Älskad i Frölunda – andra gillar verkligen inte Lundqvist


► Joel Lundqvist är älskad i Frölunda. Men jösses, så illa omtyckt han tycks vara av andra lags supportrar.
► Hur kommer det sig? Och bryr han sig?
► Den första frågan förblir obesvarad. På den andra svarar Joel lugnt:
► – Jag lägger ingen vikt vid vad andra tycker.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Han hamnar ofta i centrum, Joel Lundqvist. Älskad av de egna, avskydd av de andra.


SENAST BRANN DET till efter matchen i Leksand i lördags, situationen då Joel Lundqvist tajmade fel och tacklade en pucklös Peter Cehlarik (solklar interference).

Hemmatränaren Björn Hellkvist rasade och gick loss fullständigt i C More, men mitt i all upprördhet var han tydlig med att det inte på något sätt var individen Lundqvist han ville åt, snarare den ”tunna is” svensk hockey var ute på, potentiella behovet av ”goons” med mera.

 

Rakapuckar.com bild

På sociala medier, däremot … där var tonen en annan. Som vanligt när det handlar om den snart 39-årige veteranen från Åre, Båstad och Göteborg.

Man behöver inte läsa speciellt mycket och länge sådana dagar för att förstå:

Oj, andra supportrar än Frölundas gillar verkligen inte Joel Lundqvist.

Jag har funderat över det där förut, inte minst i samband med avstängningen i vintras då (ni minns), nu fick jag mig en tankeställare igen. Vad kommer det här sig av egentligen? Alltså vidden av upprördhet som Frölundaspelaren förmår skapa på Facebooksidor, Twitter med mera. 

Lundqvist ler och småskrattar åt ämnet:

– Haha  … inget nytt så, kanske. Det blir väl så, man har varit med länge. Och min spelstil är att vara hård, det har varit en del situationer under karriären. Jag vet inte om det är något utöver det.

Rakapuckar.com bild

Hård, ja. Joel Lundqvist är hård, rejäl, älskar att tackla, skulle göra allt för att leda sitt lag till framgång, brinner så till den milda grad att han tecknat ett kontrakt som gör honom till SHL-spelare över 40-årsstrecket.

Ingen ful spelare. Ingen som ägnar sig åt tjuvnyp. Bara tuff som fasen, tacklingarna kan vara på gränsen men sällan över den samma, utrustad med en vinnarvilja fler än många andra har tillsammans.

Kanske är det det Dick Axelssons berömda citat från 2019 som är boven i dramat, ni vet: ”Hur länge ska Joel få bestämma i svensk hockey?”

Sagt med kroppen sprutande av adrenalin, mitt under en SM-final om jag inte minns fel, men jag har sett vuxna människor som – tro’t eller ej – faktiskt tror på det, tar det för sanning, tror att domarna har en särskild regelbok för den där nummer 20 med indian på bröstet.

– Haha, det kanske hade sett annorlunda ut om Dick inte sagt det där, säger Joel och ler brett.

Rakapuckar.com bild

Den som tror det finns någon bitterhet gentemot Djurgårdens nummer 31 – glöm det.

– Jag har skojat med honom tidigare, det är absolut inga problem. Vi gillar varandra, det är en väldigt bra kompis.

En som också får känna på andra supportrars … hur ska jag uttrycka det snällt ... ogillande.

– Precis, säger Joel och tänker på hur han själv gärna hamnar i centrum.

– Det är så med Dick också, allt blir värre när han gör något.

Dick rör verkligen upp känslor på likartat vis, omgärdas också av en del ”domarna släpper det bara för att det är han”-trams.

Men det finns en stor skillnad här – medan Dick är en del av det moderna Sverige, den moderna världen, och tar plats i det som ibland känns mer som ”asociala" medier så är Joel Lundqvist väldigt, väldigt långt ifrån det livet:

– Jag är inte aktiv där, och jag lägger ingen vikt vid vad andra tycker.

Rakapuckar.com bild

Inte Joels grej, helt enkelt. Han är en familjeman som tycker hockeyns offentlighet är nog.

Brorsan Henrik är desto aktivare, må det handla om viktigt välgörenhetsarbete, besök med barnen i Washington eller vägen tillbaka efter hjärtoperationen.

** Du måste vål ändå hålla lite koll på honom, Joel?
– Jag har mina kanaler, ser vad han lägger ut … haha. Men jag är inte officiellt på sociala medier, jag har valt att inte vara det.

Joel Lundqvist har dock inte valt att vara så förbaskat illa omtyckt av andra supportrar än Frölundas. Men det är rätt tydligt att … tja, han kunde inte bry sig mindre.

Rakapuckar.com bild

***

Notering från i går.


***

Känner ni igen nummer 91? Även Lias Andersson får en hel del speltid för Los Angeles Kings för tillfället, hade 9.33 i nattens 6–2-match mot San Jose Sharks. Calle Grundström spelar en större roll i laget, 1+1 med 13.54, har en roll i power play.

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
35 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

  Tycker inte alls illa om joel. Att argumentera för att han har för stor roll eller att han bör sluta har ingenting att göra med joel. Det är helt enkelt så att spelare blir sämre men lever på gamla meriter och det kan hålla tillbaka laget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Ingen har heller syftat på dig, Herr Lakers. Det handlar om, som jag skrev, de känslostormar som Joel river upp på (a)sociala medier.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   Okej, ville bara förtydliga att joel har haft en fantastisk karriär och oftast väldigt ödmjuk och lugn i sin framtoningen. Att det inte har någonting att göra med att joel vad kag tycker om joel används i frölunda nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Utmärkt. Gott så. :)

 • Kommentar avatar
  Danne, 2 veckor sedanSvara

  Enligt min uppfattning stämmer inte det.. många av mina närmsta vänner som håller på ex FBk, Brynäs mfl, dom älskar att ”tycka illa om” Joel, men mer för att han är en symbol för Frölunda och en viktig del för bör framgång. Lite som jag ”avskydde” Jönsson i Fbk när det begav sig.
  Inte hört någon säga något illa om Joel, snarare tvärtom. Alla hade velat ha honom i sitt lag! En äkta hatkärlek, vilket det skall vara.

   Kommentar avatar
   Per, 2 veckor sedanSvara

   Håller med dig Danne. Jag tror inte Joel är hatad bland den stora massan. Han är respekterad. Att det sen finns en hel del högljudda personer på sociala medier är trist men inte förvånande. Man bör inte se det som att ”sanningen” finns bland dem som agerar aggressivt på dessa medier. Själv var jag medlem i olika grupper om hockey på sociala medier. Och jösses vilken trist stämning. Jag har lämnat samtliga.

   Kommentar avatar
   Pupule, 2 veckor sedanSvara

   Många som varit länge i en och samma klubb, och nästan är synonyma med klubben, blir ofta "hatbojekt". Jönsson, som nämndes här och Wallin tex. Riktiga svin. :)

 • Kommentar avatar
  Nicke, 2 veckor sedanSvara

  Jag vill tro att är du en person som presterar, en person som spelar i ett lag som senaste åren varit ledande i svensk hockey så blir du ofta illa omtyckt. Vill tro att de mer handlar om en viss avundsjuka i att Lundqvist driver det Frölunda tåg som under många år nu varit ledande.
  Jag vill också påstå att Joel är en av få spelare som faktiskt spelar fysiskt men sällan har ”dåliga” tacklingar, tycker han väldigt ofta träffar rätt. Angående den senast mot Cehlarik, självklart är de interference men inte sjutton är den ful, men han blir skadad och då är mobben igång, sen har väl media haft ett drev i sådana här saker med , när Joel sätter en sådan tackling så är de 3 sidor i Aftonbladet , vilken annan spelare som hade gjort de, så hade de knappt varit en notis i matchrapporten. Så tror media gärna spär på sådana här saker och då dras folk lätt med i ”stormen”.

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 veckor sedanSvara

   De flesta skulle nog inte ha något emot att ha en spelare som Joel i sina lag...
   Joel är en stor anledning till att jag för åtta år sen började "pendla" till Scandinavium, 80 mil t/r för att kunna följa Frölunda live. <3

   • Kommentar avatar
    Svante, 2 veckor sedanSvara

    Finns väl ingen som bryr sig vad motståndarnas supportrar tycker. Joel är nog tillräckligt nöjd att han älskas och hyllas av sin egna supportrar. Hatkärlek mellan klubbar tillhör

     Kommentar avatar
     Svante, 2 veckor sedanSvara

     Det är media som håller på och jagar upp ”hatet” mot Joel. Alla som gapar högst i mediabruset har Stockholmsförankring och det säger allt

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Det där tror du väl ändå inte på, Svante? :=)

     Kommentar avatar
     Svante, 2 veckor sedanSvara

     Tror? Du har väl ögon att se med du också

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Oh, ja. Därav min fråga. Du tror väl inte på fullaste allvar att journalister (vissa har Sthlmsbakgrund, vissa inte) "jagar upp" känslor och skapar drev mot Joel för att han spelar i en GBG-klubb? Du kan väl ändå inte vara så naiv? Hoppas innerligt att jag missförstår dig. För detta ber jag i så fall på förhand om ursäkt.

     Kommentar avatar
     Linus, 2 veckor sedanSvara

     Håller med er båda lite. Men Henrik du måste ändå hålla med om att just cmore är extremt snabba med klipp och artiklar när det kommer till Joel, Dick, Roger m.m Roger ska dom alltid fokusera på vid minsta domslut vilket tyvärr ger en fel bild av Roger gentemot andra supportar.

     Kommentar avatar
     Per, 2 veckor sedanSvara

     Media söker uppmärksamhet eftersom det är lönsamt. Artiklar mm om Joel ger uppmärksamhet och är därmed lönsamma. Därför ser vi mer av Joel i media än av de flesta andra. Handlar inte om illvilja mot Joel, Frölunda eller Göteborg. Det handlar om lönsamhet.

     Kommentar avatar
     Pupule, 2 veckor sedanSvara

     Så är det ju - media jagar klick. Lasse Granqvist grottade ner sig i händelsen senast som värsta hänt extra-reportern. De skall veva händelsen i all evinnerlighet, diskutera densamma till leda, så till den milda grad att Sanny får säga ifrån. Upp med skiten sedan på sociala medier, så brinner brasan gott. :)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Vad gäller Lasse G förra helgen håller jag verkligen inte med. Så mycket BANANAS som Björn Hellkvist gick så hade det varit rent tjänstefel gentemot betalande tittare om Lasse och C More inte följt upp detta.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Att sedan MEDIA kan köra många klipp på, eller skriva många texter om, spelare som Joel, Dick m.fl, det är givetvis sant. Det gör man för att folk är intresserad, för att fans vill se/läsa. Så har det alltid varit med stora profiler. Men det var inte på något vis detta jag funderade över i texten. Ni får självfallet diskutera det ändå, mer än gärna, vill bara tydliggöra vad texten handlade om.

     Kommentar avatar
     Danne, 2 veckor sedanSvara

     Ohh... är ju boende i Sthlm sen 15 år och har vänner inom elitfotbollen och så även journalister (väääldigt kända) och det finns ett generellt ”Gbgförakt”, oftast med glimten i ögat förvisso, men finns det som på allvar avskyr allt som har med Gbg att göra. En av mina bästa vänner är en fd hockeyspelare med flerårigt spel i JVM mm, hand vänner är inte lika toleranta mot Gbg som han är. Milt sagt. Så bor man och verkar här uppe så möts man ofta av ”du ha sååå sköön dialekt och är så check och trevlig”, men när det kommer till idrott är dom inte lika toleranta. Med det sagt, finns ett förakt bland idrottare, vissa ”kända” journalister/tv-folk och folk i allmänhet. Inte så konstigt, har ju själv alltid haft ett förakt mot sthlm och i synnerhet idrottsklubbarna;-)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Då umgås jag kanske med bättre eller i alla fall mognare människor. :) Det där föraktet för Stockholmsklubbar släppte jag när jag fyllde 14, 15, hade hoppats det varit vice versa-läge med kolleger i Sthlm – och så har jag också alltid uppfattat det. Med ETT väldigt stort undantag. Men denne person var också ett sjuhelsikes särfall på alla sätt och vis ... ;=)

     Kommentar avatar
     Danne, 2 veckor sedanSvara

     Haha.. som sagt, är mycket med glimten i ögat man möts av.. men finns de som på allvar inte kan hantera något med Gbg. Inte många, men de finns. Själv gillar jag rivaliteten så länge det finns en ömsesidig respekt. Skall vara lite ”trashtalk” sinsemellan. Lyfter min vardag på kontoret och ute på möten!

     Kommentar avatar
     Jimy, 2 veckor sedanSvara

     Håller med et danne o svante : Är själv frölundafan gillar dock att kolla på all ishockey ,cmore är experter på att hålla på sthml:s lagen och det lyser verkligen igenom frölunda - djurgården el färjestad - djurgården. ex. Smfinal 2019 sista matchen djurgården spelar jättebra här i 1st perioden säger studion o inget mer trots att stod 3-0 el 4- 0 till frölunda.

     Kommentar avatar
     Pupule, 2 veckor sedanSvara

     HL; Jo, fast det är ju en viss skillnad på att ta upp och diskutera saken mot at älta ämnet till döddagar, vilket gjorde det väldigt tjatigt. Lasse "gottade" sig lite i eländet och hade han kunnat fråga vad materialaren tyckte så hade han säkert gjort det. Sanny blev ju så trött på tjatet att han fick säga ifrån. Många i media gillar när det blir lite "drama" och häller gärna bensin på elden.

     Kommentar avatar
     Epoe, 2 veckor sedanSvara

     Mkt Leman bror duktig i den här kommentaren. Classic leman

     Kommentar avatar
     Svante, 2 veckor sedanSvara

     Kolla igenom vilka som får tycka till, bara stockholmare hela gänget. Men självklart är de opartiska och göteborgsföraktet finns inte. Komik och amen!

     Kommentar avatar
     Per, 2 veckor sedanSvara

     Har bott i Stockholm i nästan 25 år. Min erfarenhet säger att allt utanför Stockholm är oviktigt för de flesta som bor här. Man bryr sig lika lite om Göteborg som om Alingsås eller Bollebygd. Och varför ska man snacka och skriva om sådant som är irrelevant?

   • Kommentar avatar
    Magnus, 2 veckor sedanSvara

    Hatet beror på ren & skär avundsjuka för vilket lag & supporters vill inte ha en spelare som Joel i sitt lag

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

     Tveksamt. Alla lag har sin egen "joel".

     Kommentar avatar
     Pupule, 2 veckor sedanSvara

     Herr Lakers; Långt ifrån. Inte ens med citationstecken kommer någon i närheten. Det enda annat lag som hade en "Joel" var när Jimmie lirade. Nu, ingen.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Precis. Jimmie var ju en Joel. Fantastisk kämpe, fantastisk ledare, en att känna så mycket beundran för. Fick han ta emot lika mkt skit som Joel på sociala medier? Jag minns faktiskt inte riktigt.

     Kommentar avatar
     Christoffer, 2 veckor sedanSvara

     Oh ja, Jimmie är lika hatad av andra supportrar som Joel är :)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     I så fall ett synnerligen bra exempel.

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 2 veckor sedanSvara

    Är väl så med ett par spelare som man ogillar men om de hade spelat i ditt lag så hade du gillat dem. Jag hade tex gärna sett Emil Sylvegård i Frölunda men ogillar han starkt när Frölunda möter han :-)
    Tycker fortfarande att Frölunda skulle sälja en t-shirt med Joel och texten "självklart är det jag som bestämmer i svensk hockey" .
    Ha det gött, Claes

     Kommentar avatar
     RF, 2 veckor sedanSvara

     Den köper jag direkt!!

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 2 veckor sedanSvara

     Den Du, Claes! Haha... Hade jag hängt på direkt. :)

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 2 veckor sedanSvara

     *... hängt på 'mig' direkt.

   • Kommentar avatar
    Robban , 2 veckor sedanSvara

    Alla vet vilken vinnarskalle Joel besitter och alla vill ha sådana lirare i laget, är lite som på Bros tid alla utanför Gbg älskade att hata honom. Det är kul och skapar intresse. Kör på Joel tacklas ännu mer och ännu hårdare ????

     Kommentar avatar
     Thomas s, 2 veckor sedanSvara

     Bra jämförelse Robban, precis som på Bros tid.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

     Eller Shinnimin

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Nej, herr Lakers, det var ju lite därför jag skrev texten, för att ogillandet av Lundqvist är lite ologiskt. En sådan som Shinnimin gick att förstå varför motståndarfans avskydde, han gick ju verkligen in för att reta upp folk, spelade småfult, lite som Sean Avery i NHL förr i tiden. Skillnad med en sådan som Joel som mest bara är jäkligt tuff, hård, tacklar andra lags spelare. Lite detta som jag vill få fram, Om Joel varit en Shinnimin hade texten aldrig skrivits. Detta sagt så försvarade jag ofta Shinnimin, gillade honom, för att hockeyn behöver den typen av känsloskapare också. Det var väl först sista året som han alldeles spårade ur och kostade Växjö mer än han smakade.

     Kommentar avatar
     Manne, 2 veckor sedanSvara

     Sedan var Shinnimin en filmare av rang..

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

     Båda går lite längre för att vinna.

   • Kommentar avatar
    Christer, 2 veckor sedanSvara

    Det är ju så att vissa spelare hade man väldigt gärna haft i sitt lag, men man gillar inte dem när de spelar i motståndarlag. Sådan hatkärlek är bra och skapar känslor.
    Broström var en spelare som väckte upp känslor hos motståndarfansen! Men, när han lade av fick han ett vykort från Black Army som tackade för underhållningen!

    • Kommentar avatar
     Anders, 2 veckor sedanSvara

     Tyvärr är det en stor pöbel som inte fattar att Dick skämtade så en stor mängd av idioter utan insikt eller humor även om många bara är avundsjuka på att Frölunda är framgångsrika och att dom själva inte har en sådan ledare.

     • Kommentar avatar
      caroline runerås, 2 veckor sedanSvara

      Mycket avundsjuka, hade dom själva haft en joel i sitt lag skulle de låta heeelt annorlunda. sen har d självklart spätts på att axelssons kommentar. d blossar upp varenda gång ???????????? många ggr kanske joel straffas extra mkt för just d. som grejen före jul, där d först släpotes o sen efter tryck från media blev avstängning. (säger inget om rätt eller fel där)

      • Kommentar avatar
       HV71 Supporter, 2 veckor sedanSvara

       Tycker inte heller illa om Lundqvist men kan förstå att det är folk som gör det men jag tycker han är en härlig karaktär.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

        En hvsupporter! Finns de på riktigt allatså?? Välkommen.

        Kommentar avatar
        Pippo, 2 veckor sedanSvara

        Välkommen!

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Mer än välkommen. :) Det finns många av er, det vet förstås Herr Lakers också.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

        Skoja bara. Klart de finns. Men de ligger lå långt ner att de inte syns från toppen så kan inte vara helt säker.

        Kommentar avatar
        Simon , 2 veckor sedanSvara

        Själv har jag aldrig pratat med någon som håller på Växjö, aka. f.d. HV71-supportrar.

      • Kommentar avatar
       JE, 2 veckor sedanSvara

       Tror nog mycket från massmedias håll med att de haussas upp kring Joel är att det säljer klick på sidorna, eftersom han är den han är samma med Dicken, sen är det som många här redan sagt han bär lite Frölunda framåt är tung och oöm sätter gärna in en propp och försöker komma lite under skinnet och därför tycker många illa om honom.

       • Kommentar avatar
        Krille, 2 veckor sedanSvara

        Det är lätt att hata en vinnare. Kolla bara på Tom Brady.

        • Kommentar avatar
         Petter, 2 veckor sedanSvara

         Ifall jag "tycker illa" om en spelare i ett motståndarlag så är det oftast på grund av att den spelaren verkar vara en riktigt "jobbig jävel".
         Och som jag ser det, så har i så fall den spelaren lyckats perfekt. Inte bara med sitt spel på isen. Spelaren lyckas ju i så fall även med konststycket att rikta mitt fokus mot sigsjälv. Vilket ju faktiskt litegranna leder till att jag släpper fokus på att stödja mitt egna lag, och riktar min energi mot den spelaren. (även om det kanske bara är för stunden)
         Så i slutändan är det ändå en egenskap jag respekterar stort hos en motståndarspelare.

         • Kommentar avatar
          Kalle, 2 veckor sedanSvara

          Räckte ju med att höra Nisse i studion efter tacklingen, märktes så jävla bra att han varken gillar Frölunda lr Joel! Så på något vis är det nog tillåmed spelare som inte gillar Joel!
          Men det är klart, har man varit en ledande spelare i landslaget och i klubblaget i typ 10år så är folk avundsjuka!

           Kommentar avatar
           Pupule, 2 veckor sedanSvara

           Det var en synnerligen märklig kommentar, lät nästan som en felsägning när han hävde ur sig att Joel alltid spelar vårdslöst. Lät oerhört konstigt när han sa det i alla fall.

         • Kommentar avatar
          Facemelter, 2 veckor sedanSvara

          Känner några AIK:are ( tyvärr ) hehe. Som tycker att alla lag borde ha en spelare som Joel. Han är Frölundas hjärta. Ingen av dom har någonsin tyck nåt illa om Joel

           Kommentar avatar
           EDWARD 51, 2 veckor sedanSvara

           Hej Facemelter! Ser först nu vad Du har skrivit - om Du nu menar SAIK:are, så blir jag faktiskt glad för det Du har redogjort. :)

         • Kommentar avatar
          EDWARD 51, 2 veckor sedanSvara

          Alla vi Frölunda-älskare har väl alltid haft ett litet ont öga till SAIK:s tidigare stordrivande spelare Jimmie Ericsson(t.o.m. född i Skellefteå).
          Det är precis som det skall vara.
          Har varit inne på Frölundas hemsida och ser att följande två veckor kommer det att bli intensivt med matcher - med tre speldagar i veckan(tisdag, torsdag och lördag) och där Leman måste förbereda sig i vanlig ordning när han åter snart ska redovisa resultatena tillsammans med sina sedvanliga utomordentliga analyser från dessa matcher.
          Tänk dock, att Dick Axelsson har spelat i Frölunda, vilket JE aldrig har gjort någon gång. ;)

          • Kommentar avatar
           Petey, 2 veckor sedanSvara

           Joel Lundqvist är ett fundament i Frölunda och är en extrem karaktär som det finns väldig få av i svensk hockey.
           Få spelare med den bakgrunden som Joel som spelare som i grunden inte fått något gratis som hockeyspelare!
           Joel karaktär är unik på alla sätt, och sätt till vad han presterat i klubblag och landslaget talar för sig själv!
           Det är självklart att en sådan spelare skapar hatkärlek för motståndarnas supportrar, för spänningen är att alla lag skulle vilja ha en Joel Lundqvist i sitt lag!
           Bara att lyfta på hatten och vara jäkligt glad att han spelat och spelar i Frölunda! RESPEKT!!!

           • Kommentar avatar
            Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

            Tror ni Lunkans gör en abbotts i frölunda och tar över totallt. Joel i båset och Henrik på kontoret.F Head&Shoulders HC

             Kommentar avatar
             Pippo, 2 veckor sedanSvara

             Kanske hade varit något! Sportchef Henrik? Eller tänker du någon annan stans? HS HC hade varit något!

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

             Modo kanske. Tänkte frölunda men sundare att börja längre ner och bygga. Men skulle frölunda ha några lite sämre år nu. Kanske två tre stycken och joel sadlar om direkt efter karriären. Kanske som j18,j20 boss för se om han har talang för det. Är ju inte automatiskt en bra coach för att man spelat på hyfsat hög nivå. Här känns det som klubbar iboand går bort sig och tar in gamla spelare.

             Kommentar avatar
             Manuel, 2 veckor sedanSvara

             FHS :)

           • Kommentar avatar
            Filur, 2 veckor sedanSvara

            På tal om hatkärlek, finns nog ingen som jag ogillat (hatat e för starkt ord) och tyckt om så mycket som Tomas Holmström. Framförallt final-serien 95-96. Så mycket som jag skrek mig hes pga honom. Men jisses vilken respekt jag hade för den spelaren. Gjorde ALLT för sitt lag. Omöjlig att hata, precis som jag tror Joel är för andra supportrar som inte håller på Frölunda.

             Kommentar avatar
             Pupule, 2 veckor sedanSvara

             Den serien var ju något utöver det vanliga. Känns som att man "hatade" hela Luleå då :). Bulan hade ju minst ett finger i den grytan också. För övrigt bästa stämningen man har upplevt på en arena. Magiskt!

             Kommentar avatar
             Filur, 2 veckor sedanSvara

             Magiskt är verkligen ordet, Pupule. :) Och att få uppleva det på plats! Inget jag tror man kommer få uppleva igen, på gott(?) och ont. Det var på den tiden man buade så fort motståndaren hade pucken. Nuförtiden buas det så fort "liret" inte stämmer. Drar gärna tillbaka klockan. För de var bra lir även då, trots gris-hockeyn. ;)

           • Kommentar avatar
            Jimy, 2 veckor sedanSvara

            Håller med et danne o svante : Är själv frölundafan gillar dock att kolla på all ishockey ,cmore är experter på att hålla på sthml:s lagen och det lyser verkligen igenom frölunda - djurgården el färjestad - djurgården. ex. Smfinal 2019 sista matchen djurgården spelar jättebra här i 1st perioden säger studion o inget mer trots att stod 3-0 el 4- 0 till frölunda.

            • Kommentar avatar
             Jimy , 2 veckor sedanSvara

             Ursäkta alla missade ord lite mycket passion från min sida haha skulle varit * speciellt när frölunda - djurgården eller färjestad djurgården möts . Vill dock tilllägga 2min helt rätt . Joel gör nog inget fult medvetet. Tror att det är så här att han inte kan tajma tacklingarna så bra längre pga att han inte är så snabb längre. borde ev inte tacklas alls. Ha de gött alla

              Kommentar avatar
              Rikard S, 2 veckor sedanSvara

              Nja asså han tacklas ju nästan mest i SHL och nu blev en tackling fel och då en interference, ingen huvudtackling eller late hit. Tycker absolut inte han ska sluta tacklas.

            • Kommentar avatar
             robert ström, 2 veckor sedanSvara

             En light version av bros..ytterst liten dock men detta behövs i hockeysverige...det måste finnas dom man älskar och hatar..önskar vi fick en ny bros som det var ett jävla liv runt...känslor känslor både bland publik och spelare tränare...eller får man säga så idag i mellanfilens land sverige...

             • Kommentar avatar
              Andreas, 2 veckor sedanSvara

              Jag som inte alltid roas av Dick Axelssons upptåg (mest för att jag är lite väl enögd ibland, framförallt om det är Djurgården som är på andra sidan ;-)) skulle vilja slå ett slag för podcasten "Släpp sargen" som görs av bland annat Robin Figuren. Ett avsnitt gästas av just Dick, och där tas givetvis Joel-incidenten upp. Det gav mig en positivare bild av Dick...som jag innerst inne vet är en ganska skön lirare. Poden finns på Spotify.

               Kommentar avatar
               Pupule, 2 veckor sedanSvara

               Tack för tipset! Alltid trevligt med lite hockeypodd. Såg att den fanns på "pocket casts" också. Finns säkert på fler ställen om någon undrar.

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Hörde med den, när Dick inte spelar hockey verka han vara riktigt skön kille. Alla hans historier skratta man väldigt mycket av. När han ska utmana en Shejk haha :)

             • Kommentar avatar
              Mattias, 2 veckor sedanSvara

              Ted Brithen till Rögle. Guldet hamnar i Ängelholm, tror jag.
              Vi har en ny stormakt i SHL.

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Ser bra ut för rögle.

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Mattias handlar om slutspelrutin, spelar ingen roll att du ha bra spelare, de ska prestera när de väl gäller. Väldigt skeptisk att ens Rögle tar sig förbi kvarten

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               När Rögle är bra då är de sjukt vassa, men när de inte gör sitt jobb då har de problem att vinna o göra mål.

               Kommentar avatar
               Mattias, 2 veckor sedanSvara

               Enorm rutin i Rögle, ju. Britten, Sjögren, Everberg, Niklas Hansson , Gelinas med flera. Deras år. Flera tongivande från Ängelholm, kryddat med spets utifrån. Skickligt hur de gjort truppen vassare under resans gång (Seider, Brithen)

               Kommentar avatar
               Nolte, 2 veckor sedanSvara

               Det är ju lite olika dignitet på nyförvärven som lastas in. Lassilanti, Brithen, Calof.....Ehn....

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Bara att pakera bussen och kontra mot dem.

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Anton Bengtsson och Ted Brithén är kopier av varandra.

             • Kommentar avatar
              Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

              Häftigt med Ted Brithén tillbaka till Rögle. Samtidigt ska nog alla hålla i hästarna, han har inte öst in poäng i Schweiz (13 på 22), det har varit två eller tre karantänsavbrott i hans coviddrabbade bottenlag Bern, och det är givetvis inte alls så att Brithén direkt kommer hem och spelar hockey som förra säsongen. Så snack av typen "nu vinner Rögle SM" är förstås kraftigt överdrivet. Kul för SHL att få hem Brithén, säkert blir han nyttig även i vår, exakt HUR bra han är får vi se. Men kul grej, roligt för ligan.

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Vad tror du om att Rögle släpper Sjögren till LHC nu Leman? LHC behöver ju spelare nu när Ljungh gick sönder

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Samtidigt har han leverat bra senaste två åren och kommer nuvin ett lag med bra fart och bra spel.

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Nu in med rutin

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

               VF: Oj, inget jag hört något om, och det har jag jättesvårt att se. Varför skulle Rögle göra detta? För att spara pengar, menar du? Enda skälet. Rögle har ju gått kort om forwards och behöver verkligen Sjögren som är viktig för laget.

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Tänker mer på att Ted kommer inte sättas i en tredje eller fjärde kedja.

               Kommentar avatar
               Nolte, 2 veckor sedanSvara

               13p på 22 matcher är inte kattpiss och han har inte varit ifrån ligan länge, en sån värvning kan man som Frölundait bara drömma om. Som jag skrev ovanför. De andra topp 6 lagen lastar in Lassilanti, Brithen, Calof bla och vi tar in Ehn....

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

               VF: Nej, det gör han alldeles säkert inte. Men varför skulle Rögle vilja göra sig av med Sjögren för det? Han behövs ju verkligen.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

               Nolte: Ja, Växjö hade en relation till Calof, Rögle till Brithén, Luleå till Lassinantti. Hade Frölunda haft en sådan spelare ute på vift, en som ville hem, så tror jag säkert klubben hade löst finansieringen.

               Kommentar avatar
               Nolte, 2 veckor sedanSvara

               Fanns ju en viss Lasch på marknaden som man inte ens verkade intresserad av......

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Nolte: Det handlar nog om pengar fråga, alla har inte de förutsättningar som Rögle, Växjö, Leksand som har sponsorer och invensterare som lägger in massa pengar.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

               I Rögles fall var ju det här en värvning över tid, inte bara kasta in pengar för att vinna SM-guld. Lite annan sak. Calof till Växjö, det var i en tid då spelarna inte kostade så mycket, tror det handlar om 75 000 i månaden. Så det är inte riktigt jämförbart med Lasch. Men visst, det är som jag skrivit tidigare, Frölunda visade aldrig någon gång intresse för Lasch, man har byggt ett lag där spetsen ska finnas hos välbetalda spelare som Mursak och Sundström.

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Just calof har jag hört ligger runt 40 i år.

               Kommentar avatar
               Robin, 2 veckor sedanSvara

               En tidsfråga innan Pär Lindholm presenteras av Skellefteå. Blir spännade och se även vad Luleå,växjö kommer att komma med? Växjö brukar oftast komma med 1 elr 2 namn innan fönster stänger.

               Kommentar avatar
               Kalle Kula, 2 veckor sedanSvara

               Hade Lasch något intresse av att återvända eller var ointresse för varandra ömsesidigt?

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Vida skänkte 250tusen till växjö idag. Så man hoppas ju på något spetaigt men tror faktiskt evertsson håller i pengarna ju detta år. Stjernborg och sylvegård är nog extra om alla är friska villet inte hänt en enda match i år.

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Robin: Från MrMadhawk "Väldigt, väldigt mycket surr om en återkomst för Pär Lindholm i Skellefteå ikväll. Men alla svar jag får är att det är fortsatt lugnt för en återkomst".

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

               Herr Lakers: Så lite som 40 000 är det nog inte för Calof, det är mer, jag har hört 75 000, men poängen är att han kom när det var röda extraprislappar på lirarna. Kalle Kula: Om Lasch fått frågan i höstas hade han säkert lyssnat. Robin: Ja, kommer Lindholm blir det intressant i Skellefteå. Men man bör betänka att han inte alls är den Lindholm som lämnade, spel på små rinkar, en defensiv roll, rätt lite istid ... vi har sett det förr, det tar ofta tid att ställa om.

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Ja, låt men att han får betalt retoaktivt pã sitt 3 årskontrakt. Folin omkring 70 och Gounce något lägre. Men här tillkommer boende.

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Kom ihåg i samband med calofdealen så lämnade davidsson och det gjorde det möjligt att ersätta davidsson och ändå sänka kostnaden men som sagt låga löner. Undrar hur det blir nästa år.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

               Möjligt att Calof kom in lägre än jag minns. Kan ha fel. Men "lågprisspelare" iaf.

               Kommentar avatar
               Per, 2 veckor sedanSvara

               Det är synnerligen upprörande stressa föreningar erhållit miljoner av våra skattepengar och sen värvar de för fullt. Det är en skam!!!

             • Kommentar avatar
              MickeP, 2 veckor sedanSvara

              Rögle kommer ställa upp ungefär såhär:
              Everberg - Ryfors - Zaar
              Bristedt - Brithen - Tambellini
              LaLeggia - Ferguson - Palola
              Bengtsson - Sjögren - Edström
              Matson, Andersson
              Hyfsade femmor

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

               I alla fall "kedjor." :) Ja, verkligen. Skadefritt har ju Rögle en sjuhelsikes spets. Hoppas verkligen Bristedt hämtar sig från Covid-19.

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

               Vi kan ställa upp såhär: Calof - Drury - Pettersson Friberg - Rosen - Mursak Carlsson - Holmberg - Gynge Lasu - Lundqvist - Gounce Extra: Roselli

             • Kommentar avatar
              Robban, 2 veckor sedanSvara

              Tycker inte bara det är Joel som får "kritik" bland andra fans.. Utan känns ofta som hela frölunda ofta "hatas" av andra supportrar. Aldrig förstått varför. Skulle själv aldrig få för mig att hata ett annat lag. Utan dom hade ju inte frölunda varit mycket värt heller. Försöker inbilla mig om att det är för att Frölunda varit lite utav en gigant senaste åren inom shl och är, som man märkt hos många anda lag, laget ATT SLÅ just nu. Och att det då skapar känslor hos andra supportrar.. Men jag vet inte. Är så trött på alla negativa människor nuförtiden. Hockey är underhållning och är till för att sprida glädje.

              • Kommentar avatar
               #18, 2 veckor sedanSvara

               Sergei Fokin i FBK. Stenhård. Ogillad som spelare. Bam Bam Bautin i Luleå. Stenhård likaså. Hårda spelare blir inte gillade av motståndarfans.

               • Kommentar avatar
                Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                Fast Joel spelar ofta på gränsen till det tillåtna. Vi kan ta bentacklingen på Bristedt förra säsongen och den klumpiga tacklingen på Chelarik nyligen - hans vilja och ”grit” övergår ofta förmågan. Joel är en rätt risig skridskoåkare men har trots det ett högt hockey-iq. Trots - eller kanske p g a det - hamnar han ofta i kontroversiella situationer. Jag tror att det beror på att viljan övergår förmågan. Han kommer ofta tiondelen försent in i många situationer, med följd att det upplevs som både klumpigt och kantigt.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Jag håller inte med där. Det du beskriver händer, absolut, men snarare sällan än ofta, skulle jag vilja säga.

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Men nu diskuterade du ju hur vi som håller på andra lag upplever Joel. Tror inte jag är ensam om den känslan. Det finns ju en anledning till att han relativt ofta hamnar i diskutabla situationer och därmed upplevs som kontroversiell.

                 Kommentar avatar
                 Svante, 2 veckor sedanSvara

                 Som nämde Bristedt och alla hans filmningar. Tycker man som röglesupporter att det är okej. Kräks på såna avarter

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Kom igen, höj nivån.

                 Kommentar avatar
                 Svante, 2 veckor sedanSvara

                 Håller med. Filmare står alltid längst ner. Höj nivån!

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Sorry, men du verkar ju vara helt vrickad.

                 Kommentar avatar
                 Per, 2 veckor sedanSvara

                 Med tanke på att Joel spelat i många år och att han är en fysisk spelare så anser jag att han inte varit inblandad i särskilt många uppseendeväckande händelser. Tvärtom anser jag att han är allt annat än klumpig eftersom han tacklat och kört stenhårt i snart 20 år utan att nånsin kört över någon på ett grisigt sett. Att det finns spelare som inte är beredda på en smäll är en helt annan fråga. Så att du hävdar det om Joel förvånar. Eller kanske inte... Det måste vara riktigt irriterande för nån som håller på Rögle att vi har någon med enormt stort klubbhjärta. Vi är långt ifrån den främlingslegion Rögle numera är. Ni har ju inte haft en egen Joel sen Kenny. Och det är ju ett tag sedan. Jag förstår att det svider.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Röglesnack: Jag förstår vad du menar, självfallet uppfattas spelare olika beroende på vilket lag man gillar. Respekt för det. Jag blir bara lite förvänad. Har följt den här ligan i 20, 25 år i rollen som journalist, sett en jäkla massa spelare, och jag ser faktiskt Joel rätt sällan hamna i situationer som du beskriver. Precis som jag sällan sett Bristedt vara i situationer där man funderat om filmning varit aktuellt. Fälld en enda gång. Tänk på det, Svante . Men för att återgå till Joel, Röglesnack, om fler ser det som du förstår jag givetvis antipatierna. Jag blir bara lite förvånad.

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Du skojar nu, va? Läs gärna på innan du kommenterar.

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Per: Hur många spelare har dagens Frölunda som kommer från Göteborg med omnejd? Och hur många spelare har Rögle som kommer från Ängelholm/ NV Skåne? Ser fram emot ditt svar.

                 Kommentar avatar
                 Per, 2 veckor sedanSvara

                 Har du svårt att hålla fokus på ämnet?

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Men det var ju du som började yra om Kenny Jönsson... Kom igen nu; ser fram emot din uträkning.

               • Kommentar avatar
                Skaraborgarn, 2 veckor sedanSvara

                En sådan spelare som Joel vill alla ha i sitt lag, bättre spelare och glöd hittar man inte.
                Jag kan nämna extremt många spelare (sett över många års tid) i motståndarnas lag som skulle vilja se i Frölunda. Sådana spelare som man älskar att hata som Jimmie Eriksson, Granström, Ledin för att bara nämna några få.
                Som HV klack ljöd, ”Ledin Ledin är vårat svin” efter hans entré
                Dock är det väl ingen som kommer upp i Joels nivå sett över vad han presterar och gjort för laget, få spelare under sista 10 åren har väl gjort så mycket för sitt lag som Joel gjort för Frölunda.
                Sen självklart förstår jag att en sådan profil skapar rubriker, man måste ju göra något. Men att några Stockholms journalister skulle försöka spä på det tror jag inte ett dyft på. Snarare att de vet att lantisar likt jag går igång och skriver på sådant. Det är ju liksom det de lever på.
                Kommer ihåg när jag satt i globen vid Djurgårdens vinst -19 i andra omgången och hur jag hörde hur dif supportrarna skrek efter hur dålig Joel var. Klart de visste att han var vår stöttespelare och försökte vad de kunde.
                Men tror inte en sportchef i SHL eller en enda supporter i SHL skulle sagt nej till en spelare som Joel.
                Sen apropå nivån, finns det något bättre ordspråk än ”aldrig hata bara älska”

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Klart man förstår att Joel är älskad. Inget konstigt alls. Men nu undrade ju Leman varför Joel inte är ”älskad” av alla. Jag vidhåller att Joel är en ganska kantig och trubbig spelare, som lever högt på sin höga hockey-iq. Med åren har kantigheten och hans begränsade skridskoåkning gjort att han allt oftare kommer aningens sent in i eller missbedömer situationer. Har ju varit avstängd ett antal matcher den här säsongen, liksom förra säsongen. Ingen slump, om du frågar mig.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Nej, Gud nej, då läser du jävligt dåligt, Röglesnack. Undrade verkligen inte vrf Joel inte är älskad av alla. Vrf skulle han vara älskad av motståndarefans? Min undran rörde vrf han är så in i helsike illa omtyckt snarare än bara ogillad som motståndare. Stor skillnad här. Hoppas du förstår nu.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 *motståndarfans

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Jag förstår. Menar inte att Joel spelar fult. Absolut inte! Han är en grym spelare som jag gärna haft i mitt lag. Men... Han har en spelstil som Ida är på gränsen och med åren har han inte blivit snabbare i vare sig tanke eller handling. Man kan ju t ex rycka på axlarna åt tacklingen på Chelarik nyligen, men faktum är att Joel bara kör utan något vidare konsekvenstänk eller spelkänsla. Förstår Hellkvists irritation, faktiskt. Skulle vilja se Rönnberg på en presskonferens om läget varit omvänt...

                 Kommentar avatar
                 Per, 2 veckor sedanSvara

                 Faktum är att chelarik inte kunde veta om Zachrisson skulle passa eller inte och skulle därför förberett sig på tackling eftersom han hade blivit tacklingsbar om han fått pucken. Begriper man inte det har man ingen koll på hockey alls. Nu fick chelarik inte pucken men blev ändå tacklad och tacklaren fick två min för interference. Alla som begriper hockey begriper detta. Det är inget komplicerat.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Röglesnack: Mm, visst är Joel på gränsen, helt med på det, tror t.o.m. jag nämnde det i texten. Och mot Leksand blev det fel. Min invändning är dock fortfarande att jag tycker det blir det väldigt sällan. Nå, man får tycka olika. :) Sedan är det olyckligt att Cehlarik blir skadad, men det är inte mkt till tackling, mer en knuff, och jag tycker som domarna att två min var tillräckligt. Men självfallet ska inte Cehlarik behöva förvänta sig att bli tacklad när han inte har pucken, Per.

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Lägg ner. Det är en dålig och klumpig tackling. Punkt. I NHL hade Joel aldrig vågat göra den satsningen utan att vara helt säker. Framför allt inte om det varit en av motståndarlagets ledande spelare.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Jag håller inte med här. Det är ingen dålig tackling på det viset, Joel tajmar tokfel, han tror Cehlarik har pucken. Han hade alltså gjort precis samma sak, samma fel, om han spelat i NHL. Skrämselmomentet fungerar inte mot feltajming. :=)

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack, 2 veckor sedanSvara

                 Tacklingen är klockren. Problemet är ju att Chelarik inte har pucken och därmed inte beredd på att få tacklingen. Händer såklart i NHL också, men när det händer får tacklaren i fråga sina fiskar varma. Inte minst om tacklingen sitter på ett lags toppspelare. Av den anledningen tänker sig nog spelare för en extra gång innan de "huvudlöst" kör in i en situation, likt Joel gjorde mot Chelarik. Om du inte är säker - avvakta av respekt för motståndaren. Ganska bra tumregel det där.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Nu upprepar du ju mest det jag också tycker. Cehlarik har inte pucken, ska inte behöva förvänta sig en smäll, tacklingen är SJÄLVKLART regelvidrig, det ska vara utvisning – och så blev det också. Men du vet, ibland i livet blir det fel. För oss alla. Det är det som är min känsla här, du kunde ha haft Marty McSorley och Donald Brashear på isen, Joel hade tacklat likadant ändå. Han trodde han tacklade en puckförare, blev blåst och betalade priset genom en tripp till utvisningsbåset.

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack, 2 veckor sedanSvara

                 Säger som Hellkvist; Vad Joel tror i situationen har ett litet värde i sammanhanget. Att bygga sitt agerande på isen på "tro" låter riskabelt i mina öron. Det är hela min poäng. I övrigt är vi helt överens. Och Joel är en spelare som berör, en spelare man som motståndarsupporter älskar att "hata" och som därmed bidra till att göra sporten och matcherna mer intressanta. Jag ville bara försöka ge min syn på varför Joel har fått den image han just nu har. Önskar dig en trevlig helg, Henrik!

                 Kommentar avatar
                 Per, 2 veckor sedanSvara

                 Leman, jag tycker chelarik borde förbereda sig för att få pucken och därmed bli tacklingsbar. För sin egen skull. Joel skulle inte tacklat då chelarik inte hade pucken.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Det samma till dig, Röglesnack. Tack för snacket! :)

                 Kommentar avatar
                 Erik, 2 veckor sedanSvara

                 Vilket svammel av Röglesnack. När inte ens Leksandsspelarna vet vad de pysslar med hur skall Joel veta något annat än det han ser där och då?

               • Kommentar avatar
                Skaraborgarn, 2 veckor sedanSvara

                Tror svaret där är enkelt, den svenska avundsjukan. En spelare alla vill ha, har man det inte så hatar många det. Eller kanske inte hatar, man letar saker att påpeka och störa sig på.
                Finns väl ingen vidsynt inom svensk hockey som ändå kan säga att Joel spelar ojust, försöker skada eller förstör spelet.
                Detta menar jag ödmjukt, skulle Joel spelat i ett annat lag skulle jag förmodligen letat fel och skadelikt (finns ens det ordet) betende

                 Kommentar avatar
                 Per, 2 veckor sedanSvara

                 Joel har varit en ledande spelare i landslaget i många år. Väldigt många spelare av högsta kvalitet har den största respekten för Joel. Inget av detta hade varit sant om Joel var en klumpig eller klantig spelare. Att vissa ändå hävdar det visar, som du skriver, på småsinthet och avundsjuka. Och man inser faktiskt hur stor Joel är när folk tillskriver honom allt möjligt. Nästan som Jesus. För visst går väl Joel på vatten?

                 Kommentar avatar
                 Röglesnack , 2 veckor sedanSvara

                 Vem mer än du har pratat om respekt? Jag har stor respekt för Joel och det han uträttat under sin karriär. Grymt - bara att lyfta på hatten! Men nu undrade ju Leman varför Joel är illa omtyckt av andra lags supportrar och det försökte jag ge min sakliga bild av utifrån mitt perspektiv. Take it or leave it. Jag fattar att du älskar Frölunda.

               • Kommentar avatar
                Gustav, 2 veckor sedanSvara

                Vilken sinnessjuk offensiv Rögle har nu! Efter att Luleå och Skellefteå fått in sin spets, är dessa tre och Växjö solklara favoriter. Resten av lagen får ses som utmanare.

                 Kommentar avatar
                 Svante, 2 veckor sedanSvara

                 Slutspelsrutin har de noll. Slutspel är något helt annat. Räcker inte att värva som galningar. Jag ser därför Växjö som klara favoriter före Frölunda. Därefter kommer Rögle och Luleå

                 Kommentar avatar
                 Erik , 2 veckor sedanSvara

                 Att det skulle finnas en klar guldfavorit håller jag inte med om. I min bok har Frölunda och Växjö störst chans. Sedan kommer Luleå. Sedan kommer inte mycket. Att Rögle spelar bra i grundserien gör dom inte heta. Mest troligt är de inte på topp när slutspelet kör igång. Dessutom: RBK har inte ens spelat semifinal. De kan ju börja med det innan det pratas guld. Joel har många bra egenskaper. En av de som jag uppskattar mest är hans ärlighet. Han skyller aldrig ifrån sig på något i intervjuerna utan är alltid uppriktig oavsett vad det gäller. Joel lever så klart på egna meriter, men är det inte så att Henkes framgångar även spiller över på Joel när det gäller popularitet? Får en känsla av det.

               • Kommentar avatar
                Arlene, 2 veckor sedanSvara

                Hi, i think that i saw you visited my web site
                so i came to “return the favor”.I am trying to find things
                to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!
                atletico madrid drakt JulioHill camisetas futbol EmelyYeoa


                Lämna en kommentar