NHL-klubb vill vara med när Frölunda tränar


► Utökat NHL-samarbete, Arizona Coyotes Brett Stewart tar plats på Frölundas träningar.  
► Den ”betydelselösa” CHL-matchen mot Gap i kväll, den betyder något för Filip Westerlund. En chans för honom att bevisa att han vill spela i SHL också.

Rakapuckar.com bild

Filip Westerlund, draftad i andra rundan av Arizona Coyotes. Skärmdump från nhl.com.

 

VARANNAN VECKA KOMMER Arizona Coyotes European Player Development Coach, Brett Stewart, finnas med på isen i Frölundaborg.

Han vill hålla koll på draftade talangen Filip Westerlund, 18.

– Bara att få stå på isen, flytta puckar, vara med, är bra för mig, berättade Stewart när vi sågs häromdagen.

Fredrik Sjöström, Frölundas sportchef, lät förvånad när vi snackades vid i går:

– Va? Det visste jag inget om. Men det har vi inget emot.

Det hela är inte så konstigt som det låter: Stewart satt ner med Westerlund och backtränaren Pär Johansson nyligen, det handlar säkert inte om att kanadensaren – gift med en norska och boende i södra Norge – ska delta aktivt i Frölundas träningar, mer vara med på ett hörn efteråt när Pär kör extraövningar för backar.

Inte vara i vägen. Tvärtom. Ytterligare ett, upplever jag, bevis för att respekten för hur svenska klubbar bedriver sin verksamhet ökar bland NHL-folk.

– Det tror jag också. Och vi vill ha en dialog, det är viktigt för oss. Bra med influenser. Hjälps man åt får man bra resultat, resonerade Sjöström.

Frölunda är förstås långt ifrån den enda klubb som numer åtnjuter stor respekt bland NHL-klubbar, men Stewart lutade sig fram när vi satt i Frölundaborg och sa:

– En sak jag är imponerad av i Frölunda, och det är en eloge till tränarna: deras work ethic (arbetsmoral) på träningarna, den är bäst av alla klubbar jag besökt.

Sjöström:

– Klart det är roligt att höra, kul med sådan feedback. Han jobbar hårt själv, reser hela tiden, han är överallt och ingenstans …

Rakapuckar.com bild

Jag blev väldigt förtjust i Filip Westerlund förra säsongen, kan tycka det känns trist att han förvisats till spel i juniorlaget och matcher mot (som mot Gap i kväll) svagt CHL-motstånd.

Men som jag förstår snacket vill Frölunda se honom ta för sig mer.

Det skulle inte förvåna om det snart blir SHL och inte bara CHL.

En början är att kliva fram och dominera i agerandet mot Gap (SVT play 20.25) i kväll. Han gjorde bra ifrån sig senast, Filip, ni minns väl första seniormålet i Frölundas dress?

Johannes Johannesen? Spelar stora minuter (uppemot en halvtimme per match) för Hanhals Kings i division I, men … i längden kan en norsk OS-back förstås inte nöja sig med det.

Räkna med utlåning, må Frölunda inte säga något officiellt i det avseendet.

***

Bra läsning med och av Sanny Lindström här. Jag var, vilket jag har för mig att jag nämnde någonstans, tveksam till avstängningen på Linus Ölund nyligen, däremot reagerade jag starkt när jag såg Daniel Zaars tackling i ryggen på Tyson Spink i går.

Faktiskt obegripligt att det inte blev utvisning.

Zaar såg nummer i en evighet (nåja).

Sanny såg det likadant och skriver utmärkt och pedagogiskt. Läs gärna.

I samma ämne, studera ett fenomenalt fint exempel på hur man kan visa respekt på isen. Njutbart.

***

Intressant story med Frölundas videocoach Erik Lignell.

***

SHL har lanserat en ny app. Jag laddade ner den, tittade lite snabbt, får nog kika mer sedan, fick inget superintryck, fann ingen riktig poäng med den, men det kan mycket väl ha varit för att jag hade lite bråttom.

Kolla själva.

Ge mig gärna era intryck.

***

Jesper Bratt. Wow! Rent njutbart i går. Rent njutbart. Hur han tar för sig som vore han en veteran i NHL, full av självförtroende.

***

Fredrik Stillman, HV71-legendaren, blir tredje svensk att basa för ett lag i KHL; Stillman – som varit assisterande – tar över krisklubben Admiral Vladivostok långt bort i öster.

Minns ni de två tidigare svenska KHL-tränarna?

En Färjestads- och en Frölundaprofil.

Japp, Bengt-Åke Gustafsson och Janne Karlsson

Rakapuckar.com bild

***

Vi ses och hörs i kväll, just före eller snarare efter Frölundas match mot Gap. Har lite annat att pyssla med på dagen, exakt hur Frölunda ställer upp med debutanten Filip Hasa, 17, och övriga juniorer får ni nog vänta och se.

Här lite från Frankrike, via Frölundas sociala medier-Jonas:

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
11 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Andreas, 3 år sedanSvara

  Varit i kontakt med SHL ang deras något fattiga statistik och dom jobbar på att förbättra den.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ja, visst är det väl lite fattigt? Säger jag utan att i detalj ha satt mig in ...

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo, 3 år sedanSvara

   Det kan du glömma. De tog bort massvis av statstik för många år sedan och har inte tagits tillbaka fast jag har tjatat på de. Då fanns publikstaistik, form/svackor, beräkna tabellen efter de matcher som é kvar att spela, periodstatistik m.m Fanns historik ända bak till 1971 eller något liknande. Dock var den inte pålitlig enligt de själva... Men jag vill i alla fall se mer statstik om allt annat! Var inne på SHL/hockeyligan nästan varje dag förr, nu é jag där 1 gång i månaden max...

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo, 3 år sedanSvara

   Sedan finns det ju modern statistik också som inte hade varit fel att se som typ corsi och liknande

 • Kommentar avatar
  Niklas, 3 år sedanSvara

  Tja Leman. Missade helt morning mailbag igår så jag försöker med en fråga på en ickefråge dag :)
  Jag har funderat kring Frölundas bp. Är känslan att dom ändrat en hel del i sitt sätt att spela där ? Tycker att Frölunda var väldigt aggressiva i sin box för något år sedan för att nu vara ganska avvaktande. Säger inte vad som är bäst, för ibland kunde man svära sig hes när dom gick bom i bp genom att springa bort sig och nu kan man istället ibland tycka att dom är väl passiva :) #aldrignöjd ;)
  Nej men är det något du också känner eller är de bara att jag sett några få bp där jag tycker dom varit ganska passiva?
  Sen självklart , de där ska väl kunna anpassa beroende på motståndare som står på andra sidan, vissa spelare är ju ingen större mening att sätta press på.

  • Kommentar avatar
   Barneyxcq, 3 år sedanSvara

   HwSfwo http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

   • Kommentar avatar
    avzycmycyu, 3 år sedanSvara

    esxVp7 <a href="http://jibkqopxytmr.com/">jibkqopxytmr</a>, [url=http://tnxxkrxlqvme.com/]tnxxkrxlqvme[/url], [link=http://ijzfqoyljbvy.com/]ijzfqoyljbvy[/link], http://guwumqbmgsoi.com/

    • Kommentar avatar
     vydkveqakii, 3 år sedanSvara

     CPHgT9 <a href="http://lhfzjyoyoler.com/">lhfzjyoyoler</a>, [url=http://vjillbywuqek.com/]vjillbywuqek[/url], [link=http://antcvjlblpyy.com/]antcvjlblpyy[/link], http://rrwhatgvklnl.com/

     • Kommentar avatar
      tisjrwgzq, 3 år sedanSvara

      XlFDzo <a href="http://mnrdweyvdzkd.com/">mnrdweyvdzkd</a>, [url=http://nepmoraccykg.com/]nepmoraccykg[/url], [link=http://gxyldevqhefs.com/]gxyldevqhefs[/link], http://nusdpgsxnmht.com/

      • Kommentar avatar
       uxuqqvlj, 3 år sedanSvara

       ow05nP <a href="http://tdjezrbgfmpw.com/">tdjezrbgfmpw</a>, [url=http://utdhscbvcynh.com/]utdhscbvcynh[/url], [link=http://clfgxhlbdnjr.com/]clfgxhlbdnjr[/link], http://lkmkwwxqqjua.com/

       • Kommentar avatar
        yuxvmaa, 3 år sedanSvara

        V6n1l6 <a href="http://ywarlqdapzye.com/">ywarlqdapzye</a>, [url=http://ydipxzgpjxgk.com/]ydipxzgpjxgk[/url], [link=http://uyewgbzniqwd.com/]uyewgbzniqwd[/link], http://pfxmoaylcldl.com/

        • Kommentar avatar
         lpyrcc, 3 år sedanSvara

         7APtkF <a href="http://tvlkqlvzpany.com/">tvlkqlvzpany</a>, [url=http://hmxdogsniqxp.com/]hmxdogsniqxp[/url], [link=http://jvjfqqndtifp.com/]jvjfqqndtifp[/link], http://snrhxuryskac.com/

         • Kommentar avatar
          ashndccgf, 3 år sedanSvara

          psmjw4 <a href="http://zvxbfcuxzzbx.com/">zvxbfcuxzzbx</a>, [url=http://gvubmfaxknom.com/]gvubmfaxknom[/url], [link=http://dwmdttuxrifs.com/]dwmdttuxrifs[/link], http://ndiscadogrjl.com/

          • Kommentar avatar
           eicyixqlmu, 3 år sedanSvara

           z0pgQM <a href="http://ymvoljtjjrpb.com/">ymvoljtjjrpb</a>, [url=http://mxznmthtugrj.com/]mxznmthtugrj[/url], [link=http://bgdbcpofddga.com/]bgdbcpofddga[/link], http://shzppcedzwtu.com/


           Lämna en kommentar