Jag såg en guldutmanare – jag blev också orolig för fysisk hockey


► Det var en fin lördag för Joel Lundqvist, för Frölunda och klubbens fans.
► Det var en oroande lördag för de av oss som tycker fysiskt spel är en viktig del av ishockeyn.
► Först Jönköping. Sedan Gävle. Och så debatten med högt tonläge. Suck.
► Ni får mina ”two cents” här, och så de fem bästa i Frölunda.   

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Till vänster scener från Gävle, till höger från Karlstad. Sorgligt respektive glatt. Foto: C MORE (skärmdumpar)


DET HÄNDER FORTFARANDE att jag sitter och undrar vad Lucas Raymond och Jan Mursak gör i samma kedja, om det inte varit önskvärt att låta Max Friberg fortsätta med slovenen, varför inte Linus Nässén, Joel Lundqvist och Christoffer Ehn kunde få fler matcher, men en kväll som den i går är det ju mest funderingar som blir till brus i bakgrunden.

När Frölunda spelar som i Karlstad, eller som mot Färjestad hemma i Göteborg, är det av mindre vikt vem som spelar med vem.

Aggressiviteten, det snabba och enkla spelet i egen zon, de kvicka spelvändningarna, viljan att gå framåt, gå på mål, låta attackpsyket styra – det betyder mer än vilka individer som spelar med vilka.

Jag säger inte att lagsammansättningen inte spelar roll, för det gör den, men finns annat som smäller högre.

Det fokus, den skärpa och den attityd som Frölunda visade upp i Karlstad, sammantaget är det ingredienser som säger mig att Roger Rönnbergs gäng kan agera seriös utmanare om SM-guldet.

Rakapuckar.com bild

Men man måste spela just så här fokuserat, för det missas för många chanser, det krävs en hel del för att göra mål, och som lag kommer Frölunda inte undan med många procent under 100 för att vinna.

Ett bra PP kan räcka långt. Goda tendenser (såg ni hur rörlig Joel Lundqvist var före målet?) med lite nya uppställningar i går. Jag kallar det två PP-mål på fyra försök, allt gick lite snabbare, mer attackvilja. Men en gång är ingen gång, det behöver bli gong-gong och målmusik på regelbunden basis.

Stefan Elliott mycket bättre än jag vågat tro efter så lite hockey på slutet, Johan Sundström full av energi i comebacken, Filip Johansson magnifik, Jesper Sellgren mycket bra, Max Friberg som vanligt, jag gillade det Christoffer Ehn gjorde, och vad gäller kaptenen så är ju det mesta skrivet.

Men varje gång han förlänger eller gör något anmärkningsvärt i rekordväg ska ju historien liksom skrivas igen, det här med hans fantastiska ambition att på äldre (flåt…) dagar lägga om träningen, förändra skridskoslipning och åkning, och jag nöjer mig med det här:

Joel Lundqvist har ett enormt driv.

Det är det som gjort honom så framgångsrik.

– Få vara med och vinna, den där känslan att ge allt, få stå där som segrare. Det är de stunderna man kämpar för, sa Joel i C More och körde sedan en Karin Boye när han talade om att uppskatta resan, inte bara slutdestinationen.

Drivet, som sagt. Drivet. Få har ett som kan matcha Joel Lundqvists. Och det lär finnas kvar tilll våren 2022. Minst.

Rakapuckar.com bild

***

Två situationer i gårdagens SHL-omgång fick mig att åter fundera lite som min skicklige kollega Hans Abrahamsson på Aftonbladet brukar göra:

Finns det plats för fysiskt spel i svensk hockey i framtiden?

Ofta besvarar jag den frågan med ett rungande ”ja”, för här tacklas mycket mer än folk vill ha det till, men ibland blir jag orolig.

Lördagen den 16.e januari var en sådan dag.

I Jönköping visades Rögles Adam Edström ut för en late hit – som i mina ögon inte var i närheten av att vara sen.


HV71:s Niklas Arell hade precis spelat ifrån sig pucken, vi snackar tiondelar, Edström hade inte en chans att undvika tacklingen – och hade han gjort det så hade han själv farit i backen och riskerat en skada.

Ni ser vad regeln säger om ”försvarslös position”; på intet sätt var detta applicerbart här.


Om Edströms tackling var sen, då riskerar fysiskt spel att fulltständigt dö ut i Sverige. Men så illa ska det väl inte vara?

Domare gör misstag likt spelare, bara färre. Det här var nog ett sådant. Hoppas jag innerligt.

Rakapuckar.com bild

I Gävle var det oerhört obehagliga scener när Greg Scott leddes av isen på vingliga ben, alla tankar går först och främst till brynäsaren.

Men själva situationen, Skellefteåamerikanen Darren Nowicks tackling, jag satt och detaljstuderade den i går kväll, ni kan själva se på klippen här nedan.


Med Scott skadad, med en tackling som tar illa, när huvudet  på något vis träffas, då är det lätt att skrika på mordförsök och livstids avstängning.

Är man känslomässigt involverad i den skadade spelaren kan jag förstå det.

Annars inte.

Min åsikt i korthet: båda spelare kan göra bättre här. Men tacklingen är inte jätteful av vad jag kan se på klippen (respekt för att man kan missa något utan fler vinklar).

I längre form:

Greg Scott måste vara mer uppmärksam, respektera faran, förstå att han kan bli tacklad. På sociala medier såg jag en del som hävdade att kanadensaren inte ska behöva förvänta sig en smäll, att han tittar på pucken. Då har man helt missat varför fysiskt spel finns i hockey. Det är (till stor del) för att tvinga puckskickliga lirare att se upp, tvinga dem att ibland välja bort trissan för att istället skydda sig.

Alltså: de ska inte kunna åka och leka hur som helst.

Rakapuckar.com bild

Nowick kommer inte blint, Scott bör förbereda sig för en smäll, inte sträcka sig efter pucken, istället koncentrera sig på den annalkande faran.

Detta sagt är jag inte helt förtjust i Nowicks agerande heller. Han har all rätt att tackla, all rätt att gå in som han gör, men jag tycker nog han kan anstränga sig mer vad gäller att inte driva uppåt med högerarmen, minimera risken för att den stenhårda axelkåpan träffar en del av Scotts ansikte.

Jag vet, brynäsaren är lite låg, men ändå.

Man måste inte utnyttja detta faktum.

Om det nu är fallet här, jag vill låta det vara osagt. Jag tycker det är grymt svårt att se på bilderna hur högt Nowick går med högerarmen, kanske är det inte så farligt, men principen gäller – du behöver inte tackla max bara för att du kan.

Stopp i spelet och puckvinst kan åstadkommas ändå.

Nå, allt detta hundra gånger lättare att skriva än att utföra, givetvis.

Igen: viktigast här och nu är så klart Greg Scotts hälsa, men i ett vidare perspektiv:

Om nu Nowick får en lång avstängning (så lär det väl bli) så är risken att fler spelare tänker som Scott, alltså att gå för pucken och ignorera faran. Kanske får vi då fler skador när puckförare inte uppmanas att ta eget ansvar. Det vore inte önskvärt. Risken är kanske än större att det fysiska spelet över tid allt mer försvinner. Det vore verkligen inte önskvärt.

Nej, jag säger inte alls att det blir på det viset.

Men en sådan här lördag blir jag lite orolig.

Intressant, möjligen, till sist: Jag var i går i kontakt med tre gamla spelare, samtliga ansåg att Nowick-tacklingen var schyst, helt okej. Något Niklas Wikegård också tyckte i C More, om jag inte hörde fel.

TILLAGT 11.08. Nowick inte anmäld. Jag tror det är bra. Eget ansvar bedöms. Tacklingens utförande. Finns inga bilder som visar att Nowick går för huvud. Han är rätt liten, hoppar inte, det är möjligen armen som far upp, den jag är tveksam till, men kan också vara naturlig rörelse.

Rakapuckar.com bild


***

Okej, mina fem bästa i Frölunda till sist, och det gör mig lite ont att nummer 12 inte kommer med, men jag hade andra jag bara inte kunde avstå från:

1 – Filip Johansson
* Behöver jag motivera? Tänkte väl det. Tack.

2 – Jesper Sellgren
* Aktiv, påkopplad, bra i båda ändarna av rinken. Klassinsats.

3 – Johan Sundström
* Grymt bra comeback, såg rapp, pigg och engagerad ut.

4 – Niklas Rubin
* Lugn, trygg, säker, vaken med klubban vid några tillfällen. Högs delaktig i segern.

5 – Stefan Elliott
* Riktigt bra med pucken, rejäl, bra värderingar.

Stefan Elliott (16) i samspråk med Joel Lundqvist. Foto: C MORE (skärmdump)

***

Ni såg kanske när Brynäs tränare Peter Andersson gick loss på snälle Stefan Klockare i Skellefteå etfer matchen i Gävle i går. Påminde väldigt mycket om när Peter skällde på Roger Rönnberg efter att Simon Hjalmarsson tacklat Emil Sylvegård nere i Malmö för några år sedan. Samma typ av ordval.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
33 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 månad sedanSvara

  Utvisningen på Edström va helt horribel. Utvisningen på Nowick, det går snabbt där ute, spelaren blir liggande efter en tackling och jag vet inte hur mycket tillgång domarna har till repriser, så köper att dom tar ett matchstraff. Dock tycker jag inte att det är något fel på tacklingen, så tycker inte det ska vara någon avstängning. Vad jag ser så hoppar inte nowick, inga höga armar/armbågar, och att armen åker upp efter tackling är en normal reflex. Vet att jag kommenterade tacklingar för någon vecka sedan, kommer dock inte ihåg incidenterna, men då va min poäng att jag inte tidigare stämt in i ”man får inte tacklas i svensk hockey” men nu tycker jag att det börjar bli många incidenter. Värsta är att om HV-spelaren legat kvar idag så hade Edström garanterat fått matchstraff för en perfekt utförd tackling som hade kunnat användas som skolboksexempel på en väl utförd Open-ice tackling.

  • Kommentar avatar
   Joel, 1 månad sedanSvara

   Peter Andersson är farlig för SHL, han är tränare över det lag i SHL som filmar mest.. Med hans jävla gnäll match efter match kommer all form av fysisktspel att dö ut totalt.

    Kommentar avatar
    Olle, 1 månad sedanSvara

    Haha. En tomte med noll koll.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Joel är ingen tomte. Han får ha sin åsikt, precis som du har din.

    Kommentar avatar
    Michael Byhlund, 1 månad sedanSvara

    Håller med fullständigt

  • Kommentar avatar
   AHH, 1 månad sedanSvara

   Gnäll-Peter, tragisk figur.....

   • Kommentar avatar
    #18, 1 månad sedanSvara

    Själv njöt jag av Grönlunds spel igår. Full av beundran av hur han tar varje chans att göra sig själv svårpetad.

     Kommentar avatar
     E23, 1 månad sedanSvara

     Ja, Grönlund var mkt bra.

   • Kommentar avatar
    robert ström, 1 månad sedanSvara

    Som jag sagt hela tiden Peter Andersson finns det någon som kan trivas i det laget med honom...alltid sur grinig arg aldrig nöjd om någonting...man kan inte ha janne o raymond i samma kedja det blir kaka på kaka...

    • Kommentar avatar
     Dallasm3, 1 månad sedanSvara

     Nowick gör en uppåtgående rörelse med högerarmen. Varför tacklar han inte med armen intill kroppen?
     Hur många matchstraff har Nowick på antal matcher? Någon som vet. Tror att det förklarar en del.

     • Kommentar avatar
      Christer, 1 månad sedanSvara

      Late hit? Ett skolboksexempel på en bra tackling.
      Elias Fälth sa i en intervju en gång: ”man tacklar en motståndare för att få stopp i spelet, eller för att kunna ta pucken. Inte för att ha ihjäl motståndaren”. Ifall spelarna resonerade så, hade det inte blivit så många skador.
      P Andersson...jag hade skämts ifall han var tränare i VF. Vilken stolle!

      • Kommentar avatar
       Stefan Johansson, 1 månad sedanSvara

       Vem bestämmer? Vem är det som vill ha en hockey fri från tacklingar o känslor? Förbundet, SHL&allsvenskan eller domarföreningen? Blir tråkigare hockey o landslag på alla nivåer får en chock när dom kommer ut i Världen där det spelas en helt annan hockey. Nu senast var det juniorerna som tyckte Ryssland spelade "grisigt"... Jag såg inget av det men dom spelade betydligt mer fysiskt än vad SHL gör.. Totalt sett i den turneringen såg jag ett oräkneligt antal tacklingar som domarna här visslat för men det var ingen som överhuvudtaget reagerade på dom, varken domare eller spelare..

        Kommentar avatar
        Christoffer , 1 månad sedanSvara

        2 spearings och en slewfoot är väl rätt så grisigt i min bok. Men så länge du inte märkte det så...

      • Kommentar avatar
       Tore, 1 månad sedanSvara

       Verkar som Nowick inte har blivit anmäld efter tacklingen på Scott. Man kan ju undra hur Grinolle (Peter A)mår nu ?

        Kommentar avatar
        Svante, 1 månad sedanSvara

        Vore ju helt sanslöst om det inte blev en anmälan

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

        Rödin är gipsad också så han är nog rödare än roger just nu.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Haha, Herr Lakers. Din avundsjuka på Roger lyser igenom.

      • Kommentar avatar
       Lh, 1 månad sedanSvara

       Dags att hylla sportchefen i Frölunda för alla fina backvärvningar Grönlund,Prinz.J Olsson ,Filip J. Från början ganska anonyma spelare som Frölunda utvecklar,

       • Kommentar avatar
        TLU , 1 månad sedanSvara

        Norwicks tackling tar rätt i huvudet på Scott, ser man inte det så titta igen. Huvudet vrids rejält innan kroppen. Anmäls inte denna är det verkligen märkligt. Hur går anmälningsprocessen till? Vilka kan anmäla?

        • Kommentar avatar
         Håkan G, 1 månad sedanSvara

         Kanonmatch av VF. Men Färjestad är ett lag med värdelös defensiv. Som jag skrev efter hemmamatchen är det skillnad på att möta Luleå. Hur kan man säga att vi kan utmana om guldet efter en match mot värdelösa Färjestad???

          Kommentar avatar
          Manne, 1 månad sedanSvara

          Värdelösa Färjestad? Håller inte med. Vi har 2-1 i möten med Luleå den här säsongen och säsongens bästa match gjorde vi uppe i Coop Norrbotten Arena. Vi körde över Luleå där.

          Kommentar avatar
          Skoterraggare , 1 månad sedanSvara

          Manne . Alla kan ha tur ibland

          Kommentar avatar
          Manne, 1 månad sedanSvara

          Tur? Haha. Vi körde över er. Det är inte tur.

        • Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         UPPDATERAT: Ingen anmälan på Nowick. La till en kort bit.

         • Kommentar avatar
          EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

          Viktor Stråhle och Peter Andersson upplevs av mig att vara väldigt olika varandra. I den bästa av världar så ska ju skilda karaktärsdrag kunna komplettera varann. Men PA fräser alldeles för högljutt ofta och där den nog allt mer balanserade VS får stå tillbaka. Visst, Brynäs har det tufft den här udda säsongen och PA är huvudtränare. Men han skulle ändå allt kunna lägga lite bann på sig själv och säkerligen vinna mer på det, när han är medverkande vid dessa PK:n. Nu blir han många gånger i stället utskämd som en pajas. Detta utkrävande av 'erkännande', som nu sist - hjälper ju föga hans lag att kunna vara framgångsrika.

          • Kommentar avatar
           Hockey, 1 månad sedanSvara

           Tycker i vissa lägen att spelare skall gå mera på pucken än på spelare

           • Kommentar avatar
            Petter Q, 1 månad sedanSvara

            Hahahaha efter en match mot ett stukat Färjestad är Frölunda helt plötsligt en guldutmanare med ett lag helt utan spelare på topp 20 i poängligan och helt utan målskyttar. Hahah jo absolut så är det hahaha. Frölunda åker ut i kvarten, med det laget ni har. Inte en spelare i Frölunda platsar i Rögle.

             Kommentar avatar
             Gunnar, 1 månad sedanSvara

             Mmm troligt.

             Kommentar avatar
             Håkan G, 1 månad sedanSvara

             Exakt....

             Kommentar avatar
             Conrad , 1 månad sedanSvara

             Bra.. Då vet vi..

             Kommentar avatar
             TL, 1 månad sedanSvara

             Samma Färjestad som vann mot Rögle häromdagen.

             Kommentar avatar
             Manne, 1 månad sedanSvara

             Precis! Ett Rögle som vi vunnit mot den här säsongen. Senast nere i Ängelholm. Rögle, där blir det inget guld. Var så säker.

             Kommentar avatar
             Floyd, 1 månad sedanSvara

             Att inte ha spelare på topp-20 listan betyder ju bara att målskyttet är spritt på många i laget ,. behöver ju inte vara en nackdel?

             Kommentar avatar
             mikeF, 1 månad sedanSvara

             Tack för informationen. Vad ska jag göra med den?

           • Kommentar avatar
            Pupule, 1 månad sedanSvara

            HL; På tal om Tim Stützle som du pratade om tidigare, så har han Stützle på tröjan och inget annat. :)

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

             Inte första matchen. Då stod det STUTZLE. Gjorde det inte det i natt? Sif är det ju superbra!

             Kommentar avatar
             Christoffer , 1 månad sedanSvara

             Mm, första matchen utan ü, 2a matchen med ü.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

             Ah, du har ju koll på allt. Tack! Go, Sens! I det här fallet. Härligt mål av Stützle i natt, btw.

           • Kommentar avatar
            Anders, 1 månad sedanSvara

            Skellefteå är mycket bättre än Färjestad. Jag tror Skellefteå tar hem SM guldet med deras skridskoåkning samt att Joakim Lindström, Möller börjat producera.

             Kommentar avatar
             Daniel B, 1 månad sedanSvara

             Det tror inte jag. Saik har haft svårt mot lag som spelar mer taktiskt. Dom såg bra ut mot Frölunda i torsdags men det är för att Frölunda spelar en liknande spelstil som saik och då gynnar det dom. Jag har sett några matcher med saik mot andra lag och då har de haft det svårare att komma till. Min känsla, kan givetvis ha fel.

           • Kommentar avatar
            Lars, 1 månad sedanSvara

            HL Håller med om Mursak och Raymond. Man undrar varför helt enkelt. Vad som dock bör uppmärksammas är Mursak’s jobb. Jädrar vad han åker river och sliter. Tacklar gör han också. De senaste matcherna tycker jag han växlat upp Farten. Det som finns kvar där att önska är skyttet. Lite mer tack. Då tror jag det kan bli riktigt bra det här.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

             Mursaks arbetsinsats är absolut förstklassig!

             Kommentar avatar
             Lars, 1 månad sedanSvara

             Helt klart. Känns som en lojal spelare. Önskar att han får betalt för arbetet genom lite mål. 0+2 igår.????

             Kommentar avatar
             Christoffer , 1 månad sedanSvara

             För att göra mål måste man skjuta, och det gör han alldeles för sällan. Utav dom som spelat sen början av säsongen är det enbart Nässén och Henriksson som skjutit färre skott än Mursak. 7 mål på 41 skott denna säsong för Mursak ger ett skott% på 17% vilket är väldigt bra, så är knappast pga otur som han inte gjort fler mål.

           • Kommentar avatar
            ??, 1 månad sedanSvara

            Mycket av motgångar för Brynäs nu. Rödin borta pga fraktur.

            • Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

             Lite lustigt resonemang att Frölunda inte ska kunna utmana om guld bara för att Färjestad var så dåligt. Hm.
             För det första stämmer ju inte det.
             För det andra har Frölunda slagit såväl Luleå som Rögle (om dessa lag bedöms vara starkast).
             För det tredje – viktigast – skrev jag om gyllene potential sett till SPELET Frölunda stod för i Karlstad, insatsen, sättet man vann på. Detta hade räckt långt mot alla lag i SHL.
             Notera ordet "potential", det är viktigt. Inte på något vis slog (eller slår) jag fast att Frölunda är guldfavorit, däremot att laget har POTENTIALEN att bråka om guldet.
             Jag skrev också vad som krävs, insatser väldigt nära 100 procent, detta inte minst eftersom att för många chanser ofta missas.
             Kanske står det lite klarare nu.
             Fortsatt trevlig söndag!

              Kommentar avatar
              Christoffer , 1 månad sedanSvara

              Jag tror alla var på det klara med vad du menade :), är väl endast ett Rögle-fan som låtit ett bra grundseriespel stiga honom åt huvudet så han tror att dom redan vunnit guldet.

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

              Mja, tyckte allt det var fler. :) Kul, det är ett antal lag med kapacitet, som kan vara med och slåss om guld. Publiklöst tror jag också gör det öppnare.

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

              Aha, nu såg jag, nu läste jag mer noggrant. Sorry. Fattade som att alla i tråden drog samma slutsats. Nå, skadar ju inte att jag är tydlig. :) Ledsen för missförståndet.

              Kommentar avatar
              Per, Lysekil, 1 månad sedanSvara

              Känslan har varit att Frölunda haft svårare för lag på undre halvan. Tittade därför hur tabellen ser ut för lagen över strecket och den känslan visade sig stämma. Tabellen haltar här också men om jag inte virrat till det så ser det ut så här: Frölunda 12 matcher - 24 poäng. Växjö 13 matcher - 23 poäng. Rögle 14 matcher - 23 poäng. Luleå 11 matcher - 17 poäng. Örebro 12 matcher - 15 poäng. Leksand 12 matcher 12 poäng. Förvånansvärt att Luleå inte har fler poäng mot "topplagen".

              Kommentar avatar
              Per, 1 månad sedanSvara

              Frölunda är en mycket stark kandidat till guld. Den störste enligt mig.

              Kommentar avatar
              Mattias, 1 månad sedanSvara

              Intressant statistik! Tack. Lite typiskt Luleå som jag tycker står för en trist och i första hand defensiv hockey. Skapar enorm jämnhet = vinner mot sämre lag. Trist hockey på så vis att de nästan alltid bågar av hemåt istället för att tacka. För att det är viktigt att ta sig hem snabbt osv, Supertrist. Älskade när frölunda läste sönder dem och Lassinanti i senaste slutspelet.

            • Kommentar avatar
             Peter, 1 månad sedanSvara

             När det gäller matchen i Jönköping, så kan det inte vara något annat än ett fel/misstag av domaren.
             När det kommer till matchen i Gävle så är tacklingen i sig 100% ok, men med ett olyckligt resultat.
             SAIK-spelaren slår av på farten, inga armar som åker upp, sedan är det ett delat ansvar mellan ”givare” och ”mottagare” av tacklingen. Den som tacklar har 60% ansvar och mottagaren har således 40%.
             Greg Scott är ute på ”allmänhetens åkning” och är således själv vållande till sin skada, och oavsett vad ”surpuppan” & ”Lipsillen” Peter Andersson tyckte på PK:n.
             Jag förstår att Peter Andersson är påverkad och färgade av sin anställning, men att gapa, skrika och LJUGA på presskonferensen är inte ok.
             Hoppas han har tillräckligt mycket ”Stake” att han ber Stefan Klockare om ursäkt när han lugnat ner sig.

             • Kommentar avatar
              Per, 1 månad sedanSvara

              Jag blev mest förvånad över att scott spelade överhuvudtaget. Jag trodde han blev skadad efter Rhetts tackling.
              Sanny är klok i sitt resonemang. Även om du har all rätt att köra över någon kan man ibland visa respekt och inte göra det.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

               Precis. Bra poäng, Per. Det är det jag också är inne på, därför jag tar upp att jag inte är helförtjust i Nowicks agerande. Man KAN välja att visa mer respekt, inte smälla på fullt ut bara för att man kan.

               Kommentar avatar
               Per, 1 månad sedanSvara

               Om jag inte minns fel berättade Andreas Engqvist om ett tillfälle när han var helt ur balans och hade kunnat bli mosad, av en röglespelare, genom en korrekt tackling. Men Andreas sa att spelaren såg att Andreas var helt borta och valde att strunta i att sätta in en korrekt tackling. Sådant är respekt och något man bör lyfta upp mer. Spelare som visar sådan respekt bör få erkännande. Så kanske det blir ringar på vattnet

             • Kommentar avatar
              E23, 1 månad sedanSvara

              Vad händer om raymond spelar med sunny och carlsson. Och ehn med friberg och mursak?

               Kommentar avatar
               Christoffer, 1 månad sedanSvara

               Helvetet fryser till is.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

               Haha ...

             • Kommentar avatar
              Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

              Intressant. Såg precis att Växjö och Frölunda avslutar serien med ett dubbelmöte. Kan bli en fight till mållinjen.

              • Kommentar avatar
               Per, Lysekil, 1 månad sedanSvara

               Och där blev näste tränare att sparkas:
               Nicklas Rahm.
               Lillis tar över.

                Kommentar avatar
                Pupule, 1 månad sedanSvara

                Det var precis det jag skrev ett tag tillbaka. När Rahm ligger pyrt till, kommer lillis ta över. En tidsfråga med tanke på hur otroligt dåligt det har gått.

                Kommentar avatar
                Manne, 1 månad sedanSvara

                Kommer inte bli någon skillnad.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                Du tror alltså det blir kval för hv?

                Kommentar avatar
                VF, 1 månad sedanSvara

                Håller med Manne tror inte ens Lillis kan få ordning på HV71, det har helt enkelt för dåligt lag.

                Kommentar avatar
                Mattias, 1 månad sedanSvara

                HV:s lag borde absolut vara bra nog, många tippade dem som topp 4 innan säsongen. Men Lillis? Har aldrig riktigt sett hans storhet. Tog guld med Frölunda men det hade Evensson bäddat för säsongen innan + lockoutspelare in.

                Kommentar avatar
                Manne, 1 månad sedanSvara

                Lillis är bäst med självspelande pianon. Nu är det en helt annan situation med HV. Nej, det kommer inte bli någon skillnad.

                Kommentar avatar
                Mattias, 1 månad sedanSvara

                De borde ta in typ Perra, skapa lite glädje osv. spelarna är bra nog, Lillis är ju ingen Bulan, direkt.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                Lillis har ju varit i båset ett tag så undrar hur mycket till förändring det verkligen blir.

              • Kommentar avatar
               Manne, 1 månad sedanSvara

               Någon som ser Timrå - Södertälje?
               Ett matchstraff för en Södertälje-spelare för en liten interference. Timrå-spelaren fick tas ut på bår. Men matchstraff för det där? Ett bevis på att kampen är på väg bort i ishockeyn. 2 min, absolut inte mer.

                Kommentar avatar
                VF, 1 månad sedanSvara

                Japp ser den Manne, Ja domarn dödar hockeyn just nu, helt åt helvete ute o cyklar på massa domslut.

                Kommentar avatar
                Manne, 1 månad sedanSvara

                Jag begriper verkligen inte hur domarna kan döma matchstraff för den saken. Obegripligt! Då går man enbart på att Timrå-spelaren blir skadad och ingenting annat. Svensk hockey borde sätta sig ner och ta ett rejält snack. Vart är vi på väg och hur vill vi att hockeyn ska se ut framöver och i framtiden? Detta är allt annat än bra.

                Kommentar avatar
                VF, 1 månad sedanSvara

                Men är ju samma sak som när domarna har olika bedömningar varje match, hur ska lagen veta vilken nivå det är och spela efter. Tycker det är så otroligt dålig kvalite i SHL, pinsamt rent ut sagt

                Kommentar avatar
                Manne, 1 månad sedanSvara

                Håller med. Igår tycker jag nivån var alldeles ypperlig mot FBK. Men så har det inte varit tidigare.

                Kommentar avatar
                Per, Lysekil, 1 månad sedanSvara

                Domaren som står bara några meter ifrån blåser inte för utvisning när det sker. Det är först när han ser att spelaren är skadad som han bryter spelet. Men inte ens då ger han tecken för utvisning utan matchstraffet är något de diskuterar fram senare.

                Kommentar avatar
                VF, 1 månad sedanSvara

                Ja igår fick ju lagen tävla på isen och spela 5mot5, då blir de ju bra hockey match. Mot SAIK var de tvärt om matchen blev ju helt förstörd av alla utvisningar

              • Kommentar avatar
               Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

               Bra start för pingvinerna.

               • Kommentar avatar
                Conta, 1 månad sedanSvara

                Synden straffar sig själv.
                Något som passar väldigt bra på Greg Scott. Som någon annan skrev här.
                Konstigt att Scott kunde spela alls? Han var ju tacklad mot Djurgården?
                Scotts skådespelarkarriär kanske slutar nu?

                 Kommentar avatar
                 VF, 1 månad sedanSvara

                 Conta: Har du hört Peter Andersson på presskonferansen?, De fråga hur de var med Greg, "fruktansvårt illa, han hade svårt att tala ingen kontroll över sig själv osv, så skadad var han enligt Peter, man tar de verkligen inte seriöst när han alltid ska överdriva. Ska bli intressant om han spelar nästa match, då har han verkligen gjort bort sig totalt.

                 Kommentar avatar
                 Conta , 1 månad sedanSvara

                 Jadå VF jag hörde Peter Lipsillen Andersson. Han är patetisk. Han borde se över sitt egets lag spelare. Där många förstärker vid närkamper.Och Brynäs har några fulingar med, Danielsson har delat ut många fula smällar med det säger Andersson inget om Låt Brynäs sjunka som en sten.

               • Kommentar avatar
                VF, 1 månad sedanSvara

                Undra om man får se Bert som ass tränare till Lillis??

                • Kommentar avatar
                 VF, 1 månad sedanSvara

                 Ekbom har med blivit pappa nu!!

                  Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                  Oj, då. Där ser man.

                • Kommentar avatar
                 Christer, 1 månad sedanSvara

                 Förr eller senare under denna säsongen, kommer en Brynässpelare att sätta in en ful tackling. Ska bli väldigt intressant att se hur P Andersson hanterar den presskonferensen...

                 • Kommentar avatar
                  Kjelle, 1 månad sedanSvara

                  Har en fundering gällande juniorerna. Varken Henriksson och Raymond har ju utmärkt sig som man hoppats. Ser man på Djurgårdens senaste matcher så har varken Holts eller Eklund varit med i laget. Vet inte varför men inte hört att dom är skadade. Kanske är omställningen till seniorspel för forwards svårare än för backar för juniorer.


                  Lämna en kommentar