Rakapuckar.com bild

Tydligt nu – det här var en smart Frölundavärvning


► Frölundas offensiv var så vass att spelarna lite grand glömde bort att spela försvarsspel.
► Lite så upplevde jag det.
► Sådant händer. Nu gick det bra, trots Färjestads starka comeback, och då kan Frölundafansen glädjas åt ett uppväckt PP-spel där Lucas Raymond äntligen stod på rätt plats – och så Robin Alvarez målsinne.
► Men tänk att Roger Rönnberg är så försiktig med sina timeouter.
► Här får ni förstås också mina fem bästa i Frölunda.

Rakapuckar.com bild

DET VAR UPPENBART, vad som än sades efteråt, att det gick lite lätt för Frölunda att göra 4–1 på Färjestad.

I ett antal byten direkt efter att Jan Mursak missat närmast öppet mål för 5–1 slarvade Frölunda med att agera rejält och ta pucken ur zon, man förlorade närkamper; på dessa fyra, fem byten var det sämre än på de 22 inledande minuterna totalt.

”Kanske läge att ta timeout”, tänkte jag efter ett tag och tittade ner mot Frölundas bås.

Robin Alvarez visar sig allt mer vara en utmärkt värvning för Frölunda. Foto (matchbilden): C MORE (skärmdump)


Spelarna hade behövt en påminnelse om vad som krävs, för det var tydligt vart den här matchen var på väg.

Nog för att att ett målvaktsbyte (Arvid Holm ut, Henrik Haukeland in) kan ha effekt, men jäkla stor ska den inte kunna vara.

Rakapuckar.com bild

Jag visste dock att den där timeouten kunde jag se mig i månen efter, Roger Rönnberg delar inte alls min syn här (vi har pratat om det), han menar att spelarna ska vara förberedda på alla typer av matchbilder, en timeout bör sparas på så man inte står där utan i slutminuterna.

Min känsla: Frölunda kunde ha förlorat matchen på att allt bara rullade på.

Verkligheten: Frölunda höll undan, lite med Guds försyn (och via Johan Mattssons fina spel) när Färjestad hade PP-lägen vid ställningen 3–4, men tredje perioden var absolut snäppet bättre än andra – och i matchens slutskede jobbade Max Friberg & Co så starkt att Färjestad knappt hann trycka på med sex utespelare. 

Så … Rönnberg gjorde väl rätt då (och han bet ifrån i första pausen, bör tilläggas). 

Jag tillåter mig ändå att ha en avvikande åsikt.

Nog vore världen trist utan sådana? 

Nå, det här var en kul hockeymatch mellan två lag som imponerade offensivt men brast i det defensiva jobbet.

För Färjestads del … 45 insläppta på 15 matcher, jag trodde det skulle bli bättre i vinter, men fan vet. Johan Pennerborns gäng har att jobba med. Så lätt som Nicklas Lasu och Robin Alvarez gjorde 4–1 får det inte gå till. 

Rakapuckar.com bild

För Frölundas … äh, jag ser ingen fara på taket, inte ens två insläppta i snitt, det var nog mer att den här kvällen ville alla anfalla.

– Vi var inte på tårna i försvarszonen, sa Robin Alvarez.

Nä, inte riktigt som vanligt redan från start. Och efter att 4–1 blivit 4–3 smög sig ängslan och tveksamhet in.

Sådant händer. Alla lag. Jag orkar inte orda så mycket mer om det, så länge det inte blir en vana.

Roligare i ett Frölundaperspektiv:

## Robin Alvarez.
Två mål, trenden håller i sig, han är bra, kedjan med Nicklas Lasu och Mats Rosseli Olsen håller hög klass.
Alvarez sa om kemin:
– Vi har snackat mycket. Men jag har varit självkritisk, jag inte riktigt kommit in i det … även med ”Sunken” (Johan Sundström) och ”Purre” (Patrik Carlsson) … systemmässigt. Jag har tänkt för mycket,  då blir det fel. Nu tar det sig, jag funderar inte så mycket. agerar istället för reagerar.
Skåningen dubblade sin målskörd den här kvällen, jag har en känsla av att det kan komma många fler fullträffar för Alvarez nu när han känner sig mer hemma i laget. Det här är en målskytt, vi såg det när han skrek sig till 3–1-pucken och avslutade bra, vi såg det när han backade sig ur trafiken och sköt 4–1 på högklassigt vis.
Den här värvningen var en smart en, Fredrik Sjöström. Riktigt smart. Det blir allt mer tydligt.

Rakapuckar.com bild

## Power play.
Ni vet hur jag tjatat, Lucas Raymond ska utgå från bakom mål, givetvis rörelse, platsbyten, men 18-åringen ska agera speldosa från Gretzkys kontor. Ni såg själva hur bra det gick, alla spelare ville hota, två mål på fyra försök, även Johan Sundströms enhet hade goda möjligheter.
Theodor Lennström är nog också en lite vassare ”quarterback” än Mattias Norlinder. Det är inte så konstigt, ge Norlinder tid, han gör sin första SHL-säsong, framtiden är så ljus att solglasögon sannolikt kommer att krävas.
The Future’s So Bright, I Gotta Wear Shades, som Timbuk 3 sjöng.

Box play – också en vinstfaktor, för övrigt.

***

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501
FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Om Färjestad får ordning på defensiven, då blir det här laget farligt, för även utan Gustav Rydahl (borta hela säsongen) ser det bra ut.

Martin Johansson utmärkt centervikarie, målskytt och en stark insats. Jag gillade mycket Jacob Peterson (förarbetet till 2–4!) med stekhete Daniel Viksten (vilket självförtroende han agerar med!) och Victor Ejdsell. Albin Eriksson kom in och tog för sig med tufft spel, Jacob Nilssons kedja med Michael Lindqvist och Joakim Nygård hade också en del kul för sig.

Rakapuckar.com bild

Men Nygård … inte fasen är det som innan han drog till Edmonton, inte. Ibland glömde jag bort att han var med.

Färjestad, trots att man släppt in tre mål i snitt, jag är inte alls färdig att döma ut det här laget. Tålmodigt jobb, spelare som växer, kan Johan Pennerborn bara hitta något slags defensiv stadga, så …

Men det kanske inte är så ”bara”?

***

Upprepar från matchtexten: fanns inga besked om Viktor Ekbom som gick av. Återstår att se om han kände sig hängig eller fick en smäll.

*** 

Frölunda matchar i Linköping på lördag kväll, sover i Winnerbäck-land, tränar i Saab Arena på söndagen och bussar sedan till Leksand för måndagsmatchen. Den coronauppskjutna, ni vet.

Intressant: i coronadrabbade Linköping är backen Jonas Holös ännu inte fit for fight, anfallaren Niko Ojamäki insjuknade just före avresan till Stockholm (2–6 mot Djurgården). Låt oss hoppas finländaren bara är vanligt sjuk. Så det inte börjar igen med ni vet vad. 

Apropå corona, inte såg han påverkad ut, Joel Lundqvist (bilden). Målskytt i power play. Femte för säsongen. Han är uppe i 233 nu, fyra till så är han förbi Niklas Andersson i måltoppen.

***

Händer det inget direkt i dag jobbar jag kanske med lördagsmaterialet så ses vi då.

Rakapuckar.com bild

***

Okej, ska vi ta Frölundas fem bästa då? Här har ni.

1 – Nicklas Lasu
* Äntligen fick jag in honom. Han leder Frölundas bäst kedja, 0+2, forsätter ha stark form.

2 – Robin Alvarez
* Skrev om honom i texten, en riktig målskytt, och ni vet att sådana är välbehövliga.

3 – Johan Sundström
* Tänk att han gick poänglös av isen. Gav Patrik Carlsson (stolpen) och Jesper Sellgren jättechanser. Spelar stort.

4 – Lucas Raymond
* Power play-arkitekt, fler bra saker gjorde han, stark på pucken, nära bli målservitör när Jan Mursak hade det där 5–1-läget.

5 – Johan Mattsson
* Ännu en svår match, skötte jobbet utmärkt, inga missar på målen, några riktigt bra räddningar när Frölunda verkligen behövde honom.

***

Klok karl, detta ...

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
22 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne, 1 vecka sedanSvara

  Det är så ofta jag bara väntar på den där timeouten så att det kan dras av en hårtork mot spelarna. Men jag vet att den aldrig kommer. Bättre att ta den i slutet då vi ligger under och ska kvittera, inte. Det är bättre att ta den innan det är för sent. Hade kunnat gå åt fanders, men jag kan ge mig tusan på att det inte sagts någonting om en time-out då, utan snarare varit tal om läxor hit och läxor dit. Måste lära oss det och det osv.
  En time-out behövs ibland för att ändra tanken hos spelarna och försöka skapa ett nytt momentum. Pennerborn drog av en hårtork och det hjälpte nästan hela vägen. Inte alls långt borta, ifrån tre poäng till och med. Man måste våga och inte vara för inrutad i gammalt mönster bara för att det fungerat tidigare. Det visar också spelarna att man som ledare är beredd att göra vad som krävs för att vinna och det ger oftast också mer än vad man kan tro för det är oerhört mycket mentalt.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 vecka sedanSvara

   Är helt enig med dig Manne, och även Leman. Att spara på något man eventuellt kan behöva senare, är vare sig logiskt eller taktiskt. Att ta en paus, snacka igenom taktik, eller bara för att få till ett stopp i en översköljning som sker kan förändra matchbilden helt eller delvis, och på så sätt rädda en match. Nu gick det vägen ändå, men det var inte mycker mer heller. TIME-OUT Roger! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Man ser saker olika. Vi får nog nöja oss med det, vi som inte ens tillsammans kan lika mycket hockey som Rönnberg. ;=) Men som jag skriver, det är okej att ha avvikande uppfattningar ibland.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Rönnberg kan mycket hockey, självklart. Men vi är honom hack i häl, Leman. Gäller att använda sin kunskap rätt också, annars är den inte mycket värd.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 vecka sedanSvara

  Men när Roger väl tar timeout, är det så lite tid kvar att inget hinner göras...
  Bra krönika.
  Gillar att det nu även finns länk till twitterkontot! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   :)

 • Kommentar avatar
  Per, 1 vecka sedanSvara

  Roger, det är väl fan bättre att ta timeouten medans man fortfarande leder istället för att tappa matchen!!!!! Man ska stoppa blödningen i tid! Vi kom undan med blotta förskräckelsen igår och hade mycket väl kunnat förlora.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Absolut så!

 • Kommentar avatar
  Conta , 1 vecka sedanSvara

  Det är hög tid att även Rönnberg utvecklas mera och lär sig aty ta timeout kan rädda matchen. Det här höll på att bli ännu en match där Frölunda slarvade bort segern. 60 minuter är en match, inte 25 minuter som igår. Mot Luleå var man konsekventa i 60 minuter och slog inte av på takten. Även dags Rönnberg slutar namncoacha så mycket, Hjalmarsson passar inte alls att spela powerplay nu.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 vecka sedanSvara

   Ja, det här med att lära läxor, utvecklas, gäller ju även coach-teamet. Det är väl det enda minuset med RR, just match-coachningen, eller den rätta benämningen kanske borde vara en emellanåt bristfällig match-coachning. Köper givetvis det här med att ge förtroende, tid åt spelare, men det ges in i absurdum.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Klokt, grabbar! Det är precis så det är. Det går för långt. Du måste göra något medan du kan så att du inte sitter där efter matchen och ångrar det du inte gjorde. Ibland känns det som att en time-out kommer enbart för att den ska förbrukas, inte användas till det som den är till för.

   Kommentar avatar
   Conta , 1 vecka sedanSvara

   Ja ta timeout med 50 sekunder kvar och plocka ut målvakten. Pang baklänges mål. Rönnberg:jag gjorde allt jag kunde för att ändra matchbilden

 • Kommentar avatar
  robert ström, 1 vecka sedanSvara

  2-4 målet agerar han fel på...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Ekbom? Du menar att Petersons fina manöver ska man strunta i, en back som klara allt? Jag delar inte den uppfattningen. Om det nu var Ekbom det handlade om. Förlåt om jag missförstod.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 vecka sedanSvara

   Jag är lite kluven ang. Ekboms agerande. Visst, han går på rätt hårt och blir tvärlurad av Peterson, men jag tycker inte att han skall följa efter bakom förlängda mållinjen med tanke på att det är två motståndare framför vår kasse och en av våra spelare. Känns som fel beslut.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   I efterhand kan man alltid leta fel, kan också tycka att backar ibland ska avvakta, inte följa hårt bakom mål, men här ... jag måste då säga att jag mer vill lyfta fram det positiva med Peterson än något annat.

   Kommentar avatar
   Richard , 1 vecka sedanSvara

   Det finns två sidor på myntet. Men Ekbom måste värdera den situationen bättre som föranledde Färjestads andra mål. Prestationen fråntas inte Peterson som gör det bra. Men att stöta så hårt, då måste man ta kropp....

 • Kommentar avatar
  E23, 1 vecka sedanSvara

  Äntligen Lasu på listan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Gôtt, va? ;=)

 • Kommentar avatar
  Cj, 1 vecka sedanSvara

  Angående Hjalmarsson i pp så går det inte, alldeles för långsamt när han får pucken, fortfarande inga direktskott och när han väl skjuter sina dragskott så går dom utanför, likaså för Carlsson. Synd att dom inte kan få till det då hade Frölunda varit ett mkt större hot i PP.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Finns att förbättra, kan alltså lyfta ytterligare ett snäpp efter i går. Kan ju vara bra att veta. :=)

   Kommentar avatar
   Cj , 1 vecka sedanSvara

   Självklart! Men han har haft möjlighet i 15 matcher, man borde testa något annat! Så många chanser får inte ens dom bästa i NHL eller!?

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 vecka sedanSvara

  Jag lider med hjalle. Han hade några skottförsök igår där han missar pucken totalt och i nåt fall blev det en spelvändning och nästan mål om jag inte minns fel. Jag gillar hjalle och tycker han är viktig för laget men just nu känner jag att han har det lite jobbigt. Speciellt i pp.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 vecka sedanSvara

   En del text försvann. Men håller med om lasus kedja. Dom har ju varit bra hela hösten och lasu levererar både i spelet och poäng. Härligt!! Och rosse har väl också gjort en del poäng. Alvarez kommer in i det mer och mer. Är det bara jag eller tycker ni andra också att mursaks kedja börjar komma igång?

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 vecka sedanSvara

   Hjalle är en stabil tvåvägs-center som man kan lita på. Däremot skall han inte spela PP längre, och förmodligen inte i den kedjan han befinner sig i just nu heller. Skottförsöken igår var som en sorts tragikomik, man visste inte om man skulle skratta eller gråta. Skjuter nästan aldrig direkt, väntar för länge och sedan är läget borta.

   Kommentar avatar
   Cj, 1 vecka sedanSvara

   Jepp och förkaringen är Raymonds spel, gör sin klart bösta insats och var en av dom böttre igår. Stark i kroppen, snabb på skridskorna, vinner oftast man mot man dueller, vrider och vänder bort sina motståndare och visar upp en grym spelförståelse. Men andra ord så har han höjt sin spelnivå efter uppehållet. Är även nu i topp i interna poängligan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   "Cj" skrev så jag slapp ... haha. Raymonds självförtroende just nu, styrkan, förmåga att täcka pucken, komma ut med den ur dueller, det betyder massor för den här kedjan. Mursak är inte riktigt där han var i början av säsongen, men visst ser allt bättre för trion.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 vecka sedanSvara

   Ja, Raymond har verkligen kommit igång och han är motorn i den kedjan just nu. Jag tycker Murre har en uppåtgående trend och kan hjalle också komma igång så tror jag på den kedjan. Efter 4-1 målet igår så trodde jag faktiskt på en 7-1 match men så blev det ikke. Kul att hockey är en konstigt sport där ett lag har klart övertaget och man känner att denna match är redan vunnen och heltplötsligt är det match igen. Istället för 5-1 så blir det 4-2 och kort efter 4-3 och match igen. Små marginaler...:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Visst är idrott fascinerande? Så mycket är mentalt.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Hjalle måste bort från Mursak-kedjan. In med Ehn där istället när han är redo. Då blir det åka av. Måste kunna få ut mer av både Mursak och Raymond mer frekvent. Det synkar inte i den kedjan, alls. Såg flera gånger igår när de ska sätta press i anfallszonen, att det kuggar inte alls i - tittar på varandra och tänker. Ska du eller jag gå framåt osv.

 • Kommentar avatar
  CC, 1 vecka sedanSvara

  "Lite Guds försyn" att inte Färjestad kom ikapp.
  Well ... det var väl i så fall "med Guds försyn" som Färjestad inte hade släppt sex, sju kassar efter 40 minuter...
  Sedan – var det inte Hjalmarsson som missade öppet till 5-1? Mursak som skapade läget? Kan ha fel här, men tyckte mig se en vänsterskytt som hade pucken i stolpen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Oh, ja ... Frölunda hade ju massor av lägen redan före Mursaks 5–1-chans. Jösses, ja. Som en gammal tränare sa: "Trodde Frölunda skulle vinna med 10–1." Men nu blev det inte så, och onekligen var det jättenära att Färjestad gick ikapp. Det går liksom inte att komma ifrån, vilket lag man än hejar på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   För övrigt, jag tittade just, det VAR Mursak som var närmast och fick det där 5–1-läget. Hjalmarsson just bakom.

 • Kommentar avatar
  Daniel S, 1 vecka sedanSvara

  Varför inte prova Alvarez istället för Hjalmarsson i pp?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Skulle säkert gå, även om Alvarez primärt trivs i rollen som Joel/Lasu har. Men allt är givetvis möjligt. Sedan tror jag en del av er snöar in väl mycket på att Hjalmarsson just nu tvekar en del i skottögonblicket. Han gör mycket annat bra i PP, vinner puckar, håller i under press, ser till att PP-spelet kan fortsätta. Viktigt.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Kan vara så, men det blir lite parodi av det hela när man ser hur han försöker skjuta - men han kramar klubban så hårt och det tar för lång tid. Öppet mål igår, eller i alla fall halva öppet men han lyckades fippla bort läget helt. Ser ut att inte finnas något som helst självförtroende.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Just i skottögonblicket tvekar han, som sagt. Samtidigt bra i övrigt, inblandad i båda målen från sin position, samt att han är viktig för PP:s igångsättande. Kan förstå att RR & Co inte ändrar. Frölunda har ingen Victor Olofsson från den positionen. Jag kan tycka att ett större problem är att Mursak aldrig (nästan) skjuter från andra sidan. Behövs för att boxen ska behöva fundera, tänka, agera utifrån ännu ett hot.

   Kommentar avatar
   Cj, 1 vecka sedanSvara

   Hjalnarsson ör jätteduktig i det övriga spelet men om motståndarna vet att hjalmar inte utgör ett hot( med sina dåliga avslut) så kan dom koncentrera sig på att minimera ytor för dom övriga.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Men så är det inte nu. Tack vare att Hjalle ändå skjuter. Värre då med Mursak som inte gör det.

   Kommentar avatar
   Danne, 1 vecka sedanSvara

   HL: handlar inte bara att Hjalle ”tvekar” i skottsituationerna, utan att han tappar puck, slår felpass och hänger inte riktigt med längre. Klart det är ”lättare” att sätta press och behålla puck i PP, det tror jag de flesta spelarna klarar i laget. Du får ju mer tid att göra just detta. Med det sagt är inte Hjalle rätt spelare för PP. Alvarez ex skulle göra det bra mycket bättre. Bättre skott, bättre passningsspel och kvickare i tanken. Även stark i närkampsspelet för att ”behålla puck”.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Man kan absolut ge Alvarez en chans där, jag säger inte att det varit fel. Dock tycker jag kritiken mot Hjalmarsson just nu blir en smula överdriven, mest så.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 vecka sedanSvara

   Tycker Hjalle har en skön skridskoåkning(samma med Sellgren) och placerar sig som oftast i rätta positioner. Men igår kväll, så var det väl minst tre gånger han träffade endast puckens övre del med klubbladet och så blev det ju också som det blev - med hans dragskott för denna afton.

 • Kommentar avatar
  Anton, 1 vecka sedanSvara

  Tjena! Var hittar du statistiken om att Joel bara är 4 mål bakom Niklas? Inte Eliteprospects eller?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Den har jag i datorn. ,)

 • Kommentar avatar
  Benny S, 1 vecka sedanSvara

  Förutom att jag i stort delar din åsikt om matchen H.L. inte minst om timeout, så har jag en fråga.
  Vem var backen som passade så lysande till MRO, som i sin tur skarvade perfekt till Lasu vid 3-1?
  Tycker det passet var helt suveränt!
  Men lyckas inte klura ut det av tv-bilderna.
  Mvh Benny S

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Var det inte Ekbom? Lite osäker, men tror det.

   Kommentar avatar
   Benny S , 1 vecka sedanSvara

   Faktiskt min tanke med, men tack så mycket.

   Kommentar avatar
   Simon, 1 vecka sedanSvara

   Stefan Elliott var det. Inte första gången han bidrar med hårda, precisa passningar upp i banan. Otroligt duktig på att, med kvalitet, vända spelet snabbt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Förlåt, du har alldeles rätt, mindes fel, att passet kom från andra sidan. Elliott. Bra, där! Ber om ursäkt.

   Kommentar avatar
   Benny S, 1 vecka sedanSvara

   Ååhh, tack Simon. Nä, inte första gången. På tal om det, en sån backbesättning vi har denna säsong, (än så länge) var några år sen.

 • Kommentar avatar
  EB, 1 vecka sedanSvara

  Måste bara älska din formulering Leman: ”18-åringen ska agera speldosa från Gretzkys kontor.”
  Bra där????????

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   :=)

 • Kommentar avatar
  Rallyclay , 1 vecka sedanSvara

  Som vanligt lite ryckigt tittande för mig på torsdagar men tar mig.
  Lasu-MRO-Alvarez,blir bara bättre och bättre. Lasu är grym i år.
  PP1 blir bättre med Lennström men jag anser att man skall spela Norlinder där tills man vet var Lennström spelar. Norlinder behöver ju minuter för att utvecklas.
  Mattsson ville nog ha tillbaka andra pucken ..../ Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Mm, det är ju precis därför Lennström inte fått PP-tid, för att han ska lämna. Kan tycka det är klokt. Norlinder kommer bli bra. Tveklöst.

   Kommentar avatar
   Rallyclay , 1 vecka sedanSvara

   Het eniga/ claes

   Kommentar avatar
   Richard , 1 vecka sedanSvara

   Sellgren borde vara en kanditat som quarterback. Angående PP är hjalle grym att fånga upp pucken och servera pass. Det är också en viktig ingrediens i PP.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 vecka sedanSvara

  Härligt Frölundaspel den här säsongen.
  Kan en förklaring vara att Stråhle nu är i Brynäs? Han ansvarade för spelet med puck som funkade sådär I Frölunda förra säsongen. . Och nu är det jätteproblem i Brynäs där Stråhle har samma roll. De saknar helt eget spel och tar poäng tack bare Erssons målvaktsspel.
  Lite intressant ändå.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Det där är svårt. Att Frölundas offensiv är så mycket rörligare nu har ju mycket med backbesättningen att göra, att man bygger spelet på lite annat sätt, större delaktighet, större rörlighet. Delvis andra forwards också. Sett för lite av Brynäs för att ha en aning om något där är Stråhles "fel." Är det inte så att det finns mest en kedja av klass, att det tar tid att ändra attityder så som Peter Andersson är anställd för att göra? Svår fråga, detta. Har inget bra svar att ge dig. Sorry.

   Kommentar avatar
   Richard , 1 vecka sedanSvara

   Mer pucksäkra backar och skridskoskickligare den här säsongen. Snabbare beslut från försvarszonen. Jag tror det är den stora skillnaden från förra säsongen. 2perioden i torsdags undantaget

 • Kommentar avatar
  Danne, 1 vecka sedanSvara

  Förstår inte de som anser Sundström vara dålig.. han är lagets bästa spelare. Är ständigt ett orosmoment för försvaret och går inte ta puck ifrån. Han sätter aldrig ner en skridsko fel, missar sällan en pass och har ett spelsinne som är sällsynt i truppen.
  Det negativa är väl att han söker sig mot ytorna för ofta, dvs mot hörn och sarg, där han får utrymme för sitt spel. Han måste gå rakare och få sätta några puckar.
  Sen måste jag bara nämna Hjalle. Finns inget annat lag för Hjalle skulle få lika mycket förtroende. Jösses vad han slarvar. Ser ut som en nybörjare ibland. Visst, han krigar, styr spelet, är viktig med sin rutin mm. Men ser flera spelare som jobbar ännu hårdare än honom. Så min fråga är: vad är hans roll och vad bidrar han med? Utifrån all istid han får?
  Han SKA vara kvar och är en viktig pusselbit, men då i en 3-4 line och lååååångt ifrån PP spel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Vem har ansett Sundström vara dålig??

   Kommentar avatar
   Danne., 1 vecka sedanSvara

   Några som skrivit det, bla i matchtråden igår.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Oj, det var som fasen. Det trodde jag inte var möjligt. Nå, åsikten är förstås fri.

   Kommentar avatar
   Johan , 1 vecka sedanSvara

   Håller helt med om Hjalle! Är långt ifrån den poängspelaren han än gång var, utmärker sig inte märkbart i spelet och än mindre i poängprotokollet trots mycket speltid. Sen bör en betydligt målfarligare Alvarez ta hans plats som leftskytt i PP! Sen hade jag hellre sett Hjalle med Sundström och Henriksson då Purre och Sundström inte verkar klicka helt på planen. Purre som avslutare med Raymond och Mursak som är duktiga framspelare.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 vecka sedanSvara

   Danne, jag var med och skrev en del i tråden igår men jag såg inte att någon kritiserade Sundström. Tvärtom, han fick mycket beröm vill jag minnas. Kan ha missat i för sig. Nä, Sundström känns väldigt bra just nu. Poängen bryr jag mig inte så mycket om för det kommer, det viktiga är att han spelmässigt börjar bli så dominant som har var innan han lämnade Frölunda för några år sedan.

   Kommentar avatar
   Danne, 1 vecka sedanSvara

   Daniel B: var 1-2 personer som skrev att Sunken suger mm... kan dock varit ”troll”.. finns ju några sådana här inne under varje match;-) Men inget att lägga fokus på. Sunken är riktigt bra i spelet o h fått tillbaka sin ”framåtlutande” stil där han är majestätisk på plan. Saknas dock lite mål bara...

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 vecka sedanSvara

   Haha. Ja, dessa troll finns överallt..:)

 • Kommentar avatar
  Manne, 1 vecka sedanSvara

  Alle stänker dit minst en balja imorgon också, bara så ni vet. Han dominerar stort nu i det Boston som i NHL 20 går som tåget.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   NHL 21 menar jag*

   Kommentar avatar
   Rikard S, 1 vecka sedanSvara

   Haha så du kör också så.. själv har jag Joel och Ryan som kämpar i fjärdekedjan med Dicken.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Underbart. Jag hade Alle längre ner i kedjorna, men så sprätte han upp en balja och då fick han förtroende i en andrakedja med Bergeron och Coyle.

 • Kommentar avatar
  Ove, 1 vecka sedanSvara

  Har alltid gillat Alvaret fler såna riktiga värvningar .

  • Kommentar avatar
   Conta, 1 vecka sedanSvara

   Då måste man inse Allvaret med en sådan värvning som Alvarez...

   • Kommentar avatar
    Pippo, 1 vecka sedanSvara

    Trodde att Alvarez - Lasu - Rosse kunde bli en spännande kedja, får ändå påstå att jag hittills haft rätt! Både Lasu och Rosse verkar ha fått ett lyft offensivt när Alvarez blev deras nya lekkamrat. Inte för att tidigare kedjekamrater gjort det dåligt, men kemin stämmer bättre nu än tidigare. Ingen jättebra match av unge Henriksson, hoppas han får hänga dit en snart och få upp självförtroendet igen. Ser stor potential i honom! Hoppas även att han får chansen att centra en kedja några matcher under året.

    • Kommentar avatar
     Johan, 1 vecka sedanSvara

     Nu tillhör jag en av dom som gillade Stålberg. Men att få in Alvarez och Ehn för samma pris som Stålberg känns ju helt okej. =)

      Kommentar avatar
      Daniel B, 1 vecka sedanSvara

      Hahah. Det stämmer.

    • Kommentar avatar
     Micke L, 1 vecka sedanSvara

     Håller med ang. Lasus ”kötta-kedja”, fasen vad stabila dom är, motståndarna får inte en lugn stund. Raymond, wow, duktig stark över puck idag, underbart att se!
     Och som vanligt blir man aldrig besviken när man ställer kapten framför mål!
     Och en kille som alltid förtjänar 5-stjärnor, Max Friberg, som han sliter!
     Sundström och Mattan - matchen giganter! ????


     Lämna en kommentar