Ingen spelare in – men kanske anmäld Lundqvist ut


► Det blev inget värvat för Frölunda.
► Då vet vi – det är dagens lag som ska göra’t.
► Det blev däremot en anmälan på Joel Lundqvist. Oj, det trodde jag inte.
► Det och mina fem bästa här.

Rakapuckar.com bild

Joel Lundqvist på väg av isen i Catena Arena i går. Foto: C MORE (skärmdump)


JAG HADE INTE en tanke på att Joel Lundqvist skulle bli anmäld, kändes inte alls på den nivån, och eftersom C Mores/Expressens Sanny Lindström nyligen i text och bild så snyggt och pedagogiskt förklarade hur SHL tänkte när Fredrik Händemark Viktor Ekbom inte ledde någonstans (i korthet: träffade inte knäet, blev ingen skada) så kände jag:

Kan ju inte bli något här heller.

Lundqvist träffade ”bara” Leon Bristedts lår. Inget farligt. Röglespelaren var tack och lov snart tillbaka.

Men … jo – det kunde det. Bli en anmälan, alltså. Och så som denna är skriven tyder det på att Frölundakaptenen blir fälld och avstängd i .. säg tre matcher:

När det återstår 2.20 av första perioden tar Rögles Leon Bristedt  ner pucken nära blålinjen. Frölundas Joel Lundqvist kommer inifrån banan med fart. Lundqvist åker bredbent och när han är i närheten av Bristedt ändrar Lundqvist riktningen och bentacklar med sitt vänstra ben över knä och lår på Bristedt.”

Någon ändrad riktning såg inte jag. Men SHL har sannolikt bättre bilder. Får vi förutsätta.

Stämmer det med ändrad riktning, att Lundqvist gick för Bristedts ben/knä, då är givetvis avstängning inget att snacka om.

Blytungt avbräck för Frölunda i så fall. Nå, vi har snart besked.

Rakapuckar.com bild

En sak, bara: två minuter eller matchstraff är vad som gäller vid bentackling/knätackling. Förlåt att jag nämnde 2+2 i går. Och såg domarna den här "ändrade åkriktningen" som nämns i anmälan, då är ju matchstraff korrekt. Bara att TV-bilderna inte riktigt visade det.

***

Transferdeadline kom och gick utan att Frölundas trupp förstärktes (om det inte dyker upp någon sent registrerad spelare under dagen).

Möjligen ångrar Fredrik Sjöström – med facit i hand, nota bene – att han inte tidigare under säsongen jagade en offensivt skicklig back att komplettera laget med.

Men det var ju det där med facit i hand. Inte visste Sjöström att Theodor Lennström skulle gå sönder.

Och hittade Frölundabossen ingen back bra nog att gå in och lyfta Frölunda, då förstår jag att han avstod.

Det sista som behövs är ännu en spelare i mängden. Modigt att avstå. 

Julius Bergman spelade förresten lite mer än tio minuter mot Rögle. Jag såg inga misstag, forsätter således att undra: vad gör Bergman sämre än många andra backar? Moverare och Viktor Ekbom är ju en toppduo, men sedan? Det är märkligt, den här matchningen av nummer 63.

Rakapuckar.com bild

En annan ögonbrynshöjare i går:

Inte ens med Joel Lundqvist borta fick Jacob Peterson spela center,  Max Friberg centrade (de få gånger det var 5/5-spel) och så gick Lucas Raymond på vingen.

Jag hade satt Raymond med Ryan Lasch och Simon Hjalmarsson, gett Peterson förtroende att leda en kedja. Frölunda var ju redan i underläge, hur mycket värre kunde det bli?  

*** 

Det var väldigt vad Roger Rönnberg var kritisk efter Frölundas 3–4-förlust mot Rögle.

Nästan som en del besvikna supportrar.

Han såg saker som jag inte riktigt gjorde. Intressant uttalande på presskonferensen:

– Vi får väldigt många minuter i box play, där tycker jag vi tappar vår mentalitet. De offensiva spelare får sitta, det känns som om de  använder det som en ursäkt för att inte spela bra.

Ouch! Tuff kritik, tyckte jag. Såg inte riktigt samma sak. Fem minuter tog styggt både fysiskt och mentalt, sedan kom Simon Hjalmarssons trippel, det blev ett jäkla Frölundaslit i skånsk uppförsbacke.

Rönnberg var också inne på att hans spelare inte hade nog respekt för Rögle, att det inte var samma insats i kamperna som mot ”traditionella topplag.”

Rakapuckar.com bild

Ett häpnadsväckande uttalande. Spelarna skulle alltså inte fatta att de behöver ge precis allt på bortaplan mot ett av SHL:s spetsigaste och bästa lag?

Fram till Lundqvists matchstraff hade jag direkt motsatt bild. Slutspelskaraktär på matchen, två lag som tävlade i varje närkamp.

Sedan visade Frölunda ut sig självt, så att sätta.

Men det hade ju absolut inget att göra med bristande respekt för motståndet.

***

Jag är fortfarande rätt mycket team Simon Hjalmarsson.

Den andra utvisningen var oerhört hård, snälle Simon (vet inte ens om han äger ett ansiktsuttryck som kan påminna om argt) skrek enligt GT ”Skämtar du med mig?” och åkte ut för det.

Andra tvåan på kort tid. Här tycker jag faktiskt domarna kan visa betydligt bättre känsla.

***

Snyggast i går.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malmö Redhawks (@malmoredhawksofficiella) on

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS   

Rakapuckar.com bild

***

Mina fem bästa i går:

1 – Johan Sundström
* Två mål, vill mycket, en ledargestalt.

2 – Max Friberg
* Grymt stark i box play, dessutom ett finfint skott i krysset.

3 – Mats Rosseli Olsen
* Viljestark insats av norrmannen

4 – Viktor Ekbom
* Inga mål den här gången men hårt jobb, stark i kamperna.

5 – Joel Mustonen
* Dödade också utvisningar, slet hårt, bra tandem med Friberg.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
62 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mackan, 1 månad sedanSvara

  Sjöström

  • Kommentar avatar
   Benny , 1 månad sedanSvara

   Ingen back in bedrövligt dom har haft tid på sej

   • Kommentar avatar
    Axel, 1 månad sedanSvara

    Jag blir så trött på domarna som tydligen helt missar situationen. Tycker det är rätt tydligt att det är Bristedt som hoppar undan och inte att Joel ändrar riktining. Är Höndemarks inte avstängningoch matchstraff hur kan då detta vara det? 0 konsekvenstänk på domarna/situationsrum etc. Sätt en nivå o håll den, hur svårt kan det vara är det olika människor som sitter varje vecka eller vad är der frågan om?

     Kommentar avatar
     Conta, 1 månad sedanSvara

     Stort medhåll, Bristedt ändrar riktning och han är medskyldig att tacklingen tar hårt. Jag skrev redan igår att jag var säker på att Joel skulle bli anmäld och blir nog avstängd 3 matcher. Det är inte förseelsen som avgör utan vem som gör den. Nu är detta återigen bevisat. Nu ska det bevisas att situationsrummet minsann stävja saker på isen. Disciplinnämnden kommer visa att man agerar. Hände ark klarade sig undan, det var jag säker på innan. Frölunda spelare är inga problem att anmäla och sedan stänga av. Finns många lag med spelare som gjort riktigt fula tilltag men klarat sig undan. Cirkusen fortsätter.

   • Kommentar avatar
    Mackan , 1 månad sedanSvara

    Sjöström???????

    • Kommentar avatar
     Jonny Andersson, 1 månad sedanSvara

     Tyvärr. Shl och situationsrummet har nu tappat all trovärdighet. Händemarks uppenbarligen medvetna knätacklig som inte ens renderar i 2 minuter och nu Joel anmäld. Dom sväljer kameler och silar mygg.
     Inte ens du Leman kan idag säga att bedömningar är konsekventa. Det får inte längre försvara deras inkompetens med näbbar och klor som gör just nu. Din kollega Sanny Lindström vill ju inte ens jämföra situationerna för han verkar rädd att stöta sig med shl och domarna.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Sluta med sådant där "rädd att stöta sig"; Sanny är en av de bästa vi har, han gör som jag (fast givetvis mycket bättre), skriver det han tycker och inget annat. Har flera gånger visat det. Så snälla, inget sådant trams, är du snäll.

      Kommentar avatar
      Jonny Andersson, 1 månad sedanSvara

      Trams. Varför inte rakryggad gå ut och visa skillnaden då?

      Kommentar avatar
      Svante, 1 månad sedanSvara

      Varför alltid avfärda andras åsikter? Tror du på allvar att du sitter på facit. Klias nog en hel del ryggar i SHL-sfären, vore det så konstigt

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Åsikter? Jag gillar inte när en skicklig kollega kallas för feg. Det är ju klart som korvspad att han inte sitter i SHL:s knä, han har i sin roll som bloggare på Expressen noll att göra med ligan, har flera gånger skrivit saker som INTE varit positiva om ligan. Detta är fakta. Därför tycker jag det är trist med snack av typen ovan. Sedan kan man ha olika ÅSIKTER, inte hålla med Sanny, inte hålla med mig, inte hålla med er, men det är en annan sak.

      Kommentar avatar
      Jonny Andersson, 1 månad sedanSvara

      Märks att du inte har riktigt koll på ryggkliandet inom elitidrotten. Finns många som är oantastbara just för att shl/förbundet håller dom.om.ryggen tex domarna. Sen att ni i media inte vågar kritisera är ju en förlängning av detta. Förstår.du inte hur ni uppfattas när ni till varje pris skall försvara och skydda en institution som är så pass ogenomskinlig och inte öppen som shl.

      Kommentar avatar
      Svante, 1 månad sedanSvara

      Varför är det klart som korvspad?

      Kommentar avatar
      Johan Carlander, 1 månad sedanSvara

      Leman skriver ju faktiskt att han inte tyckte att detta varken borde varit matchstraff eller blivit anmält. Så varför klaga på att han skulle hålla ligan eller SHL om ryggen!? Dessutom tar han ju Hjalle i försvar med så jag förstår verkligen inte varför vissa gnäller på honom om just detta idag! Och jag håller med honom om Sanny, den i särklass bästa experten på Cmore och dito bloggaren.

    • Kommentar avatar
     Svante, 1 månad sedanSvara

     Mycket irritation från gårdagen och du sätter fingret på de flesta av dem. Framtiden kommer bli en gastkramning, Färjestad och Brynäs borta kan innebära att vi ligger 7:a efter kommande helg

     • Kommentar avatar
      Jock, 1 månad sedanSvara

      Det är ett skämt att Joel blir anmäld när Händemark incidenten inte ge något. Händemark viker ju till och med ut sitt knä för att göra sig större mot Ekbom..! Suck!
      Sedan hoppas jag innerligt att det skreks mer än ”skämtar du med mig”, annars blev gårdagens domarinsats tyvärr väldigt blöt. Jaja bara att ta nya tag
      Får verkligen hoppas att Joel frias. Jag förväntar mig nästan en bildserie med förklarande text av Sanny nu för att förstå skillnaden på situationerna...

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Som jag skriver i texten, jag har väldigt svårt att se hur Händemark kom undan anmälan men Lundqvist inte. Tyckte skaderisken var större med Händemark. Men ... det MÅSTE finnas bilder som bättre visar situationen i går. Måste. Annars undrar jag lite.

     • Kommentar avatar
      Mikael , 1 månad sedanSvara

      Halllllååååååå Sjöström haaallllllååååååå.
      Har han kanske överskattat Frölundas varumärke, att ALLA vill spela här.....?
      Henrik.är du med på det jag skrev igår, att det var Rogers ord......

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Vad var Rogers ord?

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       De hittade väl ingen tillräckligt bra spelare. Att få in nån mer medelmåttig back hade väl varit direkt förödande

       Kommentar avatar
       Mikael, 1 månad sedanSvara

       Att han var kritisk till inställning och ödmjukhet bla.a

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Du menar det jag tar upp i texten? Ja, jag reagerade på de orden. Tyckte han blev väldigt mörk, onödigt mörk.

       Kommentar avatar
       VF, 1 månad sedanSvara

       Någon gång tröttnar väl Roger också. Att se sina spelare prestera i varannan, var tredje match tär väl på tålamodet.

       Kommentar avatar
       Mikael , 1 månad sedanSvara

       Hittade ingen bättre än Stollery eller Gormley????? Då kan han åka till frölundaborg å kolla in J20 å plocka in två grabbar därifrån. ALLA andra lag har förstärkt, men nej. Inte VI......Ser ju oooooitroligt stabilt ut.

     • Kommentar avatar
      Christoffer , 1 månad sedanSvara

      Håller inte heller med RR angående gårdagens match.
      Tyckte dom var väldigt påslagna i första, och sen förstörde alla utvisningarna det i andra (boxplay spelarna blev trötta och alla andra kom in kalla).
      Sen måste jag säga, jag tycker Rögle är ett rätt frustrerande lag att titta på, dom driver själva upp aggressiviteten och fysiken med sitt intensiva spel. Men så fort Frölunda drar upp fysiken så faller dom väldigt lätt och får med sig utvisningar. Har sett liknande ut i tidigare matcher.

       Kommentar avatar
       Conta, 1 månad sedanSvara

       Medhåll på Rögle, spelare faller väldigt lätt. Finns några Shinimin i laget. Bristedt är en av dem. Beklagligt bara att domarna går på det och cmore bara hyllar Rögle. Märkligt med Wikegård til exempel, han har pekar ut Lasch som filmare. Men tydligen ser han inget av Rögles. skådespelare

     • Kommentar avatar
      O'Malley, 1 månad sedanSvara

      Tycker Rönnberg (o det är på tiden) helt riktigt kritiserar spelarna.....Han har sagt tidigare att det är Joel som skapar känslan inför match...
      Joel lyckas dåligt med den biten nu för tiden....alldeles för många som inte e påslagna, med det löser sig mentalitet...
      Tycker Frölunda överlag är lite slarvigare i år...passningskvalitén, spelet utan puck, forecheckingen...ofta får spelaren med lägst fart pucken...o det finns fler saker som lämnar en del övrigt att önska...
      Chl effekten har dessutom uteblivit...
      Alla lag tycker hockey e som roligast när man slår Lunda...
      Synd att man inte har förstått det...

       Kommentar avatar
       Jock, 1 månad sedanSvara

       Kanske är lite av grejen. ALLA vill slå Frölunda just nu. Frölunda måste prestera hela tiden för att inte falla igenom. Övriga lag kan nog få lite fler matcher där man kan ”vila” lite

     • Kommentar avatar
      Pehr, 1 månad sedanSvara

      Fast hur kan denna bli anmäld om inte Malmös blev de? Finns ju inget som kan förmildra detta... uselt shl

      • Kommentar avatar
       Cvänster, 1 månad sedanSvara

       Enig med din reflektion över Rönnbergs uttalanden. (liksom bägge matchartiklarna i stort).
       Dock än mer förvånad över RR:s uttalande om gnäll. Han är ihop med Peter Andersson seriens mest kontinuerligt domargnällande person och läcker därigenom väldigt mycket energi. Han måste istället gå före i att fokusera på rätt saker under match. Vi i publiken sköter domarkritiken, liksom en del av vårt jobb ;-)
       I övrigt gillar jag RR skarpt.

       • Kommentar avatar
        Peter, 1 månad sedanSvara

        Börjar allvarligt tröttna på RR floskler efter varje förlust!
        Försöker han dölja att han inte kan få sina spelare tända till när det brinner, då finns det ett stort problem någonstans.
        Eller så ser RR att hans lag inte räcker till mot SHL hungrig lag som har vittring på mycket mer!
        Jag personligen känner att Frölunda försöker men är inte riktigt där för att få till det där sista.
        I dagsläget är inte Frölunda en guld favorit, och vill det illa så kan dom få ta vägen till slutspel via play in!

        • Kommentar avatar
         Mattias L, 1 månad sedanSvara


         Inledningsvis tycker jag det var en jämnt match, två lag som verkligen spände bågen, som ville och försökte. Högt tempo, fysiskt spel och en jäkla vilja – men också två lag som försvarade sig föredömligt. Ett tag kändes det nästan som Fort Knox och Alcatraz mötte varann, fast i hockeyform. Det var väldigt stängt och låst...
         Men i andra perioden ändrades matchbilden, Rögle tog över helt och totalt. Okej, det blev väldigt mycket BP för Frölunda (som man iofs gjorde väldigt bra, skapade nästan mer än Rögle då), men i övrigt hände ju i princip ingenting framåt. Tycker nog det är bland det sämre jag sett Frölunda på länge i fem mot fem, de stunder som det var den spelformen. Tempofattigt, orkeslöst och brist på lagspel. Mattsson briljant, men han var ensam. Samtidigt förståeligt, många var väl trötta efter allt slit i BP. Tycker också det var märkligt med Hjalmarssons utvisningar, om det stämmer att han fick en två för ”skämtar du med mig” är det... nästan häpnadsväckande. Han måste väl nästan sagt nåt mer...?
         Slutperioden jämnare, kanske slog Rögle av på takten lite mycket efter 3-0 och bjöd in Frölunda. Starkt ändå att gripa det lilla halmstrå som skymtades och faktiskt vara hyfsat nära att gå ikapp. Hann inte se vem som passade Gormley i slutsekunderna, men ett skott där istället så... till slut var inte skillnaden större än så, och det är ju ändå någonstans imponerande mot ett lag som Rögle, som jag också tror kan bli farligt i slutspelet. Ingen större vana vid där förvisso, men de har ju alla ingredienser för att gå långt egentligen.
         Tycker fortfarande matchstraffet på Joel är felaktigt. Köper utvisning, han hade högre fart än han kunde kontrollera, 2+2 för charging kanske? Men det finns också ett ansvar hos mottagaren, precis som du inte vänder ryggen till när du står en halvmeter från sargen och motståndaren kommer, så ska du inte vika undan lite halvt i sista sekunden. Tacklaren får då svårt att själv hinna ställa om, du sätter dig i en dålig och farlig situation. Sen kan jag förstå reflexen, vem vill inte smita undan över 90 pannor Lundqvist i hög fart?

          Kommentar avatar
          Mattias L, 1 månad sedanSvara

          Mina fem bästa, för övrigt: Johan Sundström Johan Mattsson Max Friberg Joel Mustonen Viktor Ekbom Hade gärna sett mer av Raymond, tyckte han hade några bra intentioner också på de byten han fick. MRO också bra, sliter alltid hårt.

        • Kommentar avatar
         Nolte, 1 månad sedanSvara

         Oj vad våra åsikter går i sär för ovanlighetens skull, HL. Håller inte med om att det va en jämn match fram till Joels utvisning, jag såg ett Rögle som styrde spelet, som hade mycket mer fart och ett Frölunda som aldrig lyckades skapa någon press, skotten va jämnt men kan inte minnas någon riktigt farlig möjlighet för Frölunda. Sen så gjorde Sundström 2 mål när det va 2-3 minuter kvar av matchen, fram tills dess hade han knappt hunnit en närkamp, måste kunna kräva mer av honom men han va inte ensam. Hjalle märktes bara negativt, lasch stod så still som bara han kan, Sundström va blek, Fagemo kan jag inte ens minnas att han rörde pucken? Ja i stort sett va alla våra ”stjärnor” va extremt bleka. När vi seDan betänker att Rögle har en trio på backen i Curran, Hansson & Gelinas där samtliga hade gått in på topp 4 i Frölunda, då är det fullt logiskt att dom vunnit samtliga möten, dom har varit bättre varje match.

         • Kommentar avatar
          Daniel B, 1 månad sedanSvara

          Studion pratade om Joels situation och där visade de i slowmotion hur Leon ändrar åkriktning. Så uppfattade jag också situationen. Då ser dom något som vi och studion inte ser. Om man nu ska jämföra olika situationer så tycker jag händemarks tackling är värre än Joels. Kanske man är färgad. Jag kan köpa att man missar tacklingar under matcher men efter borde man sitta i lugn och ro titta på situationen igen och då kanske man gör en annan bedömning. Om det gjordes så i Ekbom vs händemark så tycker jag det är konstigt att tacklingen inte blev anmäld. Mm, inte bra detta. Man får ju inga förklaringar till varför man dömer olika vid olika situationer och som fan blir man ju helt knäpp...

           Kommentar avatar
           Daniel B, 1 månad sedanSvara

           Hjalles utvisningar var hårda men 2+2 han fick slog han klubban i isen och åker mot domaren och säger det han gör. Kanske blev för mycket för domaren.

         • Kommentar avatar
          Mikael , 1 månad sedanSvara

          Konstigt att Fagemo platsar i pp1 i Tre kronor men inte i VF.

           Kommentar avatar
           Helge , 1 månad sedanSvara

           Ja , mycket konstigt men man kör med Lasch 2 min .

         • Kommentar avatar
          Svante, 1 månad sedanSvara

          Tyvärr vill inte Roger testa något nytt. Gormley med sina 8 poäng måste bort från powerplay, men han blir kvar

          • Kommentar avatar
           EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

           Tyvärr, inget festligt slut i alla fall för Frölundas del(denna gång heller), med tanke på den färgfyllda inramningen av matchen från igår. Precis som Du skriver, HL. Så tycker jag också att Simon Hjalmarsson i normala fall alltid synes vara en mycket lugn och balanserad person. Men även han kunde visa prov på ilska. "Skämtar du med mig?"-var ju ändå inte styggt sagt! Själv spekulerade min grannes vän "Jokia"(?) att han kanske hade sagt: 'Nu får det förbanne mej vara nog med gulleriet!' :)

           • Kommentar avatar
            E23, 1 månad sedanSvara

            Frölunda gjorde bra match tills det spårade ur, visade bra psyke i slutet. Bara att ta med sig det och gå vidare. Allt går i vågor, frölunda kommer igen. Har ju vunnit över alla topplag (exkl rögle) innan.

            • Kommentar avatar
             Lövet , 1 månad sedanSvara

             Reflekterade också över Rogers hårda ord om sina egna spelare men mest över att dem inte skulle inse att Rögle är ett bra lag. Har man torskat tre raka mot ett lag så nog fan vet man att dem är bra och bör vara revanschsugen. Det som slog mig igår att i början på tredje så kändes dem uppgivna. Det som oroar är jag nog inte hört Roger varit så besviken på sina spelares inställning så många gånger på en säsong som just denna. Känns inte bra alls faktisk oavsett vad det beror på. Håller du inte med Henrik?

             • Kommentar avatar
              Kalle, 1 månad sedanSvara

              Helt ening i hela texten! Allt känns konstigt just nu, från Joels anmälan till att bergman inte får spela sina minutrar till att Petersson inte är center i Joels från varo. Just nu är det även lite konstigt att man inte kunde undvara lias större roll i Frölunda så hv fick ta honom.. Hade gärna sett honom centra Carlsson å hjalle och låta Sundström spela med lasch å fagemo! I pp hoppas jag fagemo kan ta lasch plats Sundström Joels och lasch ner bakom linjen! För att Joel blir avstängd kan vi nog räkna med när dom hittar på sådana saker som att han ändrar riktning, det syns ingenstans!

              • Kommentar avatar
               Jocke Sjöö, 1 månad sedanSvara

               Gör som jag skit i att titta på en jävla bedömningssport, domarna är jävligt dåliga o idioterna som skall kolka de sen skall vi inte tala om. Ja jag har sett repriser.

               • Kommentar avatar
                Rallyclay , 1 månad sedanSvara

                Finns inte den spelaren man vill ha så skall man inte värva för värvandets skull. Kris Versteeg var ju en omskriven värvning som gjorde massor av poäng i grundserien. Cmorestudion skrek i höga skyn över hur bra han var och Frölundafans skrek av bitterhet mot Sjöström.
                Sedan gjorde han 1 poäng i slutspelet när Växjö åkte ut direkt.......
                Ibland är det bättre att jobba med befintlig grupp än att röra runt i den.
                Otroligt märkligt om Joel blir avstäng så just därför tror jag att han blir avstängd.
                Jobbigt att ha förlorat alla 4 mot Rögle i år. De passar Frölunda väldigt illa. Dock är ju slutspel en helt annan sak än grundserie.
                Håller med dig Henrik kring matchningen av Bergman, Peterson mfl.
                Tänk i höstas, då fick inte Stålberg ens spela när han var extra forward! Nu är han ordinarie .... / Claes

                • Kommentar avatar
                 Manne , 1 månad sedanSvara

                 Klart att Joel blir avstängd. Tacklingen är så fruktansvärt ful, bland det fulaste jag sett på en ishockeyrink. Hua. 15 matcher, minst. Ironisk..

                  Kommentar avatar
                  VF, 1 månad sedanSvara

                  Blir han avstängd, så är det inget annat än patetiskt. Blir det så, då borde det inledas en utredning hur så pass grov inkonsekvens kan förekomma, det är ändå elitidrott vi pratar om. Det är en sak att domare missar saker under match, men saker som anmäls i efterhand, och straffen som delas ut, måste vara konsekventa. Att tex Händemark klarar sig undan anmälan, i en en tackling som är bra mycket värre än Joels, är ett under. I den situationen är det dessutom Händemark själv som sätter ut benet. Vidare är ju situationsrummet förklaring helt vansinnig, där man påstår att det är Joel som ändrar riktning, när det är Bristedt som står för en riktförändring. Man får innerligt hoppas att DN gör en bättre bedömning än SR.

                • Kommentar avatar
                 Affe, 1 månad sedanSvara

                 Är inte transfer deadline imorgon 17/2 23:59? Detta eftersom den 15/2 infaller på en helg!
                 Så står det i IIHFs dokument.

                 • Kommentar avatar
                  Peter Paegle , 1 månad sedanSvara

                  Håller med om din top 5 , kanske kunde stoppat in Carlsson. Och håller med om att det är bättre att inte värva om det inte finns nåt tillräckligt bra alternativ / eller löneanspråk . Och Bergman har varit bra på sistone. Tempot var bra innan utvisningarna och lovar gott inför kommande matcher. Domarna får ha Hjalmarssons utvisningar på sitt samvete. Det hjälper dock inte Frölunda nu

                  • Kommentar avatar
                   Allen, 1 månad sedanSvara

                   Förstår varför inte RR spelar Bergman, han är otroligt seg på skridskorna, kan ingen ha missat? Samt tafflig med pucken, sett han flera gånger få tid men inte lyckas slå en passning för att allt går för långsamt.. Men att tappa våra två bästa backar och inte ersätta dom med klass är för dåligt.. Därför VF inte vinner i år. Köper att man börjar med denna backbesättning för att se om nån växer och utvecklas, men det är snarare tvärtom på hela backbesättningen förutom Ekbom och Printz och det måste även FS och RR sett, eller?

                    Kommentar avatar
                    ??, 1 månad sedanSvara

                    Att bara skylla på backsidan är lätt. PP-spelet som varit signum tidigare är betydligt svagare på sista tiden, verkar som det gått lite "troll" i huvudet på spelarna där. Sönderläst eller inte ? Missat många bra lägen som kunnat ändra matchbilderna. Men som sagt, det går fort i hockey, en studs som går rätt, en cm skillnad o det varit mål. Det gäller att ha turen på sin sida också. Skillnaden är hårfin mellan succé och fiasko.

                  • Kommentar avatar
                   Håkan G, 1 månad sedanSvara

                   Jag tror att RR var mörk pga att de hade laddat rejält för gårdagens match och han inser att VF helt enkelt inte har en chans mot ett bättre lag.

                    Kommentar avatar
                    Per, 1 månad sedanSvara

                    Tror exakt detsamma. Vi kunde inte matcha dem i något. De var klart bättre än oss i allt. RR insåg nog att årets lag inte kommer klara ens en kvart. Klart han blir galen då. Det blev jag också. Vi blev duktigt avslöjade igår. Knappt en passning går rätt. Soloåkningar och pucktapp vid blå. Vi behöver en mängd spelskickliga backar och forwards.

                  • Kommentar avatar
                   Johan L , 1 månad sedanSvara

                   Många bärande spelare var bleka igår. Men det är ju en jämn serie som vanligt nu för tiden. Bara Frölunda slipper play-in, vilket jag tror så är jag nöjd. För övrigt, måste Joel bli avstängd bara för att han är anmäld? Det kan väl bli så att han frias också. Eller beror det på om domarna själva anmält?

                   • Kommentar avatar
                    Ref, 1 månad sedanSvara

                    Simon slår klubban i isen med full kraft och ropar till domaren, uppenbart för hela arenan när han proteserar. Det är mindre straffet abuse, oerhört låg nivå på Simon som vet bättre.

                     Kommentar avatar
                     LW, 1 månad sedanSvara

                     Han blir helt rätt förbannad på utvisningen. Simon försöker slå undan pucken från farligt läge när Rögle spelaren kommer in snett bakifrån och sätter sig i situationen att bli trippad/crosscheckad eller va de nu tog för. Kolla gärna reprisen på TV

                   • Kommentar avatar
                    Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                    Självklart ska de ju vara 2-3 matcher på den. Hög skaderisk. Aldrig fel för gammal kropp att vila lite inför slutspurten.

                     Kommentar avatar
                     Manne , 1 månad sedanSvara

                     Det går bra för Lakers..

                   • Kommentar avatar
                    Välhängd, 1 månad sedanSvara

                    All tid i 4 mot 5, samt Joel borta var anledningen till att det gick som det gick. Katastrofal bedömning gällande Joels tackling. Leon gör en riktningsändring precis innan Joel anländer, vilket i sin tur får Joel att försöka gå höger genom att pressa ifrån med sitt vänsterben. Charging och en 2:a ok, men matchstraff.. absolut inte. Att få Joel avstängd är en dröm för alla andra lag och deras sympatisörer, så förvånas inte om Joel får en avstängning. Han får den isf inte pga situationen, utan pga att det gynnar andra.

                    • Kommentar avatar
                     Pehr, 1 månad sedanSvara

                     Snart värre brottningen med shls bedömningar ! Beror på vem som är kompis med vem i Situationsrummet

                     • Kommentar avatar
                      Mattias, 1 månad sedanSvara

                      Rönnberg och Sjöström är ju medvetna om att backsidan är tunn. De jagade ju bland annat Robin Salo som Örebro tog.
                      Djurgården, Luleå, HV och Rögle har bättre backar än oss. Det kan gå hela vägen ändå, men tror det blir svårt. Djurgården känns som guldfavoriter; de har hittat formen och har två bra målvakter, spetskompetens bland backarma och flera starka centrar.

                       Kommentar avatar
                       Roland Wristel, 1 månad sedanSvara

                       Hoppas du såg DIF I går.

                       Kommentar avatar
                       ??, 1 månad sedanSvara

                       Hahaha, men här inne ser man bara FHC spelare...

                       Kommentar avatar
                       ??, 1 månad sedanSvara

                       Det är som det gamla talesättet: Gräset är alltid grönare på andra sidan.

                     • Kommentar avatar
                      Peter Paegle, 1 månad sedanSvara

                      Hjalmarsson skrek : Skämtar du med mig eller ! En bra domare med bra psyke tar ju knappast en extra 2:à på det ! Den domaren borde plockas bort från SHL ! Det finns ju så många situationer som är mycket värre och som inte renderar någonting ! Inte förvånad dock med dessa ojämna domare i SHL. Dom borde ha utbildningarna hos CHL- matcherna för att lära sig spelförståelse för domare

                       Kommentar avatar
                       Richard, 1 månad sedanSvara

                       Det behövs utvärdering av både spelare och domare. Kan inte domare hålla sig kall, så har Kanske inte domarjobbet är något...

                     • Kommentar avatar
                      DD, 1 månad sedanSvara

                      Sämsta sillyn någonsin? Inte en enda spelare av dignitet till SHL.
                      Man famlar fortfarande lite efter formen men vi vet också att Frölunda är ett slutspelslag. PP och BP kommer höja sig ett snäpp då. Spelare som Printz kommer mer till sin rätt. I slutspelet kan man inte åka runt och fylla år. Upp till bevis för Rögle då.

                      • Kommentar avatar
                       Historiker, 1 månad sedanSvara

                       Känns som att många här inne snabbt vant sig vid att vara mästare oftare än någonsin förr.
                       Avgå Sjöström? Är ni sjuka? Så bra och stabila Frölunda har varit under alla dessa år, det vill ni riskera med att ta in en ersättare till Sjöström? Galet.
                       Jag tror att Frölunda är laget att slå. Emil Larsson i Luleå sa efter en match mot Frölunda att ska man vinna Sm-guld måste man vara lika bra som Frölunda. Flera tränare och motståndare hyllar Frölunda och verksamheten.
                       Tabellen är jämnare än någonsin och jag förstår inte hur man blint kan surna till som många gör här inne. Ett CHL guld efter SJUKA vändningar i samtliga slutspelsmatcher visar att det finns mästarklass.
                       Ha tålamod och har ni inte lugnet att vara rationella medan ni skriver, skriv inte då! Eventuellt kan ni byta lag att "heja" på.

                        Kommentar avatar
                        Isa, 1 månad sedanSvara

                        Jo men dom som skriker på Sjöström och Rönnbergs avgång ska du nog inte ta på för stort allvar, dom har nog aldrig följt Frölunda på riktigt

                        Kommentar avatar
                        Thomas, 1 månad sedanSvara

                        Framgång är en färskvara. Bara för att det har fungerat betyder inte att det fungerar idag. Socialdemokratin var bra för de flesta på 60talet med, men idag ? knappast.

                      • Kommentar avatar
                       Frippe, 1 månad sedanSvara

                       Alltså jag har inte velat skrika på shl förut med bedömningar och liknande , men allt sådant här ger hatarna vatten på sin kvarn. Jag förstår inte heller bedömningen och hur man kan vara så här inkonsekvent. SHL måste börja kommunicera och SR och domare måste sluta stänga in sig som rädda katter

                        Kommentar avatar
                        Conta, 1 månad sedanSvara

                        Jag har sagt det förut och säger det igen. Det är inte förseelsen på isen som spelar roll, utan vem som gör den. Joel blir säkert avstängd 3 matcher. Frölundas spelare är lätt att anmäla och stänga av. Cirkusen går vidare.

                      • Kommentar avatar
                       Thomas, 1 månad sedanSvara

                       Vi måste bli av med Sjöström, denne mannen klarar inte att bygga ett lag. Bonkare efter bonkare ska in i laget, grovjobbare efter grovjobbare ska in i laget. Men de spelskickliga spelarna lyser med sin frånvaro. Lagbygget är absolut svagt. 6te platsen känns svår att nå. Den här säsongen ser jag som okej om vi åker ut i en kvart. Men jag skulle inte heller bli jätte förvånad om vi åker ut i "play in". Att Sjöström inte fick in nya spelare är ett stort misslyckande, ett misslyckande som förmodligen kommer kosta Frölunda. Jag vill bli bjuden på show när Frölunda spelar, men efter 2016 har det varit väldigt lite av den varan, då vi plötsligt skulle börja spela som Örebro och "bonka" oss till vinster istället för att spela oss till dem. Tappar Frölunda "shown" så kommer de tappa mycket folk i Scandinavium, det är ett som är säkert.

                        Kommentar avatar
                        Per, 1 månad sedanSvara

                        Problemet uppstod efter förlusten mot mif i kvarten. De insåg då att vi måste ha brunkare för att vinna i slutspel eftersom spelet där gynnar brunkare. Tyvärr har man ingen tanke på underhållning under grundserien...

                        Kommentar avatar
                        Håkan G, 1 månad sedanSvara

                        Det är EXAKT som Per säger. Efter den kvarten ändrade man inriktning och det har varit framgångsrikt. Problem uppstår när man möter starka lag som dessutom kompletterar det med spelskicklighet

                        Kommentar avatar
                        Daniel B, 1 månad sedanSvara

                        Men vi har väl också skickliga spelare, eller? Visst har vi grovjobbare men sen har vi lasch, Sundström, fagemo, Carlsson och nån till. Jag tycker att vi faller på att vi inte har tillräckligt bra spelande backar. Nu kanske man inte ska jämföra olika lag men när vi vann 15/16 så hade vi Lukas Bengtsson, fantenberg, tömmernes mfl.

                        Kommentar avatar
                        Dan, 1 månad sedanSvara

                        Daniel b: Av de spelare du räknar upp som våra skickliga spelare, så håller jag med om Lasch och i viss mån Fagemo. Sundström, Carlsson, tycker jag inte är på den nivå där de bör vara för att kallas "skickliga spelare". Skulle vi kunna få behålla Lasch (ta i trä) och få in Mursak tillsammans med Lasch speciellt i PP så skulle vi ha en kedja som kommer utmana och hota varje gång de är på isen. Som det är nu så tycker jag inte att vi har en sådan kedja alls.

                        Kommentar avatar
                        ??, 1 månad sedanSvara

                        Har de fallit ? Det är matcher kvar att spela så man ska nog inte ta ut vare sig förlust eller seger i förskott.

                        Kommentar avatar
                        Håkan G, 1 månad sedanSvara

                        Fagemo är mer en sniper än de kvaliteter jag menade. PC får ju knappt ut något överhuvudtaget. Sen saknar vi tunga forwards som går rakt på kassen och ger de skickliga utrymme, like Everberg. Backarna har du ju rätt i.

                        Kommentar avatar
                        Daniel B, 1 månad sedanSvara

                        ??, menar inte att vi faller i tabellen men att jag tror tyvärr att det blir svårare i ett slutspel när man saknar spelskickliga backar som kan göra lite oväntade saker.

                        Kommentar avatar
                        ??, 1 månad sedanSvara

                        En Genowayliknande spelare. Man har inte ersatt den typen och det är väl det de flesta lag letar efter. Skridskoskicklig Ja, Spelskicklig Ja. Det är inte lika säkert att det skulle fungera på de matcher som är kvar. Han var ganska ifrågasatt ifjol innan innan det lossnade. Spelare som spelar med små marginaler när de lyckas är guld värda, men kan lika gärna gå åt andra hållet, speciellt om kraven är att de ska leverera på en gång. En sån spelare skulle varit med efter jul för att komma in i FHC spelsystem.

                        Kommentar avatar
                        Daniel B, 1 månad sedanSvara

                        Typ en genoway ja. Han hade speed och kunde driva pucken framåt på ett bra sätt. Nu har vi i princip bara lennström och han är skadad. Visst var Geno ifrågasatt men efter jul kom han igång ordentligt och blev en viktig del i Frölundas lag. Det är det jag menar med att vi faller.

                        Kommentar avatar
                        Per, 1 månad sedanSvara

                        Skärskåda vårt passningsspel kommande matcher. I alla tre zoner. Och jämför med motståndarna. Kolla hur de ofta passar sig genom mittzon tex. Vi åker med pucken.

                        Kommentar avatar
                        ??, 1 månad sedanSvara

                        Synd att han valde KHL.

                        Kommentar avatar
                        Robban , 1 månad sedanSvara

                        O ändå har vi vunnit allt som går att vinna efter att vi åkte ut mot Malmö för några år sedan? O ändå så har publiksiffran i scandinavium bara ökat sen dess? Märkligt.

                      • Kommentar avatar
                       Roland Wristel, 1 månad sedanSvara

                       Jag förstår att man är besviken på domare som inte klarar publiktrycket fast man påstår detta.Har följt hocky i många år.Saknar kunnande som Marcus Winnerborg och Ulf Rådbjär . Finns inga sådana i dagens SHL. I CHL blåser man för hakningar,iSHL ?????

                       • Kommentar avatar
                        Mackan , 1 månad sedanSvara

                        Om man tittar på dom matcherna Frölunda har kvar lär det inte bli många poäng!

                        • Kommentar avatar
                         Daniel B, 1 månad sedanSvara

                         Någon som vet när domen mot Joel kommer? Räknar med 2-3 matchers avstängning tyvärr. I mina ögon är det ingen 5:a och avstängning men man kanske är färgad. Går efter det dom sa i studion igår att det är Leon som ändrar åkriktning. Helt otroligt att man tar Joel men att man släppte händemark. Fattar ingenting om jag ska vara ärlig. Det är i dessa lägen en förklaring hade varit väldigt bra att få så kanske vi fans för det förklarat. Man behöver inte hålla med men då får man en förklaring i alla fall.

                         • Kommentar avatar
                          CC, 1 månad sedanSvara

                          Joels femma i stället för den tvåa han skulle haft, plus Hjalmarssons skrattretande två plus två. Där är SJU hela PP-minuter Rögle inte skull ha i andra perioden. Som blev matchavgörande.

                          • Kommentar avatar
                           Conta, 1 månad sedanSvara

                           Att Sjöström inte fått in någon back är ett stort misslyckande.
                           Backsidan har inte varit tillräckligt bra, detta även långt innan Lennströms skada. Man borde ha kunnat hitta något bra då man haft tid på sig.
                           Glädjande att du nämnde Peterson som center. Jag har tjatat om det ett tag.
                           Peterson skulle få ett lyft och Hjalmarsson skulle också få ett lyft.

                            Kommentar avatar
                            Christoffer , 1 månad sedanSvara

                            Jag tror att man rent generellt är rätt försiktig med att göra kedjeförändringar under match som innebär att man måste ändra om i flera kedjor. Kan mycket väl vara så att Peterson får chansen om Joel bli avstängd. Skall man gå på vad som hände när Joel blev skadad senast så är det väl Friberg som går in som center i den kedjan och att typ Henriksson går in som vinge.

                          • Kommentar avatar
                           Håkan G, 1 månad sedanSvara

                           Dessutom spelar Rögle riktigt taktiskt. På bortaplan spelar de enkelt, kontrar, lyfter ut, på hemmaplan sätter de en enorm press. Att kunna spela en riktig bortahockey är någon som jag tycker att VF saknar delvis.

                           • Kommentar avatar
                            Mackan , 1 månad sedanSvara

                            Har Björn Liljander inget att säga till om när det gäller nyförvärv är Sjöström GUD

                            • Kommentar avatar
                             Backwater, 1 månad sedanSvara

                             Visst står det så Affe !

                             • Kommentar avatar
                              Peter , 1 månad sedanSvara

                              joel avstängd 1 match

                               Kommentar avatar
                               Per, 1 månad sedanSvara

                               Idioterna insåg väl att de gjort bort sig. Igen.

                               Kommentar avatar
                               Daniel B, 1 månad sedanSvara

                               1 match??? Herregud säger jag. Trodde på 3 matcher. Givetvis skulle det inte ha varit en 5:a och anmälan från början men DN ville kanske inte fria helt och gav Joel en match.

                               Kommentar avatar
                               Per, 1 månad sedanSvara

                               Exakt, men för att inte verka helt väcka vilket dom förmodligen insåg, så går dom ändå på att inget ansvar ligger på Rögle gubben o ger Joel en match grundat på tv bilder som ingen annan har tillgång till (som magiskt visar att Joel ändrar åkriktning)

                             • Kommentar avatar
                              Svante, 1 månad sedanSvara

                              Rätt match att vara avstängd. Tur

                              • Kommentar avatar
                               Jonny Andersson, 1 månad sedanSvara

                               Pinsammt dåligt att Joel får en match. SHl och deras hejdukar har och fortsätter förstöra sin egen produkt. Det börjar bli en klubb för inbördes beundran. Inte undra på att feler och fler slutar betala för matcherna

                                Kommentar avatar
                                Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                                Bra straff. Hade kunnat tänka mig 2 matcher också. Men en eller två spelar mindre roll.

                                Kommentar avatar
                                Håkan G, 1 månad sedanSvara

                                Herr Lakers - du verkar bakom flötet

                              • Kommentar avatar
                               Adam, 1 månad sedanSvara

                               Fast de är skit samma att de ”bara” är en match, det är något jävligt fel i systemet när man inte är så ojämna som shl är i sina bedömningar , hur fan kan de här bli avstängning? Det är ett skämt , men de är inte DN.s fel, det är Situationsrummet som är så usla och dömmer efter lagtillhörighet snarare än situation. Sen ”experter”, ena dagen ska de dömas på händelse och inte konsekvens , nästa är det helt tvärtom. Sen en sak till och här är de stora problemet, hade Ekbom legat kvar precis som Bristedt gjorde igår så hade Händemark fått matchstraff , hade Bristedt igår inte överdrivit hur ont de gjort (för han spelar 1 minut senare) så hade inte Joel fått matchstraff... Här är problemet , dom som överdriver hur ont dom har, får fördelar i svensk hockey.

                                Kommentar avatar
                                Pehr, 1 månad sedanSvara

                                Skrämmande men tror du har korrekt i din iakttagelse angående att ligger man kvar så är det mycket större chans att motståndaren får matchstraff

                                Kommentar avatar
                                Daniel B, 1 månad sedanSvara

                                Adam, precis så tänkte jag också igår. Tyvärr så tror jag att det var skillnaden på Joel och händemark. Hade Ekbom legat kvar och vridit sig så hade det blivit något annat beslut. Är övertygad om det. Och det är ju fel, det ska inte behövas.

                                Kommentar avatar
                                Per, Lysekil, 1 månad sedanSvara

                                Nej Adam. Bristedt kom inte tillbaka i första perioden. Däremot i starten av andra.

                              • Kommentar avatar
                               Pehr, 1 månad sedanSvara

                               Och Glenn Gustafsson stängs av 2 matcher för en slewfoot, något som Dick Axelsson fick göra ostraffat...

                               • Kommentar avatar
                                Rw , 1 månad sedanSvara

                                Vem kommer göra första intervjun med Sjöström är ju frågan, så man får veta vad som hände igår? Antar att det bara är "vi hittade ingen som passade" Fast än han borde ha börjat leta för länge sen.

                                 Kommentar avatar
                                 Allen , 1 månad sedanSvara

                                 Håller med, hade varit intressant att höra vad han har att säga. Blir väl att det inte fanns något och att dom tror på det dom har..

                               • Kommentar avatar
                                E23, 1 månad sedanSvara

                                Sjöström har varit drivande i att frölunda varit ledande laget i massor med år nu, vanvettigt att höra flera kritisera honom nu. Frölunda är en maskin, som är bäst när det gäller (kom ihåg guldet senast, och chl...).

                                 Kommentar avatar
                                 Håkan G, 1 månad sedanSvara

                                 Kan vara bra att skicka en signal till spelarna att NI SKALL GÖRA DET. Som vi tidigare har diskuterat så ligger allt för många en bit under sin potential.

                                 Kommentar avatar
                                 Richard, 1 månad sedanSvara

                                 Finns inget att säga om den uteblivna värvningen. Jag tror på ledningen och dess beslut. Vi har spännande namn underifrån också. Skador oroar, men det ska vara bra spelare in annars är det helt rätt att avstå

                               • Kommentar avatar
                                tb, 1 månad sedanSvara

                                hur mycket bra med pengar bra mad MEDSKAFFA FÖR FAN EN Back nuuuuuuuuuuuu sjöström.

                                • Kommentar avatar
                                 HBTQ, 1 månad sedanSvara

                                 Så jävla fjantigt att hockeyn ska börja med detta vänsterbabblet! Blää

                                 • Kommentar avatar
                                  Peter Paegle , 1 månad sedanSvara

                                  En grej som slog mig efter många inlägg här ovan , och som jag tänkt efter andra matcher också....När vissa lag kör på Max mot Frölunda ( nu körde Frölunda också på Max i 1:à perioden ) så ska dom orka det i 7 matcher ! Undrar vilka lag som gör det ? Luleå och FBK har t.o.m lagt sig på försvar likt en köttmur mot Frölunda i Luleå och i Karlstad. Och stuckit som skott när dom erövrat pucken. Det är effektivt om man får första målet.... Jag är inte direkt orolig för Frölundas spel framöver. Mot Rögle var det domarnas misstag ( 6 minuter felaktiga utvisningar på Hjalmarsson ) som avgjorde. Viktigast är att Lennström hinner bli 100 efter att han kommer på is.

                                  • Kommentar avatar
                                   Peter Paegle , 1 månad sedanSvara

                                   Ska tilläggas att det jag är mest orolig för framöver är domarnas ojämna och svaga insatser. Sjukt vilken skillnad det är på våra SHL-domare och dom i tex CHL. I CHL är dom nästan lika bra ( eller rättvisa ) som i NHL. Man måste kunna kräva mer av våra SHL-domare. Många av dom slutar tex att blåsa i 3:e perioderna ! Vissa slutar nästan blåsa för fasthållning och fasthållning av klubba ( antagligen för att dom är rädda att blåsa sönder matcherna )

                                   • Kommentar avatar
                                    nils, 1 månad sedanSvara

                                    Robin Salo hade ju varit något att värva. Han tog Örebro nu. En skridskoskicklig back med spelsinne. Mina 3 bästa från matchen är Mattsson, Friberg, Musten. resten var för dåliga.

                                    • Kommentar avatar
                                     Peter Paegle , 1 månad sedanSvara

                                     Det blev en ny back , Christian Folin från Montreal ! Inte fel

                                     • Kommentar avatar
                                      Johan, 1 månad sedanSvara

                                      Backsidan är skrämmande tunn....
                                      Vi har bara ett pålitligt och stabilt backpar i #3 och #8 som spelar på behövlig och förväntad nivå... #15 Grönlund har inte alls nåt upp till den överraskande fina nivån han visade ifjol där han nog överträffade de flestas förväntningar. #36 Gormley som jag hyllade ifjol har inte alls hittat formen efter all skadefrånvaro... Hamnar ofta fel, spelar krångligt och har svårt att vårda pucken... #7 Stollery spelar också med för små marginaler, bidrar väldigt lite framåt och är inte särskilt pålitlig bakåt heller... #55 är nyttig sålänge han klarar att vara på rätt sida, får stopp i spelet snabbt genom att utnyttja sin räckvidd och storlek, spelar enkelt och bestämt och inte blir från åkt.


                                      Lämna en kommentar