Mitt i sorgen var det här så vackert att se


► Man kan inte vältra sig i elände allt för mycket.
► Viktigt också att påminnas om det goda i livet.
► Hyllningarna av tvillingarna Sedin i Edmonton i natt ger en bra söndagskänsla.

Rakapuckar.com bild

HEMMA I SVERIGE mindes vi i går terrormorden i Stockholm, i Kanada ligger sorgen stor och tung över landet efter att 15 ungdomar omkommit (och fler skadats svårt) när bussen som juniorlaget Humboldt Broncos färdades i var inblandad i en svår krock.

Hockeyvärlden i sorg. Förstås.

Men i natt fanns också detta. Daniel och Henrik Sedin avslutade sina långa och fenomenala karriärer och hyllades så här i Edmonton, annars en stad där Oilers älskas djupt och innerligt och där man absolut inte uppskattar ”canucker” från Vancouver.

Men respekten för två rödhåriga tvillingar från Örnsköldsvik står över all sådan rivalitet. 

Titta själva. Det är vackert. Man behöver sådant. För att orka med det andra.

***

Tack för glada tillrop om intervjuerna med Roger Rönnberg och Fredrik Sjöström. En del tyckte de var okritiska, det är helt okej att känna så, min tanke var mer att inte styra lyssnare/läsare i någon riktning, snarare ge en bild av hur Rönnberg & Sjöström tänker, ge er en möjlighet att därefter dra egna slutsatser.

Jag lovar att kommentera i veckan, återkommer om det.  

Rakapuckar.com bild

***

Att vakna till resultatet Colorado Avalanche 5, St Louis Blues 2, det var fantastiskt.

När Nathan MacKinnon gjorde mål för första gången på tio matcher, då fixade Avs – supersist förra säsongen! – till slut den där sista slutspelsplatsen i väst.

Okej, det blir ett litet helsike att rå på Nashville Predators.

Men kom igen, vi får i alla fall njuta av MacKinnon i (minst) fyra slutspelsmatcher. Och Samuel Girard. Och Gabriel Landeskog. Bara det gör mig glad.

Rakapuckar.com bild

***

Nu har Erik Granqvist fått som han vill: New York Rangers bygger om på riktigt, coachen Alain Vigneault fick sparken i natt.

Så här resonerade Granqvist innan beskedet om Vigneault kommit. 


Apropå Rangers, kolla statistiken här:

Det blev till och med 13 till slut, Henrik Lundqvist fick precis 40 skott på sig i 0–5-förlusten mot Philadelphia Flyers.

Säger en del om Rangers problem den här säsongen, om behovet av att bygga om.

Spännande att följa fortsättningen, den som innehåller Lias Andersson.

Undrar om Lundqvist är så här glad nu ...?

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
13 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Kristoffer/ KdeV , 2 år sedanSvara

  Kanon med snacket med Sjöström o RR. Följer man Frölunda läser man Leman !

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

   Så fin hyllning av Sedinarna...
   Nästan så jag mår lite bättre... nästan...

   • Kommentar avatar
    Nike, 2 år sedanSvara

    Vackert av Edmonton! Riktigt vackert!

    • Kommentar avatar
     Rallyclay, 2 år sedanSvara

     Nu har jag avnjutit samtalen med RR o Sjöström. Intressant och mycket bra Henrik. Skall bli väldigt intressant att följa lagbygget och se vilka spelare som tar ett kliv framåt under nästa säsong/ Claes

     • Kommentar avatar
      Conta, 2 år sedanSvara

      Bra artikel återigen Leman .Ja årsdagen av terrordådet i Stockholm och den hemska bussolyckan gjorde mig ledsen och nedstämd.Att se hyllningarna av bröderna Sedin gjorde mig gladare.Fantastiskt att se att motståndarlagets fans istämde i hyllningarna.Där har vi i Sverige mycket att lära.Tänker på bla Luleås supportrarna som i en match skrek -Bär ut Joel på vår. Eller hans i Skellefteå och Stockholm som skriker -Hata Hata Göteborg.Det fina många motståndare spelare jag ej gillar men jag önskar ej att någon skall bäras ut på vår.Men finns gott om dårar är ju ingen nyhet.
      Det här en ytterligare dimension i din storhet som journalist,du kommer då och då med tankar även bortom Frölunda.Tankar om livets vedermödor och glädjeämnen behöver skrivas också det.
      Tackar dig Leman för att d fortsätter driva denna blogg.Alltid bra läsning.Tack

      • Kommentar avatar
       Conta, 2 år sedanSvara

       Bäras ut på vår skulle det vara...

       • Kommentar avatar
        Conta, 2 år sedanSvara

        Bäras ut på bår skulle det vara...

        • Kommentar avatar
         John, 2 år sedanSvara

         Svårt att ta in det RR säger. Han har alltså först nu kommit på att det inte funkar med juniorhockey, dvs tokoffensiv, i slutspel. Detta uttalande förvånar oerhört. Någon i föreningen borde väl sett detta tidigare? Vi fans har ju det.
         Och så sägs det att man förväntar sig mer av de befintliga. Innebär det att tränarna inte fått ut tillräckligt? Nya tränare? Med tanke på vad spelarna presterat de senaste två åren känns det ganska givet att prestationerna näppeligen kommer ändras till nästa år. Intressant vore dock att veta HUR de tänkt få fram bättre prestationer.
         Sammantaget får dessa intervjuer mig att undra över hur det egentligen står till med de sportsliga kunskaperna i föreningen och om att det kanske stämmer att det är som en sekt, som kritiker sagt, där andra sanningar än RR:s inte får plats.
         Om man tittar på ledarna i Frölunda så imponerar ju inte meriterna direkt. Allt från Lechtaler till Rogers gamle kompis som nu är backtränare. RR är ju en fantastisk människa, men hur har han fått laget att prestera de två senaste åren? Hur har Sjöströms värvningar slagit ut? Hur har målvaktsspelet utvecklats? Hur har det offensiva spelet och pp utvecklats? Defensiven..? Underkänt, rakt över. Kalla mig pessimist men jag ser inte hur allt ska kunna vändas till kommande säsong med i stort sett samma tränare och ett lag med mindre spets än i år. Blir ett tufft år.

          Kommentar avatar
          Hasse, 2 år sedanSvara

          Och just nu slog Växjö bonkegänget Malmö med 4-0 i matcher. Något som vi självfallet också skulle klarat av med en riktig målvakt och ett riktigt försvar.

        • Kommentar avatar
         JT, 2 år sedanSvara

         Så hyllar man och visar respekt för två stora spelare !! Och av bortafans , stort !!

         • Kommentar avatar
          Håkan G, 2 år sedanSvara

          Nä du RR, att möta Malmö är inte som att spela final. Vakna!!

          • Kommentar avatar
           Mikael , 2 år sedanSvara

           Som sagt innan...... man verkar ju fattat att det inte gick till på rätt sö

           • Kommentar avatar
            Mikael , 2 år sedanSvara

            Sätt. Men inte ett skit om vad man tänkt göra åt problemet, in med en flock småpojkar som vi kan skicka iväg ut i världen "om dom nu utvecklas" nä inte mycket stabilitet i det tänket.

            • Kommentar avatar
             Peter Smögen, 2 år sedanSvara

             Gillar RR mkt, säger massa bra saker i intervjun och några märkliga saker, vilket tyder på att han är i en process med sig själv. Vilket i slutändan innebär att han utvecklas som tränare o människa, har vi nytta av nästa säsong. Sjöström däremot sa inte mkt om nåt, dimridåer, o diverse rundprat. Anar en sorts oklädsam överlägsenhet i bakgrunden. Vet inte vad jag ska tycka, lutar nog mer åt att han är den som bör offras....


             Lämna en kommentar