Kan CHL-finalen kickstarta en Frölundacomeback i SHL?


► Kan en triumf i CHL ge Frölunda en katapulteffekt i SHL?
► Kan det här att fullt ut kunna fokusera på en liga ge ett lyft – eller har det kanske aldrig ens varit ett problem?
► Era gissningar är så goda som mina.
► Final mot Red Bull München i morgon. En matchfri vecka på det, och sedan är det dags för Frölunda att hitta vinnande vägar i ligaspelet.
► Måndag. Morning Mailbag. Låt oss snacka hockey.

Rakapuckar.com bild


SÅ HÄR LÅNGT har Frölunda spelat in 2,3 miljoner kronor, inga stora pengar för en hockeyklubb, enligt klubbdirektören Christian Lechtaler var det ungefär vad som krävdes för att gå jämnt upp.

Resor, charterplan, arenahyra … finns utgifter, förstås.

Tror nog ändå en viss vinst är gjord, månne försumbar, men två och en halv miljon rakt in i kassan, det är rätt bra pengar, det.

Då krävs seger mot ett starkt Red Bull München.

Görligt? Klart det är.

Laget från Bayern slog med möda ut Calle Klingbergs Zug i åttondelsfinal, mot Malmö i kvartsfinalen krävdes det övertid i den avgörande 5–5-matchen nere i Skåne.

Finns viss skadeproblematik hos Red Bull München också, ser jag; toppspelarna John Mitchell och Maximilian Kastner har trassel. I gengäld tar ju landslagsmålvakten Danny aus den Birken det mesta han får emot sig, ligans bäste keeper – tveklöst. En toppmålvakt i Europa.

Garanterat den med coolaste namnet!

Nå, Frölunda kan hitta sätt att förlora matcher också, det vet ni.

Rakapuckar.com bild

Med risk för att verka klyschig: en final, en match … det kan nog gå lite hur som helst, detta.

Viktor Ekbom, det har ni kanske koll på, möter sin gamla klubb i final. Japp, Falköpingskillen tillhörde EHC München 2012/2013, just före det att Red Bull gick in och pumpade in en jäkla massa miljoner.

München har tre raka titlar i DEL. Så bra var den en gång konkurshotade klubben inte på Ekboms tid.

För Frölundas spelare gäller att helt koppla bort alla inhemska SHL-problem, fullt ut fokusera på att vara ett starkt CHL-lag som har chansen att ta en titel.

Hur många sådana vinner en spelare i sin karriär? En del gör det aldrig.

När Sebastian Stålberg och de andra snackar om hur mycket de brinner för CHL – till skillnad från många supportrar – är det just av den orsaken. Man spelar för att lyfta bucklor. Tisdag kväll finns en jättechans.

På något sätt tror jag den här matchen funnits med i medvetandet hos spelarna, jag ser det inte som en ursäkt för SHL-förluster, Ryan Lasch påpekade förut att ”vi har klarat det förut”, men lik förbaskat känns det som att när CHL är över … då finns ett enda mål:

Börja vinna SHL-matcher igen. Genom att:

Hålla ihop i 60 minuter, få stopp på dessa genomklappningar, bevara förmågan att spela power play,

Rakapuckar.com bild

Ekonomiskt är det bra att vinna i morgon. Mentalt ger det förstås en kick. Men man kan nog lika gärna se att en förlust föder något slags revanschlust inför fortsättningen i SHL.

I alla fall lär spelare och ledare vilja vända det på det viset.

Vad tror ni? Ser ni fram emot CHL-finalen? Jag gör det – framför allt för att över tusen tyskar väntas hit och göra matchen i Scandinavium (glöm inte) till en fest.

Behöver Frölunda en seger för att kickstarta resten av SHL-kampanjen?

Vad tror ni förresten om den?

Gör en slutsåld final något för ert framtida CHL-intresse?

Slänger ut frågorna, bara. Ni tar som vanligt upp precis det ni vill. Jag försöker svara på så mycket jag hinner.

Välkomna till ännu en Morning Mailbag.  

Förresten: minns jag rätt är det 50, 60 länder som TV-sänder CHL-finalen, att gå långt i turneringen sätter rätt mycket klubben (och staden!) på kartan, att triumfera i finalen än mer så. En Frölundavinst i morgon kväll har betydelse, tro inget annat.

***


Så här sitter vi i Kinnarps Arena, så här långt bort är andra målet, det där HV71 gjorde tre mål på 1.25 i lördags.

Det är en delförklaring (men absolut ingen ursäkt) till min pinsamma miss i lördags.

Brandon Gormley (36) var backen som var överambitiös och gick bort sig vid HV:s 3–1, inte Jonathan Sigalet (56).

Vi har en TV-skärm på väggen i Kinnarps, jag borde försökt se där, jag borde dubbelkollat i en paus, jag vet ju att man tyvärr ser mycket sämre live än via TV:n, men i stressen glömde jag.

Var säker på att jag såg skägg och 56. Det var skägg och 36.

Jag ber er om ursäkt. Jag ber Jonathan Sigalet om ursäkt.

Rakapuckar.com bild

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

***

”Ny varning – snöoväder i väst” skriver Västnytt just nu. Hoppas lirarna från München hinner landa i tid.

Eller så är det som när SMHI varnar för storm i Göteborg. Det blåser lite mer än vanligt, bara. Här är ju vind en konstant.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 år sedanSvara

  Jag är lite inne på det du säger om att man omedvetet haft finalen i tankarna. Det räcker att man går ner sig en ynka procent och då torskar man. Förutom en svacka i första så tycker jag man gör en bra match borta mot hv. Skillnaden var väl målvaktsspelet. Hv:s målis räddade bl a rhetts drömläge medans JG tyvärr inte kunde rädda sitt lag. Hade JG och jm haft spelet dom hade i höstas så hade vi vunnit detta. Men men, vad tror du om valet av målis imorgon?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   En frisk Johan Mattsson var ju valet redan mot LHC borta, han och JG hade triggat varandra i den bästa av världar. Men nu ... att Mattsson skulle gå rakt in i en CHL-final, att han och ledningen skulle vara så säker på att migränproblemen är borta, att en eller två träningar är nog för att spela ... jag har svårt att se det.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Ok. Få se imorgon. Skulle inte bli förvånad om jm står. Sen tror jag också som du att när båda är friska så triggar man varann och man bet att man måste prestera för att spela.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Framför allt att man kan matchvila och träna bra emellan. Det är fördelen med två jämna målvakter.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Sen är det lätt att skylla på våra målvakter när vi släpper in mycket mål men som du och andra säger så är försvarsspelet inte lika bra som i höstas. För inte är det bara målvakterna som gått ner sig, eller? Jag tror på en kombo av försvarsspel och målvaktsspel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tycker inte målvakterna gått ner sig speciellt mycket. Knappt alls, om jag ska vara ärlig. Och Mattsson har ju knappt spelat ... Tittar man på matcherna där JG storspelat, alltså gjort räddningar man hajat till för eller stängt igen i tajta situationer (och Frölunda sedan vunnit, det är ju ofta då en målvakt uppmärksammas), så är det när laget spelat ett bra försvarsspel, plockat kroppar och klubbor framför honom, inte släppt till frilägen, sidledsspel etc.

   Kommentar avatar
   Sothöna , 1 år sedanSvara

   Bättre än att spela en formlös JG...

   Kommentar avatar
   Sothöna , 1 år sedanSvara

   Bättre än att spela en formlös JG...

   Kommentar avatar
   Sothöna , 1 år sedanSvara

   Bättre än att spela en formlös JG...

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Dom har kanske inte gått ner sig men dom vinner inga matcher som de gjorde i höstas. Hoppas jm är fit for fight snart så det blir en konkurrenssituation. Tror båda skulle tycka det är bra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vad jag menar är att JG vann inga sådana här matcher i höstas heller, han tokräddade inte med sidledsförflyttningar (HV), tog inte skott när skyttarna kom nära och fick direktskjuta (Djurgården), han var en bidragande orsak TILLSAMMANS med försvarsspelet. Hade Frölunda släppt till så här så hade folk skällt på JG lika mycket då. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   HL, detta är ingen kritik mot JG eller jm. Kommer du ihåg Lule borta och fbk borta? Där var det 2 segrar och då tog JG i princip allt. Han gjorde några idiotföddningar. Då vann han matcher. Det är dessa räddningar man saknar nu. Sen hade det kanske inte hjälpt alla ggr men då var väl försvarsspelet bättre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag förstår, menar inte att du kritiserar, vill mest poängtera att när målvakterna framstått som väldigt bra (och förstås också varit bra) så är det också för att försvarsspelet varit tryggt, stabilt, "hjälpsamt."

 • Kommentar avatar
  TP, 1 år sedanSvara

  Jag är lite intresserad av försvarspelet igen, finns bara tre lag som släppt in fler mål än oss Timrå-Örebro-Mora. I början av säsongen hyllades försvarspelet och det skrevs att det var tack vare det som målvakternas statistik var så bra(Då hade vi flest skott mot oss i farliga ytan). Nu har Mv statistiken rasat och vi släpper in fler mål, samtidigt har vår statistik i farliga ytan blivit lite bättre. Hur hänger detta ihop? Jag tror grunden till att vinna i år är att försvarspelet blir bättre, vi kan inte ligga på så många insläppta mål som vi gör nu och tro att med årets lite trubbiga lag framåt ska kunna göra 4-5 mål per match för att vinna. Du som ser träningar osv, jobbades det mkt extra på försvarspelet som måste upp eller läggs det mkt fokus på PP och liknande. Och håller du med i mina observationer?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   På sistone mycket fokus på PP. Jag har inte sett statistiken gällande avslut emot i farliga ytan, men rent generellt tycker jag Frölunda ett tag varit mjukare i kamperna framför mål, i närheten av mål, än man var i början av säsongen. Dessutom ger man nu upp spelvändningar på ett sätt som man inte gjorde tidigt i höstas. Det är oroväckande. Behöver förbättras.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Ser fram emot finalen imorgon, en utsålt arena, finns alla förutsättningar för fest. Tror det är skönt för spelarna när CHL är över, kan ändå bli lite splittrat. Fysiskt är det nog inga problem, men mentalt med de påslag som behövs för att vinna varje match numera kan vara jobbigt. Tar du reda lite mer om Red Bull, lite information innan matchen är välkommet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är presskonferens i kväll, kör lite om Red Bull då, eller möjligen tidigare.

 • Kommentar avatar
  Benny, 1 år sedanSvara

  Är det ingen spelare på ingång?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du menar om Frölunda ska förstärka laget före 15/2? Tja, tiden börjar rinna ut ... vi får väl se. Elva dagar kvar. Jag återkommer till det jag skrivit förut: det dräller inte av bra spelare på marknaden, sådana som kan gå in och göra laget bättre. Så vi får helt enkelt vänta, ge oss till tåls.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  God morgon!
  Jag tror att det kan vara så att det har tagit energi och fokus från SHL-matcherna med CHL i bakhuvudet…
  Frölunda har ju alltid tydligt uttryckt att CHL är viktigt för dem och vi har ju utsåld arena för finalen. Såg att man hade satt upp flaggor runt Scandinavium med reklam inför matchen. Visar ju även de utanför hockeybubblan att något är på gång.
  Jag tycker det ska bli kul, men när spelet hackat känns det även nervöst… Nu såg ju spelet bättre ut i lördags även om fortsatt inga poäng…
  Många supportar säger att de inte bryr sig, kallar det för ”träningsturnering” ”Kalle Anka cup ” och liknande. Det står dem ju givetvis fritt, men det är ju fortfarande Frölunda som spelar!
  Målvaktsituationen sätter lite myror i huvudet. JG börjar kännas sliten, men finns ingen att byta med?
  Är Mattsson fit for fight igen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Svarar dig som Daniel ovan: jag har svårt att se att Mattsson, utan att ha hunnit träna riktigt bra, utan att ha matchtestat för att se hur huvudet klarar matchpåslag, ska gå rakt in i en stor final. Men vad vet jag ...

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Jag säger inte att Mattsson måste starta, men om något går snett skulle det ju kännas bra om han byta med JG...

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Det är en "träningsturnering". Kostar pengar och ger inte så mycket in. Måste vinna för att överhuvudtaget gå lite plus.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Men så tycker ju inte Frölunda.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Nej. Men faktum är att det försämrar resultaten i SHL, då det tar mycket på spelarna med resor osv. Det kan de inte komma ifrån.

   Kommentar avatar
   Peter , 1 år sedanSvara

   Vinst i morgon ger nästan 8 milj

 • Kommentar avatar
  Elden , 1 år sedanSvara

  Har fortfarande svårt att ta chl på allvar, det pirrar inte i mig som det brukar göra när det är slutspel, känslan rakt genom när man pratar med supportrar av andra klubbar är känslan att chl är plast-turnering, pliktskyldigt går man dit men de kommer ju inga tårar av glädje som när vi plockar hem le mat

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag har tidigare varit inne på det, CHL kommer nog aldrig betyda lika mycket för fansen som för spelarna, och inte heller för dem är det samma sak som att vinna inhemska ligan. Men det är STORT för Frölunda, det vet vi, och möjligen kan det få fans att känna att en final är något att ta på allvar.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Hur kan det vara stort för Frölunda men inte för de flesta andra lagen? Tex när motståndarna ställer över sina bästa spelare i ett CHL-slutspel? Ofattbart

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inte stort "för de flesta andra" stämmer ju inte. Det var EN klubb som gjorde så. Majoriteten tar självfallet CHL på allvar.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Svårt att veta såklart, men ser man till svenska klubbar känns det ganska ”kallt”?

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Vad jag kan minnas så har väl inte spelet lyft efter seger i CHL? Kan dock tro att det är viktigt med vinst och att få lyfta en buckla är ju alltid positivt. Är det inte så att VF annars brukar vara sämre direkt efter uppehåll? Oavsett måste man ju hitta ett sätt att undvika dessa dippar som sänker dem i många matcher annars är en slutspelsplatsen i fara.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   På det sistnämnda svarar jag: JA. :)

 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  CHL blir aldrig rumsren utan KHL lagen, sedan kan jag tycka att det är en hel okay företeelse.
  En vinst är självklart bättre en förlust i det läget Frölunda befinner sig i nu, men att spelet i år har pendlat upp och ner har inget med CHL att göra.
  Jag önskar av hela mitt hjärta att Frölunda vinner i morgon, det kan ge den kick som laget behöver!
  Men en förlust i detta läget! Det kan bli avgörande om det blir slutspel eller inte.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du tror att vinst/förlust spelar så stor roll? Spännande!

 • Kommentar avatar
  Christoffer, 1 år sedanSvara

  Det är väl bara att konstatera Leman..
  Vi fans hade från start rätt. Det va en sån här säsong vi hade räknat med. Att spetsen är för dålig. Att göra målskytrar av grovjobbare inte fungerar. Detta måste väl Frölunda med inse nu? Att det va ett felsteg?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag vet inte om sådana slutsatser kan dras tidigt i februari bara på grund av några förluster. Topp 6 i ligan, final i CHL ... flera lag hade nog bytt. Det är jämnt, svänger hit och dit, bokslut får göras efter säsongen.

   Kommentar avatar
   GöranA , 1 år sedanSvara

   Tycker nog årets trupp lyckats över förväntan. Trodde själv innan säsongsstart att vi skulle få det tuffare. Men mycket kan hända på återstående omgångar, både positivt och negativt.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Med förutsättningarna har de lyckats bra. På det stora hela ändå marginalerna med sig i SHL. När vi gör bokslut skall detta göras mot målsättningen att vi skall vara med att kriga om SM-guld - inget annat!

   Kommentar avatar
   Christoffer, 1 år sedanSvara

   Hej Christoffer, fint namn :) Men har du lust att byta nick. Har haft Christoffer som namn på denna blogg länge nu.

   Kommentar avatar
   Nyttnick, 1 år sedanSvara

   Si. Inga problem.

 • Kommentar avatar
  Allen, 1 år sedanSvara

  Om du har möjlighet och får tillfället, att ha ett litet snack med målvaktstränaren, hade det varit väldigt uppskattat. Kul att höra vad han tycker om målvaktsspelet hitintills och vad dom jobbar på för att förbättra hos målvakterna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kanske det, kanske ... :)

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Det är inte så farligt att se fel på spelare ! Alla är vi mänskliga ! Jag tycker CHL är en viktig reklampelare utåt i Europa. Bra att Frölunda lägger energi på det , liksom många andra stora utländska klubbar gör nu

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bra att du noterar reklampelar-effekten, tycker jag. Man ska inte förringa en sådan. Dock ska man heller inte förringa hur dåligt det var av mig att göra ett sådant fel. Skäms fortfarande.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Och är glad att Frölunda inte spelar SHL 2 dagar efter. Viktigt med pigga ben framöver. Blir tajt om dom 6 första platserna till kvartsfinal ! Hoppas vi klarar detta

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Matchvilan blir nog lättare i form av seger. Kanske kan det ge något i så fall. Kanske ... :)

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 år sedanSvara

  Att vinna inför en hemmapublik kanske är viktigare än vad man tönker på?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Att ge sina fans något att jubla åt, något att glädjas åt, är självfallet alltid viktigt. Det tänder en liten eld hos många, säkert.

 • Kommentar avatar
  Sothöna , 1 år sedanSvara

  Känns som en bortförklaring utan bäring. Det var fullt fokus mot HV bara tre dagar innan finalen.
  Frölunda varvade SHL och CHL under hösten samtidigt som segrarna trillade in på båda håll.
  Nej, det där köper jag ej.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vem bortförklarar, menar du? Jag ställde en fråga. Skickade med den i mailbagen, för er att diskutera.

   Kommentar avatar
   Sothöna , 1 år sedanSvara

   Och jag svarade.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Aha. Okej. Bra. :)

 • Kommentar avatar
  GöranA , 1 år sedanSvara

  Har personligen svårt att ta chl på allvar.
  Men hoppas av hela mitt hjärta att Frölunda vinner mot dessa "Flaschlandstyroler".
  Är en svår match, som finaler bör vara.
  Härligt med mycket folk på läktaren.
  Följer matchen på tv då jag befinner mig uppe i övik.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   "Flaschlandstyroler"? ;)

   Kommentar avatar
   GöranA , 1 år sedanSvara

   Ja, öknamn på bayrare. Ligger i plattlandet invid alperna...

   Kommentar avatar
   GöranA , 1 år sedanSvara

   Men den "glosan" fanns väl inte direkt i min tyskabok....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Haha ... den hade jag faktiskt inte hört. :)

 • Kommentar avatar
  Sothöna , 1 år sedanSvara

  Spännande att Lechtaler inte tycker det är mycket pengar med över 2 MKR. Inte konstigt vi har flera spelare som lyfter 200 lax/mån när max hälften vore det rimliga.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fast det var ju inte alls vad jag skrev att Lechtaler sa. Jag skrev att han menade att pengarna fram till finalen behövdes för att GÅ JÄMNT UPP. Stor skillnad.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nu förstår jag, du missade kommatecknet. Sorry. Det var JAG som påtalade att det inte var stora pengar, detta eftersom CHL-spelet också kostar en hel del. Nu har vi rett ut detta. :)

 • Kommentar avatar
  Mats A, 1 år sedanSvara

  Det verkar finnas en återkommande fel-mode i laget som rasar ibland under tryck. Handlar väl om grupp-psykologi och ledarskap och kanske en otrygghet som sprider sig, ibland från längst bak men ibland från dålig forecheck. Det är ok spel i långa perioder däremellan, PP igång igen nu också kanske.
  Mycket tveksamt om en CHL-vinst kan åstadkomma en ”bestående snap out” ur denna svaghet. Det skulle nog kunna skrivas en hel ledarskapsbok om det, i så fall. Men att komma ur det utan några personella förändringar skulle jag inte satsa pengar på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nä, det är mkt möjligt du har rätt. Hitta en stabilare nivå av absolut största vikt.

   Kommentar avatar
   Mats A, 1 år sedanSvara

   Men man kan alltid få hoppas, det gör vi på plats imorgon ;-)

 • Kommentar avatar
  Q, 1 år sedanSvara

  Seger i morgon är nog tveksamt

  • Kommentar avatar
   Tommy, 1 år sedanSvara

   Hur bra är Red Bull München ? Skulle de platsa i SHL, eller är det som så många andra lag i den här hockeybockey turneringen ett lag som kan jämnföras med MoDo, Björklöven och de andra bonkarna i hockey allsvenskan ?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Det där är ju en fånig, onödigt nedlåtande kommentar. Som jag skriver, RBM har bl.a slagit ut Zug och Malmö. Hockeybockey? Trams.

    Kommentar avatar
    Tommy, 1 år sedanSvara

    Nja jag tycker nog att det är en befogad och viktig fråga att ställa. Hur många har hört talas om Red Bull München, och deras spelare ?. Att de har lyckats att slå ut lag i turneringen förstår väl alla eftersom de är i final, men vad säger det ? De slut ut Malmö som gav allt, som gav 50%, som gav själva fan i det ? Frågan kvarstår dock, hur bra är Red Bull München jämfört med SHL lag.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Att inte alla hockeysupportrar i Sverige vet så mycket om Red Bull München ger ju inget stöd för snack om hockeybockey, bonkegäng och så vidare. Det är ett bra hockeylag, ett som slagit ut ett bra schweiziskt, ett bra svenskt. Säger väl en del om kvalitéerna, tycker du inte? Över tid är nog många svenska lag något vassare än tyska, men skillnaden inte jättestor. I en match behöver den inte finnas alls.

  • Kommentar avatar
   Q, 1 år sedanSvara

   Tommy: Inte skriva negativt om Frölunda för då kokar Leman av ilska

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Skriva negativt om Frölunda? Hur fick du ihop det? Är du över huvud taget läskunnig?

  • Kommentar avatar
   Peter , 1 år sedanSvara

   Varför vara så negativa? Vi är i final.. Bara 6 poäng till första plats i shl.

   • Kommentar avatar
    #18, 1 år sedanSvara

    Min misstanke är att man lagt upp mängdträningen annorlunda i år än tidigare år. Skulle inte alls förvåna mig om man har tränat tungt ett tag nu, för att kunna vara formtoppad till morgondagens match, och sedan underhållsträna för seriespurten och slutspelet. Jag tyckte att matchen i lördags var ett klart fall framåt. Skallarna såg piggare ut, passningskvaliteten var tillbaka och undantaget halvannan minut så var det en riktigt bra bortamatch mot ett vasst motstånd. Jag hoppas på att kunna få tag i någon biljett till matchen i morgon för jag har alltid älskat CHL och de matcher turneringen bjuder på. Så mycket öppnare och mer attraktiv hockey än den som bjuds i SHL.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Ja, det ligger mycket i det. Mindre handbollshockey, med fram och tillbaka. Öppnare spel. Roligare.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     *MER fram och tillbaka ...

     Kommentar avatar
     Ruttger, 1 år sedanSvara

     #18 : Jag känner ngt liknande gällande träningen. En möjlig förklaring till varför Rhett och Hjalmar tog onödiga utvisningar senast. - Kortare stubin när orken tryter. Borde rimligen få se ett piggare mer välfungerande lag under de kommande veckorna.

   • Kommentar avatar
    Thomasi, 1 år sedanSvara

    Frölunda är ett modernt högteknologiskt lag. Därför strular det mest hela tiden.Tyvärr.
    Om nu Shl är så bra varför har alla svenska lag utom ett åkt ur ?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Hänger inte med, vad menar du?

   • Kommentar avatar
    Thomasi, 1 år sedanSvara

    #18 dig ska jag lyssna mer på. Plus Leman ni verkar kunna en. hel del.

    • Kommentar avatar
     Guest, 1 år sedanSvara

     11 dagar kvar Fredrik Sjöström

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Elva dagar kvar för ALLA sportchefer. :)

    • Kommentar avatar
     Mikael , 1 år sedanSvara

     Tycker det du skev igår, som Lasch säger...... "att vi ska behöva prata om det" i FEBRUARI. Det känns "utifrån" som att det är något som är sjukt i klubben...
     Är kraven för lågt ställda, "alla får va med" ? Har man slutat lyssna på Roger?
     Köper man inte spelsystemet på alla håll?
     Man förlänger med gud å alla utan att utvecklingen gått framåt...
     En sista fundering, utan att vara dömmande, är hockeyspelare väldigt trögfattade? Dom säger det själva, "vi vet ju vad vi ska göra" hmmmm?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Eller så är det svårare att spela hockey än man tror från sidan? Plus att i en ultrajämn liga är det INGET lag som undviker berg och dalar. Däremot: de har genomklappningarna, flera insläppta på kort tid, oförmågan att göra 60 (tillräckligt) bra minuter, det är ett problem, och varför det händer är något jag inte riktigt kan svara på.

      Kommentar avatar
      Mikael , 1 år sedanSvara

      Jo, det jag menar är att utifrån känns det som att något är allvarligt fel, när man måste diskutera grundläggande ideer och inställning 30-40 matcher in i serien. Har man slutat lyssna eller tror man inte på systemet? Grymt tråkig hockey allt som oftast är det ju iallafall.

    • Kommentar avatar
     Guest, 1 år sedanSvara

     11 dagar kvar Fredrik sjöström

     • Kommentar avatar
      Henrik, 1 år sedanSvara

      Fast Henrik var det inte du som sade att om elitspelare börjar tänka på andra matcher och inte den matchen som står närmast så skulle man inte bli en elitspelare från första början. Så klart Frölunda har haft den kommande SHL matchen i sikte hela tiden, allt annat är bs. Dock så har de kanske, tyvärr, haft CHL matchen i bakhuvudet.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 år sedanSvara

       Skrev jag inte det? Eller ... "funnits med i medvetandet" skrev jag nog. Alltså: jag slängde mest ut det till er, som en frågeställning, något att diskutera. Inget jag hade en färdig åsikt om.

     • Kommentar avatar
      Thomasi, 1 år sedanSvara

      Min kommentar bottnar i att dagens teknik. Är svår att förstå sig på och strular alltsom oftast. Likt Frölundas spel denna säsong.
      Men jag tror på SM- guld. Då träningen detta år helt inriktad på formtopp till slutspelet.


      Lämna en kommentar