Jag tror inte det här skapade oro hos Rönnberg


► Jag förstår att Frölunda var ruskigt besviket i går kväll. Jag förstår att supportrarna var det.
► Själv njöt jag av pangpang-hockeyn, jag såg två lag som flexade musklerna, och hette jag Roger Rönnberg hade jag inte somnat orolig. Det tror jag inte han gjorde heller.

Rakapuckar.com bild

Bistra miner i Frölunda under matchen mot Rögle, här Roger Rönnberg och Max Friberg. Till höger Niklas Rubin i samband med smällen han fick. Foto: C MORE (skärmdump)


EGENTLIGEN BARA ETT av Frölundas fem insläppta mål som var av typen ”det där borde verkligen inte ha hänt” – och det var Anton Bengtssons 5–4.

Slutminuter, Frölunda just tillbaka i matchen efter Theodor Lennströms 4–4, läge för safety first, då spelade Mattias Norlinder nonchalant i egen zon, en ”reverse” utan att se om medspelare var beredd (svaret nej). Patrik Carlsson hamnade i trubbel mot Nils Höglander, en överambitiös Norlinder gick in för att hjälpa, då brast det i överlämningen till Jens Olsson – och så fick Anton Bengtsson en öppen gata in för segerpucken.

Som han för övrigt satte dit med ackuratess.

Hatten av för det avslutet.

Är unge Norlinder lite mer skärpt nästa gång i liknande läge? Säkert.  Händer misstag ibland? Absolut. 

Vad jag vill säga är: det här var inte så illa som det först kan verka.

Roger Rönnberg sa på presskonferensen:

– Det jag inte gillar, vi är inte skarpa nog defensivt i dag, släpper till för enkla lägen.

Rakapuckar.com bild

Låt gå för det. Fast ändå inte. För vänd på det – var det inte Rögle med alla sina offensivt skickliga spelare som tvingade fram chanserna?

Jag vill nog ha det till det. Inte bara, men i rätt hög utsträckning.

Precis som Frölunda visade sin klass när man skapade långa anfall, satte tryck, fick PP-utdelning två gånger, gjorde mål på fler sätt, dessutom hade ett friläge vid ställningen 3–3 där Patrik Carlsson borde haft en straff (eller utvisning) med sig.

Två guldpretendenter flexade offensiva muskler i Catena Arena.

Ja, säkert fanns några situationer där båda lagen efteråt ville kolla videon efteråt och ta lärdom vad gäller försvarsinsatsen, men kom igen – ibland får vi ju också se och hylla det konstruktiva spelet.

Fler mål är ju målet. Sägs det.

I Rögle har jag aldrig sett Nils Höglander bättre, Dennis Everberg var sitt vanliga jag (då förstår ni), Anton Bengtsson hade en wow-kväll, Simon Ryfors var på hugget, Leon Bristedt också … och ibland går mycket av vad de gör in.

Bengtssons 2–2-prestation – oh la la.

Everbergs 3–3-skott – högklassigt.

Ryfors skott och Höglanders skymning vid 4–3 – kvalitet de luxe.

Hade Niklas Rubin tagit någon mer puck en annan kväll? Mm, kanske. Men kanske inte mot Rögle?

Rakapuckar.com bild

Frölundas offensiv bredare, mer från backarna, Stefan Elliott var stark och full av initiativ, Theodor Lennström klev fram, framåt var Max Friberg enormt stark (Linus Nässén en plusvariant igen i den kedjan), Mats Rosseli Olsen och Nicklas Lasu vände ut och in på folk, Johan Sundström var så där bestämd som bara han kan vara, Simon Hjalmarsson hade en finfin kväll där han gång på gång vann puckar och såg till att Frölunda höll uppe offensiven.

Jag njöt av allt detta. Verkligen njöt. Mycket, mycket mer än jag suckade åt någon försvarsmiss, någon puck som slank in för lätt.

Kanske för att jag gillar mitt glas halvfullt, må så vara, men för mig var det en sprakande hockeymatch mellan två lag som, givet att coronapandemin ger oss en hel säsong, har alla förutsättningar att spela hockey långt in på vårkanten. 

***

När domarna inte själva hade koll på nya regeln med förbud mot timeout efter icing kunde man förstås tänkt sig att de snabbt bara sagt: ”Nej, nej, nej – spela, spela, spela.” 

Absolut inget feldomslut, det var Roger Rönnbergs miss, men visst var det lite studs emot där för Frölunda?

Å andra sidan kan jag inte minnas när laget senast i SHL lyckades göra mål med keepern utplockad. I CHL, däremot, mot sämre motstånd.

***


Roger Rönnberg var inne på det defensiva uppträdandet, att det brast i skärpa, men jag tror han mer syftade på lägen där Rögle inte gjorde mål. Som Dennis Everbergs läge (bilden ovan) där Niklas Rubin räddade nästan på mållinjen. För kolla här:

1–1 – snyggt PP-spel av Rögle.

2–2 – insläppt mål i Frölunda-PP, trist, men shit happens, om vi ska vara ärliga. Frölunda hade också chanser i den spelformen.

Rakapuckar.com bild

3–3 – Frölunda var bra med hem trots tappad puck i offensiv zon, men mot det Dennis Everberg-skyttet kan man inte försvara sig.

4–3 – ännu ett PP-mål av Rögle, Viktor Ekbom täckte skott med fara för liv och lem, Simon Ryfors lyckades överlista både honom och Niklas Rubin.

Igen: så illa var det alltså inte.

***

Tacksam om ni tänker på att det här gäller – och det kommer vara än viktigare nu än före coronapandemin:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften. Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

***

Frölundas PP var lite bättre den här gången, framför allt Patrik Carlssons enhet; det var två fina mål den stod för. 

I den andra hackar det mer, jag trodde på många fler platsväxlingar mellan Jan Mursak och Lucas Raymond.

Mursak kramar klubban hårt, jobbat stenhårt, hade behövt få sätta 4–3 när han kom fri – men då viftade Christoffer Rifalk kvickt med lädret.

Mer skilde inte. Ett skott som satt i plocken. Ett skott som gick in.

***

När Karl Henriksson och Joel Mustonen är spelklara (redan mot Luleå?), det ska bli väldigt intressant att se vad Frölunda gör med kedjorna då. Finns det ett sätt att få ut mer av Jan Mursak, mer av Lucas Raymond? Mursak på en vinge så han inte känner behov av att bära hela laget på sina axlar? 

Rakapuckar.com bild

***

Mina fem bästa i Frölunda:

1 – Max Friberg
* Mål igen, aktiva ben, vände bort folk, ville in på mål.

2 – Stefan Elliott
* Aktivare offensivt nu, bra i egen ände, så när målskytt när Johan Sundströms instick nästan nådde fram.

3 – Johan Sundström
* Starkt och fältherremässig, låg bakom 3–2, hade fler pass som kunde resulterat. Skulle behöva skjuta oftare. 

4 – Simon Hjalmarsson
* Förlorade knappt en duell på hela matchen, gav laget chansen i offensiven, enormt klok. Mer en center för mig, dock. 

5 – Mats Rosseli Olsen
* Tar för sig mer än förra vintern, jag gillar verkligen vad jag ser.

***

Det här kommer leda till avstängning för Anton Rödin.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

  Att Rubin var direkt dålig och gjorde misstag på varje mål, ja det är väl ställt utom allt rimligt tvivel. Men han är mänsklig han med, föravarsspelet under stundom bedrövligt. Håller med RR om ”att det inte var skarpt i vissa lägen” Är inte det ett bevis på att det är tidigt på säsongen? Ingen direkt anledning till oro. Medhåll på en hel del således, topp5 klockrena. Mkt glädjande att se Elliot igår

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Var Rubin direkt dålig? Hur landar du i den slutsatsen? 2-2-skottet kan han ta en bättre dag, men ... kom igen, det är fria lägen, öppna lägen, kanonavslut. Rifalk borde haft Lennströms 4–4, lite oflyt vid Fribergs 2–1, ibland studsar inte allt med den. Men "direkt dålig", tror det är ställt utom allt rimligt tvivel att så inte var fallet. Det finns motståndare också, Peter. ;=)

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

   Första målet är han sen i förflyttningen, kommer i tidsnöd,= dålig position, tredje målet är han med ur position, fjärde går rakt igenom honom, sista målet är katastrof från hela försvaret, ingen hindrar Röglespelaren från att trampa in o Rubin helt passiv, där ska han stötbryta... eller iaf agera, är ju helt lam. Visst finns det motståndare men det är inte dom som positionerar vår målvakt. Jaja, Rögle har skickliga forwards, o Rubin är människa.

   Kommentar avatar
   Patric Agblad, 1 månad sedanSvara

   Håller med om att Rögles andra borde han nog kunna ha. Tycker också att han sjunker in väldigt mycket och kan stöta med klubban på avgörande målet. Mattsson är mycket mer aktiv med klubban framför kassen t.ex. I övrigt inga konstigheter. Första målet direktskott i Rubins sidledsförflyttning, tredje rakt upp i krysset, osv.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Min son brukar vara rätt sparsam när det kommer till kritik. Särskilt när det gäller målvaktskritik. Han är nämligen målvakt själv. Vet hur det är. Men när tom han igår utbrister ;"vad håller Rubin på med", då vet man att Rubin inte hade en av sina bästa kvällar. Tycker det finns en svaghet vid sidledsförflyttningar. Kommer ofta fel vid dessa - glider antingen för långt eller inte tillräckligt långt. Sedan är han felplacerad på fjärde målet. Det är absolut ingen tavla, ett kanonavslut av Everberg, men han står fortfarande fel i målet.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 månad sedanSvara

   Vad är problemet. Tidigare har Rubin räddat laget och vunnit poäng, igår var han medioker och släpper in 5 mål där han ska ta minst 3 av dem. Även Rubin får ha en dålig dag och låtsas att han inte var svag igår blir bara löjligt

   Kommentar avatar
   Johan K, 1 månad sedanSvara

   2-2 var det enda jag tyckte Rubin var direkt svag på. Men resten? Nej. 1-1 är pp-mål. 3-3 är en klubba i skottögonblicket som ändrar banan och ställer honom. 4-3 är skymning i pp. 5-4 är det inte Rubin som ska lastas på. Efter att ha tittat på reprisen så skulle jag inte vara förvånad om Rögle-supportrar tycker att Rifalk fumlade med alla mål, förutom Lasus. Men det klagar inte vi på, vi väljer att hylla våra målskyttar. Det är bara en fråga om perspektiv. :) Det är nog ingen matchbild som någon tränare väljer att se, då tar de hellre en tajt 2-1match.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 månad sedanSvara

   5 insläppta brukar generera 0 poäng. Men det är ju Rubin själv som satt ribban med grymt bra målvaktsspel tidigare

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Johan; Konstaterade att Rifalk inte heller spelade på topp, och släppte några billiga. Fast det är ju skit samma egentligen, då han inte står i "rätt kasse". Det är ju inte hans spel man vill diskutera, eller som påverkar oss i det långa loppet. :)

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

   Ja, han har bekymmer med positionsspelet, det är något han behöver jobba med. Har blivit bättre ska dock sägas!

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 1 månad sedanSvara

  Alltid surt att förlora, som Joel sa. Men härligt att se offensiven. Att se mååååål! Det verkade som att det gjordes många mål i flera matcher denna omgång. Rögle är ett mycket bra lag som ger FHC möjlighet att ta ett steg till när de tvingas plocka fram sitt bästa för att besegra skåningarna. Såg med ett öga Luleå-Leksand... Luleå blir en härlig nöt att knäcka imorrn.

  • Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Hoppas verkligen Roger oroas över att vi tagit endast 2 av 12 poäng mot de tänkta topplagen. Och sannolikt blir det 2 av 15 efter nästa match.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Hoppas verkligen inte han har en supporters negativa inställning till livet. Då kommer han inte göra ett bra jobb. ;=) Detta sagt är det givetvis tydligt att ju bättre motstånd desto svårare har Frölunda. Rätt jämnt i går, skulle kan somna orolig varje gång man förlorar en sådan match bör man nog byta jobb.

    Kommentar avatar
    Patric Agblad, 1 månad sedanSvara

    Om jag ska vara ärlig så föredrar jag att slå lagen vi SKA slå och så kan det få vara jämnt mot topplagen. Tidigare år så känns det som det har varit tvärtom. Och då har våra verktyg mot topplagen ibland varit sönderlästa till slutspelet. Tror detta är kanon att få mejsla fram nycklar att slå de andra slutspelslagen som vi kan ev chocka dem med då.

    Kommentar avatar
    Rallyclay , 1 månad sedanSvara

    Medhåll

    Kommentar avatar
    Per, 1 månad sedanSvara

    Jag tror det är bättre att vinna än att förlora. Särskilt mot de bästa lagen.

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Håller med, finns ingen anledning till oro. Hade spelet hackat så kanske men jag tycker att vi var minst lika bra, om inte bättre än Rögle. Fortfarande bitter efter förlusten för jag känner att vi gav bort matchen. Jag vet, jag ser detta ut ett supporterperspektiv. 2-2 målet anser jag att backen ska styra honom ut mot sargen och inte släppa in en leftare in mot mitten så han kan skjuta. Sista målet så går man bort sig totalt. Första målet tycker jag rubin ska ha, visst en sidledsfördlyttning men passningen är lång och så han borde hinna dit. Sen så måste rubin också få ha en sämre dag, precis som utespelare har ibland. Länge sen jag var så irriterad efter en förlust som jag var igår. Fasiken, jag trodde verkligen på vinst igår.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Det positiva är att vi spelar bra mot ett topplag och för 4 mål. Vi slog saik också som är ett topplag och jag hoppas vi kan göra en bra insats imorgon mot Luleå. Tror på vinst med 4-1 imorgon.

    Kommentar avatar
    Per, 1 månad sedanSvara

    Jag har högre förväntningar än så på laget. Säger som Roger, vi ska ta guld! Och då kan man inte torska på alla de andra tänkta guldkandidaterna.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Vingar ju torskat mot Rögle och saik. Vi slog saik hemma och skår vi Luleå imorgon så är är det ju bra. Vi kommer förlora mot fler topplag. Visst, kan vi vinna barke match så är det fantastiskt men det kommer ju inte hända.

    Kommentar avatar
    Per, 1 månad sedanSvara

    2av tolv poäng mot rbk, saik, fbk är inte bra. 6 poäng vore godkänt och 8-9 utmärkt. 2 är underkänt. Enligt mig.

    Kommentar avatar
    Bosse, 1 månad sedanSvara

    Sluta gnälla!! Frölunda spelade riktigt bra igår. Jämn match. Några misstag, marginaler som avgjorde

  • Kommentar avatar
   Szymon Szemberg, 1 månad sedanSvara

   Det är tur för hockeyn att bra offensiv ofta slår bristfällig defensiv annars hade det aldrig gjorts mål. Men om man bryter ner Rögles 5-4-mål så kan man finna flera misstag som begicks: 1. Patrik Carlsson som låter sig vändas bort av Höglander och hamnar på fel sida av denne. 2. Norlinder som går på Höglander och släpper A. Bengtsson in mot farligt område. 3. Jens Olsson som borde tagit över A. Bengtsson 4. Johan Sundström borde - i detta läge med så lite tid kvar - ha tagit sig mot mitten från sin sovande sida för att hjälpa till och säkrat området framför mål. Som sagt, om alla hade alltid gjort allt rätt i defensiven så hade det inte blivit många mål i hockey.

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Visst, men mest anmärkningsvärt är att när man kvitterar så sent på bortaplan mot ett topplag då måste man spela smart med sarg ut och bara bevaka poängen. Tycker man ger bort 1 eller 2 poäng helt i onödan för man är naiva.

  • Kommentar avatar
   Tobias , 1 månad sedanSvara

   Tycker verkligen inte Rubik var dålig.. han gjorde några idiot räddningar bla en han kastade sig bak o tog på mållinjen. Att även målvakten kan ha en mindre bra dag får man väl för fan köpa.
   Däremot e ju gåtan Hjalmarsson större.. Jag begriper inte hur människan gång på gång kan skjuta över så mycket som han gör.

    Kommentar avatar
    Tobias , 1 månad sedanSvara

    Rubin :)

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Självklart måste rubin också få ha en mindre bra dag. Precis som en utespelare kan ha det. Då kanske man kan byta ut en målis som inte känns het. Oavsett vem som står. Bara en tanke. Jag hoppas rubin står imorgon igen.

    Kommentar avatar
    Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

    O varför tror du Hjalmarsson får fortsätta?! För att han behöver självförtroende för att tränarna vet att han är den mest naturliga målskytt vi har, gjorde väl 16 sist säsong.

  • Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

   Överlag tyckte jag Frölunda var bättre i 5-5 mot ett kontrings-starkt Rögle. Skillnaden var att Rögle satte sina chanser bättre, vilket Frölunda ofta har svårare att lyckas med och då vinner man inte alla gånger - speciellt när även försvaret inte är riktigt på tårna.

   • Kommentar avatar
    Micke, 1 månad sedanSvara

    Bra analys! Tycker Henriksson ska in med Raymond och Hjalle. Nässen- Joel-Friberg kan man inte splittra. Nässen har 4 p på två matcher och dom spelar ett rakare spel än tidigare.

    • Kommentar avatar
     Nico, 1 månad sedanSvara

     Rubin är bra när han slipper sidledsförflyttningar!
     Tyvärr kommer han lätt ur position när han rör sig i sidled och är då inte lika tät!

      Kommentar avatar
      Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

      Precis, han är svag där!

    • Kommentar avatar
     Rallyclay , 1 månad sedanSvara

     Bra match som slutade med fel resultat. Rögle är bra och har en stark offensiv. Lasu`s åkning vid 1-1 kan man ju fundera på i vilken lärobok den finns! Norlinder hade ingen bra dag varken framåt eller bakåt. Inte så konstigt, det är hans första SHL säsong. Frölunda gjorde 2 pp mål vilket är kul. Linan med Nässen-Joel-Friberg är stark, kan man splittra den? Intressant att se hur man tacklar Luleå på lördag. / claes

     • Kommentar avatar
      Petey, 1 månad sedanSvara

      Kanske ändra och sätta Hjalle som center och köra Mursak på en kant! Tycker annars den formationen är klart sämst så här långt i Frölunda! Det är Joels formation som är drivande och som producerar både mål och tryck i motståndarna zon! Och även Lasu och RO formation gör det bra, kan tycka att dom två offensiva formationerna har mycket mer att bevisa tills nu.

       Kommentar avatar
       Håkan G, 1 månad sedanSvara

       Hjalles tycker jag blir sämre för varje säsong och samtidigt får han mer och mer speltid i PP. Samtliga övriga spelare tycker jag utvecklas

       Kommentar avatar
       Daniel S, 1 månad sedanSvara

       Håller med. Måste spräcka Mursak-kedjan nu för den levererar på tok för lite.

       Kommentar avatar
       Jonas, 1 månad sedanSvara

       Medhåll. Tycker inte man ska splittra på Mro, Lasu, Mustonen i alla fall. Den har varit bra de inledande matcherna när de fått hålla ihop. Hoppas Musto är tillbaka imorgon. Ska bli en spännande match :-)

     • Kommentar avatar
      Håkan G, 1 månad sedanSvara

      Rögle har betydligt fler högklassiga avslutare. Det tycker jag blev avgörande. Att försvarsspelet var sämre kan helt enkelt bero på att man mötte vassare forwards, det är då man blottas. Facit kommer mot Luleå

       Kommentar avatar
       Daniel S, 1 månad sedanSvara

       Klokt. Skrev samma igår, Rögle har spetsigare forwards

     • Kommentar avatar
      BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

      Edward !
      Du och webbansvarig har en klockren analys av matchen, lite lagom nöjda, efter 2 resor söderut. 3" pinnar" köper jag alla dar i veckan på detta äventyr på bortais .mot 2 krigarlag. Jag tycker pucken studsade Rögles väg , inte orättvist resultat men X et på bortais mot Rögle var ju bara minuter borta, VF s insläppta nästan 2 mål med en spelare mer, får ju inte hända. Var länge sedan, men det är alltid roligt med de målen när laget man håller på gör dem.
      Med den farten och i det stora hela noggranna passningar i går blir det vinst mot Lule"

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

       Tack för de orden, Bengt! Men en jätte-analytiker i hockey är jag långt ifrån. Tror dock min styrka ändå är, att kunna se det hela ganska så bra "från ovan". För övrigt gillar jag alltid Din goa frejdighet här på sajten. Skulle många gånger själv, vilja ha lite mer av den varan. Och som sagt vad X et var ju så nära, för att i stället behöva gå i sank. :)

     • Kommentar avatar
      Johan, 1 månad sedanSvara

      Känns väldigt typiskt... Nu när Frölunda tycks ha fått lite fart på målskyttet så kommer baklängesmålen också... Visst starten var nästan osannolikt bra med flera nollor och riktigt tätt spel bakåt men ändå.. 7 mål bakåt bara under Skpne turnén vilket typ är lika många som dem släppt in på de första 6,7 matcherna...

      • Kommentar avatar
       Manne, 1 månad sedanSvara

       Innan Everbergs 3-3 mål så ger vi bort pucken som en gåva i anfallszonen, någon meter innanför blå. Det är kort tid kvar på perioden, gå inte för att göra nästa mål utan spela bara av tiden. Håll alla spelare på rätt sida pucken och gör det bara svårt för motståndarna att komma till anfall. Nu gör man raka motsatsen och vips, mål i baken. Det är svagt och inte något Rögle gjorde speciellt bra. De behövde bara slå ett långt pass till Everberg, sedan stänkte han upp den.

        Kommentar avatar
        Christoffer , 1 månad sedanSvara

        Jag tycker man har sett det i dom matcher där Frölunda mött bättre motstånd, dom spelar lite naivt bakifrån. Försvarsmässigt är man generellt sett väldigt starka i mittzon och anfallszon (och mot svagare lag så tar anfallen slut här), men det finns att jobba på i defensiv zon, främst hur man gör när man väl fått pucken. Mot Skellefteå såg vi alla indianpass, nu försökte dom starta spelet för snabbt vilket gjorde lagdelarna väldigt utspridda vilketbi sin tur öppnar upp ytor för kontringar likt den vinsåg vid 3-3.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Håller med. Mot bättre motstånd sitter inte lagdelarna ihop på samma sätt, vi blir inte lika kompakta. Det utnyttjar bättre lag, medan det går bra mot sämre. Behöver vara lika tajta oavsett motstånd.

      • Kommentar avatar
       Pippo, 1 månad sedanSvara

       Mm... Försökte titta lite extra på Hjalle igår och är enig om att det kanske tillbaka varit bättre om han fick spela center igen. En bra dag är han stark i närkamperna, vinner duellerna och kan skapa tryck och möjligheter för de övriga i linan. Offensivt går det trögt för honom just nu... Kanske lira 21/25-59-18? Sätta Mursak mellan Alvares och Sundström, Purre med Lasu och Rosse och Nässen spelar vidare tillsammans med Joel och Friberg?

       • Kommentar avatar
        Hann inte se, 1 månad sedanSvara

        Målgårdsoffside vid 4-3?

         Kommentar avatar
         Pupule, 1 månad sedanSvara

         Ja, det var det. Men sådant blåser man bara för ibland. Man missade också en solklar straff, trots att man har fått order om att vara stenhård vid spelförstörande moment. Solklar hakning vid handskarna i ett friläge. Ingen straff. Inte ens två minuter. För dåligt.

       • Kommentar avatar
        Frölundasupportern, 1 månad sedanSvara

        Lustigt att du har med Hjalmarsson på topp-5 tycker jag.
        Jag tycker att Hjalmarsson varit bland de sämsta forwardsarna de senaste 5 (?) matcherna.
        Tappar puckar, i PP står han helt still och tar dumma avslut hela tiden. Tycker även att han slarvade i hemjobbet vid Rögles mål i boxplay. (Tror det var Bengtsson)

         Kommentar avatar
         Manne, 1 månad sedanSvara

         Hjalle har noll självförtroende och kommer fortsatt få förtroende. Hans skott hamnar allt som oftast i fel nät, dvs i fisknätet vid plexiglaset.

         Kommentar avatar
         Pupule, 1 månad sedanSvara

         Hjalle har en skottprocent på 4. FYRA procent!

         Kommentar avatar
         Pupule, 1 månad sedanSvara

         Han ligger också högst i listan av forwards med flest skott utanför. Roger står med händerna i fickorna och gör vadå?

         Kommentar avatar
         Christoffer , 1 månad sedanSvara

         Nu skall jag köra en Thomas och säga: Bättre än Mursaks 0% iallafall :)

         Kommentar avatar
         Svante, 1 månad sedanSvara

         Hjalle är verkligen iskall. Hans avslut i PP är så svaga att han knappt tror på dem själv. Finns många andra som borde ta en positionen i PP

         Kommentar avatar
         Pupule, 1 månad sedanSvara

         Lite intressant med Mursak är ju att han på 10 matcher endast har 12 skott på mål. Senast han var här hade han 41 skott på mål på 15 matcher, och 10 mål samt 10 assist. Undrar varför han skjuter så lite nu jämfört mot tidigare.

         Kommentar avatar
         Manne, 1 månad sedanSvara

         Det är bara Raymond som får skjuta i PP. Fyfy, om någon annan tar avslut. Jag tror att hans handled spökar. Det är otroligt att han inte skjuter mer. Har lägen, men väljer att passa.

       • Kommentar avatar
        Munkebäck, 1 månad sedanSvara

        Alla var lyriska efter de inledande matcherna: tätt försvarsspel där laget satt ihop och spelade totalhockey. Skapade trygghet ända ner till mv. Tillbaka dit så kommer det funka mot i första hand Luleå.

        • Kommentar avatar
         Allen, 1 månad sedanSvara

         Tänker att RR är det bästa och mest framgångsrika tränaren Frölunda har haft, inget snack om det och hans titlar talar för sig själv. Han är duktig på att utveckla spelare och pratar alltid om utveckling i hela föreningen som en drivkraft. Där tycker jag han måste gå till sig själv och börja coacha mer i matcherna. Bänka spelare som inte levererar, ta timeout vid behov om laget är illa ute och som igår.. När Rubin som varit grym hitintills inte har sin bästa dag och inte tar det lilla extra och till och med släpper några billiga, måste han byta målvakt. Tror dom tagit matchen igår om han bytt ut Rubin mot Mattsson inför tredje perioden.. Vad tror ni alla?

          Kommentar avatar
          Svante, 1 månad sedanSvara

          Medhåll. Byte av en darrig målvakt inför tredje perioden hade nog varit ett smart beslut. Sen kunde man tagit en time out när man kvitterade till 4-4 för att samla trupperna och bara bevaka poängen. Men när väl time outen kom gav den istället 2 minuters utvisning :)

        • Kommentar avatar
         EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

         Man skulle kunna säga, att Frölunda fortfarande "har en (Skåne)gås oplockad" - när det just gäller Rögle BK. Räknar inte med den sista träningsmatchen mot dem tidigare i höst. ;)

         • Kommentar avatar
          Conta, 1 månad sedanSvara

          Förluster är aldrig roliga,men gårdagens förlust svider ännu.
          Blev både förbannad och besviken igår.
          Frölunda var bättre laget,men spelar för ofta slarvigt och naivt.
          Känns som matchen avgjordes i slutet på andra perioden.
          Frölunda i ledning 3-2 med knappt en minut att spela av andra perioden,läge för att spela smart och safe,spela av tiden inte naivt tro man lätt kan göra 4-2 mål. Frölunda måste kunna spela av tiden vid sådana situationer.
          Lundqvist besviken säger han,ja men Kaptenen borde läxat upp laget
          mycket hårt i periodpausen efter 2a perioden,slarvet fortsatte i 3e perioden. Hjalmarsson på Listan bland de 5??
          Håller inte alls med där,Hjalle mycket svag i powerplay.
          Många felpass igår,många svaga avslut.
          Nej Hjalle platsar inte på listan enligt mig.
          Elliot på Listan? Nej Elliot är bra defensivt men fortfarande mycket svag offensivt.Dåliga skott rätt på målvakten,eller utanför målet.
          Drällde med pucken flera gånger i anfallszon.
          2 assistpoäng på 10 matcher??
          Värvad som ledande back mer är fortfarande väldigt långt i från det.
          Mursak-Hjalle-Raymond fungerar inte,splittra den kedjan nu Rönnberg.

           Kommentar avatar
           Manne, 1 månad sedanSvara

           Hjalle kommer få fortsätta i PP, trots att han är helt ur form. Att göra om, förändra finns inte i Rönnbergs bok.

           Kommentar avatar
           Conta, 1 månad sedanSvara

           Tråkigt men sant Manne, det får lalla på

         • Kommentar avatar
          Airikr, 1 månad sedanSvara

          Verkar som om Frölunda stänger swishen efter att man uppnått 12044 biljetter sålda. 602 200 SEK räcker nog inte långt, säg ca 800 000 då flera säkert swishar lite extra. Vad sedan då? Räcker inte ens för att väga upp tappet för en match.
          Jag som slutat med säsongskort (tycker inte folk med ssk ska swisha dock...) för ett tag sedan (har cmore) slänger iväg en liten krona för matcherna jag ser, men skulle ju vara konstigt om de planerar total nedstängning av swishen efter målet uppnås. Vet du något om det, HL?

          • Kommentar avatar
           BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

           Tack Edvard ! Man blir stolt för betyget.
           Jag tycker du är lite blygsam när du betygsätter dit eget hockey kunnande för kunnandet klarar vi oss långt med, så länge det inte skall omsättas av oss ute på isen med att hålla balansen på två skenor i fart och producera PÅENG !
           En helt annan sak. Nästa vecka bör det bli lapp på luckan på alla SHL Arenor, och hockey-Allsvenskan." när publiken strömmar till.
           " Säcka publikfester"

            Kommentar avatar
            EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

            Haha... Det skulle säkerligen bli mycket svårt om man PÅ EN Gång - nånsin skulle kunna klara av det. Ha det gôtt, Bengt! :)

          • Kommentar avatar
           Christer, 1 månad sedanSvara

           Jag tycker att det var en oerhört onödig förlust igår kväll. När vi gjorde 4-4 måste vi spela på säkerhet, inte slå bakomryggen-pass i egen zon och sedan rusa huvudlöst ut mot sargerna.
           Rubin har fått oerhört mycket beröm tidigare matcher och då måste man också kunna kritisera. Flera skott igår var klart möjliga att rädda. Men, han var inte sämre än försvarsspelet överlag.
           Jag förstår fortfarande inte riktigt hypen gällande Raymond? Han är direkt svag i spelet 5 mot 5 och enligt mitt tycke inte i närheten av varken Nässén eller Henriksson. Tycker synd om Mursak som tvingas spela byte efter byte med Raymond... Tränarna måste testa en annan sammansättning, annars kommer Mursak aldrig lyfta.
           Offside i målgården och en straff som domarna missade? Kanske...

            Kommentar avatar
            Manne, 1 månad sedanSvara

            Utveckling, utveckling.. Du får göra misstag, du tillåts göra det. Men ska man göra det så är det kanske inte läge i egen zon med ett par minuter kvar och lika läge i matchen. Så onödigt! Där måste spelarna tänka till och spela smart.

          • Kommentar avatar
           Danne, 1 månad sedanSvara

           3 av målen igår har Rubin fri sikt. Dom SKALL han inte släppa in! Men, han får oxå ha en sämre dag ibland. Glöm inte att han ”räddat” minst 9 poäng åt laget själv i år.
           På sista målet måste han ut med klubban och få bort pucken -störa spelaren. Han blir fastklistrad tyvärr. Ett bra avslut upp i nättaket dock. Men ändå, spelaren skall inte få komma så nära målområdet med pucken. Men men.

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

            Du driver med oss nu?? SKALL ha ha? Seriöst?

            Kommentar avatar
            Svante, 1 månad sedanSvara

            Korrekt. Öppnar man säsongen fantastiskt som han gjorde, då ökar även förväntningarna och när det då kommer en halvljummen insats som igår kväll så är det klart att folk reagerar

            Kommentar avatar
            Danne, 1 månad sedanSvara

            Ja Leman, jag är seriös. Varför skulle jag inte vara det? Förstår inte riktigt humorn i det? Efter alla mina år som både spelare och tränare anser jag ha en liten känsla iaf. Men, den bygger på MIN syn på insatsen och betyder inte att du har fel i din åsikt.

            Kommentar avatar
            Per, 1 månad sedanSvara

            Leman, jag tror det vore bra om du taggar ner mot dem som inte tycker som du. Du vet, här inne vill vi ha ett gött tjöt. Du kan väl tänka på det?

          • Kommentar avatar
           Arvids, 1 månad sedanSvara

           Under försäsongen var Jens O kass och nu är det ingen som gnäller ett ord om honom.
           Nu gjorde inte Rubin sin bästa match men snälla ni. En sämre insats så hittar ni fel brister.
           Han ska ta 4 av 5. Herregud, han hade ett försvar som inte hjälpte honom speciellt mycket
           och vi har motståndare som inte går av för hackor.... Snälla ni, give him a break.....

            Kommentar avatar
            Danne, 1 månad sedanSvara

            Arvid: fast du har ju fel. Hjälpte honom var ju precis det försvaret gjorde på 3 mål! Dom styrde så Rubin fick fri sikt, vilket är EXAKT det en back skall göra när spelaren befinner från de positionerna. Ta hand om spelaren och låta målvakten plocka lite frukt. Oskymd. Men, men det sagt så gnäller jag inte på Rubin. Han har räddat laget flera ggr i år och är människa. Jag menar bara att han garanterat skulle vilja ha tillbaka 3 puckar.

          • Kommentar avatar
           Arvids, 1 månad sedanSvara

           Det som blir lite larvigt nu är ju att helt plötsligt har ,"Rubin svårt med sidoförflyttningar", och det kanske han hade ikväll.
           Men när han höll 3 nollor på 4 matcher var det ingen som pratade om " svårt med sidoförflyttningar"

           • Kommentar avatar
            Bosse, 1 månad sedanSvara

            Fy tusan vad många bittra och negativa gnällspikar det finns här inne. Frölunda ligger tvåa i serien och har haft en kanoninledning på säsongen. Försök tänka lite positivt. Vi kan inte vinna alla matcher. Jämn match igår.

             Kommentar avatar
             Pupule, 1 månad sedanSvara

             Vi pratar om elitidrott, inte någon sval hobbyverksamhet. Är jättenöjd över placeringen och den totala insatsen så här långt. Samtidigt måste man stöta och blöta det som inte funkar optimalt - för att bli bättre. Det kan jag garantera dig att RR gör. Om man inte skall diskutera sådant här, då vette tusan. Skall alla hålla hand och sjunga kumbaya och tycka att allt är toppen. Saft och bulle?

             Kommentar avatar
             Bosse, 1 månad sedanSvara

             Analysera och diskutera - självklart! Men det blir lite mycket ”värdelöst”, ”uruselt”, ”sämst” så fort Frölunda släpper om ett mål eller förlorar en match. Inte mycket till konstruktivt eller värdeskapande analysförmåga

             Kommentar avatar
             Bosse, 1 månad sedanSvara

             Gäller självklart inte alla. De flesta kommentarer är konstruktiva. Men ibland blir det att laget eller en spelare sågas totalt och är helt värdelösa. Det är det jag menar. Ok, om vi legat i botten av tabellen och verkligen spelat dåligt. Det finns alltid saker att slipa på och utveckla.

             Kommentar avatar
             Pupule, 1 månad sedanSvara

             Det håller jag med dig om. Det framgick inte riktigt i din första kommentar.


           Lämna en kommentar