Färjestad toppar min SHL-ranking – men sedan, då?


► När Färjestad i går presenterade Jesse Virtanen så övertog 054-klubben förstaplatsen på min SHL-ranking.
► Var har jag de andra lagen?
► In och läs – och ha gärna åsikter. Senare i veckan kommer rankingar från fler. Om allt går vägen.

Rakapuckar.com bild

Profiler i SHL kommande säsong, ni känner väl igen dem? LIas Andersson, HV71; Jesse Virtanen, Färjestad; Alexander Holtz, Djurgården; Patrik Berglund och Simon Bertilsson, Brynäs; Lucas Raymond, Frölunda. Foto: KLUBBARNAS SAJTER/TWITTERKONTON (skärmdumpar)


LÅT MIG KLARGÖRA så det inte råder minsta lilla tvivel:

Det här är en ranking.

Inget tips.

Vi skriver inte ens augusti än, några lag kommer sannolikt fylla på sina trupper innan säsongen börjar, flera under den samma, så att tippa grundserie, förutspå SM-guld, aldrig i livet – det känns oseriöst. Men att däremot kolla på de 14 lagens trupper, känna lite på styrkan, se hur de ligger till här och nu – det låter sig absolut göras.

Kul är det också. Men svårt. Jämnt, skiljer rätt lite (egentligen bara 1–3 jag tog utan blinka), och en publikfri höst kan bli väldigt märklig där annars starka hemmalag tappar en viktigt favör. 

Nå, när Jesse Virtanen till slut ändå skrev på för Färjestad var det ett en tydlig markering till SHL-konkurrenterna.

”Vi blir att räkne me i vinter, vi …” 

Mm, ni blir nog det, ni. 

Rakapuckar.com bild

Virtanens återkomst skulle bara kunna tangeras om Frölunda på något vis kunde få Ryan Lasch att göra en säsong i 031-land, men även om amerikanen är kräsen, även om marknaden i KHL och NLA inte är vad den var före corona, så … det ska väldigt mycket till för att något sådant ska bli verklighet.

Lasch tog adjö av Frölunda.

Frölunda tog adjö av Lasch.

Nå, jag förstår givetvis de fans som vägrar ge upp. Hoppet är det sista, och så vidare …

Ni vet att Theodor Lennström (Edmonton) börjar säsongen i Frölunda, klart nu att Nils Höglander (Vancouver) gör det samma i Rögle; inte alls otänkbart, vill jag hävda, att båda gör fulla säsonger.

Linus Sandin (Philadelphia) presenteras nog snart av HV71, Fredrik Händemark (San Jose) av Malmö, men vad gäller Mathias Bromé (Detroit/Örebro) och Tobias Björnfot (Los Angeles/Djurgården) är jag osäker. 

En sak till, bara: 

Växjö ser ut att ta in collegekillen Jack Drury (farbror heter Chris) på lån, med alla frågetecken kring AHL kommande säsong kan det bli många ”nästan NHL-bra” spelare lediga i höst, dels collegekillar, dels seniorer som inte tror sig få de NHL-kontrakt de vill ha och hellre lirar en hel säsong i Europa än sitter hemma vid telefonen och och väntar och hoppas. Tänk dock på att SHL inte vill ha hit spelare på korttidskontrakt, alltså sådana som vill vänta in NHL-starten i december. Ska det vara så ska det vara för hela vintern, alltså. Det här med Lennström & Co, det minns ni kanske, det är ju för att de fortfarande har gällande SHL-kontrakt, ett litet kryphål som den svenska toppligan hittade. 

Rakapuckar.com bild

Okej, då ger vi oss på rankingen – och nummer 1 kan ni ju.

 

1 – Färjestad
Backsidan fantastisk sedan Jesse Virtanen i går anslöt, starka målvakter, bra centrar, och så vassa vingarna Victor Ejdsell och Michael Lindqvist på det. Klart det förväntas blåsa en hel del i träa i vinter … Färjestad känns redo för ett steg till. 


2 – Luleå
Stark, spännande backsida, ett år till med Nils Lundkvist var bingo. I princip intakt forwardssida spetsad med Linus Klasen – som jag dock vill se innan jag tokjublar. Målvakter: David Rautio, 35, och supertalangen Jesper Wallstedt, 17. En chansning jag är nyfiken på. Och fundersam.


3 – HV71
I Lias Andersson fick HV sin gjutne förstecenter, här finns i vinter verktyg för att utmana om SM–guld – om alla bitar faller på plats. Nicklas Rahm bör inte behöva lång inkörsperiod som huvudtränare, Bik-duon Forsberg/Kokkonen samt Anton Wedin spetsar offensiven (där Linus Sandin nog är med ett tag), defensiven håller hög kvalité.

 

Rakapuckar.com bild

4 – Frölunda
Tryggt på målvaktssidan, omgjord backsida där Theodor Lennström blir viktig – så länge han nu stannar. En toppback ska in, det bör ge ökad stadga till spännande bygge, men det kan dröja. Grymt stark centersida, gott om ung talang, vissa frågetecken kring målskyttet. Kan mycket väl komma att fylla på senare i höst.


5 – Skellefteå
Riskerar tappa Philip Broberg som varit ”för bra” med Edmonton, men det är en fin backsida ändå. Och målvakterna … ligans bäste (Gustaf Lindvall) utmanas nu av göteborgaren Arvid Söderblom. Framåt vill Jonathan Johnson göra avtryck i ett lag där Tyler Morley är ett spännande tillskott till redan rätt bra grupp med rutin och talang i go’ mix.     


6 – Rögle
Behöver en toppcenter för att stiga på rankingen, jakten pågår. Självbilden är den av en toppklubb, Chris & Cam Abbotts förtjänst. En del spets har lämnat, men Leon Bristedt stannade, Adam Tambellini kom, och Nils Höglander kanske stannar hela säsongen. Christoffer Rifalk – redo för jobbet som matchvinnamålvakt? "JG" – slutspelsreserven?


7 – Växjö
Det borde bli bättre nu, bättre än förra vintern, Joel Persson och Juuso Vaino skapar bra topp 4-backbesättning med intressanta utmanare. Robert Rosén är nog inte bara bra för sig själv utan även parhästen Richard Gynge, men jag är osäkert på offensiven i övrigt. Lyfter Emil Pettersson? Bättre harmoni utan Brendan Shinnimin? Ni såg väl att Växjö gjorde brytningen officiell i går?

 

 

Rakapuckar.com bild

8 – Brynäs
Det är kanske nu som Brynäs ska studsa tillbaka, laget känns starkare än på länge, Simon Bertilsson och Patrik Berglund var håll käften-värvningar, topp 4-backsidan imponerar, rätt mycket kvalité framåt också för nye Peter Andersson att ta hand om.


9 – Örebro
Det kostade att ta hem Nick Ebert (och ha pengar kvar för Kristian Näkyvä?) adjö till Sakari Salminen, det blir heller inget med Ryan Stoa. Ett baktungt lag (Jhonas Enroth, starka backar) där jag lurar på hur det blir med anfallsspelet. Kul med en kroat i SHL: Borna Rendulic. Bra meriter. Håll koll.


10 – Djurgården
08-klubben har legat lite lågt, bjöd inte upp till dans när det gällde Patrik Berglund, har ändå ett småspännande lag med väldigt mycket ung, fräck Stockholmstalang som kompletterar veteraner som Marcus Högström, Jacob Josefson och Dick Axelsson. Sportchefen Joakim Eriksson agerar nog när (om?) publiken tillåts igen. 


11 – Malmö
Exit Peter Andersson, känns konstigt, men allt har sin tid. Dags för Joakim Fagervall att sätta sin prägel på laget. Bröderna Lauridsen och tvillingarna Westerholm tillför tilltalande saker, superspännande backar i Linus Cronholm, 20, och Helge Grans, 18. Nog får väl Malmö ta del av Fredrik Händemark fram till mitten november också? 


12 – Linköping
Tvunget att agera för att bli att räkna med igen, har fyllt på med en del intressanta namn där framför allt Markus Ljungh står ut, inte bara för sin kvalité utan för att LHC öppnade plånboken och budade hem honom. Backsidan ser inte pjåkig ut, en offensiv med Broc Little kan aldrig räknas bort, och skulle LHC få ihop allt så … kanske.

 

Rakapuckar.com bild

13 – Leksand
Hetaste leksing i våras var nye tränaren Björn Hellkvist som bröt kontraktet med Modo. Är han lika het under säsongen blir det mycket daladansande. Matt Caito bra backförvärv, viktigt att Marek Hrivik stannade, unge centern Nils Åman jättespännande – men truppen skrämmer inte.


14 – Oskarshamn
Mer ordning andra året med Thomas Fröberg som GM och nye (Malmö) Martin Filander som klok coach. Massor med nytt som ska fogas ihop till en enhet, inte minst på backsidan, men säsongen är ju lång, räcker att vinna ”hänga kvar”-finalen i värsta fall. Målvakten Joe Cannata (Björklöven) ska bli kul att följa.


Tack till fantastiska eliteprospects.com för ail fakta. Ovärderligt.

***

Lite senare i veckan hoppas jag presentera SHL-rankingar från ett antal kunniga kolleger landet runt.

Vi får se hur många som inte loggat ut och semesterligger i hängmattan.

Men några ska det väl bli, får vi tro. Håll koll. 

***  

Det här gäller – och det kommer vara än viktigare nu än före coronapandemin:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
33 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Petef, 10 månader sedanSvara

  Visst fick nu Färjestad en bättre backsida med Jesse V men nej inte om man tittar på helhetsbilden så ligger dom en bit efter både Luleå, Frölunda och HV 71, dessa lag har en bättre offensiv över lag enlig mig!
  Min topp 5 just nu!
  Luleå
  Frölunda
  HV 71
  Färjestad
  Växjö

   Kommentar avatar
   Daniel B, 10 månader sedanSvara

   Petef, intressant att du tycker så. På centersidan är vi starka men jag saknar en målskytt. Raymond får vi hoppas på nu när han gjort en säsong och förhoppningsvis vet vad som gäller. Mm, vi får se. Blir ju lite annorlunda Nu när det blir utan publik.

   Kommentar avatar
   Petef, 10 månader sedanSvara

   Daniel B, jag känner att både Lasu och Sundström kommer att vara bättre i år, och sedan kommer våra ungdomar växa i i kostymen och då framförallt Ryamond som jag tror kommer explodera! Sedan med Mursak som kommer att bli en bra förstärkningen totalt sätt! Sedan har vi en bra ryggrad i Joel och kompani som vi vet jobbar hårt! Nej tror att framåt är vi i topp, men så måste det stämma där bakåt också, och när nu Lennström stannar ett tag ser det mycket bättre ut!

   Kommentar avatar
   Daniel B, 10 månader sedanSvara

   Tror också Sundström kommer vara bättre i år. Visst, han var bra förra också med tanke på att han hade 2 skadeår. Nu vet han mer var han står och han fick en hel säsong utan skador. Det tror jag var bra för honom. Raymond känner jag att det är upp till bevis i år. Han är ung, jag vet, men nu har han känt på shl ett tag och han kanske vet vad som gäller nu. Hoppas du får rätt Petef..

   Kommentar avatar
   VF, 10 månader sedanSvara

   Även om Mursak inte är en renodlad målskytt, så vet han hur man stänker in kassar, det såg vi senast. Skaplig utdelning med 10 mål på 15 matcher. I rätt omgivning kan det nog ringa rätt många månger. Har också höga förhoppningar på Sundström - han har ju så mycket hockey i sig, men tror nog att man har sagt inför varje säsong att man tror att det kommer bli bättre än föregående för just Sunken.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 10 månader sedanSvara

   VF, håller Murre samma klass som sist så blir det fantastiskt. Tycler han är bättre än lasch i spelet 5-5 och han är duktig i pp också. Lite orolig bara att han inte presterat så bra i Schweiz. Sen kanske trivsel och annat spelar in men hoppas hoppas Han kan börja bra och producera lite poäng. Gällande Sundström, där tror jag han borde vara bättre i år. Nu fick han en hel säsong med matcher och bra träning utan några skador så det tror jag gjorde gott. Nu vet han mer var han står så att säga.

   Kommentar avatar
   Ante, 9 månader sedanSvara

   Färjestad har helt klart det bästa laget på papperet! Men sen ska det spelas också.

   Kommentar avatar
   Ante, 9 månader sedanSvara

   Färjestad har helt klart det bästa laget på papperet! Men sen ska det spelas också.

 • Kommentar avatar
  LG, 10 månader sedanSvara

  3 "Frölunda"-forwards i FBK-truppen......

  • Kommentar avatar
   Niclas, 10 månader sedanSvara

   Frölunda
   Hv71
   Färjestad
   Skellefteå
   Luleå
   Min topp 5 just nu!

    Kommentar avatar
    Kålle, 10 månader sedanSvara

    Härligt med optimister!

  • Kommentar avatar
   Mattias, 10 månader sedanSvara

   Tack för intressant genomgång.
   Tittar på Brynäs backsida. Blir tufft för John Nyberg att ta en plats.
   Tom Hedberg var ju ruggigt bra i Modo och är garanterat en av sex. Sedan Andersén, Bertilsson, Sigalet, Kristofer Berglund som bör vara före Nyberg. Han får tampas med Marcus Björk och Josef Ingman om sista platsen?

   • Kommentar avatar
    Andreas, 10 månader sedanSvara

    Tror inte på HV, ny tränare återigen och Nicklas Rahm känns som ett "kompis" alternativ.

    • Kommentar avatar
     Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

     Shinnimin it och Davidsson med hjärnskakning sedan förra säsongen så känns det troligt att evertsson har pengar till åtminstone 1 riktigt bra forward. Kanske två. Calof eller Rasmussen kanske. Sätterblite frågetecken på vålvsktssidan i Växjö. Frölunda tycker jag har lite tveksam trupp för så hög ranking med tanke på hur det såg ut förra säsongen.

     • Kommentar avatar
      Per, 10 månader sedanSvara

      Intressant att notera spelarnas moderklubbar. Där framgår med all tydlighet vilken betydelse klubbarna under SHL och Allsvenskan har för svensk elithockey.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

       Verkligen. Det är något som ofta bör påpekas – det stora jobbet görs av landets alla hårt arbetande ungdomstränare.

       Kommentar avatar
       Daniel B, 10 månader sedanSvara

       Per, där nämner du något viktigt. Alla mindre klubbar gör ett grymt jobb. Nu nör min grabb börjat spela hockey så ser man hur mycket tid, kraft och energi ledarna lägger ner. Gäller givetvis inte bara hockey utan i alla idrotter.

       Kommentar avatar
       Per, 10 månader sedanSvara

       Lite intressant att storklubbarna inte tycks fostra så många shl-spelare. Trots mycket tidig selektering och höga krav. Eller kanske på grund av... I vilket fall borde lagen i de två översta serierna kanske vara lite mer generösa mot de mindre klubbarna. Om inte för att göra rätt för sig så kanske för din egen överlevnad.

     • Kommentar avatar
      JT , 10 månader sedanSvara

      Topp 3 för mig just nu: Luleå , Färjestad , Frölunda

      • Kommentar avatar
       Paul Axel, 10 månader sedanSvara

       Tror att både FBK och Brynäs har en stjärna för mycket. Jag tror på att det är Luleå och Rögles år i år. Frölunda i final mot nåt av dessa lag.

       • Kommentar avatar
        Herman, 10 månader sedanSvara

        Frölunda kommer vara ett mitten/botten lag nästa säsong. Frölunda har ingen att täcka upp för poängtappet efter Lasch. Jag antar att Frölundaledningen yttligare en säsong tänker sig att Friberg ska ösa in mål tillsammans med MRO. Lycka till.

        • Kommentar avatar
         Carnbäck, 10 månader sedanSvara

         Mitt tips för grundserien:
         1 Luleå
         2 Frölunda
         3 Färjestad
         4 HV71
         5 Rögle
         6 Skelefteå
         7 Djurgården
         8 Örebro
         9 Växjö
         10 Malmö
         11 Brynäs
         12 Linköping
         13 Leksand
         14 Oskarshamn
         Frölundas interna poängliga tippar jag topp 5
         1 Mursak
         2 Raymond (får sitt genombrott i år + får spela PP1)
         3 Sundström
         4 Elliott
         5 Purre

         • Kommentar avatar
          Johan , 10 månader sedanSvara

          Topp 5.
          Färjestad
          Luleå
          HV71
          Skellefteå
          Rögle
          Frölunda möjligen 6a, backsidan är tunn och väger lätt, offensiven ser också lite för trubbig ut..

           Kommentar avatar
           Richard, 10 månader sedanSvara

           Instämmer, Frölunda är nog på samma plats som man avslutade säsongen dvs 6:a. Ser en försvagning offensivt. Det är en del frågetecken även defensivt. Mycket viktigt att vi får in en riktigt bra back. Vi kan inte räkna med Teddan hela säsongen

           Kommentar avatar
           HL, 10 månader sedanSvara

           Frölunda kom sjua förra säsongen.

         • Kommentar avatar
          Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

          Poängterar igen för säkerhets skull: ranking här och nu, inte tips. Ser att en del av er tippar, det får ni förstås ... haha, men glöm inte att trupperna kommer byggas på under hösten. Så: ranking av läget just nu, inget annat.

           Kommentar avatar
           Daniel B, 10 månader sedanSvara

           HL, tror du trupperna kommer fyllas på? Tänker på om det inte släpps in folk på hela hösten. Och När det väl Är dags för publik, tror du inte klubbarna kanske håller i pengarna? Bara en tanke som slog mig. Jag tänker förmodligen helt fel men rätta mig gärna.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

           Nja, det är klart att är det publiklöst hela hösten så kommer det hända mindre än annars, så att säga. Tänkte mer på att någon jäkla gång släpper det väl. Men redan nu ska Frölunda ha in en toppback, Rögle en toppcenter.

           Kommentar avatar
           Daniel B, 10 månader sedanSvara

           Ja, mindre än vanligt tror jag också tyvärr. Jag hoppas också att skiten släpper snart.

           Kommentar avatar
           Hjalmar, 10 månader sedanSvara

           Håller med Lakers ovan. Mkt tveksamt att ha Frölunda så högt upp med tanke på man inte ens var topp6 ifjol och truppen ser ju snarare försvagad ut än förstärkt. Spetsen saknas offensivt.

         • Kommentar avatar
          Rallyclay , 10 månader sedanSvara

          Detta är en härlig tid då alla nyförvärv är grymt bra och ha de gjort 5 min i NHL så beskrivs de som stjärnor :-)
          Tycker att Frölunda har ett intressant lagbygge i år där ett antal spelare måste ta kliv för att det skall bli riktigt kul.
          Finns det mer poäng i Friberg och Lasu? Det tror jag att det finns med rätt omgivning.
          Hur ser de unga backarna ut? Otroligt spänd på vad Norlinder kan göra.
          Hur ser våra unga forwards ut? Ser framförallt Raymond och Henriksson som givna i laguppställningen.
          Blir Lennström kvar eller vem tar den platsen?
          Behövs det hämta in en forward under säsongen och i så fall, finns den man vill ha tillgänglig?
          I år måste man låta de unga spela, misslyckas och få spela igen,
          Härligt att vi snart är igång! / claes

           Kommentar avatar
           Daniel B, 10 månader sedanSvara

           Intressanta tankar du har om lasu och friberg. Jag tror också friberg har med poäng i sig men då ska han inte spela med Joelx2. Sen är den kedjan jövligt jobbig att möta men då får friberg inget lyft gällande poängproduktionen tror jag. Sen hoppas jag Raymond kan höja sig ett snäpp och göra mer poäng men då måste han få förtroende också. Och det bör han få i år.

         • Kommentar avatar
          Manne, 10 månader sedanSvara

          Vi är en bra bit efter, flera lag..

           Kommentar avatar
           Manne, 10 månader sedanSvara

           Tunnare än plastfolie framåt. Saknas spets!

         • Kommentar avatar
          Martin R, 10 månader sedanSvara

          Hoppas mycket på Raymond men är mycket tveksam,är inte imponerad hittills.Tycker han väger för lätt.

          • Kommentar avatar
           Kålle, 10 månader sedanSvara

           Ok målvakter, relativt svag backsida, bästa centeruppsättningen i SHL men alldeles för trubbigt på forwardsidan. Tyvärr tror jag vi får svårt med de flesta lag, men vi borde vara bättre än Oskarshamn och Leksand. Jag har ingen bra magkänsla inför denna säsong.

           • Kommentar avatar
            Maxad, 10 månader sedanSvara

            Absolut Manne...en renodlad sniper hade gjort skillnad!!

             Kommentar avatar
             Manne, 10 månader sedanSvara

             Ett par skulle jag säga. Måste finnas någon som kan stänka dit trissan när läget dyker upp. Man ska inte behöva 10 heta målchanser för att göra mål.

           • Kommentar avatar
            Maxad, 10 månader sedanSvara

            Roligare vinna med 5-4 än 2-1....anfall e bästa försvar.

            • Kommentar avatar
             Carnbäck , 10 månader sedanSvara

             Det brukar gå bra för Frölunda när man satsar på egna ungdomar. Färjestad känns lite som Frölunda var förra året ett väldigt namnkunnigt lag som ser bra ut på pappret. Jag tror årets upplaga av Frölunda kommer överraska många här inne positivt.

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

              Tror att Frölunda i sin nuvarande form kommer vara lite för ojämnt för att hamna topp tre. De får slåss om playin/direktplats. Ser nästan att Växjö ser bättre ut med frågetecken på målvakt.

            • Kommentar avatar
             Benji , 10 månader sedanSvara

             Härligt med optimistiska mäniskor, realistiskt 6e eller 7e bästa truppen. Om man inte har 2-3 spelare topp 10 i poängligan vinner man inte sm guld! Gärna 1-2 backar som toppar i backligan! Har svårt att se de äldre spelarna typ lasu, Hjalle, Joel, Rosse mfl. Ta fler steg! Tyvärr känns som ett mellanår, håller FÖR hårt i stålarna..

             • Kommentar avatar
              Conta , 10 månader sedanSvara

              Intressant rankning Leman.
              Luleå håller jag inte lika högt, målvaktsidan är stort frågetecken. Rautio väldigt ojämn.
              Rögle också med stort frågetecken på målvaktsidan. JG? Visst han kan glänsa i ett slutspel men alldeles för ojämn i en grundserien.
              Många är vi som nämnt på detta forum att Frölunda behöver värva in på forwards sidan, men då har du Leman hela tiden hävdat att forward sidan är komplett? Trevligt att du nu skrver att det är möjligt att Frölunda plockar in forwards senare i höst.
              Minst en sniper måste in i laget, minst en back av hög klass måste in.
              Lite märkligt med Virtanen, inte så längesen Färjestad drog tillbaka sitt bud till honom. Men där får FBK en back som öser in poäng, sådan back har inte Frölunda i nuvarande trupp.
              Men Frölunda har ett starkt målvaktspar.
              Blir intressant att se när Sjöström hittar något...

              • Kommentar avatar
               Conta , 10 månader sedanSvara

               Blir tufft för Växjö, dom kommer få betydligt färre minuter i powerplay kommande säsongen. Nu när dom skicka iväg den store skådespelaren Shinnimin som filmat till sig mycket utvisningar för motståndarlagen...

                Kommentar avatar
                Manne, 10 månader sedanSvara

                Helt rätt Conta. Växjö levde mycket på PP, men nu kommer de inte få något "gratis".

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                Växjö har fått mycket mindre på ön övriga lag senaste fem säsongerna så rimligast är att motståndarna filmar och publiken hjälper till att påverka domarna. Ska bli intressant att se om det fortsätter eller blir mer rättvist utan publik

                Kommentar avatar
                Manne, 10 månader sedanSvara

                Ge alla saft och bulle så blir det rättvist. Det är hockey, rättvisa är inget ledord. Nej, nu fick det laget en tvåa, då måste vi ta en för det andra laget nästa gång. Fungerar inte så.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                Sant. Men med två SM-Guld kanske det är en aning märkligt eftersom man har en held del puck.

              • Kommentar avatar
               Conta , 10 månader sedanSvara

               Shinnimin kanske hamnar i Brynäs, dom behöver nog en filmare till i truppen...

                Kommentar avatar
                Manne, 10 månader sedanSvara

                Håller de inte redan på med en film där uppe? Filmen om dessa skådespelare, vars platser är ishockeyarenor runt om i landet. Frågan är om Shinnimin får plats där, tveksamt. Blir fullt tillslut vet du.

                Kommentar avatar
                Conta, 10 månader sedanSvara

                Ha ha ja Manne du har helt rätt. Fullt i Filmstaden Gävle...

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 10 månader sedanSvara

                Blir inte mycket PP för Frölunda heller när Rajjan lämnar och ingen som kan spela fram Lundqvist i slottet.

                Kommentar avatar
                Manne, 10 månader sedanSvara

                Lasch har inget att göra med att vi får PP. Att tre spelare hänger och klänger, det ska tydligen vara okej då. Inte den hockeyn jag vill se.

                Kommentar avatar
                Manne, 10 månader sedanSvara

                Lasch filmar inte, så släpp det.

              • Kommentar avatar
               EDWARD 51, 10 månader sedanSvara

               Har kikat tillbaka i arkivet(Maj 2019) under inlägget: "Topp 7 i SHL 19/20 just nu - håller ni med" av HL.
               För drygt ett år sedan var det ett litet annat ljud i skällan vid det tillfället angående Frölundas ranking - nämligen No.1.
               Tycker ändå inte att man ska känna oro - fastän de nu "bara" blev fyra denna gången. Räknar i alla fall med några positiva överraskningar av Frölunda - gärna något liknande på det sätt de spelade och uppträdde som lag i CHL emot slutet och då bl.a. mot här förstrankade FBK och Luleå(strax där bakom).

                Kommentar avatar
                Christoffer, 10 månader sedanSvara

                Kolla var folk (inklusive Leman) rankade Frölunda inför förr-förra säsongen, det får dig säkert att må bättre. Jag tror favorit-stämpeln och viljan att göra en repeat förra säsongen vägde som ett tungt ok på coacher och spelare. Istället för utveckling som varit Frölundas "calling card" sen RR blev tränare så spelades rutin och säkra kort. Man spelade för att inte förlora snarare än för att vinna. Det låter på RR som han insett detta, och det får mig att känna någon form av positivtet. Sen tycker jag fortfarande man behöver en eller två spelare till som kan hitta nätet, då det känns lite trubbigt.

              • Kommentar avatar
               Marcus, 10 månader sedanSvara

               Mina topp 5
               1) Luleå
               2) Färjestad
               3) HV71
               4) Rögle
               5) Brynäs, min skrällvarning.
               Tyvärr rankar jag Frölunda någonstans 6-8, jag tippar sjua, samma som förra året.
               Jag tycker vi har en svagare trupp och att många andra har förstärkt.
               Vi är mycket längre ifrån topp 3 än förra säsongen.

               • Kommentar avatar
                Mattias, 10 månader sedanSvara

                Tror Raymond kommer sluta topp 3 i Frölundas egen poängliga.
                Tror också på ett rejält genombrott för någon av de andra juniorerna Elmer Söderblom, Daniel Torgersson eller kanske till och med Fabian Lysell, som blir 18 i vinter.
                Så hoppas vi löser sniper-behovet den vägen.

                • Kommentar avatar
                 Carnbäck , 10 månader sedanSvara

                 Jag tycker det är jätteroligt att Frölunda vågar satsa på egna juniorer som jag tycker borde va i rätt ålder och fas i sina karriärer för att ta nästa kliv. Det i kombination med en urstark centerlinje ser väldigt lovande ut. Får de bara till backsidan känner jag stor optimism.

                 • Kommentar avatar
                  Pelle , 10 månader sedanSvara

                  Men Frölunda var aldrig med och ryckte i Virtanen eller? Dom sitter tryggt??

                   Kommentar avatar
                   Gustav, 10 månader sedanSvara

                   Man visste ju att Färjestad skulle vaska fram pengarna. De ska även ha in en spetsforward, och kommer dra ifrån ytterligare...

                   Kommentar avatar
                   Manne, 10 månader sedanSvara

                   De satsat på guld.

                   Kommentar avatar
                   Manne, 10 månader sedanSvara

                   satsar*

                   Kommentar avatar
                   Daniel B, 10 månader sedanSvara

                   Dom satsar men det kan bli för mycket också. Vi tyckte ju att Frölunda hade ett grymt lag förra säsongen men alla ska köpa sina roller. För man ihop det så visst.

                 • Kommentar avatar
                  E23 , 10 månader sedanSvara

                  Rimlig tabell, leman. Möjligtvis Frölunda ngt pinnhål ner, och Brynäs upp. Färjestad och framförallt Luleå ser heta ut nu. Frölunda behöver ju en målskytt - lasch och fagemo kommer saknas

                  • Kommentar avatar
                   Tobbe, 10 månader sedanSvara

                   Kul genomgång! Sätter dock ett frågetecken för FBK:s målvakter. Skulle därav inte ranka dem som etta. Brynäs rankar jag minst ett par platser högre än åtta.

                   • Kommentar avatar
                    Henke, 10 månader sedanSvara

                    Brynäs känns helt rätt på 8 e plats.

                    • Kommentar avatar
                     Galningen, 9 månader sedanSvara

                     Kan detta vara rätt tips inför vintern?
                     1 Växjö
                     2 Brynäs
                     3 Rögle
                     4 Örebro
                     5 Luleå
                     6 Färjestad
                     7 Frölunda
                     8 HV71
                     9 Linköping
                     10 Skellefteå
                     11 Leksand
                     12 Malmö
                     13 Djurgården
                     14 Oskarshamn


                     Lämna en kommentar