Jag gillade vinnarattityden – efter matchen


► Frölunda förlorade mot Luleå – men både Roger Rönnberg och Linus Nässén visade vinnarattityd efter matchen (0–3). Viktigt.
► Fabian Lysell, han viftade med trollspöet en gång. Tycks älska livet i Luleå. Spännande.
► Lite sådant får ni här, plus mina fem bästa.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Roger Rönnberg tog inte den lätta vägen och skyllde förlusten på ditt eller datt. Bra. Sådant gillar jag. Foto: C MORE (skärmdump) 


SKA VI BÖRJA med Roger Rönnberg? Bra, för här fanns faktiskt två detaljer som jag gillade.

Mellan andra och tredje perioden valde Rönnberg att gå tillbaka till de kedjor som fungerat i de fem segermatcherna, Max Friberg in med Jan Mursak och Karl Henriksson, Linus Nässén med Joel Lundqvist och Christoffer Ehn, Lucas Raymond med Patrik Carlsson och Simon Hjalmarsson.

Och så Nicklas Lasus kedja intakt.

Så som jag känner hade varit bäst från början.

Rakapuckar.com bild

Jag menar inte att göra en alldeles för stor sak av detta, som jag skrev i matchtexten så kanske kedjesammansättningarna hade noll att göra med den lite sömniga starten, det lite trubbiga anfallsspelet, det som banade väg för Luleås 3–0-seger, men jag nickade ändå gillande när Rönnberg valde att göra om i laget inför tredje.

Den gyllene coachen från Norrbotten är ju annars inte den som ändrar i första taget.

Nu gjorde han det. För att han insåg att experimentet slog fel? Mja, så långt ska vi inte gå, på fredagsträningen kanske vi får se Raymond och Mursak ihop igen – men den här kvällen spelade i alla fall Rönnberg ut ett coachkort.

Nej, det hjälpte inte. Men det var i alla fall ett försök. Gott så.

Det hade varit kul att se Rönnberg spela ut ännu ett kort, sätta in Elmer Söderblom när PP-spelet körde fast. Varför inte ta chansen? undrade jag på läktaren.

Ett tanke till på lördag (mot Färjestad) är att lyfta ut Simon Hjalmarsson som just nu inte tajmar riktigt rätt i PP, sätta Robin Alvarez där och låta Söderblom ta skåningens plats framför mål.

Sannolikt stannar det vid en tanke i mitt huvud. Men ändå.

Rakapuckar.com bild

Det där med vinnarattityd, ja. Så här menar jag:

Efter matchen ville GP:s utsände gärna få till en diskussion om det där bortdömda målet, att Frölunda blivit blåst på poängchans av en trigger happy ”raketgubbe.”.

Fair enough, säkert berättigad fråga. Men det var så skönt att se och höra Roger Rönnberg vägra ta den lätta vägen.

Hans lag gjorde ju ändå inga fler mål. Fanns inget att skylla på annat än den egna prestationen.

Inte bra nog i matchinledningen.

Inte riktigt skärpt och hungrigt nog.

Visst var det väl utvisning före Luleås 1–0, visst var det varenda marginal emot vid Jens Olsson-situationen där Linus Nässén lurades att inte trycka in pucken – men ett Frölunda som maxpresterat hade kunnat kravla sig upp från den här gropen. Så kraftigt var spelövertaget.

Rakapuckar.com bild

Den här dagen fattades dock lite för mycket, lite attityd från start, lite skärpa, lite tajming i skottögonblicken, lite hunger framför mål.

Frölunda föll (mot ett starkt motstånd) alltså på egen oförmåga.

Jag gillade skarpt hur Rönnberg agerade på presskonferensen, strax efter lyssnade jag på Linus Nässén som inte heller lurades in i något ”vi hade otur”-resonemang. Han var tydlig med att det var han och spelarna som behövde prestera bättre, inte några andra.

Så där resonerar vinnare. Inget jäkla gnäll, fokus på vad man själv kan påverka, inte på raketskjutare, inte på domare.

Sådant sänder signaler om en stark grupp.

Efter 22 mål på fem segermatcher körde Frölunda fast i går. Det är knappast något att riva upp himmel och jord för. Men det behöver se bättre ut mot Färjestad.

Rakapuckar.com bild

***

Matchtexten finns här för den som missade i går.

***

Fabian Lysell hos oss 
​​​​​​murvlar i mixed zone
efter matchen.

Fabian Lysell. Vilken kväll. Med tidig smällkaramell. 1–0-målet var verkligen en finfin prestation, Lysell blev SHL-målskytt redan som 17-åring, och han blev det via sin spetskompetens. Offensivt begåvad är han ju, killen som snart fyller 18, han besitter ett vasst skott.

Alldeles för tidigt att säga hur bra Lysell kommer bli i Luleå, om han där kan utvecklas till en spelare som NHL-scouterna tycker bör väljas redan i första rundan i sommar, men tendenserna är inte så dumma.

Han sa själv, göteborgaren:

– Jag tycker det gått riktigt bra, över förväntan. Inte produktionen före i dag, men vi (kedjan) har skapat, det är där man får börja. Komma in i systemet. Klart jag har mycket kvar att lära, inte färdig på långa vägar, det vet jag om, men jag får jättebra hjälp med utvecklingen i det defensiva spelet, det offensiva spelet. Bara att fortsätta på den vägen.

Lysell lyfte fram hur väl han blivit mottagen av både ledare och spelare (”Jag trivs grymt bra”)  och resonerade rätt fyndigt om livet i Luleå:

– Första veckan var det mörkt hela tiden, innan snön kom, tänkte att jag måste ta D-vitamin hela tiden. Men när snön kom blev det en helt annan  grej, då börjar man känna den där goa känslan. Snö och kallt, en riktig hockeystad. Alltid kul att gå upp på morgonen och träna.

** Och göra ditt första SHL-mål just i Scandinavium?
– Känns så klart speciellt. Lite blandade känslor, men det var jävligt skönt att se den gå in. Jag är riktigt nöjd med hur matchen blev.

Rakapuckar.com bild

***

Mina fem bästa i Frölunda var svåra att ta ut den här gången, få stack ut, men så här fick det bli:

1 – Patrik Carlsson
* Det fina passet till målet som aldrig blev, en hel del andra saker också. Drivande spelare.

2 – Jens Olsson
* Fortsätter spela stabil, bra hockey. Följer också med i anfallen, inte perfekt tajming i PP-skotten den här gången, men kom rätt, kom till lägen.

3 – Linus Nässén
* I två perioder var hans kedja med Carlsson och Simon Hjalmarsson bäst. Kom in på mål, nära utdelning.

4 – Max Friberg
* Fick inte ut lika mycket den här gången, men han hotade, försökte.

5 – Mats Rosseli Olsen
* Företagsam, stark på pucken, bröt in bra på mål vid ett tillfälle.

***

TILLAGT 09.15: Snart bör nyblivne pappan Stefan Elliott vara på väg tillbaka till Göteborg.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
35 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Walle, 4 månader sedanSvara

  Delar dina tankar helt Leman.
  Hjalle ser väldigt trög ut i tanken.
  Och attacken mot mål,,var fanns den i matchen. Vill se en mycket mer agressiv Mursak som exempel.
  Rubin såg väldigt ut att ha problem med att fånga puckarna idag
  Väldigt tråkig match att kolla på och hade Frölunda fått första målet hade matchbilden varit helt annorlunda. Starkt av Luleå, svagt av Frölunda summa summarum

  • Kommentar avatar
   Pebben , 4 månader sedanSvara

   Vet inte om jag ser Frölunda som det bättre laget riktigt. Första perioden var hyfsat jämn men definitivt med fördel målchanser till Luleå. I den andra perioden har man tre powerplay och har därigenom naturligtvis fler skott och momentum stora delar, utan att lyckas knäcka Luleås boxplay. I den tredje perioden är man fortsatt mest i sarghörnen och lyckas sällan komma in i de heta zonerna. Samtidigt som Luleå hyfsat enkelt spelar av perioden och får tiden att gå. Bra strategisk bortamatch av Luleå mot ett trubbigt Frölunda. Dags att steppa upp på lördag!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Vem skrev att Frölunda var bättre?

    Kommentar avatar
    Pebben, 4 månader sedanSvara

    Du skriver; ”så kraftigt var spelövertaget”. Spelar ju inte så stor roll om man hela tiden blir uttryckt i sarghörnen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Precis. Vi är alltså eniga, du och jag. Gör inte misstaget att tro att spelövertag på något sätt betyder "bättre." Hockey går inte ut på spelövertag. Hockey går ut på att vinna.

    Kommentar avatar
    Pebben, 4 månader sedanSvara

    Jag tror inte riktigt att vi är eniga där. Tror att de flesta ser det som en värdemätare - att om man har ett kraftigt spelövertag - så är man det bättre laget.

  • Kommentar avatar
   Christoffer, 4 månader sedanSvara

   Spelar inte Hjalle och Alvarez i olika PP-formationer?
   Så om du tar ut Hjalle, men sätter dit Alvarez, och sen in med Söderblom så blir det 6 man?
   Vem skulle du mer ta bort från PP1?
   Jag tror du/ni underskattar skillnaden i PP om man skulle sätta dit Elmer. Det är inte bara "att sätta dit honom", för Frölunda har inte någon spelare som är net-front hela tiden utan den spelaren är mycket delaktig till att sätta upp spelet.
   Lundqvist och Alvarez är ju mer bumper (dvs längre från målet) än net-front. Det är ju Lasu och Friberg som står bredvid / bakom mål men som sen flyttar sig framför mål för att skymma. Och dessa spelare gör ju betydligt mer än att bara stå framför mål.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Naturligtvis i olika PP. Ta bort Simon från den ena, sätt in Alvarez i den positionen. Sätt sedan in Elmer i Alvarez position. Framför mål i andra PP-enheten. Var väl inte så svårt? ;=) Sedan är jag HELT med på att bara för att Elmer gjort succé i ett JVM går han inte rakt in och dominerar i SHL, viktigt att påpeka. Men när PP inte fungerar, inte resulterar, nog kan man väl testa?

    Kommentar avatar
    Christoffer, 4 månader sedanSvara

    Jaha ok, det var så du menade, det kanske stod klart och tydligt bara att jag var för nyvaken för att se det :) När det gäller Elmer så tycker jag det beror på tidsram. Jag tror som jag skrev ovan att det är för stor ändring i PPt (om Elmer skall ha samma plats som i JVM) att bara kasta in honom. Om man testar på träning osv. är det en sak. Men att bara kasta in i match, tror inte det kommer funka. Sverige i JVM körde ju en 1 - 3 - 1 PP uppställning där Elmer var dedikerad net-front och Niederbach var bumper. Frölunda kör ju en 1 - 1 - 2 - 1 PP uppställning där man inte riktigt har en dedikerad net-front person och där Lundqvist / Alvarez är Bumpers, medans Lasu och Friberg är vid sidan av nätet och framför. Så att ta bort Alvarez och in med Elmer betyder att du tar bort bumpern vilket betyder ett helt annat spelsystem än det Frölunda spelare. DVS för stor förändring för att man skall lyckas att göra det under match.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Helt med på att det inte är exakt samma system. Men vi snackar professionella ishockeyspelare, och när saker inte fungerar, i en match där man skriker efter mål, nog fixar de väl en förändring? Under en match. Eller i en specifik. Det tror jag nog.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    För övrigt kan det lika gärna vara jag som uttryckte mig luddigt, oavsett tid på dygnet för dig. ;)

  • Kommentar avatar
   Christer, 4 månader sedanSvara

   Håller med i det mesta du skriver, Henrik. Möjligtvis tycker jag nog att Luleå lät oss bli mer spelförande i andra och framför allt tredje och spelade på resultatet. De höll oss vid sargerna (där vi brukar vara) och tillät väldigt få farligheter.
   Jag lider varje gång jag ser Hjalle i PP. Långsam, seg och oförmögen att ta direktskott. Att han fått så många chanser på den positionen är häpnadsväckande!
   Jag saknar även Filip Johansson i PP. Han var en av få som faktiskt nöp till pucken från sin position. Raymond gör det inte och inte Mursak heller.
   Raymond är nog den mest överskattade spelaren i hela SHL...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

    Jag skrev det i går, det är lite synd att plocka bort Filip från PP. Jag förstår, men det är ändå lite synd.

    Kommentar avatar
    Alfred, 4 månader sedanSvara

    Raymond är en speluppläggare. Man ser tydligt skillnaden när han kommer på isen i PP. Tempot ökades rejält och blev farligt direkt.

    Kommentar avatar
    Christer, 4 månader sedanSvara

    Nej, det stämmer inte alls. Passa runt...runt...

  • Kommentar avatar
   Julius, 4 månader sedanSvara

   Försöker verkligen fatta hypen runt Raymond men igår igen en av de sämre i VF han klarar inte det fysiska spelet och vad han skall göra i NHL redan nästa säsong är för mig en gåta. Hoppas det lossnar och att jag har fel men tycker inte han klarat steget från junior till senior ännu... tycker Luleå styrde matchen helt faktiskt mycket puck för VF men en gröt i hörnet...

   • Kommentar avatar
    EDWARD 51, 4 månader sedanSvara

    Man kanske bör ta det hela med en liten nypa salt emellanåt, när målvakter blir hyllade för att ha hållit nollan - med tanke på gårdagens händelse och snackis. ;)

    • Kommentar avatar
     VF, 4 månader sedanSvara

     Har fått så mycket skit när jag klagat på Raymond.
     Men herregud de är fakta han är bedrövligt kass, håller i pucken alldeles för länge, vägra passa. Vinner inte en enda duell och tappar pucken gång på gång.
     Nää köper inte att han är junior och måste ge han tid. Tycker han har fått så otroligt mycket tid och bevisa något, men tyvärr presterar han inte.
     Han är inte bättre än så här.
     Vad är det som han gör så bra, snälla förklara det för mig?

      Kommentar avatar
      Mattias, 4 månader sedanSvara

      Ja, hade nog hoppats på mer från Raymond. Men det kanske kommer? Ses forwards har fler poäng än Raymond och då får han ändå spela mycket PP så absolut, det har inte lossnat helt. Men självklart platsar Raymond. Förhoppningsvis lossnar det, han är under utveckling.

      Kommentar avatar
      EDWARD 51, 4 månader sedanSvara

      Kanske lite Tim Söderlunds stuk på honom emellanåt? ;)

      Kommentar avatar
      CC, 4 månader sedanSvara

      Helt enig. Händer ingenting.

      Kommentar avatar
      Manne, 4 månader sedanSvara

      Raymond är bra om man jämför med spelare i hans egen ålder, mot äldre har han inget att hämta. Faller för lätt, vinner inga närkamper. Helt enkelt inte tillräckligt stark än. Är alldeles för puckkär, vill göra mycket själv och använder därmed sina medspelare på tok för lite. Pojkhockey.

      Kommentar avatar
      Håkan G, 4 månader sedanSvara

      Han är bra mot andra juniorer eftersom ha spelar juniorhockey. Att ta pucken och försöka köra igenom ett försvar funkar inte på seniornivå. Att alla pratar upp honom enormt gör också att han antagligen får hybris och tror att han ska avgöra matcher själv. Lämpligt att tona ner snacket runt honom. Jag får alltid skit när jag snackar ner Hjalle men ärligt talat....måste vara hemskt får våra lovande, unga spelare att Hjalle är så given och att de inte får chansen. Rensa ut alla föredettingar...

    • Kommentar avatar
     VF, 4 månader sedanSvara

     Prestera han inte *

     • Kommentar avatar
      VF, 4 månader sedanSvara

      Stort grattis till Elliott som har blivit pappa, nu kan han flyga hem och fokusera på SHL!!

      • Kommentar avatar
       Danne, 4 månader sedanSvara

       ...”att lyfta ut Simon Hjalmarsson som just nu inte tajmar riktigt rätt i PP”...lite väl snällt va? ”Just nu” och ”inte tajmar riktigt rätt”.... säger så här: många år sedan han tajmade i spelet. Tyvärr.
       Gör vad han skall, som en 4linespelare, men inte mer. Är dock en viktig person i laget med sin erfarenhet och personlighet.. men det gör honom inte till en bärande SPELARE. Vilket RR använder honom som.

        Kommentar avatar
        Per, 4 månader sedanSvara

        Hjalle är bra runt sargerna och en smart spelare. Men igår hade han grymma problem med tempot och var svag även i sådana situationer där han brukar vara bra. Dock borde han göra fler poäng med tanke på vilken stor roll han har i offensiven.

        Kommentar avatar
        Danne, 4 månader sedanSvara

        Vi behöver spelare som inte spelar längs sargen... Skall vi verkligen låta en ”spelare som är bra längs sargen” spela alla PP, toppning vid slutskede av matcherna? Är ju helt galet!

        Kommentar avatar
        Håkan G, 4 månader sedanSvara

        Jag håller med Danne. Det är faktiskt helt galet. Dessutom i PP1. Borde varit prio INNAN säsongen att värva en stark spelare i den positionen. Hjalles oförmåga var ju inte direkt någon hemlighet

      • Kommentar avatar
       Molly, 4 månader sedanSvara

       Nu har vi ganska många forwards.
       Plocka bort dom som inte presterar.

       • Kommentar avatar
        Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

        TILLAGT 09.15: Stefan Elliott är nu pappa. Om ett tag lär han alltså sätta sig på ett plan på väg tillbaka till Göteborg.

         Kommentar avatar
         Anna Agdestein , 4 månader sedanSvara

         Vet du om familjen ska komma hit, senare? Eller blir de kvar där?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

         De kommer. Fast lite senare, när det är okej för den lille/lilla att flyga.

       • Kommentar avatar
        Hakke, 4 månader sedanSvara

        Vilka 2 petas när Musten och Sundström är redo för spel?

        • Kommentar avatar
         VF, 4 månader sedanSvara

         Mustunen får nog inte plats, tror inte man flyttar på nässen.
         Sundström tar la Henriksson plats
         Men hade man önskat så hade Rönnberg tagit bort spelare som inte presterar just nu, sen så får alla tycka till vilka de kan vara.
         Har 2 givna som bör ställas över just nu...

          Kommentar avatar
          Danne, 4 månader sedanSvara

          Men det är ju just det RR säger han skall göra? Sa ju att spelarna får tävla om sina platser.. Innebär således att, just nu, borde spelare som Raymond, Hjalle, Joel mfl stå åt sidan. Kommer dock aldrig ske. Lättare att flytta juniorerna, tänker RR.

          Kommentar avatar
          VF, 4 månader sedanSvara

          Tyvärr stämmer det du skriver Danne!! Tror med att de där kommer hända...

          Kommentar avatar
          Johan, 4 månader sedanSvara

          Jag hade velat se Mustonen med Joel och Friberg igen. Den kedjan har funkat bra under tidigare två år. Bygger ju såklart på att mustonens kropp är 100

          Kommentar avatar
          Kjelle, 4 månader sedanSvara

          ”Inte presterar”. Då platsar ingen.....

        • Kommentar avatar
         Lövet, 4 månader sedanSvara

         Hade velat se Nässén i PP faktiskt. Tyckte han var bäst på plan igår och han har en bra utvecklingskurva just nu dessutom ett rappt direktskott. I PP är ju det man saknar mest just nu. Matchen i helhet är ju som den är, Luleå stänger ner den efter 2-0 skäms inte över att slå icing efter icing. Inte så kul men effektivt. Raymond hade behövt göra ett bättre JWM för att få förhöjt självförtroende nu kändes han sargad mentalt. För stora krav på honom kan jag tycka också det är ju inte hur man är draftad som avgör hur bra man är utan vad man presterar på isen. Han hade en snabb utveckling som 15-16 åring nu har den stannat av ngt kanske den tar fart igen över tid. Nyckeln i ett slutspel kommer som vanligt att bli special teams så det är nog viktigt att fokusera på PP vid kommande träningar/matcher. VF kommer att äga puck få med sig utvisningar där också men utan ett bra PP inget SM-guld det tror jag är fakta.

         • Kommentar avatar
          Mattias, 4 månader sedanSvara

          Gissning: Max Lindroth spelar i Frölunda nästa säsong. Blir allt bättre, från Gbg, och utgående kontrakt.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

           Absolut tänkbart.

         • Kommentar avatar
          Peter Smögen, 4 månader sedanSvara

          Vad tycker ni om underhållningsvärdet när Frölunda spelar? Förespråkar man en underhållande ishockey?
          Är det viktigt? Gör det inget att spelet ser eländigt o trist ut bara det blir seger?!

           Kommentar avatar
           VF, 4 månader sedanSvara

           Så länge du vinner och spelar okej o kämpar kan de se ut som det gör mot lag som är kompakta bakåt och inte ger några ytor alls. Till och med Rögle, Växjö , Färjestad , Örebro m.m kan spela så mot lag som är kompakta, så ingen kan säga att alla dem lagen spelar underhållande hockey. Allt beror på motståndet du möter. Frölunda spelar bra mot lag som spelar snarlik hockey som de gör, men har extremt svårt mot lag som inte ger de några ytor alls o så kompakta hemåt.

           Kommentar avatar
           Manne, 4 månader sedanSvara

           Förr så pratade Frölunda mycket om att vi är i underhållningsbranschen, men det hör man inte längre. Kursen är ändrad, nu är det mer tuta och kör. Tidigare var det fokus på underhållning plus att vinna såklart. Det har sakta gått nedför och farten, farten och farten snurrar framför ögonen.

           Kommentar avatar
           Peter Paegle, 4 månader sedanSvara

           Usel underhållning denna och föregående säsong ! För mycket sargspel för att inte få kontringar. Men Frölunda är inte så vassa i sargerna eller framför kassen. Man måste vara beredda i förstaläget när motståndarna kör fula knep och slag. Frölunda är ju egentligen bra på att slå passningar till center som kommer i mitten för att sedan passa vidare. Istället för att dumpa mot sargerna. Synd ! Utvecklingen har dock gått åt detta hållet för dom flesta lag. Tråkigare ishockey ! Förr var ” eget spel ” att man passade rättvända forwards , nu är ”eget spel ” att dumpa pucken i kortsargen och tackla för att återfå pucken !

           Kommentar avatar
           Danne, 4 månader sedanSvara

           Min åsikt i den frågan har väl varit ganska tydlig senaste veckorna;-) Tycker spelet stagnerat något oerhört senaste två säsongerna. Visst, segrar som räknas och egentligen är det ointressant hur segrarna kommer till. Men, som det är nu och varit, tappar jag intresset fullkomligt. Att efter 30 år längtar till varje match som om det vore final, är jag nu ganska likgiltig. Tittar, men lever inte med alls. Man spelar en hockey som är ganska död. RR förespråkar fart, intensitet och kamp. Men om det enbart innefattar att man bara söker Röd och dumpar puck för att sen spela någon slags sarghockey, då tappar jag lusten. Inget oväntat sker under matcherna. Ingen spelare verkar få fatta egna beslut och ta egna initiativ, utan pucken skall FORTAST möjligast ner i hörnen. Detta hämmar kreativa spelare som Mursak, Raymond mfl. Se på Peterson i Färjestad nu. Kolla lysell igår. Vågar inte ens tänka tanken på vad en spelare som ex Mursak skulle kunnat få ut i Rögle el FBK. Man har byggt ett spel på ”arbetare”, Där just slit, destruktivitet och arbete belönas, på bekostnad av kreativitet, egna initiativ och spelglädje. För mig är det fullkomligt besynnerligt. Men så länge Frölunda vinner sina matcher borde man vara nöjd. Men tyvärr blir det utan mig som livetittare iaf.. vet många i min närhet som resonerar på samma sätt.

           Kommentar avatar
           Peter Paegle, 4 månader sedanSvara

           Håller med ! Men älskar Frölunda. Så missar inte en match ! Men underhållningen och kreativa spelare har fallit bort mer och mer tyvärr. Men en del supportrar är nöjda bara dom vinner

           Kommentar avatar
           Danne, 4 månader sedanSvara

           Nu har ju även jag kollat varje match, men mer o mer fokuserat på annat under matcherna. Vilket var helt otänkbart i höstas...familj och annat fick stå åt sidan när det var match;-) Vet att vissa kommer negligera det jag/vi skriver, men faktum är att flera med mig, anser samma sak. Laget bjuder inte på någon underhållning, inte ens vid seger. Match efter match är grundspelet sig likt; fortast möjligast ner med puck, jaga och lås fast puck i hörnen el längs sarg. I ett slutspel bryr jag mig inte hur det ser ut. Då anpassas spelet efter motståndaren och bara seger som räknas... men den jäkla transportsträcka vi HAR till slutspelet, kräver lite mer. För övrigt anser jag att det är för många matcher i grundserien. Man kan förlora 10 matcher i rad, ändå komma 4a...anser att nästan varje match skall vara ”avgörande”.. lite som fotbollen. Du har inte råd med en ”2-3 förluster” i rad.. men det är min åsikt. Mer nerv skapar större intresse och mer ”hausse”.

           Kommentar avatar
           Per, 4 månader sedanSvara

           Jag ställer in mig i kören som kräver mer än segrar. Jag gillar inte alls spelet som vi och Luleå står för. Gillar däremot spelet som Rögle, fbk och dif står för. Som jag skrev igår är Frölunda störst och starkast i SHL. Vi har tillräckligt med resurser för att vara ledande i att lira hockey. Vi ska inte behöva gneta till oss segrar. Vi ska spela och lira till oss segrar. När man tänker på vilka härliga profiler vi haft sedan urminnes tider och ser vad vi har idag. Visst Joel är där och han är stor. Men det är ingen Bros som kan väcka en hall eller en Niklas som kan lira hockey som få.

         • Kommentar avatar
          Peter Paegle, 4 månader sedanSvara

          Grattis Elliot ! Nässén bäst på isen igår. Han var bra matchen innan också. Växer hela tiden. Filip ska spela PP , även Raymond. Båda vill göra mål ! Sedan var många sega i benen igår...och det är inte spelarnas fel

          • Kommentar avatar
           Mikael , 4 månader sedanSvara

           Tyvärr räcker det att man "jobbar hårt" så har man en plats i årets frölunda. Ingen plats för finess eller spontanitet..... SPELA I SYSTEMET. Bryt inte mönstret för allt i världen. Väldigt förutsägbart och stereotypt. Nä in med fler brunkare så löser sig allt

            Kommentar avatar
            Peter Paegle, 4 månader sedanSvara

            Precis ! Bara man följer systemet och jobbar hårt så får du speltid och spela PP. Väldigt förutsägbart. Men Frölunda vinner mycket matcher ändå på tempot under 60 minuter. Dom andra lagen orkar inte så ofta matcha Frölundas tempo. Men det är inte så jag vill att mitt kära Frölunda ska spela. Vi ska spela som Peter Forsberg...göra det oväntade och med tanke. Rönnberg har vunnit mycket och givit oss segrar , men framöver vill jag ha en bättre taktisk coach. Och där lirarna får fria tyglar. Och backarna får vända spelet när dom vill för att slå säkrare pass , vilket leder till att motståndarna får jaga mer för att försöka få tag i puckarna

          • Kommentar avatar
           Peter Smögen, 4 månader sedanSvara

           Jag håller med er alla! Intressanta tankar, hockeyn överlag har gått åt fel håll!!

           • Kommentar avatar
            Mackan, 4 månader sedanSvara

            Ja gillade verkligen femmorna som va innan JVM killarna kom hem. Inte Raymonds fel att vi förlora igår men för mig är han verkligen inte en av dom 12 forwards som ska spela. Men eftersom det bara pratas om vilken "supertalang" han är så kommer han ju alltid få spela...

            • Kommentar avatar
             H72, 4 månader sedanSvara

             Varför spelar Mursak och Raymond på samma sida (vänster) i pp? Båda vill hela tiden hålla i pucken så det blir bara statiskt och långsamt. Bättre att låta en av dem byta sida? Sedan hade det inte skadat om det skjuts lite oftare och direkt!

              Kommentar avatar
              Christoffer , 4 månader sedanSvara

              Dom spelar inte i ens samma PP numera.

            • Kommentar avatar
             Allen, 4 månader sedanSvara

             Det är dags för Mursak och Raymond att börja ta skott! Dom söker alltid en passning, fast dessa två har bäst skott i laget. Så RR, dags för mer avslut och definitivt mer direktskott istället för att ta emot pucken som alla i laget gör.. Då är läget förbi i dagens snabba hockey.

             • Kommentar avatar
              Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

              I dag är, som väntat, Johan Sundström med och tränar igen.

               Kommentar avatar
               Christoffer , 4 månader sedanSvara

               Skall bli intressant att höra vilka kedjor som tränar.

               Kommentar avatar
               Peter Paegle , 4 månader sedanSvara

               Underbart ! Han har missat många matcher under olika perioder under säsongen. Inte bra för orken. Hoppas han får vara frisk nu , och att han får upp rätta tempot.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

               Spelar säkert i nästa vecka. Inte förr, yror jag.

             • Kommentar avatar
              Mattias, 4 månader sedanSvara

              Vi kan kanske vinna guld i vår ändå men min känsla nu är att truppen spetsats på fel sätt.
              Alvarez är en ordinär SHL-spelare och Ehn en rejäl, defensiv grovjobbare. Hade vi istället satsar på en målskytt (typ Calof) och en playmaker för att styra PP (en Lillis Nilsson, Robert Rosen eller Lasch-typ) hade det sett väldigt bra ut. Kommer inte räcka att jobba hårdast i slutspelet. Special teams avgör.
              Tror för övrigt Växjö kommer spetsa ytterligare. De bygger ett lag för guld och tar obekväma beslut

              • Kommentar avatar
               Skaraborgarn, 4 månader sedanSvara

               En fundering om bortdömda målet, säg nu att Nässén skulle slått in pucken i mål. Då skulle han tryckt till den efter att dommaren blåst. Efter att raketen åkt (raketen spelar väl mindre roll). Men då borde det väl ändå inte blivit mål? Sker det efter att domaren blåst av borde det ju inte gillas? Inte heller om domaren blåser av medan pucken glider och pipan viner innan pucken åkt över? Eller tänker jag fel där?

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Tror det stämmer det du säger.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

                Klart det stämmer. Drf det var en icke-grej. Signalen hade gått.

                Kommentar avatar
                Xxxyyyzzz , 4 månader sedanSvara

                Det är för övrigt inte första gången raketerna skjuts i förtid eller när det bara nästan blivit mål just på den sidan. Kanske den/de triggerhappy personerna kan få lära sig att det faktiskt är ok att vänta tills domaren blåser mål.

              • Kommentar avatar
               Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

               21-20-12, 22-9-18, 70-72-59, 17-31-51. 40, 25 slåss om extra. 28 med men sannolikt ej spel förrän nästa vecka.

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Ok.. Han vägrar gå tillbaka till dom kedjorna som fungerade när vi vann fem raka. Otroligt.

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Och Raymond och Kalle fick en match ihop. Nu har RR gjort om igen. Kalle med Joel och Friberg som i början av säsongen,

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                HL, vad tycker dom om man hade bytt plats på Friberg och Raymond? Då kan Raymond ha mycket puck utan att Murre blir lidande.

                Kommentar avatar
                VF, 4 månader sedanSvara

                Han sätter ihop kedjor som inte synkade för fem öre!! Fattar ingenting och detta gör mig så förbannad. Bänka spelare som inte är bra, vad är problemet??

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                VF, känns så ja. Fortfarande bara en kedja som är intakt sen matcherna vi vann.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

                Vad jag tycker spelar mindre roll här. Och ni vet ju vad jag tycker ändå.

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Om jag ställer frågan så här: hade du spelat med de kedjorna man hade innan JVM-spelarna kom? Jag tycker att dom kändes väldigt bra.

                Kommentar avatar
                Manne, 4 månader sedanSvara

                Vem som helst hade spelat med kedjorna som var innan JVM, men då JVM spelarna till varje pris ska in så var man tvungna att ändra. Men.. Persson är inte helt ordinarie och spelade under denna tid och även någon annan junior. Därför hade man inte behövt göra om i alla kedjor, utan hade kunnat fortsätta med samma.

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Manne, säg vad du tycker om kedjorna RR kör med nu. Finns ingen censur här, säg ärligt vad du tycker..:)

                Kommentar avatar
                Christoffer, 4 månader sedanSvara

                Om man skall säga något positivt om dom kedjorna, så lär vi få se om Nässén är den målgörare HL säger att han är, med pass från både Mursak och Raymond. Tekniskt sett tror jag det är positivt med en lite rakare spelare som går mot mål och dom kan säkert bli rätt farliga i omställningarna, men lär ju fastna vid sargen strax därefter.

                Kommentar avatar
                Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

                Daniel B: Jag hade nog spelat så här, iaf till dess att Sundström är spelbar: 22–20–70, 21–9–12, 17–31–51, 59–72–18.

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                HL, då hade du spelat så som det såg ut senaste matcherna då. Jag hade också ställt upp så.

                Kommentar avatar
                Manne, 4 månader sedanSvara

                Det måste vara tre spelare i en kedja. Bara två i Joels. NässEhn och Joel.

              • Kommentar avatar
               VF, 4 månader sedanSvara

               Friberg ska spela med mursak då får man fribergs speed och energi som vi behöver i våra matcher.

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Precis. Friberg gjorde ju 8 poäng på dom fem matcherna. Han blev ju den spelaren HL ofta har sagt, dvs att han har fler poäng i sig än han har visat. Joel, Ehn och nässen var också en kedja som var bra. Ja ja, tråkigt att det inte blev som vi ville men RR vet väl vad han gör.

              • Kommentar avatar
               VF, 4 månader sedanSvara

               Daniel B: Vänta bara när Manne får reda på dessa kedjor haha ????

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Hahaha.

                Kommentar avatar
                Manne, 4 månader sedanSvara

                Vad är det som är roligt med det? :) Jag hade inte alls ställt upp laget med dessa kedjor, men jag har börjat ledsna på att komma med en åsikt om det eftersom det har noll betydelse. Vi alla vet att ledningen med Rönnberg i spetsen ska stånga sig blodiga innan ens en tanke på förändring kan ske. Sedan har Mursak-kedjan underliggande statistik som är bäst i hela SHL, glöm inte det. Syns lång väg att Mursak och Raymond inte ska spel ihop. Den första försvinner och söker enbart pass till supertalangen som när han får pucken inte släpper den förrän han blir av med den. Kör bara själv och använder inte alls sina medspelare, pojkhockey.

                Kommentar avatar
                VF, 4 månader sedanSvara

                Precis så är det, otroligt bra skrivet Manne!! Har med sagt de om Raymond men då gnäller alla på mig att han är ung o jag ska ge han tid. Tycker han får så mkt chanser fast han bevisar motsatsen och är rent ut sagt jävligt kass!!

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Haha. Vi retas bara lite manne..:) Nä, jag är väldigt förvånad att man gjorde om i alla kedjor. Det är ju inte vanligt att man gör det när man har spelat bra och vunnit fem raka. RR vet väl vad han gör.

                Kommentar avatar
                VF, 4 månader sedanSvara

                Daniel B: Roger fick ju frågan av PW varför han ändra kedjorna när dem hade vunnit 5 raka. Hans svar var att han ville få in JVM spelarna energi i laget, de matcherna jag såg så hade verkligen inte Raymond mycket energi o var bra. Däremot Söderblom var sjukt bra, men fick han många byten igår? Nää de snacket köper jag aldrig!!

                Kommentar avatar
                Daniel B, 4 månader sedanSvara

                Ja, jag hörde det.. Jaja, vi får väl se kommande matcher om RR får rätt.

                Kommentar avatar
                Manne, 4 månader sedanSvara

                Raymond får sina chanser gång efter gång, precis som tex Hjalle. Massor av PP tid, men ändå sker ingenting. Fungerar det inte, stånga dig inte blodig då och tro att det ska lossna. Gör en förändring för att ändra tillståndet hos spelarna, få alla att börja tänka till - även om man nu inte ska tänka för mycket i hockey. Bra saker kommer av sig själv. Fem raka segrar och laget tuggar på, spelarna känner sig tillfreds med situationen, då ändrar man om i kedjorna och spelarna börja tänka på både det ena och andra. Det ger oro, om något. Hade vi haft fem raka förluster, då hade jag förstått förändringarna men definitivt inte nu. Igår syntes det tydligt att vi var tillbaka på samma spår som innan dessa fem segrar. Segt, oroligt, många som gömde sig och inte syntes till nämnvärt. Man behöver förändringar, absolut - men dessa måste komma vid rätt tillfällen då kan det bli en positiv effekt, annars inte.

              • Kommentar avatar
               Gunnar , 4 månader sedanSvara

               Lysell är på tok för bra för att spela i Frölunda. Att RR inte spelade lysell i a-laget var förmodligen det bästa för lysell själv, så han såg sin chans och anledning att lämna det sjunkande skeppet. Frölunda har ingen bra produkt att sälja, vinst eller ej så saknar matcherna allt som oftast underhållningsvärde. Ingen profil som sticker ut, folk tror på allvar att friberg ska bli en målskytt av rang bara för han haft turen och satt ett par puckar den här säsongen. Att som supporter bara hålla alla spelarna bakom ryggen och aldrig ställa, då är man i mina ögon inte en "riktig" supporter utan en dörrmatta som alla andra trampar på.

                Kommentar avatar
                Daniel B , 4 månader sedanSvara

                Ingen har sagt att Friberg blir en ovechkin och gör 50 mål men att han skulle göra fler poäng än tidigare med mer offensiv omgivning trodde många av oss. Det har han ju visat. Sen Tyler jag faktiskt att Friberg är en av de viktigaste spelarna i laget.

                Kommentar avatar
                Gunnar , 4 månader sedanSvara

                ☆ställa krav, skulle det stå.

                Kommentar avatar
                Pupule, 4 månader sedanSvara

                Lysell har ju inte imponerat i någon av de sju matcher han har gjort för Luleå, tvärtom. Snyggt vid målet igår, men att säga att han är för bra för Frölunda är ju rent trams.

                Kommentar avatar
                VF, 4 månader sedanSvara

                Pupule: Sen så gör alla sitt första mål mot just Frölunda, så det var väldigt väntat.

                Kommentar avatar
                Christoffer, 4 månader sedanSvara

                Pupule varför förstöra en bra historia med sanningen? :) Fölk här gillar verkligen att överdriva vid förlust.

                Kommentar avatar
                Pupule, 4 månader sedanSvara

                :)

              • Kommentar avatar
               VF, 4 månader sedanSvara

               Lyssel lämna mycket pågrund av att J20 pausa sin serie och han hade inte tålamodet att vänta o få spela med A-laget.
               Annars hade han aldrig lämnat kan jag lova

               • Kommentar avatar
                Ovster, 4 månader sedanSvara

                Så fruktansvärt statiskt i pp igår, trist, förutsägbart, x 3 i 2:a perioden..
                Vet att jag inte är ensam om tanken, men varför bara köra på med samma besättning hela tiden? Helt otroligt. Skulle vara intressant att få veta om det verkligen är alla inblandade tränares idé, eller om det är Rönnberg som MÅSTE köra "sin" tanke till varje pris? börjar faktiskt bli löjeväckande nu hur lite som ändras i femmorna. Jag har sett i princip varenda match nu i 45 år så man blir jäkligt frustrerad över hur handfallna tränarstben verkar vara när det inte klickar i spelet! Jag vet, vi ligger 2:a, men jag tänker bara på hur mycket bättre det kunde ha fallit ut vid rätt coachning. Som det är nu så blir man bara matt och ointresserad för att man vet att hur illa det än ser ut så kommer det ju ingen förändring......(förutom 3:e igår då, hoppsan). Varför de ändrade till hur det såg ut innan jul begriper ju ingen här på forumet!
                Sen kan jag inget annat än att tycka synd om Mattsson oxå, hade han inte dåligt självförtroende innan den här matchen så har det väl knappast blivit bättre nu. Varför fick han inte fortsätta spela efter de 2 kanonmatcherna han gjorde? Rubin har ju inte varit alls så fantastisk som han var i början på säsongen, därför borde Mattan få chansen nu!

                 Kommentar avatar
                 EDWARD 51, 4 månader sedanSvara

                 Ja, Ovster. Ställde mig samma fråga igår - varför fortsätter inte RR med Mattsson i målet? Fastän jag visste att Rubin skulle stå efter att redan före matchstart hade läst Lemans inlägg: "Inför match 210107" och där han presenterade 'Så startar Frölunda'. Rubin fick väl tidigare vara målvakt mer än två matcher i rad väl? Kanske bara för att Mattsson inte var i riktigt "fit" med sig själv just då. Men precis som Du skriver, så visade han verkligen i de två föregående matcherna innan, att man verkligen kan räkna med honom också. ;)

               • Kommentar avatar
                Sven, 4 månader sedanSvara

                Leman, vilka tror du Frölundas ledning förlänger med nästa säsong? Tror du Hjalmarsson och Ehn får förlängt kontrakt? Själv hoppas jag på enbart Purre, Rosse och Nässen.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 4 månader sedanSvara

                 Det är så väldigt svårt att säga p.g.a. coronasituationen. Klubbarna vet inte hur mycket de vågar binda upp i pengar. Frölunda har mycket bra underifrån, kommer få fatta en del tuffa beslut. En del hänger också på vad Detroit gör med t.ex Raymond.

               • Kommentar avatar
                Mattias, 4 månader sedanSvara

                Vi är väl den mest ineffektiva laget i serien. Brynäs och IOK har typ samma målsnitt som oss (mål framåt i snitt per match),
                Detta är ett jätteproblem.
                Ska vi se det positivt finns här en enorm potential.

                • Kommentar avatar
                 Benny S , 4 månader sedanSvara

                 Denna matchen skäms jag definitivt inte för.
                 Situationer bra lösta, runt om. Tyvärr gick inte pucken in, men så är det ibland.
                 Det är verkligen små marginaler, men gillar sättet vi spelar, med tyngd framåt och ansvarsfullt bakåt.
                 Tack! Nästa match vinner vi!!!


                 Lämna en kommentar