Nu har Frölunda börjat jobbet med nästa säsong


► Nu tycker Frölunda det är nog med att inte kunna planera för nästa säsong. Arbetet med att förlänga spelarkontrakt är i gång.
► – Jag har ett okej att starta, har börjat prata med spelare, bekräftar sportchefen Fredrik Sjöström.
► I dag flyger Stefan Elliott till Sverige. Coronasmitta i Malmö. Och Tommy Boustedt har fått nytt jobb.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Jobbet med säsongen 2021/2022 är igång för Frölundas Fredrik Sjöström.


NI VET ATT Svenska Hockeyligan rekommenderat sina klubbar att inte göra klart med spelare inför nästa säsong, rookiekontrakt exkluderade.

Nu får det vara bra med den saken. Tänker i alla fall Frölunda.

– Jag vågar inte svara för övriga klubbar, men jag har ett okej att starta. Sedan kommer vi säkert inte köra 100 kilometer i timmen, vi tar det nog lite lugnt så. Men vi känner att det är hög tid att börja processen, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Rakapuckar.com bild

** Nära att förlänga med någon?
– Det ska jag låta vara osagt, jag har haft dialog med några spelare, vill se vad de tycker och tänker. Mest att man stämmer av, kommer igång och börjar prata.

Spelare med utgående kontrakt är:

Johan Mattsson
Niklas Rubin
Anders Grönlund
Robin Alvarez
Patrik Carlsson
Christoffer Ehn
Simon Hjalmarsson
Linus Nässén
Mats Rosseli Olsen

Jonathan Sigalet har sagt att den här säsongen är hans sista, Jesper Sellgren är bara på lån av Carolina Hurricanes, och i fallet Lucas Raymond, där är ju pucken helt och hållet hos Detroit Red Wings,

– Klart att vi gärna sett att Lucas är hos oss ett år till, säger Sjöström som dock vet att besked kommer att dröja.

– Vi har en bra dialog med Detroit, men just nu är deras fokus på säsongen som ska starta.

Han har en tuff uppgift här, Fredrik Sjöström, inte bara för att coronaosäkerheten gör att man är extra försiktig med att binda upp sig i stora kontrakt. Underifrån kommer flera duktiga juniorer som knackar på dörren, att lägga till de unga som redan finns i laget.

Rakapuckar.com bild

Simon Edvinsson, Theodor NIederbach, Daniel Torgersson (på väg tillbaka från skada), där är tre talanger som gärna vill ha ett A-lagskontrakt kommande säsong.

– Vi har jättemånga bra spelare som kommer underifrån. I grund och botten är det positivt, sedan kan det betyda att det blir lite klurigt, medger Sjöström.

Ni kommer få läsa mer om det här, men nu vet ni i alla fall att bollen är i rullning. Eller snarare kanske att pucken är på glid.

Vad gäller här och nu så handlar det om utlåningar av juniorer. Deras säsong är ju stängd, det har förbundet beslutat, och för en sådan som Theodor Niederbach lär det betyda att Frölunda letar efter en allsvensk klubb där talangen kan få speltid.

Sjöström:

– Vi har sagt så här att JVM-spelarna ska komma hem, ”landa”, nu börjar (Joel) Mustonen knacka på dörren, (Johan) Sundström är tillbaka, då är det klart att det kan vara så att om inte Theo spelar här så får vi titta på alternativ. Vi har pratat med honom och hans agent.

Rakapuckar.com bild

Vad gäller andra spelare i J20 så kan Hanhals Kings vara ett alternativ för någon, men där finns redan Måns Krämer, Ludvig Levinsson, Philip Granath och William Hallén, det är inget farmarlag som det bara är att placera spelare i.

– Vi ska ha ett möte, Björn (Liljander, assisterande sportchef), Micke (Ström, ungdomsansvarig) och jag och komma fram till vad vi kan hitta för lösningar, vad som är möjligt, säger Sjöström.

***

Nyblivne pappan Stefan Elliott flyger i dag till Sverige, landar i morgon, men eftersom han satt i karantän i två veckor, inte tränat mer än lite träningscyklande i hemmet, så lär spel dröja ett tag. Elliott behöver träna ikapp, komma in i saker och ting, räkna med att han spelar först någon gång i nästa vecka när Frölunda har tre hemmamatcher.

Eftersom Elliotts Instagramkonto är öppet vågar jag lägga ut hans bilder här, och … ärligt talat, den på lilla Sophie och en sovande pappa Stefan, är det inte det sötaste ni sett?


***

Vad gäller nästa säsong, ni vet att kontraktsbundna spelare kan lämna för NHL. Det kan vara så att Max Friberg är intressant, det kan vara så att Minnesota vill plocka över Filip Johansson. Bara att visa på hur svårt en sportchefs jobb är.

***
Coronasmittan i Malmö spred sig förbi Lars Bryggman. Illa i sig. Malmös matcher mot Brynäs (tisdag) och Djurgården (torsdag) är framflyttade. Stackars Brynäs, som redan har ett ansträngt schema, behöver dock inte drabbas, man möter nu istället Djurgården på tisdagen. Vaket agerat av SHL.

Rakapuckar.com bild

***

Tommy Boustedt har en spännande uppgift framför sig. Han ska vara rådgivare, senior advisor, inom dansk hockey.

– Tommys primära arbetsuppgift är att förfina den röda tråden för de danska landslagen på både dam- och herrsidan. Samarbetet ska stärka kvaliteten på vår spelarutbildning och säkra en symbios i vårt landslagsarbete mellan ungdoms- och seniorishockeyn. Därmed förbättras sannolikheten så att vi kontinuerligt kan skapa danska ishockeyspelare som kan nå den internationella eliten, säger danska förbundsdirektören Ulrik Larsen enligt HockeyNews.se.

– Alla danska landslagsspelare och tränare ska vara medvetna om hur en danska landslagsspelare ska utbildas både på och utanför banan. Det handlar med andra ord om att implementera en samlad riktning för hur vi spelar och hur vi arbetar med fysisk träning, säger Boustedt till Danmarks ishockeyförbunds hemsida.

Rakapuckar.com bild

****

Till sist, eftersom jag fått fråga av några läsare, det här med att Henrik Lundqvist på något vis skulle komma närmare Frölunda på grund av hjärtoperationen … jag förde frågan vidare, och svaret från Fredrik Sjöström blev som väntat:

– Nej.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
25 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 månad sedanSvara

  Oj, det är några spelare med utgående kontrakt. Jag räknar bort Sellgren, Sigge och Raymond. Tittar man på resterande namn så skulle jag säga att det inte är många namn som jag inte hade förlängt med. Möjligen Ehn och Grönlund för att släppa fram yngre spelare men annars så ser jag faktiskt att man förlänger med alla. Men då kommer Corona in i bilden. Vill man minska sina kostnader så ska man inte förlänga med hjalle, alvarez och nån till. Purre, någon av målisarna och rosse ser jag som självklara att förlänga med. Mm, lycka till Fredrik. Du har ett lätt jobb framför dig..:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Precis, det är ju långt ifrån så enkelt som att "han och han han är bra, de där ska vi ha kvar", det är coronaosäkerheten, det är juniorer som trycker på, det är vad spelare själva vill, det är det här med att även kontraktsbundna spelare kan lämna för NHL.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Långt ifrån lätt. Det inser nog de flesta av oss. Men samtidigt kan man ju inte släppa allt pga Corona heller. Några spelare behöver man förlänga med och vissa kommer säkerligen behöva gå ner i lön om dom vill stanna kvar. Har vi någon publik till hösten? Några junisar ska in i laget. Mm, jättesvårt. En fråga till dig HL. Du får givetvis säga pass om du känner att det är för svårt men vilka hade du försökt förlänga med i första hand? Jag förstår att det inte går att förlänga med alla men om du var Fredrik, vilka 2-3 spelare hade du försökt lösa direkt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Patrik Carlsson, tveklöst. Sedan bör Linus Nässén vara ganska lättlöst, tycker jag. Målvaktssidan viktig att göra klar, vad vill de själva, vill någon ha mer av en förstaroll? Behöver redas ut.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Då tänker vi lika. Purre och nässen hade jag också. Sen hade jag rosse och en av målisarna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Du frågade var jag vill börja. Sedan är det ett pussel. Vi vet inget om vad spelarna själva vill, vad Frölunda kan ha på gång utifrån, om NHL kan komma att rycka i någon ... o.s.v. Därför så svårt att spekulera, därför så svårt att tycka bestämt ditt och datt. Vi vet för lite.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Men spännande att följa. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Prio ett var ju purre och nässen. Efter dom så hade jag satsat på rosse och en av målisarna. Om det finns pengar och spelarna själva vill. Ja. Blir intressant att följa.

 • Kommentar avatar
  Mathias , 1 månad sedanSvara

  MRO måste ju bara få förlängt

   Kommentar avatar
   Conny , 1 månad sedanSvara

   Rosseli måste vara kvar gör alltid ett bra jobb

 • Kommentar avatar
  Nicke, 1 månad sedanSvara

  Purre är för mig klart viktigast, killen gör knappt en dålig match, gör omgivningen bättre och kan spela i alla spelformer. Gillar verkligen Purre, han får sällan så mycket credd som han förtjänar och de är ju för att han ständigt ligger på en hög bra nivå.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Håller med om purre. En väldigt underskattad spelare. Kanske inte bland kompisarna i laget men runt om i landet.

 • Kommentar avatar
  Pupule, 1 månad sedanSvara

  Det kan ju hända mycket under kort tid, men som det känns just nu, så skulle nog Raymond ha nytta av att stanna en säsong till.

   Kommentar avatar
   Walle, 1 månad sedanSvara

   Pupule: Absolut, måste bli mer dominant och ytterligare lite fysik för att klara sig där borta

 • Kommentar avatar
  Rickard, 1 månad sedanSvara

  Viktigaste är väl hur man vill ha sin stomme intakt. Tänker på dom som skall utbilda å föra tänket vidare till nya spelare. Själv skulle jag valt Linus, Purre och målvakterna.

  • Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

   En dröm vore om man slutade hatta med målvakterna, en klar etta- en ung lovande backup. Ja, skrev en DRÖM.

    Kommentar avatar
    Walle, 1 månad sedanSvara

    Peter Smögen: Håller till viss del med men sårbarheten i situationen om första målisen går sönder är stor på den positionen. Då får den talangen hålla snudd på Wallstedt nivå.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ja, Frölunda har ju inte det tänket. Man hattar inte utan går efter en plan. Sedan kan allt förändras, iaf i drömmarnas värld. ;=)

    Kommentar avatar
    Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

    Jo, jag är medveten om ”planen” men andra klubbar lyckas ju med tänket, Frölundas renommé att forma juniorer borde väl förr eller senare resultera i ett målvaktslöfte av rang igen, då hoppas jag man tänker om

  • Kommentar avatar
   Mattias, 1 månad sedanSvara

   Ror Sjöström hem Adam Wilsby från Skellefteå är ju backsidan i det närmaste klar. Edvinsson lär vara redo för en ordinarie roll nästa säsong.
   Gustav Berglund är väl utlånad till Västerås men knappast redo för SHL nästa säsong?
   Förlängningen av Mustonen kändes lika onödig som den med Sebastian Stålberg för några år sedan. Gissar att Frölunda kommer vilja bryta där, måste ges plats för Söderblom, Niederbach och Torgersson.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Nog fler som är sugna på Wilsby, men visst ligger Frölunda bra till. Backsidan på ngt vis redan "hemma" om inget oförutsett inträffar, blir bra med Wilsby som komplement eller ngn annan, Edvinsson ... ser redan starkt ut. Framåt blir det mer spännande, hur med Raymond, köps t.ex Mustonen ut, hur många unga kan man ha, hur mkt pengar vågar man binda upp? O.s.v. Spännande. Intressant pusseljobb.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Wilsby kan ni glömma. Förlängde med Skellefteå.

  • Kommentar avatar
   Walle, 1 månad sedanSvara

   Hjalle, Alvarez, Ehn kan diskuteras men resten är givna om dem vill (förutsatt ekonomiska resurser)

   • Kommentar avatar
    Pippo, 1 månad sedanSvara

    Ser Purre, Rosse och Nässén som viktigast att knyta upp, gärna tidigt. Gillar båda våra målvakter, även om det finns utrymme för förbättringar hos båda. Men ska jag välja en så blir det nog Mattsson. Grönlund tycker jag har gjort bra ifrån sig i Frölundatröjan, verkar också acceptera sin roll som sjunde/läktare. En bra breddspelare, nyttig i BP och kan spela på få minuter. Till ett bra pris tycker jag definitivt att det är en vettig förlängning beroende på vilka andra backar som går in i truppen. Gillar Hjalle men ser inte riktigt vart han skulle få plats...

    • Kommentar avatar
     Fkrosenqvist, 1 månad sedanSvara

     Både Pettersson och v.Stålberg har utgående kontrakt! Känns lite som sista chansen för dom att komma hem nu? Även Calle klingberg har utgående, han kanske känner att han vill vara kvar ett tag till utomlands? Annars hade det varit 3 sköna hemvändare!

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Stålberg inte aktuell. Klingberg, undrar om inte han vill stanna ute ett tag till. Pettersson? Ja, alltid detta snack ... haha. Men i läge där Frölunda har mkt ungt som kommer, flera spelare man vill förlänga med ... skulle bli förvånad om det vmev någon hemvändare. Men vi får se. Freddan kanske är jättesugen. :=)

      Kommentar avatar
      Fkrosenqvist, 1 månad sedanSvara

      Va väl mest att det känns som ”sista chansen” för FP och VS..

      Kommentar avatar
      Danne, 1 månad sedanSvara

      Trist med VS.. hade varit en grym injektion till vårt lag och till SHL. Men går inte hans kontrakt ut?

    • Kommentar avatar
     DD, 1 månad sedanSvara

     Hjalle och MRO känns kluriga. Hjalle är nyttig men är han nöjd med sin roll nu? Kan han gå ner i lön? Har betalt som spetsspelare men bidrar lite för lite framåt. Liknande med MRO. Väldigt nyttig spelare att ha i laget men har för mig han har runt 200k i lön. Det är ganska mycket för en spelare som mest bidrar med arbete och BP? Tror nog dock att alla spelare inser att de får vara glada för att ha jobb och ändå vara relativt välavlönade. Kan nog bli lite lättare för Sjöström att hålla nere löner nu. När nästa säsong kör igång ska ju alla som vill i Sverige ha fått vaccin, då borde det ju vara OK med publik igen? Den här säsongen och nästa känns lite som ödessäsonger med tanke på att det blir ännu mer C-more pengar i framtiden. Inte så säker på att den som åker ur kommer tillbaka till SHL igen.

      Kommentar avatar
      Pupule, 1 månad sedanSvara

      MRO har inte 200K i månaden.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      MRO har absolut inte 200. Runt 150 har jag för mig. Hjalmarsson gick ner från sina 200 när han förlängde, kanske 160, 170 nu. Gissning. Inte alls min specialitet, detta. Men visst spelar sådant här in, vissa spelare kan en klubb vilja ha kvar men till ett lägre pris.

      Kommentar avatar
      Daniel B, 1 månad sedanSvara

      Jag tänker såhär: om ex hjalle vill stanna och behöver gå ner i lön så tror jag han gör det. Han får ju knappast så mycket högre lön i andra klubbar i shl med tanke på Corona. Finns intresse utomlands så visst men har verkar ju trivas i stan och i klubben. Nu tog jag hjalle som exempel. Gäller ju alla spelare med utgående kontrakt i alla lag.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Så kan det vara.

      Kommentar avatar
      Pippo, 1 månad sedanSvara

      Tänker likadant som dig Daniel. Vill en spelare stanna för att de trivs i klubben, staden eller av annan anledning så går de med på lägre lön. Finns intresse utomlands för exempelvis Hjalle, Ehn, Rosse osv. så kan det nog krävas ett bra motbud för att de ska stanna. Mycket handlar nog om vad Frölunda vill i sådana situationer och hur de värderar just den spelaren.

    • Kommentar avatar
     Gunnar , 1 månad sedanSvara

     Sjöström sitter väl och väntar som vanligt på att någon ska ringa honom och vilja spela i Frölunda. Det blir nog samma lag som den här säsongen, ungdomarna lämnar för NHL och sjöström fyller på med 4de kedjespelare ifrån bottenlagen/allsvenskabotten. Går inte sjöströms kontrakt ut snart?

      Kommentar avatar
      Gunnar , 1 månad sedanSvara

      Jag hoppas att INGEN av de med utgående kontakt får ett nytt kontrakt. Men vi vet alla att samtliga kommer få ett nytt kontrakt. Det ät lättast så för SHL's sämsta sportchef.

      Kommentar avatar
      Eken, 1 månad sedanSvara

      Gunnar: Plocka fram de 10 sämsta rekryteringarna. Sveriges sämsta asså? Du borde ju satsa på stand up

      Kommentar avatar
      Gunnar, 1 månad sedanSvara

      Tja, samtliga värvningar Sjöström gjort till Frölunda har varit/är floppar. Sämre än sämst. Tycker jag.

      Kommentar avatar
      Fontin, 1 månad sedanSvara

      Troll?

      Kommentar avatar
      Gunnar , 1 månad sedanSvara

      Alla som inte håller med dig om dina åsikter är inte ett "troll". Men det kanske är försvårt för dig att greppa.

      Kommentar avatar
      Daniel B, 1 månad sedanSvara

      Gunnar. Du för självklart tycka som du gör men några bra värvningar har väl Fredrik gjort under åren han har varit sportchef.

      Kommentar avatar
      Fontin, 1 månad sedanSvara

      Du får ursäkta men kunde inte absolut inte tro att det var ett seriöst inlägg! Jag förstår inte vad du förväntar dig om du anser att t.ex dagens backar alla är floppar. Sellgren, Jensa, Filip osv.

      Kommentar avatar
      Gunnar , 1 månad sedanSvara

      Daniel: Nja jag tycker nog inte det. Ryan Lasch stod inte Sjöström för, inte första gången Lasch var I Frölunda. Och andra gången ringde Lasch upp Sjöström och ville komma tillbaka. Jag tycker Sjöström har gjort ett riktigt dåligt jobb.

      Kommentar avatar
      Gunnar , 1 månad sedanSvara

      Fontin, ja jag tycker samtliga av de spelare du nämner är ganska dåliga. Deras poängproduktion håller med mig. Jag tycker att Lechtaler var en grym sportchef. Laget 2016 var ett fantastiskt lagbygge.

      Kommentar avatar
      Manne, 1 månad sedanSvara

      Det är inte bara att värva vem man vill. Det ska stämma med tiden, spelaren ska vilja komma hit, vad får spelaren för roll, godtar spelaren den rollen. Hur kommer det se ut utanför ringen osv. Det är mycket som spelar in.

      Kommentar avatar
      Gunnar , 1 månad sedanSvara

      Man ska komma ihåg att Lechtaler "sparkade" Sjöström som spelare i Frölunda och sedan tyckte väl Lechtaler synd om Sjöström och gav jobbet som sportchef till honom, dvs svågerpolitik.

      Kommentar avatar
      Pupule, 1 månad sedanSvara

      Man kanske skall sansa sig lite i kritiken innan man pratar i termer som "när hans kontrakt går ut", precis som att han har gjort det dåligt. Resultaten säger ju annorlunda. Sedan kan man alltid önska olika värvningar, men att påstå att Sjöström gjort ett dåligt jobb är befängt. Det finns så många olika faktorer att väga in så att ta upp ett lagbygge som fantastiskt och nämna Lechtaler blir också underligt. Jag kan också sakna en och annan spelartyp i dagens trupp, men att underkänna Sjöström i det stora hela? Nope. Sans och balans, Gunnar.

      Kommentar avatar
      Gunnar , 1 månad sedanSvara

      Purple: Jag håller inte med. Ett SHL guld har Sjöströms lagbyggen lyckas med. Men år efter år har man legat i topp av "lönligan". Jag tycker absolut att det är underkänt och jag vill ha en annan sportchef I Frölunda.

      Kommentar avatar
      Erka, 1 månad sedanSvara

      Gunnar: Frölunda får väl anställa dig så vi får in McDavid, Hedman och Kucherov så vi slipper floppar som Friberg, Genoway, Sigalet, Jensa, Printz, Weber etc. etc.

      Kommentar avatar
      Pupule, 1 månad sedanSvara

      Finns några CHL-framgångar att plocka fram också. Om det nu är underkänt - har nu någon motpart från annat lag att jämföra med som lyckats bättre på samma period?

      Kommentar avatar
      VF, 1 månad sedanSvara

      Gunnar är du påriktigt? 2 SM GULD och 3 CHL guld har Sjöström åstakommit hittils och massa bra värvningar Joey Crabb, Artturi Lehkonen, Fantenberg Lasse Johansson, Hellberg, Sean Bergenheim Wellman, Ryan Lasch kan skriva hur många bra värvningar som helst Du bör ju kolla upp fakta innan du yttra dig.

      Kommentar avatar
      Henry, 1 månad sedanSvara

      VF: Fast Joey Crabb, Artturi Lehkonen, Fantenberg Lasse Johansson, Ryan Lasch var väl alla värvade av CL ?

      Kommentar avatar
      VF, 1 månad sedanSvara

      Nej det var Sjöström som hitta dem och hade kontakt. CL hjälpte till men var Sjöström hade scoutat dem. Sen så jobba dem som ett team så som Sjöström och Björn Jiljander idag

    • Kommentar avatar
     Petey, 1 månad sedanSvara

     Tveklöst Purre och MRO dom levererar och är bra SHL spelare! Sedan K. Ehn har mycket mera i sig, och Nässen är för bra att släppa iväg!
     Sedan kan dom släppa resten på forwads sidan som inte har kontrakt!

     • Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Börjat ramla in lite nu, klart med Joel Lassinantti i Luleå enligt kuriren.nu. Adam Edström förlängt med Rögle, Adam Wilsby och Linus Lindström med Skellefteå. Kommer mer vad det lider.

      • Kommentar avatar
       Abbot, 1 månad sedanSvara

       Kontraktsbundna spelare kan väl lämna för andra ligor med KHL NLA ex?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

        Ja, KHL om spelare har klausul inskriven. Det händer. NLA, då är det mer om du är kontraktslös. Men visst, allt går. Men då kostar det.

      • Kommentar avatar
       STM, 1 månad sedanSvara

       I grunden tycker jag de skall försöka knyta upp de flesta av de som har utgående av de ovan nämnda. Mustonen tror jag dock är dags att önska lycka till någon annanstans...
       Viktigast utöver målis är helt klart Purre, MRO och Hjalle (som jag tror är mer viktig än vad folk fattar. Honom gör nog både Roger och Joel allt för att ha kvar). Jobbar i det tysta. Men vilken rutin!

        Kommentar avatar
        Johan, 1 månad sedanSvara

        Jag hoppas verkligen inte att dom bryter med Mustonen. Kommer han igång och blir frisk är han enormt värdefull. Vissa verkar stirrar sig blinda på denna säsong då han varit skadad och sjuk större delen. Men titta på hans tre tidigare säsonger. Inget konstigt med att han fick förlängt. Det är min åsikt.

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

       Härligt när alla kommer överens och sedan kör alla rally ändå och plockar in spelare.

       • Kommentar avatar
        E23, 1 månad sedanSvara

        Ge Carlsson vad Carlsson vill ha. Resten ordnar sig.

        • Kommentar avatar
         Munkebäck, 1 månad sedanSvara

         Loui Eriksson dumpas av Vancouver. Vad tror du Leman - få ny inspiration och avsluta karriären i FHC?

          Kommentar avatar
          E23, 1 månad sedanSvara

          Han har väl hus i Gbg. Fortsätter han spela, ser jag stor möjlighet till honom i Frölunda. Ny logga, ny louie.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Nej, han är bara uppsatt på Waivers, väl? Den som vill ta över Loui måste matcha lönen. Den dagen Loui köps ut, då får vi se ... Jag har varit off i kväll, men inte sett att han köpts ut.

          Kommentar avatar
          Gustav, 1 månad sedanSvara

          Loui är satt på waivers, ja. Tillsammans med bl.a. Anton Blidh. Plockas de inte upp av något annat NHL-lag åker de ner i farmarligan.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Kollade nu, bara waivers, ja. Så ni son hoppas på Loui till Frölunda, det som hände i dag har ytterst lite med det att göra.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          *som

          Kommentar avatar
          Gustav, 1 månad sedanSvara

          Tror att folk lurades av GP:s rubrik ”Loui Eriksson dumpas av NHL-laget” - vilket ju inte stämmer i det här fallet. Loui lär harva på i farmarlaget, då jag har svårt att se honom avsäga sig de pengarna :)

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Hade GP den rubriken? Antingen okunnig redaktör – eller bra sätt för att få klick eftersom folk tror Loui kan komma hem till Frölunda. Canucks verkar vilja begrava Loui i AHL så han ska ledsna, bryta kontraktet och åka hem. Men det tror jag inte.

        • Kommentar avatar
         Richard , 1 månad sedanSvara

         Jaha. Inte lätt att bygga lag.
         Mina tankar
         Ehn har grym arbetskapacitet och skulle gå in i vilket shl lag som helst. Han kommer ta större roll senare.
         1.purre
         2. Nänzen
         3. MRO
         4.Ehn
         5.Rubin
         Ev lösa ut Mustonen på Ehn bekostad. Samma spelartyp?
         Raymond gör nog ett år till om inte han tar större roll i ett ev. slutspel.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Vad Raymond gör eller inte gör bestäms till stor del av Detroit. Viktigt att minnas.

          Kommentar avatar
          Christoffer, 1 månad sedanSvara

          Hade jag varit Detroit hade jag tagit över honom till AHL nästa säsong. Tror det är bättre för hans utveckling.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Ja, det är möjligt att det gör mer nytta för honom att lära sig spelet där borta. Olika från fall till fall, tycker jag.

          Kommentar avatar
          Christoffer, 1 månad sedanSvara

          Ja precis, generellt sett lutar jag mer åt att vara i Sverige en längre tid. Men när det gäller Raymond tror jag han, förutom att bli starkare, behöver lära sig mer att gå rakt mot mål, släppa ifrån sig pucken snabbare etc. och det tror jag han lär sig bättre på liten is.

        • Kommentar avatar
         Maxad, 1 månad sedanSvara

         Wilsby har förlängt med saik...2 år.

         • Kommentar avatar
          Maxad, 1 månad sedanSvara

          Såg precis att du redan nämnt det HL. =0)

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

           Gôtt att du är vaken. :)

         • Kommentar avatar
          Richard , 1 månad sedanSvara

          Loui såg väldigt långsam ut i de matcher jag sett honom (förra säsongen). Spelet har förändrats och går snabbare nu. Men jag kan ha fel då jag sett för lite för att vara säker. Men han har grym målkänsla. När man har så hög lön så ställs det mer krav på leverans. Inget konstigt i det. Kan ett nhl lag reglera sitt lönetak om man kan skicka spelare till AHL? Dvs om det står i deras kontrakt(dvs 2vägskontrakt)?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

           Cirka 5 miljoner (av de 6) kommer ändå räknas mot taket om jag minns uträkningen rätt.

         • Kommentar avatar
          Tobias , 1 månad sedanSvara

          Har gärna kvar MRO för en sån gubbe behövs i laget. Annars kanske man skall ta in Glenn Gustavsson från Örebro.. också en jobbig sate som ändå gör en o annan poäng, bara namnet gör ju att han hör hemma här, så får man bara glömma han e stockholmare...

           Kommentar avatar
           Pupule, 1 månad sedanSvara

           *Gustafsson ;)

           Kommentar avatar
           Tobias , 1 månad sedanSvara

           Fan jag valde mellan V o F ;)

         • Kommentar avatar
          Johan, 1 månad sedanSvara

          Mustonen känns det som att man bör försöka köpa ut. Känns överflödig nu när vi har så många unga spelare på gång. Dom måste få chansen nu och hans roll kan en yngre och billigare spelare fylla.
          Forwards 21/22
          Joel Lundqvist
          Johan Sundström
          Nicklas Lasu
          Jan Mursak
          Linus Nässén
          Karl Henriksson
          Elmer Söderblom
          Theodor Niederbach
          Patrik Carlsson
          Mats Rosseli-Olsen
          Christoffer Ehn
          (Fredrik Pettersson)
          Daniel Torgersson/Ludwig Persson

           Kommentar avatar
           Johan, 1 månad sedanSvara

           Jag räknar med att Max och Raymond lämnar, man köper ut Mustonen och låter Alvarez och Hjalmarsson lämna.

           Kommentar avatar
           Johan, 1 månad sedanSvara

           Jag räknar med att Max och Raymond lämnar, man köper ut Mustonen och låter Alvarez och Hjalmarsson lämna.


         Lämna en kommentar