Här ska Frölunda förändra – attityden till målskytte


► Frölunda kommer inte ändra speciellt mycket vad gäller sättet att spela hockey. Men – det ska till en attitydsförändring.
► Handlar om effektivitet, om att alltid skjuta för att göra mål, att ta en sida ur Cam Abbotts och Rögles bok.
► Stort ansvar på spelarna – men också på tränarstaben. Här har ni 15 minuters snack med Roger Rönnberg i ämnet.
► Tyck och tro vad ni vill, men ni har en intressant kvart framför er. Jag rekommenderar att ni lyssnar.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Roger Rönnberg utanför Frölundaborg när klubben satte igång försäsongsträningen.


NÄR FRÖLUNDA DROG igång sommarträningen löptes det utav attan. 6x50 meter, X antal gånger om, i något slags övning kallad ”Dana.”

Jag lät spelarna vara den här dagen, ställde mig med tränaren Roger Rönnberg för att se lite vilka slutsatser som dragits efter två tunga säsonger med likartad "in i väggen"-trend efter nyår.

Rakapuckar.com bild

Som jag trodde, pågående arbete, work in progress, så där lagom luddigt.

Lagandan var bra när det gick bra, sämre när det gick dåligt. Var det skälet till Frölundas svaga trend? Knappast avgörande förklaring, menade Rönnberg.

Det här var intressant:

a) Förvänta er inga stora förändringar i spelsättet. Frölunda tror på sin hårda press, kommer aldrig spela som Växjö, som Rönnberg underströk.

b) Vad gäller effektivtet krävs dock förändring i Frölundas kultur.

Stora ord. Spännande ord. Vad betyder det då? Rönnberg berättade om hur det varit sedan han kom till klubben 2013:

– Generellt har vi lyckats passa pucken som vi vill relativt bra, vissa år lite tråckligare, vissa år lite snabbare i spelvändningarna, men vi driver ett spel med puck, vi pressar pucken konsekvent över åtta år. Sedan har vi velat driva ett attackspel mot kassen, och det är det jag är minst nöjd med i mitt jobb – att vara konsekvent hur vi blir rakaste laget in mot mål, effektivaste laget in mot mål. Där tror jag vi behöver ändra några av grundtankarna i vad som bygger effektiviteten.

Rakapuckar.com bild

Rönnberg medgav att det kan vara lätt att tala om kvantitet, att det behöver vara mer fokus på kvalitet, han höll med när jag poängterade att sådant börjar på träning, och att detta jobb nu ska inledas – alltså att få med spelarna på båten.

Lyssna själva, finns mer; det här var ett bra snack. Orkar ni inte en hel kvart som handlar det om effektivitet från ungefär åtta minuter in.


Ingen behöver tro på detta om hon eller han inte vill, det kan givetvis tyckas som vackra ord och inget mer om man är lagd åt det hållet, men själva viljan att gå ifrån en del av kulturen, förändra tänket, förstå vad som vinner hockeymatcher – sättet att resonera gillar jag.

Sedan får vi se vad det leder till.

– Om Elmer (Söderblom) får en chans var tredje match så ska den (pucken) sitta i sista nätmaskan istället för att bara skjuta mot mål, poängterade Rönnberg.

Rakapuckar.com bild

En sak att säga, en annan att göra – absolut. Men en attitydsförändring är ändå steg 1.

Rönnberg tog Rögle som exempel:

– Det syns att de har ett högt fokus att göra allt av varje läge de får, att spelarna verkligen är förprogrammerade att skjuta direkt, vinna den där returen, komma in framför mål till varje pris, göra max av färre lägen.

Lyssna så hör ni även vad Rönnberg tycker om kommande säsongs lag, med mera, med mera.

***

Ett antal spelare saknades på måndagen, Niklas Rubin och Max Friberg är med hemmalandslaget som ska spela Czech Hockey games i veckan, Simon Edvinsson (nyss hemkommen från U18-VM) var bara på plats för att säga hej, Stefan Elliott är hemma i Kanada och njuter av lilla dottern Sophies sällskap, Jan Mursak är i Slovenien, och nye tjecken Michael Spacek ska spela VM och kommer inte förrän i sensommar. Mats Rosseli Olsen såg jag inte heller till, här väntar VM-spel för Norge.

Frölunda tränar nu fram till början av juli.

Rakapuckar.com bild

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom


 

Rakapuckar.com bild

 

Rakapuckar.com bild

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
77 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mr X, 1 månad sedanSvara

  Som sagt, gäller att ha spelare som kan hitta den där sista nätmaskan också.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det gäller framför allt att träna på det, ställa krav på det under träningar, akapa den typen av kultur.

   Kommentar avatar
   Julius, 1 månad sedanSvara

   Tränar inte Frölunda på att göra mål! Då har vi ju ett icke problem, då är ju utvärdering klar? Vi skall göra fler mål än motståndaren så här vi chansen att vinna!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   *skapa (flåt)

   Kommentar avatar
   Mr X (den första användaren av nicket) , 1 månad sedanSvara

   Håller helt med om skapandet av av kultur och vikten av det HL.

 • Kommentar avatar
  Mackan , 1 månad sedanSvara

  Mycket snack inte mycket mer!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Svårt göra mycket mer än att snacka just här och nu. ;)

 • Kommentar avatar
  Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

  Det pratas mycket om målskytte, sätta sina lägen och mer. Ett annat problem som vi upplevde flera gånger under säsongen var att det var vidöppet bakåt. 8-0 mot Växjö var det riktiga bottennappet. Frölunda har varit som bäst när man haft balans mellan offensiva och defensiva backar. 2020/2021 hade vi ett överskott på offensiva backar året innan hade vi knappt någon offensiv back värd namnet när Lennström var skadad. Sellberg/Elliot funkade egentligen aldrig 100%.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   I min värld skulle Frölunda behöva sänka svårighetsgraden på sitt spel något, på så sätt bygga en tryggare defensiv, ta det därifrån. Lät väl inte riktigt så i dag.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 månad sedanSvara

   Vilken svårighetsgrad tänker du på, HL? Och det är inte tyket, utan ärligt nyfiken. För i min värld spelade frölunda extremt enkelt den här säsongen. Långt pass från back upp till stillastående forward som skarvade ner och så jaga, jaga, jaga. Sen gick man bort sig stup i kvarten, men det ser jag mer som att backar fyllde på framåt hela tiden (inget kopplat till svårighetsgrad) och att man bjöd på väldigt många mål då man blev yra som höns i försvarszon och gjorde misstag, men det mer kopplat till att motståndarna va så mycket bättre än Frölunda.

   Kommentar avatar
   Danne, 1 månad sedanSvara

   Nolte: instämmer fullt ut! De som hävdar att VF ”spelade” sig in i zon hela tiden vill inte se verkligheten. Som har gått på RRs retorik och ”underliggande” statistik. Jag tittar extremt noga varje match hur man spelar sig genom mittzon och in i off zon. Minst 7/10 ggr är det jaga Röd och dumpa/skarva ner. Oftast med byte på det, vilket gör att man blir i numerärt underläge när puck skall vinnas vid sarg. Kolla gärna igenom en slumpvis match igen så ser ni själva.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Fast det där hänger ju ihop, att backar fyllde på väldigt mkt, skapade en väldigt rörlig offensiv, "totalhockeyn" ställde krav på forwards att täcka upp, gick rätt nra ett tag men i takt med att effektiviteten allt uslare togs allt större risker, fw täckte inte alltid upp ... det där är ju en high risk high reward-hockey, och när belöningen inte kommer, när tålamodet tryter, när spelvändningar ges upp - då blir det highway to hell. I egen zon lever det kvar det här att vårda puck till förbannelse, vända hem, spela sig ur skrynkliga situationer, tappa puck, ge upp momemtum. Ta Rögle som exempel, snabbt back-back och kvickt uppspel. Finns inget läge, slå pucken i rundeln tillavlastare längs sargen. Går inte det, lyft ut pucken, slå glas it, lita på att kvicka forwards vinner den. Två fördelar, du bjuder inte på momentum, du driver upp tempot. Enklare, med större säkerhetsmarginal. Börja där, vuxen hockey, ge målvakter en chans att vara bra, ta det därifrån.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 månad sedanSvara

   Ja okej, då är jag med lite mer vad du tänker på, HL. samtidigt undrar jag, hur hade seriens trubbigaste offensiv sett ut om man inte hade blandat i backarna framåt hela tiden. Troligen ännu trubbigare?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nej, det tror jag nog inte, men ... ämne för annan gång. ;) Frölunda behöver bli ett tryggare lag, göra det lite lättare för backar och målvakter.

 • Kommentar avatar
  #18, 1 månad sedanSvara

  Bra intervju Henrik. Det låter som om årets resultat har tagit hårt på Roger. Tittar man i backspegeln och tar in vad Roger säger så är det lätt att tro att den gångna säsongen var resultatet av en organisation som låtit sig bli styrda av statistik och sannolikheter istället för att fokusera på resultaten i matcherna. Om en hel organisation uppnår i förväg fastställda mål i form av corsi, skott på mål, skott mot eget mål, farliga chanser, expected goals osv i match efter match men forfarande förlorar och förlorar så är det klart att moralen går ned med tiden. Den enda säkra slutsatsen av detta måste ju vara att det extrema sätt som Frölunda spelar inte låter sig beskrivas i de kända parametrarna som man satte upp inför förra säsongen och som andra lag tydligen kan mätas med då resultaten i matcherna ofta kan utläsas av den här statistiken. Ofta inom ingenjörsyrken pratar man om att hitta konstanter för att få bättre korrelation mellan erkända samband och verkliga iakttagelser. Om Frölunda som enda lag i historien lyckas få osannolika -35 i expected goals, i särklass högst av alla lag genom alla tider utslaget på antal matcher, så måste man konstatera att Frölundas jakt på expected goals är en klassisk form av suboptimering. Man måste våga fråga sig varför ett expected goal för Frölunda är värt så mycket mindre än för andra lag? Varför det förhåller sig så i så fall är av yttersta vikt för årets upplaga att förstå.

   Kommentar avatar
   Benji, 1 månad sedanSvara

   +1 Bra och ett helt korrekt antagande!

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Jag har länge hävdat att Frölunda suboptimerar. Nu verkar även Frölunda inse det. Ett första nödvändigt steg men lååååångt ifrån tillräckligt. Jag säger bara pp. Och defensiven och dumpa. Hur löser vi det?

   Kommentar avatar
   Marlowe , 1 månad sedanSvara

   Man skulle också kunna säga att sambandet mellan att slänga in pucken i anfallszon och förvänta sig mål, är en nonsenskorrelation.

   Kommentar avatar
   #18, 1 månad sedanSvara

   +1

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Som jag skrivit många gånger, Frölunda jagar fina Corsi och expected goals. Frölunda har tidigare gjort en svag analys och trott att om man lägger upp ett spel för att få fin statistik så kommer också målen. Skönt att höra att de nu insett denna allvarliga brist och fokuserar på att göra mål istället för att jaga corsi.

   Kommentar avatar
   Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

   Per : suboptimera , var tvungen googla det ordet. Kul grej.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Som polisen som började jaga rattfyllon på tider och platser där det inte fanns några fyllon eftersom man fick en fin statistik i form av väldigt många stannade bilister. Dock hittade man inte så många rattfyllon...

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 månad sedanSvara

  Bra intervju, mervärde med ljud. Tack!
  Tyvärr är jag nästan mer orolig än tidigare. I princip samma spelsystem med ungefär samma ålderstigna lag. Någon ny spets har vi inte sett ännu (Spacek k a n vara bra men känns som chansning). Nedre halvan nästa, finns ju lätt 6-8 lag som ser starkare ut inför nästa säsong.

   Kommentar avatar
   PA, 1 månad sedanSvara

   Instämmer

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Håller med. En alldeles för stor övertro existerar.

   Kommentar avatar
   Janne2, 1 månad sedanSvara

   Samma stomme men nu ska de ha ett mind set att göra mål, för det ska man träna upp. Frågan är varför man inte kommit på detta geniala tidigare?

   Kommentar avatar
   Kålle , 1 månad sedanSvara

   JG...inte för att vara taskig, men guldet är nog klart ikväll för Lakers. I övrigt bra intervju, men med den inställningen så får vi fightas med OIK, Timrå och övriga i nedre regionerna. Tråkigt och trist för Filip att ansluta till ett genomtrubbigt sällskap.

   Kommentar avatar
   Kålle , 1 månad sedanSvara

   Folin

 • Kommentar avatar
  Julius, 1 månad sedanSvara

  Blir kanon om någon visar spelarna hur och var man gör mål. Förhelvete vakna. Ok att en tränar inte kan säga att truppen är för svag när det är han som valt spelarna men detta börjar bli smått komiskt. Lovar att bara dom visa Lasu var och när han skall göra mål så blir det säker 30 baljor, synd att ingen sade till dom efter förra året!

  • Kommentar avatar
   Julius, 1 månad sedanSvara

   För övrigt en bra intervju som vanligt Henrik! Vi blir bortskämda av dig! Svaren kan inte du ansvara för!!!

   • Kommentar avatar
    Sulan , 1 månad sedanSvara

    Spännande att han tog upp Rögles effektivitet och bröderna Abbotts attityd som spelare. Jag är hoppfull

    • Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     Bra intervju HL =0) Efter RRs snack, så ramlade alla stora stenar av från axlarna. Nu känner man sig mycket lättare i stegen och allt ser mycket ljusare ut inför nästa säsong. =0(

     • Kommentar avatar
      Maxad, 1 månad sedanSvara

      Fortfarande skall brunkare göras om till snipers. Hmm...

       Kommentar avatar
       Manne, 1 månad sedanSvara

       Jajamen! Lasu, Friberg, Rosse, Elmer tex. Där har vi spelare som gör 10 baljor var nästa säsong, minst. Inte.. För stor tro på nuvarande trupp. Man ska göra OM spelare till något de inte är. Det är ett STORT problem.

       Kommentar avatar
       Alfred, 1 månad sedanSvara

       Både Elmer och Friberg bör göra minst 10 nästa säsong. Friberg löser det, frågan är om Elmer får en roll som passar.

     • Kommentar avatar
      Petey, 1 månad sedanSvara

      Tack för en bra intervju Hendrik!
      Hur skall man tolka den? Ju R,R har sätt att spelarna inte levererar och att mål och pp har varit på låg nivå! Yes! Bra annalys där! I år igen skall vi lära spelarna ta mer ansvar och utveckla målskyttet och förhoppningsvis kan vi få stor utveckling på våra juniorer! Ja ha då är vi tillbaka tillsamma melodi som förgående säsong! Spelarna kan bättre och det är upp till bevis! Sedan in med 2 spets spelar och en ny back så är vi på banan igen för det har funkat tidigare år? Tillåt mig småle, om man inte ser att spelar materialet just nu inte håller måttet för en topp 6 plats, och att man tror att det räcker med 3 spelare in i truppen och trolla med dom som finns! Ja då spelar man ett högt spel med Frölundas supporters! För ett misslyckande till då blir det jäkligt tomt i Scandinavium garanterar jag!

      • Kommentar avatar
       Marlowe , 1 månad sedanSvara

       Det känns som om vi bara kan vänta och se och hoppas att RR svingar sitt trollspö. Jag tror att Frölunda har spelare som kan slå en passning, bristen är på spelare som kan förvalta dem. De gamla blir givetvis inte snipers på äldre dagar, så hoppet får stå till de unga och "det nya spelsystemet".

       • Kommentar avatar
        Mikael , 1 månad sedanSvara

        Säger som jag sagt innan, spelar INGEN roll vem man plockar in om man tänker sig skapa brunkare av den samma. Tyckte Hjalmar sa det spot on. ALLA kan inte jaga som Friberg. Det verkar som man inte inser att en delikat måltid består av många olika kryddor och ingredienser...
        Grymt bra intervju, men känner mig inte direkt trygg i att något kommer ändras till det bättre.
        Roger brukar alltid säga att vi inte ska ha några undanflykter, "spelarna har inte kunnat umgås privat" Hmmmmmmm. ???
        Nä det blir som innan, ett kvartsamtal med grabbarna som ska lova dyrt å heligt att dom SKA bli målsprutor....

         Kommentar avatar
         Manne, 1 månad sedanSvara

         Man bara väntar på att Spacek också ska bli omskolad. Jobba, jobba och jobba. Brunka, brunka och brunka. Göra som alla andra, får inte sticka ut.

         Kommentar avatar
         Alfred, 1 månad sedanSvara

         Håller med. Roger sa ju idag exakt tvärt om. Nämner INGET om att ”bryta mönster” eller göra något oväntat. Riktigt orolig. Lasch spelade inte som Friberg. Då skall ha inte tillföra något alls. Sundström skall inte heller spela som Friberg. Riktigt jäkla orolig alltså. Risk för en SUPERdålig säsong. 10-14. Kicka Roger om det inte blir bättre nästa säsong.

       • Kommentar avatar
        HL, 1 månad sedanSvara

        Mycket snack, liten verkstad.

        • Kommentar avatar
         BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

         Jag har ju hela tiden i vinter tjatat om mer överraskningar i Anf.-spelet in mot motståndarmålet, varför inte det gamla klassiska som det blev flest mål på i NHL för en del år sedan, full fart in med puck från höger och dropp till andra släppande gubben och direktskott, där har man nästan alltid en retur på köpet att ta vara på av instormade FW Enkelt spel. En annan är Ingångar i sidled efter förlängd mållinje och avslut på första. också klassiska grunder som det blir mål på, jobbigt för målvakten har man hört, Gammalmodigt naturligtvis men nu har ju målchanserna som skapas blivit för få för att VF skall vinna hockeymatcher ofta nog för och kriga om de 4 platserna högst upp i SHL. dessa moment skall ju inte Roger behöva tjata om det är ju konstruktiva lirare som skall ta fram verktygslådan och skapa och LIRA HOCKEY ! Det kallas konstruktiv. En sak som Roger och Kaptenerna måste våga det är att se till så det är "högt till tak" i omklädningsrummet. annars blir inte VF gruppen som krigar väl in i kaklet.

         • Kommentar avatar
          Per, 1 månad sedanSvara

          Efter att lyssnat på intervjun så är jag glad om vi fixar nytt kontrakt. Jag tycker det är häpnadsväckande att RR står och säger att OM de unga utvecklas och OM de äldre gör det toppen, ja då har vi alla möjligheter. Min fråga blir då, vem ska ge spelarna de förutsättningar och verktyg de behöver för att lyckas? Roger säger de stod inför samma problem förra året. Och misslyckades kapitalt. Hur ska de lyckas nu? Brukar alltid se fram emot säsongstart men nu vet i fan. Risken är överhängande att det blir en ångestfylld säsong.

           Kommentar avatar
           Manne, 1 månad sedanSvara

           Det krävs tuffa beslut, men så blir inte fallet. Utan det blir precis som inför denna säsong istället. Man hoppas på utveckling av de yngre och hoppas att de äldre kan steppa upp. Man ersatte inte Lasch, Rhett och Fagemo tex. Truppen blev svagare. En säsong av namnet medioker, men vi fortsätter rulla på. Hoppas och tror. Blir orolig.

           Kommentar avatar
           Per, 1 månad sedanSvara

           Ja, det gäller att redan nu boka upp blodtrycksmedicin.

           Kommentar avatar
           Janne2, 1 månad sedanSvara

           Manne, laget slutade på samma placering med de tre du nämner som utan.

           Kommentar avatar
           Manne, 1 månad sedanSvara

           Det vet jag väl! Men man insåg inte problemen redan då, utan man fortsatte utan att ersätta de. Man hade hamnat längre ner om man inte rivstartat serien när övriga lag höll på att spela ihop sina trupper.

           Kommentar avatar
           Janne2, 1 månad sedanSvara

           Jo, det är klart du vet. Men vad hade det hjälpt om man ersatt dem med likvärdiga spelare, man hade väl troligen slutat ungefär 7:a ändå? Om det gick skit med dem och skit utan dem så är det nog inte bara truppens sammansättning som är problemet.

         • Kommentar avatar
          Manne, 1 månad sedanSvara

          Rögle har en mycket bättre trupp, Roger. De har spets! De behöver inte så många lägen för att sätta dit pucken, pga det. Finns kvalitet i överflöd.

          • Kommentar avatar
           Anders, 1 månad sedanSvara

           Bla bla bla. Mycket snack och lite verkstad. Problemen fanns redan förra säsongen och fanns kvar i år, därför vi blivit 7a. Man kan inte stöpa alla spelare i samma form, man måste kunna få ha fria tyglar ( som lasch) och spela på sina styrkor, dvs en mix. Frölundas lag ser riktigt mediokert ut om man jämför med färjestads storsatsning, där kommer det ösas in mål.

            Kommentar avatar
            Janne2, 1 månad sedanSvara

            Vi kom 7:a även med Lasch, Rahkshani o Fagemo i laget. Problemet är djupare än att alla stöps i samma form.

          • Kommentar avatar
           Rulle Räv, 1 månad sedanSvara

           Det är hårdcoachning i detalj och kadaverdisciplin i varje detalj som Hallam gör det som behövs.
           Inget spelarlajvande, det ger inga Guld.

           • Kommentar avatar
            Henke, 1 månad sedanSvara

            Spelar ingen roll hur mycket man nöter på försäsong och träning, alla spelare är olika. Vissa spelare har massa spets, vissa har mindre. Att lasu eller rosseli skulle göra 20-25 mål finns inte på kartan hur mycket dom än tränar. Laget saknar spets, punkt slut! Vi har ingen Daniel viksten, ingen Michael Lindqvist, ingen Victor ejdsell, ingen Daniel zaar, ingen broc little.

            • Kommentar avatar
             Van Zandt, 1 månad sedanSvara

             Snicksnack o rundprat, delar de flestas uppfattning. Det ser inte alls bra ut, dålig självinsikt. Åldersstigen rent ut sagt medioker trupp.

             • Kommentar avatar
              Allen , 1 månad sedanSvara

              Tack för en bra intervju som vanligt HL. Tror allt att Frölunda kommer göra en bra analys och bli bättre till nästa år, där jag förväntar mig lyft av Sundström, Mursak, bättre målvaktspel plus att backarna med Ekbom som var grym 18/19 säsongen kommer höja sig till nästa säsong. Spännande och se hur nyförvärven kommer att lyckas när truppen är satt framåt Augusti.

               Kommentar avatar
               Van Zandt, 1 månad sedanSvara

               Lyft av Sundström o Mursak?! Haha... Mursak är väl 34, blir knappast bättre... en flopp... Sundström?! Fältherren liknar mer ett stupat lik....

             • Kommentar avatar
              E23, 1 månad sedanSvara

              Vill man vara ett topplag avsett inställning och spelsätt och samtal och allt möjligt så kommer man aldrig ifrån:
              Det krävs spets på spelare. De finns i Rögle, Växjö och några fler.
              De finns inte i Frölunda tyvärr.
              Ingen spelaromsättning, ingen "total översyn".

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

               Dett ör ju ändå bredden som tagit Växjö såhär långt. I synnerhet i slutspelet. Men till nästa år blir Växjö plundrade på spelare som kan höja sin lön ordentligt i andra klubbar. Då är det dags och bygga nytt som är redo om två tre år. Tror inte Växjö kommer 5-8 nästa år också.

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

               Tror Växjö kommer 5-8 nästa år också ska det vara.

             • Kommentar avatar
              Göran A, 1 månad sedanSvara

              Har sagt det förut, är inställd på en skitsäsong till. Vi kommer att få slåss på undre halvan av tabellen, från plats 7 och nedåt.
              Självkritik verkar saknas i Frölunda, man tänker lulla på som vanligt.
              Ingen får sluta, inga kontrakt kommer att brytas.
              Risken är snarare att någon spelare som vi vill skall vara kvar lessnar och bryter sitt kontrakt och drar vidare.

              • Kommentar avatar
               E23, 1 månad sedanSvara

               RR är minst nöjd med "attackspel mot mål" samtidigt har man inte spelare som kan spela "attackspel på mål".
               Kom igen. Spelartruppen är inte byggd för spelidén. Blir nästan provocerad.

               • Kommentar avatar
                Göran A, 1 månad sedanSvara

                Och hur många omgångar kommer det ta innan Frölunda har knäckt nya målisen Källgren ?
                10 ? 15? 20?

                • Kommentar avatar
                 Mattias, 1 månad sedanSvara

                 Lite förenklat innehåller Frölundas lagbygge ovanligt många "brunkare" och ovanligt få "poängspelare".
                 Jag tror inte att det går att få ut mer av Jan Mursak, 33, exempelvis.
                 Minns att han hade två svaga säsonger i Schweiz innan vi värvade honom (fem svenska backar i Schweiz hade i år högre poängsnitt per match än Mursak hade när han spelade där). Berodde det bara på att han placerades i fel roll osv som han sa i intervjuer?
                 Tillåt mig tvivla.
                 Johan Sundström? Ja, kan kanske bli den hänförare han var. Men 31 mål under de senaste fem säsongerna visar att han inte är någon stor målskytt.
                 Nässén, Henriksson, Friberg, Lasu, MRO och Mustonen har alla goda egenskaper men är inga poängsspelare. Vi får hoppas på stora genombrott för Elmer, Niederbach och succé för Spacek och vårt andra nyförvärv på forwardssidan.
                 Backsidan är ordinär. Varken mer eller mindre.
                 Känslan nu är övre skiktet av nedre halvan av SHL

                 • Kommentar avatar
                  STM , 1 månad sedanSvara

                  Bra text som alltid!
                  Han (Roger) är inne på rätt spår men ändå inte. Det skall jobbas hårt men tror det enda som behövs är en tydligare rollfördelning - att jobba rätt! I min värld är en back, back och kommer alltid att vara. Samma med en forward.
                  Det håller inte i längden med två backar bakom motståndarens mål och forwards som skall agera backar och vice versa.
                  Alla måste förstå sin roll och jobba aktivt i den. Felet i år var att alla jobbade överallt och oftast när det blev mål så var alla på fel positioner.
                  Självklart skall backar göra mål men det ÄR forwards roll.
                  Självklart skall forwards försvara framför egen målvakt MEN det ÄR backarna roll.
                  Tydligare rollfördelning - det är nyckeln!
                  Sen tror jag ledare, spelare och inte minst vi fans skall vara mer realistiska. Frölunda är ingen toppklubb längre. Vi är ett lag 5-8 plats. Och kommer så säkert vara några år. Sen får tiden utvisa... Punkt.

                  • Kommentar avatar
                   Pupule, 1 månad sedanSvara

                   Självfallet kan man träna och förbättra delar av sin verktygslåda, men alla har sin för- och nackdelar. Det finns ju anledning till att vissa har ett spelsinne utöver det vanliga, eller varför vissa är skarpskyttar, medan andra är "kittet" som får det att sitta ihop. Lite oroväckande at det lite grann fortfarande låter som att vi skall spela likadant, bara göra det lite bättre.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Som sagt, en alldeles för stor övertro förekommer. Sedan finns det ingen som vågar fatta de tuffa besluten, känns det som. Bryta kontrakt osv.

                  • Kommentar avatar
                   Pupule, 1 månad sedanSvara

                   JG, go go ;)

                    Kommentar avatar
                    R@Y, 1 månad sedanSvara

                    haha, tänkte just skriva det......inte en match på två månader. Skulle inte förvåna mig om han gör sina "JG-räddningar" och håller tätt. Or not.

                    Kommentar avatar
                    Pupule, 1 månad sedanSvara

                    Vågat drag av Cam. Fågel eller fisk? Kan bli vad som helst. Lite konstigt ändå för Rifalk har ju varit bra.

                  • Kommentar avatar
                   Nolte, 1 månad sedanSvara

                   Nu pumpas det ut försäsongbilder och intervju med Perra hur hårt det ska bli, redan less på det. Man gör inga mål i gymmet.......

                    Kommentar avatar
                    Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                    Är väl bara att bänkpressa upp den en i krysset.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Statistik hit och statistik dit. Vikter hit och vikter dit. Kilometer hit och kilometer dit. Kilo hit och kilo dit. Spelarna tar slut till jul och efter så är bensinen slut.

                  • Kommentar avatar
                   Göran A, 1 månad sedanSvara

                   Nu tror lars granqvist att han kommenterar för Radiosporten.
                   Tagga ner för helsike, vi ser själva....

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Han försöker väl höja en sävlig finalserie :)

                  • Kommentar avatar
                   Cj, 1 månad sedanSvara

                   Sämsta finalmatch på år o dar

                   • Kommentar avatar
                    Gustav, 1 månad sedanSvara

                    Ge mig Folin. Snälla…

                     Kommentar avatar
                     E23, 1 månad sedanSvara

                     Varför värva folin när det bara krävs lite samtal med ekbom för att han ska bli samma spelartyp med samma kvalitet. Billigare!

                     Kommentar avatar
                     Kålle , 1 månad sedanSvara

                     Haha, humor....stackars Folin at ansluta till denna trubbighet. Förhoppningsvis så har han krävt en satsning för att komma hem så det kommer kanske mer.

                   • Kommentar avatar
                    Cj, 1 månad sedanSvara

                    Måste ju va avsaknaden av publiken som gör hockeyn så ointressant så snäll match händer ju nada

                    • Kommentar avatar
                     Mattias, 1 månad sedanSvara

                     Växjö spelar så sövande trist. Mest avslagna finalserie jag upplevt.

                     • Kommentar avatar
                      Marlowe , 1 månad sedanSvara

                      Ser finalmatch 5, SM i burskydd hittills...

                      • Kommentar avatar
                       E23, 1 månad sedanSvara

                       Niklas Hansson i rögle. Herregud vilken hockeyintelligens.

                       • Kommentar avatar
                        Marlowe , 1 månad sedanSvara

                        Det är en fröjd att se backspelet! Vi behöver två nya backar.

                        • Kommentar avatar
                         Herr Laker, 1 månad sedanSvara

                         Växjö måste bli aggressivare. Komma med mer fart och sätta fart på pucken.

                         • Kommentar avatar
                          Alfred, 1 månad sedanSvara

                          Jag tror inte Frölunda var råd att ta in flera målskyttar. Men samtidigt vill dom inte ge upp. Detta gör att det låter rent ut sagt åt helvete det han säger ”Gäller att ändra attityd” bla bla och göra brunkare till bättre målskyttar. Ligger säkert LITE i det. Men det GÅR inte att få från en hyfsad spelare till en spelare som gör mycket skillnad. Oerhört sällan. Jordan Larsson kommer inte bli som pappa Henrik Larsson oavsett hur mycket man tränar.
                          -
                          Frölunda behöver bättre spelarmaterial. Dessa svaren av Roger gör mig bara förbannad och detta sätt att se på saken likaså. Pisstråkig hockey. Kväver skickliga spelare. Alla skall in i samma tänk och spelsätt. Alla skall spela på samma sätt.
                          -
                          Roger, nu är det VERKLIGEN upp till bevis. Du sätter dig på jäkligt höga hästar. Finns INGEN i Frölunda som har potentialen att bli en Zaar, Ryfors, Little, Everberg, Rosen, Drury. Möjligtvis någon av Sundström eller Mursak men ingen av de har någon del i det offensiva spelet som sticker ut. De vägrar erkänna att de inte har spets. Blir så trött....
                          -
                          Sänk förväntningarna på er själva och ta det där ifrån.
                          Gött att skriva ut lite för fick en jäkla utbrott efter att ha lyssnat på den intervjun. Som sagt... upp till bevis Roger, Sjöström och andra i föreningen. Vi får se. Jag tror på en sämre placering än 7a. 10-12 kanske.

                           Kommentar avatar
                           Manne, 1 månad sedanSvara

                           Krävs det kval innan det händer grejer på allvar.

                           Kommentar avatar
                           Manne, 1 månad sedanSvara

                           ?

                           Kommentar avatar
                           Floyd , 1 månad sedanSvara

                           Håller med - kvalplats trolig med dagens trupp som har visat i två säsonger nu att läxläsning och stenvändning inte funkar..

                         • Kommentar avatar
                          Dr Dre, 1 månad sedanSvara

                          Lesund?

                          • Kommentar avatar
                           Håkan G, 1 månad sedanSvara

                           Fjollor Växjö är! Totalt mosade

                           • Kommentar avatar
                            Gustav, 1 månad sedanSvara

                            Sanslös utvisning på Lesund. Herregud

                             Kommentar avatar
                             VF, 1 månad sedanSvara

                             Domarn tar ju utvisning för spelaren ligger kvar, så sanslöst dåligt agera så!!

                           • Kommentar avatar
                            VF, 1 månad sedanSvara

                            Pontus Holmberg vilken spelare!!

                             Kommentar avatar
                             Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                             Ja, han var bland de bösta förra året men iår har han tagit ett steg till och är mer jämn. Och bidrar även när det är mot de bästa och viktigaste matcherna.

                           • Kommentar avatar
                            Johnny the rocker, 1 månad sedanSvara

                            JG... Sitter ner som en kille i sandlådan och ser på bara.

                            • Kommentar avatar
                             Kålle, 1 månad sedanSvara

                             Jag tror inte Abbotts förstår att de kraftigt äventyrar guldet med det målvaktsbytet, tyvärr.

                             • Kommentar avatar
                              Adam, 1 månad sedanSvara

                              SHL har ju ett hästjobb inför nästa säsong att få bort dessa förstärkningar , vet knappt var hockeyn är påväg

                               Kommentar avatar
                               Manne, 1 månad sedanSvara

                               I fotbollens spår...

                               Kommentar avatar
                               Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                               I den hör matchen tycker jag det har varit hårt och hyfsat fair spel. Tycker inte det förstärks så mycket. Rögle började spela fysikt och växjö fick några smällar men höjde fysika nivån skälva.

                               Kommentar avatar
                               Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                               Själva

                               Kommentar avatar
                               Adam, 1 månad sedanSvara

                               Så du tycker inte spelare ligger kvar och förstärker situationer idag? Okej..

                               Kommentar avatar
                               Manne, 1 månad sedanSvara

                               Det var förstärkningar hela tiden.

                             • Kommentar avatar
                              Håkan G, 1 månad sedanSvara

                              Domarna blåser konstant till Växjös fördel. Det avgör

                              • Kommentar avatar
                               Allen , 1 månad sedanSvara

                               Tråkigaste finalen någonsin. Blir lätt så när Växjö är i final.. Har Växjö någon spelare från egna leden? Men all respekt åt Sam Hallam, en ruskigt bra coach.

                                Kommentar avatar
                                De dre, 1 månad sedanSvara

                                Tråkigt? Njuter av riktigt bra hockey

                              • Kommentar avatar
                               Daniel B, 1 månad sedanSvara

                               Bort med dessa förstärkningar och att spelare ligger kvar efter tacklingar. Måste ta tag i detta omgående.

                               • Kommentar avatar
                                Bosse, 1 månad sedanSvara

                                Frölunda borde värva Pontus Holmberg. Men har kontrakt?

                                 Kommentar avatar
                                 R@Y, 1 månad sedanSvara

                                 Inte den spelatypen vi söker. Vi ska ha brunkare.

                               • Kommentar avatar
                                Pupule, 1 månad sedanSvara

                                Domarnivån horribel. Igen! Tar utvisningar för vad som inte är utvisningar samtidigt som man missar solklara diton. Parodi.

                                • Kommentar avatar
                                 Mackan , 1 månad sedanSvara

                                 Är det simborgarmärket som står i må för Rögle?

                                 • Kommentar avatar
                                  Bosse, 1 månad sedanSvara

                                  Wow, snyggt mål!!!

                                  • Kommentar avatar
                                   Håkan G , 1 månad sedanSvara

                                   Är Växjö världens tråkigaste lag? Dessutom enda laget som förstärker under COVID:..Detta måste vara det mest meningslösa guldet någonsin..

                                    Kommentar avatar
                                    Gustav, 1 månad sedanSvara

                                    Vi ”förstärkte” också. Folin och Calof inte mycket dyrare än Sigalet och Ehn.

                                  • Kommentar avatar
                                   LG, 1 månad sedanSvara

                                   Efter

                                   • Kommentar avatar
                                    LG, 1 månad sedanSvara

                                    7

                                    • Kommentar avatar
                                     Pupule, 1 månad sedanSvara

                                     JG, lol

                                      Kommentar avatar
                                      Kalle , 1 månad sedanSvara

                                      Och folk funderar varför vi gnäller på jg under alla dessa år när han "vunnit" SM-guld åt oss.. nu såg ni en anledning gott folk!

                                    • Kommentar avatar
                                     Johnny the rocker, 1 månad sedanSvara

                                     Hahaha! JG va faan?

                                     • Kommentar avatar
                                      #18, 1 månad sedanSvara

                                      KG bjuder på 3-1. Hade tydligen slumrat till.

                                      • Kommentar avatar
                                       Mattias, 1 månad sedanSvara

                                       Rögle tappar Seider, Zaar, Ryfors, Niklas Hansson och kanske någon mer. Var nog i år de skulle vinna sitt guld?

                                        Kommentar avatar
                                        Gustav, 1 månad sedanSvara

                                        Även backar som Lesund och Gelinas bör kunna ha klausuler att lämna.

                                        Kommentar avatar
                                        Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                        Har för mig att det var ytterligare något stort namn som skulle lämna. Leman svarade någon tidigare idag om just det.

                                      • Kommentar avatar
                                       Kålle, 1 månad sedanSvara

                                       Det målvaktsbytet kostade som sagt guldet...Abbott skulle rådfrågat Rakapuckar innan han bytte ut Rifalk.

                                        Kommentar avatar
                                        Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                        Hahaha.

                                        Kommentar avatar
                                        Christoffer , 1 månad sedanSvara

                                        För det har gått så mycket bättre med Rifalk?

                                        Kommentar avatar
                                        Johnny the rocker, 1 månad sedanSvara

                                        Haha! Klockrent!

                                        Kommentar avatar
                                        Manne, 1 månad sedanSvara

                                        Då hade alla samlats oavsett Covid och börjat sjunga i kör: Nej, nej, nej det går inte Abbott. Gör inte så, nej, nej och nej. Heja Rifalk.

                                        Kommentar avatar
                                        Pupule, 1 månad sedanSvara

                                        Christoffer; blir ju hypotetiskt, men tavlan vid 3-1 blir kostsam och kanske även avgörande.

                                      • Kommentar avatar
                                       R@Y, 1 månad sedanSvara

                                       Grattis får man väl säga då. Tråkig men effektiv hockey.

                                        Kommentar avatar
                                        Manne, 1 månad sedanSvara

                                        En meningslös säsong till ända. Skönt det! Nu vinner vi guld 21/22. Tjoho... Redan klart.

                                        Kommentar avatar
                                        Johnny the rocker, 1 månad sedanSvara

                                        Kappvändare ;)

                                        Kommentar avatar
                                        Manne, 1 månad sedanSvara

                                        Haha! Vi vinner alltid efter att Växjö gjort det. Men tror jag på det? Nej.

                                        Kommentar avatar
                                        Mackan , 1 månad sedanSvara

                                        Manne: Vem viner vad!

                                      • Kommentar avatar
                                       Johnny the rocker, 1 månad sedanSvara

                                       JG ser ut som en tom målbur. Grattis Växjö.

                                       • Kommentar avatar
                                        Ponken, 1 månad sedanSvara

                                        Grattis Växjö! Håll i guldet åt oss, vi kommer och hämtar det nästa säsong.

                                        • Kommentar avatar
                                         Cj, 1 månad sedanSvara

                                         Rögle skämmer ut sig pinsamt! Nästa år ner i källaren igen

                                         • Kommentar avatar
                                          Bosse, 1 månad sedanSvara

                                          Grattis Växjö. Starkt jobbat! Sam Hallam bästa coachen

                                          • Kommentar avatar
                                           Håkan G , 1 månad sedanSvara

                                           Rögles stjärnor spelar halvskadade. Det avgör tyvärr....Grattis världens tråkigaste lag, Det här guldet kommer ingen ihåg imorgon

                                           • Kommentar avatar
                                            Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                            Grattis Växjö. Hoppas verkligen vi slipper att vara med om en sån här konstig säsong igen.

                                            • Kommentar avatar
                                             Mattias, 1 månad sedanSvara

                                             Imponerande av Växjö att gå från två svaga säsonger - tiondeplats förra året - till serieseger och guld.
                                             Laget tog ny form.
                                             Fasth kom tillbaka i gammal form. De bröt med Shinnemin. Förlängde inte med Oliver Bohm, Niclas Lundgren, Rahimi med flera.
                                             Och: de bröt avtal med Marvis Davidsson och Jakob Forsbacka Karlsson under denna guldsäsong.
                                             De värvade in spets i form av Rosén, Joel Persson, Jack Drury, Calof, Folin och Gaunce.
                                             Dessutom fick de utveckling på spelare i bra ålder: Holmberg, Karlström, Häman Aktell.
                                             Det skedde alltså en rejäl make over med lagbygget. Det handlar inte om små justeringar.

                                             • Kommentar avatar
                                              Conta , 1 månad sedanSvara

                                              Efter att ha läst flera kommentarer här inser jag att det är bortkastad tid att lyssna på Rönnbergs intervju. Sjukdomsbilden är mycket allvarlig i Frölunda, men Rönnberg jar övertro på truppen ändå. Mycket oroväckande.

                                              • Kommentar avatar
                                               Walle, 1 månad sedanSvara

                                               Växjö slog Frölunda med 8-0. Rögle slog Frölunda med 21-3 (minns inte exakt.) i 4-0 i matcher.
                                               Det var en bit till de lagen i år.
                                               Rögle såg ut som Frölundas guldsäsonger. Otroligt timida, skills och fysik. Ett vinnarlag som förlorade.
                                               RR har lite att lära av Sam Hallam, att vinna med ett tråkigt lag och få med sig domarna. Dock höll jag på Växjö, mest för Folin som jag har kopplingar till.
                                               Hur kunde Växjö slå Rögle i 4-1 i matcher. Det måste analyseras i detalj.

                                               • Kommentar avatar
                                                KLH, 1 månad sedanSvara

                                                "Vi skall inte göra om Växjö!" Säger RR. Vinna SM-Guld? Nej Det lär vi inte göra om vi inte anpassar vårt spel efter motståndet. Enligt mig, kan man inte köra med samma taktik mot alla lag. Man måste anpassa spelet efter motståndet.

                                                • Kommentar avatar
                                                 Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

                                                 Jag tycker intervjun var mycket bra, bra frågor!
                                                 Tycker RR låter lite defensiv, men pratar mer öppet mot slutet.

                                                 • Kommentar avatar
                                                  Cj, 1 månad sedanSvara

                                                  Ehn officiellt klar för Linköping. En mycket kompetent spelare i rätt ålder kommer nog lyckas bra i Linköping och Sjöström och Co kommer få skit att vi inte behöll Ehn. Men vi förlänger med Purre i 3år där Ehn har en oändligt större utvecklingspotential.

                                                   Kommentar avatar
                                                   Mattias, 1 månad sedanSvara

                                                   Instämmer. En kille som gått via Frölundas juniorled, är klar med NHL, i bra ålder. Ingen poängspelare men nyttig på andra sätt. Men fullt hos oss. Trist.

                                                 • Kommentar avatar
                                                  K, 4 veckor sedanSvara

                                                  Träningar på att Skjuta mer direktskott och träffa målet. Inte utanför


                                                  Lämna en kommentar