SHL 17/18 – tio talanger att ha koll på


► Tio heta talanger att hålla koll på i SHL i vinter.
► Den elfte får ni inte missa ... heller.
► Tycker jag fel? Hör av er – kommentera.

Rakapuckar.com bild

INFÖR SHL-SÄSONGEN har jag satt samman ett antal listor, subjektiva sådana, så som den här typen av listor plägar vara.

Först ut var doldisarna. I dag kör vi talangerna.

Vilka har jag missat?

Var har jag rätt?

Var har jag fel?

Tyck till, kommentera nedan.  Och tänk på att spelarna kommer i bokstavsordning, det är ingen 1–10-lista. Så trist är jag …  

Bilderna, föriutom den på Rasmus Dahlin, är tagna av Christian Wahlgren

* Erik Brännström, b, HV71 (född 1999)
Led lite av HV:s enorma konkurrens på backsidan förra säsongen men hann visa nog för att vi skulle förstå att det här, det är en storback i vardande. Så valdes han redan i första draftrundan av nya NHL-laget Las Vegas också, skrev till och med kontrakt. Grymt mogen i sitt spel, ansvarstagande, blir spännande att följa i vinter när han nyss (2/9) fyllt 18.

* Rasmus Dahlin, b, Frölunda (2000)
Behöver jag ens skriva något? Knappast, va? Men för den som legat under en sten, alternativt inte följer hockey så noggrant till vardags – den här killen väljs sannolikt som etta i NHL-draften 2018, anses som hockeyvärldens talang nummer ett, och är bara 17 år. Vi bör alla passa på att njuta i vinter. Du också, Rasmus.

 

* Adam Ginning, b, Linköping (2000)
Född -00, som Dahlin, ännu en ung backtalang som Sverige tycks spruta ur sig. Inte på Dahlin-nivå, men definitivt ett hett byte för NHL-klubbarna i 2018-draften. Roligt att se vad Ginning gör i SHL den här säsongen.

* Filip Gustavsson, mv, Luleå (1998)
JVM-målvakten valdes redan i andra rundan av Pittsburgh, gjorde 15 SHL-matcher förra säsongen, undrar om inte 19-åringen kan utmana Joel Lassinantti än mer nu.

* Timothy Liljegren, b, Rögle (1999)
Här får vi ju se hur det blir, om 18-åringen – draftad redan i första rundan av Toronto – blir kvar i Nordamerika eller ej. Får vi se honom i Sverige är det bara att tacka och ta emot. Före körtelfebern som förstörde stora delar av fjolårssäsongen var han en av hockeyvärldens allra hetaste talanger. I vinter gäller det …

* Isac Lundeström, fw, Luleå (1999)
17-åringen är tänkbar ”förstarundare” i NHL-draften 2018, den nivån snackar vi om, alltså. SHL-debut redan 15/16, har glimtvis givit prov på talangen i Luleås A-lagströja, läge för mer nu. Här finns massor att ge. 

* Elias Pettersson, fw, Växjö (1998)
Dominant i allsvenska Timrå förra säsongen (43 matcher, 41 poäng), nu är 18-åringen i Växjö för att ta vid där storebrorsan Emil slutade. Vald i förstarundan av Vancouver i NHL-draften, således en av svensk hockeys allra största talanger.

* Filip Westerlund, b, Frölunda (1999)
Den här 18-åringen hamnade lite i skymundan av Rasmus Dahlin, men glöm inte bort att kika på stortalangen från Härnösand. NHL-draftad i andra rundan av Arizona, mogen, smart, modig i sitt spel. Fin framtid, ska bara tuffa till sig lite.

* Fabian Zetterlund, fw, Färjestad (1999)
Poänglös som 17-åring när han några gånger fick SHL-chansen förra säsongen, men jag tror den där nollan spräcks snabbt. En av de största forwardstalangerna vi har, New Jersey tog honom i tredje rundan i somras. Karlstadkille. 

* Linus Ölund, fw, Brynäs (1997)
Som 19-åring klev Gävlekillen in och spelade ett moget centerspel som bara blev bättre och bättre. Snittade dessutom en halv poäng per match i slutspelet. Håll koll, säger jag, håll koll.

***

En kille som kan komma visa att han borde ha varit med på listan är Brynäs 00-back Adam Boqvist. Oj, oj – det finns talang i överflöd här. Han kanske borde ha varit med på listan, trots att han ännu inte A-lagstestats. Men … jag nämner honom här istället. Inte för sista gången, believe you me.

Samma läge för Rögles superlovande 00-back Rasmus Sandin, 17. Även Frölundas 00-forward Samuel Fagemo har en finfin framtid för sig. 

***

Andra heta som hamnade just utanför listan, som självfallet också är spännande att följa:  

Jesper Boqvist, 18, fw, Brynäs
Nils Carnbäck, 19, fw, Växjö.
Jonathan Davidsson, 20, fw, Djurgården
Marcus Davidsson, 18, fw, Djurgården
Einar Emanuelsson, 20, fw, Luleå
Lukas Haudum, 20, fw, Malmö.
Linus Högberg, 18, b, Växjö.
Axel Jonsson Fjällby, 19, fw, Djurgården
David Kase, 20, fw, Mora
Carl-Johan Lerby, 20, b, Malmö
Linus Lindström, 19, fw, Skellefteå
Simon Ryfors, 19, fw, Rögle
Oskar Steen, 19, fw, Färjestad
Tim Söderlund, 19, fw, Skellefteå

***

Unga som redan är ”för bra” för listan är till exempel Färjestads Rasmus Asplund, Frölundas Carl Grundström, HV71:s Linus Söderström.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
3 kommentarer
 • Kommentar avatar
  TheHC72 , 3 år sedanSvara

  Intressant lista... kan du vid tid och tillfälle även lyfta fram spelare, i SHL och Allsvenskan, som har anknytning på ett eller annat sätt till Göteborg och Frölunda.

  Ett tidigare exempel var Christoffer Persson, som gick via Växjö och Rögle tillbaka till Frölunda.

  • Kommentar avatar
   Hockeytoken, 3 år sedanSvara

   Bra lista. Kul att få lite koll på talangerna så man följa dem under säsongen. Sen brukar det ju dyka upp fler en bit in på SHL.

   • Kommentar avatar
    AArenryHep, 3 år sedanSvara

    By dealing together, you both can address problems of self-esteem and mutual trust. Once you discover the top natural treatments, you'll be able to once again have full control of your sexual pleasures.


    Lämna en kommentar