Pausa, lägga ner, inte åka med landslaget – varför då?


► Just nu höjs väldigt många röster om att pausa SHL, till och med lägga ner allt, och det ska absolut inte skickas spelare till landslag.
► Här och nu är jag inte med på något av det. 
► För mig känns det som att folk skriker mest för att skrika, utan att riktigt veta varför.
► Lite om det, några rader om Frölundas 3–1 på Örebro i går – och så förstås mina fem bästa. 

Rakapuckar.com bild

DET ÄR FÖRSTÅS åt helsike trist att coronasmittan fått fäste i flera av SHL-lagen, här finns anledning för de som råkat illa ut att rannsaka sig själva, titta på de som klarat sig (Frölunda är en sådan klubb) och ställa tuffa frågor:

Har vi varit för slappa?

Kan vi agera striktare? 

… eller har det bara varit otur?

Mattias Norlinder och Johan Sundström runt Niklas Rubin efter ännu en av Frölundamålvaktens många fina räddningar i 3–1-seger mot Örebro. Foto: C MORE (skärmdump)


Detta sagt så övergår det mitt förstånd varför röster höjs om att sluta spela, ta långpaus, eller kanske till och med ställa in hela säsongen.

Varför då? För att spelare blir snuviga? Risken att elitidrottsmän ska bli svårt sjuka är minimal. Och de smittade sätts ju i karantän, lämnar inte hemmet, kan alltså inte smitta Agda, 88, och Arthur, 89.

Om SHL-hockey betytt att människor riskerar dö hade det här aldrig ens varit en fråga, det hade varit spelstopp sedan länge.

Men nu ligger det ju inte till på det viset.

Jag twittrade ut en fråga om nyttan med SHL-paus/SHL-slut i går, fick inte ett enda svar med goda argument.

Haltande tabell, synd om lag som måste spela ikapp?

Ja, visst, det är tufft, men det är coronapandemi, då får man finna sig i att allt inte är som vanligt. Fråga Viktor Svedberg, hans KHL-gäng Barys Nur-Sultan var i karantän, har nu knappt en ledig dag på schemat.

Det går. För att det måste.

Rakapuckar.com bild

Ställa in hela säsongen? Urdumt. C More skulle stoppa mycket av utbetalningen (det lukrativa TV-avtalet, ni vet), folk menar alltså att klubbarna frivilligt ska förlora sisådär 30 miljoner till? Suck.

När jag ändå är i gång, det här med Karjala Tournament, att den inte borde spelas:

Ni vet min åsikt, turneringarna för hemmalandslaget känns för mig alltid snudd på meningslösa i ett idrottsligt perspektiv (spelas av ekonomiska skäl, förbunden drar in pengar). Det är dock inte därför många nu vill ställa in, det är av smittoskäl.

Men nu är det ju så här: både seniorernas ”landslag” och juniorlandslaget covidtestas så det skriker om det, spelarna kommer leva och matcha i bubblor enligt NHL-modell.

Det är alltså en säkrare tillvaro än att stanna hemma.

Eller, de som vill att landslagen inte ska spela, har de tänkt sig att Niklas Rubin, Lucas Raymond & Co istället ska befinna sig i husarrest på hemmaplan, inte ens få lov att gå och handla på Ica?

Annars faller ju argumentationen.

Livet i landslagsbubblan är tryggare.

Rakapuckar.com bild

Och spelarna testas även innan de åker hem från blågul tjänstgöring, den som mot förmodan då är smittad hamnar direkt i karantän.

Förstår ni nu vad jag menar om att folk mest skriker för att skrika? Det låter liksom bra att vilja pausa och ställa in, som att man bryr sig jättemycket om folks hälsa, men i själva verket är det mest tomma ord.

Igen: Karjala Tournament hade verkligen gärna fått ställas in för min del, eller läggas ner. Men i så fall av rätt anledning.

Jag pratade förresten med Lucas Raymond efter Frölundamatchen i går, tre (!) covidtester skulle juniorerna ta innan det bär av till Malmö för matcher torsdag–lördag.

Jag funderar på att åka dit. Till skillnad från det SHL All Stars som kallas Tre Kronor är juniorlandslaget mer av ett riktigt landslag, i Skåne är det uppladdning inför det som blir en höjdpunkt i vinter: junior-VM.

Som också kommer spelas i en smittsäker bubbla.

Men kanske vill folk ställa in JVM också?  

***

Frölunda gjorde en hel del bra i 3–1-matchen mot Örebro, stundtals bra rörlighet och långa anfall som tryckte tillbaka motståndet. Linus Nässén fortsätter visa att han lyft ett snäpp, den kedjan är bra, Stefan Elliott med härligt backspel, bland en hel del annat.

Fortsatt syns alla de goda sidorna:

## Intensiv skridskoåkning.

## Rörlighet med involverade backar.

## Tryck, press, långa anfall, utnötningstaktik.

Rakapuckar.com bild

Ett rakare anfallspel (Robin Alvarez var bra här) med en del tidigare skott kunde ha gett mer än 2–1 efter två perioder.

Niklas Rubin var en matchvinnare, storartat målvaktsspel – men han fick också bra hjälp. Utmärkt Frölundakamp framför burarna, box play starkt, och så här behöver man kunna vinna hockeymatcher i SHL.

2–1-målet lyfte jag fram i matchtexten. Sidledspass till sovande sidan. Matchvinnarklass även på Theodor Lennström och Max Fribergs aktion.

Men jag såg också onödiga risker på offensiv blå linje, Örebro fick utrymme för sitt omställningsspel – och jösses, vilken skillnad på explosivitet när killar som Borna Rendulic, Mathias Bromé, Robert Leino och Robin Kovacs släpper loss.

En annan sorts spets i Örebro. Men när Frölunda kröp ihop och skyddade Rubin i tredje perioden räckte det inte.

Frölunda går in i uppehållet som ett harmoniskt topplag. Men – det kommer att krävas ett rakare anfallsspel där man får ut mer av puckinnehavet. Och snabbare spelvändningar.

Skön historia som Roger Rönnberg berättade, målvaktstränaren Kristoffer Martin hade kommit in i en paus och sagt: ”Vad fan, tror vi att vi är Barcelona? Vi spelar ju bara runt.”

Sjukdomsinsikt finns, alltså.

***

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.
FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer på rakapuckar.com från @frolunda_hc 3, @orebrohockey 1. #rakapuckar #instapuck

A post shared by @ rakapuckarpunktcom on


***

”Här och nu är jag inte med på något av det”, skrev jag i ingressen. Ja, för man får givetvis utgå från rådande läge. Skulle det ske dramatiska förändringar i det pandemiska samhället, då får vi ta det då.

***

Oskarshamn. 3–1 uppe i Skellefteå efter en evighetsresa med buss. Jag är grymt imponerad av laget, ledningen, allt. John Dahlström gjorde en Patrik Carlsson – men från ännu längre håll.

Rakapuckar.com bild

***

Mina fem bästa i Frölunda.

1 – Johan Sundström
* Isens dominant. Jösses, så stark. Tänk om det funnits en tvättäkta målskytt runt honom.

2 – Niklas Rubin
* Han behövde göra stora räddningar – och gjorde det.

3 – Theodor Lennström
* Varför vet jag inte, men hux flux var han bra som förra hösten. Kronan på verket förarbetet till 2–1. 

4 – Lucas Raymond
* Högklassig aktion vid 1–0, hade några fler bra saker. Mer vuxet stark nu. Kemin i kedjan, det är en annan femma.

5 – Max Friberg
* Spelar kontinuerligt hockey på en hög nivå just nu. 

Rakapuckar.com bild

***

Kolla den här räddningen av unge Hugo Alnefelt. Niklas Rubin var inte ensam om att storspela i går.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
30 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne, 2 månader sedanSvara

  Har slutat skriva inlägg här, men Rönnbergs ICA-kompis har nog ett och annat att säga imorgon.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Varför? Tyckte att du saknades igår.

   Kommentar avatar
   #18, 2 månader sedanSvara

   Det skulle vara tråkigt om det blev så... och just runt allhelgonahelgen är det redan är så mörkt...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Manne får inte lämna oss. Punkt. :=)

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   Daniel B och övriga: Ni kan titta i tråden (Filander om Rönnberg: "Han lever i sin egen lilla värld"). Där får ni svar på varför jag slutat skriva här.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Hittade inget manne. Kan ha missat det i för sig men varför skriver du inte här?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Var det när ni diskuterade känslor, när RR blev arg i samband med matchstraffet mot Växjö? Annars hittade jag inget som var riktat mot dig?

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   Det står på nedre halvan i tråden. Leman och Herr Lakers med flera har skrivit i diskussionen.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   Stämmer.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Var det när någon sa att du var på herr lakers? Du och herr lakers har ju en hatkärlek..:) Kom igen, fortsätt skriva. Du behövs här.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   Precis. Bara innerligt trött på det. Han skriver i stort sett aldrig här inne, men när det väl kommer något inlägg så är det till mig med felaktig information. Tex att jag är på Herr Lakers varje gång han skriver något och att jag ogillar honom för att han håller på ett annat lag - vilket inte stämmer överhuvudtaget. Därför jag undrar varför han inte är med själv och bidrar till diskussionerna, utan bara verkar sitta och följa allt som händer. Ibland har Herr Lakers skrivit provocerande saker och det har gjort att jag blivit lite irriterad, vilket jag inte varit ensam om. Då svarar jag och det är fullt tillåtet, men för det så ogillar jag inte Herr Lakers på något sätt. Ibland håller jag med och ibland inte, det är så det fungerar.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Strunta i det manne. Fortsätt att skriva här. Du behövs.

   Kommentar avatar
   Pippo, 2 månader sedanSvara

   Hade du "hoppat på" Herr Lakers så mycket att det varit otrevligt hade andra som varit aktiva länge och mycket reagerat (inklusive Leman) vilket de inte gjort. Även om det ibland kan bli irriterat tycker jag att du skött dig då du varit inblandad. Tycker verkligen inte du ska sluta skriva för att en person verkar ha någonting emot dig.

   Kommentar avatar
   Floyd , 2 månader sedanSvara

   Ja fortsätt o skriv Manne, det finns alltid trångsynta människor som stör sig på allt möjligt. Själv tycker jag replikerna mellan dig och Herr Lakers är humoristiska men ändå respektfulla och skulle bli väldigt förvånad om Lakers tycker annorlunda - han behöver lite mothugg ibland ;)

   Kommentar avatar
   Conta, 2 månader sedanSvara

   Manne, jag hoppas verkligen att du fortsätter kommentara här på forumet. Tycker du skriver bra inlägg. Älskar dina fyndigheter på F-r-ö-l-u-n-d-a efter varje match. Saknaden skulle bli väldigt stor om du lämnar Manne, tror många tycker samma som jag. Så håll ut Manne.

   Kommentar avatar
   Rallyclay , 2 månader sedanSvara

   Även om jag inte alltid håller med di så sluta inte att kommentera. / claes

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   Jag tackar för er stöttning och er uppskattning. Det blir en fortsättning.

   Kommentar avatar
   Pippo, 2 månader sedanSvara

   Gött Manne!!!!!! Skulle verkligen sakna dina fantastiska F-r-ö-l-u-n-d-a.

   Kommentar avatar
   Conta , 2 månader sedanSvara

   Härliga tider strålane tider. Vilken glädjande nyhet du kommer med Manne. Välkommen tillbaka. Så roligt att du fortsätter kommentara här på forumet.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   Tack igen! Här är gårdagens "fyndighet" som jag aldrig la ut. F - Fräckt. Det var det av Purre att lobba in 3-1 med en backhand från egen blå. R - Rubin. Räddade laget från 0 poäng. Lugn, stabil och trygg. Ö - Överallt. Sundström var överallt på isen. En gigant. Hände något i varenda byte nästan när han var inne. Formpil upp! L - Lördagsgodis. Lennström bjöd på lördagsgodis på en torsdag. En sådan fin dragning och sedan en smekning fram till Friberg för öppet mål. U - Uppoffring. Tycker det fanns många sekvenser där man offrade sig för laget, en kväll då inte allt stämde framåt. N - Nicklas. Alltså Lasu. Gör en gedigen match igen. Stark, vinner tillbaka puckar, gör sina medspelare bättre. En ledare! D - Dynga. Det såg Joel ut att ha i skridskorna, det gick så tungt. Knappt en tackling på hela matchen. Men vi vet vad han kan, vår kapten. A - Anfallsspelet. Inte tillräckligt vasst, fortfarande för mycket skrapa sarg i hörnorna. Måste bli rakare och sedan ta mer skott när det finns lägen. Inte alltid söka passning.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   F - Fräckt. Det var det av Purre att lobba in 3-1 med en backhand från egen blå. R - Rubin. Räddade laget från 0 poäng. Lugn, stabil och trygg. Ö - Överallt. Sundström var överallt på isen. En gigant. Hände något i varenda byte nästan när han var inne. Formpil upp! L - Lördagsgodis. Lennström bjöd på lördagsgodis på en torsdag. En sådan fin dragning och sedan en smekning fram till Friberg för öppet mål. U - Uppoffring. Tycker det fanns många sekvenser där man offrade sig för laget, en kväll då inte allt stämde framåt. N - Nicklas. Alltså Lasu. Gör en gedigen match igen. Stark, vinner tillbaka puckar, gör sina medspelare bättre. En ledare! D - Dynga. Det såg Joel ut att ha i skridskorna, det gick så tungt. Knappt en tackling på hela matchen. Men vi vet vad han kan, vår kapten. A - Anfallsspelet. Inte tillräckligt vasst, fortfarande för mycket skrapa sarg i hörnorna. Måste bli rakare och sedan ta mer skott när det finns lägen. Inte alltid söka passning.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   Gick inte att lägga in det korrekt här, så ni hittar den under matchrapporten: (Rönnberg hyllade Rubin: "Jättebra målvaktsspel")

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 månader sedanSvara

   Gött manne..:)

   Kommentar avatar
   Manuel, 2 månader sedanSvara

   Roligt att du fortsätter, Manne

   Kommentar avatar
   Floyd , 2 månader sedanSvara

   Bra Manne! ;)

   Kommentar avatar
   Conta , 2 månader sedanSvara

   Härligt Manne, du håller stilen och formkurvan högt. Applåder. Ja Vår kapten har sett väldigt seg ut de senaste matcherna. Anfallsspelet har haclat betänkligt. Måste förbättras. Medhåll på Lasu och Sundström, de har växt betydligt sedan säsongen startade. Men Mursaks kedjan är inte något glädje ämne direkt,. Hoppas att Rönnberg kan inse det under uppehållet.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten, 2 månader sedanSvara

  Ytterligare en sjuk räddning fanns i tv-pucksmatchen mellan Småland och Gästrikland. Den tål att ses. Lär väl finnas på SVT.play.

  • Kommentar avatar
   Andreas, 2 månader sedanSvara

   Vill ytterliggare förstärka räddningen som nämns i kommentaren ovanför. Matchvinnande. Nu såg jag bara delar av matchen, utifrån det kändes det, redan innan räddningen, som att smålänningarnas keeper var anledningen till segern. Gästrikland hade ett bättre spel overall men Smålands målvakt skålade inte med sitt spel. Kul med TV-pucken :-)
   Tråkigt coronaläge nu. Hoppas det går att fortsätta säsongen ut, att läget inte förväntas avsevärt. Det där med publik kan man nog glömma känns det som.

   • Kommentar avatar
    Peter Smögen, 2 månader sedanSvara

    Stänga ner, smitta eller inte... Jag är förvånad att ingen pratar om samhällsnyttan idrotten som tv-sänds gör. Har familj som är äldre/riskgrupp som sitter m

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 2 månader sedanSvara

     Som sitter isolerade, dom säger att idrotten på tv är ett av få ljus i mörkret.

     Kommentar avatar
     Rallyclay , 2 månader sedanSvara

     Exakt så sa min 85 åriga far under den tid som den mesta sporten var nerstängd. Han ser all sport han kommer över på kvällarna. / claes

     Kommentar avatar
     Erka , 2 månader sedanSvara

     Tack! Äntligen någon med vettig input, är livet ens värt något utan idrott eller musik? Något våra ministrar inte fått in igenom pannbenet

   • Kommentar avatar
    Rallyclay , 2 månader sedanSvara

    Skönt med vinst fast än man var lite runda igår.
    Jag vet ingen arbetsplats som man har stängt ner totalt när smittan kommer in. Någon som har den erfarenheten? Man isolerar de som är befarade smittade, man skapar besöksförbud och man kanske stänger ner det skiftet. Så varför skall man stänga ner SHL? / claes

    • Kommentar avatar
     Jonny Andersson, 2 månader sedanSvara

     Stänger dom ner så har vi nog bara kvar top 4-5 lagen. Resten har kursat. Cmore pengarna försvinner och med dom topidrotten. Samma personer skriker om att stänga ner samhället i stort.
     Men undrar om dom förstår hur det skulle ställa till det. Hur många arbetsplatser som skulle stängas ner permanent hur många miljarder staten skulle tappa och även tvingas betala.
     Vår välfärd klarar inte en nedstägning. Varken ekonomiskt eller rent mentalt för medborgarna.

      Kommentar avatar
      Peter Smögen, 2 månader sedanSvara

      Exakt. Du har helt rätt.

    • Kommentar avatar
     Peter Paegle , 2 månader sedanSvara

     Håller med om allt i din text idag Leman ! Och även top 5 såg perfekt ut. Kollade lite på tv-pucken igår , Göteborg visade upp det bästa jag sett någonsin av ett tvpucklag !

     • Kommentar avatar
      Ingemar B, 2 månader sedanSvara

      Håller med fullt ut i resonemanget om nedstängning. Absolut inte, som det ser ut idag. Det finns så många, betydligt farligare verksamheter som rullar på som om inget hänt. Ligorna och hockeyförbundet tar detta på fullt allvar, det är jag övertygad om. Apropå 5-listan, vet inte vem som skulle petas från din lista, men jag tyckte att Karl Henriksson var lysande igår. Lugnt och moget, hård och giftig... som om han aldrig gjort nåt annat än lirat topphockey. Gillar hans sätt att skydda pucken...

      • Kommentar avatar
       Ture, 2 månader sedanSvara

       I många fall är samma personer som för ett kort tag sen "skrek" om att det är uselt att det inte tillåts mer publik, som nu anser att SHL bör stänga ner helt.
       Svänger fort.

        Kommentar avatar
        Göran A, 2 månader sedanSvara

        Svänger i takt med pandemiläget. Är en mental styrka att kunna anpassa sin åsikt efter rådande omständigheter. Men håller med dig om att några skrek högt och hade bestämda åsikter.

        Kommentar avatar
        Jari, 2 månader sedanSvara

        Det tyder ju snarare på att man inte är trångsynt, utan att man följer världsläget och ändrar ståndpunkt. Här inne så skriker man ju, så fort man inte tycker som Leman eller hans hejaklack. Lite patetiskt att hoppa på andras åsikter bara för att man inte tycker likadant.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 2 månader sedanSvara

        Det är väl en styrka att kunna ändra sig och erkänna att man hade fel om saker och ting. Vi alla vill ju väl i dessa tider och att vi tycker olika är ju inte konstigt. Man behöver inte hålla med varann men jag tycker ändå att man får respektera andras åsikter. Vissa tycker att vi borde stänga ner och andra tycker att det är bra styck inte gör det. Jag har nämnt det tidigare, visst Corona är hemskt med den psykiska ohälsan är farlig den med och jag tror tyvärr att den kommer öka och skapa problem i samhället.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

        Kan bara hålla med, verkligen en styrka att inte stå fast vid sina åsikter om nya fakta tillkommer, om man ser att situationen/-r förändras. Samtidigt måste människor givetvis få tycka till utifrån de fakta som då är kända.

      • Kommentar avatar
       Göran A, 2 månader sedanSvara

       1. Matchen igår. Två bra lag som bjöd på en fartfylld tillställning. Denna gång vann vi.
       2. Pausa SHL. På tok för tidigt för ett sådant beslut. Men är rätt säker på att ansvarigt hockeyfolk bevakar frågan tillsammans med vederbörande myndighet.
       3. Stänga ligan. Kan mycket väl tänka mig att ett sådant beslut kommer och pandemiutvecklingen går åt helt fel håll.
       4. Karjala cup. Håller med HL. Har alltid tyckt att sådana här turneringar är relativt ointressanta. Men pengar styr och den kommer säkert att genomföras på något sätt. Trots att man skall undvika onödigt resande mellan länder. Så turneringen känns för mig helt felaktig i dagsläget.

       • Kommentar avatar
        Göran A, 2 månader sedanSvara

        Trot inte "karjala cup bubblan" är säkrare än "Frölundabubblan".
        Men känns väldigt onödigt att skapa en "karjalacupbubbla". Om några överhuvudtaget skall åka mellan olika länder bör det vara nödvändig sjukvårdspersonal och inte onödiga ishockeyspelare

         Kommentar avatar
         Christoffer , 2 månader sedanSvara

         När dom spelar Karjala kommer dom inte gå och handla, inte hämta barn på dagis etc. Endast träffa folk som också testats corona negativa.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

         Precis.

       • Kommentar avatar
        LarsL, 2 månader sedanSvara

        Utmärkt krönika Leman!

        • Kommentar avatar
         theobaldtiger, 2 månader sedanSvara

         Jag vet ingen arbetsplats som har stängt ned helt. Tvärtom har alla anpassat sina verksamheter för att vara så säkra som möjligt under pandemin - precis som SHL.
         Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför människor som fortfarande åker till sina egna jobb har sådant behov av att stänga ned andras. SHL är en business som dessutom fyller en extremt viktig samhällsfunktion indessa deppiga tider då det ärligt talat inte finns så mycket annat.

         • Kommentar avatar
          Kalle, 2 månader sedanSvara

          Tror jag aldrig har hållit med dej mer än när du pratar om Corona! Kan inte förstå att folk tycker det är så hemskt att shl lag åker på smittan och man måste skjuta på matcher, det är ju förfan folk som jobbar med att spela hockey! Då kan man väl göra det varje dag i veckan som tex en pizzabagare som borde ha betydligt stressigare å tuffare jobb, för att inte tala om dom som jobbar på sjukhus, inte direkt så dom kan stänga ner för att någon i teamet är smittad. Alla shl lag har väl också ett j20 dom måste kunna plocka av om schemat blir för jobbigt i slutet!

          • Kommentar avatar
           Pelle, 2 månader sedanSvara

           Håller med i stort, är dock mer tillfälligheter än slarv som ger att vissa får in smittan och inte andra , går ju att härleda smittan i lagen till de som mött LHC och DIF så att slå sig för bröstet och säga att vi är bättre än andra är nog en farlig väg , faktum är att LHC som kommer ha hela truppen mer eller mindre immun kan ha dragit vinstlotten i vår och inte vaccinet hinner före , de får dock inte skeva för mycket i spelade matcher så jag kan tycka att man just nu borde ta ngn veckas extra break om starta om i slutet av nov för få lite mer balans i tabellen gällande spelade matcher !

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

            Jag hoppas och tror att ingen slår sig för bröstet. Hoppas heller inte du tror att jag kritiserade LHC, vet absolut inget om hur de hanterat situationen i höst. Men som alltid när man drabbas av olika sorts motgångar krävs ju att man gör en analys: "Fanns det något vi kunde ha gjort annorlunda"? Slutsatsen kanske blir "Det kunde vi inte." Kan mycket väl vara slumpen, tillfälligheter. Och din tanke är intressant, tänk om LHC snart går som tåget medan andra lag drabbas?

          • Kommentar avatar
           Alfred, 2 månader sedanSvara

           Förstår inte när vissa vill flytta om 2-4 lag från HA. Vill dom få ner kvaliteten på SHL? Vill dom få ner underhållningen? Jag vill se 12 lag i SHL.

           • Kommentar avatar
            EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

            Oskarshamns bussresa ToR till Skellefteå - påminns nästan som att det skulle kunna vara en liknande extraordinär späkning, framtagen utav självaste Leif Boork på sin tid, när han var tränare. ;)

             Kommentar avatar
             Rallyclay , 2 månader sedanSvara

             Ha ha, tror säkert att tränarteamet hade privatflyg och spelarna fick åka buss. Bara för att härdas / claes

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

             Ditt svar här tillbaka, Claes! Fick mig också att skratta lite gött. :)

           • Kommentar avatar
            CC, 2 månader sedanSvara

            Klockrent skrivet om corona!

            • Kommentar avatar
             KBA, 2 månader sedanSvara

             Det råder hysteri och folk beter sig som rädda får. Kan rekommendera alla att ta en titt på statistiken, då får ni se vilka det är som faktiskt dör av det här viruset. Det enda rätta är att isolera riskgrupperna och att låta resten av befolkningen leva som vanligt. Det är inte värt att krascha hela ekonomin på grund av ett så pass ofarligt virus.

             • Kommentar avatar
              Janne2, 2 månader sedanSvara

              Utöver dödsfall har du följdeffekter som ibland nämns, ibland glöms. Långtidssjuka finns i alla åldersgrupper, tex hockeyspelaren Amholt 20 år.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

               Självklart finns det undantag, en del unga och annars friska drabbas. Precis som att en del får komplikationer efter en vanlig operation. Tyvärr.

               Kommentar avatar
               Per, 2 månader sedanSvara

               Jag hoppas att de flesta förstår att ingen läkare, sjuksyster eller annan vårdpersonal någonsin kommer att jämföra covid-19 med en vanlig operation. Att trivialisera covid-19 på detta sätt är upprörande.

             • Kommentar avatar
              Zacke, 2 månader sedanSvara

              Jag tycker att man kan lägga ner dessa landslagsturneringar under denna säsong men inte pga Covid. Som du säger är det säkert mycket säkrare att befinna sig i den bubblan än att gå till ICA eller liknande hemma.
              Däremot skulle den tiden som dessa turneringar tar kunna va en bra buffert att komma ikapp med uppskjutna matcher och ge alla klubbar en bra förutsättning att spela klart säsongen på ett bra sätt. Tänker på att, som i ditt ex i KHL, inte behöva överbelasta lag/spelare inför tex kval eller slutspel med skador/slitna spelare. Hade varit bra om förutsättningarna är så optimala som möjligt rent sportsligt när det skall avgöras om upp eller nedflyttning samt vinna guldet.
              Visst, kan komma skador osv ändå men ändå få så bra förutsättningar som bara går.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

               Förstår. Goda synpunkter. Men det är ingen fråga SHL äger. När man förhandlade sig till TV-rättigheterna för många år sedan åtog man sig att ställa upp med spelare till "landslaget." Så ska något läggas ner måste det ske på förbundets initiativ. Och det lär inte hända.

               Kommentar avatar
               Zacke, 2 månader sedanSvara

               Ja, det är såklart inte ett SHL-beslut men tänker mer att även de olika förbunden måste se lite längre än att enbart köra dessa turneringar i alla ”väder”. I dessa tider måste alla offra nåt såsom klubbarna måste göra via tomma läktare osv. Skulle se en vikt av att ställa in alla eller i alla fall ett par av dessa turneringar under denna säsong för att ge hockeyn möjlighet att anpassa sig så gott de går till situationen. För övrigt vill jag bara tacka för en fantastik sida att följa. Gillar hur du ser både för och nackdelar med Frölunda och inte bara se allt i Frölundaögon som alla andra sidor eller socialamedier gör

             • Kommentar avatar
              Conta , 2 månader sedanSvara

              Frölunda började riktigt bra igår men efter ca 10 minuter börjar man slarva, i egen zon bar det hönsgård plötsligt. Efter Raymonds sköna ledningsmål så trodde Frölunda det skulle ordna sig enkelt det här. Var väldigt mycket snurr i sarghörnen, man kunde tro Westerholm bröderna var tillbaka i Frölunda. Mycket puckar som dumpades in i annfallszon och mycket puckdrällande både i egen zon och anfallszon. Frölunda gick bort sig gång på gång. Att Örebro spelar med kontringar som främsta vapen, glömde Rönnberg den läxan? Nej igår hackade spelet väldigt långa stunder.
              Tack och lov fick Frölunda med sig 3poäng. Uppehållet kommer lägligt för mycket måste bli bättre.

               Kommentar avatar
               Daniel B, 2 månader sedanSvara

               Kan hålla med om att Frölunda höll till vid sargerna men samtidigt gör Örebro det bra. Stora, starka och svåra att ta sig in på mål. Bra offensiva spelare. Ibland får man vinna matcher på bra målvaktsspel och krigarinställning. Vi var många som var vansinniga efter förlusten mot oik, men dom slog saik igår. Finns som sagt inga dåliga lag i shl. Visst, möter Frölunda oik i ett slutspel så tar man det men man skulle inte vinna med 4-0 i matcher. Lite som HL var inne på, nån enstaka match så kan alla slå alla. Skillnaden är att oik inte klarar av att hålla det under 52 omgångar. Nu tog jag oik som ex men kan lika gärna vara leksand, Malmö mfl.

             • Kommentar avatar
              Conta , 2 månader sedanSvara

              Nej Oskarshamn lär sjunka pp sikt i tabellen men jag tror dom undviker sista platsen. Plats 12 är inte helt omöjligt.
              Bra målvakter och fick in rutinerade Oscar Sundh i laget.

              • Kommentar avatar
               Arvids, 2 månader sedanSvara

               Mycket bra skrivet om covid, HL.
               Håller med till 100%.
               Smittan finns i hela samhället. Så fort någon får den i SHL så är det karantän som gäller.
               Att hockeyspelare inte skulle bli smittade är ju en utopi. Det handlar ju bara om hur man hanterar situationen.

               • Kommentar avatar
                Mikael, 2 månader sedanSvara

                Ni som tror att lagen kommer konka. Släpp det. Staten kommer förstås rädda klubbarna. Det skulle ju såklart bli ett jävla liv om något lag i SHL eller Allsvenskan kursade pga Covid. Var inte oroliga, de stackars klubbarna kommer kunna fortsätta betala sina spelare mellan 100-300.000 i månaden, samtidigt som inkomsterna till klubben uteblir. Till sist är det våra skattepengar som blir räddningen. Det där med att betala skatt är bra! Glöm aldrig det.

                • Kommentar avatar
                 70+, 2 månader sedanSvara

                 Läser inlägget från "KBA", men flera timmar efter att hen har gjort det. Färfärligt okunnigt och ett "jag skiter fullständigt i om andra dör". Ålder 20-49 år insjuknar 1,4% och ingen dör. Ålder 70-79 tvingas gömma dig för "KBA" så endast 0,7% insjuknar, lägst av alla åldersgrupper. Men nästan var femte av oss dör (18,7%) och "KBA" bryr sig inte det minsta. Fy fan!

                  Kommentar avatar
                  KBA, 2 månader sedanSvara

                  Vad är det du inte begriper? Jag skrev att man borde isolera RISKGRUPPERNA och där ingår även ÄLDRE. Viruset kommer inte att försvinna vare sig av lockdowns eller restriktioner, däremot så kommer man att förstöra hela världsekonomin vilket leder till miljontals arbetslösa, skulder, självmord, alkoholism, osv, osv och allt på grund av ett virus som är dödligt för en ytterst liten del av befolkningen. Så man kan ju verkligen fråga sig vem som är okunnig eller inte bryr sig om sina medmänniskor.

                  Kommentar avatar
                  KBA, 2 månader sedanSvara

                  Vad är det du inte begriper? Jag skrev att man borde isolera RISKGRUPPERNA och där ingår även ÄLDRE. Viruset kommer inte att försvinna vare sig av lockdowns eller restriktioner, däremot så kommer man att förstöra hela världsekonomin vilket leder till miljontals arbetslösa, skulder, självmord, alkoholism, osv, osv och allt på grund av ett virus som är dödligt för en ytterst liten del av befolkningen. Så man kan ju verkligen fråga sig vem som är okunnig eller inte bryr sig om sina medmänniskor.

                • Kommentar avatar
                 70+, 2 månader sedanSvara

                 Aha, nu förstår jag... Du vill isolera gruppen som utgör den verkliga risken, gruppen som sprider den dödliga smittan, dvs 20-50 år. Bra. Över 70 utgör ingen risk, vi är offer.

                  Kommentar avatar
                  KBA, 2 månader sedanSvara

                  Det är inte ofta man stöter på en riktig idiot som dig 70+. Kom med argument så att vi kan diskutera om du är kapabel till det.

                • Kommentar avatar
                 Magnus , 2 månader sedanSvara

                 Jag arbetar inom vården, så jag vet inte är rätt kluven, men tänker ja idrott är viktigt för allas välmående men samtidigt om det ökar smittan i samhället så vet jag inte om det är värt det... Klart vissa mår psykiskt dåligt av att inte se idrott på tv samtidigt så mår en ännu större grupp dåligt av allt som händer på sitt arbete.. Så för min del så är det en svår balansgång, sedan kan jag väl tycka att man också borde göra en massa olika saker men jag väljer att vara här och nu... Vet inte om detta låter vettigt är nog mest trött på allt som har med covid att göra, men vet att vi måste ta hand om varandra och hjälpas åt..

                  Kommentar avatar
                  Daniel B, 2 månader sedanSvara

                  Magnus, all heder till dig och alla andra som jobbar inom vården. Hade jag fått bestämma i detta land så hade ni haft högre löner, bättre villkor och fler arbetskompisar. Men ingen, då menar jag verkligen ingen av våra partier i detta land gör något åt detta. Jag började följa debatter och annat inför valet 2002 tror jag och redan då pratades det om högre löner, bättre villkor m.m. 18 år senare så pratas det fortfarande om det. Nu vet du bäst hur det är i vården, är det bättre? Har ni fått högre löner? Bättre villkor? När jag skriver att ni förtjänar högre löner så snackar jag inte nån hundring hit eller dit, utan jag pratar om tusentals kronor i ökning. Det är ni värda, inte bara pga det jobbigt ni gör nu utan rent allmänt. Så återigen, tack för ditt jobb inom vården.

                  Kommentar avatar
                  Magnus , 2 månader sedanSvara

                  Daniel B... Först så vill jag bara säga tack, jag kommer inte avslöja vad jag arbetar som inom vården. Men kan säga att det är tuffa tider överallt och det har blivit tuffare den senaste tiden igen. Det är därför det är viktigt att alla följer sk råd vi fått.. Det handlar om personal som arbetar dygnet runt med skyddsutrustning kan säga att det inte är så roligt.. Det är därför jag känner mig kluven med allt som har med idrott att göra, tro mig jag älskar idrott men vet inte om det är värt risken.. Samtidigt spelas det inte så har vi kanske snart ingen elit idrott kvar det är en svårt fråga... Angående din huvudfråga om löner så anser jag att de flesta inom vården är underbetalda och förtjänar mer i lön då tänker jag mest på undersköterskor som gör ett grymt arbete som sällan uppmärksammas...

                • Kommentar avatar
                 70+, 2 månader sedanSvara

                 Covid t.o.m. den 30 oktober:
                 Ålder 20-50 år: 63.972 sjuka av 3.992.239 svenskar = 1,6%. Döda 71 = 0,1% av sjuka.
                 Ålder 70-79 år: 7.255 sjuka av 989.013 svenskar = 0,7%. Döda 1.271 = 17,5% av sjuka.

                  Kommentar avatar
                  KBA, 2 månader sedanSvara

                  Precis, sen så måste man ta mörkertalet i beaktande också, då sjunker mortaliteten ytterligare. Med andra ord så bör man isolera riskgrupperna, det vill säga dom som faktiskt dör av viruset.

                • Kommentar avatar
                 70+, 2 månader sedanSvara

                 Slutord: Jag vill inte längre tvingas kvar i min fuktiga jordkällare för att några skall kunna fortsätta som om ingenting har hänt.

                  Kommentar avatar
                  KBA, 2 månader sedanSvara

                  Det är ditt problem och inte resten av befolkningens. Med det sagt, så får man givetvis hålla avstånd så gott det går.

                  Kommentar avatar
                  Magnus , 2 månader sedanSvara

                  Ärligt talat så sitter vi väll alla i samma bår just nu? Tänker vi har ju alla hårdare råd nu än i våras.. Ingen tycker att det är roligt men hellre det och att vi får ordning på smittspridningen än att människor oavsett ålder blir svårt sjuka eller dör.. Så tycker nog vi ska börja ta hand om varandre istället för att gnälla på varandra.. Igen ingen tycker det här är roligt just nu oavsett ålder så alla isolerade om man följer råden.


                Lämna en kommentar