Jag försöker men hittar inte landslagsintresset


► Joel Lundqvist är en given OS-spelare enligt mig.
► Håller ni med? Det tror jag.
► Jag saknar dock intresse för landslagshockeyn, OS inkluderat.
► Håller ni med? Tror jag inte.
(och det behöver ni verkligen inte heller)

Rakapuckar.com bild

NÅGRA RADER BARA efter att förbundskaptenen Rikard Grönborg presenterat truppen till Channel One Cup.

I princip en OS-trupp kan man nog säga.

Elias Pettersson (Växjö) är en stekhet kandidat efter JVM, Rasmus Dahlin (Frölunda) också, men i övrigt dräller det inte av kandidater.

En landslagsman utöver en Frölundakapten: Joel Lundqvist. Foto: TOMMY HOLL

 

Joel Lundqvist ska förstås med till Ryssland, han stod ju över Karjala Tournament med Grönborgs goda minne, precis som Viktor Fasth, förresten.

Frölundas kapten har haft skadebekymmer, detta ska vara över, då är han självfallet en OS-spelare.

Ingen succéhöst i Frölunda? Nej, må så vara, men i landslaget har Joel en helt annan roll, en defensivare, mer spel i numerära underlägen, plus att han är en ledare, kanske lagkapten även här, precis som i VM i våras.

Rakapuckar.com bild

Så Joel Lundqvist till OS – självklart. 

Men detta sagt, är det någon av er som inte heller är upphetsad?

Jag försökte verkligen inför Karjala Tournament, tyckte de här under säsongen-turneringarna med hemmalandslaget blev lite, lite roligare nu när NHL sagt nej till OS, men … jag finner att jag har svårt att lura mig själv.

Jag hittar inte intresset.

Sökt, gjort ett ärligt försök men lyckas inte.

OS-hockeyn känns som ett enda stort ”jaha” för mig.

Funderar på att ta ut lite sparpengar och dra till solen istället, tanka D-vitamin och energi.

Det är högintressant med Frölundas trubbel i SHL, med allt annat där också, för övrigt, det är spännande med nätterna i NHL, det är enormt upphetsande att redan nu se fram emot junior-VM.

Rakapuckar.com bild

Men … huruvida Johan Ryno spelat bort sina OS-chanser, om Henrik Tömmernes kan vara så bra i Channel One Cup att han får uppleva ett olympiskt spel, om Skellefteåkedjan förblir intakt … jag försöker men lyckas inte hetsa upp mig.

Det känns liksom på låtsas nu när de bästa inte är med, och ska jag vara riktigt ärlig ... jag gick inte igång till max i Sotji heller.

Detta skriver jag inte alls för att göra mig märkvärdig på något sätt, jag har den största förståelse för att spelare vill till OS, jag inser att ni är många som tycker det är superstort och därför följde dagens uttagning med intresse.

Jag är absolut inte ute efter att klanka ner på landslagshockeyn, vill inte på något vis döma ut folk som brinner för den; jag vore glad om ni inte missförstod mig här.

Jag råkar bara, trots stort hockeyintresse, vara totalt ointresserad (om det inte handlar om JVM eller World Cup), och jag är lite nyfiken på om det är någon som håller med mig?

Rakapuckar.com bild

För er som inte känner som jag rekommenderar jag som så ofta Sanny Lindströms rader. 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
12 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Sven, 3 år sedanSvara

  Jag ser hellre Frölunda än Tre kronor.
  Men jag ser hellre Tre kronor än idol, fångarna på fortet, mello, skavlan, dobido, allsång på skansen, lyxfällan, arga snickarn, bygghemma, alla andra SHL-lag, AHL-lag, skidor, fotboll, hästhoppning, polo, golf, motor, cykel, tennis, pingis, handboll, basket, volleyboll, osv.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 3 år sedanSvara

   Agreed

   Kommentar avatar
   Bäckmörten, 3 år sedanSvara

   Me too.. ;)

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 3 år sedanSvara

  Jag tycker det är tråkigt att Lasse, som spelar sitt livs bästa hockey i KHL, konkurrer i toppen bland KHL-målvakter, i laget där Fasth faktiskt inte fick någon speltid, åter blir förbisedd för att Fasth har varit bra i landslaget förr. Det är väldigt mycket kolla namnet på tröjan.

   Kommentar avatar
   Eric, 3 år sedanSvara

   Lasses tid kommer, det är jag övertygad om (vad gäller landslaget).

   Kommentar avatar
   Rasmus, 3 år sedanSvara

   Han har inte fått spela en enda landsslagsmatch. Någonsin. 2005-06 var han "närmst" landsslagsspel då han fick stå 1 match i U19. Han är ändå en målvakt som för två säsonger sen var bästa målvakt i SHL, förra året spelade bra AHL hockey och detta året spelar vansinnigt bra hockey i KHL. Där han just nu spelar bäst målvaktsspel i CSKA, laget där Fasth inte lyckades få ordentligt med speltid. Om han inte får möjlighet till speltid nu så vettefan om han någonsin kommer få den.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jag kan också tycka att Lasse inte alls gjort bort sig, samtidigt ... när konkurrensen är Fasth, Hellberg och även Enroth har jag svårt att tycka något hemskt fel begåtts av Grönborg här.

 • Kommentar avatar
  Peter, 3 år sedanSvara

  OS Hockey lika avslaget som öl utan kolsyra!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Hoppla ... :)

 • Kommentar avatar
  Daniel, 3 år sedanSvara

  Ser framemot os-hockeyn men inte på samma sätt som när NHL spelarna är med. Tycker Joel är given i truppen av samma anledningar som dig och han borde allt kunna vara kapten även denna gången. Han fick ju vara det i ett betydligt mer stjärnspäckat VM-lag.
  JVM blir nog riktigt häftigt, småkronorna borde få ihop ett riktigt slagkraftigt lag. Bara hoppas dom är riktigt vaksamma i dom sista träningsmatcherna inför turneringen så inte någon medvetet skadar tex Elias Pettersson eller Rasmus Dahlin de har ju hänt förr tyvärr.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Du menar att en utländsk SHL-spelare medvetet skulle satsa på Pettersson och/eller Dahlin? Är inte det liiite konspiratoriskt ...? ;)

   Kommentar avatar
   Daniel, 3 år sedanSvara

   Nej inte det jag menar utan tänker på vad som hänt i träningsmatcher inför JVM där fula tacklingar delats ut och resulterat i spelare som missat turneringen.

 • Kommentar avatar
  Mats Emanuelsson, 3 år sedanSvara

  Håller med helt och fullt! Har själv svårt att engagera mig känslomässigt när det gäller Tre kronor. Detsamma gäller för övrigt även fotbollslandslaget! Men visst ser jag alltid fram emot stora mästerskap, som nu i Ryssland till sommaren. Men som vanligt så vet jag redan nu att mitt intresse svalnar ju längre turneringen lider. Mitt intresse svalnar alltid när gruppspelet är över, vilket ju är märkligt. Intresset borde ju öka när det skall avgöras men det visar väl bara att jag inte brinner för landslagen som jag gör för Frölunda och Blåvitt. På ett sätt mer hälsosamt för mig att titta på landslagen och inte vara så upprörd som jag är, exempelvis, den här säsongen när jag ser Frölundas kräftgång och Blåvitts miserabla spel sedan många år tillbaka.
  Jag är hur som helst betydligt mer engagerad när jag ser Frölunda en tisdag i november än vad jag är när jag följer en VM-final i hockey.
  Men du är ju inte Frölundasupporter (säger du ;)), hur får du då din dos av spänning mättad? Kanske bara är hälsosamt i och för sig...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Kan sakna det ibland, att se mitt favoritlag live. Å andra sidan får jag ju magsår bara att följa Ipswich på nätet, så ... För övrigt är jag likadan som du: gruppspelet i ett fotbolls-VM, med all dess förväntan, är jättekul – sedan dör mitt intresse allt mer ...

 • Kommentar avatar
  Mikael , 3 år sedanSvara

  HL. Joel borde tacka NEJ och sköta om sina åtaganden i Frölunda istället! Men det kanske är roligare med tre kronor?! Jag tycker nog att han har en hel del att jobba med i VF. För det är väl han som bestämmer där eller??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Skulle han tacka NEJ till OS, Joel? Det kan man väl ändå knappast begära av honom? Och vad bestämmer han i Frölunda, menar du?

 • Kommentar avatar
  Fredrik Björck , 3 år sedanSvara

  Mitt sportindex:
  1. Jag blir euforisk när det går bra, deprimerad när det går dåligt.
  2. Spännande att följa eftersom det är sport men det spelar inte så stor roll.
  3. Jääääsp, jag kunde inte bry mig mindre.
  Index 1: Frölunda, JVM-hockey, Blåvitt, Fotbollslaget VM och EM, OS och när min son står i mål i fotboll.
  Index 2: Träningsmatcher av allehanda slag, allsvenskan, SHL mm med lagen som jag inte håller på, Handbollslandslaget.
  Index 3: Orientering, motorsport, hästsport, biljard, segling,.........

  • Kommentar avatar
   Benny S, 3 år sedanSvara

   Håller helt med. Vilken sport har inte med de bästa utövarna, förutom hockey, i ett OS?

   • Kommentar avatar
    Fridde, 3 år sedanSvara

    Fotboll...

    • Kommentar avatar
     Stefan, 3 år sedanSvara

     Tre kronor är ointressant man är mest orolig över att Frölunda spelare som är med ska bli skadade...OS??? Njaääää

     • Kommentar avatar
      Viktor, 3 år sedanSvara

      Ingen ska vara goven

      • Kommentar avatar
       Viktor, 3 år sedanSvara

       Ingen ska vara given, det är det som är ett av våra stora problem här i Sverige oavsett om det gäller klubblag eller i landslaget att så länge du har rätt namn så ska du antingen få vara med (landslaget) eller spela i första linan (klubblaget). Då är det bättre i nordamerika, är du dålig eller producerar inte så kan du sätta dig på läktaren eller dra åt h*lvete.


       Lämna en kommentar