Blidh vägrar ge upp NHL-drömmen – nu ska han ta plats i Boston


► KUNGSBACKA: Anton Blidh, 26, ger inte upp sin NHL-dröm. Han ger den i alla fall en vinter till. Men säsongen 21/22 kan vara sista försöket i Boston Bruins:
► – De säger att jag är med i snacket, men nu får det vara slutsnackat, nu får de visa att de tror på mig. Jag åker över med inställningen att jag ska ta en plats, säger ex-frölundaiten.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Anton Blidh hoppas att kommande säsong ska bli den då han får mer speltid i NHL med Boston Bruins.


PÅ SEX SÄSONGER i Boston Bruins organisation har Anton Blidh bara fått 38 chanser på NHL-nivå, desto fler (278) matcher i AHL med Providence.

En del hade kanske misströstat, men Anton Blidh är inte den typen. Han vet hur han spelar sin hockey, en arbetare bland artister, vet att möjligheten att slå sig in i NHL fortfarande finns, och den Härryda HC-fostrade anfallaren berättar om sitt resonemang:

– Förra säsongen fick jag ändå spela mer än året före (tio matcher), samtidigt behöver Boston bygga om lite, det är några kontrakt som går ut, och det känns som man ändå är med i snacket varje år. Samtidigt är Boston en bra klubb, inte den lättaste att slå sig in i.

Rakapuckar.com bild

Då får man ta en del år i AHL. Vänta tålmodigt på sin chans. Det känns dock som om Anton Blidh väntat länge nog nu. Han säger det inte rakt ut, men det är lite ”nu eller aldrig” över hans sätt att beskriva var han är i karriären – och vart han vill:

– Jag åker inte över för att spela i AHL, målet är att slå sig in i NHL. De (Boston) har respekt för det jobb jag lägger ner, och det känns fel att bara lämna. Sedan trivs jag bra där borta.

** Vad säger Boston till dig, vad hör du från GM Don Sweeney och tränaren Bruce Cassidy?
– De säger att jag är med i snacket. Men nu känner jag att … nu får det vara slutsnackat, nu får de visa att de tror på mig.

Anton Blidh har ett år kvar på kontraktet med Boston. Att det här är hans sista chans att "fastna" i NHL är inget  han själv slår fast, men mycket talar för att det ändå är så:

– Svårt … jag går ju in med inställningen att jag ska ta en plats. Men det är klart att någonstans har man ju tanken att om det inte går i år, då får jag se över mina alternativ.

Rakapuckar.com bild

I det läget är Ryssland och KHL inte högt på önskelistan (inte heller så att just Blidhs spelartyp är högst på KHL-klubbarnas lista).

– Jag vet inte om jag vill flytta till Ryssland, säger han spontant.

– Jag vill komma närmare hem, Schweiz eller Sverige i så fall.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Många Frölundasupportrar drömmer om en SHL-comeback för Blidh, skulle älska att åter få se den tufft och fränt spelande ytterforwarden tackla, vinna puckar, gå rakt på mål.

Blidh:

– Frölunda skulle jag aldrig stänga dörren till, det är klubben som fostrade mig, och jag bor ju i Göteborg. Frölunda är definitivt med i bilden, jag är alltid öppen för snack.

Rakapuckar.com bild

***

Anton Blidh och jag träffas nere i Kungsbacka där Frölundas förre skridskocoach Andreas Larsson (Hockey-PT) leder ett sommarpass med flera namnkunniga spelare (känner ni igen några nedan?).


Hampus Lindholm (Anaheim), Kevin Fiala (Minnesota), Lucas Raymond (Detroit), Simon Ryfors (Tampa), William Lagesson (Edmonton), Filip Roos (Skellefteå) och Max Görtz (Tyskland, klubb klar i veckan) är bara några av de som är på plats.

Vill ni se hockey, kom förbi torsdag förmiddag, 09-11 i Kungsbacka ishall. Då är det på’ igen …

Rakapuckar.com bild

***

Förra säsongen (förkortad i Nordamerika) var speciell på grund av pandemin. För Anton Blidh (ni ser hans seniorkarriär till höger)  började den illa, han åkte nämligen på corona just när han kommit till Boston, missade campen, satt i karantän och hamnade sedan i klubbens taxi squad, alltså den grupp av spelare som bara tränade i händelse av skador/sjukdomar i Boston Bruins.

Till slut fick Blidh nog, knackade på dörren till GM Don Sweeneys rum:

– Jag kände att jag måste få spela, bad att få bli nedskickad (till farmarlaget Providence). Han hade respekt för att jag vågade komma och säga det.

Det blev elva matcher (3+4) med Providence i AHL, sedan kallades svensken upp och spelade tio (1+0) med Boston i NHL.

Nästa säsong ska det bli fler. Om Anton Blidh får som han vill.

Rakapuckar.com bild

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
5 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 vecka sedanSvara

  Är det slut på semestern? ;)

  • Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Bara 38 chanser i NHL...nu får de vara slutsnackat. Har man fått 38 chanser och inte tagit den kan han väl räkna ut att han inte varit bra nog. Många får en eller två. Är nog mer upp till han själva att bli bättre.

   • Kommentar avatar
    Mattias, 1 vecka sedanSvara

    Coolt av Blidh att orka kriga på. Hoppas att han lyckas.
    Lite motsatsen till Lillis, Nygård, Linus J - de hyllade förvärven i FBK - som inte alls pallade att vara utanför sega Karlstad mer än i ett år. Är väl just det som talar för att de inte vinner guld, de har inte det sär extra modet

    • Kommentar avatar
     Kalle, 1 vecka sedanSvara

     Här kan man snacka tålamod och lite jävlarenamma! Stor respekt för spelare som åker över och verkligen försöker! Väldigt liten tro på dom "stjärnor" som är där ett lr två år och sen inte orkar kämpa nå mer och ist vänder tillbaka till shl! (Tex hela FBK just nu)
     Hoppas blidh kommer hem nästa år när lunkan lägger skridskorna på hyllan så vi får in en liknande spelare!

     • Kommentar avatar
      Alfred , 1 vecka sedanSvara

      Skippar gärna Blidh om inte någon trotjänare lägre ner i hierarkin lämnar, han skall vara 3-4 kedja gubben. Även i Frölunda

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

       Det blir viktigtast för frölunda iår. Att roger vågar ge mindre istid och uppgiter till vissa spelare som kommut up iåren. Bara han inte forsätter i samma hjulspår.

       Kommentar avatar
       Anna Agdestein, 1 vecka sedanSvara

       Presterar man är det väl inga problem! Ska ju inte vara ålder som styr..

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

       Så sant, men åldern tar ut sin rätt och det går inte att blunda för. Roger verkar inte ta några tuffa beslut. Vi får se var det landar. Förra året flöt på utan att några initiativ från Roger. Förra året hade de ett okej lag. Iår har det kanske seriens bästa tilsammans med färjestad. Då går det inte att spela tex rajjan och joel nonesrop och hoppas att lasch ska lösa det åt joel och laget.

       Kommentar avatar
       Kalle, 1 vecka sedanSvara

       Håller helt med dej Lakers! Nästan pinsamt å se en så pass rutinerad tränare som RR som inte vågar ta några som helst jobbiga beslut! Allt bara rullar på för att det fungerade 10matcher för 3 år sedan!


     Lämna en kommentar