Morning Mailbag #1 – nu gör hockeyn comeback


► Det här är veckan då hockeyn gör comeback. I alla fall i NHL. 
► Här hemma återsamlas Frölunda nästa måndag, och publiklöst eller ej – hockey ska det bli. 
► Därför återkommer Morning Mailbag redan i dag. Varmt välkomna med era tankar.

Rakapuckar.com bild


NHL-SLUTSPELET ÄR bara några dagar bort, jag vet att ni är flera som längtat, och/eller haft funderingar på hur det ska gå att lira hockey mitt i en coronapandemi.

I eftermiddag tar jag hjälp av en av Sveriges främsta NHL-experter, Uffe Bodin på hockeysverige.se, och snackar upp hockeyfesten, reder ut lite vad som gäller med play-in, seedningsmatcher och diverse annat.

Hockeyspelare i en isolerad ”bubbla”, fem sekunders fördröjning av TV-sändningarna för att könsord och svordomar ska kunna censureras, flera stjärnor som ännu inte kommit igång efter skada … jag kan tänka mig att ni lurar på både det ena och det andra.

Plita ner eventuella frågor och funderingar i kommentarsfältet nedan så ser vi hur mycket Bodin och jag hinner.

NHL-snacket presenteras måndag kväll, eller möjligen tisdag morgon. 

Rakapuckar.com bild

Tisdag ser vi förresten de första träningsmatcherna (grattis, hockeyälskare – de sänds på Viaplay!), på lördag är det skarpt läge, då är det premiär, och vi ses kanske på O’Learys Avenyn för en skön lördagskväll: 

Carolina Hurricanes–New York Rangers med nedsläpp redan 18.00 svensk tid.

Mums. Väldigt mycket mums, känner jag.

Knappast Henrik Lundqvist i mål för Rangers, men rapporterna talar om en het Henrik på träningarna, att han är nummer två nafsande Igor Sjestiorkin i hälarna. Ge inte upp, ni som vill se ex-frölundaiten stoppa puckar igen. Jobbiga backskador för Hurricanes, såg ni det? Det dröjer med comebacken för Dougie Hamilton, även Brett Pesce saknas. Tack och bock, säger kanske Mika Zibanejad och Artemij Panarin.  

***

Lias Andersson kunde ha varit med New York Rangers just nu, kanske till och med fått speltid i de första Carolinamatcherna eftersom Brendan Lemieux är avstängd, men ni vet ju att Lias tackade nej.

I fredags kom det rätt väntade (och för SHL så roliga) beskedet:

Lias lånas ut till HV71 för hela säsongen.

Rakapuckar.com bild

HV fick sin tydlige förstacenter, Lias fick chansen att lira hockey där han känner sig hemma och mår bra.

Jag hade det här (nedan) snacket på Instagram i lördags, mest apropå det faktum att en del tycker det är fel att Lias spelar någon annanstans än i klubben där pappa Niklas är ikon, alltså Frölunda.

Sådant förstår jag inte. Lias står på egna ben, är klart mer förknippad med HV71 än Frölunda, i alla fall upplever jag det så.

Titta och lyssna gärna, framför på det om hierarkier. Här hade Frölunda problem förra säsongen, jag tror det finns förutsättningar för tydligare rollfördelning nu. 

Precis som i HV där Lias är center nummer 1 – utan tvekan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom on


*** 

En vecka kvar innan Frölunda återsamlas, men något ska jag väl få ur mig i veckan.

Låt mig se vad …

Rögle träffas redan i dag, såg jag. Kanske något/några andra lag också. Brukar skilja lite, det där. Alla tog inte semester samtidigt.

***

Stackars Mattias Bäckman i LHC får mig att minnas fotbollsspelaren Hasse Blomqvist, den mest tekniske svensk jag någonsin sett smeka en fotboll.

Bäckman får ingen ordning på sin kropp, läkarna tycks inte veta riktigt vad problemet är, nu är det snart två år av elände.

Lätt att hålla tummarna för Bäckman. Men det är också lätt att tveka. Kan backen verkligen komma tillbaka på allvar?

Rakapuckar.com bild

***  

Det här gäller – och det kommer vara än viktigare nu än före coronapandemin:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

***

Okej, Morning Mailbag, er tur, er chans. Välkomna. 

***

Se där, ja ... Bara ett år kvar till 50 nu för unge herr Rönnberg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frölunda Indians (@frolunda_hc) on

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
18 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 7 månader sedanSvara

  Riktig bingo för HV att Lias blir kvar. Med hälsan och glädjen tillbaka och nu med vetskapen att det är HV som gäller hela säsongen så tror jag att Lias kommer hamna topp 10 i SHL:s poängliga förutsatt att han får vara hel. HV tillsammans med Luleå känns på förhand som lagen att slå. Vad tror du föresten om Lasch? Fullt medveten om att han vill ha ett lukrativt kontrakt och att det kommer hända saker på marknaden, men vi närmar oss Augusti och Lasch känns inte som en spelare som tar ett kontrakt bara för pengarnas skull, utan det måste kännas rätt. Så ser du det fortfarande som helt osannolikt att han kan bli kvar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Om Ryan inte finner ett enda Schweizbud värt att ta, om absolut inget skulle kännas rätt, om han inte tror dörrar kommer öppnas i Ryssland under hösten ... tja, visst finns det en teoretisk chans för Frölunda. Men jag tror som tidigare att den chansen är väldigt liten, Ryan bestämde sig för att lämna och är inställd på nytt äventyr. Sitter rätt lugn i båten och väntar, vad jag förstår. Just nu i fru Jasmins Finland.

   Kommentar avatar
   Nolte, 7 månader sedanSvara

   Klart han kommer få anbud och redan fått. Tänkte mer att min känsla är att Lasch vill komma till ett lag som har chans på titlar och där han får vara den största stjärnan. Tror inte han tar ett bottenlag eller ett lag där han får spela andra PP?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Nej, det är riktigt, han är kräsen i det fallet, och det är det jag menar: skulle inget av anbuden (för de finns givetvis) vara något han finner värt att nappa på, då SKULLE det ju kunna vara så att han hellre spelade för mindre pengar i Sverige en säsong till. Men jag understryker att det ska väldigt mycket till för att det ska bli så. Coronapandemin har dock gjort det svårare att hitta rätt, sannolikt också minskat skillnaden något mellan en topplön i Frölunda och en topplön i Schweiz där klubbarna tvingats skära en del i lönebudgetarna.

   Kommentar avatar
   Nolte, 7 månader sedanSvara

   Japp, lite så jag tänker också. Med det sagt så förstår jag att det ska mycket till för att han stannar, men vem vet, kockan tickar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Mm, den gör ju det. :)

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Ni tror att att Frölunda tackar nej? Som de gjorde med Lias?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Va? Vem har sagt något om att Frölunda skulle tacka nej?

   Kommentar avatar
   Kristoffer// KdeV , 7 månader sedanSvara

   Jag

   Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Frölunda tackade nej till Lias pga platsbrist. De kanske gör detsamma om Lasch frågar? Varför skulle de inte ha plats för Lias men ett tomrum till lasch?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Enorm skillnad, det förstår säkert du också. Sedan ... Rangers och Frölunda har god kontakt (Drury/Sjöström), det var aldrig direkt aktuellt att Lias skulle hamna i Frölunda, tror klubbarna visste rätt bra var de hade varandra. Att ta in Lias som center, när det redan fanns så många centrar som ville – och skulle – ha mycket istid, det hade varit förödande för hierarkin och rollacceptansen. Hockeyn är en lagsport där summan av alla individer ska bli en fungerande enhet. Vad gäller Lasch, en lysande stjärna med spetsegenskaper som inte finns i laget (eller ligan), hade läget varit fullständigt annorlunda. Men nu förklarar jag ju något jag vet att du egentligen begriper, Per. :)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 7 månader sedanSvara

  Vad trevligt med morning mailbag åter! Kanske lite mer fokus på hockey här då...
  Har spelarna varit i karantän eller tas tester på alla när de kommer till sina hubs"? Finns restriktioner hur de får fira mål? Eller anses alla utom risk om testat negativt? Deras familjer får inte följa med?
  Tråkigt nog annonserades O'Learyseventet lite för sent för att det ska vara rimligt för en långpendlare att delta... :(
  När Frölunda drar i gång efter semester, får ni journalister bevaka träningar? Eller fortsatt stängt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Vet faktiskt inte hur Frölunda kommer göra. Gissar vi får se träningar på läktarplats, sedan kanske intervjua spelare "på distans."

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

  Hur ser ni på hur Frölunda spelmässigt påverkas utan publik. Mindre påverkan på domarna och jämnare bedömning samt att spelarna inte får till det. Vad jag syftar på är hur Stockholmsklubbarna främst hackar i fotbollsallsvenskan och om samma fenomen kan påverka främst Djurgården och Frölunda?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Det är en intressant poäng som jag tycker man noterat i fotbollsallsvenskan. Men i hockeyn gäller det nog fler än Frölunda och Djurgården, skulle säga det framför allt kan drabba lag med intima arenor, med riktigt bra tryck. Där är ju inte alltid Frölunda, rätt tyst ibland. Djurgården, Luleå, Örebro, Rögle, spontant tänker jag på dessa klubbar som möjligen kan lida något.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

   Är tyst överlag när det till kommer till stämning men när det visas missnöje mot ett domslut/frånvaro från ett kan det låt lite mer. Vi får se

   Kommentar avatar
   Allen, 7 månader sedanSvara

   Du skulle varit på plats back in the days i borgen, då var det överläget bäst tryck i ligan. Synd att det inte är samma tryck längre på Frölundas matcher som då.. Men sen är det klart att det blir mer tryck i många ganska små och intima hallar runtom i Sverige. Men SM-finalen mot Luleå där är nog ett tryck som knappt hovet slår..

   Kommentar avatar
   Daniel K, 7 månader sedanSvara

   Intressant men jag tror inte att Frölunda är den klubb som kommer lida värst av avsaknad av publik när det kommer till att påverka domare...tror mer på dom klubbarna med mindre mer intima hallar som redan nämnts; Djurgården, luleå, rögle mfl kommer påverkas mer av detta. Luleåpubliken e ju så enögd så den buar när en luleåspelare snubblar eller åker solklart offside...

   Kommentar avatar
   Daniel B, 7 månader sedanSvara

   Har också tänkt på det i fotbollen nu när det är tomt på läktarna. Minns speciellt matchen Bajen-blåvitt i cupen där det var några situationer som förmodligen hade dömts annorlunda om det var publik på matchen. Jag tror tyvärr att domarna påverkas mer än vad vi tror när det skriks, buas och skriks alla möjliga könsord.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Så är det absolut. Varför betyder hemmaplan mycket i alla ligor, i alla sporter, i alla länder? Domare är människor, kan påverkas av tryck. Spelare är människor, de lyfts av stort stöd.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 7 månader sedanSvara

   Ja, hemmaplan med fans betyder mycket. Sen påverkas dom flesta domarna, går ju inte att stå emot en galen hemmapublik. Jag själv hade inte kunnat stå emot om jag var domare. Tror inte det i alla fall.

   Kommentar avatar
   Conta , 7 månader sedanSvara

   Kan väl aldrig vara så att domarna i shl blir påverkade av publiken på läktaren?? Shl domarna håller väl högre klass än så?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Haha ... klart de blir. Förr eller senare påverkas alla människor. Mer eller mindre. Omedvetet, givetvis.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 7 månader sedanSvara

   Conta, självklart blir dom påverkade. Kolla bara alla hot domarna får. Tro fan att man till slut ger med sig. Det hade jag också gjort. Jag vill inte få hot riktade mot mig och min familj.

   Kommentar avatar
   Conta, 7 månader sedanSvara

   Jag hoppas verkligen att jag inte kränkt någon nu, men jag var bara ironisk med mitt inlägg om domarna, och publikpåverkan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Ingen fara, Conta. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 7 månader sedanSvara

   Aha.. Sorry conta. Då är jag med..:) Jag är väldigt trög ibland.

 • Kommentar avatar
  Petef, 7 månader sedanSvara

  Gött att Lennström börjar i Frölunda och att Frölunda får chansen att vänta in något bra på marknaden.
  Sedan vet man aldrig hur det bli med NHL säsongen 2021, kanske en liter chans att han lånas ut hela säsongen.
  Känner annars att Frölunda skulle behöva 2 topp backar in så man har backup om dom unga inte håller eller dom får skador.
  Framåt är vi klart ett av SHL bästa lag, men är lite orolig på backsidan om vi inte får in mer muskler!
  Eller vad känner du Henrik?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Chans för hela säsongen finns det nog för Lennström, just för att allt är så osäkert i Nordam. Om ej AHL kommer igång, kanske kommer då Lennström hem från novembercampen. Om inte blir den där "toppbacken" än viktigare. Men mer in är jag tveksam till, ska du ta in unga spelare måste de också få spela. Bergman förra säsongen var ett tydligt exempel när överflödet skapade problem.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 7 månader sedanSvara

   Håller med HL. Man måste ge ungdomarna chansen. Låt dom spela och se hur det går. Går det heeelt åt skogen så kan man börja fundera på att ta in. (Om pengar finns)

 • Kommentar avatar
  Christer, 7 månader sedanSvara

  Swishat mitt bidrag till Raka Puckar.
  Helt underbart att du glömde Joel...! Men, så är det i semesterlunken. Välkommen tillbaka! Nu startar vi kommande säsong...:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Haha ... det där är inte ovanligt för mig. Minnet behöver en knuff framåt ibland. :=) Tack för att du ger sajten stöd.

 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 7 månader sedanSvara

  Roligt det där med hur publiken påverkar domare. Man hör ibland: ”där hade publiken fel.” Men vi skriker inte för att domaren gjort fel utan för att vi vill att han skall göra fel nästa gång... Blir intressant att se om statistiken kommer visa på någon skillnad i bedömning av hemma- och bortalag utan publik.
  Hör du hört något om hur spelare som Moverare och Fagemo kan komma att hantera det långa uppehållet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Visst är det så. Nej, inget mer, men sannolikt får de väl söka sig till andra ligor i Europa. Gissar jag.

 • Kommentar avatar
  R., 7 månader sedanSvara

  Henrik! en fundering nu med NHL osv. såg att Philip Broberg får vara kvar för att eventuellt göra NHL debut under slutspelet. Hur fungerar rookiekontrakt när de är utlånade till tex SHL. Att de äger rättigheterna och i slutändan bestämmer om det är utlåning till tex SHL eller om spelare x skall till AHL är jag med på men hur fungerar det men löneansvar osv. I fallet broberg har han ett kontrakt med rookielön om 925 000 dollar. självklart har inte Skellefteå betalt detta men får spelaren denna lön av NHL klubben trots utlåning eller finns det klausuler osv som reglerar detta att tex om spelare x går till shl så bär spelaren (och agent) ansvaret för att förhandla fram en så bra lön som möjligt under utlåningen på samma villkor som att man hade signat ett vanligt kontrakt eller står NHL klubben för delar av lönekostnaderna eller hur fungerar det. Att det kan vara bra för en SHL klubb att låna in en spelar förstår jag men hur mycket att kalaset får SHL klubben stå för och hur bidrar NHL klubben?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Bra fråga. Jag kan inte detaljerna exakt här, men spelar Broberg i NHL tjänar han 925 000 dollar/månad, spelar han i SHL går han på sin SHL-lön. Sedan om NHL-klubben har några andra förmåner man delar med sig av, jag är faktiskt osäker här.

   Kommentar avatar
   R., 7 månader sedanSvara

   Anledningen att det är intressant att veta är ju tex att det finns en risk att spelare som är inlånade blir uppkallade vilket kan lämna shl laget med en tom plats de snabbt måste fylla samtidigt skall ju så klart spelare x ha marknadsmässig lön när han är här men om han då blir uppkallad till NHL i tex december kan ju problem uppstå och även ökade kostnader för SHL-klubben om det vill sig riktigt illa. Därför vore det intressant att veta hur strukturen ser ut. (syftar på ett normalt år, i år är nog alla lag som "lånar" spelare typ Frölunda, Rögle etc. väl medvetna om läget och räknar med att de måste fylla på lagom till november) Är ju även intressant att veta vad NHL klubben gör för att dom äger ju rättigheterna men om de inte betalar något för spelare x under rookiekontraktstiden är det ju märkligt att de har så mycket att säga till om. (ja jag vet att NHL har en ganska ensidig makt i detta som alla måste underordna sig men ändå)

 • Kommentar avatar
  Göran J, 7 månader sedanSvara

  Swishat en hundring. Ser du det som helt omöjligt stt göra en insamling för stt hjälpa till och behålla Lasch? Som både Luleå- och Örebrofans gjort för sina klubbar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Jättetack för att du är med och ger sajten stöd! Tja, inget är väl omöjligt, skulle Frölunda gå ut och säga att "vi vill göra ett försök med Lasch", få med sig en sponsor, vädja till fansen ... kanske, kanske. Väldigt svårt att säga, dock, hur stor viljan är.

   Kommentar avatar
   X, 7 månader sedanSvara

   Hade gärna lagt en tusenlapp på att få se Lasch kvar i vinter.....

 • Kommentar avatar
  Molly, 7 månader sedanSvara

  Är ni hundra procent sugna på Lasch?
  Jag tycker det blev nog lite så att spelarna väntade sig att han skulle leverera varje match .
  I PP var han ju super.
  Lite säkerhetsrisk bakåt.
  Borde finns spelare som som presterar lika bra.

   Kommentar avatar
   Nolte, 7 månader sedanSvara

   Ja att det fanns saker i hans defensiv att anmärka på kan man inte blunda för, men allt framåt väger upp. För mig hade det varit givet att behålla honom om det går

 • Kommentar avatar
  Rikard, 7 månader sedanSvara

  Riktigt riktigt dumt av NHL att dra igång. Det kommer sluta i tragedi, med flera spelare sjuka i covid19.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Tror du det slutar så illa? Det får vi verkligen inte hoppas.

   Kommentar avatar
   Rikard, 7 månader sedanSvara

   @Leman Ja det tror jag tyvärr. Aftonbladet skriver "Den amerikanska proffsligan i baseboll, MLB, har nyligen startat. Nu är det kaos. 14 personer i Miami Marlins har testat positivt för coronaviruset." Jag tror tyvärr det kommer bli precis likadant i NHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Ja, visst, risken finns, det går inte att komma ifrån. Men testning och säkerhet verkar rigorös.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 7 månader sedanSvara

   Basebollen spelas väl inte i hub cities på samma sätt som hockeyn ska spelas? Och det kanske gör all skillnad...

   Kommentar avatar
   Manne, 7 månader sedanSvara

   Håller med Rikard. Detta är bara korkat.

 • Kommentar avatar
  Krille, 7 månader sedanSvara

  Tror du lias har sumpat sin chans i nhl nu ? , bråka sig bort från rangers och nu tackar nej till att komma över och få chansen att spela slutspel plus gjort så rangers har förlorat en stor ung lovande spelare

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Vi får väl se. Kontraktet går ut efter säsongen, lär knappast bli mer i NYR, återstår att se hur intresset är i övriga klubbar.

   Kommentar avatar
   Olle, 7 månader sedanSvara

   Rangers är ett bottengäng, de kommer åka ur direkt. Hade jag varit Lias skulle inte jag heller vilja spela med de pajasarna. Bättre att vinna guld med HV och sedan spela i ett riktigt NHL lag.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 7 månader sedanSvara

  Fantenberg saknar väl avtal för kommande säsong. Är vi säkra på att han får i NHL? (Borde ju gå, såpass bra, men tiden går)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Att Fantenberg blir kvar i NHL känner jag mig tämligen säker på. Glöm inte att Seattle ska in i ligan också 2021. Ännu en organisation med 50 spelare.

 • Kommentar avatar
  Sothöna , 7 månader sedanSvara

  Äntligen är monday morning quarterback tillbaka! Sjöström, Grauers och Rönnberg är kungar. Frölunda kommer som vanligt smyga i vassen och helt nonchalera serielunken för att som mången gången förr vara bäst när det gäller.
  Hur länge tror du att Rönnberg kommer vara kvar i Frölunda? Själv är jag inne på 27 säsonger - minst.

   Kommentar avatar
   Manne, 7 månader sedanSvara

   Serielunken. Jösses!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Du vet att du inte kan ta Sothöna på allvar, Manne. Han driver med oss. :) Sitter där hemma och fnissar nu.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 7 månader sedanSvara

  Virtanen till Färjestad. Wow.
  Känns som att Luleå, HV och Färjestad är en tydlig topptrio, lagen att slå.
  Frölunda - även med toppback in - ett mittenlag 20/21. Det är i alla fall känslan kring lagbyggena nu.
  Väldigt många lag ser bättre ut än tidigare. Frölunda känns än så länge svagare.

   Kommentar avatar
   Manne, 7 månader sedanSvara

   Enig. Vi har ett sämre lag än förra säsongen. Tappat mycket poäng i Lasch, Fagemo och Rakshani.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Jag fortsätter att poängtera: huruvida lag är bättre eller sämre än säsongen FÖRE är fullständigt irrelevant. Man tävlar mot aktuell säsongs lag, inte förra säsongens. :) Detta sagt så saknar Frölunda förstås sin toppback, men en hel del spännande och plats för utveckling också.

   Kommentar avatar
   Manne, 7 månader sedanSvara

   Absolut, det går inte att jämföra. Men om man gör det, så är laget sämre än förra säsongen. Det är fakta. Flera lag har vassare trupp än vad vi har, det är också fakta.

   Kommentar avatar
   Mattias, 7 månader sedanSvara

   Ja, ny säsong, och där ser på pappret lag som Luleå, FBK, HV71 starkast ut. Flera lag har klart starkare trupper än föregående säsong: Linköping, Örebro, Växjö och Brynäs. Därmed inte sagt att de är bättre än Frölunda, bara att de uppgraderat sina trupper. Frölunda, Djurgården, Rögle, Skellefteå har tappat i styrka, enligt mig. Men; verkligheten är ofta en annan.

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 7 månader sedanSvara

  Tycker det är märkligt att Frölunda inte hookar upp med Fanta som sponsor med öronmärkta pengar till att lösa Fantenberg. Ett av de mest givna samarbeten ever.

  • Kommentar avatar
   Benji , 7 månader sedanSvara

   Allt snack om att lagen sparar pengar på truppen pga Corona är de t skitprat, alla lägen tar in det dom behöver, just nu är vi rejält på efterkälken, hoppas det händer något. Ser inte fram mot årets säsong utan tycker att det finns lite intresse att se juniorerna. Vår kärntrupp är ok men saknar det extra, som trupp idag 6-7 max!

   • Kommentar avatar
    HL, 7 månader sedanSvara

    Varför skrivs det så mycket om Lias Andersson och hans koppling till Frölunda? Tror vi är många som är trötta på detta. Killen har dessutom betett sig knepigt ett antal ggr, inte minst när han slängde upp silvermedaljen på läktaren. Att han åkte från USA och lämnade new York har han inte kunnat förklara på ett vettigt sätt. Killen kan inget annat än hockey. Är också totalt ointresserad av NHL och dess slutspel. Har aldrig sett en NHL-match och skulle aldrig se en match heller. Som svensk är det ”omöjligt” att hitta ett favoritlag. Finns inga känslor är mycket av spänningen i sporten borta och därmed i princip ointressant.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

     Alla är olika. Rätt skönt. Finns många som älskar NHL-hockey, som uppskattar världens bästa sport, världens bästa spelare, världens bästa liga. Finns rätt många, av kommentarer att döma, som är intresserade av att läsa om Lias Andersson också. :)

   • Kommentar avatar
    HL, 7 månader sedanSvara

    Lias pappa spelade i Frölunda. Vad har Lias gjort för Frölunda? Min kommentar gällde ibland annat hans knepiga beteende. Du brukar skriva att Lias föräldrar är så kloka (hur du nu vet det), men de verkar Inte ha fått ner klokheten till sonen ännu tyvärr. Frölunda verkar, av någon anledning, inte angelägna om att få Lias Andersson. NHL? Mest pengar såklart och världens bästa spelare skall spela där då. NHL skall vara fräckt. NHL är dock känslomässigt lika intressant som svenska träningsmatcher. Du brukar påpeka att du inte har ngt favoritlag i svensk hockey. Hur kan man inte ha det om man en gång blev intresserad av sporten?


    Lämna en kommentar