"Jag kommer ta mitt straff utan att gnälla"


► Dagen efter hade Roger Rönnberg släppt allt snack om ”krock", nu lät det så här angående Simon Hjalmarsson:
► – Jag förstår anmälan, jag förstår avstängningen, inget att snacka om.
► – Jag kommer ta mitt straff utan att gnälla, sa Hjalmarsson.
► Max Friberg ersätter som center i söndagens kvartsfinal 5 som är matchboll 1 för Frölunda.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg i samspråk med media efter Frölundas lätta lördagsträning.


PÅ PRESSKONFERENSEN NERE i Malmö efter 5–3-segern medgav Roger Rönnberg att han inte sett situationen där Simon Hjalmarsson tacklade Emil Sylvegård sent och kallade det hela för ”krock.”

Efter den lätta lördagsträningen lät det annorlunda:

– I går hade jag bara sett det på jumbotronen, där kan det faktiskt se ut som att de krockar. Nu när jag sett det om och om igen ser jag att Simon kommer in som tredje man helt i onödan, sätter sig i en situation han kan undvika.

– Jag förstår anmälan, jag förstår avstängningen, inget att snacka om. Det är sådana här situationer vi vill undvika. Bra att vi inte fastnar i om spelare blir skadade eller ej, bra att handlingen och inte konsekvensen bedöms. Stor skillnad på den här och Joel (Lundqvist Jens Olsson), Joels var man mot man, han hade påbörjat tacklingen. Den här, det är sådana situationer vi inte ska sätta oss i. Det känner Simon också, han var väldigt ledsen när jag träffade honom i morse.

Rakapuckar.com bild
Hjalmarsson

Simon Hjalmarsson sa så här:

– Jag har fått mitt straff, det ligger utanför vad jag kan påverka, jag kommer ta det straffet utan att gnälla, bara hoppas att grabbarna gör det riktigt bra utan mig så ... inga konstigheter.

** Tacklingen på Emil så här dagen efter? Huvudtackling?
– När jag såg den på jumbotronen kändes det inte som det, men bryter man ner den så … lite kontakt är det. Min största kraft tar först på hans axel, det står jag fast vid. Och han hade nog inte spelat bytet efter om den tagit med all kraft i huvudet.

– Sedan måste jag tillägga att jag är glad att han inte blev skadad, det är det viktigaste. Man fattar beslut på en halvsekund, det blir fel ibland.

** Onödigt? Känner du det i dag, att du ångrar dig?
– Man hinner inte tänka så mycket där ute, det är slutspel och jag menar … de spelar fysiskt på oss, vi vill spela fysiskt på dem, och sedan att … det är inte den första som det blivit avstängning på och det kommer inte vara den sista heller. Jag är ingen ful spelare, letar inte sådana smällar, men tillfället uppstod, det blev lite fel, jag tar mitt straff, inte mer med det.

Rakapuckar.com bild

** Hade Emil Sylvegård retat upp dig?
– Nej. Man hinner inte tänka så mycket där ute. Det kunde ha varit vem som helst. 

***

Max Friberg tar centerplatsen med Ryan Lasch och Samuel Fagemo, kedjorna sannolikt dessa söndag eftermiddag:

Rosseli Olsen–Lundqvist–Stålberg
Fagemo–Friberg–Lasch
Fjellström–Pa Westerholm–Po Westerholm
Peterson–Carlsson–Rakhshani
Lundin Andersson

Roger Rönnberg motiverade valet av Friberg:

– Max har vikarierat (som center) under säsongen, gjort det väldigt bra. Pålitlig, bra taktiskt, bra i kamperna. Ser man till hur den här serien sett ut, halva slaget är vunnet om man vinner kamperna längs sargerna, och där är Max stark.

Friberg såg fram emot att få chansen just i Frölundaborg:

– Det ska bli kul. Jag var här som liten grabb och kollade slutspelsmatcher.

Rakapuckar.com bild

** Centervanan?
– Åtta, tio matcher någonting. Ingen roll jag känner mig ovan i.

Viktor Ekbom var med och körde, inga problem trots fredagsdejten med Fredrik Händemarks rumpa. Joel Mustonen tränade inte, är så kallat dag för dag. Jonathan Sigalet stod över av säkerhetsskäl.

***

I princip slutsålt till söndagsfajten i Frölundaborg. Bör bli ett jäkla tryck.

***

GP-Johan hade med otäckt söta labradoodle-valpen Japp. Jag var inte ensam om att bli kär (i Japp, inte Johan) – kolla själva nedan.

”This could be our team dog”, tyckte Chay Genoway.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by frolunda_hc (@frolunda_hc) on

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto.  Facebooksidan följer ni väl också?

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
35 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne , 1 år sedanSvara

  Ingen nyhet att Friberg tar Hjalmarssons plats, det var givet.

  • Kommentar avatar
   Jock, 1 år sedanSvara

   Mycket skönt att RR backar och erkänner smällen som onödig och värd ett straff.
   Jag vidhåller dock vad jag skrev i ditt tidigare inlägg. Tre matcher för Hjalle är i överkant då det innebär att DN likställer denna situationen med Shinnimins vansinnes crosschecking i nacken på Forsberg. Den hade kunnat orsaka ordentliga men för Forsberg, tänk om en nackkota går sönder där..!

    Kommentar avatar
    Sami, 1 år sedanSvara

    Luleås Forsberg har axeln ur led och kommer inte spela vidare under kvartsfinal serien. Vet dock inte om axeln gick ur led när Shinnimin crosscheckade han i nacken/axeln. Men DN vill nog visa att tacklingar som Hjalle delade ut inte kommer att accepteras och gav tre matchers avstängning pga den stora skaderisken som finns vid sådana tacklingar.

    Kommentar avatar
    babar, 1 år sedanSvara

    Roger låtsas erkänna bara för att inte göra bort sig totalt inför media och alla andra lagens tränare. Alla vet ju att Roger är mest enögd i hela världen och aldrig skulle erkänna att nån i hans lag gjort fel.

    Kommentar avatar
    Tommy, 1 år sedanSvara

    Peter Andersson sa inget om dom reglerna. Däremot ska oavsiktlig kontakt med hög klubba inte bestraffas om det sker i samband med en skottrörelse, antingen i bakåtsvingen eller i fullföljandet. Puck out skall pucken gå direkt ut från försvarszon ej i plexi först

    Kommentar avatar
    Jöns, 1 år sedanSvara

    Roger mest enögd i världen? Jo, tjena. Han är inte värre än vad Peter Andersson, Bulan etc. är. Löjligt att påstå att Roger skulle vara värre. På presskonferensen är det tydligt att Roger psykar Peter för att elda upp honom och få honom att tappa huvudet.

  • Kommentar avatar
   Sandra, 1 år sedanSvara

   Hjalmarsson visar varför han är assisterande kapten, mycket stiligt.
   Jag har kollat på presskonferensen några gånger nu och jag tycker att Roger är den som sköter den professionellt. Jag förstår att han upplevs som provocerande ur ett malmöperspektiv eftersom de vill ha underdogrollen och försöker få det att se ut som att de är orättvist behandlade. Jag tror inte att de tjänar något på den inställningen nu, bättre att gå in på söndag med inställningen de hade igår om de ska ha en chans. Men jag tror såklart på vinst för Frölunda!

   • Kommentar avatar
    Manne, 1 år sedanSvara

    Nu grinar Tornberg i Cmore igen och Wikegård är inte sen att hänga på. Rönnberg gör en pudel och bla bla. Men, Peter.. Han håller väldigt hög nivå, jo tjena.

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 1 år sedanSvara

     Ja hörde det Manne, går inte att ta dom på allvar, Thornberg är så färgad så det är stor skandal... betalar dyrt för att få se så oproffsiga människor i den studion, Thornberg har föga smickrande meriter som ledare, han bör väl enbart hålla käften.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 1 år sedanSvara

     Vad sa dom i cmore?

     Kommentar avatar
     Manne, 1 år sedanSvara

     De nämner inte ett dyft om att Sylvegård spelade i bytet efter. Hade tacklingen tagit rakt i huvudet, då hade Sylten varit däckad och definitivt inte spelat mer.

     Kommentar avatar
     Manne , 1 år sedanSvara

     De sa att tacklingen var solklar och tog rakt i huvudet, så en avstängning är på sin plats. Tre matcher är bra. Som sagt, ingenting om att Sylten spelade i bytet efter. Sedan massa gnäll på Rönnberg om att han igår sa att det var en krock, men idag gör en pudel och säger att det är en avstängning.

     Kommentar avatar
     Anders, 1 år sedanSvara

     Thornberg är ju ett skämt, färgad och snackar mest dynga av alla, Wikegård vet man att han fortfarande har agg mot Frölunda efter all stryk han fick som tränare i DIF. Sanny är dock väldigt bra och alltid neutral så tråkigt att han inte kommer mer till tals.

   • Kommentar avatar
    Sanna, 1 år sedanSvara

    Katastorf att Hjalle blev avstängd, det var INTE axel mot ansikte. Då hade inte Sylvegård spelat mer den här säsongen. På sin höjd är det Hjalle´s arm mot ansiktet på Sylvegård. Domarna är helt urusla i SHL.

    • Kommentar avatar
     Spurten, 1 år sedanSvara

     De kastar bara skit på roger idag på försnacket och ingenting om att Malmö fick en gratis utvisning med sig och att de kan gå åt bägge håll med domslut utan de ställer sig helt på peter Anderssons sida. Ruskigt uselt att dom inte kan nyktra till idag utan sväljer Peters gnäll med hull å hår

     • Kommentar avatar
      Mats Emanuelsson, 1 år sedanSvara

      Rent pinsamt att lyssna på Wikegård och Thornberg i Cmore idag. Har nog aldrig hört expertkommentatorer tycka så synd om ett lag tidigare. Om VF nu slår ut Malmö kommer väl denna händelse att framstå som den enskilt största orsaken till att säsongen tog slut för Malmö. Känns som det här var det största domarmisstaget genom världshistorien! Att Rönnberg nu ändrat åsikt efter ha sett tacklingen mer noggrant räcker inte heller för Wikegård. Det här kommer Wikegård tydligen aldrig att släppa! Hatten av för Sanny, som igår var betydligt mer nyanserad! Jag undrar på riktigt om herrarna varit lika upprörda om det vore omvända roller igår..

      • Kommentar avatar
       Anders, 1 år sedanSvara

       Tröttsamt ändå att de inte talar klarspråk om att tacklingen var ful. Känns som framtvingade bekännelser "sätter sig i en situation han kan undvika". Hade varit betydligt mer klädsamt om man rakt ut sagt att det var en ful tackling som vi i Fröluna inte ska stå för. Skäms fortsatt för Roger och Simons uttalanden efter matchen igår men förhoppningsvis har iaf Roger lärt sig nåt nu

        Kommentar avatar
        Manne , 1 år sedanSvara

        Han säger också saker för att få Peter ännu mer i obalans, det vinner vi på.

        Kommentar avatar
        Peter Smögen, 1 år sedanSvara

        Nej det var inte fult, fult är det när det är medvetet. Hjalle är ingen ful spelare, köper det han säger rakt av, det går fort därute han kom fel o tar sitt straff rakt av. Har väl inget att göra med vad Frölunda ”står för” Vad ska Roger säga då? Bara sett den på storbild hastigt när PK:n ägde rum. Ska han bara svälja all skit psykfallet Peter Andersson vräker ur sig?

        Kommentar avatar
        Anders, 1 år sedanSvara

        Bara för att man inte är en ful spelare innebär inte det att man inte kan göra fula saker och håller inte med om att avsikten behöver ha varit att skada för att en tackling ska vara ful. Generellt tror jag inte spelare i SHL vill skada andra utan vissa spelare tar fler medvetna risker, är sämre på att väga av situationer m.m. och igår gör Simon en felbedömning som blir en ful tackling. Har mycket svårt att se hur Roger även på jumbotronen kan missbedöma situationen så mycket och har han så dålig koll bör han inte uttala sig. Har mycket svårt att tro att Roger hade pratat om en krock om Sylvegård hade varit den som delade ut tacklingen.

        Kommentar avatar
        Peter Smögen, 1 år sedanSvara

        När Roger sett situationen flera ggr så ändrade han sig idag, bra gjort! Nä likväl som stollen i Malmös bås som är så enögt förbittrad bara ser alla saker till sin fördel, såg vi nån ”pudel” från honom ang JL/ JO?

        Kommentar avatar
        Manne , 1 år sedanSvara

        Hjalmarsson är en av de fulaste spelarna i ligan, så fult gjort. Stäng av honom resten av säsongen, det värsta jag sett på en hockeyplan. Inte!

        Kommentar avatar
        Anders, 1 år sedanSvara

        Håller helt med om Peter Andersson och tycker att samtliga tränare måste bli mycket bättre på att erkänna egna spelares dåliga agerande. När jag läser intervjuerna idag får jag mer bilden av att man inser att hockeysverige tycker att de uttalandena som gjordes igår var riktigt dåliga mer än att man faktiskt ångrar sitt agerande, både vad gäller tacklingen och vad som sas på presskonferensen. Men jag kan ha fel.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 år sedanSvara

        Rönnberg säger att det är en huvudtackling och att avstängning är korrekt. Varför ska han älta det som hände igår, när han i stort sett går direkt från båset till presskonferensen? Adrenalinet har knappt sjunkit ett dyft.

        Kommentar avatar
        Anders, 1 år sedanSvara

        Beror på om vi vill få upp diskussionerna på en högre nivå eller inte. Pajkastas alldeles för mycket i svensk hockey. Roger har själv sagt att han vill komma bort från det för att få en mer konstruktiv diskussion, ska han ha någon trovärdighet i detta så bör han börja med sig själv

      • Kommentar avatar
       Ture, 1 år sedanSvara

       Släpp det och gå vidare nu.
       Han blev utvisad och nu avstängd.
       Värre tacklingar har delats och värre domarmissar har vi sett!

        Kommentar avatar
        Henrik indian i exil , 1 år sedanSvara

        Håller med dig Ture. Bara att gå vidare och fokusera på söndagen.

      • Kommentar avatar
       CK, 1 år sedanSvara

       Både Tornberg och Wikegård har flera säsonger i Malmö bakom sig. Ibland känns dock Cmore överregisserat i sina försök att skapa närv, spänning och underhållning. Ofta svart eller vitt.

       • Kommentar avatar
        Douglas, 1 år sedanSvara

        Henrik: Blir det speltid för Lundin Andersson alltså? Spännande, hur tror du det kommer sig att man väljer honom före Nässén som extra? Han har ju varit mer frekvent?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         LA var med redan i går. J20 behöver Nässén i stor, bärande roll, LA kan gå in och göra några byten utan problem.

         Kommentar avatar
         Epoe, 1 år sedanSvara

         Pga nässen är ännu en liten forward och det finns redan 9-10 i laget

         Kommentar avatar
         Douglas, 1 år sedanSvara

         Okej, förstår, absolut, han har gjort det bra! Tack för info!

       • Kommentar avatar
        Conta, 1 år sedanSvara

        Väldigt beklämmande dåligt att Thornberg och Wikegård får kommentera denna matchserie.
        Så färgade i sina åsikter så det är vidrigt.
        Cmore har inte många dugliga kommentatorer kvar.
        Ingen som grät på cmore över att Frölunda drabbades av 2 helt felaktiga utvisningar igår.
        Men Hjalmarssons tackling, man kunde ju tro han slagit ihjäl någon så som det snyftade efter matchen.
        Tycker lipsillen Andersson borde rannsaka sig själv med, hur fan kunde han låta sylvegård spela vidare om det nu var sådan otroligt kraftig huvudtackling som lipsillen Andersson tjata om.

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Exakt. Sylten borde ha gått rakt ut i omklädningsrummet, om smällen tog RAKT i huvudet. Han spelar bytet efter, alltså tog inte all kraft mot huvudet. Hade den gjort det så hade det varit adjö för Sylten i den här serien.

       • Kommentar avatar
        EDWARD 51, 1 år sedanSvara

        Det blev lite fel igår RR på PK:n, tyvärr.
        Men samtidigt till Ditt försvar var Du nog inte tillräckligt förberedd på vad som skulle komma från Peter Andersson exakt och då är det inte heller kanske alla gånger helt så lätt att just i stunden försvara sig som det ändå mera överlägsnare laget.
        Självklart vill ingen vinna på "orättfärdigheter", men PA med sitt Malmö får väl då själva bevisa att de också kan göra med eller utan det, i stället för att alltför ofta yla som en prärievarg om domarna, så fort han tycker något går enbart just emot hans lag.

        • Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         De fortsätter att grina över Malmös förlust igår.. I Cmore studion.

          Kommentar avatar
          Mats Emanuelsson, 1 år sedanSvara

          Jag hör också detta och det är makalöst! Obegripligt detta lipande! Thornberg talar till och med om att denna händelse kan orsaka att Peter Andersson mister sitt jobb!! Vad sysslar dom med?!

          Kommentar avatar
          Peter Smögen, 1 år sedanSvara

          Helt otroligt, stängde av skiten, ids inte o höra mer på grinandet, Thirnberg lämnar en rutten bitter stank efter sig

          Kommentar avatar
          Peter Smögen, 1 år sedanSvara

          Thornberg....

          Kommentar avatar
          Vega, 1 år sedanSvara

          Men är det inte den utvisningen som Malmö sumpar 30 sek in? Genoway mål 4 mot 4 eller minns jag helt fel

          Kommentar avatar
          Manne, 1 år sedanSvara

          De fick 2 min gratis när Hjalmarsson åkte ut för en puck out, som inte var någon puck out. Tog solklart i plexiglaset. Det har de inte pratat ett dugg om, utan allt snack handlar om Hjalmarssons tackling och att det är så synd om Malmö. Då gråter i kapp med Peter. Omöjligt att säga om det hade gynnat Malmö rent resultatmässigt om det hade blivit 5 min på Hjalmarsson, bara spekulationer.

          Kommentar avatar
          Manne , 1 år sedanSvara

          De gråter*

          Kommentar avatar
          Tom Sawyer, 1 år sedanSvara

          Jag blir GALEN på Cmore. Malmö fick ju TVÅ felaktiga utvisningar med sig, varav en gjorde dom mål på. HERREGUD NÄMN DET I ALLA FALL. Fyfan alltså. Det cmore koncentrerar sig på blir det sedan nyhetsartiklar om, så dom har all makt och väljer att vinkla det. Wikegård erkänner tillomed att han inte tycker om Rönnberg sedan innan - vilket såklart är en anledning till att detta är vad han fokuserar på kring matchen. Det är så jävla äckligt allting. Det ena påverkar det andra och till slut blir allt i media ang en sak och nämner inte ens det andra. Ja, Rönnberg kunde ha hanterat PK bättre igår, men han är såklart färgad av DELS förra årets alla mediala utspel av Peter Andersson (som ev påverkade domarna och ev hade del i att matchserien vändes), dels andra saker under matchen som att tex Händemarks tackling från vissa vinklar ser ut att ta armbåge-ansikte (där Ekbom faktiskt fick utgå, medan Sylvegård å andra sidan magiskt spelade vidare samma byte efter sin tackling) Även om det inte är kosher, så blir man väl påverkad av sånt när man sedan blir attackerad under PK av en gråtande Peter Andersson, som FÖR ANDRA ÅRET I RAD vågar påstå att ALLT GÅR EMOT DOM, när dom FÖR I HELA JÄVLA HELVETET fick felaktiga utvisningar + mål i en av dom med sig. HUR KAN ALLT VARA EMOT DIG DÅ. Och cmore bara spinner vidare på sin VINKLING o FOKUSERANDE av allt. Så. Jävla. Äckligt.

          Kommentar avatar
          David, 1 år sedanSvara

          Kan bara instämma.

          Kommentar avatar
          Conta , 1 år sedanSvara

          Ja Malmö fick domarna med sig i slutspelet förra säsongen. Även där grusade malmö spelarna friskt och kom väldigt billigt undan. Frölunda blev blåsta på flertal 5 mot 3 lägen då. Det har både Peter lipsillen Andersson och hela cmore studion glömt. Och även i denna kvartsfinal serie mot malmö så gnäller och lipar lipsillen Andersson konstant att hela världen och domarna är mot stackars Malmö. Vad är det? Är percys pengar slut eller vad? Malmö har klarat sig undan utvisningar för många gånger. Så mycket griserier som domarna återigen blundar för. Och cmore kommentatorerna är konstant på Malmös sida. Gråter i takt med lipsillen Andersson. Thornberg är fan körd i grus, men han är väl med i samma golfklubb som percy. Wikegård har med spårat ur. Petter Rönnqvist är också han Frölunda hatare. Hoppas att domarna imorgon kan se sig själva i spegeln och inse att dom kanske inte skall blunda för Malmös grisspelare längre. Sedan dags Janne Josefsson granskar domarna i shl efter säsongen. Men Rönnberg skall ha all heder för han har inte lipa och bölat efter matcherna som Peter lipsillen Andersson i Malmö. Cmore borde fördöma det som psykopaten i Malmö håller på med. Han är läkare nu också han kunde direkt avgöra att sylvegård inte fått hjärnskakning. Märkligt för Hjalmarsson var ju så otroligt brutal i sin tackling?? Malmö tränaren är patetiskt ynklig och får alldeles för mycket utrymme i massmedia. Han borde fördöma. Är det Percy som äger cmore?? Man kan ju tro det i alla fall. Sanny Lindström kan dom behålla och Patrik Alingsås grabben. Sedan kan dom rensa ut på cmore. För många partiska och enögda kommentatorer.

          Kommentar avatar
          Manne , 1 år sedanSvara

          Enögda kommentatorer är bara förnamnet. Blir det Djurgården i en eventuell semifinal, då blir det Djurgårds-TV Deluxe i varje sändning.

        • Kommentar avatar
         Andreas, 1 år sedanSvara

         Alltså, man kan bara förstå Thornbergs och Wikegårds idisslande av situationen, och sågandet av Rönnberg, om man ser det som ett regisserat försök att skapa s.k. innehåll. I bästa Talang-stil. Jag undrar uppriktigigt vad du, Leman, tänker om den journalistiska integriteten i de här fallen?

          Kommentar avatar
          Andreas, 1 år sedanSvara

          *uppriktigt

        • Kommentar avatar
         David, 1 år sedanSvara

         C-more får ju faktiskt rannsaka sig själva efter dessa två herrars beteende i dagens sändning. Visst skulle det ha varit ett matchstraff, men att Peter skulle kunna förlora sitt jobb på grund av ett felaktigt domslut. Skämskudde.

         • Kommentar avatar
          NJD, 1 år sedanSvara

          Om Frölunda vinner imorn är Hjalmarsson avstängd dom 2 första semifinalerna då?
          Eller är det bara till ett speciellt datum oavsett?

           Kommentar avatar
           Tom Sawyer, 1 år sedanSvara

           Han är bara avstängd under kvartsfinalserien

           Kommentar avatar
           Tommy, 1 år sedanSvara

           Han är avstängd till den 4/4. Spelklar till semi

           Kommentar avatar
           Tommy, 1 år sedanSvara

           Han är avstängd till den 4/4. Spelklar till semi

         • Kommentar avatar
          Daniel B, 1 år sedanSvara

          Säg upp era avtal med cmore. Bomba dom med massa mail.

           Kommentar avatar
           Manne , 1 år sedanSvara

           Har mailat de, men det blir alltid samma svar. Vi tar det vidare, men det händer inte ett skit.

         • Kommentar avatar
          Peter Smögen, 1 år sedanSvara

          Mailade Cmore om dessa två individers tvivelaktiga beteende, fick snabbt svar! Bra om fler gör det så kanske Thornberg entledigas från sitt femtielfte tjänst....

           Kommentar avatar
           Daniel B, 1 år sedanSvara

           Smögen, vad fick du för svar? Lite nyfiken är man. Om det nu är så som ni säger så är det konstigt. Dom sitter i studion som neutrala experter. Trodde jag. Jag har inte sett eller hört något av cmore idag så jag går bara på det ni säger.

           Kommentar avatar
           Peter Smögen, 1 år sedanSvara

           Mest floskler, ”subjektiva tittare” bla, bla... men poängen framgick för dom beklagade och noterade....

           Kommentar avatar
           Manne, 1 år sedanSvara

           Tyvärr tror jag inte att det händer något mer än så, att de beklagar och noterar. Har tjatat om att kommentatorer/experter ska vara neutrala länge, men det har inte hänt ett skvatt.

         • Kommentar avatar
          Ruttger, 1 år sedanSvara

          Henrik; Ingen kommentar från Ekbom gällande tacklingen som fick hans hjälm att flyga INÅT banan?? Har själv så himla svårt att få till ett händelseförlopp där hjälmen tar den banan, utan att väga in en Händemarksk kroppsdel i rörelse mot Ekboms skalle och inåt banan?? Dvs armbåge.

           Kommentar avatar
           Mats Emanuelsson, 1 år sedanSvara

           Tycker också att det ser ut som armbågstackling. Skulle vara intressant att se denna situation igen ur alla möjliga vinklar. Är något oförstående över att det bara viftas bort utan vidare diskussion

           Kommentar avatar
           Conta, 1 år sedanSvara

           Var ju en Frölunda spelare som drabbades, då skoter både domarna och disciplinnämnden och mupparna på cmore i det hela. Opartiska vet dom inte på cmore vad det är

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 år sedanSvara

           Jag har kommenterat situationen på en jäkla massa ställen, tycker jag. INGET oschyst. En offensiv tackling med röven ut. Som Peter Forsberg brukade göra så bra. Heller ingen fara med Ekbom i dag.

           Kommentar avatar
           Manne, 1 år sedanSvara

           Exakt så. Det är Ekbom som måste vara mer uppmärksam, nu åker han i full fart ut mot Händemark som bara sätter ut baken och det blir som att åka rakt in i en betongvägg. Vet ju att Händemark ofta gör på det där sättet, med sin storlek och tyngd.

           Kommentar avatar
           Tommy, 1 år sedanSvara

           Om man tittar noga så släpper Malmö spelaren ena handen(vänster) från klubban när han tacklar Ekbom. Alltså en armrörelser uppåt

         • Kommentar avatar
          Karl, 1 år sedanSvara

          Cmore 08 maffian är så sjukt tråkigt att lyssna på, vi vet sedan gammalt att Göteborgs lag aldrig är riktigt rumsrena i deras ögon!
          Har dom något dålig att fokusera så blir det en storm i ett vattenglas, och Frölunda som klubb är hamnar i blåsväder.
          Fakta är avundsjukan är enorm i 08 regionen!
          Inte änns när vi tog guld 2016 fick vi kredit för det!

           Kommentar avatar
           Manne , 1 år sedanSvara

           Ytterligare en anledning till att jag inte vill ha Djurgården i en eventuell semifinal. Det kommer bli Djurgårds-TV i varenda sändning.

         • Kommentar avatar
          Ray, 1 år sedanSvara

          +1 Manne

          • Kommentar avatar
           Manne , 1 år sedanSvara

           Apropå något helt annat. Hade inte alls varit nöjd på Nils Andersson om jag var HV-supporter. Värvad som en offensiv kraft och är så himla blek, rent ut sagt dålig. Ändå mycket istid. Bättre att Lundh sätter honom på läktaren. Tur att inte vi värvade honom, var väl med och nöp ett tag.

           • Kommentar avatar
            Totte, 1 år sedanSvara

            Nämnas bör att Hjalle är avstängd t.o.m 4/4. Alltså samma dag en ev match 7 går av stapeln.
            Vinner VF i morgon är han alltså med från match 1 i semin.
            Så max 3 matcher och minst 1.
            Hoppas ju naturligtvis på det sistnämnda.

             Kommentar avatar
             mike, 1 år sedanSvara

             Konstigt system. Borde ju verkligen vara tre matcher oavsett. Dvs, vinner vi morgon, så borde Hjalle varit borta från match 1 och 2 i semin. Men för vår del kan man ju inte klaga, men rent generellt tycker jag att det blir fel.

             Kommentar avatar
             Manne, 1 år sedanSvara

             Håller med dig där mike. Blir man avstängd i tre matcher, då ska man också vara borta i tre matcher. Det ska inte vara datum baserat. Men som sagt, vi tackar och tar emot. Han är med från match 1 i semin, oavsett. För dit ska vi ta oss! Vi slipper Tornberg och Petter imorgon. Kommenterar matchen gör Edlund och Arto.

             Kommentar avatar
             Conta, 1 år sedanSvara

             Arto brukar också vara skapligt bitter mot Frölunda. Så ingen förbättring att han skall vara kommentator imorgon.

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 1 år sedanSvara

             Ja, mike och Manne! Visst blir det en "klar otydlighet", när man pratar om tre("stycken") matchers avstängning i slutspelstider.

           • Kommentar avatar
            Mats H., 1 år sedanSvara

            Någon som tittar på FBK - HV förlängningen ?
            3 min. kvar av period 5

             Kommentar avatar
             Tom Sawyer, 1 år sedanSvara

             Ja kul med lång förlängning pga inte nervöst när Frölunda inte är med

             Kommentar avatar
             Mats H., 1 år sedanSvara

             Exakt. Nu kan man njuta. Utan att ha va fan man nu har, i halsen eller vart det nu var.

             Kommentar avatar
             C, 1 år sedanSvara

             Hjärtat i halsgropen? :)

             Kommentar avatar
             Mats H., 1 år sedanSvara

             Spiken i kistan C. Eller vade deet, jag tänkte på ? ;))

           • Kommentar avatar
            Per, 1 år sedanSvara

            Stackars Mora. Bortdömda av domaren.

             Kommentar avatar
             Manne , 1 år sedanSvara

             Hoppas att Mora tar den där serien tillslut, vill inte ha Lyxfällans IF i SHL.

             Kommentar avatar
             Jöns, 1 år sedanSvara

             Jag vill tvärtom ha Leksand till SHL. De drar mycket publik till bortamatcherna vilket är bra för Frölunda. Jämfört med Mora som inte höjer publiksiffrorna på bortaplan

             Kommentar avatar
             Manne , 1 år sedanSvara

             De åker ändå ur SHL lika snabbt om de skulle ta sig upp, så det är lika bra att de håller sig till Hockeyallsvenskan.

           • Kommentar avatar
            Mats H., 1 år sedanSvara

            Hoppas det blir ett par perioder till ;)

            • Kommentar avatar
             Mats H., 1 år sedanSvara

             Grattis FBK !

             • Kommentar avatar
              Manne, 1 år sedanSvara

              Lena.. Suck! Förstår inte att det är sallad till pizzan som de frågar efter. Hua.

              • Kommentar avatar
               Boisvert, 1 år sedanSvara

               Bra frågor till Simon där Henrik!

               • Kommentar avatar
                Sothöna , 1 år sedanSvara

                Finfin vovve!

                • Kommentar avatar
                 Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

                 Släpp det här nu med C Moore och Thonberg och Wikegård ni måste förstå att de proviserar ! de skrattar åt er när ni hela tiden lägger så stor kraft på allt annat än i stället ha funderingar om morrondagens livsviktiga match. . ..
                 Hjalmar tar sitt straff som han själv förstår är rätt enligt honom skälv, all heder åt "Hjalmar" och nu får andra gå in och köra, precis som i alla andra lag eller på vilken arbetsplats som helst när någon försvinner från gruppen, grina får vi fans göra den dagen vi förstår att pokal nr två !!!! är oåtkomlig för VF denna säsong..

                  Kommentar avatar
                  Johan Carlander , 1 år sedanSvara

                  Det kanske de gör, skrattar alltså. Det man ska tänka på då är att de skrattar åt sina egna kunder som i slutändan betalar deras löner! Det är klart att Wikegårdh är anställd för att sticka ut och vara obekväm, men någonstans tycker jag ändå att han bör minnas att han jobbar för supportrar till alla lagen. Man kan så klart ta ställning för och emot det som händer på och runt isen, men när han idag sågar RR som han gör så tycker jag han går över något slags gräns. Det blir övertydligt att han ogillar RR, och det får han så klart göra men i sin roll som expert bör han ändå vara saklig och lämna sina personliga känslor utanför!

                  Kommentar avatar
                  Manne, 1 år sedanSvara

                  Helt rätt Johan. De ska vara neutrala och inte blanda in sina "privata" känslor så att säga för vad de tycker om spelare/ledare osv. Det är ett jobb de ska sköta, inget annat. I slutändan tappar de kunder.

                • Kommentar avatar
                 JB, 1 år sedanSvara

                 Denna hysteri som blivit angående jakten på "checking to the head" har tyvärr skapat en fusktrend a la fotboll. Dom som kommer i kläm är domarna som bör få alla tekniska hjälpmedel dom kan få. Låt dom få använda jumbotronen, låt dom få se svårbedömda situationer med den hjälp som vi "experter" har i soffan framför tv'n. Annars kommer hockyn gå samma sorgliga väg som fotbollen. Visst, det är tänkt att allt skall vara en "lek". Men verkligheten är annorlunda. Om det blir lättare att syna fusk och brott så lär hockyn bli renare från farligt spel och falskmyntare. Då kan kanske Roger och Peter i framtiden koncentrera sig på bra prestationer istället för att likna på två politiker som kastar paj på varandra.

                 • Kommentar avatar
                  Richard, 1 år sedanSvara

                  Vi är lite tunna på forwardssidan. Tycker nog ändå att Nänzen ska vara med för att ta en roll i en ev semi. 3 matcher? Det är tufft för oss. Hjalle har varit bland de tre bästa i hela slutspelsserien

                   Kommentar avatar
                   Manne , 1 år sedanSvara

                   Nässen.

                 • Kommentar avatar
                  Mackan , 1 år sedanSvara

                  Nu glömmer vi detta och går vidare!


                  Lämna en kommentar