Sjöström om Mursak: "Gjorde ett väldigt starkt försök"


► Det snackas mycket ”utveckling” runt Frölunda, men sportchefen Fredrik Sjöström är tydlig:
► – Målet är att vinna. Vi är här för att vinna. Inget annat.
► En bra offensiv back ska in, ett par, tre forwards, men Sjöström kräver också mer av dagens spelare.

Rakapuckar.com bild

PRECIS SOM I fallet med Roger Rönnberg i den här texten så ger jag er ett naket snack att lyssna på även när det gäller Fredrik Sjöström.

Några minuter kortare än Rönnberg, men även här hoppas jag det ger en bra bild av hur tankarna går inom Frölunda.

Sjöström berättar bland annat om hur man verkligen försökte behålla Jan Mursak (som verkar vara på väg till Bern i Schweiz):

– Vi gjorde ett väldigt starkt försök. Vi kunde inte matcha de bud han fått.

Vad gäller Adam Pardy var det som jag hintat om tidigare:

– Hjärnskakning.

Kanadensaren mår fortfarande inte bra nog för full träning, risk att inte bara Mike Webers utan även Pardys karriär tog slut i Frölunda.

Frölunda högg på Daniel Rahimi inför den gångna säsongen, bekräftar nu Sjöström, men Frölunda kunde inte matcha Växjös bud, eller om nu den väldige backen även hade andra skäl att välja Växjö.

Det ska man ju ha klart för sig, att 50 000 extra här och var är inte alltid allt.

Om Viktor Ekbom in betyder att Frölunda nu insett behovet av en fysisk back från start? Sjöström:

– Viktigt att hitta rätt spelare. Med Ekbom var det ingen tvekan.

Rakapuckar.com bild

Sjöström medger att mest kraft vad gäller lagbygget 17/18 las offensivt, nu blev det ändå målskytteproblem som fällde laget i slutspelet, och just balansen i kommande trupp, det är något som nu ska analyseras, berättar han i intervjun ovan.

Men enkla basfakta:

En back ska in, en offensivt skicklig, kanske ytterligare en.

Ett par, tre forwards också.

Det kunde ni förstås räkna ut själva, vi är bara tidigt i april än, men lyssnar ni så får ni en inblick i hur Sjöström och Frölundas ledning tänker.

Matt Donovan? Inte borträknad enligt Sjöström (men det tror jag nog ändå), samma svar om Pontus Widerström; Frölunda gillar ju CHL, är kvalificerat igen och behöver en bred trupp.

Patrik Carlsson kommenteras inte (trodde någon det?), men när jag ställer frågan om vad som är målet med Frölundas verksamhet är Sjöström tydlig:

– Att vinna. Självklart. Vi trycker kanske mycket på utveckling utåt, men här inne … vi är här för att vinna, inget annat.

Det ska ske genom bra nyförvärv, bättre spel framför burarna (ja, det snackas mycket om detta), men det är också så här:

– Vi måste få ut mer av de vi har. Vi kan inte tro att det bara ska komma in en frälsare och bara göra mål. Många här inne har mer att ge, slår Sjöström fast.

Rakapuckar.com bild

Analyserandet av säsongen fortsätter, Sjöström säger inte att kontrakt kommer att rivas, men svarar inte nej på frågan om så kan ske:

– Vi räds inte … om det gör laget bättre.

Ni som vill ”bli av” med spelare som Johan Gustafsson och Ponthus Westerholm … inget tyder väl på att ni får jubla, men … tja, lyssna och dra egna slutsatser. 

Mer är på väg in i truppen rätt snart, hör jag. Jag har fullt upp med att även skriva för HockeyNews.se, jag behöver fundera på hur den här enmanssajten ska drivas vidare, har inte tiden att ringa runt till agenter dagarna i ända för att fiska, men jag vet att Ludvig Rensfeldt inte ska vara kvar i Rögle – han hade Roger Rönnberg och Robert Ohlsson i juniorlandslaget.

Frölunda och Djurgården tänkbara adresser, alltså. Frölunda kan betala mer, men undrar om inte Djurgården … äh, vi får se.

Lyssna nu. Kommentera gärna. Trevlig helg. 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
26 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Janne, 2 år sedanSvara

  Trevlig helg själv Henrik!
  Fantastiskt det du levererar. Du ska ha ett stort, stort tack för den glädje du ger oss.

  • Kommentar avatar
   Johan, 2 år sedanSvara

   Vad tror du om Max Wärn som potentiellt namn? Om uppgifterna stämmer att HVvill dumpa honom

    Kommentar avatar
    Epoe, 2 år sedanSvara

    Behöver Frölunda ännu en breddforward?

    Kommentar avatar
    Filip, 2 år sedanSvara

    Nej tack till Wärn! Helt fel spelare

  • Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

   Ytterligare en väldigt intressant intervju och det som gjorde den extra intressant var att du ställde väldigt rätt och utmanande frågor Leman. Tack för att du lyckades ta med essensen i många av oss supportrars primära funderingar i frågorna. Sjöström ger oxå ett kompetent inttryck om än lite hal. Trevlig helg!

   • Kommentar avatar
    Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

    Ja, mycket bra frågor!
    Tack!

    • Kommentar avatar
     Petrus Konvalj, 2 år sedanSvara

     Jag läser din för dina kommentarer, inte för att du ska avslöja namn först. Låt Madhawk och Rylander göra det. Jag vill ha analysen av det som de ev gräver fram ist.

      Kommentar avatar
      Daniel K, 2 år sedanSvara

      Håller med. Inte viktigt om du är först med en ny värvning eller inte utan det är dina analyser och välskrivna artiklar som gör att vi är här inne och läser! :)

    • Kommentar avatar
     Mikael , 2 år sedanSvara

     Det pratades MYCKET men sades LITE! Kan nästan tro att han är politiker

     • Kommentar avatar
      Hans , 2 år sedanSvara

      FS....oerhört politiskt neutral. Verkar trevlig....fast han sade i princip ingenting om någonting.

      • Kommentar avatar
       Matte, 2 år sedanSvara

       Det är nog dax att byta. Klara man inte matcha Växjö? Då blir det inga framtida SM tecken...otroligt svagt. Det verkar det minst begåvade jag har hört. Är verkligen organisationen så dåligt skött? Grauers vakna! Sen är man impad att Växjö hittar Carl Persson och Emil Pettersson och får dem att spela så enormt bra!

        Kommentar avatar
        Epoe, 2 år sedanSvara

        Hm? Växjö hade större lönebudget 15/16 också, hindrade inte Frölunda från att vinna?

        Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        Epoe - vet Du eller gissar Du? I så fall varför? Har FHC mer administration eller använder man resurserna fel.

        Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        Epoe - Skall man slå andra lag måste man tävla på alla positioner - inte bara på isen. FHC med sitt enorma stöd i GBG ( motsvaras av INGEN i SHL) skall interferon handikapp mot Växjö, som inte är i närheten. Men just nu slår tom Växjö Juniorer FHC. Är FHC och deras org så fruktansvärt dåliga? Växjö s ledning mm är Helt överlägsna...

        Kommentar avatar
        Manne , 2 år sedanSvara

        Håller med dig, Matte!

        Kommentar avatar
        Filip, 2 år sedanSvara

        Fast Frölundas organisation har ju inte gått från bäst 2016 till sämst 2018... lite sans och ranson vore lägligt. Det är 14 lag som tävlar om SM-bucklan på alla plan, det är inte så jävla enkelt att vara bäst varje år då. Sen har ju vissa andra lag bra mycket större pengastöd än Frölunda och kan erbjuda stora pengar. Men är de rätt väg för Frölunda? Var väl så dom var påväg till konkurs under Ahdrians och Nubbens år...

        Kommentar avatar
        Johan Carlander, 2 år sedanSvara

        Problemet för Frölunda (och även Djurgården) är att man inte äger sina arenor, man går därmed miste om all kringförsäljning på matcherna och får mindre inkomster per match trots högra publiksnitt! Jag vill inte att Frölunda ska ha högst lönebudget, så att det spårar ur som det gjorde när t.ex. Nubben shoppade loss! Jag tror och hoppas att man kan bygga smartare framöver, med en lokal kärna av spelare från regionen kryddad med spets utifrån! Att Patrik Carlsson kommer hem igen är det bästa jag läst på hela våren (när det gäller Frölunda), han gör inte bara sina kedjekamrater bättre utan han sätter exempel för hela laget med sitt sätt att spela och föra sig! Joel kan inte leda laget själv utan han behöver minst ett par eldsjälar till, nu är en av dem tillbaka i.a.f!

        Kommentar avatar
        Nisse, 2 år sedanSvara

        Jag tycker Patrik är rene skiten, vad ska vi med en ~15poäng spelare till med ? Det här med "hjärta för klubben" och allt annat i den stilen är bara trams. I världens bästa liga NHL, där är inte en käft ifrån den staden de spelar för, men det går bra iaf.

        Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        Filip - den har definitivt blivit sämre! Du verkar inte alls läsa vad jag skrev - det har med juniorer och stt släppa fram spelare från stor Göteborg. Sen måste väl föreningen kunna få in stora pengar utan att spendera dem oansvarigt - jag tycker man spenderar dem fel nu. Det är faktiskt väldigt få värvningar av ”äldre” spelare de senaste två åren som blivit riktigt lyckade emedan en rad yngre har blivit hyfsade. Vad har min kommentar med Nubben och Adrian att göra - inget. Precis tvärtom. Sen har J16J18 och J20 gått neråt under två år. Nu slår Växjö vårar J20 - vet inte om de hade något för 5 år sen? Det finns anledning att fundera. Jag tror inte en stund på att tex Växjö kan ha väldigt mycket större budget. Tror de har en annan prioritering dock.

        Kommentar avatar
        Filip, 2 år sedanSvara

        Så Matte- vilka äldre värvningar 2016/2017 gick fel, Wellman? Olofsson? Sigalet? Grundström? Hjalmarsson? Problemet var kanske snarare att man tappade 16 spelare till Nhl och KHL efter guldsäsongen , alltså spelare som helt enkelt är så bra så dom kan gå vidare. Alla toppspelare kanske inte bara väljer Frölunda, finns nog många som tycker hv71, Växjö, Färjestad eller Skellefteå exempelvis är ganska attraktivt. Samma vad gäller juniorer när dom väljer gymnasium mm. Grauers fick denna förening på fötter , en förening som var påväg rakt ner i fördärvet. Därför tog jag upp Nubben och Ahdrian... DU skrev ju Graurs vakna, Han tänker säkert - Matte vakna

      • Kommentar avatar
       Tommy, 2 år sedanSvara

       Tjenare Henrik☺️ Har sagt det innan men den här intervjun och den med Roger är ren och skär magi. Så sjukt imponerad av ditt sätt att skapa samtalsklimat, det känns som att man sitter med på intervjun, helt magiskt

       • Kommentar avatar
        Janne, 2 år sedanSvara

        Strålande HL, stort tack för ditt jobb. Men, ett par, ev tre forwards in, hur ska det göra Frölunda starkare? Man tappar ju tre av de absoluta spetsspelarna plus Ehn som var riktigt duktig i år. Hur går detta ihop? Det behövs in forwards som producerar OCH forwards som bidrar till att de som ska producera kan göra det även i ett slutspel. Frölunda saknade de senare och tappar de förra.

        • Kommentar avatar
         JK, 2 år sedanSvara

         Lite mer spelare från 2012 laget så blir det bra snacka om övertro till dessa djävla juniorer Friberg ser ut som en 12 åring som låter bena trumma på inte skit händer

          Kommentar avatar
          Manne , 2 år sedanSvara

          Vänta bara. Nästa säsong gör Friberg minst 20 mål. Han är en målskytt av rang. Inte!

        • Kommentar avatar
         Rw, 2 år sedanSvara

         Riktigt bra frågor Henrik! Otroligt bra intervju, Sjöström kändes dock lite obekväm på vissa frågor. Men som sagt, uppskattas otroligt mycket att du ställer frågorna som fansen vill ha svar på. Tack!

         • Kommentar avatar
          Micke, 2 år sedanSvara

          Tack för allt jobb du lägger på denna sidan Henrik. Guld värt.

          • Kommentar avatar
           Daniel B, 2 år sedanSvara

           Tack för grymma intervjuer med RR och FS. Min känsla angående mursak är att han gjorde klart med en klubb innan slutspelet. Som Sjöström sa så hade dom inte en chans att matcha andra klubbar och då blev det som jag trodde att pengarna var avgörande. Tyvärr.

           • Kommentar avatar
            Manne , 2 år sedanSvara

            Målet är att vinna. Men då måste man värva därefter också, Sjöström. Går inte att ha massvis med spelare av en och samma spelartyp.

             Kommentar avatar
             Epoe, 2 år sedanSvara

             Bra info

           • Kommentar avatar
            Danne, 2 år sedanSvara

            Tack för ditt arbete HL! Oroande bara att höra RE och Sjöström.. dom verkar tro att kontrakterade spelarna har kvalitet att vara producerande? Menar, det pratas om 3 forwards in.. skall man värva in Mcdavid, Laine o böckström? Vi tappar ju för bövelen 3-4 av lagets bästa forwards.. och skall alltså bara ersätta dessa? Status Q, någon? Summan av allt blir alltså konstant och samma visa nästa år? Behöver så klart inte bli så, mycket som spelar in, men ni förstår poängen med ”3 ut -3 in=lika samma”?

             Kommentar avatar
             Nolte, 2 år sedanSvara

             Förstår precis vad du menar, och jag är också lite orolig för det där. Ja, ny spets skall värvas, såklart, men då måste dessa alltså övergläns Olofsson/Mursak/Grundström med råge om vi ska ha en chans att slåss om pokalen. Det är inga dåliga gubbar som skall in med andra ord.

             Kommentar avatar
             Adam, 2 år sedanSvara

             Fast samtidigt finns de ju trots allt potential i andra spelare också att producera. Allt handlar om att få in självförtroende i kropparna. Calof gjorde väl typ 5-6 mål i Skellefteå , nu gjorde han 23 typ i Växjö och fortsätter producera i slutspelet. Handlar om självförtroende, omgivning och få det att börja flyta . Menar med det att är väl ingen omöjlighet att få spelare som Hjalmarsson och Patrik Westerholm att göra en 10-15 kassar heller. Man kan trots allt inte leva på vissa spelare som i år att Olofsson ska sätta allt. Man behöver en större bredd och många i de här laget kan göra mer än 3-4 mål på en säsong. Dom kommer inte göra 20 men dom kanske kan göra 10 många av dom och då jämnar de ut ensamma spetsar.

             Kommentar avatar
             Daniel, 2 år sedanSvara

             Hjalmar 10-15 kassar?? Haha.. inte ens om han så får spela ensam, utan målvakt 5 min varje match! Han är viktig och rutinerad, men vi skall INTE se honom som poänggörare nästa säsong.

             Kommentar avatar
             Daniel K, 2 år sedanSvara

             Hjalle gjorde 8 mål i grundserien så han var inte så långt från 10 mål. Kollade igenom hans historik idag och runt 10 kassar är nog vad vi skall förvänta oss per säsong från honom även om det finns potential för flera om allt klickar. Han hade en riktigt bra säsong i LHC med 27 mål och en i LHF med 19 mål annars är det typ 5,8,11,12 mål o liknande han har levererat i grundserier.

             Kommentar avatar
             Adam, 2 år sedanSvara

             Daniel, varför ska vi inte se honom som en poängspelare? Han har nog garanterat alla verktyg för att lyckas vara det. Som Daniel.K skriver , han ligger ju runt dom nivåerna, så varför skulle de vara konstigt med 10-15 kassar..

           • Kommentar avatar
            Richard, 2 år sedanSvara

            Mycket bra intervju tack HL. Självkritiken är nog starkast över att vi hade lite fel balans( vem blir helt nöjd) i laget och ett naivt sätt att spela på i ett slutspel. Vi blev utcoachade som jag ser det. Vi hade en tuta och kör stil som överlistades väldigt enkelt trots att vi hade bättre induvidualister (Malmö). Mot ett annat motstånd hade vi kanske spelat annorlunda..?

            • Kommentar avatar
             Niklas, 2 år sedanSvara

             Mycke bra intervju! Låter lite på Sjöström som spelsystemet ändrats och att Frölunda inte riktigt varit med där, inte varit steget före. Sen gillar jag faktiskt det han säger att fler bör höja sig”producera” sprida ut målskyttet och sen ha lash å någon mer som petar in fler puckar. En guld säsong bör både Joel. Hjalmarsson, Friberg mm ligga på betydligt fler mål även westerholmarna . Man kan inte förvänta sig att Olofsson å lash skall göra allt...

             • Kommentar avatar
              Niklas, 2 år sedanSvara

              Mycke bra intervju! Låter lite på Sjöström som spelsystemet ändrats och att Frölunda inte riktigt varit med där, inte varit steget före. Sen gillar jag faktiskt det han säger att fler bör höja sig”producera” sprida ut målskyttet och sen ha lash å någon mer som petar in fler puckar. En guld säsong bör både Joel. Hjalmarsson, Friberg mm ligga på betydligt fler mål även westerholmarna . Man kan inte förvänta sig att Olofsson å lash skall göra allt...

              • Kommentar avatar
               Niklas, 2 år sedanSvara

               Mycke bra intervju! Låter lite på Sjöström som spelsystemet ändrats och att Frölunda inte riktigt varit med där, inte varit steget före. Sen gillar jag faktiskt det han säger att fler bör höja sig”producera” sprida ut målskyttet och sen ha lash å någon mer som petar in fler puckar. En guld säsong bör både Joel. Hjalmarsson, Friberg mm ligga på betydligt fler mål även westerholmarna . Man kan inte förvänta sig att Olofsson å lash skall göra allt...

               • Kommentar avatar
                Nike, 2 år sedanSvara

                Tack för två härliga intervjuer Leman, riktigt skoj att höra tankarna från Rönnberg och Sjöström. Köper verkligen Sjöströms snack angående spets, att man måste få en mer jämn fördelning och att mer av spelarna i truppen producerar, så det inte hänger på någon enstaka spelare.

                • Kommentar avatar
                 DD, 2 år sedanSvara

                 Årets lags produktion målmässigt (alla med fler än 5):
                 Olofsson - 27
                 Grundström - 17
                 Lasch - 15
                 Mursak - 10
                 Mustonen - 8
                 Hjalmarsson - 8
                 Lias - 7
                 Dahlin - 7
                 Ehn - 7
                 Donovan - 7
                 PW - 7
                 Almqvist - 6
                 Rosse - 5
                 Stålberg - 5
                 Sigalet - 5
                 Jämför vi med guldlaget:
                 Lundqvist - 19!
                 Johnsson - 19
                 Sundström - 17
                 Lehkonen - 16
                 Lasch - 15
                 Abbott - 14
                 Tömmernes - 10
                 Stålberg - 10
                 Figren - 9
                 Lasu - 8
                 Bengtsson - 7
                 Carlsson - 6
                 Larsson - 5
                 Fantenberg - 4
                 Rosse - 4
                 Det är alltså ungefär lika många som gjorde fem mål eller fler. Däremot var bredden på spetsen mycket bättre guldåret. Då var det åtta spelare som hade 10 mål eller fler jämfört med bara fyra i år. Sjöström har rätt i att det måste komma produktion från fler. Han har också rätt i att befintliga spelare måste höja sig. Dock Behövs det fler spelare som är goda för ungefär 10 mål. Hjalmarsson och Lundqvist måste höja sig offensivt. Tvillingkedjan måste bli rakare och producera mer. Friberg och Rosse måste höja sig. Behöver också ha in en bättre PP back än Donovan eller Almqvist. Behövs två backar som kan producera runt 20 poäng.

                  Kommentar avatar
                  Adam, 2 år sedanSvara

                  Helt korrekt

                • Kommentar avatar
                 mike, 2 år sedanSvara

                 Intressant snack med Robban efter segern mot Skellefteå. Han sa; det handlar inte om att ha snygga corsi-siffror, det handlar om att vinna. Häpp!

                  Kommentar avatar
                  Manne , 2 år sedanSvara

                  I Frölunda handlar väldigt mycket om corsi hit och dit. Det kommer ge oss vinster över tid om vi fortsätter såhär. Suck!

                • Kommentar avatar
                 Philip Glücksman , 2 år sedanSvara

                 Bra frågor. Saknade bara den om han tänker starta säsongen med spelare som kanske sticker till NHL?
                 Tycker RR gjorde ett mycket bättre intryck och verkade ha bättre förståelse vad som gick fel.
                 Sjöström sa egentligen ingeting. Att spelarna måste höja sig är självklart. Sen verkar han inte fatta att det finns mer kapacitet i en spelare som Calof än Westerholm eller Friberg. Han måste höja grundkvaliteen. Oroande att han verkar tro att det räcker med en defensiv back man måste som Växjö ha två om en går sönder Welch och Rahimi.

                 • Kommentar avatar
                  mike, 2 år sedanSvara

                  Trolla vidare på annan ort.

                   Kommentar avatar
                   Nisse, 2 år sedanSvara

                   Du blir väl inte nöjd förens hela laget är helt fullt av dessa skräp spelare som inte producerar ett skvatt.

                   Kommentar avatar
                   Manne , 2 år sedanSvara

                   En riktigt bra egenskap är att kunna göra spelare i sin omgivning bättre. Patrik Carlsson har den förmågan. Bra både framåt och bakåt. Saknades den gångna säsongen, inget snack om det.

                 • Kommentar avatar
                  Mikael , 2 år sedanSvara

                  Han säger att man "är här för att vinna" ?
                  Ok.. med barn? Nä det krävs lite rutin och tyngd för det, när det hettar till.
                  Hur tänker man få sina spelare att visa hjärta? Väldigt svårt när man plockar in så många som vars enda mål är att gå vidare..... nä det visades alldeles för lite av den varan i den truppen.


                  Lämna en kommentar