"Vi har inte bara kört huvudet i sanden"


► Frölunda är mitt uppe i sin utvärdering av vad som gått snett och hur klubben ska gå vidare för att åter bli en guldutmanare.
► Joel Lundqvist säger:
► – Det man vann på för fem år sedan vinner man inte på i dag. Det handlar hela tiden om att utveckla sitt spel och sätt att jobba.
► Kaptenen understryker också:
► – Vi har inte bara kört huvudet i sanden.
► Detta är den avslutande delen i en lång intervju med Frölundaveteranen.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Joel Lundqvist har kontrakt över säsongen 2021/2022, kommer alltså att spela SHL-hockey när han fyller 40. Foto: C MORE (skärmdump)


I GÅR KUNDE ni läsa ett mer personligt snack med Joel Lundqvist, bland annat om hur han hanterade den jobbiga situationen med tvillingbrodern Henriks hjärtoperation och sin egen säsong med dubbla avstängningar och jobbig käkfraktur.

Finns här för den som missat.

Rakapuckar.com bild

För Frölunda som hockeyförening var det också en tuff vinter. Ånyo tog bensinen liksom bara slut en bit efter nyår, precis som året före fanns ingen väg ur den onda spiralen, det blev ett ras ner till sjundeplatsen.

19/20 fanns CHL-triumfen som viss tröst, plus att spelare och ledare kunde klamra sig fast vid att slutspelet blev inställt, att man aldrig fick chansen att visa att man var på rätt väg.

20/21 slutade med en pinsam föreställning i fyra akter – ett maffigt magplask (3–20, 0–4) mot Rögle.

Två veckor senare säger kaptenen och ledaren Joel Lundqvist, 39:

– Det blev tydligt när vi mötte Rögle, de hade alla de här viktiga delarna i spelet på plats med försvarsspel, special teams … försvarsspelet, då hjälper du målvakten så du spelar upp honom på ett bra sätt, och sedan insidesspelet där du skapar chanser framför. Jag tycker de gjorde det väldigt bra samtidigt som vi kände att vi fick inte saker att snurra vår väg.

– Det blev lite att vi … man vill komma in i den perioden och spela sin bästa hockey, och ska man hårdra det så är det några i laget som presterade bra, men många av oss, inklusive jag, var inte på vår bästa nivå. Det är klart att det finns olika anledningar till det, men det är en viktig del att analysera för sig själv och för laget. Väl där (slutspel) vill vi ju spela vår bästa hockey, och så blev det inte, helt enkelt. 

Rakapuckar.com bild

Det krävande spelsättet med väldigt mycket forechecking har varit en snackis – och lär så förbli. Säkert är ämnet på tapeten när Frölunda nu är mitt uppe i sin utvärdering.

Lundqvist resonerar så här:

– Hockeyn, det händer saker hela tiden. Vi har skruvat på vårt spel under alla år, inte så att vi spelat exakt samma. Det handlar inte om att göra om allting, absolut inte, vi har en grundidé hur vi vill spela, men en del om man ska vara framgångsrik är att kunna förändra och förädla det man har. Det man vann på för fem år sedan vinner man inte på i dag. Det handlar hela tiden om att utveckla sitt spel och sätt att jobba. Så självklart kommer vi att titta på det, hur vi kan förbättra vårt spel.

** Vi som följer semifinalen mellan Rögle och Skellefteå ser två lag, framför allt Rögle, som verkligen sätter press och jagar livet ur motståndaren – men bara när man får hugg. Annars ställer man upp och gör det trångt i mittzonen, sparar egen kraft och gör det jobbigt för motståndaren. Kan du ser Frölunda gå över till ett sådant spelsätt?
– Nu har vi inte landat i den här slutvärderingen hur vi går vidare; vår grundfilosofi har alltid varit press över hela banan, sedan gjorde vi någon liten justering där inför match 3 eller 4 mot Rögle, så det är klart att det går att skruva på. Det är en process nu att titta på hur vi ska komma tillbaka för att utmana i toppen och vinna. Det handlar hela tiden om att utveckla sitt spel, göra småjusteringar, så … vi får se, men grundidén  med press, den har jag svårt se försvinna. Sedan finns det saker vi kan justera i den.

Rakapuckar.com bild

** Men nog är det väl rätt naturligt att man har fler än ett spelsätt, att man i alla fall inte är låst, att man ibland kan anpassa, dels efter var det egna laget är, dels efter vad som passar motståndaren illa?
– Där har vi legat tidigare år att vi gjort justeringar mot vissa lag i slutspel. Nu är ju Rögle extremt i hur de spelar sitt spel med breda backar, de har dragit det till sin spets. De gjorde det väldigt bra, de satt ihop och löste det på ett bra sätt. Klart att de sticker ut åt ett håll där man kanske behöver titta på detaljer hur du sätter press och så vidare. Där har vi legat tidigare. Nu kanske vi hade behövt göra det än mer, men där har vi inte landat. Så … vi har inte bara kört huvudet i sanden, vi har försökt läsa av motståndare och gjort små justeringar utan att liksom gå ifrån vårt eget spel för mycket. Det är en balansgång.

Dessutom finns en annan intressant aspekt. System i all ära – men det är spelare, individer, som avgör matcher.

Joel Lundqvist – i rollen som spelartruppens förlängda arm in i tränarrummet – är givetvis den som av spelarna som Roger Rönnberg har mest kontakt med när förra säsongen ska utvärderas och vägen framåt stakas ut.


Lundqvist:

– När vi har landat i den här utvärderingen, hur många känner då att de toppresterade? Det finns så mycket mer att ta ut. Jag menar, är det många som känner att de inte spelade sin bästa hockey, då kvittar det lite med spelsystem. Systemfel kontra vi kan spela bättre – vi får ha koll på båda bitarna. Det kan ju vara en kombination.

** Hur mycket inblandad är du i framtidsarbetet?
– Vi har har haft individuella möten med tränare och ledning, de håller på att ta in all fakta, all information som kommer in från oss. Sedan kommer det bli ett jobb framåt och där kommer självklart jag och fler spelare vara delaktiga i den processen för att hitta en väg framåt.

Rakapuckar.com bild

** Men du som lagkapten, som mångårig ledare, nog har du väl en nyckelroll här?
– (tystnad) Vet inte riktigt vad jag ska säga där … vi kommer ha en dialog innan vi drar igång, jag och Roger, så mycket kan jag säga.

Var det något som brast för Frölunda den gångna säsongen så var det målskyttet.

Bara fyra lag gjorde färre mål än Lundqvist & Co (som nätade 133 gånger, ett snitt på 2,56 per match).

Vad gäller skotteffektivitet, här var Frölunda klart sämst av alla lag i ligan med ynkliga 8,25.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Ingen nyhet för lagkaptenen:

– Ja, vi blev lite trubbiga, framför allt andra hälften av säsongen när vi inte fick det offensiva spelet att stämma. Under hösten, då spelade vi bra och skapade chanser, men går det för lång tid när man inte får saker att stämma, fler och fler kanske tappar den där sista touchen, självförtroendet i avslutslägen. Man håller i den (pucken) en extra sekund. Och sedan självklart power play, det är en stor del, det bygger energi och där kan du sätta dit lite puckar. Har du det tufft där, då blir det svårt med effektiviteten.

** Rätt tydligt var ni behöver lägga krut när ni ska värva spelare?
– Så är det ju. Samtidigt som jag tycker att … ingången på säsongen var att vi skulle ha ett jämnt lag, fyra jämna kedjor som producerade. Där tycker jag vi låg under hösten och var med där uppe (i tabellen), klart att effektiviteten kunde ha varit ännu bättre, men då tycker jag ändå vi satte de puckar som krävdes. Sedan när vi tappade, då hade vi kanske inte den där naturlige målskytten som avgjorde matcher.

Rakapuckar.com bild

** Fyra jämna kedjor, ja. Ni släppte på det efter hand, men det var ändå grundtanken. Tror du fortfarande på den?
– Jag tyckte ju i ingången att vi hade ett lag för att utmana, att vi hade material för att sätta dit puckar och så vidare. Sedan får vi självklart se på vad vi har åstadkommit och vad det landar i (utvärderingen), om det är att vi inte är tillräckligt bra, om vi underpresterar eller om det måste in annan personal.  Ingångskänslan var ändå att vi hade bra kvalitéer och att det skulle fungera, men …

Frölunda har just nu ledigt från kollektiv träning, återsamlas den tionde maj.

***

Klart med Langnau för Jesper Olofsson. Inget Frölunda där, alltså. Från början var det ju klart att en fortsättning i Schweiz var prio 1 för Olofsson.

***

Officiellt nu att förre Frölundatränaren Johan Lundskog tar över schweiziska storklubben Bern nästa säsong. Kanske ansluter Ryan Lasch då? De två trivs ju bra ihop. Christer Olsson och Mikael Håkanson blir övriga tränare i Bern.    

***

Poängterar det igen: Michael Spaceks Trencin vann tjeckiska mästerskapet. Kan snart komma att presenteras av Frölunda.

Rakapuckar.com bild

***

För den som är intresserad av ett slags hemmalandslag. Hockey är ju alltid kul ...


17.55 (Viaplay) kan ni se sjätte finalen i KHL mellan Avangard Omsk och Lasse Johanssons CSKA Moskva. Avangard leder 3–2 och kan ta hem Gagarin Cup i kväll.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 veckor sedanSvara

  Tack, jätteintressant läsning!

   Kommentar avatar
   Theresa, 2 veckor sedanSvara

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt kl. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende. 1) Love Spells 2) lösning och botemedel mot all sjukdom 3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom 4) Äktenskapstavlar 5) Graviditetsförtrollning 6) Breakup Spells 7) Dödsförtrollning 8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor 9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning via {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • Kommentar avatar
  STM, 2 veckor sedanSvara

  Bra intervju! Bra jobbat som alltid Leman!

  • Kommentar avatar
   JE, 2 veckor sedanSvara

   Hävdar lite envist att Frölunda spelade bra när Roger kamperade ihop med Robert, efter guldet och Robert drog till Sthlm så har det sakta dalat, visst de har haft sina glansdagar på hösten men det är inte då de ska vara som bäst, sen har även snittåldern succesivt ökat istället för som tidigare gå på linjen med att satsa på utveckling, så kanske är det 2 punkter att kika närmare på, är det rätt assisterande i båset, är målvaktstränaren den rätta, varför gick man inte på Sandberg som uppenbarligen var ledig, sen de kontrakt som skrevs och förlängdes var de rätt?

    Kommentar avatar
    Mattias, 2 veckor sedanSvara

    De vann trots allt guld i CHL och SHL så sent som våren 2019.

    Kommentar avatar
    Per, 2 veckor sedanSvara

    Man ska inte stirra sig blind på resultatet. Vi har inte spelat särskilt bra efter 2016

    Kommentar avatar
    Henrik , 2 veckor sedanSvara

    Haha va? Vadå inte stirra sig blind på resultat? Det är ju resultat hockey handlar om...

    Kommentar avatar
    Per, 2 veckor sedanSvara

    Resultat är allt. Men du måste veta vad som får dig att nå resultat. Efter guldet 2016 har vi spelat sämre och sämre för varje år. Dock har vi tagit ett shlguld och två chlguld. Enligt mig har vi gjort det tack vare Lasch. Utan Lasch hade vi inte vunnit. Hade Frölunda gjort sin analys korrekt hade man insett att de goda resultaten berodde på honom och inte på att vi hade ett bländande spel. För att nå resultat på sikt måste man ha förmågan att se vad det är som gett resultat. Sedan 2016 har vi i princip endast spelat bra under ett par månader våren 2019 och hösten 2020 (när andra lag inte var på tå).

  • Kommentar avatar
   Håkan, 2 veckor sedanSvara

   Bra jobb återigen Leman , men efter att tittat på matcherna mellan Rögle och Skellefteå är jag väldigt orolig , vi är i inte i närheten av dessa två lag , varken taktiskt eller individuellt. Nu gäller det att göra rätt till nästa säsong ,de behövs mycket självkritik .Men de är väl de man jobbar med hoppas jag

   • Kommentar avatar
    Mattias, 2 veckor sedanSvara

    Intressant och bra intervju, igen.
    Blir spännande att se var Frölunda tar vägen med sätt att spela, träna, leda med mera.
    Nu har de ju gått bom på två presumtiva nyförvärv i Victor Ejdsell och Jesper Olofsson. Finns såklart många namn på listan men tuff konkurrent och för varje vecka som går blir det färre attraktiva spelare att tillgå.
    Nyfiken på Ehn. Vill gärna ha honom kvar men svårt när laget ser ut som det gör i övrigt. Men bra storlek, karaktär och i rätt ålder.

    • Kommentar avatar
     Manne, 2 veckor sedanSvara

     Det kommer inte hända så mycket. Nästan sa..a

     • Kommentar avatar
      Frippe, 2 veckor sedanSvara

      Bekymrad när inte Joel kan vara mer kritisk mot sitt lag, sin egen prestation.... Självbilden är oroväckande

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       De tror stenhårt på det de gör och att det bara behöver skruvas litegrann här och var, detaljer.

       Kommentar avatar
       Floyd , 2 veckor sedanSvara

       Ja det är läxor som skall läsas och stenar som skall vändas och sedan vändas tillbaka igen...det kanske räcker?

       Kommentar avatar
       PA, 2 veckor sedanSvara

       klockrent. Joel måste vara lojal mot Rr

     • Kommentar avatar
      Petey, 2 veckor sedanSvara

      Tyvärr är känslan att Frölunda känner att många spelare underpresterat och att ingångs värdet blir, Vi kan bättre!! Så blir det som förra säsongen att vi skall ha revanch för det finns myckt mer att hämta i den trupp vi har! Hemska tankar känner jag, Tror inte på några topp namn in tyvärr!
      Inte mycke kommer att hända i föreningen när det gäller laget till nästa säsongen, det känns när man läser mellar raderna och hör Joel tolkningar vad som gått snett!

      • Kommentar avatar
       Marlowe, 2 veckor sedanSvara

       Gillar Joel, som spelare och människa, men hans styrka är nog inte som analytiker, iaf av vad som framgår av denna intervju... :)
       Såklart är Frölunda mitt inne i en utvärderingsprocess och lojala Frölundaiter håller det mesta internt. Tyvärr håller jag med Frippe, av vad jag kan läsa ut, så ska det skruvas på "det" och jag fruktar nya att nya "läxor" ska läras.
       Hoppet är att Joel mörkar lite av vad som sägs och verkligen sker i Frölunda just nu. Men om det är en korrekt bild av tankegångarna och analysen - då blir jag orolig för Frölundas framtid.

       • Kommentar avatar
        Marlowe, 2 veckor sedanSvara

        Medan jag skrev mitt inlägg hade både Manne och Floyd redan skrivit om "läxor" och att "skruva"... Helt klart är att vi är flera som inte blev mindre oroade av denna intervjun...

        • Kommentar avatar
         Marlowe, 2 veckor sedanSvara

         PS: Men det är ju inte Joels jobb att vara analytikern, det är Rogers och ledningens.

         • Kommentar avatar
          JORO, 2 veckor sedanSvara

          Kan någon förklara vad Joel menar med detta:
          "Nu är ju Rögle extremt i hur de spelar sitt spel med breda backar, de har dragit det till sin spets". Vad innebär det att man spelar med "breda backar"?

           Kommentar avatar
           Marlowe, 2 veckor sedanSvara

           Breda axlar?

           Kommentar avatar
           Marlowe, 2 veckor sedanSvara

           Men vad det innebär att dra dem till sin spets, har jag ingen aning om! :)

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

           Spelar brett back- back i egen zon, slår gärna pucken i rundeln, byter sida blixtsnabbt, gör det extremt svårt för lag som vill sätta press.

           Kommentar avatar
           Marlowe, 2 veckor sedanSvara

           HL, jag är med, men "blixtsnabbt byta sida", menar du snabba diagonalpass då?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

           Nej, eller ... det KAN det ju vara, men rent generellt, motsatsen till smått och kladdigt, man spelar snabbt back-back, flyttar puck i sidled, eller slår den i rundeln. Det gör alltså att det är svårt att sätta press.

           Kommentar avatar
           Marlowe, 2 veckor sedanSvara

           Det är vad jag kallar "enkelt" defensivt spel, svårt att förstå att det överraskade Frölunda, även om Rögle gjorde det bra.

           Kommentar avatar
           Stora Norrland, 2 veckor sedanSvara

           Helt rätt HL. Rögle sätter ut bord på läktaren, kallar det för restaurang. Har de inte hört talas om corona I nordvästra Skåne? Tror första målet blir viktigt, för den som gör det. Just nu 17.16 kvar av 1:a perren . 0- 0 j

         • Kommentar avatar
          Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

          Abbott har ju tagit med sig spelet från Växjö.

           Kommentar avatar
           RBK, 2 veckor sedanSvara

           Cam har säkerligen lärt sig en del i Växjö men man kan väl inte säga att lagen spelar likt? Cam är framförallt inspirerad av Bulan, Rönnqvist, Rönnberg! De är tränare han spelat under som han ofta nämner som förebilder o influenser! Med det sagt Hallan är en grym coach o Växjö völcoachat!

         • Kommentar avatar
          Mikael , 2 veckor sedanSvara

          Man kan ju hoppas att man insett att 4 "jämna" producerande???‽??? Kedjor skrotas och grävs ner djupt.
          Sen får vi nog hoppas att Joel svarar diplomatiskt så här tidigt I "utvärderingen"
          Att man förstår att detta handlar om UNDERHÅLLNING och att man måste bjuda på detsamma om man vill locka folk som är med å betalar deras löner, annars kommer det nog eka tomt både i plånbok och Scandinavium.
          Hoppas inte Rogers häst är alltför hög.
          Är det någon som tänkt tanken: Vi plockar in spets, eller släpper fram talang...... MEN vi envisas med att göra brunkare av den samma. ALLA ska JAGA. Jobba, jobba, jobba man borde nog värdesätta att olika skills är värdefullt och ha en bra mix.
          Slantar in en peng Henrik

          • Kommentar avatar
           Marlowe, 2 veckor sedanSvara

           Backspel, som innebär backar med avstånd, som passar varandra, för att lugna ner spelet och hitta fria passningsvägar, det har jag sett mycket av i slutspelet och genom åren...
           Men jag antar att det är något specifikt annat som menas här?!

           • Kommentar avatar
            Johan , 2 veckor sedanSvara

            Som andra redan nämnt.
            Tror tyvärr på en ny mellansäsong om inte en ännu sämre än föregående!
            Det är absolut ingen hemlighet att Frölundas framgångsrecept som gett CHL och SM titlarna under Rogers tid sedan ett bra tag tillbaka tillhör det förgångna.... All heder och cred till Roger och hans meriter i Frölunda men kan tycka att han är alldeles för envis och har en överdrivet stor tilltro till spelsystem, kedjor, vissa spelare... Den här säsongen borde varit bevis nog för Roger och ledningen att det behöver börja tänka om något! Tyvärr är ju 95 % av truppen redan "spikad" och dessvärre är redan 3 av de som var tilltänkta "nyckelspelare" i den gångna truppen Hjalle, Sigalet och Sellgren redan borträknande...

            • Kommentar avatar
             Pupule, 2 veckor sedanSvara

             Skulle snarare säga så att det spelet man vann på för fem år sedan, har man större chans att vinna med idag. År efter år har man skruvat det till ytterligheter - till något som inte är framgångsrikt i längden. Klart är att det finns större probem än att en dek inte maxpresterade. Man har inte en svacka som håller i sig en halv säsong om spelsättet är bra.

             • Kommentar avatar
              Marlowe, 2 veckor sedanSvara

              Såg just Tre Kronor spelare göra läcker dribblingar mot Danmark, i början på andra, Friberg... Såg en liknande i första, Norlinder... Släpp fångarna loss, det är vår?

               Kommentar avatar
               Marlowe, 2 veckor sedanSvara

               Ursäkta, glömmer kolla mobilens särskrivningar ibland.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

               Förlåt men ... det har de gjort i Frölunda också. Lätt att glömma, tror jag, som supporter när man blir väldigt mörk i besvikelsens stund. Även under den jobbiga tiden efter mitten januari kunde Norlinder/Friberg göra sådant, problemet var ett gruppen blev mer och mer icke-fungerande.

             • Kommentar avatar
              Mackan, 2 veckor sedanSvara

              Vad händer med Frölundas trupp?

               Kommentar avatar
               Manne, 2 veckor sedanSvara

               Det kan man undra.

             • Kommentar avatar
              RBK, 2 veckor sedanSvara

              Intressant lösning som så ofta! Jag tycker dock inte skillnaden är så stor som en del här inne vill göra gällande! När Rögle spelar bra denna säsong är det faktiskt inget lag som kan mäta sig! ja jag vet det väntar en 5e avgörande match o det kan gå hursomhelst! Men då har Rögle åkt på extremt tuffa skador annars hade denna serie redan varit avgjord! I jämförelse med årets Frölunda har Skellefteå lite mer riktigt vass spets på forwards o målvaktssidan! Men Rögle är mer spelförande mot Skellefteå än vad man var mot Frölunda! I match 4a var Rögle stundtals överlägsna i spelet men en kombination av ineffektivitet o målvaktsspel i världsklass räddade Skellefteå! Så vad jag menar är att jag förstår besviken över de stora siffrorna i kvarten men de ljuger lite! Skador på fel spelare o sjukt målvaktsspel har gjort denna serie jämnare än den varit spelmässigt!

              • Kommentar avatar
               Göran A, 2 veckor sedanSvara

               Analysen och utvärderingen är redan klar.
               Truppen är för tunn, viktiga komponenter saknas i alla lagdelar.
               Om en pryl är felkonstruerad så hjälper det inte hur mycket man än skruvar. Delar måste bytas ut. Om man vill få den att fungera framgångsrikt.
               Jag har talat.

               • Kommentar avatar
                VF, 2 veckor sedanSvara

                Jesper Olofsson lämnar Bern - men stannar i Schweiz. Han är klar för Langnau.

                 Kommentar avatar
                 Matte, 2 veckor sedanSvara

                 Tror det är bra för FHC

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Mm, jag skrev det i texten ovan, VF. ;)

               • Kommentar avatar
                Matte, 2 veckor sedanSvara

                Bra intervju - både Joel och RR är mästare i att uttala sig. Men som flera skriver - det som sägs gör en mer orolig. Fortsätter man i denna riktning så blir det HA och inte inser att det flesta lag vet idag hur man skall spela mot FHC just pga spelet är för instrumentellt - kreativitet och individuella skicklighet saknas ? Eller uppmuntras inte? Lasu kom från Finland som poängbäst där? Verkar som han helt glömt av detta? Gäller även skillnaden mellan tex juniorerna i DIF och FHC - det var nog ingen större skillnads i U18 landslaget, men nu ser Eklund/Holst ut som riktiga lirade emedan Rymond/Henriksson blivit brunkare och fullständigt tappat passningskänslan och därmed målskyttet. Blir både förvånad över att det inte kommenteras men även att man inte inom FHC ifrågasätter varför detta inträffar? Spelsättet kanske ger individuellt skickliga för lite utrymme - de får lyfta skrot istället och bli av med känslan. Om detta är fallet så spelar det ingen roll hur många och vilka man köper....

                 Kommentar avatar
                 Matte, 2 veckor sedanSvara

                 Det tråkiga är att nya duktiga juniorer med spelförståelse och talang väljer andra klubbar som förstaval. De tittar också på ishockey och ser stor skillnad på utvecklingen av spelet i tex Örebro, Växjö, Rögle, Skellefteå och DIF - även Linköping o Färjestad. De trubbiga hamnar i FHC och kanske Luleå. Ingen bra utveckling av juniorsidan heller. Vill Du åka skrikor och lyfta skivstång - välj FHC. Vill Du spela rolig ishockey och bli målgörare välj någon av de andra... Juniorerna är smarta och ser betydligt mer än vi äldrefans gör - i många fall är det deras framtid och liv.

                 Kommentar avatar
                 Per, 2 veckor sedanSvara

                 Helt rätt Matte.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                 Matte: Utan att på minsta vis ställa upp på att Raymond blivit brunkare (då vet man ju inte vad en sådan är) så ... det du tar upp är precis på det temat jag skrev strax efter Rögleserien. Just så, att om inte Frölunda hittar ett sätt att få bättre utveckling på lag, på individer, så kan man värva vilka spelare som helst, det hjälper ändå inte. Bra att du hakar på här, för jag tror detta är något många behöver förstå. Det är LÅNGT ifrån så enkelt som "BYT SPELSYSTEM och TA IN NYA SPELARE" så blir allt bra.

                 Kommentar avatar
                 Manne, 2 veckor sedanSvara

                 Jag, Danne och många med oss har varit inne på detta med att man måste låta varje spelare spela efter sina styrkor. Du kan värva en målskytt, en grovjobbare, en speluppläggare eller vad som helst - men faktum är att om spelaren inte får möjligheten att spela efter sina styrkor utan ska göra allt jobb då blir också utfallet därefter. Bara att se på Sundström och Mursak - klockrena exempel. Dessa två spelare ska inte åka runt som galningar över hela isen för att sedan när de får puck, åka över röda och dumpa. De ska vara kreativa. Man måste frångå det här med fyra producerande kedjor för det fungerar inte. Alla ska jobba, jobba och jobba. Det håller inte över tid, vilket vi fått facit på. Skulle vi värva Crosby så skulle inte han heller lyckas överhuvudtaget, om han inte får spela sitt spel och efter sina styrkor. Vill man ha brunkare då kan man värva det redan från början. Sedan får man se hur bra det går.

               • Kommentar avatar
                Conta kunna slkjuta pucken högt., 2 veckor sedanSvara

                Ja man blir orolig när man läser detta, ska bara justeras lite?
                Självbilden inom Frölunda är väldigt fel, man tror fortfarande att man är världsmästare. 4 jämna producerande kedjor, dumpa puck ner i anfallszon och jaga dig trött i sarghörnen.
                Ingen spelare i Frölunda verkar kunna
                skjuta pucken högt, nej målvaktens magplatta ska man träffa gång på hång.
                Rönnberg envis och vill inte ändra, övertro på spelare som har det bästa bakom sig. De mest trubbiga får spela powerplay gång på gång. Nej det lär inte hända mycket inom Frölunda.
                Mycket oroväckande inför nästa säsong.

                 Kommentar avatar
                 Janne2, 2 veckor sedanSvara

                 Rönnbergs envishet och övertron på gamla trotjänare som inte längre kan leverera som de en gång gjorde är oroande.

               • Kommentar avatar
                Anders, 2 veckor sedanSvara

                Sjöström lär få steppa upp en hel del. Krävs spets på alla nya spelare.
                Känns som man behöver en spelskicklig back som dessutom har tyngden i försvarsspelet. Framåt saknas det massor av spets och det går inte "hoppas" yngre förmågor ska blomma ut även om dom såklart ska få chansen. Örebro, Rögle, Växjö och SAIK har ju alla lyckats mycket bättre med värvningar senaste säsongen och det är såklart ett minus för Sjöström.

                • Kommentar avatar
                 Anders, 2 veckor sedanSvara

                 Man kan också ifrågasätta Lunkans roll i laget. Ska han kanske bara spela där han fortfarande levererar. PP, viktiga teckningar, osv, eller som pådrivare i båset.

                 • Kommentar avatar
                  Sven, 2 veckor sedanSvara

                  Blir ingen Jesper Olofsson, kritat på för SL Tigers.

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                   Är det INGEN som läser vad jag skriver? ;)

                   Kommentar avatar
                   Manne, 2 veckor sedanSvara

                   Ett bra tag sedan som det blev klart.

                 • Kommentar avatar
                  Mackan, 2 veckor sedanSvara

                  Är det Joel som har sagt att dom inte har kört huvudet i sanden Det borde truppen göra och skämmas utav helvete

                  • Kommentar avatar
                   Håkan, 2 veckor sedanSvara

                   Skulle vilja att du ställde frågan om varför vi såg väldigt sega ut i skridskoåkningen
                   I slutet av säsongen liksom förra året .Åren dess för innan tränade man ner sig och fick en pik i slutspelet . Nu kändes det tvärtom


                   Lämna en kommentar