Morning Mailbag #36 – ett kortare snack i dag


► Redo för en liten frågestund? Jag är, låt vara att denna Morning Mailbag kan bli lite kortare än vanligt.
► Men vi kör – en liten stund i alla fall.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***I DAG STARTAR Frölunda om, börjar den kollektiva sommarträningen, och vi i media ska få medverka en liten stund.

Något speciellt ni funderar över?

Rakapuckar.com bild

Niklas Rubin och Max Friberg är med hemmalandslaget som ska spela Czech Hockey games i veckan, Simon Edvinsson (nyss hemkommen från U18-VM) är knappast med än, Stefan Elliott är hemma i Kanada och njuter av att få umgås med lilla dottern, Jan Mursak är säkert hemma i Slovenien, och nye tjecken Michael Spacek lär inte komma förrän senare.

Långt ifrån full trupp som tränar, alltså. Plus att det ju ska in en back och en forward med tiden. Men en hel del lirare som ska kämpa för Frölunda säsongen 21/22 bör vara på plats.

Och så tränarstaben, förstås.

Vi får väl se om det finns något skrivbart.

Rakapuckar.com bild

***

Tror ni Växjö säkrar SM-guldet i kväll? Det hade varit så kul, tycker en neutral hockeyälskare, om Rögle hade kunnat förlänga finalserien så att säsongen levde ett litet tag till, men jag är faktiskt tveksam.

Grymt imponerad av Växjös förmåga att få ner Rögles fart, ofta stänga till framför målvakten Erik Källgren.

Se där en Frölundavärvning som framstår allt smartare för varje dag som går.

Men det ska bli oerhört intressant att se om Frölunda kan ge Källgren i närheten av samma fina hjälp nästa säsong som Växjö erbjuder honom här och nu.

Rakapuckar.com bild

***

Såg ni att Uffe Dahlén hoppade in i Timrås bas i går? Uffe ersatte assisterande tränaren Anders Karlsson som fortfarande har coronasviter.

6–3 Timrå mot Björklöven, 2–1 i matcher, svårt att se att Anton Axelssons gamla gäng inte ska gå upp i SHL. Jonathan Dahlén är förstås förlorad, men tänk om Anton Lander skulle komma hem.

Rakapuckar.com bild

***

Finns sämre ställen att fira en titel på, eller vad säger ni?


Calle Klingberg ansluter förresten till Johan Garpenlövs trupp för att spela VM i Lettland. Återstår att se hur många NHL-spelare som vill/kan/får komma loss.

Rakapuckar.com bild

***

Jag har lite mindre tid än vanligt att svara på frågor i dag, har en dejt med revisorn strax före elva och 13.00 är det alltså dags att säga hej till Frölundas spelare och ledare.

Men jag svarar på så mycket jag kan och hinner, hoppas det är okej.

Ännu en Morning Mailbag – varmt välkomna.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
34 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

  Har Frölunda gjort sin brutala utvärdering nu?
  Det var ju som sagt inte bara i sluspelet som de kraschade, utan var ända sen januari som vi såg samma tendens? Som ett urspårat tåg som inte förmådde räta upp sig... Jag skulle gärna vilja höra vad man tänkt göra för att minimera sådan situation igen?
  Är det Bäckman som är revisorn? Eller är det någon helt annan som håller koll på sajtens finanser? ;) Du behöver inte svara på det... :D
  Jag är kluven inför fler finalmatcher, å ena sidan skönt om det tar slut så vi kan gå vidare, å andra sidan, så lätt ska det inte gå för Växjö...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Utan att räkna med att få svar på den frågan från Frölunda så ... nej, det tror jag inte. Inte fullt ut. Jag tror så pass många frågor restes, så pass många funderingar sattes igång att ...jag tror detta är ett pågående arbete, så att säga. Kommer så att vara ett tag. Det är min uppfattning. Behöver inte stämma med verkligheten, men det är vad jag tror. Nix, Bäckman är inte inblandad här. ;)

 • Kommentar avatar
  Ronny Lord, 1 månad sedanSvara

  Hej, tror du verkligen att det bara kommer köpas in en back och en forward till ? jag tycker att åtminstone 1 back och en forward till måste bort (köpas ut) för att få den förändring som krävs för ett lyft.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag utgick mest från vad klubben sagt. Det KAN förstås bli så att någon forward lämmar, t.ex Friberg, eller att någon köps ut, och då lär det bli ett hål till, men känslan som den är nu är att det är en vass forward, en vänsterskytt, målskytt, som ska in. Skulle sedan Simon Edvinsson, som kommer draftas högt, vilja åka över direkt, om NHL-klubben har andra planer än SHL, då blir det ännu ett hål på backsidan. Men till dess att vi vet mer så … en back, en forward. Och så Erik Källgren, förstås.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  Frölunda kör alltså igång innan säsongen är avslutad för andra lag? Brukar de börja med en återsamling/sommarträning för en första trupp såhär tidigt eller är det en del av förändringen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nej, det är normalt beteende. Ett par, tre veckor ledigt, sedan igång igen. Många lag, tror t.o.m. de flesta, gör likadant.

 • Kommentar avatar
  Foppa, 1 månad sedanSvara

  Bryter Frölunda några kontrakt tror du?
  Rekommenderar samtidigt Café Lorry som podd. Det var en friskt och genuint poddavsnitt från de sist då de gick igenom just truppen och spelarna som sitter på kontrakt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag svarar som jag skrivit, att jag utesluter det inte, men jag tror det inte. Sedan får vi se vad verkligheten säger, för allt vi vet kan det finnas en spelare som är brutalt less, det vet vi inte, men tvingar du mig att gissa så är svaret nej. Jag TROR ingen köps ut. Det är på något vis inte Frölunda, även om vi sett det hända (Seb S). Men jag helgarderar, för jag är verkligen inte säker. Tråkigt svar, jag vet, men ärligt.

 • Kommentar avatar
  Johan L, 1 månad sedanSvara

  Källgren känns som en bra värvning. Jag hoppas dock att Rögle vinner så att han inte är mätt på det. Skulle vilja att han kom med en revanschlusta som övriga laget. Det kommer nog inte hända men ändå :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nej, jag tror nog inte det. Att Rögle ska vinna tre i rad känns helt enkelt inte görligt. Men om Källgren har vunnit en gång, om han känt hur skön känslan är – då vill han uppleva den igen. :)

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Vinner Växjö idag har Löven möjlighet att plocka in Kjällgren om de vill. Tror du gör det som en chansning att väcka laget?

   Kommentar avatar
   Kristoffer//Kdev, 1 månad sedanSvara

   Såg matchen igår fram till 3-3, och björklöven var med i matchen tack vare en storspelande målis.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Källgren ska isf fira SM-guld i typ en vecka. ;)

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Är ju inte ett vanligt år så lemat firas nog inte på samma sätt. För mycket restriktioner.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Klart de firar. Men mer internt, säkert.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 månad sedanSvara

  Vad är det som gör att Rögles effektivitet gått ner så mycket från kvart och semi? Växjö bättre på att skydda insidan? Även svårare i special teams?
  Många lag arbetar med en skridskocoach, känns som Frölunda skulle behöva en skillscoach eller skyttecoach. Så att man blir bättre i sina avslut.
  En liten reflektion om hur svårt det är att bli mästare; SKE har 2 guld de senaste 10 åren, trots många finaler. Har ju lite felaktigt kallats en dynasti.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   1. Växjö. Växjö, Växjö. Växjö. Ligans bästa lag på att spela ett försvarsspel där man skyddar eget mål, gör det svårt för motståndarna att komma in i skottsektorn. 2. Skadorna på Everberg och Zaar, Brithén på det, de är ju inte direkt hela och i toppform. Jag vet, sådant tillhör spelet, tur och otur, men visst är det en faktor. Ja, Frölunda skulle behöva vässa sina avslut, men det handlar lika mycket om hur mkt fokus som läggs på det (och hur) som att ha en skills coach. Mm, stämmer, det är SVÅRT att vinna. Skellefteås tid var väl ingen dynasti så, men visst var klubben en maktfaktor med sex finaler i rad.

   Kommentar avatar
   Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

   HL. Tja...dynasti. hur AIK kunde förlora mot brynäs i första måste väl vara ett skolexempel hur man INTE hanterarar ett ett lag i en final Den gången lärde sig klubben att man inte kan ha endast en målvakt. Målvakter måste kunna vila några matcher i en lång serie samt slutspel. Tror det är snarare en mental grej, snarare än fysisk. Och just på den punkten kommer Källgren att bli mycket viktig för indians. Det är en perfekt värvning för Frölunda tror jag. Tummen upp där!! . Finalen mot Växjö var Skellefteå AIK utspelade, kändes pinsamt. I övrigt så har klubben varit med . Håller också en tumme för Timrå. De är en fin klassik förening med fin historik.

 • Kommentar avatar
  Stefan, 1 månad sedanSvara

  Tack för ett grymt arbete fundering och insikter om Frölunda alltid bra att läsa

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tusen tack för fina ord, Stefan. Tack för att du läser.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 månad sedanSvara

  Jag trodde faktiskt på 4-1 i matcher till Rögle med tanke på hur dom har spelat och vilka spelare de har. Påminner lite om när Frölunda åkte ut mot Malmö där Frölunda hade Lasch, mursak, Olofsson och Grundström. Men känslan är att Rögle inte kommer in på mål så ofta och skapat väldigt lite. Jag vet inte, konstigt finalserie detta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Se mitt svar till DD ovan. Växjö gör det SÅ mkt svårare än vad Skellefteå mäktade med, plus att skadorna på toppspelarna inte går att negligera.

 • Kommentar avatar
  #18, 1 månad sedanSvara

  Det blir spännande att höra om hur stämningen är på återsamlingen idag. Förr om åren har man ju haft all anledning att tro på att den hårda träningen är den som gett resultat längre fram på säsongen. I år undrar jag vad man har att tro på när man som spelare står och tittar uppför Bragebacken. Enligt uppgift låg ju varenda spelare på personligt max i fystesterna inför slutspelet, något som i sin tur visade sig vara värt prick ingenting.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 månad sedanSvara

   Önskar att slippa se filmer från gymmet hela sommaren och texter om klubbrekord åt höger och vänster och att istället få se vattenkammade skolpojkar vid skolbänken som har läxläsning :)

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 1 månad sedanSvara

   Underbar liknelse, fick en bild av Joel, Lasu mfl i skolbänken. :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Som jag varit inne på tidigare, det här med att träna oerhört hårt hit och dit, generellt är det ju tuffare att få spelare att köpa det fullt ut när det inte ger mer framgång. Sedan måste elitidrottare givetvis köra hårt, men allt detta fokus på coopertest hit och dit ... jag vet inte, jag.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Dom tränar säkert hårt och är väldigt bra tränare men det var inte det som gjorde att Frölunda inte lyckades i år. Bristen på spets och ett spelsystem som inte funkade tror jag mer på. Alla missade målchanser och ett pp som var dåligt och man aldrig fick något att gå på på matcherna samt att det till slut satte sig i skallarna är väl också en anledning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Många faktorer samverkade. Tror inte "Frölunda tränar för hårt" är en stor.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Tror inte jag heller. Kanske lät så på mitt inlägg men som du skriver så var det flera saker som gjorde det svårt för ftölunda.

   Kommentar avatar
   Marlowe , 1 månad sedanSvara

   Efter läxläsning går de till slöjdsalen och skruvar på lite grejer. Det förväntar jag mig. :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag förstod, Daniel. :)

 • Kommentar avatar
  Tompa, 1 månad sedanSvara

  Jag måste missat info om Alvarez . Det blev väl inget nytt där , synd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nej, svårt få plats med Robin om ingen fw med kontrakt lämnar/köps ut.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 månad sedanSvara

  Finns det risk att Källgren drar till NHL efter sitt otroliga slutspel? Är väl draftad osv.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Arizona har väl fortf hans rättigheter, men ... nej, den chansen/risken är nog oerhört liten. Man ska minnas att även om Källgren är bra så ligger ju Växjös försvarsspel till grund för mkt. Så här bra hade ju Källgren inte sett ut i Frölunda.

 • Kommentar avatar
  Johan, 1 månad sedanSvara

  Säger det igen, inte en chans att Källgren presenterar lika bra hos oss som i Växjö med den backbesättning vi har i nuläget!
  En sämre period och några tuffa matcher så kommer det läcka bakåt med "billiga" mål precis som den gångna säsongen...
  Framåt behövs helst 2 vassa målskyttar!
  Ingen av våra nuvarande forwards har de där riktiga sniper egenskaperna..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, jag hade gått med sju backar + junior och istället lagt pengarna på två forwards med målskyttekvalitéer.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Håller med HL. Men samtidigt så börjar väl allt bakifrån. Har man backar som är bra defensivt och kan sätta igång spelet bra så gör det mycket. Tycker du att vi har den backsättning som kan klara det. En undran bara.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja. Handlar mer om hur man spelar, inte om individerna. Inom rimliga gränser, förstås. Det är bättre med Victor Hedman än Viktor Ekbom, men ... du förstår. :)

   Kommentar avatar
   Cj, 1 månad sedanSvara

   Varför hålla på med det här påhittet med att lira 7 backar i en match bättre att stå över och turas om, se på nhl och då ligger dom bästa två i lagen upp mot 25min speltid. Som sagt backar ska spela mycket då blir dom som bäst. Färre backer men med högre kvalitet. Grönlund ejbom olsson tre relativt lika backar och väldigt mycket mellanmjölk. Räcker med 2 av dessa.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Delar åsikten sex backar bäst. Olsson dock ej jmfbar med Grönlund/Ekbom.

   Kommentar avatar
   Marlowe , 1 månad sedanSvara

   Med tanke på skador, sjukdomar, avstängningar och "time outs", behövs 8 backar, men två kan vara lite "billigare", eller juniorer.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det jag menar, de har sju med Edvinsson – som behöver spela mycket. Jag hade gått med de sju, fullt på med en J20-back, värvat vid behov.

 • Kommentar avatar
  Mr X, 1 månad sedanSvara

  Japp, skador tillhör. Otur för Rögle att så pass många nyckelspelare drabbats. Everberg står inte att känna igen, inte Zaar eller Brithén heller. Seider har inte varit sig lik efter smällen han fick i ansiktet. Inte alls lika dominant som tidigare. Ryfors lekte hockey i grundserien, mer eller mindre bortplockad i slutspelet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Mm, det är ju så, tur och otur, sådant är en del av spelet, men visst ser man att Rögle är försvagat. Samtidigt - enormt med credd till Växjö för förmågan att stänga en motståndares offensiv.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 månad sedanSvara

  Om du får möjlighet när du är på försäsongsstarten, luska gärna kring spelsystem och de korrigeringar som ska göras. Har det gått ut info till juniorlagen så har rimligen A-laget bestämt hur det ska bli?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Självklart hänger det där ihop, precis som jag skrev härom veckan. Men det behöver förstås inte vara dramatiska omläggningar, kan vara mindre korrigeringar. Intressant att se om minsta lilla svar över huvud taget ges i detta ärende. ;)

 • Kommentar avatar
  Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

  Ser nu på Frölundas Instagram att Simon Edvinsson är med första träningsdagen. Ingen rast, ingen ro för U18-landslagskillen som nyss kom hem med en bronsmedalj från VM i Frisco, Texas.

  • Kommentar avatar
   Kenneth, 1 månad sedanSvara

   Dahlén och Lööke i Timrå är ju bättre än samtliga forwards som Frölunda har.

    Kommentar avatar
    Hans, 1 månad sedanSvara

    De är nog bättre än väldigt många SHL-forwards, oavsett lag.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Dahlén ska över till NHL så han behöver vara bra. :) Lööke har testat i SHL förut men inte riktigt fått det att flyga.

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

    Dahlens defensiv höll inte måtet när han var där med Elias. Inte har han spelat mycket def nu heller. Högst tevksam om hans offensiva skicklighet räcker. Blir spännande.

    Kommentar avatar
    Marlowe, 1 månad sedanSvara

    Han är ung, ser gärna att Frölunda testar honom i år!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Timrå går säkert upp så varför skulle Lööke lämna? Sedan ... den forward Frölunda ska ha in behöver ju vara mer färdig.

  • Kommentar avatar
   JE, 1 månad sedanSvara

   Läste precis om Kallio i GT, han skulle definitivt kunna tänka sig en ledarroll i ett SHL lag, tänk om han kunde komma tillbaks som assisterande coach eller kanske head coach om man ser till tiden.

    Kommentar avatar
    Mr X, 1 månad sedanSvara

    Varför inte ett tränarteam beståendes av Kallio, Johnson och Niklas? :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ni kan ju drömma om tiden efter Roger. :)

    Kommentar avatar
    Pupule, 1 månad sedanSvara

    Kan vi tacka nubben för, vilket också framgår i texten. Blir förbannad varje gång jag tänker på den jäveln.

  • Kommentar avatar
   Brunzine, 1 månad sedanSvara

   Vad är status för Rögles lag nästa säsong? Det borde väl försvinna en del folk med tanke på hur bra dom sett ut.

    Kommentar avatar
    Mr X, 1 månad sedanSvara

    Seider försvinner ju. Utan kontrakt: Johan Gustafsson Joey LaLeggia Erik Andersson Melker Eriksson Taylor Matson Olli Palola

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Zaar ska till KHL, Ryfors sannolikt till NHL.

    Kommentar avatar
    Gustav, 1 månad sedanSvara

    Niklas Hansson lämnar dessutom för Schweiz.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Just, glömde jag i hastigheten. Tack!

  • Kommentar avatar
   BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

   På tal om utvärdering av VF i tidigare inlägg här. tipps på mer från FBKs syn på "misslyckandet"
   I dagens NWT (helsida) kommer "Pennan" tränaren i FBK med många synpunkter på de felande länkarna, trupp-bygget, och pressen att ta guld.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    De är öppna. Sådant ofta bra.

  • Kommentar avatar
   Matte, 1 månad sedanSvara

   HL vet Du vilket utfall man förväntar av FHC ekonomin under denna säsong?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Gissar ett antal.miljoner back. Vild gissning: fyra, fem.

  • Kommentar avatar
   Marlowe , 1 månad sedanSvara

   HL, den stora frågan, när du träffar Frölundas ledning är enligt min mening:
   Är målsättningen i år att vinna allt man ställer upp i?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Det förutsätter jag att den alltid är. Varför skulle den inte vara det nu, menar du? Inget tyket menar, ärlig fråga. ;)

    Kommentar avatar
    Marlowe, 1 månad sedanSvara

    Dels fick jag det intrycket, mellan raderna, av intervjuer med Grauers och Sjöström, (angående årets säsong), jag får se om jag kan gå tillbaka till dem och kolla vad jag reagerade på. Dels verkar den ekonomiska avvägningen, nu under corona, gå i första rummet. Sist, men inte minst, kan ledningen verkligen tro att truppen, med de små förändringar som aviserats, ska kunna vinna SHL, CHL och Aherane Cup?! Då måste det nya spelsystemet vara Great! :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ek förutsättningarna för kommande säsong är ju lite oklara än, men att Frölunda inte är med för att (försöka) vinna finner jag otänkbart.

    Kommentar avatar
    Marlowe, 1 månad sedanSvara

    Frölundas ledning skulle nog inte erkänna en förändring av målsättning, ens under en enda säsong. Samtidigt finns det en gräns här, där klubben till slut tappar fansens förtroende, om skillnaden mellan målsättningen och resultatet blir för stort. Ärlighet varar längst, ni vet... :)

  • Kommentar avatar
   Mackan , 1 månad sedanSvara

   Marlowe: Med laget 21/22 får nog målsättningen
   Bli att undvika kvalserien

    Kommentar avatar
    Jannegl, 1 månad sedanSvara

    Så du vet redan vilket lag det blir? :)

    Kommentar avatar
    Mackan , 1 månad sedanSvara

    Frölunda

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Så dåligt är inte laget alls, vilket jag sktev om i förra veckan. Handlar om hur man spelar, vad ledningen gör av det.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Ska man hamna högre upp än plats 7, då behöver många höja sig ordentligt. Där ingår målskyttet och det är renodlade målskyttar som saknas. Med klass.

  • Kommentar avatar
   Sven, 1 månad sedanSvara

   Har de läckt ut nåt namn/rykte vem den nya forwarden kan vara? Är Fredrik Forsberg från HV nåt som diskuteras? 17 mål i SHL

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Tror Frölunda är på jakt efter annat, mer meriterat, en vänsterskytt.

  • Kommentar avatar
   Janne olsson, 1 månad sedanSvara

   Inte hört något om Fredrik Pettersson om han kommer eller inte

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Han kommer inte hem. Plus att just nu stora problem efter hjärnskakningar, vet ej hur det blir med mer spel.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Flugan kommer inte spela mer i Frölunda. Det måste man förstå, även om man alltid kan hoppas. Han börjar bli till åren och det går inte att ta hem spelare för en avskedsceremoni.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Stora grejen är ju hans hälsa. Utöver den är han alltså inte på väg hem.

  • Kommentar avatar
   Per Söderberg , 1 månad sedanSvara

   Kommer Loui Eriksson åter?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Kanske en dag, när/om han köps ut, eller efter att den eländiga tiden i Vancouver är över.

  • Kommentar avatar
   Marlowe , 1 månad sedanSvara

   Bengt Andersson, NWT är ju låst, var det något intressant i artikeln, som kan jämföras med Frölundas syn, nu, efter ett dåligt år? Lagen vi i stort i samma situation.

    Kommentar avatar
    Marlowe , 1 månad sedanSvara

    *Lagen är i stort i samma situation.

  • Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Kan någon bara förklara? Laget kommer se snarlikt ut nästa säsong och alla blir ett år äldre. Hur kommer det sig då att man tror att det kommer gå bättre? Visst, det går att få ut mer genom att inte jaga som galningar över hela isen men över tid så måste det också finnas kvaliteter nog för att kunna hota. Så starkt är inte laget, anser jag. Å andra sidan, kan varje individ höja sig ett litet snäpp bara så kan man hamna högre upp, men det är ingenting som säger att så pass många ska göra det. Att bli ett topplag helt plötsligt, efter två mediokra säsonger det klarar inte ens Roger av med lite fingerspitzengefühl. Ingenting är avgjort på förhand, men jag kan inte se så många ljuspunkter som man behöver se för att kunna vara med och tampas om det framåt vårkanten 2022.

    Kommentar avatar
    Mattias, 1 månad sedanSvara

    Instämmer. Spelarmaterialet är för svagt. Tror mer på det som förklaring än spelsystem. Trots allt två år i rad vi fallerat rejält. Och systemet har ju gett oss stora framgångar tidigare. Växjö gjorde en rejäl makeover efter två svaga sösonger. Nu tar de guld. Vi gör knappt något alls, som det verkar.

    Kommentar avatar
    Gustav, 1 månad sedanSvara

    Jag håller med, det är enbart ångest man känner inför nästa säsong. Redan nu. Har aldrig hänt tidigare.

    Kommentar avatar
    Christoffer, 1 månad sedanSvara

    Har sagt det innan, tycker det är lite löjligt att beklaga sig över ett lag som uppenbarligen inte är färdigbyggt. " Laget kommer se snarlikt ut nästa säsong och alla blir ett år äldre." är ett antagande, vi har fått indikationer att det bara blir 1 forward och 1 back in, men då dom inte slutfört analysen så tycker inte jag man kan skriva det i sten. Först när vi börjar närma oss försäsong har vi en bra bild av hur Frölunda 21/22 kommer se ut. Sen tror jag att det är lite överdrivet hur dåliga Frölunda 20/21 var. Färgat av hur 2021 sett ut så är det klart det ser blekt ut, men jag tror personligen inte att det är så mycket som behöver läggas till för att man direkt skall se bättre ut. Jag tror personligen Frölunda behöver 2 forwards av bra klass med målgörande som sin specialité, samt 1 stark defensivt inriktad back (tycker inte Ekbom fyller den funktionen fullgott) och 1 bra offensiv back. Mer än så (rent trupp-mässigt) tror inte jag behövs för att man skall få ett helt annat slut på nästa säsong än vad man hade denna säsong. I min mening är inte spelarmaterialet svagt, däremot endimensionellt (mycket brunkare etc. som gör jobbet). Att krydda med lite målgörar-spets tror jag räcker långt.

    Kommentar avatar
    Marlowe , 1 månad sedanSvara

    Så var det ofta för oss fans i gamla tider, men inte under RR, inte förrän inför den gångna säsongen, där vi var många som kände oro när toppspelarna inte ersattes.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    "Laget kommer se snarlikt ut nästa säsong och alla blir ett år äldre". Det är inget antagande utan ett konstaterande. Vi kommer inte värva in så pass många nya spelare, som behövs för att kunna växla upp ordentligt. Vi bryter inga kontrakt, vilket vi behöver göra i så fall. Därmed, laget kommer att se snarlikt ut. Ett par, tre nya in - det ger ett snarlikt lag som förra säsongen.

  • Kommentar avatar
   Jan Håkansson , 1 månad sedanSvara

   Om man tror på riktigt att 1 back och 1 forward skall in till laget kan man ju lägga ner säsongen direkt.
   Ut med Jens Olsson och Philip Johansson och in med tyngd och erfarenhet.
   Ut med Nässen och Henriksson och in med tyngd och erfarenhet.
   Den brutala utvärderingen var väl som vanligt bara snack för att lugna fans och sponsorer. Väl vedertaget initiativ av Herr Grauers

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 månad sedanSvara

    Ja utvärderingen kan ju inte mynnat ut i att det va fel på spelarmaterialet iaf, för där händer inte mycket. Så då måste det ju bli ändrat spelsystem, och det tror jag på när jag ser det. Nä bara att titta på Växjö som stormar mot guld, dom gjorde sig av med både Eronen & JFK under säsongen då dom inte höll måttet och plockade istället in spelare som levererade, där har Frölunda att se och lära.

    Kommentar avatar
    Martin, 1 månad sedanSvara

    Nolte, Växjö hade backarna Andersson, Melart och Koivisto på skadelistan under de första månaderna, därför tog man in Eronen. När Melart/Koivisto kom tillbaka förlängde man inte med Eronen, inte för att han varit dålig. Man gjorde sig av med Davidsson, då han hade svårt att prestera efter hjärnskakning och diverse skador, in kom istället Calof. Man gjorde sig av med JFK, som var rakt igenom usel, in kom istället Gaunce, samt junioren Stjernborg som nog ingen trodde skulle vara så grym och klok i spelet. Det är ju lite Evertssons filosofi, att lagbygget "lever" tills fönstret stänger i februari.

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 månad sedanSvara

    Japp, dom agerar aktivt för att göra truppen bättre under varje säsong.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    I Frölunda ska alla vara med. Att bryta ett kontrakt, det gör man i stort sett aldrig. Oavsett hur svag spelarens prestation är, då pratar vi över längre tid. Håller inte spelaren måttet så måste man kunna bryta kontraktet och våga stå för det. Säga, vi var inte nöjda med vad han presterade hos oss och har därför valt att gå skilda vägar. Inte fasiken tappar man sponsorer osv för det, snarare tvärtom. Folk ser mer än vad folk i föreningen verkar tro.

  • Kommentar avatar
   Conta , 1 månad sedanSvara

   Ja en back och en forward till in i truppen räcker inte för att styra upp Frölunda. Såvida inte Sjöström signar Viktor Hedman och Connor McDavid.

    Kommentar avatar
    Marlowe , 1 månad sedanSvara

    En bra ide'! Gärna Mika Z. också!

  • Kommentar avatar
   Jack, 1 månad sedanSvara

   Vete fan om materialet e så jäkla dåligt som många verkar tycka.
   När roger säger att gruppen ej blivit så stark tillsammans och om du till Ex "bara" litar 80% på dina kedje kamrater så gör det troligtvis att spelarna gör saker som inte skall va deras arbetsuppgift. Det hjälper inte att en forcheckar om dem 4 andra inte följer efter osv.
   Någon sniper så kan det bli bra :)

   • Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Hinner inte svara på allt, men det sista kände jag var mer synpunkter (alltid välkommet!) än rena frågor till mig. Lyssna gärna på det 15 minuter långa snacket med Roger Rönnberg som nu ligger ute på sajten. Högst upp. En kvart orkar ni. Ger en bra bild av hur Frölundas tränare ser på saker och ting. Sedan kommer ni ha åsikter. Jag lovar. :)

    • Kommentar avatar
     Mackan , 1 månad sedanSvara

     Återanställ NUBBEN

     • Kommentar avatar
      Conta, 1 månad sedanSvara

      Mackan, det var det dummaste någon skrit här, Nubben fördärvade Frölunda totalt. Set borde vara skottpengar på fen jäveln wå när han passerar gränsen till Göteborg så smäller det.

      • Kommentar avatar
       Mackan , 1 månad sedanSvara

       Conta: Hotar du Nubben verkar otroligt dumt


       Lämna en kommentar