SHL kommer kämpa för att slippa börja publiklöst


► Inget är som vanligt just nu. Det blir inte riktigt vanligt här inne heller i sommar.
► Jag tar ”semester” snarare än semester.
► Här några sista funderingar innan jag lägger in ettans växel, om Frölundas backjakt, SHL:s säsongsstartsscenarier, NHL:s planer, Lias Anderssons framtid – och hur Henrik och Joel Lundqvist skulle kunna fylla 40 ihop. 

Rakapuckar.com bild


NI SLIPPER MIG inte helt i sommar, eller … det kanske ni gör – om det inte händer något speciellt. Men det gör det säkert. Kanske en back till Frölunda, ett NHL-besked, ett SHL-besked, ett coronabesked, eller bara något jag känner för att göra några rader om en kväll när solen gömt sig bakom ett moln.

Jag tar alltså inte semester och låser datorn, däremot behöver jag slippa kravet att ständigt leverera texter. ”Semester”, kan det väl kallas. Kroppen skriker efter det. Åtminstone hoppas jag det är därför den skriker.

Här några ämnen med mina tillhörande tankar:


## Frölundas backjakt.

Hörde i går kväll att det var nära med Örebro och Nick Ebert, det var något slags deadline för pengainsamlandet i dag. Inget konstigt att amerikanen vill tillbaka dit han trivdes, det handlade ju hela tiden om Örebro skulle kunna få in externt kapital.

Lyckades man med det så – grattis!

Rakapuckar.com bild

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström har förstås ett antal spår, det kommer finnas spelare lediga, det kommer gå att värva hela hösten, hela vägen fram till 15:e februari (eller om det blir ett annat datum, ett ”coronadatum”), så ni 031-fans som är oroliga, jag tror inte ni behöver vara det. Frölunda kommer ha ett konkurrenskraftigt lag. Det handlar om att toppa formen till slutspelet, inte se bäst ut på papper i juni. 


## Hösten, publik eller inte publik – och spelarnas löner.

Om det skulle bli start i september utan publik, om det skulle vara så illa att det blir många omgångar utan publik, då kan ni räkna med att det blir centrala förhandlingar mellan arbetsgivaralliansen (SHL) och Unionen (spelarfacket Sico) om sänkta spelarlöner.

Finns inte en chans att klubbarna kan punga ut med samma höga löner utan betalande publik.

Finns inga färdiga lönesänkningsklausuler i SHL som jag förstått det, kommer alltså krävas att parterna sätter sig ner och diskuterar. Tänk på att om klubbarna vill sänka lönerna så har spelarna rätt att säga nej och dra någon annanstans. Men finns det inga andra ligor igång, så …

Här jobbar den europeiska ligaorganisationen (Hockey Europe) och klubbditon (EHC) för att alla ska gå i takt.

Intressant förresten att se om Frölunda fortsätter med sina sänkta löner (inte så jättemycket) förbi juni.

Huruvida det blir spel i september, om det dröjer till oktober/november, det hänger förstås på folkhälsomyndighetens rekommendationer, på hela situationen med Covid-19. Ni vet att C More vill ha en produkt att visa, ni vet att TV-pengarna är brutalt viktiga, men kan det garanteras hockey med publik från november så … kanske, kanske. C Mores sändningar blir ju bättre med publik på läktarna.

Rakapuckar.com bild

SHL har flera scenarier man jobbar med, septemberspel med publik är ett, vänta till mitten oktober (med publik) ett annat, start först en månad senare (igen: med publik) det tredje. Senare är så går inte att börja säsongen.  

Vi avvaktar med spänning. Men en sak är klar: SHL kommer kämpa för att slippa börja publiklöst 19:e september.

När får vi se sådana här scener i Scandinavium igen, tror ni?


## Lias Andersson.

Jag ber er ta alla rubriker med en nypa salt. När en supportersajt skrev att Lias skulle lånas ut till HV så gick alla på det, när GP skrev att New York Rangers pratat med Lias agent Patrik Aronsson och fått svaret att det finns en ”dialog” mellan parterna, då gick alla på att Lias skulle tillbaka till Rangers.

Så här: Lias är Rangers spelare, det har känts självklart att klubben inte skulle ge upp honom, åtminstone vill man ha något i utbyte för sitt förstaval i draften. Att man kallar över svensken till camp för att se lite var han står, om inte annat så för att rensa luften sedan Lias bara drog från farmarlaget Hartford i vintras, det är ju inte det minsta konstigt.

Sedan får vi se, det finns absolut möjlighet att Rangers tänker så här: ”Ingen annan NHL-klubb hugger här och nu, vi får inte till en bra trejd, Lias kommer ha ett bättre värde nästa sommar om han får en bra säsong hemma i HV71.” Man kan också tänka sig att Rangers vill trejda nu och slippa ge ett qualifying offer nästa sommar för att behålla rättigheterna. Om det nu är en faktor, vad vet jag.

Alldeles oavsett, håll i hattarna och dra inga förhastade slutsatser. Bara ett tips i all välmening.

Rakapuckar.com bild


## NHL-slutspel i sensommar/höst.

Klart att det inte känns som vanligt, klart att det alltid kommer komma med en coronaasterisk i historieböckerna, klart att jag förstår de som tycker det är en dum idé. Men så länge det är väl planerat, så länge det finns ett säkerhetstänk, så länge vi ser att smittan minskar och coronakrisen i alla fall lättar … tja, jag tycker faktiskt det vore kul att få se världens bästa spelare ”in action” igen.

Jag kommer inte gråta om det inte går, inte på den nivån. Jag var mer begeistrad i början, nu när allt skjuts längre och längre fram så hoppar jag inte jämfota av lycka längre.

Det hade varit väldigt roligt om det gick. Ungefär så, känner jag.

Här senaste nytt.


## Henrik Lundqvist.

Ska över på träningsläger med New York Rangers i juli, förutsatt att det nu blir ett slutspel. Har tränat bra hemma i Göteborg, bör med sin rutin vara med och utmana Igor Sjestiorkin och Aleksandr Georgijev om speltid. Efter säsongen, när det nu blir, får vi se om Henrik köps ut (troligast, men inte givet) eller om Rangers försöker trejda Georgijev. 

Om Henrik köps loss, då får vi se vad för intresse det finns hos övriga 30 NHL-klubbar för 38-åringen som både för GP och hockeysverige.se har talat om en hög ambition i framtiden. Det är här Frölundas fans hoppas att Henrik hellre vänder hem till Sverige, men jag är tveksam. 

En annan aspekt: i det läget kan SHL vara igång sedan en tid tillbaka, ska då Johan Mattsson eller Niklas Rubin ges beskedet ”sorry, men vi släpper iväg dig” för att ge plats åt världsmålvakten som då sannolikt inte spelat så värst mycket det senaste året. 

Det kan givetvis hända. Men jag är skeptisk. Om, igen om, Henrik köps ut så hade jag älskat att se honom fortsätta i NHL. Men helst hade jag sett honom spela bra slutspelshockey för Rangers i augusti.

Förresten, om du skulle läsa det här, Henrik, eller om någon visar dig och brorsan Joel: enligt rutinerade tjeckiske journalisten Pavel Barta ska Jaromir Jagr lira med Sparta Prag kommande säsong.

Jagr är 48. FYRTIOÅTTA BAST! Still going damn strong.

Inga problem för tvillingarna Lundqvist att göra en Frölundavända säsongen 2021/2022, alltså. Fira 40 ihop. Tänk det partyt i Scandinavium ... 

Mycket snack kring Henrik Lundqvist. Som alltid. Än så länge är han kvar hemma i Göteborg. 


***

Tack, alla ni fantastiska läsare som ställer upp och och betalar för journalistiken. Ni är alltid viktiga, kommer vara extra mycket så i höst då det råder osäkerhet med partners möjligheter att vara kvar och stötta.

Njut av sommaren, även om vi säkert ”ses” då och då här inne.

Jag begär självfallet inte att någon betalar för några enstaka sommartexter, men för den som glömt att maj övergått i juni – här har ni sedvanlig basfakta.

Allt gott!

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 195000000005

Rakapuckar.com bild

 ***

 

Rakapuckar.com bild


***

Ni som har Twitter har kanske redan sett. Om inte – var så goda. Något för dig, Eskilstuna-Anna?

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
43 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

  Trevlig sommar och ha en härlig "semester"! Hoppas solen tittar fram också och att temperaturen vill vara över 20 grader. Ofta.
  Tack för den här säsongen eller vad man nu ska kalla det, får hoppas det blir något bra till hösten!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Solen är ju framme jämt, tycker jag. :)

   Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

   Också var kanske ett dumt ord :) Visst är solen framme rätt ofta nu. Tänkte mer på att vår sommar kan ju vara rätt regnig. .

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Minst sagt. Det jag tänkte på, så mycket sol som nu är det inte varje sommar. :)

   Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

   Vi hoppas att det fortsätter! :)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

  Wow, givet något för mig... :)
  Ha en bra ”semester”, är dig väl unt!
  Naturligtvis forsätter jag betala prenumeration över sommarmånaderna, oavsett hur mycket du skriver. Lägger även på en ”semesterlön” på det jag betalat under året.
  Ha det bäst!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kan aldrig begära sådant, tycka att läsare "ska." Men jag tänker ju inte stoppa dig ...

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

   Tur det! ;)

 • Kommentar avatar
  Mackan , 1 år sedanSvara

  Leman ha en god och härlig sommar!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det samma!

 • Kommentar avatar
  Conta , 1 år sedanSvara

  Ha en underbar semester Henrik.
  Men du får inte skriva så hemskt som i början av denna artikel.
  Slipper ni mig....
  Kan inte tänka mig att någon vill slippa dig här, men du behöver slippa oss galna fans ett tag. Vila upp dig ordentligt nu Henrik. Ha det gött.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Haha. :) Tack, Conta.

 • Kommentar avatar
  Philip Steingrüber , 1 år sedanSvara

  Jag vet ärligt talat inte om jag skulle vilja ha Henke i laget ens. Svårt att se att han skulle vara SÅ mycket bättre än Mattsson/Rubin att det är värt dom negativa effekterna det skulle ge, både ekonomiskt och för framtidsutsikterna om vi dumpar en ung målvakt för en föredetting som möjligtvis spelar nåt år eller i BÄSTA FALL två till.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Intressant med iaf en som inte förbehållslöst gör vågen.

 • Kommentar avatar
  Robban, 1 år sedanSvara

  Njut av ledigheten, så hoppas jag att vi hörs igen framemot sensommaren när allt förhoppningsvis drar igång igen! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vi hörs säkert före. Tittar nog in. :)

 • Kommentar avatar
  Janne, 1 år sedanSvara

  Tack HL för en underbar säsong! Hoppas du får en riktigt härlig semester! Själv började semestern redan den 20/3 tack vare Corona, njuter extra av det nu när det är härligt väder! :-) 50 spänn i månaden för all den härliga läsningen är värt varenda öre, tack igen!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Njut - och stort tack för att du är med!

 • Kommentar avatar
  Rallyclay , 1 år sedanSvara

  Ha nu en härlig semester och ledighet. Det är du värd som levererar fantastisk läsning till oss. / claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack, snälla!

 • Kommentar avatar
  Benji , 1 år sedanSvara

  Ha en härlig sommar Leman, kommer en sommar peng.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det samma - och tack!

 • Kommentar avatar
  Martin Uddevalla , 1 år sedanSvara

  Njut av semestern Henrik. Jag fortsätter att betala även under sommaren. Kommer även en liten ”semesterlön”. Det är du värd. Tack för grymt bra texter och trevlig sommar. / Martin

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack för så fina ord!

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 år sedanSvara

  Ja, HL! Du får mer än gärna nu - att även hålla lite avstånd till sajten med, för ett kortvarigt tag. :) Koppla av och distrahera Dig med andra ting som Du också tycker är roliga!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Lovar. Tack, Edward!

 • Kommentar avatar
  Manne , 1 år sedanSvara

  Leman går från klarhet till klarhet för varje text som läggs ut här. Snart blir det Jerringpriset!
  Trevlig sommar. På återseende när pucken börjar dammas av, men förmodligen tidigare än så skulle jag gissa.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Säkert tidigare, det kan du räkna med. :) Tack, Manne!

 • Kommentar avatar
  Gammelwargen , 1 år sedanSvara

  Ha det gött!
  Årspeng på väg. Vi hörs/ses på Twitter.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Härligt, tack, allt gott!

 • Kommentar avatar
  Mattias L, 1 år sedanSvara

  Varit lite mycket det sista, men nu tog jag mig of tid för ett litet besök. Hoppa du får chansen att vila upp dig och att du får en skön sommar!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Alltid glad när du tittar förbi. Passerar jag Grästorp lovar jag hojta. Fast chansen är kanske inte så stor ...

 • Kommentar avatar
  H72, 1 år sedanSvara

  Trevlig sommar!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack det samma!

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Trevlig osmmar och trevlig "semester".
  Jag tycker det är kul de här diskussionerna med att vänta till oktober/november. Betänk om vi skjuter på säsongen så vi startar 15 november, och det ändå behöver vara publikfritt. Då har vi skjutit upp säsongen och gjort Cmore irriterade i onödan. Jag tycker förövrigt inte att det märktes sådär supermycket att det inte var publik via tvn sista matchen förra säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis så kan man tänka. OM det inte finns "publikgarantier" för november, då gissar jag att C More vill ha en produkt att sända i september. Ha det gott, Rasmus!

 • Kommentar avatar
  Allen, 1 år sedanSvara

  Trevlig sommar! Du kommer att få en liten extra sommarslant av mig:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Allt gott! Tusen tack för att du är med.

 • Kommentar avatar
  Maxad, 1 år sedanSvara

  Tack för allt du delar med dig till oss, HL.
  Ha en skön semester! =)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack för att du läser! Ha det fint.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Tack för ditt slit hittills. Hoppas du får lite vila och ro. Självklart blir det en sommarpeng också. Får se om Frölunda får napp på en back snart. På återseende!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack! Ha det gott, ses snart.

 • Kommentar avatar
  gary, 1 år sedanSvara

  Rakapuckar! Säger jag bara.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   :=)

 • Kommentar avatar
  Ref, 1 år sedanSvara

  Frölunda är tvåa i Europa enligt Hockey Archives nya ranking. CSKA ligger etta.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 år sedanSvara

   Växjö gick från 2 för två år sedan till 46. Ranking kan inte tagit hänsyn till SHL senaste halvåret.

 • Kommentar avatar
  Mackan, 1 år sedanSvara

  Nick Ebert och Frölunda ingen nytt?

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Var på god väg att bli Örebro, men inget mer efter det. Jag personligen tror inte att det är glasklart att han hamnar där.

 • Kommentar avatar
  Pippo, 1 år sedanSvara

  Trevlig sommar!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Samma til dig!

 • Kommentar avatar
  Jontebas , 1 år sedanSvara

  Ha en trevlig semester.
  Apropå Henrik Lundqvist. Jag tror att han vill fortsätta i NHL med tanke på att han är nära att slå många rekord i ligans historia. På många punkter ligger han ju 5a, 6a osv. Kan han noppra några platser så gör det ju gott för historieböckerna. Så hade jag tänkt om jag vore lunkan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack det samma! Delar åsikten, tror också Henrik gärna fortsätter i Nordamerika.

 • Kommentar avatar
  AnnicaMN, 1 år sedanSvara

  Önskar dig en härlig Sommar!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tack det samma, Annica!

 • Kommentar avatar
  Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

  Henrik L på semester ??? det som jag trodde var långt bort från verkligheten för en "hockeynörd" när uppladdningen inför återtåget till Götaplatsen redan har börjat.
  Tänk om vi alla andra tar semester från denna sida !
  Vad händer då ?

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 år sedanSvara

   Finns mycket annan hockeygodis att tugga i sig. Alla förtjänar väl lite semester.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Men ge dig, Finns gott om tid för uppladdning. Håller med "Herr Lakers", alla förtjänar semester! Dessutom, Henrik skrev att om något av vikt inträffar, kommer han att skriva något.

 • Kommentar avatar
  Torevi, 1 år sedanSvara

  Skickade 730.- som brukligt är. 2.-/dag för ett år... Trevlig sommar och i Fjällbacka står alltid en kall och väntar på dig om du dyker upp... Lite trist för oss i Norra Bohuslän att det inte blir de goa upptaktsmatcherna i Strömstad. Ta vara på dig och koppla av...

  • Kommentar avatar
   Mattias, 1 år sedanSvara

   Märkligt att inte GP som har andra resurser kollar om de är kvar i racet om Ebert. Jag tror inte de är det. Örebro avvaktar att berätta eftersom Enerts NHL-klubb vill det, han tillhör väl Rangers formellt

   • Kommentar avatar
    Mange, 1 år sedanSvara

    John Nyberg är KLAR för Brynäs enligt Mr Madhawk

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 år sedanSvara

     Lite oväntat. Men precis en sådan back Peter Andersson letade efter.

   • Kommentar avatar
    Mackan, 1 år sedanSvara

    Sjöström har semester får ej störas

    • Kommentar avatar
     Allen , 1 år sedanSvara

     Antar att Frölunda inte var intresserade?

      Kommentar avatar
      Daniel B, 1 år sedanSvara

      Nix, det ska in en Mer etablerad och bättre back. Enligt Sjöström.

      Kommentar avatar
      Manne , 1 år sedanSvara

      Nyberg är ingen back vi behöver. Vi behöver spets!

    • Kommentar avatar
     Gurun, 1 år sedanSvara

     Varför i hela friden skulle Frölunda vara ute efter Nyberg?

      Kommentar avatar
      Manne , 1 år sedanSvara

      Det kan man undra. Inte i paritet med vad vi behöver. Vi behöver spets, inte en i mängden. Just nu.

    • Kommentar avatar
     Maxad, 1 år sedanSvara

     Bra att vf inte ville ha Nyberg. Han e inte den backen vi saknar.

     • Kommentar avatar
      Manne , 1 år sedanSvara

      Ta hit Salminen. En spetsspelare i mina ögon.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Vill du bara ha massa gamla Växjöspelare. Har Frölunda in scoutingen?

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Han gjorde 12 matcher i Fakers. Och? Var väldigt bra i Örebro.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Vill du bara ha gamla Växjöspelare. Du har inte så bra koll..

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Så fort Frölunda ska spetsa laget så tar de en gammal vâxjöspelare. Kanske för de vet att Evertsson har koll. Skulle inte bli förvånad om Shinnimin helt plötsligt dyker upp i Frölunda borg om något år.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Tar vi alltid Växjöspelare när vi ska spetsa laget? Du drömmer.. Shinnimin till oss. Aldrig. Där drömmer du också.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Crabby, Rajjans, rack med flera. Nu vill du spetsa med salminen? Varför inte satsa på Calof istället? Frölunda bör satsa på att värva kids och junisar. Där är de vassa. Att betala extra för jänkare är sällan billigt.

       Kommentar avatar
       Allen, 1 år sedanSvara

       Att ta en spelare som varit i Växjö är ganska lätt, då det är det största köpelaget i SHL med noll kultur och knappt någon egen produkt som kommit upp.. Då i stort sett, alla spelare på marknaden nån gång varit där:)

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Håll dig till Lakers istället. Oj, Salminen var i Växjö och spelade 12 matcher för fem år sedan. Vilket genidrag av Evertsson.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Skicklig scouting var så Växjö kunde bli bättre slå etablerade och rikare klubbar. Att värva smartare var en nyckel innan klubben nu ändå börjar närma sig etablerad med snart 10 år bland eliten. Köplag? Gärna för mig. Ska man nå SM-Guld så kostar det. Men man måste vârva smart också. Frölunda om några vet väl det efter att förköpt sig flera gånger och sätt hela klubbens existens på spel.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       @Manne. Inget genidrag. Men utländska spelare i en liga går inte ner i lön när de byter klubb. Därav är endel i Växjös framgång att de hittar nya utländska spelare som inte lirat i SHL tidigare. Andra kontrakt och klubbbyten höjer allt som oftast deras löner. Sedan har du den svenska kronan. Evertsson värvar inte mycket utländskt nu när kronan är svag. Blir appmycket dyrare senaste åren. Tänk smart.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Lakers är ett lag på dekis. Inget lag man får skrämselhicka för direkt.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Samma gäller Frölunda. Två bottenlag som skulle gjort upp i play-in trots dyra trupper i båda klubbarna.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Samma gäller Frölunda. Två bottenlag som skulle gjort upp i play-in trots dyra trupper i båda klubbarna.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Samma gäller Frölunda. Två bottenlag som skulle gjort upp i play-in trots dyra trupper i båda klubbarna.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Samma gäller Frölunda. Två bottenlag som skulle gjort upp i play-in trots dyra trupper i båda klubbarna.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Haha. Lakers är ett riktigt bottenlag, de hör hemma i botten. Vi är ett topplag och hör hemma där.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Ett topplag är man väl om man ligger i toppen. Båda lagen hamnade på nedre halvan.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Dåtid är det som varit. Det är gammalt. Lakers kommer fortsatt härja i botten, vi i toppen.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Kanske. Kanske inte. Men tar du det föregivet kommer du bli besviken. Växjö håller på att bygga om laget och Frölunda kommer också tvingas till det framöver när flera ledande spelare lämnar en efter en. När Rajjans slutar, när Lundkvist inte blir yngre. Vem styr upp?

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Lägg din energi på Lakers så tar vi Frölundasupportrar hand om vårat lag. Vi kommer hålla till i toppen, även när Joel lagt av.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Var inte många år sedan ni kämpade för överlevnad. Förstår att du inte minns eller inte upplevt det. Supporterminnet är oftast på guldfisknivå när det gäller egna klubben.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Bra att du talar för dig själv när det gäller guldfisknivå. Jag minns allt så kasta inte sten i glashus. Men det är dåtid och inget man kan förändra nu. Det är framtiden som gäller och där kvarstår faktumet att Lakers förblir ett bottenlag och vi ett topplag.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Vet inte vad du baserar det på. Du bara slänger ju ur dig saker. Många lag ser bättre ut. Frölunda är inte ett av dem med nästan full trupp. Tror både frôlunda och växjö håller till i mitten då deras trupper nästan är klar förutom någon lite dyrare spelare ska in i båda lagen.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Vakna nu! Bara slänger ur mig saker, inte ett dugg ska jag säga. Vi kommer hamna topp 4, det är att vara ett topplag.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       12 lag till som har den ambitionen. Kanske 10 lag som har en realistisk chans på topp fyra. Frölunda är ett av lagen men hamna utanför topp6 med en bättre trupp.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       10 lag med chans på topp 4, nix. Inte så många. Det är de vanliga. Frölunda, Färjestad, HV, Skellefteå, Luleå och Djurgården.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Så Rögle, Skellefteå, Örebro och möjligen även Växjö om det stämmer. Även Brynäs ska man inte räkna bort heller. Luleå, Färjestad och HV känns starka just nu. Sedan kommer resten. Resten får slåss om övriga platser.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Bara tre lag kvar så har du sagt alla. Brynäs hamnar inte topp 4. Inte Växjö, Örebro och Rögle heller.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       De har lika stor chans som Frölunda att göra det. Det är vad jag säg. Mindre roligt men inte omöjligt.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Nej, det är inte troligt. Varför inte ge tusan i att spela överhuvudtaget och ge alla spelare lite godis, chips och läsk istället. Alla lag har en chans, men man måste vara realistisk.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 år sedanSvara

       Precis. Så då kommer frågan på varför du spikar förlunda toppfyra när truppen just nu känns svagare och det blev en 7:plats förra året. Frölunda som många lag kan vinna men det ska mycket till. Sällan lag hoppar från nedre halvan direkt till toppen. Vanligt är att lag förbättrar sig sakta men säkert. Vi får se men skulle inte förvåna mig om tex Rögle bombar in ett par tungviktare till då de tappat många och har både pengar och plats kvar.

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Du har inte hängt med speciellt bra de senaste åren hör jag. Vi har varit ett topplag säsong efter säsong, med undantag från den senaste då vi tappade. Det var dock efter jul, men innan det var vi uppe bland de fyra första. Vi blir ett topplag även kommande säsong.

     • Kommentar avatar
      Mogge, 1 år sedanSvara

      En spelare ska väl in iaf. Hoppas på en rejäl pjäs.

      • Kommentar avatar
       Mattias, 1 år sedanSvara

       Salminen är inte spets. Platsade inte i de högre kedjorna i Örebro.
       Synd på Nyberg. Egen kille, ung. Hade såklart hellre sett honom hos oss jämfört med Jens Olsson, 35. Nyberg dessutom bättre.
       Men att vi avstår Nyberg nu tyder ju på att vi har klart mer nu back

        Kommentar avatar
        Manne , 1 år sedanSvara

        Sjöström vill ha in en spetsback och dit hör inte Nyberg. En bra back, men inte en Elliott, Ebert, Genoway eller liknande.

        Kommentar avatar
        Mattias, 1 år sedanSvara

        Korrekt. Jag menade bara att jag hellre sett Nyberg än Jens Olsson i laget.

        Kommentar avatar
        Gurun, 1 år sedanSvara

        Man avstår inte Nyberg för att man har klart med ny back (om det var det du försökte säga), man avstår för att han inte är tillräckligt bra. Nyberg före Olsson? Inte i min bok.

      • Kommentar avatar
       Kalle , 1 år sedanSvara

       Skulle gärna sett Nyberg tillbaka, ser ju mer potential i honom och framförallt fler bra år kvar än Grönlund!

       • Kommentar avatar
        Allen, 1 år sedanSvara

        Undrar när Örebro presenterar Ebert.. För han går väl dit? Man är ju bra nyfiken på vilka spår som Sjöström jobbar på, förutom Ebert då, som verkar förlorad....

         Kommentar avatar
         Maxad, 1 år sedanSvara

         Ja det känns ju tyvärr så. Men anledningen kan ju inte vara att han vill komma till ett lag med vinnarkultur. Och fans Insamlingen kan ju inte heller avgjort.....den räckte ju bara till en månadslön. Märkligt att han inte väljer VF före Örebro.

         Kommentar avatar
         Benji , 1 år sedanSvara

         Varför är det märkligt? Mer pengar 1:a backpar pp pk. Hemma i stan älskad av fansen bättre betalt?? Varför VF ? För att vi tycker det?

         Kommentar avatar
         Gurun, 1 år sedanSvara

         Nej, det är väl kanske inte så konstigt. Däremot kan man nog stryka fans-motiveringen, för han hade troliga blivit lika uppskattad här. Chanserna till en titel får ses som klart större här, så den enda anledningen som egentligen är kvar, är pengarna. Så om pengarna är det enda avgörande skälet till att (om) han hamnar i Örebro, då är det väl lika bra att han inte kom hit?

         Kommentar avatar
         Benji , 1 år sedanSvara

         Då kan vi räkna bort 99.9% av spelarna på marknaden, tyvärr

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Ebert hade fått spela i första backpar hos oss. Även första PP. Mycket istid, stort förtroende. Han och Elliott med mest istid, garanterat. Enbart för stålarna om det blir Örebro. Känns det som.

         Kommentar avatar
         Benji , 1 år sedanSvara

         Självklart spelar han för pengar, förstår inte varför det är konstigt.

         Kommentar avatar
         Maxad, 1 år sedanSvara

         Rent sportsligt känns det märkligt. Men e de bara pengar han tänker på så kanske de inte e märkligt. Men att du tror att han inte skulle bli älskad av vf fansen och få lite speltid i en fjärde femma...ingen pp tid. Det känns ännu märkligare.

         Kommentar avatar
         Benji , 1 år sedanSvara

         Maxad. Det sa jag inte! Men VF lovar inget spel till någon (bra) i Örebro är han redan Stjärna han kan staden och klubben. Lägg till bättre betalt och det blir ett enkelt väl.

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Han kommer inte vinna något i Örebro, den saken är klar i alla fall.

         Kommentar avatar
         Maxad, 1 år sedanSvara

         Jo, det var just dom argumenten du använde för Örebros fördel. Alltså sålika VFs nackdel.

         Kommentar avatar
         Benji , 1 år sedanSvara

         Högre lön? Gillar Örebro? Trivs med tränare och ledning. Naivt att tro alla vill till VF. Det är många saker som skall stämma men viktigast för de allra flesta är lönekuvertet allt annat är sekundärt....

         Kommentar avatar
         Maxad, 1 år sedanSvara

         Naivt att tro att ingen vill till VF.

         Kommentar avatar
         Benji , 1 år sedanSvara

         ?? Ingen lol....

         Kommentar avatar
         Maxad, 1 år sedanSvara

         ?? Alla lol...

       • Kommentar avatar
        Maxad, 1 år sedanSvara

        Skulle jag fått önskat nåt, så skulle de va en sniper med ett ruggigt bra direktskott. Det behövs , nu när målisarna e bra på sidoförflyttningar.

        • Kommentar avatar
         Herr Lakers, 1 år sedanSvara

         9,7 miljoner plus. All-in Ebert

         • Kommentar avatar
          Mogge, 1 år sedanSvara

          Precis. Degen finns!

          • Kommentar avatar
           Molly, 1 år sedanSvara

           Fantastiskt ledning vi har från Grauers till Lechtaler,Sjöström.
           Gött.
           En stor eloge
           HV71 hade ung 900 tusen, hela radio Jkp Gick i taket.
           Skickade ett mejl till dom får se om dom svarar.

           • Kommentar avatar
            Diana Hanganut, 1 år sedanSvara

            När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
            1) Kärleksformer
            2) Lost Love Spells
            3) Skilsmässor
            4) Giftermål
            5) Bindande stav.
            6) Uppdelningar


            Lämna en kommentar