Sjöström: "Kanske är vi för kräsna, kan vara så"


► Med 14 omgångar kvar av SHL ligger Frölunda femma, det blir en stenhård kamp för att komma topp 6 och gå direkt till kvartsfinal.
► Jag satte mig ner med sportchefen Fredrik Sjöström och snackade värvningar, varför den där tuffe backen dröjde, sättet att spela hockey på, utveckling av spelarna … och diverse annat.
► Sjöström försvarar sättet att jobba, backar dock inte för självkritik:
► – Kanske är vi för kräsna.   

Rakapuckar.com bild

DET BLIR EN lång så kallad fråga/svar-artikel, detta. Inte så mycket mina egna åsikter, mer funderingar i frågorna, och så får ni ta del av hur Fredrik Sjöström och Frölunda resonerar och tänker.

Hoppas det kan fungera som vettig uppladdning inför kvällens bortamöte med Karlskrona.

Hoppas ni köper upplägget, mina tankar får ni ju så ofta annars, här ville jag mer ge er chansen att ta till er Sjöströms och Frölundas syn.

Okej, spänn fast er så åker vi:

** Första säsongen som det hackat lite sedan Roger Rönnberg anställdes (2013) och Frölunda gav sig ut på en resa med rätt tydliga mål. Kan det kanske vara lärorikt, lättare utmana sitt eget tänk när det går emot?
– Jag tror väl att … man bestämmer själv om man vill se det positivt eller negativt. Vi är inte riktigt nöjda, sedan är inte allt kass heller, tycker inte jag. Men vi själva tycker, det gör säkert spelarna också, att det varit lite för ojämnt. Vi har spelat bra, men också mindre bra. Klart vi måste analysera det.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström på läktaren i Frölundaborg, blickande ner på en träning med A-laget. 


** De djupa dalarna, är det ert största problem?
– Ja, och vad beror det på? Klart vi måste analysera det. Samtidigt känner vi att … okej, det har inte gått exakt som vi förväntat oss, som vi hoppats, men vi har fortfarande ett väldigt bra utgångsläge. Vi känner själva att vi har potential, ett lag som kan gå långt om vi får till det; vi känner att vi har mycket mer att ge, som att ”Fasen, om vi får ihop detta – då har vi ett bra lag.” Och alla är beredda att göra jobbet. 

** Men ni fick dra i handbromsen i höstas, laget klarade inte av det här ”driva spel från bakplan”-tänk som implementerades när Roger Rönnberg och Robert Ohlsson intog Göteborg, det som var ett sätt att haka på Skellefteås framgångsvåg. Ska man se det som något slags underkännande av rekryteringsjobbet, presterade spelarna bara sämre än förväntat, är det Rönnberg & Co som inte lyckats utveckla spelarna, eller finns det en annan förklaring?
– Det finns aldrig en enkel förklaring. Men ligan (SHL) har förändrats också, Skellefteå spelar inte heller på samma sätt nu som då. Alla lag pressar stenhårt i dag, det är svårare att spela sig ur på ett sådant sätt (som tidigare), Växjö spelar inte heller så. Ligan förändras hela tiden, du ser det i NHL också. Sedan så ser ju alla lag … vi tittar på Skellefteå, många lag har tittat på oss, alla lag justerar hur man spelar.

** En trend vi ser, kanske. Inte fullt så avancerat spel ända nerifrån egen zon?
– Ligan blir ju en form av egen livsform, man lär sig svagheter, man korrigerar hur man spelar. Många lag har börjat spela lite enklare, lite snabbare ur egen zon, sedan sätter alla stenhård press, det är väl bara Karlskrona som inte gör det.

** Men får det här en följd, att ni till nästa säsong vill rekrytera backar som är ännu bättre på att spela sig ur svårigheter? Rönnberg-hockeyn bygger ju, eller i alla fall byggde, mycket på spelskickliga backar. Eller är det mer så att ni anpassar er till den nya tiden?
– Jag tror fortfarande vi vill driva spel, vi vill vara puckförande, det har inte ändrats. Men man får göra små justeringar, det måste man göra, i slutändan handlar det om att vinna matcher.

** Sex backar under kontrakt, det kan knappast bli tal av massor med nya namn, de fans som drömmer om två, tre stjärnbackar kan glömma det, känns det som. Filip Westerlund måste ju få chansen, Jakob Stenqvist är inte värvad för att vara i allsvenskan, till exempel. Eller?
– De som vi har ska få chansen. Stenqvist, Westerlund, vi vill att de ska ta ett kliv till nästa år, spela in sig på riktigt, som Rasmus (Dahlin) gjort, som John (Nyberg) gjort. Det är det vi jobbar för dagligen. Men det krävs mycket av killarna, de kommer få slita och kämpa om platserna.

Rakapuckar.com bild

** Han gör bara sin andra match i kväll, Adam Pardy, men jag vill ändå ställa frågan: Kan det vara aktuellt att förlänga med honom skulle ni trivas med varandra?
– Så kan det absolut vara.

** Det är annars en intressant fråga det här med en stor, tuff back. Mer defensiva muskler, så att säga. Många undrar varför ni inte såg det behovet från början, senare var ni ju rätt tydliga med att det fanns. 
–  Klart vi diskuterade det, ska vi ha, ska vi inte ha? Men det ska finnas tillgängligt också, det ska klaffa. Samtidigt har vi … se på Växjö som också gjort det, man börjar med ett lag, sedan ser man lite hur det utvecklas och fyller på. Man vill se vad som hänt med de unga killarna under sommaren, det är viktigt, ska man ta nästa steg måste man också få chansen att visa att man är redo. Har du för hård konkurrens, då får du inte den chansen.

** Ni hoppades helt enkelt att en Mike Weber, en Adam Pardy, inte skulle behövas?
– Jaa … det är alltid svårt att säga, före säsongen är alla sportchefer nöjda, sedan börjar du spela, ser att det saknas något, så får man justera.

** Men just den här typen av back, ni såg verkligen inte behovet? Eller menar du att det stängt dörren för andra?
–  Det hade det ju gjort. Ponera att vi tagit hit ett supernamn, hade Rasmus Dahlin fått den istiden då? Det vet vi inte.

Adam Pardy.
Foto: TOMMY HOLL

** Men Pardy är ju en helt annan typ, tar väl inte tid från Dahlin.
– Det är sant, men om vi legat etta vid jul hade ingen sagt något.

** Men att ni inte gjorde det kan ju ha att göra med att ni inte startade säsongen med en Weber/Pardy?
– Haha, det beror på hur man vrider och vänder på det. Jag säger inte att vi gör rätt alla gånger, men ibland måste man tro på något.

** Och ni valde att ge era spelare chansen innan ni tog in något mer, fair enough, känner jag. Men ni såg också att det inte blev bra, inte tillräckligt bra i alla fall, och agerade därefter.
– Ja, ibland måste man ju inse och korrigera.   

** Ni känns som en klubb som fokuserar väldigt mycket på utveckling, som inte alltid värvar de största namnen, som vill få spelare att växa. Känner du att ni fått önskad utveckling så här långt?
– Svårt att säga i vissa fall har vi fått det, i vissa inte. Vi är självkritiska, vi måste vara det, vi är ju inte nöjda, vill mer. Så där har du nog svaret. Vi behöver jobba bättre som lag, behöver få mer utveckling på alla.

** Betydligt större pengar till alla SHL-klubbar från och med nästa säsong, känns rätt givet att en del av alla C More-miljoner läggs på värvningar, höjda spelarlöner. Men vad jag förstår så ska inte ert sätt att arbeta förändras i grunden?
– Det blir likartat. Vi har vår linje där akademin med egna spelare är viktiga, vi vill fasa in en ny generation, har börjat med 99:orna, Oliwer Fjellström, Jesper Emanuelsson, Jacob Peterson, målet är att vi ska göra dem klara. Sedan hur lång tid det tar, om det är ett, två eller tre år, eller om någon hinner lämna, det vet man inte.

Rakapuckar.com bild

** Men det ena utesluter förstås inte det andra, ni har värvat en del mer färdigt, det behövs väl också?
– Så är det, vi måste ge de unga killarna stöd, de behöver ha mer erfarna spelare att spela med. Men akademin är viktig, vi vill ha ett lag med så mycket hemvävt som möjligt. Sedan kan den siffran gå upp och ner beroende på år.

** Känns ändå inte som fem, sex feta nyförvärv bara för att kassakistan snart är mer välfylld
– Nej, så kommer vi inte göra. Vi har ett sätt vi vill jobba på. Sedan vill vi alltid ha bra spelare, men … vi har ändå några ledstjärnor vi förhåller oss till.

** Lite så när ni inte valde att ersätta Henrik Tömmernes med ett stort backnamn, något flera av era fans reagerat rätt starkt på. Ni jagade Lawrence Pilut, tog Adam Almquist istället när Pilut backade, valde att förlänga med Matt Donovan vars debutsäsong var okej men inte mer. Är du nöjd med hur ni löste det?
– Ja, jag tycker ändå det. Jag tror så här, lite som Skellefteå, att vi har en ganska speciell verksamhet, det krävs mycket för att vara här, sättet vi vill jobba på. Jag tror att det kanske inte är för alla. Vi vill ha killar som vill något, killar med drivkraft, det kanske betyder att de är här ett tag, sedan går vidare, vi gillar det.

Simon Hjalmarsson.
Foto: TOMMY HOLL

** Drivkraften att ta sig längre än Frölunda är något i grunden gott, det ska ge er kvalité under en tid, det är så jag förstår ert tänk. Men då får man också finna sig i att en del drar?
– Ja, det är baksidan. Samtidigt har vi förlängt med (Sebastian) Stålberg, (Mats) Rosseli (Olsen), ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson) … när SHL ser ut som det gör i dag, klart vi känner att vi vill ha en kärntrupp kvar, sedan kommer spelare komma och gå, men vi vill ha en kärna kvar, en som sätter standarden för hur det ska vara i Frölunda.

** Hur menar du att ni är speciella här i Göteborg?
– Jag säger att det kan vara så, att Frölunda inte passar alla i deras karriärer. Vi har ett rykte om oss att vi jobbar jäkligt hårt, alla kanske inte är så sugna på det. Vi vet att vårt sätt att jobba tilltalar många, men kanske inte alla. Sedan är vi kräsna med vad vi vill ha. Kanske är vi för kräsna. Kan vara så också. 

** En annan sak jag vet att många undrar över, det här med spelare på lån från NHL. Förra säsongen tog Jacob Larsson snarast ett steg tillbaka när han först varit och försökt i Anaheim, den här säsongen har John Nyberg (Dallas) i alla fall inte gått framåt som jag trodde, Carl Grundström (Toronto) har också haft det motigt, men här är förstås skador en stor del av förklaringen, och så Lias Andersson (NY Rangers) då – som ni kanske inte ens får tillbaka. Undantaget är Christoffer Ehn (Detroit) som verkligen gått framåt. Är det här något ni funderar ni över, eller … är det mest att gilla läget?
– Jag köper resonemanget, att för oss blir det en osäkerhet (om spelare åker över på NHL-camp), kommer de hem eller inte? Det är inte optimalt, men … kan vi få hem en sådan spelare, då är det ändå värt det.

** Men att de inte alltid utvecklas under sitt utlåningsår i Frölunda?
– Svårt säga om det finns en koppling, det är unga killar också. 

Rakapuckar.com bild

** Till sist, några namn på ex-frölundaiter som skulle kunna vara aktuella, nu eller lite senare. Viktor Svedberg, den store backen som känns en bit från NHL-spel (Chicago); om ni inte skulle förlänga med Adam Pardy, menar jag, om ni ser det där ”tuff back”-behovet tidigare nästa säsong?
– Vi gillar våra egna killar, men det ska klaffa. Vad vill Viktor? Kanske KHL-intresse. Men alla som varit här är intressanta.

** Anton Blidh? Verkar ju inte få till det i Boston?
– Det är också en kille på radarn. Men han har gjort det bra, jag skulle inte bli förvånad om han stannar. Vi gillar Anton, var över och träffade honom i höstas, det är en kille vi håller kontakt med, han brinner för Frölunda.

** Andreas Johnsson? Gör gott om poäng i AHL men får inte chansen i NHL med Toronto?
– Han har gått väldigt bra, jag skulle bli förvånad om han inte blir kvar där borta. Där (Toronto) eller någon annanstans. Han är förtjänt av det. 

***

Okej, ni har fått nog nu, va, ni som orkade läsa ända hit?

Tack för att ni gjorde det.

Mer kommer, det vet ni ju.

Ni vet också vad som gäller för att rakapuckar.com ska finnas kvar:

Swish: 0736–854501
Bank: SEB 5001 00 769-13
1 kr/dag, 30 kr/månad. Rimlig prenumerationsavgift, tycker jag. 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
36 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Ogga, 3 år sedanSvara

  Intressant tjöt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Hoppades någon skulle tycka det. :)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 3 år sedanSvara

  Intressant... Läser fast jag borde skriva journaler..
  Man har ju sin tydliga idé och naturligtvis har det ju inte gått dåligt hela säsongen, men ändå en markant skillnad från tidigare Rönnberg-säsonger... Vi ser ett ojämnare lag än vad vi tidigare har blivit bortskämda med. Utveckling och långsiktigt tänkande - jättebra. Men då vill man ju se resultat också...
  Betalade givetvis min prenumerationsavgift för bloggen idag, tyckte du kunde få 6,66666 kr/dag, även i januari... :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Tar av mig den imaginära hatten, bockar djupt och tackar för denna välvilja. :) För övrigt är jag av åsikten att när man jobbar så mycket med utveckling får man nog finna sig i att den inte kommer med regelbundenhet. Allt går inte som man vill, du vet.

 • Kommentar avatar
  Patric Agblad, 3 år sedanSvara

  Fått nog? Du skulle kunna ha ett sånt här snack med Sjöström, Rönnberg, Lechtaler (nästa kanske?) varje vecka och jag skulle aldrig tröttna :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Haha, kul att du tycker så.

 • Kommentar avatar
  Johan L , 3 år sedanSvara

  Intressant som vanligt Henrik. Det med att utveckla spelare är ju bra. Men kanske blir det FÖR mycket av den varan? När inte de stora namnen finns bredvid så känns det sårbart. Kommer inte utvecklingen man önskat så... Almquist som offensiv back nr1, Sigalet med rutin. Det är vad som är i nuläget till nästa säsong. Resten måste höja sig enormt då. Tar sen Pardy en plats om det faller väl ut så är de ju redan 7st. Då är inte Donovan med. Ingen förlängning där? Forwardssidan har ju ändå Lasch t.ex. Hade man väntat sig ännu mer av Almquist? Annars vore en "stjärnback" behövlig känner jag. Dahlin försvinner ju med. Imorgon får du bokstavligen lön för mödan Henrik :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ja, man kan ha en del funderingar kring tänket på backsidan, men här lät jag Fredrik lägga ut texten så att ni fick veta lite. Jag återkommer säkert med egna funderingar, finns ju liksom alltid tid till det.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 3 år sedanSvara

  Betalt å klart.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Massor med tack!

 • Kommentar avatar
  Björn, 3 år sedanSvara

  Fått nog, nä. Mycket intressanta och kritiska frågor man själv gått och funderat på. Känns som man fn. har lite av en identitetskris som jag tycker framkommer här.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Bra att det uppskattades. Gläder mig.

 • Kommentar avatar
  Christian, 3 år sedanSvara

  Intressant läsning... Klart Frölunda måste ha en långsiktighet i verksamheten och låta ”egna” spelare få chansen. Jag får en bättre förståelse för agerandet efter att ha läst detta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Kul att du känner att det gav dig något. Då gjorde jag lite nytta. :)

 • Kommentar avatar
  Lövet, 3 år sedanSvara

  Bra och spetsiga frågor. Klart intressant med alla som åker över på camp i NHL som inte är sig lika när dom kommer tillbaka.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ja, jag kan inte riktigt släppa att man sett det lite för ofta. Har dock ej svar på frågan "Vad göra åt det?" Begriper ju mer än väl att Frölunda inte säger nej om man får chansen att behålla en spelare ett år till.

   Kommentar avatar
   Lövet, 3 år sedanSvara

   Näe det är klart att man måste gå på det. Svårt att komma runt problemet. Hade vart intressant att se en statistik över hur många som återvänder efter campen. Känslan är ju att många åker över för tidigt och sedemera hamnar i AHL när dom kunde varit kvar och utvecklats hemma.

 • Kommentar avatar
  Magnus Fernblad , 3 år sedanSvara

  Swishat, någon krona extra. Tack för trevlig o vettig sajt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jag som tackar. :)

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 3 år sedanSvara

  Jättebra att man vill utveckla och släppa fram eget. Men det får vara balans, annars kyls intresset över tid av. Man måste ha som mål att ligga topp4, och framförallt prestera jämnt. Den här säsongen är inget man ser tillbaka på med glädje (än så länge) sjukt ojämna och stundtals har man suttit med skämskudde, det är inte värdigt en förening av rang som Frölunda

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Förstår vad du menar, men samtidigt: det är många klubbar som vill vara minst topp 4 – varje vinter. Alla kan inte lyckas, Fråga Skellefteå. Tror supportrar måste inse att SHL är en väldigt jämn liga.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 3 år sedanSvara

   Absolut, så är det! Men en jämnare nivå rakt igenom, varit svackor varje säsong som skyllts på stenhård träning. Efterlyser jämnare nivå- sen kan man komma 5-6 för att andra lag är bättre, fair enough...kommer en hundring lite då o då- billigt för bra uppföljning av Frölunda!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ja, i alla fall i vinter har det varit en del oförklarliga dippar. Tack för bidragen!

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 3 år sedanSvara

  Just artiklar som denna ger oss läsare ett mervärde. Bra frågeställningar och bra svar. Naturligtvis kan han ju inte lämna ut alla tankar.
  Sedan när det gäller utveckling så går ju inte det på ett rakt spår. Ibland måste man ju ta ett steg bakåt för att komma framåt. Man får ju heller inte glömma att en lovande utvecklingskurva på en spelare faktiskt kan ta totalstopp och helt stanna av. Betalning skickat/ claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Så är det, utveckling av unga spelare är ingen exakt vetenskap. Gott att du är med. Tack.

 • Kommentar avatar
  #18, 3 år sedanSvara

  Fullständigt enastående rapportering du bjuder på Henrik! Klass rakt igenom. Är så innerligt glad för det jobb du gör!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Oj, fina ord – tack!

 • Kommentar avatar
  Mats Emanuelsson, 3 år sedanSvara

  Briljant läsning! Hatten av!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Tusen tack!

 • Kommentar avatar
  Kjelle13, 3 år sedanSvara

  En fundering angående de spelare som lånas ut till VF från NHL. Kan det vara så att när de är över på campen så får de tips och råd vad de behöver tänka på och bli bättre på under följande säsong. Detta leder till att de medvetet/omedvetet fokuserar mycket på det och tappar en del av Rönnbergs och VF:s filosofi om hur de ska spela. Bara en tanke....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Absolut en tanke värd att ta till sig. Sedan vet jag inte om det stämmer, alls eller i samtliga fall, men en viss känsla av att vara splittrad kanske kan infinna sig.

 • Kommentar avatar
  Nicke.K, 3 år sedanSvara

  Swishat och klart. Väldigt intressant läsning, kan förstå att hockeyn utvecklar sig och ändrar spelsätt men jag tycker ändå inte Frölunda har det laget som klarar att mala på som tidigare versioner. Man är inte lika ”jobbiga” att möta om du förstår mig rätt. Djurgården med Ohlson i spetsen tycker jag i år spelar mer den gamla Frölunda hockeyn. Men man kan inte lyckas jämt, bara man drar lärdom och styr in på det spår man en gång satte in i föreningen när Roger och kompani anlände. För man har ju blivit ganska bortskämd senaste säsongerna med den hockeyn i Scandinavium.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jag håller med, en slående skillnad är att det inte är samma typ av skridskoåkning, samma förmåga att vara som bålgetingar över hela isen och snabbt ta tillbaka pucken för att där efter blixtsnabbt gå till attack igen. Men ... det kanske kommer? Eller så är det bara ett annat lag i vinter. Det tror jag folk måste acceptera. En sanning i alla klubbar.

 • Kommentar avatar
  Carl, 3 år sedanSvara

  Mycket intressant läsning!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Roligt att du tycker det.

 • Kommentar avatar
  Conta, 3 år sedanSvara

  Mycket bra och intressant artikel Leman.Kul att få ta del av sportchef Sjöströms tankar.Förstår tanken med spelarutveckling men är ju farligt väg att gå om spelarna bara är kvar en säsong.För stor andel såna spelare gör ju att kontinuitet uteblir.Blir tungt för Rönnberg att innan varje säsong få lära upp en stor del spelare som är helt främmande i spelet i Frölunda.Sjöström kan ju inte avslöja allt inför nästa säsong.men jag får känslan av att han nog kommer med en bra överraskning.kanske flera.Alla värvningar Sjöström har gjort är inte klockrena.Men han får lite väl mycket kritik här emallanåt.Många supportrar glömmer nog att Frölunda ej är ensamma på marknaden.Växjö,Hv71,Skellefteå,Färjestad erbjuder också va spelar utveckling och Frölunda har inte den fetaste plånboken heller nu förtiden.Kan vara svårt att ge toppspelare den lön dom kräver.Ekonomin måste hållas balanserad.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Det är precis det som jag tror fans behöver förstå. Frölunda är inte ensamt lag att vilja något. Skellefteå är det inte. Färjestad är det inte. Och så vidare. Alla kan inte lyckas hela tiden.

   Kommentar avatar
   Matte, 3 år sedanSvara

   Conta - men flera lag lyckas ju bättre än FHC med sina värvningar - det tycker jag är jättekonstigt. Färjestad, Växjö, Brynäs, Hv, Djurgården mfl Det är kanske att man är för kräsen som Sjöström sa?

   Kommentar avatar
   Conta, 3 år sedanSvara

   Jo flera lag som lyckades bra med gärningar men hur många av dom som Frölunda varit och huggt på vet vi ej.Nrynäs hade ju nån nordamerikan u början av säsongen som försvann fort till exempel.Gäller även att ha tur med värvningar också.Vem trodde att Joel Persson i Växjö skulle klara steget från division 1 ?

 • Kommentar avatar
  Danne, 3 år sedanSvara

  Bra tugg HL! Saknar Dock frågan om V. Ståhlberg skrivit på för nästa säsong? Och om inte, varför? ;-) Jag menar, ge V vad han vill ha och bygg en 1 line kring honom kommande 5-7 åren! Kommer bli succé om han så skulle spela ensam..:-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Viktor har kontrakt ett år till med Zug, så den frågan var liksom inte aktuell. I så fall måste han ju vantrivas i Schweiz, vilja bryta kontraktet (som Zug då ska gå med på) – och varför skulle Viktor vilja det?

   Kommentar avatar
   Danne, 3 år sedanSvara

   Tja, för att han skall spela i VF. Skäl, gått om något! ;-) förstår så klart att han inte bryter kontraktet, men jag hoppas innerligt att VF håller en dialog med honom om resterande karriär!

 • Kommentar avatar
  Johanna, 3 år sedanSvara

  Jag tycker att Fredrik Sjöström har gjort sitt i Frölunda och bör genast avgå.

   Kommentar avatar
   Nike, 3 år sedanSvara

   De var väl ändå väl överdrivet ? Sjöström har väl varit med på tåget och byggt upp det som Frölunda gjort under fyra år nu. Det är väl första året även han och Lechtaler har en motgång som sportchefer. Tålamod tack , jag tycker han gjort ett strålande jobb även om de inte klaffat till hundra denna säsongen. Men 5.a i serien är väl ingen katastrof även om de inte doftar guld om den här truppen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ja, lite, lite väl tuff kritik, kanske? ;) Men man får tycka här inne. Det är bara roligt med åsikter.

   Kommentar avatar
   Johanna, 3 år sedanSvara

   @Nike Jag håller inte med dig: Friberg, Donovan, Westerholm *2, Hjalmarsson, Sigalet framför allt JG. I mitt tyckte (självfallet behöver du inte hålla med, detta är alltså i mitt tycke) är detta spelare som inte bör vara i Frölunda överhuvud taget, det känns som dussinspelare (och då är jag snäll i min kritik). Att vi inte kan spela den bästa målvakten vi har (JM) utan envisas med en av ligans sämsta målvakter (JG) är för mig en gåta. Att Sjöström inte lyckade värva en riktig målvakt (Fasth) och inte heller Elias Pettersson är fruktansvärt dåligt. Friberg (10 poäng) vs Pettersson (36 poäng). JG (89.04% räddningar) vs Fasth (91,50% räddningar).

   Kommentar avatar
   Nike, 3 år sedanSvara

   Ja Johanna vi får nog vara överens om att vara oense :) Hjalmarsson har jag nog tyckt varit en av dom bättre spelarna man haft denna säsongen, visst han öser inte in poäng, men arbetsmässigt är han en av dom i laget som gör mest i skuggan (lite som Purre). Sen har ju Patrik Westerholm spelat 4 matcher eller något, svårt att lägga skuld på honom är min känsla och personligen tycker jag nog inte JM känns så mycket mer stabil än JG för tillfället. Men ingen av dom är Lasse, absolut. Sen att tro att Friberg skulle matcha Elias Pettersson i poäng vet jag inte, samtidigt så spelar Elias för tillfället i shl.s bästa omgivning med att Växjö är shl.s bästa lag. Men alltid bra att folk har olika åsikter och då märker vi att vi alla inte har samma syn på Frölunda :) Jag är inte heller nöjd när man jämför med tidigare år och Frölundas lag är absolut inte lika starkt som dom senaste säsongerna. Men att de är så illa så Sjöström ska sparkas. Nej där är vi nog oense :)

 • Kommentar avatar
  Martin K, 3 år sedanSvara

  Kul och intressant läsning. Mer sådana här intervjuer vid jämna mellanrum skulle uppskattas.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Hoppas få till det igen. Bara att det tar en jäkla tid ... :)

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 3 år sedanSvara

   Man skulle ju kunna tänka sig en sådan här intervju i filmad, tv-version som omväxling... för att underlätta ditt jobb. Just sayin'... ;)

   Kommentar avatar
   Martin K, 3 år sedanSvara

   Har full förståelse för detta Henrik. Menar inte varje vecka eller varannan vecka. Men kanske varannan månad eller nått sånt.

 • Kommentar avatar
  Mats Andreasson, 3 år sedanSvara

  Swishat 150 spänn..som tack för en grym sida med mycket intressant läsning..fortsätt så:)..idag blir det vinst med 5-2 i Blekinge

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Glad att du gillar – och tack!

 • Kommentar avatar
  Matte, 3 år sedanSvara

  Bra intervju Leman - men Sjöström svarar inte riktigt på de svåra frågorna. Han hänvisar till växsjö som fick nya iår bla Elias P Victor Fast och Rahimi - schyssta förvärv och man leder överlägset. Han hänvisar till Skellefteå och de har bytt hela ledningsfunktionen - de senaste åren - så där kan man säkert acceptera lite inkörningsproblem. Håller med om att Djurgården med RO spelar mer FHC hockey än vad FHC gör.
  Det är konstigt att det är mycket som går för långsamt (passningar och skriskor).

  • Kommentar avatar
   John, 3 år sedanSvara

   Hade önskat en kommentar på Lasu/PC som inte blev kvar. Varför? Borde man behållt de?

   • Kommentar avatar
    John, 3 år sedanSvara

    Hade önskat en kommentar på Lasu/PC som inte blev kvar. Varför? Borde man behållt de?

     Kommentar avatar
     Dsniel B, 3 år sedanSvara

     Håller med. Den frågan hade jag också velat ha svar på. Jag hörde att lasu ville testa på något annat och om så är fallet så kan man inte klandra vf för det. PC däremot hörde jag att han fick kontrakt som han tackade ja till men Frölunda tog tillbaka det och erbjöd ett sämre. Vill veta vad som hände där för i mina ögon var purre en av dom bättre i Frölunda förra året.

     Kommentar avatar
     Mange, 3 år sedanSvara

     Hade vart intressant helt klart!

     Kommentar avatar
     Mange, 3 år sedanSvara

     Hade vart intressant helt klart!

   • Kommentar avatar
    Peter Paegle , 3 år sedanSvara

    Att det gick trögt i början av serien var en kombination av många skador och att dom inte riktigt hade nötat in sitt spel. Tycker inte att det blev mycket annorlunda om man ska vara ärlig

    • Kommentar avatar
     Peter Paegle , 3 år sedanSvara

     Med nyförvärven alltså..,

     • Kommentar avatar
      Hövdingen, 3 år sedanSvara

      Se till så att flugan och lasu kommer tillbaka!!! Hjärta bär långt.................:)

      • Kommentar avatar
       Daniel B, 3 år sedanSvara

       Kung är du HL. Nu fick man svar på vissa saker som msn undrat över. Sen tycker jag Fredrik och co har gjort det jävligt bra under 4-5 år. Det var inte längesedan Frölunda var konkurshotade.. glöm inte det. Swichar en slant till dig nu HL. Du är trots allt en ok journalist..:)

       • Kommentar avatar
        Johan Carlander, 3 år sedanSvara

        Bra intervju, men jag saknade frågor om Lasu & Karlsson. Hur de tänkte kring dem då de inte blev några förlängningear och om de kommer göra några försök att få hem dem så fort deras kontrakt går ut?

        • Kommentar avatar
         Conta, 3 år sedanSvara

         Visst Fasth är en toppmålvakt men Växjö kanske erbjöd 25.000 mer i månadslön samt löfte om mycket speltid? Sjöström har säkert försökt signa Fasth men Frölunda har ej den feta plånboken som man hade efter gulden 2003 och 2005.

          Kommentar avatar
          Matte, 3 år sedanSvara

          Conta - det tror jag nu inte alls på att Växjö plånbok, skulle vara så mycket större så alla duktiga spelare hamnar där och vi får femte sjätte valen.

        • Kommentar avatar
         Peter Smögen, 3 år sedanSvara

         Ser inte målvakterna som något stort bekymmer, backsidan däremot är alldeles för medioker. Vi saknar en 25+ back som bär det offensivt och defensivt. Man lyckades inte ersätta Tömmernes. Framåt är det med ihåligt, Friberg får väl närmast ses som ett rejält fiasko. Stålberg, MRO har inte växlat upp till nästa nivå heller. Grundström haft otur, saknas med i toppslag. Joel befinner sig tyvärr i början av en lång utförsbacke.

         • Kommentar avatar
          Conta, 3 år sedanSvara

          Ja Tömmernäs är rejält saknad.Almqvist har inte alls lyckats axla den rollen.Friberg har varit producerande tidigare men ej i Frölunda.Stenhårt jobb men ingen spets framåt.Grundström har ej heller utvecklats som önskvärt denna säsong.otur med skador har stört honom.

          • Kommentar avatar
           Mattis, 3 år sedanSvara

           Underbar läsning. Ja det är bra att frölunda satsar på den egna akademin o låter dom spelarna ta klivet upp. Får alldrig mer bli som för då man värvade spelare bara för dom var stora namn. Alla minns någ då hur det var nära ruinens brant.

            Kommentar avatar
            Matte, 3 år sedanSvara

            Det kostar att misslyckas oxå

          • Kommentar avatar
           Manuel, 3 år sedanSvara

           En av de bästa Frölundarelaterade intervjuer jag läst. Följ gärna upp dina mycket intressanta frågeställningar angående NHL-lånen och deras utveckling.

           • Kommentar avatar
            Christofer, 3 år sedanSvara

            Senaste 20 matcherna har frölunda 39 poäng, Växjö 41 och brynäs 42 som etta... Så frölunda har rest sig rejält under andra halvan av säsongen ska man komma ihåg... Så chans på guld finns de definitivt. Ett stort tack till Sveriges absolut bästa sport journalist!!! Självklart kommer det ett bidrag!!

            • Kommentar avatar
             robert ström, 3 år sedanSvara

             För mig en gåta att du inte har ett fast jobb på en stor tidning då ditt sätt att skriva på en artikel är mer än vad en många får ihop på ett helt år...


             Lämna en kommentar