentar avatar
        Peter Smögen, 2 år sedanSvara

        Aj då....”bara gå ut och köra” ”inte tänka så mkt” två gamla floskler när man börjar sväva och är osäker på var man befinner sig formmässigt....Hoppas vid gud att det inte är så men jag tycker det sett ut som formen är på väg ner i båda finaler. Nåväl imorrn får vi bevis, torsk hemma och festen är över.

         Kommentar avatar
         Manne, 2 år sedanSvara

         När man saknar den där grundtryggheten, då är det lätt att ta till dessa floskler.

       • Kommentar avatar
        Per, 2 år sedanSvara

        De kan ju inte säga något annat än det de säger. Vore konstigt om de sa att dif varit överlägsna och vi hittar inget motmedel.

        • Kommentar avatar
         Jacob, 2 år sedanSvara

         Om jag minns tillbaka så var det så här under de två första bortamatcherna mot både Malmö och Luleå - de sköljde över oss i våg efter våg innan laget riktigt hunnit anpassa spelet efter just det motståndet. Från match 3-4 och framåt var det som att alla vuxit in i taktiken och var beredda.

          Kommentar avatar
          Manne, 2 år sedanSvara

          Där har du en poäng, absolut. Men faktum är att de vet hur Djurgården spelar, de åker alltid skridskor hej vilt och flänger och far över hela isen. Har de inte lärt sig till match 3 imorgon hur de ska agera för att få bukt med deras press, då är det oroväckande.

        • Kommentar avatar
         Sothöna , 2 år sedanSvara

         Stora skillnaden är att DIF är så mycket bättre än Malmö och Luleå. Deras offensiva kraft ljusår från vad DIF levererar. De kommer med fart genom mittzon. De kommer med 2-3 gubbar. Och de går rätt på mål. Våra forwards kommer med 1-2 spelare och i nio fall av tio klättrandes efter sargerna där de blir ett lätt byte för smarta och kraftfulla DIF-backar.
         Det smärtar att säga det, men skall vi ha chans att vinna måste det till en helt annan fart, skicklighet och smartness. Att bara pumpa långpass från back till forwards på blå kommer inte att ta nånstans. Tror vi får klara besked imorgon. Vinner vi på ett övertygande vis, kan vi även ta hem game 7 i Templet. Om inte är vi tokrökta. Tyvärr är min tro svag efter att ha sett de två första drabbningarna.

          Kommentar avatar
          Johan Carlander, 2 år sedanSvara

          Frölunda var ändå det lag i grundserien som var bäst på att skapa målchanser inne i slottet och har ju även i många slutspelsmatcher visat upp ett mycket bra anfallsspel, låt vara mot sämre motstånd. Jag tror att Frölunda kan prestera betydligt bättre även mot Djurgården och jag hoppas att man visar det redan imorgon, annars kan det bli en jobbig (men inte alls omöjlig) uppförsbacke!

        • Kommentar avatar
         Mats H, 2 år sedanSvara

         Morgondagens match kommer vara den viktigaste hittills. Tror SM guldet kan stå på spel där.

          Kommentar avatar
          Sothöna , 2 år sedanSvara

          Instämmer till fullo! En vattendelare grande.

          Kommentar avatar
          Per, 2 år sedanSvara

          Tror inte resultatet i sig kommer vara avgörande för guldet. Däremot kommer Frölundas prestation på isen vara det. En lika svag insats som igår och det är kört. En bra insats från oss ger signal till alla att vi kan mäta oss med dem vilket gör hela serien öppen.

        • Kommentar avatar
         Sothöna , 2 år sedanSvara

         En bra presentation går hand med seger.

          Kommentar avatar
          Epoe, 2 år sedanSvara

          hoppas att speakern är duktig imorgon då

          Kommentar avatar
          Sothöna , 2 år sedanSvara

          Vad fan har speakern med presentationen att göra?

          Kommentar avatar
          Per, 2 år sedanSvara

          Frölunda kan göra en bra prestation men ändå förlora, tex pga domarna eller sjukt rövflyt från dif.

          Kommentar avatar
          Per, 2 år sedanSvara

          Sen har ju Epoe rätt, speakern står ju för presentationen.

          Kommentar avatar
          Manne , 2 år sedanSvara

          Sothöna: Menar du presentation eller prestation? Två helt olika saker.

        • Kommentar avatar
         mike, 2 år sedanSvara

         Djurgården har varit extremt ojämna hela slutspelet, samtidigt som vi har spelat relativt stabilt, förutom en match per serie, då vi har dippat i prestation. Känns ändå lugnt på något sätt. Tror vi kommer att spela mycket bättre i nästa match, samtidigt som det är långt ifrån säkert att Djurgården kommer upp i samma standard som sist. Försiktigt positiv trots allt. Skulle vi göra ytterligare en djupdykning, då hopar sig orosmolnen, men tror inte på ännu en genomklappning.

         • Kommentar avatar
          Håkan G, 2 år sedanSvara

          Jag skiter i hur det ser ut imorgon, bara vi vinner. Vi kommer aldrig att spela ut DIF. Låt oss vara tajta bakåt och kontra in två mål, försöka ha några långa anfall. Ju längre denna matchserie går desto mer ork bör vi va jmf med DIF.

          • Kommentar avatar
           Johan Carlander, 2 år sedanSvara

           På något sjukt sätt är jag lite glad att Djurgården har spelat så bra som de gjort. Efter att FBK blev utslagna kändes det lite som att vi skulle gå miste om en riktig kraftmätning i finalen mot vad som bör ha varit tuffaste möjliga motstånd och därmed skulle få en mer avslagen final.
           Nu känns det dock som att match 7 var för Djurgården vad CHL-finalen var för oss, en vinst som gjorde att bitarna föll på plats. Fortsättningen är väldigt oviss och detta känns nu mer kittlande än vad en rak motorväg till Götaplatsen hade varit!
           Det kommer nog krävas allt för att ta sig dit, och gör man det är man verkligen värdiga vinnare!

           • Kommentar avatar
            Sandra, 2 år sedanSvara

            Blir peppad av alla positiva kommentarer, själv är jag jättenervös :-D.
            Det här slutspelet har varit fullt av överraskningar, så jag är förberedd på vadsomhelst!

            • Kommentar avatar
             Manne, 2 år sedanSvara

             Imorgon vaktar nog JG kassen. Jag får en känsla att så kan bli fallet. Det vore dock helt galet, men man vet aldrig.


             Lämna en kommentar