Det blir en lång sommar för Sjöström och Frölunda


► Frölundas sportchef Fredrik Sjöström är en diplomat. Svarar vänligt. Avslöjar ytterst lite.
► Men det här citatet var väl ändå lite talande när han mötte media efter debaclet mot Rögle:
► – Känslan är att det kommer bli en lång sommar.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Fredrik Sjöström talade med ett antal journalister efter Frölundas slutspelsuttåg.


PÅ MÅNDAG BÖRJAR jobbet med att analysera vad som gick snett för Frölunda säsongen 2020/2021, då samlas alla igen efter fyra dagar då spelare och ledare fått lite tid att smälta besvikelsen.

Räkna med att Fredrik Sjöström kommer fundera en del under ”ledigheten.”

Räkna med att han redan gjort det.

Rakapuckar.com bild

Besvikelsen är förstås enormt stor efter att Frölunda blivit totalt utklassat, närmast förnedrat, av Rögle i kvartsfinalen.

– Vi gjorde ingen bra matchserie. All credd till Rögle, de ska ha en eloge, de gjorde fyra klockrena matcher. Ska vi vara ärliga så var vi inte nära, medgav Sjöström.

** Ändå såg du i somras och höstas det här (Frölunda) som ett potentiellt guldbygge?
– Klart att detta inte var det vi räknade med. Säg så här, ingen skam att åka ut mot Rögle, men klart att … vi var inte bra i någon av matcherna, det ska vi vara ärliga med. Hade vi kunnat ge Rögle en match, fem, sex, sju matcher, så hade det känts bra mycket bättre.

** Att ni gör en så oerhört svag insats, förlorar med hemska 3–20 över fyra matcher, vad beror det på det som du ser det?
– Jag har inget bra svar på det här och nu. Men vi är ruggigt missnöjda.

Rakapuckar.com bild

** Ännu en säsong när laget Frölunda, gruppen Frölunda, liksom bara tog slut en bit i på det nya året. Varför?
– Man får dela upp slutspelet och grundserien för sig. Vi gjorde två bra matcher mot Djurgården och en mindre bra, lyckades ta oss vidare från åttondelsfinalen.  Vår ambition var att göra det jäkligt jobbigt för Rögle, men det gjorde vi inte alls. Sedan … jag tycker första halvan av grundserien, där är det mycket som är bra, men efter jul/nyår är det mycket som inte stämmer.

** Ni var ett mentalt skört lag, sårbart vid baklängesmål, vid motgångar. Vad tror du det berodde på?
– Jag har inte riktigt de svaren här och nu. Vi har fått slita duktigt efter jul/nyår, inte mycket som studsat med oss. Inga ursäkter, men vi har sett vad vi har sett, vi har inte fått spelet att stämma.

Rakapuckar.com bild

** Inte mycket utveckling hos spelarna de senaste två åren, Jacob Peterson tvingades lämna (Färjestad) för att få sitt lyft. Vad gör det med ert varumärke, givet att ni vill vara en klubb där just utveckling är i fokus?
– Jag är inte helt enig med dig där. Nu står vi här med ett resultat, det är inte positivt. Om vi zoomar ut, vilket vi kommer göra de närmaste veckorna, så har vi haft utveckling på individer. Men det är svårt att stå här och säga att vi är nöjda.

** Men laget fick inte någon vidare utveckling. Det var ju ett lag du hoppades skulle strida om SM-guld.
– Ser man som lag så … nej,  inte nog bra.

** Det här att gruppen hade svårt att komma samman, ni hittade ingen jämnhet i prestationerna, hur ser du på det?
– Känslan är att det kommer bli en lång sommar. Vi behöver vända på varje sten och analysera. Det här resultatet, det svider.

Rakapuckar.com bild

Frölunda har hållit i pengarna den här coronavintern, kommer inte agera speciellt slösaktigt nästa säsong heller. Men Fredrik Sjöström var noga med att säga:

– Jag har inget att klaga på, kan bara konstatera att vi inte gjort jobbet.

Samtidigt som Sjöström, tillsammans med övriga i den sportsliga ledningen, ska utvärdera säsongen tillsammans med spelarna så pågår jobbet med att sätta ihop nästa säsongs lag.

** Truppen är redan stor och du ska ha in några nya, ser du att ni kommer köpa ut spelare?
– Det är inget vi kommenterar här och nu. Vi har tid på oss att utvärdera, göra det vi måste göra, har ett lag att bygga till nästa säsong, det har pågått en längre tid.

Rakapuckar.com bild

Vad säger ni, visst är han en diplomat, Sjöström? Nå, han sköter sitt jobb, håller sina kort tätt intill västen, men internt kan ni räkna med att det kommer sägas ett och annat. Och kanske ageras.

Att Sjöström och tränaren Roger Rönnberg har sina jobb kvar i höst (om de vill), det kan ni givetvis vara stensäkra på. Frölunda är numera inte klubben som sparkar folk av den här typen av anledningar.

Men det ska bli spännande att ta del av utvärderingen.

En vacker dag säger kanske Sjöström lite mer …    

Rakapuckar.com bild

***

Jonathan Sigalet gjorde sin sista match i Frölundas dress, berättade för GT att han tittar på en tränarkarriär i Nordamerika.

Fredrik Sjöström sa om kanadensaren:

– Grym karaktär, ger alltid allt för laget. Han har haft en positiv inverkan, varit en ledare. Ingen rolig sista match för honom.

***

Vi i media ska få träffa Frölundas ledare och spelare någon gång i nästa vecka. Kanske kommer det då officiellt besked om spelare som lämnar utöver Jonathan Sigalet och Jesper Sellgren. Som Johan Mattsson, Lucas Raymond, Robin Alvarez, Christoffer Ehn, Simon Hjalmarsson.

***

Lägger nog ut lite snack med Johan Sundström senare, reflektioner på gårdagen, och varför inte en titt på nästa säsongs trupp.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
52 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Alfred, 1 månad sedanSvara

  Denna Fredrik Sjöström. Så väldigt försiktig i sina uttalanden haha. Men jag respekterar honom.
  -
  Jag tänkte efter förlusten. Hur ser egentligen trupp-budgetarna ut i SHL. Vilka har den dyraste truppen kontra billigaste. Var ligger Växjö, Rögle och Frölunda på en sådan lista? Skulle vara intressant och se. Jag hade gärna sett offentliga löner i SHL. Tror det skulle öka skickligheten på ligan också. Brunkare vars löner jag tror sänks om de blir offentliga. Brunkare tror jag generellt har för hög lön och tror att det blir svårt för sportchefer att lägga allt för hög lön på brunkare om lönerna är helt offenliga.
  -
  Jag undrade även var Rögle får sina pengar ifrån. Måste ha en av de dyraste trupperna i SHL. All credd till Cam, Chris och hela Rögle BK för ett jäkligt bra jobb senaste åren. :)

   Kommentar avatar
   Johan K, 1 månad sedanSvara

   Som svar på din sista paragraf, så har de ganska stor omsättning. Senast jag såg en lista låg de väldigt högt i den. Flyttat fram sina positioner stadigt, år för år. Har också haft hjälp både historiskt och i år med ekonomiska biten på sena värvningar. Brithén sägs ha lösts helt med Cor Viridis hjälp (i alla fall för säsongens lön), t ex. Både Höglander och Seider var lån, och de var nog inte alltför dyra. Och sedan får vi väl ändå vara ärliga att säga att inte alla spelare i Rögle kom hit som de stjärnor de är idag. I många fall är det spelare som utvecklats och tagit steg längs resans gång. (Och förstås fått sina kontrakt omförhandlade under den resan) Värvningen av Erlend Lesund gjorde nog ingen mörkrädd när den kom, men nu är han enormt uppskattad och omtyckt i våra led. Jag tror nog inte att det var så mycket konkurrens om hans underskrift heller.

   Kommentar avatar
   Floyd , 1 månad sedanSvara

   Grauers sa att vf ligger i mittskiktet avseende lönebudget i SHL - speglar väl ungefär insatsen..

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 månad sedanSvara

  Victor Ejdsell hade varit perfekt. Komplett forward, perfekt i vänstra tekningscirkeln i PP.
  Men tveksam till att han lämnar FBK, han säger så här till tidning i Värmland:
  "Jag trivs så jäkla bra här. Jag vill inget mer än att vinna med Färjestad. Tiden får utvisa vad som händer, men jag trivs jättebra här."

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Precis, man ska ha klart för sig att även om Färjestad börjat med ett lågt bud så kan ju klubben till slut skaka fram pengar, lite som var fallet med Per Åslund. Samtidigt ... Lilliz, Linus Johansson ... det är mycket pengar som ska ut. Vi får se.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay , 1 månad sedanSvara

  Jaha, då var denna bedrövliga säsongen slut. Intressant att se vad som händer och om man kan studsa tillbaka? Bra snack med Grauers du hade häromdagen, vill ju inte att vi hamnar i 2011 igen. Hoppas alla kommer ihåg det snabblånet (!) på 20 miljoner Frölunda fick av Got Event för att inte gå i konkurs.
  Henrik, vet du varför Niederbach fick noll speltid igår? Så som matchen blev borde väl man spelat på alla kan jag tycka. Tack för bra bevakning av Frölunda , Claes

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

   Du sköter också ditt jobb, mycket bra frågor. Exakt vad vi vill veta.

   • Kommentar avatar
    Tobias , 1 månad sedanSvara

    Grymt bra skrivet av dig Henrik! Och tack för du orkar fortsätta ditt jobb trots allt negativt som ibland skrivs, som jag sagt förrut du är GULD värd för oss exil Göteborgare o jag kommer bidra med allt jag kan för att denna sidan skall leva vidare!

    • Kommentar avatar
     Mario, 1 månad sedanSvara

     Såg att Rylander på GP skrivit något om att John Nyberg kan anlända om Brynäs ryker ur SHL?
     Hoppas mer på att HV ryker isåfall så man kan norpa Eric Martinsson kanske, tror det hade blivit en bra förstärkning.

      Kommentar avatar
      Pupule, 1 månad sedanSvara

      "Vi gjorde två bra matcher mot Djurgården.....". Så kan man ju välja att se på det.

      Kommentar avatar
      Pupule, 1 månad sedanSvara

      Oops, hamnde fel.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Om man tittar på Frölundas fulla backsida så begriper man att det inte är just John Nyberg som är sista pusselbiten. :)

      Kommentar avatar
      #18, 1 månad sedanSvara

      John Nyberg kan väl omöjligen vara på väg tillbaka hoppas jag.

    • Kommentar avatar
     Mattias, 1 månad sedanSvara

     Rylander har aldrig koll på spelare på väg in. Nämnde Genoway igen. Suck.
     Personligen tror jag inte vi behöver en offensiv backstjärna. Stannar Norlinder kommer han vara den backen, En av få som kan lämna årets slutspelmed högt huvud. Även Edvinsson har offensiva kvaliteer, liksom Filip Johansson.
     Ser hellre en klassisk backgeneral som leder det defensiva arbetet. Gärna Christian Folin. Vi måste bli bättre på att vinna kamperna framför mål.

      Kommentar avatar
      Conta , 1 månad sedanSvara

      Norlinder med högt huvud? Så många misdtag och baklängesmål han bjudit på.?? Nej Norlinder är ingen färdig back på långa vägar.

      Kommentar avatar
      Wallis, 3 veckor sedanSvara

      Exakt min synpunkt också. Behöver en eller två defensiva klippor i försvaret som kan försvara målet och spela hårt och t.o.m. lite elakt i ett slutspel. En kraftfull center till och en sniper med lite size för att komplettera alla 180 cm spelare vore heller inte fel :)

    • Kommentar avatar
     JP, 1 månad sedanSvara

     Tror du Eric Martinsson väljer Frölunda före Rögle, med tanke på att han har Rögle som ungdomsklubb, kommer från Ängelholms-regionen, och har många av sin kompisar spelande där?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Jag har inte hört att Eric Martinsson är på gång skulle HV åka ur. Tveksam till den, i så fall. Inte lika imponerad. Men precis som jag var inne på i går, det här att "träna hårdast i Sverige" och åka ihjäl sig i varje match, inte lika lockande när det går bra. Dessutom var Frölunda rätt ointresserat när Martinsson för några år sedan kom hem och hamnade i HV:

    • Kommentar avatar
     JP, 1 månad sedanSvara

     Tror du Eric Martinsson väljer Frölunda före Rögle, med tanke på att han har Rögle som ungdomsklubb, kommer från Ängelholms-regionen, och har många av sin kompisar spelande där?

     • Kommentar avatar
      Olle, 1 månad sedanSvara

      Många av oss här inne har ju sett att detta lagbygge är totalt felbyggt och att spelsystemet är idiotiskt. Nere i sarghörnen görs inga mål. Att spela iskalla spelare i PP match efter match är ju hål i huvudet. Rannsakan!

       Kommentar avatar
       Nissan, 1 månad sedanSvara

       Roger har tjatat om att dom måste rakare in på mål. Låter knappast som spelidén är att vara i hörnen. Tror inte det är idén det är fel på, mer att den inte utförts.

       Kommentar avatar
       Per, 1 månad sedanSvara

       Eller att den är sönderläst och de andra lagen lärt sig hantera den och enkelt kan styra ut oss i hörnen?

       Kommentar avatar
       Marlowe , 1 månad sedanSvara

       Precis, om ett spelsystem är så svårt och/eller så sönderläst att det leder till att laget tvingas att spela på ett helt annat sätt och dumpa puckar i hörnen - då är det inget bra spelsystem! I praktiken är det spelsystemet "dumpa pucken, åk och hämta den". Då kan man fråga sig varför man ska lämna ifrån sig pucken över huvud taget? Bara jag tänker på det, inser jag hur mentalt och fysiskt jobbigt detta spelsätt måste vara, över tid. Efter jul orkar man inte längre?

     • Kommentar avatar
      Mattias på schlätta´, 1 månad sedanSvara

      Vad känner jag idag? Jag vet faktiskt inte. Tomhet, besvikelse? Ja, jo, en del. Men mest, nästan inget alls. Det har varit en konstig säsong, där viruset legat som en blöt filt över alltihop. Ingen publik, den ena uppskjutna machen efter den andra, saker som lite tagit bort glädjen. Även om jag, liksom många andra, vant mig vid situationen, så har det inte varit det samma. Att det sen sett ut som det gjort för Frölunda efter nyår, och att det blev som det blev mot Rögle... hade det varit ett uns av spänning, hade man vunnit EN match, skapat spänning i EN match, då kanske... men nu känns det mest som en axelryckning från min sida.
      Jag tycker redan det finns många kloka snabbanalyser. Du har gett en, Roger gav en på presskonferensen. Visst, jag hade gärna sett en spelförande toppback med ett bra skott, och ett par målskyttar, spelare som sticker ut. Men den här (och den förra) säsongen behöver analyseras djupare, varför faller man så under andra halvan? Varför får man inte ut mer av spelare som borde levererat? Sundström, Hjalmarsson, Mursak... okej, den sistnämnde lyfte på slutet, men som helhet har det inte varit tillräckligt bra. Varför fungerar inte PP? Tränar man fel? Hur är det med den mentala biten, att man verkar ha så svårt att ta sig ur motgångar? Har man för många ”likadana” spelare? Varför fallerar man som man gör i defensiven? Vad beror alla misstag på? Behöver förändringar göras på ledarsidan? Finns tusen frågor, alla måste ställas, viktigt att man hittar svaren.
      Avslutningsvis tycker jag också att det är anmärkningsvärt att det blev 4-0, inte bara i den här serien, utan också mellan Växjö och Färjestad. Och kanske även mellan Örebro och Leksand. Det är ju inte så ofta slutspelsserier slutar på det viset, nu kanske vi får det i tre av fyra. Har det hänt förut? Säkert någon som vet, men jag tror inte det.
      Passar också på att tacka dig, Leman, för en alldeles strålande bevakning. Gissar att mer kommer, och jag hoppas vi får en säsong till med dig!

       Kommentar avatar
       DD, 1 månad sedanSvara

       Kan bara hålla med dig i allt, Mattias. Visst känner man en viss besvikelse men inte alls som en normal säsong. Den här säsongen har varit väldigt konstig. Kanske skulle den inte ens ha spelats egentligen men förstår att man behövde göra det. Mästaren den här säsongen kommer ju tyvärr kanske inte riktigt få samma erkännande då det inte är en normal säsong. På ett sätt kan det vara bra att ha åkt på rejält med stryk så att det blir en väldigt grundlig analys av vad som har gått fel. Måste få bättre utveckling på alla till nästa år.

     • Kommentar avatar
      Per, 1 månad sedanSvara

      Hade hoppats att sjöström visade fansen lite större respekt genom att svara på frågorna. Begriper han inte att vi som betalar hela kalaset är förbannade och undrar över hur vi kan vara så här pinsamt usla? Arrogans och nonchalans tycks vara ledorden i Frölunda.

       Kommentar avatar
       Pupule, 1 månad sedanSvara

       En intervju med Sjöström säger i stort sett aldrig någonting. Man kan lika gärna hoppa över den.....

       Kommentar avatar
       Per, 1 månad sedanSvara

       Jag vet. Men jag tycker det är fel att vara så arrogant mot oss som betalar hans och alla andras löner.

       Kommentar avatar
       JanneBD , 1 månad sedanSvara

       Du kanske ska vara glad att inte Sjöström ger alla svar nu. Då skulle jag misstänka ett enpersons-styre. Men däremot förväntar jag mig en rejäl och ärlig förklaring inom ett par veckor.

     • Kommentar avatar
      Christer, 1 månad sedanSvara

      Först och främst ett stort tack Leman! Dina artiklar är superbra och dessutom balsam för själen i dessa dystra hockeytider!
      Jag känner bara en total tomhet och nästan rädsla för att vi på två säsonger, förvandlats till ett mittenlag med förmåga att ta sig till kvartsfinal. Detta kommer sannolikt att påverka vår förmåga att knyta till sig både etablerade spelare och unga talanger. Ta Eric Martinsson som exempel ifall HV åker ut ur SHL...ifall han ska välja mellan oss och Rögle, tror jag svaret är givet. Många spelare vill nog inte heller tvunget bli de som tar mest i bänkpress eller klarar Bragebacken snabbast, utan fokusera på att spela bra hockey.
      Tiden fram till nästa säsong är oerhört viktig, för en upprepning av de två senaste årens fiaskon, det har föreningen inte råd med.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Tack, Christer. Mm, apropå Bragebacken, precis detta som jag var inne på i krönikan, det här med dålig utveckling och svaga resultat ... över tid påverkar det en klubbs attraktionsförmåga, tveklöst.

     • Kommentar avatar
      Pupule, 1 månad sedanSvara

      "Vi gjorde två bra matcher mot Djurgården.....". Så kan man ju välja att se på det.

       Kommentar avatar
       Per, 1 månad sedanSvara

       Det gäller att bara se det positiva. Det där andra ser vi inte. Inte konstigt att vi är där vi är.

     • Kommentar avatar
      Per, 1 månad sedanSvara

      Tänk om Frölunda hade haft lite stake. Då hade de tagit Karl Helmersson i Karlskoga. En jäkligt intressant tränare som får sina lag att prestera på riktigt hög nivå. Men nej, vi går på RRs gamla polare.

       Kommentar avatar
       Pupule, 1 månad sedanSvara

       Det hängde nog mycket på att Lundskog drog vidare samt att det sket sig med Stråhle. Man tänker kontinuitet och tar in någon/några man känner till. Inget fel i sig, men det har ju inte slagit väl ut.

       Kommentar avatar
       Per, 1 månad sedanSvara

       I Örebro står Jönsson. Vi har burström. Då måste man ställa sig frågan varför inga assisterande tränare av kvalitet vill vara i Frölunda!

     • Kommentar avatar
      Nolte, 1 månad sedanSvara

      Tänk att jag visste att han skulle lyfta fram att första halvan va bra och 2 bra matcher mot ett svagt Djurgården, istället för att bara konstatera att säsongen i sin helhet är riktigt dålig. Sen att han inte håller med om utvecklingen, det oroar mig lite, visst har folk haft utveckling, men absolut inget har ju fått något genombrott.

       Kommentar avatar
       Per, 1 månad sedanSvara

       Var ser du denna utveckling?

       Kommentar avatar
       Pupule, 1 månad sedanSvara

       Man brukar ju annars säga att säsongen är en process där man skall lyckas vara så bra som möjligt till våren. Hur gick det?

       Kommentar avatar
       Nolte, 1 månad sedanSvara

       Per: jag skriver inte under på utvecklingen så. Men visst kan man hävda att Filip Johansson blev bättre under säsongen, att Niederbach tog lite steg, att Söderblom såg mer lovande ut i slutet av säsongen. Men absolut, utan tvekan, det va absolut inte tillräckligt! Purule: nej det vet vi alla, sämst när det väl gällde.

       Kommentar avatar
       Danne, 1 månad sedanSvara

       Nolte: haha, tänkte samma! Säsongen som helhet var usel. Visst, stommen var kvar, laget satt ihop, vilket gjorde att man hade ett försprång mot de andra lagen i början. Detta borde RR veta! Att göra ”2 bra matcher mot Dif”, som är ligans sämsta lag under våren, är knappast den referenspunkten man skall förhålla sig till. Handlar om att ha en jämn lägstanivå och ha ett spelsystem som inte sliter på spelarna och som genererar kreativitet och spelglädje. Men, man har inte riktigt spelarna som krävs för enkla poäng/mål. DET är ett faktum. Nu är det mest jaga, slita ut sig, ta det defensiva jobbet, försöka trötta ut motståndaren med 4 likadana kedjor. Detta fungerar inte, inte förra året heller. Motståndarna vet om detta med och hånar VF för sättet att spela på. Enkelt att möta med spelvändning efter spelvändning som belöning. Roger står och tittar på som en fågelholk och är förvånad och tänkte: ”men så får dom ju inte göra, vi är ju jobbigast att möta i SHL, det säger min underliggande statistik”. Blir patetiskt när man tänker på det. Envishet är en dygd.

       Kommentar avatar
       Robert, 1 månad sedanSvara

       Politikerspråk. Marginell eller negativ utveckling är ju också en form av utveckling. Ta Raymond exempelvis. Innan säsongen så gick snacket om att han skulle ersätta Larsch. Frågan är hur nöjd är han med sitt år just nu. Kan bara gissa.

     • Kommentar avatar
      Petey, 1 månad sedanSvara

      Sorry Sjöström, men med den backbesättnig nästa år alla med kontrakt utan Sellgren och Sigalet! Då kommer inte det bli mycket bättre!
      Och när herr Olsson är vår bästa back över säsongen, då förstår ni varför!

      • Kommentar avatar
       Erik Johansson, 1 månad sedanSvara

       RR skäms men inte Sjöström. Tycker han borde vara tydligare med sin egen del i misslyckandet. Nu blir det upp till bevis, har vi inte ett slagkraftigt lag nästa säsong behöver organisationen ses över.

       • Kommentar avatar
        Erik Johansson, 1 månad sedanSvara

        RR skäms men inte Sjöström. Tycker han borde vara tydligare med sin egen del i misslyckandet. Nu blir det upp till bevis, har vi inte ett slagkraftigt lag nästa säsong behöver organisationen ses över.

        • Kommentar avatar
         CK, 1 månad sedanSvara

         VF har ju en brunkare från Luleå som offensiv/PP coach...det märks ju lite i anfallsspelet om man säger så. Föresten, är inte hela tränartrojkan från Luleå-trakten?

         • Kommentar avatar
          Göran A, 1 månad sedanSvara

          Vad jag hoppas att den sportsliga ledningen med Sjöström i spetsen väljer att sluta självmant.
          Men det kommer inte att hända.
          Frölunda behöver få in nya krafter som förstår sig på vad som krävs för att bygga ett komplett ishockeylag

          • Kommentar avatar
           Mackan , 1 månad sedanSvara

           Vem är orsaken till att det blir en lång sommar
           SJÖSTRÖM

           • Kommentar avatar
            Dennis, 1 månad sedanSvara

            Tror härligt det inte är så mycket problem i Frölunda, utan bara en dålig spiral. Frölunda gick ungefär 20 av 27 matcher utan att göra mål i första perioden. Härlig ligger nog grundproblemet. Man orkar tillslut inte spela systemet när man hela tiden måste jaga, tappar fokus på det man behöver göra. Man hade behövt en t.ex. Rhett som kommer in under säsongen, höjer känslan i laget. Det handlar inte om att Frölunda inte orkar spela sitt system. Det handlar att man inte orkar det mentalt när man inte får utdelning. Ett fungerande PP hade varit dag och natt för detta Frölunda. Kunna göra ett mål i första. Detta är varför man spelade bra första halvan av säsongen, sen kommer några dåliga matcher och man hittar inte ut. Tror också ingen publik gör det värre när man bara hör sig själv när det går dåligt. Menmen nu är corona-säsongen över. Hoppas man får gå på hockey nästa säsong

             Kommentar avatar
             DD, 1 månad sedanSvara

             Tycker du har rätt i din analys, Dennis. Problemet blir så enormt mycket större när man inte har spetsen för att ta ledningen och att få motståndaren att jaga. Det totalt undermåliga PP:t är det som har satt dom mest i skiten av allt. Laget saknar spelare som på konsekvent basis kan sticka ut och göra det oväntade. Sundström och Hjalle har underpresterat något enormt, men även Lasu tycker jag. Visst, han har producerat ungefär som innan men kan någon minnas en målchans som Lasu haft de senaste 20 matcherna? Det gör inte jag. Han är inte ens stabil bakåt längre i samma utsträckning. Kanske beror det på ett systemfel men det är väldigt få spelare i Frölunda som kan få ett godkänt betyg för den här säsongen.

           • Kommentar avatar
            Göran A, 1 månad sedanSvara

            Kommer inte hända ett skit av värde i Frölunda under närtid.
            Alla i den sportsliga ledningen sitter säkert. Möjligtvis att någon hjälptränare slutar.
            Inga spelarkontrakt kommer att brytas.
            Kanske någon kontrakterad spelare vill lämna Frölunda.
            Frölunda har en väg att vandra för att åter bli ett topplag, och det kommer att ta tid.
            Under tiden får vi vänja oss med ett Frölunda som ligger och tampas på den undre halvan av tabellen, dvs plats 7 och nedåt.
            Så det är lika bra att stålsätta sig inför den (Frölunda)tid som kommer.

            • Kommentar avatar
             Julius, 1 månad sedanSvara

             Man blir ju livrädd när man ser truppen för kommande år! Näst intill samma trupp! Måste göra oss av med fiaskon som Lasu, Sundström,Elliott mfl. Jag får utslag av att höra intervjuer med Lasu! Jag kräver att ledningen går ut och berättar att kravbilden sänks i VF. Dom satsar på 8-10 plats för dom vill spara pengar. 6-7 tusen på läktaren sparar inga pengar.

             • Kommentar avatar
              Per, 1 månad sedanSvara

              Tror personligen att, efter 2 mediokra år. Måste Frölunda ta till sig en stor portion eftertanke. Verkar lite som man tror, på Värmländska, "dä årdnär sej". Med andra ord, man börjar säsongen jättebra men sedan tar ödmjukheten slut. Det gäller att jobba kopiöst i 52 omgångar för att bereda sig inför ett slutspel. Tror inte på att "sparka" spelare, ledare etc. Se på Växjö, de kom på plats 10 förra säsongen. Visst har de kompletterat men varken sparkat Sam Hallam, eller spelartruppen.

               Kommentar avatar
               Nolte, 1 månad sedanSvara

               Tror inte heller på att sparka folk hit och dit och köra hela havet stormar. Gäller snarare att träffa rätt i dom få värvningarna man skall göra, det är dags att träffa rätt igen, för senaste 2 säsongerna har man inte hittat så rätt i sina värvningar. Ta årets trupp spetsat med en back i Tömmernes-klass och en playmaker som påminner om lasch kryddat med en riktig målskytt, så kunde det sett väldigt annorlunda ut.

               Kommentar avatar
               Julius, 1 månad sedanSvara

               Det räcker nog inte, kärntruppen är för svag och för dyr sett till prestationen. Säg att en målskytt gör 20 mål? Det räcker inte. Vi måste ha några stycken på topp 10- 15 i poängligan, målligan samt backligan annars går det inte.

               Kommentar avatar
               Nolte, 1 månad sedanSvara

               Absolut! Säger inte att man varit ett guldlag, absolut inte. Men lite utdelning i PP och lite belöning för allt slit, tror jag hade kunnat ge en annan stämning i truppen som kunnat ge lite ränta på ränta så att säga.

             • Kommentar avatar
              PA, 1 månad sedanSvara

              Om Sjöström inte gjort jobbet så är det normalt att man tvingas lämna sin befattning.
              Tydligen gäller inte detta Frölunda där tydligen misslyckandet inte får konsekvenser.

              • Kommentar avatar
               JE, 1 månad sedanSvara

               Är det helt uteslutet att Raymond stannar ett år till. Detroit brukar inte ha bråttom med att ta över spelare. I samband med att de bytte bort Mantha till Washington ska de ha sagt att Detroits rebuild ser ut att ta längre tid än beräknat.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                Ja, det ska vara bestämt att han ska över. Om jag varit Detroit hade jag aldrig haft Raymond kvar i Frölunda en säsong till. De är varsamma med hans utveckling. Här händer ju ingenting.

                Kommentar avatar
                JE, 1 månad sedanSvara

                Samtidigt var han ju inte dålig den här säsongen. Helt klart ett steg framåt. Och det är ju inte givet att han får en bättre utveckling i Grand Rapids eller i Detroit om han tar plats. Synd. Ett steg fram på Henriksson, Niederbach, Nässen, Elmer är kanske precis vad Frölunda behöver till nästa säsong. En Raymond med ytterligare utveckling hade suttit fint.

                Kommentar avatar
                Per, 1 månad sedanSvara

                Frölundas dumpa-hockey är inte bra för utveckling av en spelare som bygger sitt spel på spelskicklighet.

                Kommentar avatar
                Mattias, 1 månad sedanSvara

                Inte heller Holtz fick den utveckling många trodde. Skulle båda vara kvar ett år - vilket inte kommer ske - kanske de hade exploderat. Trots allt fortfarande juniorer nästa säsong.

              • Kommentar avatar
               Gustav, 1 månad sedanSvara

               ”Vända på varenda sten”. Det tror jag på först när jag ser det.

               • Kommentar avatar
                Thomas S, 1 månad sedanSvara

                När nu alla är jätte besvikna på vårt lag och vår organisation så måste vi betänka:
                1. Vi kom 7,a, inte sist eller näst sist, tänk på storlag som Brynäs och HV när vi tittar på vårat eget resultat, har vi en självbild av att vi förevigt kommer att vara bäst i Sverige ??.
                2.Vår förening sköts numera av folk som tänker långsiktigt och tänker på föreningens ekonomi framöver, Vi ser alla att vi skulle behöva spets (Läs Lasch), men under denna Corona säsong så skulle det vara väldigt våghalsigt att ge sig in i en budgivning som säkert skulle sluta med en lönekostnad på 4-450.000/månad, detta under en säsong helt utan publik intäkter och med mycket osäkerhet i övrigt.

                 Kommentar avatar
                 DD, 1 månad sedanSvara

                 Tror många skriver i affekt och inte är medvetna om förutsättningarna som är i SHL nu för tiden. Det finns inga blåbärslag längre och nästan alla klubbar har ungefär samma ekonomiska förutsättningar. LIF, Rögle, Växjö etc har privata investerare som pyntar in stora pengar i klubbarna. Växjö och Skellefteå har väldigt förmånliga avtal med kommunen och så vidare. Frölunda är tyvärr inte en ekonomisk stormakt och ligger bara runt mittenskiktet eller lite över när det gäller budget. Det gäller att se på det här med nyktra ögon. Innan Grauers och Rönnberg kom in var vi en förening med usel ekonomi, på randen till att gå under och som inte hade vunnit på många år. Det är egentligen bara Växjö som har varit i närheten av Frölundas framgångar de fem senaste åren. Till och med under Skellefteås "guldera" så tog de ju inte fler guld än vad Frölunda har gjort nu. Det ÄR svårt att vinna guld. Grauers och co har gjort det som måste göras och det är att ta ansvar. Självklart vill jag vinna varje år men klubbens överlevnad går före. Förhoppningsvis blir vi av med det här Coronahelvetet någon gång så publiken kan komma åter och då kommer det åter att investeras mer i det sportsliga. Samtidigt finns det många lärdomar att dra där vi lägger för mycket pengar på vår kärntrupp. Kärntruppen består av Purre, Joel, Lasu, MRO, Sundström m.fl. men dessa har begränsad offensiv spets. Ändå lägger vi kanske i snitt 150-200k i månaden på dessa spelare medan andra lag har spelare som gör ungefär samma sak för kanske 50-100k i månaden och får då pengar över till riktig spets. Här måste man skapa en bättre lönehierarki i Frölunda. Det är viktigt att ha en kärntrupp men vi kan inte ha en kärntrupp som tjänar som offensiv spets när man inte är det. Sundströms kontrakt borde rivas kan man tycka. Jag är väldigt glad att vi inte är i kval. Jag tror att klubben som går ner får det VÄLDIGT svårt att ta sig upp till SHL igen. Det kan till och med bli konkurs på sikt.

                 Kommentar avatar
                 Daniel B, 1 månad sedanSvara

                 Bra skrivet DD.

                 Kommentar avatar
                 JanneBD , 1 månad sedanSvara

                 Bra DD

                 Kommentar avatar
                 martin , 1 månad sedanSvara

                 hvs målvakt kanske vara om dom åker ut gunnarsson

               • Kommentar avatar
                Håkan, 1 månad sedanSvara

                Tack Leman för ditt slit för oss. hockey nördar . Hoppas att du får de att gå ihop
                Ekonomiskt , tycker du är lite blygsam med ditt förväntade bidrag , det är värt mer tycker jag . (Blir de någon bevakning under silly season ) ha de bäst .

                • Kommentar avatar
                 Micke, 1 månad sedanSvara

                 Det är lätt att titta på spelare för spelare som inte har presterat efter förväntningarna, men zoomar man ut så är det som lag som det stora problemet finns, med tränarna inräknat. Frölunda har sommaren på sig att rannsaka sig själva och verkligen komma samman som grupp. En helrekonditionering får man väl säga eftersom laget till stora delar är detsamma nästa säsong. Jag kan tycka att, eftersom det är den här gruppen som har försatt Frölunda i den situationen som det blev så är det också deras ansvar och uppgift att ta sig ur den och få föreningen tillbaka på stadiga ben igen. Funkar det inte ändå tycker jag det är dags att förändra i ledarstaben, Rönnberg inräknat.

                  Kommentar avatar
                  Julius, 1 månad sedanSvara

                  Tror tyvärr inte på truppen! Förra året skulle Sjöström mfl. Vara skoningslösa och vända på varje sten! Lasu skulle vinna skytteligan mm. Skall vi då gå in i nästa säsong med samma impotens och tro att det löser sig? Varför skulle det vara skillnad? Ingen lyfte sig i år vem skulle bli bättre nästa år?

                  Kommentar avatar
                  JanneBD , 1 månad sedanSvara

                  Tänk på att Corona-helvetet kom. Jag tror att de initialt hade tänk att göra mer näringar efter förra årets sämre prestation. Men covid dök upp och handbromsen drogs åt.

                  Kommentar avatar
                  JanneBD, 1 månad sedanSvara

                  Ändringar ska det vara.

                  Kommentar avatar
                  Julius, 1 månad sedanSvara

                  Självklart! Men det gäller ju andra klubbar också! Bättre då att dom är ärliga och säger vi satsar på att hänga kvar! Andra klubbar såg möjligheter i Covid och fick kanon spelare för väldigt små pengar, men inte VF och ändå hävdar dom sin målsättning? Med denna trupp nästa år så kommer vi tappa enorma pengar på sponsorer och på halvfullt Scandinavium!

                  Kommentar avatar
                  JanneBD , 1 månad sedanSvara

                  Sant.

                  Kommentar avatar
                  VF, 1 månad sedanSvara

                  Julius: vilka är kanon spelarna som var billiga som du nämner?

                • Kommentar avatar
                 Olsson, 1 månad sedanSvara

                 Kanske 5-6 spelare som försvinner av olika anledningar och nåt liknande in, det är ändå ungefär 25% av laget. Är det rätt värvningar så kan det räcka på spelarfronten.
                 Tränargänget har nu en hel sommar att prata ihop sig och skruva på spelsättet utan att en ny röst skall in, det kan göra mycket bara det.
                 Man skall inte överdriva situationen, SHL är jämn och det skiljer inte mycket mellan lagen. 17/18 åkte vi ut i kvarten också med kritiska röster och säsongen efter tog vi guld.

                 • Kommentar avatar
                  Allen , 1 månad sedanSvara

                  Tror dom kommer bygga ett bra lag med mycket revanschlusta till nästa säsong, med 3 nya bra forwards och en 1-2 backar plus en målvakt. Mest på målvaktssidan jag är lite fundersam hur dom kommer göra. Kan inte ha 2st mediokra målvakter även nästa år. Skulle önska en intervju med målvaktstränaren! Han har ju fått noll utveckling på målvakterna. Får inte glömma att detta är inte en vanlig säsong med covid-19 och tomma läktare. Lägg på det att man rätt ofta blir lite bekväma när man är regerande mästare som Frölunda trots allt är. Jag är optimistisk kring nästa säsong!

                  • Kommentar avatar
                   Allen , 1 månad sedanSvara

                   Såg förresten att Genoway är utan kontrakt. Vad tror ni? Kanske börjar komma upp lite för mycket i ålder (34)

                    Kommentar avatar
                    #18, 1 månad sedanSvara

                    Vi behöver inte mer nostalgi. Vi behöver spets.

                    Kommentar avatar
                    Conta , 1 månad sedanSvara

                    Helt rätt#18, inga mer spelare med passerat bäst före datum.

                  • Kommentar avatar
                   JanneBD , 1 månad sedanSvara

                   Är sothönor flyttfåglar? Sådan som vänder fjädrarna efter vinden och flyr undan när det blåser kallt?

                    Kommentar avatar
                    Conta, 1 månad sedanSvara

                    Ja Sothöna är ju ett mysterium, Rögle skulle ju enkelt slås ut och alla vi andra skulle bli kappvändare och hylla Frölunda..

                  • Kommentar avatar
                   #18, 1 månad sedanSvara

                   Först och främst vill jag säga att den här säsongen fick precis det slut som den förtjänade. Två bra matcher mot DIF säger Sjöström... Ett lag som mer eller mindre öppet deklarerade att de inte gick för det i år pga Covid. Vilken tur då att vi blev så brutalt avklädda av Rögle att ingen ens kan säga att vi fick en bra match mot Rögle. Vi pratar om att vi fått kanske 25 minuter jämn hockey mot Rögle på 240 minuter spelade. Det finns INGENTING att gömma sig bakom. Om Frölunda var en flygplanslanding hade planet inte bara kraschat - det hade brunnit upp också. Mitt enda råd till Frölunda nu är att vara brutalt ärliga mot oss fans. Redovisa haverikommissionens slutsatser med brutal uppriktighet och ärlighet. Låt spelarna tala ut. Redovisa färdplanen som skall ta oss ur detta. Hur hittar man en ledande förstakedja? Var hittar man ett första dominerande backpar? Hur tänker sig föreningen att hantera elefanten i rummet nämligen hur man skall kunna låta Joel spela en säsong till utan att vara den ledande spelaren? Klarar Roger och Joel den förändringen?

                   • Kommentar avatar
                    JimmyR, 1 månad sedanSvara

                    Hej! Håller på FBK och har så klart inte sett tillräckligt många matcher med Frölunda men jag är väldigt fundersam kring vad som hänt en sån som Sundström i år? Han var ju dominant för ett par år sedan.

                     Kommentar avatar
                     Cj, 1 månad sedanSvara

                     5 år sedan

                   • Kommentar avatar
                    E23, 1 månad sedanSvara

                    Motståndarforwards har oerhört lätt kunnat komma framför frölundas mål, matcherna mot rögle var oerhört tydliga i detta. Lauridsen har aldrig varit mer saknad, det var total klasskillnad i fysik mellan Rögle och Frölunda.
                    Vi kan prata lasch hur mycket som helst, men får inte glömma vikten av hårdhet och fysik i ett slutspel. Där var Frölunda långt ifrån laget man brukar vara.
                    Ingen motståndarforward blir rädd för att närma sig frölundas mål. Det är allvarligt. Och måste göras något åt.

                    • Kommentar avatar
                     STM, 1 månad sedanSvara

                     Kul att se hur alla skriker om avgångar hit och dit. Spelare, tränare, sportchef, klubbledningen etc.
                     Tror det kommer bubbla av revanschlust i de som är kvar och sen in med några nya (att byta för många på en säsong är aldrig bra).
                     Och helt ärligt 2021kommer ändå vara ett coronaår där ingen bryr sig vem som tog guld eller ej. Konstig säsong för alla lag. Säger ytterst lite som säsong. Nya tag i höst!

                     • Kommentar avatar
                      Mikael , 1 månad sedanSvara

                      Tyvärr kommer det inte hända ett skit..... det rulla på å alla klappar varandra på axeln.....

                      • Kommentar avatar
                       Philip Glücksman, 1 månad sedanSvara

                       Var det någon säsong som man skulle "tanka" så var det denna. Inget direkt värde i att vinna guld förutom äran och då tänker jag på ekonomiskt, CHL och ingen publik.
                       Skall bli intressant att se hur det gått ekonomiskt för klubbarna Frölunda som knappt sattsat borde ligga bra till.
                       Kommer blir tufft för Rögle att nästa år när man kommer bli av med väldigt många spelare inget Frölunda behöver bekymra sig för...
                       Leman kan du inte prata med Grauers istället? Där får du kanske lite mer svar.

                       • Kommentar avatar
                        Andreas, 1 månad sedanSvara

                        Det som skulle behövas är att kicka dem flesta av spelarna, kanske behålla en handfull och starta om, ta en mellansäsong och spela ihop ett nytt lag, målsättningen nästa säsong borde vara att undvika kval.

                        • Kommentar avatar
                         Manne, 1 månad sedanSvara

                         Vet inte om det bara är jag, men jag har fått en känsla av att man vill vara ett topplag (såklart) men inte riktigt vill satsa för det. Det ska liksom inte kosta mer än nödvändigt. Men grejen är att det är just vad det gör, vilket vi ser ett bevis på nu.

                         • Kommentar avatar
                          Gustav, 1 månad sedanSvara

                          Sanny helt rätt ute igen, med tanke på de vansinniga förlängningar och kontrakt vi skrivit senaste åren. Jag fick ärligt talat ångest när han i deras podd läste upp kontraktslängden på våra spelare till nästa säsong.

                          • Kommentar avatar
                           Cj, 1 månad sedanSvara

                           Självklart ska man inte satsa mer än man får in och så länge det inte är tillåtet med publik så är det den enda vägen. Däremot borde man satsa mer på att hitta guldkorn i rätt ålder i dom lägre divisionerna och inte satsa på dyra långtidskontrakt på äldre spelare. Frölunda måste haft den äldsta truppen någonsin denna säsong. Och äldre spelare med lång meritlista kostar mycket mer.

                           • Kommentar avatar
                            JT, 1 månad sedanSvara

                            En fågel kvittrade försiktigt, Michael Garteig, ?? !

                             Kommentar avatar
                             Gustav, 1 månad sedanSvara

                             haha då kan man verkligen lägga ned verksamheten på riktigt

                           • Kommentar avatar
                            Mattias, 1 månad sedanSvara

                            Jobbigt för Sjöström och Frölunda på om de nu presenterar en doldismålvakt som är mer en backup. Kommer bli liv.
                            Är ju garanterat redan klart.
                            Tippar Tim Juel i Karlskoga.

                             Kommentar avatar
                             Gustav, 1 månad sedanSvara

                             Det kommer sluta med en oprövad Tim Juel/Claes Endre som backup, och en medioker Rubin som etta. Sorgligt, men sant.

                             Kommentar avatar
                             Mattias, 1 månad sedanSvara

                             Juel spännande värvning om vi haft en mer stabil etta.

                             Kommentar avatar
                             Stefan. J., 1 månad sedanSvara

                             Om Brynäs åker ur, tycker jag att Frölunda borde kontakta Samuel Ersson.

                           • Kommentar avatar
                            Epoe, 1 månad sedanSvara

                            Hur orkar du namedroppa Jacob Peterson lol.

                            • Kommentar avatar
                             martin, 1 månad sedanSvara

                             vissa backar är över 35 år det håller inte i längden,

                             • Kommentar avatar
                              martin, 1 månad sedanSvara

                              hjalmarsson vad han gjort i slutspelet ingenting tycker dom skall riva hans kontrakt.

                              • Kommentar avatar
                               Kenneth Eliseussen, 1 månad sedanSvara

                               Hej alla,
                               Jag kommer att berätta en hemlighet för att bli rik på bitcoininvesteringar ”en klok person borde ha pengar i huvudet, men inte i hjärtat .. Varje dag är en dag med nya beslut. Det är ditt val att vara rik eller att vara fattig och fortsätta att kämpa, börja tjäna större pengar på 7 dagar med en legit & pro trader som oss, investeringsplanerna är öppna nu med en minsta investering på 200 € du kan tjäna 2000 € på 7 dagar , Kontakta oss på WhatsApp +17657050044
                               Investera 200 € tjäna 2000 €
                               Investera 500 € tjäna 5 000 €
                               Investera 700 € tjäna 7 000 €
                               Investera 1 000 euro tjäna 10 000 euro
                               Investera 2000 € tjäna 20 000 €
                               Investera 5 000 € tjäna 50 000 €
                               Investera 7000 € tjäna 70.000 €
                               Investera 10 000 euro tjäna 100 000 euro
                               Missa inte detta tydliga tillfälle att uppnå din ekonomiska frihet, de som inte är redo att investera nu är inte redo att gå i pension tidigt, är inte beroende av en enda inkomstkälla, låt oss handla för dig idag och börja tjäna pengar för dig. Kontakta oss på WhatsApp +17657050044


                               Lämna en kommentar