Frölunda i behov av en uppgradering – måste utmana igen


► När Roger Rönnberg kom till Frölunda 2013 gjorde klubben en nystart.
► Belöningen: två SM-guld, fyra CHL-triumfer.
► Jag tror det kan vara dags att trycka på resetknappen nu, starta en ny resa, se om det än en gång går att få ett toppen-svar på den spännande frågan: ”Vart är vi på väg?”
► 2021 behöver Frölunda en uppgradering.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Ovan, bilder från Frölundas kollaps i kvartsfinalserien mot Rögle nyligen. Under: Frölundas gildfirande 2020. Foto: C MORE (skärmdumpar) samt MATHIAS PELKONEN


PÅ MÅNDAGEN ÄR det tänkt att Frölunda ska återsamlas, börja granskningen av vad som gick snett under säsongen 2020/2021.

Om grundserien var svag (ännu en sjundeplats, åter soppatorsk efter nyår) så var sättet som Frölunda åkte dit på mot Rögle ett fiasko.

3–20 över fyra matcher.

Direkt pinsamt.

Rakapuckar.com bild

Det var ett haveri för klubben, och ni vet vad man gör efter sådana – man tillsätter en haverikommission.

Löser Frölunda detta internt? Här vilar, vill jag hävda, ett stort ansvar på Mats Grauers och övriga i styrelsen som måste se till att Christian Lechtaler, Fredrik Sjöström, Roger Rönnberg med flera vågar agera så hänsynslöst, ställa så tuffa frågor till sig själva som jag tidigare varit inne på, typ:

* Är det verkligen rätt att envist bara vilja spela på ett sätt? 
* Hur kommer det sig att vi inte längre får samma utveckling på spelare, att en del till och med söker sig bort?
* Varför kommer inte gruppen samman som förr?
* Tränar vi rätt? Gör det oss för tunga, för trötta?
* Är det bra med en enhetlig tränargrupp? Borde det finnas starkare, avvikande röster?
* Värvningarna, tittar vi på rätt spelare?
* Spelarna, vad är deras ansvar när så få av dem når personbästa?
* Målskyttet, nästan inga av våra spelare hotar målvakter på regelbunden basis. Vad gör de fel? Vad gör organisationen fel?

… med mera, med mera. Och låt mig upprepa från tidigare texter, det handlar inte alls om att alla frågor måste besvaras med ”sparka”, ”byt ut”, ”gör om”, verkligen inte, däremot måste man våga ifrågasätta precis allt, även om man känner sig säker på att vägen är rätt.

Rakapuckar.com bild

Är man trygg i sig själv, sättet att arbeta, så är tuffa frågor inget farligt.

När man börjar tveka kan de vara direkt livsnödvändiga.

Minns ni ihåg när Roger Rönnberg (och Robert Ohlsson, nota bene) år 2013 kom som ett yrväder till Göteborg, må han ha saknat ett Höganäskrus runt halsen?

Grauers och Rönnberg startade en ny resa för en klubb som länge förköpt sig på allt dyrt som en gång varit bra, kortsiktighet byttes mot långsiktighet, gamla mot unga spelare, juniorlandslagskopplingen utnyttjades till fullo, Skellefteås framgångsrecept kopierades, och Frölundas supportrar har fått vara med på en fantastisk resa.

Nu, efter att haverikommissionen genomfört sitt arbete, är det dags att starta en ny.

Med samma intressanta fråga: ”Vart är vi på väg?”

Om klubben gör det här på ett bra sätt kanske svaren än en gång blir gyllene.

På presskonferensen i onsdags sa Roger Rönnberg något som syftade på laget 20/21 men som faktiskt går att applicera på föreningen Frölunda just nu:
”Förmodligen tror vi att vi är skickligare än vi är, vi har inte anpassat oss till det lag vi är.”

Rakapuckar.com bild

Visste Rönnberg hur rätt på det han var? Här gäller ju även, menar jag, ”… till den klubb vi är.”

Två år av sjundeplatser, vikande utveckling, Frölunda är inte längre den motor, den ledande svenska hockeyverksamhet som man väl ändå får säga var fallet till och med SM-guldet 2019.

Det är i sig ingen skam alls, 2013–2019-resan är fortfarande enastående, ingen klubb kan konstant vara en vinnare, men jag tror det är viktigt för Frölunda att inse var man är, att den första resan nog har nått sitt slut, att det är dags att påbörja en andra.

Svansföringen har – med viss rätt – varit hög, inte minst vad gäller utveckling, träning. Nu är det dags att ta ett steg tillbaka, ladda om det metaforiska geväret, och det är då man behöver ställa alla de där frågorna jag tjatar om.

2013 la Frölunda om kurs, man satsade fräscht och fräckt och blev en vinnare.

2021 är verkligheten en annan, då behöver kursen anpassas därefter för att klubben ska kunna utmana igen.

Rakapuckar.com bild

Det här med ”plan B” var känsligt för Roger Rönnberg redan när Leif Boork lyfte ämnet 2014, för mig är det dock en styrka, inte en svaghet, att se att man ibland behöver ändra, modifiera, anpassa.

Jag tror inte Frölundas – eller kanske än mer, Roger Rönnbergs – sätt att spela hockey är fel per se, att det är omodernt, sönderläst att spela höghastighetshockey, jobba, forechecka, jaga. Stressa sönder motståndarna, vinna puck högt upp, det kommer alltid att ha fördelar.

Men att ha detta som enda väg, att inte se till vad som passar det egna spelarmaterialet bra, vad som passar motståndaren illa, att inte kunna spela mer schack med motståndartränarna (som i dag tycker det är lätt att läsa Frölunda), att anlägga ett slags my way or the highway-attityd, det tror jag är direkt livsfarligt. Sättet att tänka behöver vara bredare.

Skulle Roger Rönnberg inte vara villig att vika en tum här, då är det dags för Mats Grauers och styrelsen att agera.

Men ... nej, jag ser inte det hända. Rönnberg pratade i onsdags om ett ”bottennapp i sin karriär och Frölundas nutidshistoria”, jag tror han är villig att se över det mesta för att slippa uppleva något liknande igen.

Rakapuckar.com bild

Här och nu måste Frölunda ägna våren och sommaren åt att uppgradera hela jäkla systemet, inte kasta ut barnet med badvattnet men verkligen våga tänka om, tänka nytt där det behövs.

Se verkligheten i vitögat, se var man är.

Ny resa.

Nya utmaningar.

Nya framgångar?

***

Brynäs–HV71 i kväll. Skräckkvalet kan avgöras – Brynäs en seger från fortsatt SHL-spel.

Timrå–Björklöven, första ronden i allsvenskans final.

Häftig hockeysöndag – men varför i herrans namn måste båda matcherna börja 18.00? 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
43 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anders, 3 veckor sedanSvara

  Jag satt o kolla på en video på youtube igår med Rönnberg som heter 8-1. Den skulle han behöva se igen. Känns som han tappat den röda tråden lite de senaste

   Kommentar avatar
   Jesus , 3 veckor sedanSvara

   Är det ingen som har tänkt att det kan beror på Pandemin att stor klubbar Inte vil spela ett slutspel Det kostar mer en det smakar att gå vidare i processen ingen publik Vem kommer ihåg en vinnare för tomma läktare Serien måste man delta i Men inte slutspelet.

   Kommentar avatar
   KBA, 3 veckor sedanSvara

   Och du tror inte att det hade läckt ut om så var fallet?

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 3 veckor sedanSvara

  Kloka frågor, Frölunda kan ju använda den här texten som underlag för sin haverikommission...!

  • Kommentar avatar
   DD, 3 veckor sedanSvara

   Det är verkligen annorlunda tider nu. Finns så många klubbar som kan utmana. Istället för 3-4 toppklubbar är det nu 8-10 klubbar som kan vara där uppe och bråka. Skellefteå, en klubb med guldaspirationer, flertalet hemvändare från NHL, är på vippen att slås ut redan i kvarten. Fiasko om det händer eller inte? Tror absolut Rönnberg är ödmjuk nog för att lyfta på alla stenar och anpassa sig. Varför såg man inte piggare ut än sina motståndare om man har så grym fysik? Varför vinner man inte fler åkdueller och ser ut som man flyger? Varför förlorar man så många närkamper? Särskilt i de heta ytorna. Både framåt och bakåt. Varför gör man nästan aldrig mål på frilägen? Varför har man så dåligt skytte? Hur får man igång PP? Hur ska man bättre utveckla spelare? Varför är målvaktsspelet inte bättre än det är?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

    Absolut inget fiasko om Skellefteå åker. Absolut inget fiasko ATT Frölunda åkte. Sättet man gjorde det på, däremot ...

    Kommentar avatar
    Lars , 3 veckor sedanSvara

    Samtidigt tycker jag att åttondelsfinalerna är helt kassa och ger vinnarna av dem stora nackdelar och speciellt i år med 4 kvartsfinaler på 5 dagar. Nu tror jag inte att det spelade så stor roll i år då Frölunda borde haft lite fördel i början, men på sikt gynnas en motståndare rejält av att gå in utvilad i en bäst av 7 serie.

    Kommentar avatar
    Alex , 3 veckor sedanSvara

    Kanske, men när hände det sist att 3 av 4 kvartsfinalserier slutade 4-0 i matcher...?

    Kommentar avatar
    Stora Norrland, 3 veckor sedanSvara

    Nejdå, inget fiasko Om AIK åker ut. Den som vinner denna serie, Skellefteå AIK eller groko ställs då mot Rögle Bk, som förmodligen blir svenska mästare i år.

    Kommentar avatar
    Dif-fans, 3 veckor sedanSvara

    Stora Norrland: Tycker Skellefteå AIK varit det bättre laget mot Luleå. (förutom i lördags. Då de var bedrövliga. Men Luleå spelade grishockey. ) Skellefteå har ingenting att skämmas för om de åker ut i kvarten . De kommer att vara ett topplag under många år . Hörde Forsell säga i en intervju att de ska börja va självförsörjande igen. Alltså ta in sina egna och utbilda och utveckla dem . Så de kan växa in i A-laget. Men att det kan ta några år innan föreningen kan göra det fullt ut. En intressant intervju. Även för mig som har DIF i mitt hjärta. De i Skellefteå gör verkligen bra saker i föreningen!

  • Kommentar avatar
   Benji, 3 veckor sedanSvara

   Om Frölunda skall vara en klubb som utvecklar spelare så här vi ju helt kört i diket! Ingen i år har fått något större genombrott eller någon vidare utveckling. Vi har SHLs älsta trupp vem skall vi utbilda? Vi måste föryngra truppen och göra oss av med dyra föredettingar!!!

   • Kommentar avatar
    Olliver, 3 veckor sedanSvara

    Just övertron på, även hos mig, att bara vi får utslagsmatcher. lex Chlfinal-effekt. Så kommer spelet blomstra o gruppen att gå ihop.
    ’Bara vi plockar fram spelet från i höstas’ .
    Detta fick oss på fall iår delvis.
    Oj vad utspelade vi blev av Rögle. Pinsamt.
    Tror att ligan blivit mycket bättre senaste året.
    Där måste vi matcha i kvalite helt enkelt.
    Vi är för dåliga som trupp.
    Förr kunde Sundström o Mursak stå ut. Det gör de inte längre...

    • Kommentar avatar
     Mattias, 3 veckor sedanSvara

     Bra frågeställningar.
     Tyvärr verkar den mera defensivt inriktade hockeyn vinna mark. Skulle Luleå slå ut SAiK är det ju ännu exempel på det. Lag som Luleå och Örebro och i viss mån Växjö spelar så trist jämfört med Rögle, SAIK och FBK.
     Frölunda har offensivt anslag men är ändå trista då det saknas kreativitet.

     • Kommentar avatar
      Kålle , 3 veckor sedanSvara

      Klockren analys med tillhörande frågeställningar. Varför släpper man spelare som sedan blir tongivande i andra klubbar, Peterson, Rydahl, Söderblom, Widerström m fl. Något är fel.

       Kommentar avatar
       VF, 3 veckor sedanSvara

       Peterson lyckades inte alls i slutspelet. När de väl gäller presterar han inte, exakt samma med celarik, hvrivik, ashton osv Förstår inte varför alla gråter så mycket för han lämna Frölunda.

       Kommentar avatar
       Pupule, 3 veckor sedanSvara

       Man kan ju inte hänga en spelare baserat på ETT dåligt slutspel. Peterson hade en fin utveckling och en fin grundserie i Färjestad. EN spelare man borde haft plats för och satsat på kan man tycka (som center). Går man tillbaks till 18/19 så var han riktigt bra i slutspelet för oss.

       Kommentar avatar
       Kålle, 3 veckor sedanSvara

       +1 på den Purple

       Kommentar avatar
       Per, 3 veckor sedanSvara

       Jacob var bra i slutspelet när vi vann guld.

     • Kommentar avatar
      Airikr , 3 veckor sedanSvara

      Det där med målskyttet blir som en självuppfyllande profetia. Ingen känner sig hotad när vi kommer in i offensiv zon och målvakterna vi möter känner sig säkra, lugna och självsäkra. Det i sig för de svårare att göra mål på jämfört med om någon kommer in som är ett regelbundet hot. Det mentala spelar stor roll.

      • Kommentar avatar
       E23, 3 veckor sedanSvara

       Sammanfattning av problemet som exemplifierades tydligt i rögleserien:
       Frölunda har oerhört svårt att komma framför motståndarmålet.
       Motståndarna har oerhört lätt att komma framför frölundamålet.
       Fysik och attityd saknas. Teknik dito. Topparna finns inte.
       Krävs det att kontrakt bryts eller utlåningar görs - so be it.

       • Kommentar avatar
        Van Zandt, 3 veckor sedanSvara

        Jag hoppas sannerligen man har haft RR spelfilosofi som utgångspunkt när man har rekryterat spelare. Annars är det ju ett kardinalfel redan där. Sen att man släppt iväg som spelare som sedan blommat ut annorstädes är ju alltid svårt. Ett rent lotteri, men Jacob Peterson borde erbjudits en framskjuten position i laget. Det såg väl alla att han hade ett stort spel i sig. Rydahl däremot?! Svårt att klandra föreningen för att man bröt med honom, lång tid innan det blev utväxling. Ingen är synsk

         Kommentar avatar
         E23, 3 veckor sedanSvara

         Nja, Peterson fick spela med lasch, ser inte hur han kunde fått större roll.

         Kommentar avatar
         Janne2, 3 veckor sedanSvara

         Stor roll att lira med Lasch så klart men i 5/5 ställer det onekligen en hel del krav på defensiven.

       • Kommentar avatar
        Roger Frantzen, 3 veckor sedanSvara

        Varför nämner du inte Conny Evensson när du endå hyllar en viss tränare för mig är han professor i ämnet nerdekade lag?

         Kommentar avatar
         PA, 3 veckor sedanSvara

         Bra kommentar. Hyllning av en viss tränare har jag fått nog av

         Kommentar avatar
         Kålle, 3 veckor sedanSvara

         Evensson är den överlägset bäste vi haft.

         Kommentar avatar
         Manne, 3 veckor sedanSvara

         Ja. Tänk er Evenssons svarta ögon i båset. Då är det fan inte någon som vågar spela mjukt eller slöa runt ute på isen. Där kan man snacka om kravställning.

         Kommentar avatar
         Pupule, 3 veckor sedanSvara

         Manne; Håller med. Jag gillar verkligen Roger och det han har åstadkommit, men håller personligen Evensson högre. Kan Roger komma "tillbaka" efter två mindre bra säsonger, så ligger han bra till för att gå om.

       • Kommentar avatar
        Gunnar , 3 veckor sedanSvara

        Det var BARA målgörare som var problemet... Lasch och Rakshanin fanns tillgängliga efter att behovet var välkänt. Fy skäms VF... det gick som ni förtjänade. Släng nu inte ut barnet med badvattnet (som Kallio efter en dålig vår)... fixa problemet, så fixar Roger och killarna resten ????

         Kommentar avatar
         Janne2, 3 veckor sedanSvara

         Det var nog inte bara målgörare som var problemet, Lasch o Rahkshani var med om förra säsongens 7:e plats.

       • Kommentar avatar
        Bengt, 3 veckor sedanSvara

        Det gäller att få till den där ryggraden som är topp i SHL men inte riktigt slår sig in i NHL eller vill dra till KHL.
        Den kan man rida på och bygga runt i säg 7-8 år. Sedan behöver den ersättas med en ny och det är det som är det kluriga. Speciellt i dessa tider där både KHL och Schweiz finns att tillgå och NHL tar över betydligt större mängd med svenska spelare.
        FBK hade en fantastisk ryggrad från 79-92. 93-94 skulle Loob tillsammans med en oerfaren Mats Lindgren styra skutan vilket slutade i kvalserien.
        Nästa ryggrad blev Jönssonligan kryddat med flertalet trotjänare. Det höll i kanske 12 år.
        2008 startade KHL och efter är det betydligt svårare att få en bra ryggrad som håller i kanske 10 år.

        • Kommentar avatar
         Jan Westerberg, 3 veckor sedanSvara

         Tror att Frölunda har haft lite höga tankar om dig själva och under tiden de ägnat åt navelskådande så har andra lag kört om vad det gäller lagbygge och utveckling av spelare. En sjundeplats i serien två år på raken är nog ingen tillfällighet. Det är väl där vi är nu. Om ambitionen är att vinna guld så måste det till en nystart som du skriver. En klok person sa att ” -Om man inte har ambitionen och vara bäst så slutar man snart och vara bra”. Ligger något i det. Steg ett är att få in en toppenmålvakt.

         • Kommentar avatar
          Conta, 3 veckor sedanSvara

          En sak som oroar mig är att sedan nyår hackad3 Frölundas spel betänkligt, och Rönnberg bara malde på med floskler om att läxan skulle göras, vi vet vad vi skall göra bla bla bla. Lik förbannat fortsatte Frölunda spela på samma sätt, Elliot och Hjalmarsson fick massor av förtroende i powerplay och levererade magert. Flera spelare Rönnberg hade övertro på, gamla gardet. Varför gav inte Rönnberg mer förtroende till juniorerna. Varför ändrade man inte spelsätt något?
          Rönnberg var ju tjurskalligt envis, jag undrar verkligen om han kan ändra sig?

           Kommentar avatar
           Stora Norrland, 3 veckor sedanSvara

           Conta:" förtroendet för juniorerna" är ordet sade Bull. Där satte du huvudet på spiken. Förtroendet och försiktigt inmatchandet/ tränandet med a-laget var/ är en av huvudpelarna i AIK ' s guld 2013/14 och fortsatta framgångar efter det. Skit samma om vi åker ut mot groko I år. Det kommer en ny säsong till hösten , med juniorer som smakar och gjort erfarenheter o denna, milt sagt pgr av corona, ovanliga säsong. Och ,i mina ögon, borde indians och deras supporters tänka likadant. Med lite tur går Timrå upp.

           Kommentar avatar
           Conta , 3 veckor sedanSvara

           Ja tack för medhåll Stora Norrland, tycker det varit tråkigt att se juniorerna få så lite speltid match efter match och att gamlingarna i Frölunda fått obegränsat med speltid. Det var satsningen pp egna juniorer som gav Frölundas andra Guld 2003,men denna säsongen har utvecklingen av egna junior gått tillbaka. Rönnberg har haft övertro på gamla gardet och inte gett juniorerna förtroende i powerplay.

           Kommentar avatar
           Per, 3 veckor sedanSvara

           Saik har ju haft väldigt många och dyra spetsar. Det Örbäck knappast era junisar som gett er guld?

         • Kommentar avatar
          Mikael , 3 veckor sedanSvara

          Otroligt bra skrivet Henrik.
          Tror bara att det med att dom kommer vara "Oerhört kritiska" kan vi nog glömma, det kommer vara ungefär samma lag och system nästa säsong har hört av de flesta spelare man intervjuat: Vi tror på systemet........ nä har hört: Oerhört självkritiska. Innan. Jag tror Rogers ställning är för hög för att någon ska våga kritisera eller vara obekväm.
          Jag är inte alls säker på att Roger har mer att ge oss, Tror det är lätt att känna sig "säker och trygg" kanske måste till ett byte där..... Har ingen aning om vem, men NÅGOT måste ske, det duger inte med att " vi tror på systemet" längre... Det är agera som gäller nu.

          • Kommentar avatar
           Håkan G, 3 veckor sedanSvara

           Kanske man tror att man är bättre än vad man är, men det viktigaste är att man förstår hur bra motståndarna är. Lag efter lag tar in mer och mer spets. Det DIF man slog när man tog SM-guld senast är inte längre standarden man måste matcha för att vinna. Nu är det tex Rögled standard man måste slå. Det spelar ingen roll att vi tycker att vi är skickliga om motståndarna är bättre....

           • Kommentar avatar
            Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

            Intressant at HV, Frölunda var lagen som kanske hade den mest namnkunniga centersida inför säsongen.

            • Kommentar avatar
             Carnbäck , 3 veckor sedanSvara

             Tycker Rönnberg & co borde lägga upp en plan på att bli bäst i SHL på snabba spelvändningar

             • Kommentar avatar
              Mattias, 3 veckor sedanSvara

              Lyssningstips: Frölundabladet podd. En del intressant statistik. Och rättmätig kritik mot Gp:s usla koll på hockey och Frölunda.
              Håller däremot inte mer om synen på målvakterna. Statistiken visar att de var svaga. Inte för att det avgjorde men Rögle hade ofattbara dryga 18 procents skotteffektivitet mot Frölunda. Var femte skott gick in. Det gör det inte på Lassinanti

               Kommentar avatar
               anders, 3 veckor sedanSvara

               Jo i KHL gjorde det de men inte i Luleå pga att försvaret är bättre i Luleå. Utan försvar är det svårt för målvakter.

             • Kommentar avatar
              Manne, 3 veckor sedanSvara

              Murray i HV. Jösses så nonchalant spelare. Aldrig sett någon som bara glider runt och ser totalt ointresserad ut, som allmänhetens åkning på en söndag. Sätt honom på läktaren.

              • Kommentar avatar
               VF, 3 veckor sedanSvara

               Nu blev Berglunds straff miss ännu jobbigare...

                Kommentar avatar
                Daniel B, 3 veckor sedanSvara

                Mm. Jag hoppas hv håller sig kvar.

                Kommentar avatar
                VF, 3 veckor sedanSvara

                Spela sudden och kan åka ut SHL, fy fan vilken hemsk känsla i sudden!!

                Kommentar avatar
                Per, 3 veckor sedanSvara

                Båda lagen har bättre pp än oss.

                Kommentar avatar
                Daniel B, 3 veckor sedanSvara

                Måste vara oerhört jobbigt att vara supporter till något av dessa lag.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

                Nä, det har katastrofala pp. Hv något bättre men ändast skott som hotar. Aldrig inspel eller pass genom central linjen.

                Kommentar avatar
                Manne, 3 veckor sedanSvara

                Bra PP, absolut Per! Alla har bättre PP än oss.

                Kommentar avatar
                Per, 3 veckor sedanSvara

                Vi hade ju problem att komma in i zon och väl där sket vi ner oss och tappade pucken

              • Kommentar avatar
               VF, 3 veckor sedanSvara

               Timrå - Björklöven 1-4

               • Kommentar avatar
                #18, 3 veckor sedanSvara

                Vilken ångest det skall vara vid Vätterns södra strand. En felstuds och man spelar mot Väsby och Karlskoga nästa år.

                 Kommentar avatar
                 Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

                 De kan bli passerade av Tingsryd och Västervik i småland. Smålands femte bästa lag :)

               • Kommentar avatar
                VF, 3 veckor sedanSvara

                HV71 till allsvenskan

                 Kommentar avatar
                 VF, 3 veckor sedanSvara

                 Vilket jävla snyggt avslut

               • Kommentar avatar
                VF, 3 veckor sedanSvara

                kinnval kan vi värva, ruskigt skott och bra i pp

                 Kommentar avatar
                 ??, 3 veckor sedanSvara

                 Calgary Flames spelare.

                 Kommentar avatar
                 VF, 3 veckor sedanSvara

                 Kinnvall*

                 Kommentar avatar
                 Daniel B, 3 veckor sedanSvara

                 Wedin ser jag gärna i Frölunda. Förstår att han är eftertraktad men han har speed och är en bra avslutare.

               • Kommentar avatar
                VF, 3 veckor sedanSvara

                Herregud vad pengar de lagt på spelare så som Siikonen, Ilomäkii, Donovan, Murray, och nu tappar ca 25-30 mille för de åker ut SHL.

                 Kommentar avatar
                 VF, 3 veckor sedanSvara

                 Åka ut nu är e nog de värsta som kan hända, allt med denna pandemin. Svårt och bygga upp en ekonomi nu.

                 Kommentar avatar
                 Daniel B, 3 veckor sedanSvara

                 Ja, det kommer verkligen kännas ekonomiskt. Helt sjukt att hv åker ur..

                 Kommentar avatar
                 Per, 3 veckor sedanSvara

                 Hv har pengar. Mycket pengar. Och många sponsorer med ännu mer pengar. Och snart en ny ordförande som kommer styra verksamheten på ett bra sätt. Hv är tillbaka snart. Tyvärr.

                 Kommentar avatar
                 Manne, 3 veckor sedanSvara

                 Till säsongen 22/23 är de tillbaka i SHL.

               • Kommentar avatar
                Magnus, 3 veckor sedanSvara

                Lider med Hv

                • Kommentar avatar
                 VF, 3 veckor sedanSvara

                 - I dessa konstiga tider fick alltså ”restaurang-fansen” i Gävle, som sjungit genom hela matchen, lämna arenan när allt ska avgöras.

                 • Kommentar avatar
                  #18, 3 veckor sedanSvara

                  Med anledning av Henriks artikel så tror jag det är av yttersta vikt att man tar analysen efter årets säsong på allvar. Ni hörde Lillis, sen jul har vi haft svårt med målproduktionen. Är innerligt rädd för att vi är i HVs situation om ett år om inte problemen med målproduktionen tas på allvar i analysen.

                   Kommentar avatar
                   VF, 3 veckor sedanSvara

                   Problemet är att HV har bytt för mkt tränare de senaste, deras stomme är borta. Hv levde så mycket på sina spelare de fick ha kvar säsong efter säsong. När de fick bygga nya trupper då kom HV stora problem.

                   Kommentar avatar
                   VF, 3 veckor sedanSvara

                   Spelare som Törnberg och Sundh hade säkert kunna rädda kvar klubben. För mig är inte Önnerud en ledande lagkapten.

                   Kommentar avatar
                   VF, 3 veckor sedanSvara

                   Thörnberg*

                   Kommentar avatar
                   Manne, 3 veckor sedanSvara

                   Önerud :)

                 • Kommentar avatar
                  Mattias, 3 veckor sedanSvara

                  Gillar Didrik Strömberg. En backtuffing. Varit bra i de viktiga matcherna. Hade gärna sett honom i Frölunda om vi inte får "hem" Christian Folin.

                   Kommentar avatar
                   VF, 3 veckor sedanSvara

                   -14 i playoffen, tycker han gör för mycket misstag som kommer kosta oss massa poäng.

                   Kommentar avatar
                   Mattias, 3 veckor sedanSvara

                   Strömberg har -3 i kvalspelet. Ingen konstig siffra om ens lag förlorar fyra matcher och han mest spelar i defensiva situationer?

                   Kommentar avatar
                   VF, 3 veckor sedanSvara

                   sry mena grundserien**

                   Kommentar avatar
                   KBa, 3 veckor sedanSvara

                   Folin lär spela i KHL nästa säsong.

                 • Kommentar avatar
                  Julius, 3 veckor sedanSvara

                  Givetvis diskuterar Frölunda HVs situation och lyssnar på Lillis Ang deras situation med målskyttet. Hoppas verkligen BF kliver ned från sina höga hästar och fattar att det kunde varit vi. Livrädd för nästa säsong med denna enormt svaga trupp.

                  • Kommentar avatar
                   Oscar Myrberg, 3 veckor sedanSvara

                   Likt namnkunniga tränare, unga spelare, äldre mindre skridsko-skickliga spelare. När dessa blir avpolliterade finns utrymme för turn-a-round till hungriga och spel sugna, rätt betalda att göra jobbet som krävs. Man skall underhålla en publik. In med Mike Ford, en underhållare av rang! Never The less.

                   • Kommentar avatar
                    Gustav, 3 veckor sedanSvara

                    Ta hit Fredrik Forsberg!

                    • Kommentar avatar
                     Conta, 3 veckor sedanSvara

                     Synd om hv71, hade hellre sett att skådespelarna i brynas åkt ur.
                     Äcklig klubb brynas.

                     • Kommentar avatar
                      Gustav, 3 veckor sedanSvara

                      Samuel Ersson verkar inte erbjudas något nytt kontrakt med Brynäs. Känns som den bästa möjliga målvakten som vi kan få tag på.

                       Kommentar avatar
                       ??, 3 veckor sedanSvara

                       Blir nog Philadelphia Flyers för Ersson.

                     • Kommentar avatar
                      Robert L, 3 veckor sedanSvara

                      Någon i HVs trupp som skulle va intressant för Frölunda att värva?

                      • Kommentar avatar
                       Robert L, 3 veckor sedanSvara

                       Någon i HVs trupp som skulle va intressant för Frölunda att värva?

                        Kommentar avatar
                        Pupule, 3 veckor sedanSvara

                        Nej. :)

                        Kommentar avatar
                        Alfred , 3 veckor sedanSvara

                        Inte? Du skämtar va?

                      • Kommentar avatar
                       Danne, 3 veckor sedanSvara

                       Martinson och Wedin i HV är drömspelare till VF. Men dom lär hamna i KHL. Även Filip Sandberg skulle tillföra fart, intensitet till VF.
                       Problemet är bara risken med att RR fortsätter med sin hockeyfilosofi, så även ovan spelare blir "dumpa, jaga, spelasarghockeyspelare"... Precis som vi sett ex Sunken och Mursak i år bli.
                       Tror även det blir sjukt viktigt med en stabil 1e målvakt. Se bara Lassinanti i Luleå, som nästan ENSAM håller på att spela Luleå till semifinal. SAIK är en nivå bättre med Lassi är makalöst bra. Självklart i kombination med ett snuskigt disciplinerat försvarsspel så klart.

                        Kommentar avatar
                        Robert L, 3 veckor sedanSvara

                        Ja Wedin var väl den ende som hotade lite sist vi mötte HV

                        Kommentar avatar
                        Robert L, 3 veckor sedanSvara

                        Ja Wedin var väl den ende som hotade lite sist vi mötte HV

                        Kommentar avatar
                        Mr X, 3 veckor sedanSvara

                        Har också tänkt på Martinsson och Wedin. Men eftersom vi verkligen behöver klasspelare på både back- och forwardssidan, så funderade jag på om Martinsson och Wedin verkligen ingår i den skaran. Högst tveksam.

                        Kommentar avatar
                        Danne, 3 veckor sedanSvara

                        MrX: nåja, i jämförelse med våra mellanmjölkspelare håller dom definitivt ”klass. Sett varje match av HV-Brynäs och Wedin har gjort skillnad varje byte i matcherna. I ett uselt lag. Han utmanar, sätter försvararna på prov, varje byte. Våra forwards gör det kanske någon gång per match. Vissa knappt det. Men, jag hävdar fortfarande att mycket handlar om hur vi spelar numera och sista 2 säsongerna. Tidigare varierade vi oss mer och spelade rakare ibland, spelade oss genom mittzon och in i off zon. Hade iofs lite skickligare forwards att tillgå, men är ju en kombination av skicklighet och spelsystem.

                        Kommentar avatar
                        Mr X, 3 veckor sedanSvara

                        Sättet att spela på spelar så klart roll. Att Wedin gjort skillnad i ett dåligt lag säger inte så mycket egentligen, särskilt inte då Brynäs nästan var lika dåliga. Wedin är inte en dålig spelare, men förmodligen den toppspets man behöver. Att jämföra med våra befintliga spelare ger ju heller inte mycket :)

                        Kommentar avatar
                        Mr X, 3 veckor sedanSvara

                        *Förmodligen INTE

                      • Kommentar avatar
                       Peter, 3 veckor sedanSvara

                       Frölunda behöver börja med att ta in en ny fystränare. Utvecklingen inom frysen har gått framåt rejält de sista åren men Frölunda kör på i samma hjulspår. Hur länge har Perra varit där 15 år?

                       • Kommentar avatar
                        Pp, 3 veckor sedanSvara

                        O herregud vilken utmaning Frölunda har att lyckas bygga om till nästa säsong. Alldeles för många medelmåttor som behöver köpas ut.
                        Hade gärna sett Rosseli, Lasu och Torgersson i en checking-line som krigar och jävlas i varenda byte. Utan poängkrav. Det är nåt jäkla hittepå att Lasu sedan återkomsten hux-flux ska vara en poängspelare. Joel kan centra en tredjelina med Purre och Max vid sin sida. Sen behövs spets bredvid Mursak och spets bredvid Sundström om vi ska få det att lyfta. Så långt bort är vi idag.

                        • Kommentar avatar
                         Kjelle, 3 veckor sedanSvara

                         Vad är gemensamt för de klubbar som är kvar i slutspelet? Jo dom alla har en målvakt som gör de där extra avgörande räddningarna! Ryfalk, Fast, Enroth, Lassinanti och Lindwall. Dom som åkt ut hittills ha haft medelmåttig målvakter! Nu vet jag att en målvakt inte är allt men ett ordspråk är ”en bra målvakt är halva laget”!

                          Kommentar avatar
                          Danne, 3 veckor sedanSvara

                          Jösses ja, Lassinanti ensam räddar Luleå i kvarten! Självklart är det en kombination med backspelet/försvarsspelet, men jösses vilka avgörande räddningar han gjort! Sprider ett lugn till medspelarna, ite: "gör ni ert där ute så gör jag mitt här".

                        • Kommentar avatar
                         JK, 3 veckor sedanSvara

                         Frölunda vänder på alla stenar och kommer fram till att Materialarna skall bytas ut.
                         Total makeover.
                         Känns som ett sannolikt senario.
                         Och den nedåtgående trenden fortsätter 2021-22


                         Lämna en kommentar