Morning Mailbag #16 – därför vill jag inte tjata


► Måndag, Morning Mailbag – har ni redan snackat av er i helgen eller har ni mer att ge?
► Jag är redo. Kör hårt!

Rakapuckar.com bild

SÅ HÄR I efterhand kan det vara bra att förtydliga saker, en sådan detalj kan vara det jag såg en del av er högg på efter Brynäsmatchen (1–7), det här med att Frölundas Roger Rönnberg inte är en aktiv matchcoach.

Att jag inte skrev en roman om just detta, att jag inte ens gjorde någon stor sak av det, betyder inte att jag ändrat mig; jag är fortfarande en anhängare av att ibland ta en tidig time out när man ser vart saker är på väg – eller att göra om i laget för att ta sista chansen att skapa energi en dag när puckarna inte riktigt studsar rätt.


Men – vi vet ju att Roger Rönnberg jobbar mycket mer med förtroende, tror på sina spelare, litar på att de är bra förberedda, ger dem eget ansvar. Han är inte coachen som röjer runt, snabbt ändrar, spelar ut alla kort han har i rockärmen.

Norrbottningen har varit i Göteborg sedan 2013.

Han har en jäkla massa guld som backar upp sitt sätt att tänka – och lär knappast byta stil.

Rakapuckar.com bild

Jag är på den här pucken ibland, när tillfället är extra tydligt, senast tror jag det var efter 4–3-matchen mot Färjestad, men att gång på gång tjata och mala på om detta, jag ser inte riktigt nyttan av det.

Ni får helt enkelt köpa det.

Dessutom tyckte jag inte alls det var så uppenbart i lördags som en del av er ansåg.

Frölunda var fullt ut med i matchen till det där kontringsmålet som gav Brynäs 3–1. Skulle Rönnberg bytt målvakt i paus, skulle han gjort om i kedjorna? Tja, det kunde han förstås ha gjort, men givet att han tror fullt ut på det lag han tog ut kände han säkert att två mål ner med 20 minuter kvar inte var en omöjlig uppgift.

Det var det ju inte heller.

Rakapuckar.com bild

Men när Niclas Andersén gjorde 4–1 bara 2.09 in på tredje perioden, då var det god natt, jag kunde ha tagit gift på hemmaseger där och då.

I det läget, inte fasen var det någon rönnbergsk handlingsförlamning som var problemet. Det var spelarnas kollaps.

En annan grej är denna:

I går skrev jag om situationen med Emil Larsson och Oscar Sundh, dels försökte jag nyansera bilden (det är verkligen inte ”solklart” ditt eller datt), dels tog jag upp problemet med att domarna Sören Persson och Morgan Johansson höll fast vid ”ej utvisning” även efter videotitt medan disciplinnämnden (DN) slog till med straffet ”fem matchers avstängning.”

Det är en sjuhelsikes diskrepans, det. Knappast bra för SHL.

Lite skämtsamt, och för att hamra hem en intressant poäng, skrev jag:

”Om Persson och Johansson var rätt ute enligt SHL måste ligan ha väldiga problem med DN.
Om SHL istället tycker DN har rätt i sin bedömning, då måste ju frågan ställas om Persson och Johansson ska döma hockey igen innan de gått en kurs eller två.”

Rakapuckar.com bild

Några (jag såg det på sociala medier) trodde att min huvudpoäng i texten var att domarna skulle stängas av. Lite djupare än så hoppas jag de flesta läste. Jag ville mest visa på problematiken, ställa saker på sin spets nu när skillnaden tydligen kan vara så stor mellan vad domarna (anställda av SHL) och DN tycker.

Svenska domare står sig mycket bra i konkurrensen ute i hockeyvärlden, precis som spelarna. Viktigt att komma ihåg det. I SHL börjar det också bli bra mycket mer ordning på det här med slashingutvisningar, det ser inte ut som här – i allsvenskan.

***

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

Rakapuckar.com bild

***

Frölunda är spelledigt fram till lördag, intressant att se om man kan använda den veckan till att snacka sig samman, enas om lite klokare spel, lite rejälare spel på bortaplan.

Tre hemma, tre borta, fram till landslagsuppehållet.

Djurgården hemma på lördag, sannolikt ser vi ett lite mer ordinarie Frölunda då.


Kommer nu bara Mattias Norlinders test tillbaka med samma glada resultat som för Robin Alvarez så är det fullt möjligt att dessa två, plus Theodor Lennström och Johan Sundström är spelbara mot Djurgården.

Elmer Söderblom? Kanske. Linus Nässén? Tar nog lite längre tid. Men jag har inte stämt av med Roger Rönnberg, spekulerar mest. 

Lik förbaskat, ett mer ordinarie Frölunda bör det vara. Minus avstängde Anders Grönlund (armbågstacklingen), men där har ju Simon Edvinsson visat att han redan som 17-åring kan göra mer än godkända byten i SHL om det behövs.

Rakapuckar.com bild

Well, ska vi stanna där? Er tur i veckans Morning Mailbag. Jag lovar att finnas vid datorn/telefonen och svara, om inte omedelbart så i alla fall efter ett tag.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
18 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Ibland är det svårt med skriftligt kommunikation, speciellt om man inte läser så noggrant...
  Apropå det, inte dags för en Facebook-live snart? Det har inte förgyllt vår tillvaro sedan 3 juni. ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Lustigt, jag tänkte faktiskt på det i går. Droppen som urholkar stenen ...?

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

   Det är så jag jobbar... :D

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 månad sedanSvara

  Henrik. Jag förstår ditt resonemang ang. Rönnbergs "icke agerande" MEN hävdar ändå att det ta mig fan är hans uppgift att AGERA när det ser ut som det gör! Att han sen inte tror på det, skit i det, få det att se ut som man försöker iallafall.... Kalla det fejk eller vad som, nu ser det bara ut som att INGEN bryr sig. Vad skapar detta för inställning i gruppen,? Att detta är ok?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag förstår hur du tänker, absolut. Och som jag varit inne på ett otal gånger, utan att jag anser att coacher ska stå och skrika och röja runt oh kasta om vid minsta lilla motgång så känner jag nog att man kan spela ut de kort man har, när läget är rätt. Men att gång på gång skriva detta när vi vet att Rönnberg är en annan sorts tränare, när han har kunnandet, kvalifikationerna och meriterna för att backa upp sitt sätt, det blir rätt tjatigt, tycker jag. Alla vet vad jag tycker. Ni läsare kan få prata med varandra här. ;=)

 • Kommentar avatar
  Nickekondens, 1 månad sedanSvara

  En liten fundering från en som aldrig stått i ett hockeymål: Är det inte dags för målvakterna att börja stå upp igen? Förstår att man går ner på knä när det är stökigt med mycket folk framför mål, men varför går man ner vid frilägen? Alla (utom möjligtvis Frölundas) forwards skjuter ju högt när de får läge. Det syntes väldigt tydligt i senaste matchen när en Brynässpelare kom in på högerkanten och satte pucken högt vid närmaste stolpen. TV-kameran stod i samma vinkel som skytten hade och man såg väldigt mycket nät när Mattsson gick ner tidigt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det där är en intressant fråga. Hockeykännaren Szymon Szemberg för en kamp mot knästående målvakter på Twitter. Följ honom om du hänger där. Rent allmänt kan man ju säga att målvakter började spela mer knästående för att det ökade deras chans att rädda puckar. Många avslut är (var?) låga, det är (var?) för lätt att göra mål på upprätt stående målvakter, samt att en bra knästående keeper (med bra bålstyrka) orkar hålla upp överkroppen och även täcka en stor del av toppen av målet. Detta sagt så finns det givetvis tillfällen då målvakter går ner i onödan, när de lite för snabbt faller in i standardläget och öppnar för skickliga skyttar som kan trä in puckar under ribban. Som Leksands mot Frölunda. Som Brynäs mot Frölunda. Det här, förutsätter jag, är något målvaktstränare och målvakter jobbar med. Frågar du Szymon jobbar de inte hårt nog ...

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

  Ja, ny vecka och Susanne Pettersson får väl passa på och läka Frölunda själarna under den.
  HL, kanske vet Du någonting om - vad det blev av med Lotta Schelin?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Mm, hon har att göra ... Schelin, ja – det var ju något som Frölunda till stor del fick betalt av samhället som något slags arbetsmarknadsåtgärd, heller inget som var på heltid. Verkar som det tog slut, det där projektet. Verkar som. Jag erkänner villigt att jag inte har full koll.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Lotta har varit med en del i TV4/Cmore i deras fotbollssändningar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, det vet jag, men man kan ju göra fler saker. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Haha. Menade att det är där jag har sett henne. Har inte hört något mer.

 • Kommentar avatar
  Micke , 1 månad sedanSvara

  Vet du hur det går för lasch i Finland?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det går som vanligt – rätt bra. :) Tvåa i poängligan, 22 på 16 matcher. Laget Pelicans är trea i Liiga.

   Kommentar avatar
   Pippo, 1 månad sedanSvara

   22p på 16 matcher.

   Kommentar avatar
   JT, 1 månad sedanSvara

   Micke. Lasch är 2:a i poängligan 3+19

 • Kommentar avatar
  Petey, 1 månad sedanSvara

  Förlorar göra alla lag, men på det sättet Frölunda gjorde i lördags är inte godkänt överhuvudtaget enligt mig.
  Att Frölunda borta spel är så här långt in i säsongen är allt annat en bra känns inte bra! Visst vi vann mot ett corona drabbat Luleå som var oerhört bleka räknar jag inte in!
  Såg Luleå igår mot Färjestad och bara önskade! När hamnar Frölunda på den nivån som Luleå hade.
  Känner att Frölunda har en hel del att bevisa på bortaplan innan dom kan ta upp kampen med Rögle och Luleå som jag annser är dom två klart bästa lagen för närvarande i SHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, bortaspelet är onekligen något som Frölunda behöver ta tag i. Svårt säga mycket mer än så. Alla ser ju.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 månad sedanSvara

  Ja, matchen mot Brynäs har man kommit över och nu hoppas vi på en bra träningsvecka och en bra match mot DIF. Nu har man lugnat ner sig och jag vet att du HL har skrivit om det innan, just att kanske göra om lite under match. Jag menar inte att så fort det går dåligt en match så ska man röra om. Det är ju inte så många matcher man ändrar men just mot Brynäs kan jag känna att när dom gör 4-1 så skulle man tagit time out och bytt målis. Man kanske kunde ha ändrat om i kedjorna bara för att visa att man tror på en vändning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Efter 1–4 kände jag verkligen att det var meningslöst. Men jag förstår din poäng, en tränare ska inte känna så. Men sett till hur matchen blev så kände både tränare och spelare detta.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Jag kände efter 3-1 att det var kört. Och det är möjligt att spelare och ledare kände att det var kört vid 4-1 och därför man inte ändrade något. Det kan jag köpa och jag kan också köpa RR ledarskap. Han har ju några titlar och något bra gör han ju..:) Det kanske är våra supporterögon och känslor som går igång när det går tungt och då vill vi att det ska göras det ena efter det andra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag har stor förståelse för att man som supporter tycker det ska ageras mer i båset. Inte tu tal om den saken. Mer att jag inte orkar upprepa mig allt för ofta.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Jag kan tänka mig att du har flippat på en och annan coach till ditt lag Ipswich..:)

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Jag hade lite svårt att förstå när Rönnberg i intervjun efter matchen pratade om några spelare som inte var "med i matchen". Det finns ju en bänk i det läget. Att inte markera mot nämnda spelare utan beklaga sig efter känns märkligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Länge sedan det gick att följa så intimt, se alla matcher har aldrig varit möjligt, fotboll dessutom helt annan sport, så ... nä, det var länge sedan, som bekant. Sedan är jag ju en så lugn och stillsam människa. ;=)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Medhåll, Pupule.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen , 1 månad sedanSvara

  Det är signalerna, värdet man skickar ut. Varje säsong 3-4 likgiltiga bottennapp där ingen bryr sig (som det ser ut utåt iaf) Rönnberg spelar nån sorts Allan-Ballan i båset, hörde rykte om att han dansade i båset vid underläge i helgen?! Nåväl, då hade jag redan stängt av. Just det jag menar, dessa signaler blir till slut en sanning. Man skiter i vissa matcher i grundserielunken som supporter.
  Själv tycker jag man ska ha utgångspunkten att varje ny match är en ”happening” för supportrarna, chans att vinna nya fans. Man förlorar alltid matcher, men gör det med stil. Man behöver inte skämma ut sig ett antal ggr varje säsong. Pinsamt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Den där dansen tror jag var lite skämtsamt vid slutet av första perioden, har för mig det stod 1–1 (kan ha varit 0–1), Rönnberg ville ha en fasthållningsutvisning på en Brynässpelare, visade detta med sina händer, samtidigt spelades en låt i högtatalarna, och så blev det som det blev.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

   Ok, då var nog jag o hämtade kaffe, fimpade vid 1-3 då förstod man att det var en sån dag igen. Det är med en sak, om Rönnberg använde energin han lägger på domaren till att mana på sina spelare ist så hade det varit betydligt klädsammare....

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Enig med dig Smögen. Detta med bottennapp är en ren inställningsfråga och ingenting annat. Att åka på 7-1 i röva uppe i Gävle mot ett skakigt och svagt Brynäs, det är för dåligt. Sedan kan man prata om en dålig dag osv. Hade alla gått in med bra inställning till matchen och gjort jobbet så hade matchen vunnits, så mycket bättre än Brynäs är vi. Nu såg det lojt ut och 1-0 efter ynka 6 sekunder säger mycket. Att man inte är redo, man är inte med. Visst, man spelade upp sig - men att sedan sjunka som en sten är inte bra. Jag vill se ett stopp efter 4-1 framförallt i början av tredje.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 månad sedanSvara

  Inte för att kasta sten i glashus men om VF hade legat i nedre delen av tabellen så tror jag resultatet och inställningen mot Leksand och Brynäs sett annorlunda ut. I min värld slår alltid motivation klass när i en sån jämn serie som SHL. Vi har ju hört ordet läxa många gånger de senaste säsongerna när VF förlorat stort mot "sämre" lag men är inte rätt ord att använda motivation. Det är ju den som saknas och är det inte Rogers uppgift att den finns hos spelarna?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Du kan förstås ha en poäng. Tror dock inte inställningen är felaktig från start, att någon tror att Brynäs är ett lätt lag att besegra, herregud ... det skiljer så jäkla lite mellan lagen, och Frölunda med få naturliga målskyttar måste jobba så oerhört hårt, långa anfall, skapa tryck et cetera, för att vara framgångsrikt. Jag tror mer på att som mot Oskarshamn borta, som Brynäs i lördags, när man får ha pucken en hel del, man trycker på för att göra mål, känner att det är nära, då gäller det att spela med smartness, inte blotta sig. Sedan kommer det alltid matcher som Färjestad, som Leksand, när benen inte riktigt är "där", så är det för alla lag.

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 1 månad sedanSvara

  Har med intresse följd snacket efter Gävlebesöket i lördags. Fick en sån där obehagskänsla vid första målet. Elliot missar helt sin gubbe och Mattson agerar lite överraskad. Det var ett hungrigt och agerande Brynäs och ett till synes trött och reagerande Frölunda. Att siffrorna rullar iväg ser jag som ett uttryck för Brynäs spelglädje och kämpaglöd, samtidigt som Frölunda agerade uppgivet. Ungefär som det kändes hemma i soffan. Angående Rönnbergs agerande så måste vi nog hacka i oss att han är just precis som han är, precis som alla vi andra är som vi är. Jag gillar inte alltid hans agerande, men jag gillar att han jobbar efter sin idé om hur saker ska göras. Klart att han känner stormar, men han står rakryggad, och det går ju som sagt inte att snacka bort hans framgångar. För övrigt tycker jag att Grönlund kom för billigt undan. Den armbågen är inte snygg, den hade absolut inte alls behövt komma upp där. Nu blev det gudskelov ingen skada, vad vi vet, men det kunde ha gått riktigt illa. Inget bra sätt att ta ut sin frustration. Så tänker jag att vi minns raset hemma mot DIF för några år sedan, och hur det slutade den säsongen. Det var inte i lördags vi missade bucklan, lika lite som att det var mot Oskarshamn vi vann den. Laget lärde sig nåt, lita på det. Dessutom, det som hände ger en grund för en vital diskussion där hjärta och hjärna krigar. Spännande kapitel väntar...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Många kloka tankar. Känner inte att jag behöver (eller kan) tillföra något. :)

 • Kommentar avatar
  E23, 1 månad sedanSvara

  Tycker mig ana att RR gärna ser Sunny med Ehn (och geniala Carlsson), som en blivande "andralina". Synpunkter på det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tror inte RR ser någon kedja med nuffra före om jag ska vara ärlig. Men om du menar att han vill sätta ihop Carlsson med Sundström och Ehn ... ja, det kan nog stämma. Fast ... jag vet inte ... när JVM kommer blir det ju lite "ta de gubbar som finns och tota ihop dem så bra det går", så vi får se. Men visst, det här skulle kunna vara en sådan enhet.

 • Kommentar avatar
  Göran A, 1 månad sedanSvara

  Sällan eller aldrig har ett matchuppehåll kommit mer lämpligt för mitt kära Frölunda.
  Mental träning torde stå på den dagliga träningen
  Behovet i laget är stort.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Finns en del att ta upp, ja. Men varje gång frågan ställs är svaret det samma: den mentala träningen pågår hela tiden, inget som görs extra för att man förlorar, och så vidare. :)

 • Kommentar avatar
  Tobias , 1 månad sedanSvara

  Vet inte om jumbotron saken svarats på, inte kollat den andra tråden men den skiten stör mig o speciell när det kommer till Örebro där det inte är första gången den klubben är inblandad i att ha ihjäl motståndare.
  Men vem ansvarar för repriserna på den o är det någon skriven regel att det skall visas igen så domarna skall se eller hur funkar det med tanke på att slapp rövarna i Behrn inte gav domarna chansen

   Kommentar avatar
   Christoffer , 1 månad sedanSvara

   Enligt Sanny och Svensson podden så skall en repris visas en gång och det är krav, men sen inte mer ( för att inte elda upp publiken ). Tydligen var det en annan situation i den matchen med högklubba som inte heller visades. Hoppas att det blir någon form av straff / tillsägelse.

   Kommentar avatar
   Tobias , 1 månad sedanSvara

   Kanon.. Tack för svar :) E rätt säker på att hade det varit Kovacs som låg där hade man vevat situationen så många gånger att bilden försvann till slut

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, rent generellt är ju klubbarna (inte alla) mer pigga på att visa saker när hemmaspelare drabbats. Sedan, det där med repriser var i alla fall tidigare en rekommendation, ingen regel, inget man kunde straffas för om man inte följde. Möjligt att det ändrats då, Johan brukar ha koll. Men jag är fundersam vad gäller straffmöjligheten.

   Kommentar avatar
   Petter, 1 månad sedanSvara

   Fast regeln/rekomendationen har iallafall tidigare varit att man får visa en situation max en gång. Inte att man måste va? Sen att man skulle veva en repris där Kovacs blivit utsatt för nått massa gånger (för att försöka påverka domarna?) är ju bara löjligt. Om Örebro väljer att inte visa repris på en situation där det ligger en medvetslös spelare på isen, som kan vara allvarligt skadad, så tror jag knappast de bryr sig om vad Sanny Lindström o co tycker. Sen var ju domarna ändå överens om att de tagit rätt beslut efter matchen, efter de sett situationen igen. Så vad en repris på jumbotronen hade haft för betydelse förstår iallafall inte jag. De är ju fyra domare på isen som dömer. Ska de dra ner repriserna på jumbotronen i slow-mo också då?

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 månad sedanSvara

  Matchstarten i Lördags mot Brynäs började alarmerande illa,Elliot dräller med puck och bang så gör Brynäs 1-0 efter ynka 6 sekunder.
  Det tycker jag visar att spelarna inte var helt fokuserade,var timeoutläge redan här och fråga laget vad fan dom sysslar med?
  Vidare Rönnberg är en kompetent coach,han har fått Frölunda att bli ett mycket framgånsrikt lag.Men en sak har han totalt misslycats med,han har inte lyckats ta död på den hybris som drabbar laget på tok för ofta.Man gjorde bästa matchen för säsongen borta mot Luleå
  och vann med 2-0,sedan hemmamatch i Scandinavium mot Färjestad.
  Vid ledning 4-1 för Frölunda slog hybrisen till och man började slarva,till slut vann med 4-3 med ett nödrop.
  Sedan bortamatch mot Linköping,ledning 2-0 för Frölunda efter 1a perioden.Frölunda trodde dom vunnit SM-Guldet och yrvakna höns i början av andra,tidig reducering av LHC till 1-2.Frölunda höll undan och vann med 3-1 men kunde gått illa igen.
  Nu senast 4-1 mot Oskarshamn och man tror återigen att Guldet är säkrat och man kan åka in på en skridsko i Gävle och vinna matchen.
  Under detta lägliga uppehåll är det ta mig fan på tiden att Rönnberg raderar denna jävla hybris.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag tror, som jag svarade någon annan, faktiskt inte att det rörde sig om hybris från start. Jag gör verkligen det. Ett elliottskt felpass är inte nog för att få mig att känna så. Helt jämn match fram till 3–1, problemet är ju att Frölunda rasar som ett jäkla korthus efter det.

   Kommentar avatar
   Conta , 1 månad sedanSvara

   Ja själv kändes det otäckt med sådan svag matchinlednig

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  Har man släppt pucken är man egentligen inte tacklingsbar. Vore rimligt internationellt går det mot det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Fast så kan man ju inte resonera. Blir ju alltid en gränsdragning, alltid en bedömningsfråga, hur långt EFTER det att du släppte pucken kom tacklingen, en tiondels sekund, fem tiondelar, en hel sekund? Man kommer aldrig undan bedömningsproblemet.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Nej, det är en bedömningsfråga. Enligt regel 56 så skall spelaren bedömas vara i en försvarslös position eller allmänt försvarslös pga att man har slappnat av för att "late hit" skall utdömas. I vanlig ordning, vilket även försvårar för domarna, så finns det ingen glasklar gränsdragning, utan de måste bedöma från fall till fall, vilket kommer göra att emellanåt blir det fel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Precis. Vi kommer liksom inte ifrån det.

   Kommentar avatar
   Petter, 1 månad sedanSvara

   Sundh släppte pucken 0.36 sekunder innan han blev tacklad enligt nån uträkning. Pucken studsade dessutom tillbaka mot honom då det var en dålig pass eller vad man ska kalla det. Därför han tittar nedåt, mot pucken, och inte mot motståndarna, tycker jag det ser ut som. Hans lagkamrater borde sett till att det inte var tre Örebrospelare mot en I ärlighets namn. Men late hit är ju väldigt tveksamt tycker jag.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  VM och OS resonerar man så. Självklart är det alltid en bedömning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Regeln om late hit tillkom för att tydligare markera att icke puckförande spelare inte ska tacklas. Ingen säger emot dig i själva sakfrågan, Herr Lakers. Poängen är att det alltid kommer vara en bedömningsfråga.

 • Kommentar avatar
  Mattias L, 1 månad sedanSvara

  Ingen fråga från min sida i dag, mer bara ett tips till alla som har tid och lust att se CMores dokumentär om ”Miracle on ice”. Fascinerande, skrämmande och intressant att se Sovjets hockeyhistoria. Välinvesterad tid, tycker jag!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Den har jag kvar att se i sin helhet. Bra tips.

 • Kommentar avatar
  TL, 1 månad sedanSvara

  Mycket teorier om senaste tiden. Är det inte så enkelt att dom varit fysiskt trötta, slutkörda?Tycker energin försvann efter 1a perioden i Linköping sen har dom inte riktigt återhämtat sig efter det. Kanske tränat hårt plus spelat många matcher på sistone. En veckas uppehåll passar perfekt nu. Det som gör mig lite orolig är paniken som infinner sig i HELA laget när det inte riktigt blir som dom har tänkt sig. Men är kroppen trött brukar även skallen bli trött och då blir det mycket misstag. Hoppas på pigga ben mot DIF!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Så nedtränade kan de knappast vara, spelarna. Inte haft värre program än andra. Men jag reagerar också på svårigheterna att klara av när det går emot.


Lämna en kommentar