Morning Mailbag #16 – måltorka, kedjor, motgångar


► I morgon, mot Färjestad, behöver Frölunda göra många mål.
► Problemet är att det just nu är lite för få som gör sådana.
► Om detta kan ni ha åsikter, eller kanske om helt andra saker.
► Måndag. Morning Mailbag. Er dag i veckan. 

Rakapuckar.com bild


3–6 ÄR STÄLLNINGEN när Färjestad kommer till Göteborg på tisdagen, Frölunda måste göra minst tre spelmål för att inte CHL-äventyret ska vara över för den här gången.

Sannolikt fler. Färjestad låter sig knappast nollas.

Det pratas mycket om Frölundas offensiva kvalitéer, tveklöst finns ju sådana, men just nu är det ett antal potentiella målskyttar som inte riktigt får till det.

Jag räknade in förra veckans CHL-match mot Färjestad i statistiken, och då är det så här:

## Samuel Fagemo – ett mål på de nio senaste matcherna.

## Johan Sundström – ett mål på de nio senaste matcherna.

## Rhett Rakhshani – noll mål på de sju senaste matcherna.

## Simon Hjalmarsson – ett mål på de åtta senaste matcherna.

## Patrik Carlsson – noll mål mot en målvakt på de 14 senaste matcherna, däremot två i tom kasse.

Rakapuckar.com bild

Detta ska självfallet inte målas upp som något gigantiskt problem, sådant här går alltid i vågor, Frölunda är ett stabilt topplag i SHL, har fått mål från Joel Mustonen, Nicklas Lasu, Jacob Moverare, men det är ändå värt att lura på någon minut eller två.

Bara att vänta på att det lossnar? Eller … vore det bra med miljöombyte?

Igen: måltorka hör till sporten, men samtidigt är det mål som avgör matcher. Senast mot Rögle hade Frölunda verkligen behövt en eller flera spelare med förmågan att bryta in på mål och/eller få höjd pucken i avslutslägen.

Några funderingar:

Samuel Fagemo jobbar just häcken av sig men väldigt mycket på egen hand, den där kemin jag såg med Joel Mustonen och Max Friberg … jag vet inte. Och där ska väl ändå en frisk Joel Lundqvist in i morgon kväll?

Fagemo har visat sig fungera med Ryan Lasch och Simon Hjalmarsson, varför inte gå tillbaka? Tonåringen har verktygen för att spela en stor roll i Frölunda, en nyckel till framgång tror jag är att verkligen utnyttja honom rätt. 

Riktigt var det i så fall skulle sätta Jacob Peterson vet jag inte, det finns massor med alternativ, många forwards är så jämna att det spelar rätt liten roll vilka två som står över.

Rakapuckar.com bild

Nå, redan i dag på träningen får vi kanske en indikation. Hinner jag inte svara direkt på alla frågor och funderingar ni har så är det kanske för att jag studerar kedjeformationer.

Svarar gör jag, men det kan dröja lite.

Förresten – spännande att se om det blir slutsålt i Frölundaborg på tisdag. Med tanke på att Frölunda beklagade sig över att inte Got Event kunde lösa Scandinavium så får man ju tro att publikintresset räcker till 6044 eller i alla fall i närheten.

Eller är det så att den bristande bekvämligheten i gamla ”Borgen” skrämmer bort en del potentiella åskådare?

***

Besked om skadade backarna Theodor Lennström och Karl Stollery kommer under dagen, jag sökte info i går men sådan fanns inte att få. 

Rakapuckar.com bild

***

Första motgången för Rasmus Dahlin i NHL? Nja, det är väl att ta i, men 19-åringen blev i alla fall bänkad i tredje perioden när hans Buffalo Sabres 4–2-slog Ottawa Senators natten till i söndags.

En mognadsprocess, pratade coachen Ralph Krueger om.

Andra året i ny liga är ofta tufft, ingen stor grej att bänkas i en enda period.

Men det kan vara bra att minnas att inte ens för en supertalang är vägen alltid spikrak.

Man växer av att lära sig hantera hålor och eventuella dikeskörningar.  

I natt, när ett skadedrabbat (fyra forwards: Marcus Johansson, Johan Larsson, Kyle Okposo, Vladimir Sobotka) Sabres föll 1–4 mot Chicago Blackhawks, spelade Dahlin nästan 20 minuter och var +1.

Mer Frölundanytt i NHL:

Lias Andersson har skickats ner till farmen av New York Rangers. Ni som läste vad jag skrev för några dagar sedan är inte förvånade. Frågan nu: kommer Lias tillbaka, eller krävs miljöombyte för att få fart på NHL-karriären?

Christoffer Ehn (Detroit) har också skickats till farmen, fara värt att Carl Grundström i Los Angeles snart drabbas av det samma.

Rakapuckar.com bild

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

Okej, det var allt jag hade i dag. Er tur. Morning Mailbag. Släpp loss!

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
24 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Är inne på ditt spår, HL. FBK kommer med största sannolikhet inte låta sig bli nollade vilket kräver att Frölunda ska göra 4-5-6 mål, och var man skall hitta dom just nu känns svårt. Skulle det även visa sig att vi saknar Gormley/Stollery/Lennsström på tisdag så ser det kolsvart ut. Jag vet att det sägs ”backar blir bättre av att spela mycket” och ”i en enstaka match gör det inget” men givetvis är det en ruskig försvagning om dom 3 saknas, det går bara inte att komma ifrån. Med 4 förluster senaste 5, tycker du att det är dags att testa nya formationer då? Och vad hade du gjort för justering? Jag tycker att både Purre & Sundström har ganska tydliga formpilar ner, ska dom spela ihop just nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Framför allt Lennström som saknas, skulle jag säga. Den Lennström som vi såg före skadorna. Sådan spelartyp finns inte. Viktigt han snart är tillbaka. Vad gäller kedjor … jag inser å ena sidan att man bör ha tålamod med det mesta här i livet, å andra sidan … jag är lite fundersam. Minns hur bra Carlsson och Rakhshani fungerade under slutspelet. Men … detta är svårt. Man ska inte alltid hatta för mycket heller. Jag är fundersam. Mest så.

   Kommentar avatar
   Peter Paegle, 1 år sedanSvara

   Håller med om att backarnas frånvaro spelar stor roll ! Dom följer inte alls med framåt lika mycket , står inte upp på blålinjen eller har tillräckligt med ork när så bra backar saknas. Jag anser att det spelar roll även i en enstaka match

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Håller inte alls med, Peter. De orkar absolut, det såg du väl mot Rögle. Fanns inget att anmärka på vad gäller "gap control", stå upp på blå etc. Däremot - den enskilda spetskompetensen hos en en sådan som Lennström, även Gormley, saknas självfallet. De skulle behöva vara skadefria för att närma sig sitt max. Men eftersom de inte är där nu ... tja, så saknas de inte lika mycket heller.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Förhoppningsvis blir det fullt imorgon. Frölundas chans är nog, som förr i tiden, sätta ett oerhört tryck i början av matchen, få med sig publiken, och hoppas man gör ett eller två tidiga mål. Då kan det bli lite hjärnspöken för FBK. Tror dock FBK drar det längsta strået.
  Blir intressant att se vilka som kan vara med imorgon.
  Är lite tveksam till Peterson just nu. Skapar en del men spelar emellanåt ganska dåligt försvarsspel.
  Många backar som presterar bra just nu, Ekbom, Printz, Moverare och så vidare. Upp till forwards att komma upp en nivå till nu igen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det fina med det, "upp till forwards", det fina för Frölundas del, är att sådant där kan gå rätt fort. Mycket av en självförtroendefråga.

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 1 år sedanSvara

  Morning.
  Veckans mest intressanta blir tisdag CHL.
  Tänker att värmlänningarna är ju inte omöjliga att snacka med. De har med sig 3 mål. Var det inte nån vetare som sa att det var det svåraste som finns är att leda med 3-0 :-) Omedvetet lite passiva, hemåtåkande, och ett Frölunda som får in en eller två tidiga pytsar, så kan det gå. Eller så slutar det med förskräckelse där FHC tokoffensivar i 4 minuter utan att få utdelning, Färjestad kontrar och målar... Ja du milde tid... spännande är det. En ickefråga - jag kan aldrig förlika mig med att en säger - "Frölunda vann med 1-3". Med en dåres envishet hävdar jag att det heter att Frölunda vann med 3-1, vare sig det är hemma eller borta. En sak till... minnet är ju kort i min ålder, men visst hade Frölunda en rejäl måltorkeperiod vid denna tid förra året? Eller var det förrförra... Det lossnar... varför inte på tisdag. Go måndag på er alla från ett grått Småland.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du SKA inte förlika dig. Det GÅR inte att vinna med 1–3 eller liknande. Omöjligt. Så länge inte matchen spelas med något slags handicapsystem där ett lag börjar på minus -5 eller något sådant. Minns inte just i fjol, men visst är det så att målskytte går i vågor, både hos enskilda spelare och lag.

   Kommentar avatar
   Ingemar B, 1 år sedanSvara

   Tack för medhåll, det var skönt... Senast i lördags sas det i bästa P4 Sportradion att "bortalaget leder i paus med 0-1"?!? Jag ryyyyser...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Menar du det? Är det unga människor som lärt sig helgalet av någon stolle, eller ... vad handlar det om, tro?

 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  Jag tycker det krampar i flera formationer och tydligt är att Frölundas form speglar dom senaste resultaten.
  Fagemo är ett tydligt exempel på detta, får ut nada trots att han åker mycke skriskor!
  Ärligt tycker jag det ser osynkat och lite trögt ut på många spelare, och skärpan på dom avslut som skapas är inte där!
  Trots en offensiv som många lag skulle önska dom hade ser det otäckt blekt ut tyvärr!
  R.R har en del att fundera över helt klart, och matchen i morgon! Visst kan frölunda vända om vi spelar på vår högsta förmåga, men just nu är vi inte där tyvärr! Eller?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Grejen är att det där med avslut, plötsligt lossnar det för en spelare, andra hakar på, så ser det finfint ut. Det kan gå fort. Jag tycker inte offensiven över lag känns blek, men bortsett från Örebromatchen så år det lite för lite betalt. Hårdare jobb, fler avslut, bättre trafik, börja där.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Det är ju en do-or-die-match i morgon, annars tar CHL slut redan i åttondelen. Jag tror dock Borgen skrämmer bort åskådare. Sittplats är ju slut sedan länge... 4000, kanske?
  Vad har hänt med movember och mustascherna? Ser inga andra än hos Frölunda? För ett par år sen hade alla lag och även en del murvlar mustascher... Inte så mycket så längre?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Stämmer, senaste åren är det bara Frölunda som "movembrat" ...

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Det odlas bra på en del andra håll också har jag sett, även om lagen inte gått ut med att de engagerar sig i Movember. Odling pågår alltid.

   Kommentar avatar
   Stora norrland, 1 år sedanSvara

   En stor skillnad på kvinnor och mäns hälsa när det gäller massmedia och tv kanaler. Fått fråga mig fram för att köpa en mustasch, men rosa bandet erbjuds man över allt. Kolla väntetiden på en urolog- över ett år!! Rättvist?

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Passningsspelet har varit under all kritik de senaste matcherna. Medan Rögle passade sig över mitten och in i offensiv zon åkte vi själva utan tanke på pass. Utan passningsspel blir vi lättlästa och avsluten enkla att avstyra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tycker du är väldigt mörk i din syn. Spelmässigt matchade Frölunda verkligen Rögle i lördags, hade dock inga artister/mönsterbrytare som Höglander & Bristedt.

   Kommentar avatar
   Douglas, 1 år sedanSvara

   Intressant tanke! Vad menar du med hade inte "artister" Frölunda om något har väl spets på forwardssidan? eller menar du att de inte var på den nivån just i lördags Lasch med flera?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Räckte väl att se? Just i den matchen stod Bristedt/Höglander ut på ett annat sätt än ngn av Frölundas forwards.

 • Kommentar avatar
  Håkan G, 1 år sedanSvara

  Ovanlig känsla att börja en hockeymatch med att leda med tre mål - det är det enda som talar för Frölunda imorgon. Hur spelar FBK från början när de har råd att förlora med två mål....principiellt känns det konstigt då hockeymatcher för mig alltid har handlat om att ”vinna matchen”. Intressant läsning angående stjärnornas måltorka, det måste oroa även RR. Mot FBK är det välment gyllene tillfälle att just testa miljöombyte for några forwards. Vad har man att förlora?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Visst är det ovanligt, en smula märkligt. För Frölunda är det "bara" att blåsa på, Färjestad ska hålla sig coolt även vid ett insläppt, inte få panik, tänka på att det står 6-4. Småskumt. Men småkul också. :)

 • Kommentar avatar
  Ture, 1 år sedanSvara

  Det är väl främst bortaspelet, och framförallt målskyttet borta som börjat hacka?
  Det har varit en ganska stor andel bortamatcher det sista, men hemma är det lite mer krut i bössorna.
  På tisdag finns det inget att spara på. Det "värsta" vore väl att vinna den matchen med 2-1 eller nåt sånt. Tuta och kör!
  Förresten resultatet i matchen som gav guld var 2-6. Frölunda vann både matchen och guldet. Det GÅR att vinna med 2-6! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   RESULTATET Djurgården-Frölunda var 2-6. Således VANN Frölunda med 6-2. Inte så svårt, egentligen. ;)

   Kommentar avatar
   Ingemar B, 1 år sedanSvara

   Så var det! Frölunda vann med 6-2!

   Kommentar avatar
   Ture, 1 år sedanSvara

   Frölunda vann matchen. Om du satsat pengar på 6-2 hade du inte fått en spänn. Däremot en fin slant om du spelat på 2-6. Alltså Frölundavinst med 2-6.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du skojar nu, va? Bara så jag förstår dig rätt. För annars förstår du ju inte alls ... Berätta i så fall så ska jag försöka en gång till.

   Kommentar avatar
   Ture, 1 år sedanSvara

   Jag fattar. Håller bara inte med om att det är så galet att vända på siffrorna i rätt sammanhang. Säger man att Frölunda vann i Stockholm med 6-2 så är det korrekt. Säger man att Frölunda slog Dif med 2-6 så FÖRSTÅR man att de vann på bortaplan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   ... men det GÅR ändå inte att slå ett annat lag med 2-6, det är som att kalla varmt för kallt, det GÅR inte. ;)

   Kommentar avatar
   leif, 1 år sedanSvara

   HL. Det finns ett engelskt uttryck som heter can't argue with stupid.

   Kommentar avatar
   Ture, 1 år sedanSvara

   Det gäller att hålla kylan i heta lägen så inte FBK vinner derbyt med 1-5. Nä, nu lägger jag ner. :)

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Nu nämner du att FBK vinner med 1-5, vilket inte går. Alltså 5-1 seger för oss. Härligt!

 • Kommentar avatar
  LG, 1 år sedanSvara

  Jag tjatar vidare om skottkvaliten på TRÄNINGARNA! Varför skulle man skjuta bättre på matcherna. Om man nöter att sätta skotten i magplattan eller efter isen så är det väl inte konstigt att det med automatik repeteras på match? Vilken är RR:S syn på detta?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Detta vet du att jag tjatar om i flera ÅR! Men ännu syns aldrig övningar där spelare under stress av motståndare har krav på sig att få upp pucken. Jag får inga bra svar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   *tjatat

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Som du skriver, skulle nog vara bra att prova lite olika kedjor för att försöka få upp produktionen, kan vara bra att göra rockader ibland. Fagemo tillbaka till Lasch och Hjalmarsson tycker jag är given, sedan blir det svårare, finns några alternativ att välja på. Blir en intressant match imorgon, FBK imponerade inte speciellt mot Växjö, likafullt fick det en förlängning, en stor utmaning för Frölunda. Kan gissa att det blir full gas framåt från början, blir svårt att hålla tillbaka från det, men FBK är giftiga framåt så det gäller att ha huvudena påskruvade.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bör bli hyperintressant i morgon. Kul. :)

 • Kommentar avatar
  #18, 1 år sedanSvara

  Jag har en god känsla inför matchen i morgon. CHL-domare, vi är regerande mästare, hemmaplan. Det kommer att bli dyrt för FBK att försöka boxa ut, interfera och haka bort skottlägen. Med lite mer tid/yta i skottögonblicket sitter skotten där man siktar. En iakttagelse från förra veckan är att jag är imponerad av hur bra man spelade utan Joel. Jag är faktiskt riktigt imponerad, 3p hemma mot serieledaren och 1p borta en lördag i Ängelholm är inget fy-skam facit alls.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   God poäng som många fans borde ta till sig. Det finns nämligen, hur svårt det än kan vara att inse, andra lag än Frölunda i SHL som kan spela hockey. Seger mot Örebro, oavgjort mot Rögle efter en bra match, det är verkligen inte fy skam.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Den bästa ishockeyn spelas i Frölundaborg. Öppen, trevlig hockey med mycket bättre domare. Synd att många väljer bort dessa matcher

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Förstår och håller till stor del med. Visar kanske att många inte går på hockey för själva underhållningen, den spelmässiga, utan för traditionens skull, matcher mot lag man kan, i en liga man kan.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Det är jobbigt att ta sig dit och svårt att parkera, så viss förståelse har jag också.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Absolut. Jag också.

 • Kommentar avatar
  Svante, 1 år sedanSvara

  Igår avslutades auktionen med de fräcka movembertröjorna. Det måste blivit rekord, många gick riktigt dyrt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kul om det drog in mycket pengar. :)

   Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Topp 5: #20 = 19000 #11 = 15500 #49 = 13500 #12 = 13000 #33 = 9400

 • Kommentar avatar
  Christer, 1 år sedanSvara

  En enkel medicin för att göra fler mål, är att ta fler skott. Vi håller alldeles för ofta inne med skotten och letar det perfekta läget.
  I NHL talar man alltid om: bring the puck to the net!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Medhåll.

 • Kommentar avatar
  Philip Glücksman, 1 år sedanSvara

  Tycker man skall försöka "toppa" lite. Såg att Lasch spelade med Carlsson och Sundström några byten. Även Rakshani, Fagemo och Mustonen ser jag som spelare som borde spela med ovan tre.
  En helt annan fråga Leman. Hur skulle du jämföra Frölunda nu mot förra året? Vet att det såg ganska knackigt ut fram tills CHL finalen. Vad tycker du ser bättre och/eller sämre ut?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det stämmer. Lasch gjorde ett antal byten där, handlar ju om att Raymond matchas försiktigt, alternativt att man tycker det händer för lite. Bättre i år än i fjol - tryggheten, stabiliteten, den högre lägstanivån. Sedan är det ett problem att två offensivt skickliga backar, Gormley och Lennström, varit skadade så pass mycket.

 • Kommentar avatar
  Henrik , 1 år sedanSvara

  Blir de förlängning på tisdag om vi leker med tanken att de står 3-0 till Frölunda efter 60 min ? Eller hur funkar de ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Yes. Förlängning. Tio min, har jag för mig. Sedan straffar.

 • Kommentar avatar
  TT, 1 år sedanSvara

  Tycker faktiskt att dom spelar med för högt tempo där alla skall åka och checka över hel banan. Detta gör att målen man får är enbart genom hårt arbete. Blir ju stressad bara genom att se på. Skills i avslutningar hinns helt enkelt inte med.
  Alla stöps i samma form.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ligger en del i det.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Hade gärna sett ett litet mer smart spel. Att inte alltid gå 110%. Att inte ta alla maxåkningar. Leta läget och spara kraft.

 • Kommentar avatar
  Henke, 1 år sedanSvara

  Friberg 0 mål på hela säsongen. Han kanske borde vart med på din lista över spelare som gjort lite mål de senaste matcherna ? Eller just ja, du listade ju Friberg som #1 i matchen mot Rögle. Landslagsstjärnan Friberg skall icke kritiseras!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inte alls så. Spelarna jag listade var sådana jag (och säkert Frölunda) förväntar mig en del mål av. I den kategorin ingår inte Friberg. Så enkelt var det med den saken.

   Kommentar avatar
   Henke, 1 år sedanSvara

   Friberg spelar i OT 3vs3 och ibland i PP men förväntas inte göra mål. Okej, då borde han väl bara eller iaf mestadels spela i numerärt underläge ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Max är ingen förväntad "målskytt", inte en som tas upp i dessa sammanhang. Jag var aldrig nära att ta upp honom i min uppräkning. Trodde inte ens detta var en 'issue." För övrigt: detta kan komma som en överraskning för dig, men det är lika viktigt att stoppa motståndaren från att göra mål som att göra mål själv. Mål är lika mycket värda i båda burarna. Faktiskt sant. :)

 • Kommentar avatar
  Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

  Det där med resultatet borta och hemma, är roligt att följa er, tror inte sista ordet är sagt än när det gäller hemma och borta-siffror i denna spalt.
  Annars Frölundas passningsspel är ju som för alla hockeyspelare en ren koncentrations-sak och inställning vid varje passning och även avslut på mål och inte utanför mål
  VF kan i morron bara gå ut och köra, hämta upp 6-3,eller jag menade 3-6 HI/HI. mot FBK ! Det skall inte gå !
  Grattis FBK ! I morron är ni ett steg närmare bucklan ! Är det detta som kallas att PROVISERA ? Eller att kanske får FBK att börja fundera.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Haha ... En sak är klar: Färjestad är klar favorit. Men – det går snabbt i hockey. Skulle Frölunda göra 1–1 blir det i alla fall spännande.

 • Kommentar avatar
  Conta , 1 år sedanSvara

  När läget är som det är inför ödesmatchen imorgon mot Färjestad, och att flera Forwards inte gör mål.
  Då är det väl dags sätta in junioren Elmer Söderblöm i laget? Han kan ju göra mål.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det hade onekligen varit kul att se Elmer få chansen. Men det lär inte bli debut i en avgörande slutspelsmatch.

   Kommentar avatar
   Conta , 1 år sedanSvara

   Den som vågar han vinner.. De rutinerade Forwards Frölunda har, dom

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Min spontana känsla är lite av det som Rönnberg själv nämnt. Dem måsta ta sig in på insidan och vinna kampen framför mål. Frölunda är ju oftast spelförande i matcherna och får inte allt för många kontringar där av. Tror detta är problemet inte att de så kallade målskyttarna inte gör mål. Vinner man kamperna så kommer dem som förväntas göra mål också till bättre lägen och då lossnar målskyttet. Tror du jag kan vara ngt rätt ute?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ligger mycket i det. "Vinna insida", som det heter på modernt hockeyspråk. Men det är lättare sagt än gjort. Ta tidigare skott, få folk på mål, vara heta på returer, tror jag är en annan väg. Varierat med det "vanliga" spelmässiga, det vill säga.

 • Kommentar avatar
  Conta , 1 år sedanSvara

  Dom rutinerade Forwards Frölunda har, dom har inte direkt öst in mål.
  Läget är desperat, Elmer är en bra Joker att ta till. Färjestad skulle nog bli konfunderade med...

  • Kommentar avatar
   Robert, 1 år sedanSvara

   Henrik, vad tror du att oddsen ar att vi ser en ny back innan februarifonstret stanger, alternativt innan Jul?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Rätt höga odds. Då får det visa sig att någon back inte håller för spel, att kroppen sätter stopp en längre tid. Eller ... visst, skulle en riktig stjärnback bli ledig, en som vill till Frölunda, en som vill stanna, men de oddsen, du ... ;) Jag tror inte Frölunda letar, har ju åtta backar, men behöver offensiv från bakplanen. Skulle Gormley/Lennström ha fortsatta skadeproblem, då kanske, kanske ...

  • Kommentar avatar
   Göran, 1 år sedanSvara

   Lias, Christoffer och Carl är alla välkomna hem och växa på sig ;-)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Det lär inte hända. Inte än på ett tag iaf. :)

  • Kommentar avatar
   Jjj, 1 år sedanSvara

   Leman, även om du och vissa tycker att rhett passar bra in med mro och lasu.. Vad tror du om att ev testa rhett med purre igen och sundström? Känns iblaaaand som om rhett hamnar i skymundan i 5-5 spelet ihop med lasu och mro.
   Och gärna fagemo tillbaka med lasch och hjalle.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ja, det är absolut en tanke. Just nu kommer Rakhshani inte riktigt till. Men om det har med omgivningen att göra, det vet jag inte.


  Lämna en kommentar