Morning Mailbag #28 – om de där små stegen


► God morgon på er. Det är måndag, och för de av er som vill gäller detta:
Morning Mailbag.
► Ni frågar – jag svarar. Låt oss snacka hockey.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***


EN ENDA FRÖLUNDAMATCH den här veckan: Malmö borta på tisdagskvällen (18.00, glöm inte det). Efter det får Roger Rönnbergs gäng träna, vila (helgen) och träna igen inför HV71 på bortaplan tisdag den nionde.

Jag kan se Frölunda vinna båda.

Jag kan se Frölunda förlora båda.

Där är ju laget, omöjligt att riktigt förutsäga vad man kommer få se från match till match, bara att bänka sig med ett öppet sinne.

Rakapuckar.com bild

Malmö kommer med allt det självförtroende som fem segrar i rad ger, 5–3 på motsatslaget Luleå (fem förluster) i går, anfallsspelet stundtals riktigt fyndigt, en klok spelidé baserad på att alla tar kampen, rejält försvarsspel och så går man ordentligt i offensiven när chansen ges.

3–1 och 4–1 var skönt lekfulla mål.

Samtidigt var Luleå en ribbträff från 4–4.

SHL i ett nötskal, så jämnt är det, i alla fall mellan de flesta lag.

Jag fick en fråga på mejlen, en läsare undrade om han verkligen skulle vara nöjd med vad Frölunda presterar just nu.

”Självfallet inte”, svarade jag. Men man måste också se till verkligheten.

Rakapuckar.com bild

Låt mig snabbt förklara:

Frölunda sågs som om inte favorit till SM-guld så i alla fall som ett topp 4-lag med klar guldchans. Sett i det ljuset, med den rätt lovande hösten i minne, är givetvis resultaten 2021 direkt underkända.

Ingen kan väl säga emot här? Förväntningarna var betydligt större än poängsnittet 1,19 under det nya året, dessutom finns en osäkerhet i gruppen, spetsspelare som inte är så spetsiga som förväntat, helt enkelt för mycket som inte fungerar så bra som det borde.

Men – med 2021-problemen i bakhuvudet så var segern mot Luleå och poängen mot Djurgården absolut små steg framåt. Babysteg kallade jag det i går, baby steps på engelska, välj andra ord om ni hellre vill, men spelet, uppträdandet, det har sett lite bättre ut.

Inte alls perfekt, inte nog för att någon supporter ska börja drömma om guld igen, men kom igen, är man nere rätt nära botten får man faktiskt nöja sig med små steg uppåt, ett i taget.

Rakapuckar.com bild

Offensiven, chansskapandet mot Djurgården – det var bra. Om Frölunda fått spela mer fem mot fem är min känsla att blivit tre poäng.

Nyckel mot Malmö: ta så få utvisningar det går (sedan behöver special teams bli bättre).

Är ni med på skillnaden? Frölunda just nu är inte alls där vare sig spelare eller ni supportrar hade velat före säsongen. Men så som det nya året varit så syns i alla fall ett ljus i tunneln.

***

Jag skrev den här korta texten i går efter en söndagspromenad i solen, tackade för er förståelse för att journalistik också kostar pengar.

De flesta av er betalar för läsningen.

För detta delades det i går ut ett soligt tack – och jag upprepar det gärna. Tack, bästa läsare!

Rakapuckar.com bild

***

Var tror ni Johan Sundström (tillbaka efter avstängning) går in mot Malmö?Jag är rätt säker på att det blir i Patrik Carlssons kedja, sedan får vi se vad följdverkningarna blir.

Tveksamt om vi får se Frölundas träning i dag. Det är ju bortamatch i morgon.

***

Tungt för Oskarshamn, när spelarna återsamlades i går visade det sig att – enligt Barometern – runt sju spelare var coronasmittade. Förvärrat läge, alltså. Samtliga lagets matcher i veckan kommer bli uppskjutna.

Allt mer talar för att SHL-säsongen behöver förlängas ytterligare, det beskedet får vi nog redan i dagarna. Ni minns kanske att Brynäs åter är smittodrabbat.

Rakapuckar.com bild

***

Okej, Frölunda kan vi snacka om, coronaläget, toppstriden, bottenstriden, Joel Lundqvist … inte vet jag – det är ni som bestämmer.

Morning Mailbag. Kör hårt!

***

Frölundas veckoschema, för den som undrar.

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
31 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 månad sedanSvara

  Pratas ofta om Frölundas läge, stukat självförtroende, funderande spelare osv. Men varför ska det vara värre för Frölunda än för tex Djurgården? Hur har deras säsong varit? Än Malmö som enligt Fagervall skulle vara topp 4 inför säsongen, än LHC som storsatsade? Ändå kan dessa lag gå ut och slå tillbaka Frölunda. Men analys är snarare att Frölunda har fel självbild, allt bygger på att man ska vara så mycket bättre, men att man underpresterar och inte får ut det. Istället tycker jag att man ska se på sin trupp och inse att det saknas en hel del kompetenser och inse att man måste jobba mer än sina motståndare varje match och göra noll misstag om man vill vinna mot något lag i ligan. Man måste sluta luta sig mot tidigare säsongers framgångar och inse var man är de 2 senaste säsongerna och det är allt annat än topplag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Om det är på det viset är det förstås inte bra, att Frölundas spelare åker omkring och tror de är bättre än de är, att de inte måste jobba maximalt. Men det är jag tveksam till. Många supportrar har den bilden, i alla fall de mest negativa, därför de sällan är nöjda med annat än 5–0 och tic-tac-toe-hockey. För dem ska Frölunda alltid vinna, och när så inte sker är det för att spelarna inte ”tar i max.” I gruppen Frölunda upplever jag absolut, och här kan jag förstås ha fel, att det finns en känsla av typen ”vi är fyrkedjorslag med bredd som vapen, vi måste jobba grymt hårt, åka mer skridskor, tävla hårdare än motståndarna för att vinna.” På så vis finns inga fripassagerare. Men när sedan laget har väldigt svårt att göra mål, svårt få PP att leverera, då händer lätt det som vi sett i vinter, tappat tålamod, målchanser emot, oro, ond cirkel, allt det där. Vad gäller stukat självförtroende bör man nog förstå att det fanns andra förväntningar på Frölunda än Malmö inför säsongen, sådant påverkar, men risken att åka ur är ju verkligen något som ”stukar” spelare. Det har vi ju också sett i Malmös fall i vinter. Nu har laget kommit in i en bra sväng där vinster byggt på självförtroende, på samma vis som Frölunda hade en sådan period i vintras.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 månad sedanSvara

   Nej nej, menar absolut inte att man glider runt och tror att man är stjärnor, alla jobbar hårt, det säger jag inget om. Syftar mer att man anser sig ha alla ingredienser som behövs för guld, Roger pratar ofta om dålig attityd osv (istället för att bara säga vi mötte ett bättre lag), syftar på att man dribblar i fel lägen (MRO mot Rögle, Lasu senast mot DIF), syftar på att man tar missconduct från båset var och varannan match nu. Syftar på att man ser sig som ett lag där 4:a kedjor levererar, men i själva fallet gör ingen kedja det. Sånna saker syftar jag på, att man ska inse vad man har för material, spela enkelt, verkligen inte dra på sig onödiga utvisningar osv

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Kritiserade han MRO mot Rögle, Lasu i lördags? Jag som inte ser hemmamatcherna på TV hör aldrig sådant. Det var intressant. Ja, det där med dålig attityd hit och dit, jag vet inte, känns som Roger inte riktigt vill säga att ibland vinner man, ibland förlorar man, för det kanske inte skulle gå hem hos fansen. Det blir lite ofta ”attityd” som skäl, jag kan hålla med om det. Sedan är det väl klart att en tränare måste tro på sitt lag, tro på ingredienserna, och frågar du random C More-expert så säger han nog också att Frölunda har ingredienserna för att kunna vinna. Kritiken är ju hårdare bland de som följer Frölunda regelbundet. Givet hur /5-spelet ofta sett ut, om PP skulle leverera, om målskyttet skulle sitta lite bättre (tre i virket senast), då ökar självförtroende, då finns faktiskt möjlighet att göra något kul i slutspelet. Problemet: målskytte/PP är på en sämre nivå än förväntat, och då var förväntningarna ändå inte svinhöga. Släng in att box play nu hackar …

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 månad sedanSvara

   Nej jag har inte hört honom kritisera någon spelare. Min poäng mer va att Frölunda har inte råd med sånna misstag, man måste vara ödmjuka och se sina begränsningar och spela snuskigt disciplinerat och enkelt, man har inte spelarna för att spela kreativt. Sen gällande målskyttet/PP, det är exakt på den nivån jag förväntade mig. Frågade mig redan i somras vem som skulle göra målen och vilka som skulle vara spets i den här truppen. Sen måste man givetvis tro på sina spelare, givetvis! Men tänker mer att om jag ska dra in en skruv men bara har en hammare så måste jag tänka om.

   Kommentar avatar
   The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

   Ok Nolte, men håller inte med helt. Sanningen att säga inte alls. Att Frölunda torskar mot lag i desperat behov av poäng känns rimligt. Speciellt då dessa för det mesta kör med betongförsvar och kontringar. VF gör sig bäst mot offensiva lag. När slutspelet äntligen börjar kommer vi få se en helt annan glöd än i serielunken. Rögle? Åker ut direkt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nolte: Jag håller inte med här, Frölunda har fram till Malmö- och LHC-matcherna varit ledande i ligan på att driva spel, skapa chanser etc. Det är i sig inte mycket värt om man inte kan avsluta bra, absolut inte, missförstå mig inte här, men tveklöst har ju Frölunda ett lag för att spela kreativt, för att göra mer än bara vara disciplinerat och enkelt. Sedan behöver man absolut vara det i egen zon (Dif), man behöver värdera varje 50/50-läge (Rögle) rätt just för att man har så svårt att göra mål, men att byta spel fullt ut … det tror jag inte på. Man behöver kunna spela sig ur egen zon, någon gång blir det fel, det får man köpa. Sedan håller jag heller inte med om skruven och hammaren, inte så att Rönnberg & Co tror man har en massa stjärnforwards i laget, just därför är ju fokus väldigt mycket på att ta sig in på mål, ”vinna insida”, göra den typ av mål som två mot Luleå var, till exempel. Om jag inte blandar ihop matcherna i min förvirrade hjärna. Men det är absolut så att mejsel används snarare än hammare.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 månad sedanSvara

   Helt okej att vi inte ser samma. Att ”driva” spel för mig behöver inte vara kreativt. Att dumpa ner pucken, checka fast den, kasta den fram och tillbaka i rundeln och skapa ytterst lite giftigt kanske är kreativt, vad vet jag. Sen gällande skruven och hammaren så va ju just poängen att man inte har stjärnspelare. Man kan inte få ihop 4 producerande kedjor, kanske kan man få ihop 1 om man stuvar om. Så min poäng va att har man inte har spelare till 4 produktiva kedjor så får man tänka om och försöka få ihop någon iaf?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, absolut, i DET fallet förstår jag, att det skulle kunna vara en bra tanke att inte hålla fast vid det här fyrkedjors. Helt okej. Nu vill ju inte RR och ledningen det, så det är svårt att göra något åt ... haha. Men utan Lundqvist har ju iaf Alvarez, Mursak, Friberg satts ihop. Jag ser inte att det går att få ihop något spetsigare i det här Frölundalaget. Sedan delar vi nog åsikt, driva spel i sig inget värt om det inte leder till chanser och mål, puckinnehav och halvdassiga skott ger fin corsi men få mål och poäng. Dock är det ju en myt det här att Frölunda bara dumpar och spelar i hörnen, men ... det får bli en diskussion för en annan dag. :)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Om ni inte får se dagens träning, blir det ju ingen alls? Är ju bara en match i veckan...
  Längre tid för träning eller tappar matchtempo?
  Är ju rätt hattigt med matcher som det är...
  Nå, ser fram emot veckans texter här, oavsett!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Väntar på besked från Frölunda (Peter), men jag tror nog det är stängt. Kanske släpps vi in en annan gång i veckan. Det är inte positivt med en vecka utan match, det kan man nog säga, men nu är det som det är, och det är bara att göra det bästa av det. Träna med en framgång i ryggen hade varit behövligt. HV71 kommer förresten från ett ännu längre uppehåll när man möter Frölunda, värt att tänka på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Stängt. Som väntat.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

   Hm...

 • Kommentar avatar
  DD, 1 månad sedanSvara

  Hur jobbar man med special teams? Är det specialfokus på det nu när man får extra tid till träning? Jag upplever, precis som du, Henrik, att det är special teams som är det stora sänket. I spelet fem mot fem matchar man i princip alla lag, men man utnyttjar inte sina PP, får inte momentum, släpper in lite för mycket i BP, och får då hela tiden jaga. Frölunda är ju normalt sett ett starkt lag i BP, har spelare som Rosse och Lasu som ska excellera i den spelformen. Vad har hänt där? Varför är Lasu så totalt ur form för tillfället? Årets säsong känns verkligen helt öppen.
  När det gäller bottenstriden känns det nästan klart nu att HV får kvala. Vem såg den komma?! Jag varnade förvisso direkt denna säsongen för att ledarskapet var för svagt och orutinerat och att man hade för få kärnspelare i truppen. Det visade sig bli kostsamt. Väldigt kostsamt. Vad har för övrigt hänt med Luleå? Brukar ju nästan aldrig förlora 2 i rad och nu har man helt plötsligt rätt taskig form.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Exakt hur man jobbar, det får ju vi inte se, men givetvis är det mycket video, taktik, snack inom enheterna, snack med tränarna inne i omklädningsrummet innan det är dags att praktisera vad man lärt ute på isen. Box play har sett risigt ut på slutet, 75,52 ingen bra siffra, väldigt svårt att sätta fingret på vad felet är. Vad gäller PP tycker jag tendensen varit rätt okej på slutet, Filip J in i PP1 betyder mer attack, och utan ett passningssnille som Lasch tycker jag det är vad som krävs: mer attack, fler skott, mer trycka pucken mot mål och utnyttja övertaligheten. Om du varnade för HV kan du sträcka på dig med rätta, förutseende av dig. :) Jag trodde absolut laget skulle vara bättre. Det blev en tidig knäck i Scandinavium.

   Kommentar avatar
   The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

   Därför att Lasu mfl i Frölunda är guldvinnare som går för ett ny buckla. Serielunken är till för lag som Rögle. För dem skulle det vara stort att vinna serien. Olika fokus. Olika ambitioner. Lasu & Co tar inte i mer än nödvändigt, vilket är smart då har man både energi och motivation sparat tills det gäller.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tänk om det vore så enkelt. :)

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Serielunken. När ska folk lära sig att det inte finns någon serielunk, poängen är lika viktiga i omgång 1 som i omgång 52.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag tror att Sothöna, The Real eller the unreal, tycker om att skoja lite med oss. :)

 • Kommentar avatar
  Håkan, 1 månad sedanSvara

  Jag tycker det är dags att börja matcha femmor, tex Lasus femma mot deras så kallade toppfemma redan nu. Om det ens har funnits en sån tanke, så varför inte prova. Låt ungdomarna 21,22,25 fortsätta spela så länge det inte kraschar. Och sist men inte minst, lyft ut pucken när det blir för tryck mot egen zon

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag vet inte, matcha speciella kedjor eller backpar mot motståndarnas bästa, menar du? Jag tycker nog inte behover är så stort, inte så att Frölunda speciellt ofta är så sårbart fem mot fem mot någon speciell enhet. Vad gäller Kalles ungdomskedja, ja ... den hade jag gärna sett mer av. Håller med dig. Sedan är det alltid så att Frölunda behöver jobba med att, när behovet finns, våga spela enkelt i egen zon. Före 1–1 i lördags, där kunde man ha gjort det. Samtidigt tycker jag detta är en detalj som generellt varit bättre i vinter.

   Kommentar avatar
   H72, 1 månad sedanSvara

   Lite sent men ändå. Jag tänker på senaste matchen mot Rögle. Där tycker jag RR skulle matchat en defensiv och destruktiv uppställning mot Rögles 1:a med Everberg, Ryfors mfl. Minns jag rätt så stod de för målen.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 månad sedanSvara

  Två saker som jag funderar över är dels det dåliga BP (orkar inte fundera över PP) dels att ni journalister inte får se träningarna.
  BP som har varit grymt är nu otroligt svajigt. Hur tänker man där, hur vill man spela , saknar man Ekbom?
  Sedan stör det mig att ni inte får vara och rapportera ifrån träningarna, tycker det ger ett intryck av att föreningen inte mår bra. Klart att man kan skylla på coronan men tycker det sänder fel signaler. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ekbom är en viktig del av box play, samtidigt är han ju bara en spelare, knappast så att han är oersättelig, så ... som jag svarade någon annan – jag vet ärligt talat inte. Det här aggressiva sättet att spela, får man inte tag i motståndarna blir det ju väldigt kostsamt och slitsamt. Vad gäller träningarna, före bortamatcher smittar vi, före hemmamatcher får vi stå i princip hur nära spelarna vi vill. Det är som det är, man förstår inte allt här i världen.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

   Det är väl inga andra lag som är så restriktiva som Frölunda? I slutändan blir det ju vi som får glesare rapporter...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Så blir det förstås. Och ja, jag vet ingen annan klubb som gör på det här viset. Hade ju varit lättlöst med att vi satt på smittsäkert avstånd på läktaren, sedan fick ställa frågorna på fem meters avstånd. Alla hade förstått.

   Kommentar avatar
   The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

   Men snälla Claes.. På vilket sätt anser du att Frölunda är antimedia? Givetvis beror det på Corona. Frölunda som all annan professionell idrott vill ha så mycket media som möjligt för att sälja produkten.

 • Kommentar avatar
  Christer, 1 månad sedanSvara

  Vårt BP skiljer sig väldigt mycket från andras lag. Vi rusar och överbelastar väldigt mycket mer än andra lag, vilket gör att mot passningsskickliga lag, finns det ofta en ledig gubbe på sovande sidan. Likadant går vår back alldeles för ofta högt upp mot forwarden vid tekningscirkeln. Detta resulterar i att motståndaren vid vår stolpe, är helt ren. Syntes oerhört tydligt mot DIF.
  Bättre positioner och mindre flängande i BP, vore att föredra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, som jag svarade ovan, när de här aggressiva spelet inte sitter, då blir det ju väldigt stora öppningar. Samtidigt ser jag inte att Frölunda plötsligt ska lägga om taktik här. Handlar nog mer om att göra det bättre.

   Kommentar avatar
   Christoffer , 1 månad sedanSvara

   Skellefteå har ett liknande boxplay, och är bland dom bästa i serien på det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Precis. Handlar alltså mer om att göra det man vill göra ett snäpp bättre.

   Kommentar avatar
   Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

   Christoffer: helt rätt. AIK har det bästa bp. MEN titta på pp , där finns det mycket att förbättra, trots mkt skickliga spelare......hm

 • Kommentar avatar
  Christer, 1 månad sedanSvara

  Sedan kan man ju med fördel undvika dessa idiotutvisningar som vi tagit genom abuse of official... Rogers 2:a mot Rögle är riktigt korkad.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Mm, precis, första steget mot mindre sårbart box play är ju att ta färre utvisningar.

 • Kommentar avatar
  Petey, 1 månad sedanSvara

  Med förra säsongen i färskt minne och med Frölunda kräftgång då och att Frölunda och R,R skulle ha en saklig genomgång av detta i våras!
  Vad kom dom fram till var anledningen??
  Nått måste vara helt fel! Eftersom det ser identiskt ut nu som förra säsongen.
  Av denna anledningen kan man känna att säsongen nu är ett stort misslyckanden tills nu!
  Min fråga är, tog dom inte förra säsongen på allvar eller har tiden sprungit ifrån Frölunda, har dom blivit bekväma och överskattat sig själva och tappat ödmjukheten? Har det gott för bra laget det senasta åren så spelare tappat självinsikt och spelglädje?

   Kommentar avatar
   Christer, 1 månad sedanSvara

   Jag håller med. Den stora utvärderingen presenterades väl aldrig...? Jag tror att motståndarna har blivit mycket bättre på att hantera vårt spel. De vet att vi kommer stenhårt med två forwards och lyckas ofta spela förbi dem. Sedan finns det enorma ytor och våra forwards får backchecka 60 m. Tror på att hålla ihop laget mer och inte ”flänga” så mycket.

   Kommentar avatar
   Christoffer, 1 månad sedanSvara

   Två saker man ändrat på sen förra säsongen är 1. Man har ändrat totalt på backsidan (mer spelskickliga backar). 2. Man är inte beroende av en spelare (Lasch) utan man är en "grå massa". Troligtvis är det dessa två saker man identifierat från förra säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Petey: Om Frölunda skulle sluta sjua, åtta, något liknande, alltså efter 52 omgångar ha en utveckling liknande förra säsongen, då kan du ge dig på att det kommer utvärderas. Återstår att se vad svaren blir. Redan nu är det förstås intressant, att det även i år skiljer så mycket från höst till vinter/vår (eller vad man ska kalla det nu …) Stort misslyckande fram till nu köper jag inte, just nu är Frölunda ett topp 6-lag, slutspelet återstår att spela, tiden tas i mål. Men resultaten, spelet, under 2021 är definitivt underkända, och som sagt, skulle det gå utför, typ åttondeplats, svag åttondelsfinal, då krävs rannsakan. Däremot tror jag inte ett dyft på det här med tappad ödmjukhet och så vidare, det bygger ju på en missuppfattning, att Frölunda EGENTLIGEN är bättre än andra lag, att bara de tar i och spelar med ödmjukhet så ska de vinna de flesta matcher. Men så är det ju inte. Tokjämnt i SHL, Frölunda har inte samma offensiva spets som en del andra lag, är det berömda fyrkedjorslaget som ska jobba oerhört hårt, leva på bredden, nöta ner – och när/om målskytte och PP i alla fall är på okej nivå, då kan Frölunda verkligen konkurrera med de bästa. Problemet, det har inte varit det. En osäkerhet har spridit sig, ”F*n, vi får inte utdelning”, då blir det lätt att man går ifrån riktlinjer, tappar tålamod, absolut inte jobbar för dåligt eller är oödmjuk – men det blir fel. Bristande effektiviteten, hackande PP, svårigheterna att göra mål, oron och osäkerheten som då sprids, där är nycklarna som jag ser det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Christer: Ja, när forecheckingen inte sitter, när man inte "får hugg", då är det som du beskriver. Detta tog jag upp i en text med Rönnberg i förra veckan, men det är inte aktuellt att spela som du vill, alltså dra sig tillbaka, hålla ihop, stänga mittzonen, lite som förr i världen. Det var han tydlig med, Rönnberg.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Christoffer: Ja, precis så, här ju grejen, fler spelskickliga backar, Mursak som skulle leverera fler poäng, Sundström som skulle göra det, säkert något större förväntningar på Raymond … här är några detaljer som var tänkt att göra Frölunda mindre beroende av en spelare, bredare i produktionen. Att det inte fungerat fullt ut är väl förklaringen till att det gått så knackigt på slutet, känner jag.

   Kommentar avatar
   The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

   Holy Moses! Snacka om att underskatta spelare och tränare ambitioner. Dessutom fylls det hela tiden på med nya spelare som aldrig vunnit guld.

 • Kommentar avatar
  The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

  Bara älskar att en del redan gett upp tanken på guld. Som sagt Frölunda är regerande mästare. Hur det hade gått förra säsongen får vi aldrig veta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, ge upp ska folk som håller på Frölunda verkligen inte göra, man måste förstå att det är slutspelet som gäller, handlar om att ta sig dit med så mycket av spelet fungerande som möjligt, med så gott självförtroende som möjligt. Detta sagt så ... med de svaga 2021-resultaten i minne så är det ju klart att många supportrar undrar hur detta ska gå, hur spelare plötsligt ska bli vassare målskyttar, hur PP plötsligt ska bli en klass bättre.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Eftersom vi är det sämsta laget efter nyår har nog många, liksom jag, anpassat förväntningarna efter det. Inget märkvärdigt alls. Vad gäller bristande ödmjukhet håller jag med i den bemärkelsen att vi tog för lätt på att skapa mål och assist från spelare som tidigare inte skapat det. Det är inte så lätt som Roger tycks tro att skapa poängmaskiner. Det stora problemet ligger här, hade vi köpt lite mer spets hade vi kunnat spela mer avslappnat.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Absolut kan man diskutera om Frölunda borde ha värvat annorlunda. Fullt rimlig diskussion.

 • Kommentar avatar
  Johan L, 1 månad sedanSvara

  Hej HL. Har du koll på detta med smittan? Jag tänker på vilka lag som är drabbade just nu. Tror det släpar i både shl och andra appar. Oskarshamn vet jag. Är Brynäs redo för spel? Något annat lag jag missat?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det är Oskarshamn och Brynäs nu. Brynäs för andra gången. Besked om inställda Oskarshamnsmatcher kommer säkert under dagen.

   Kommentar avatar
   Johan L, 1 månad sedanSvara

   Ok tack för uppdateringen :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nu kom det, veckans tre Oskarshamnsmatcher framflyttade. Finns på shl.se

 • Kommentar avatar
  #18, 1 månad sedanSvara

  Är det inte ganska tydligt att det nu, så här inför slutspelet är många i vår kärntrupp som ligger långt under sitt personbästa? Är det en kraftsamling inför det som komma skall eller är det soppatorsk i slutet av en lång säsong när frånvaron av publik gör det svårare att fylla energidepåerna?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Under personbästa var ett uttryck som även Roger Rönnberg använde i en text här på sajten i förra veckan, så där har du rätt. Soppatorsk skulle jag inte kalla det, har gett mina förklaringar på flera ställen ovan, det är en ackumulerad effekt av svårigheterna att göra mål, svårigheterna att få fart på power play. Frölunda behöver slita enormt för att vinna hockeymatcher, måste få "hjälp" av en bättre effektivitet. Det ger poäng, det ger också ett litet lugn och bättre självförtroende.

 • Kommentar avatar
  Michael, 1 månad sedanSvara

  Får shl spelarna som blir dömd till disciplinnämnden får dom chansen att berätta sin syn på tacklingen eller får dom inte det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det får de absolut. Men jag har (nästan) aldrig sett att det spelar någon roll. Mest ett spel för galleriet.

   Kommentar avatar
   The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

   Intressant tanke Michael, men jag anar att resultatet skulle bli detsamma som om snacket tas på isen domare/spelare.

 • Kommentar avatar
  The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

  Leman, det pratas om att lansera en ny puck med kulörerna gult och svart
  Kan det vara gångbart?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Haha ...

 • Kommentar avatar
  Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

  Jag undrar lite om nyförvärv inför nästa säsong. Tidigare år har det oftast varit mycket snack. I år är det ovanligt tyst. Visst, vi är mitt i en pandemi men... Lite rykten borde det finnas i alla fall.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Pandemin spelar roll, sedan är ju truppen nästa säsong redan väldigt stor, inte så många luckor nu när Carlsson, Rosseli Olsen förlängt. En målvakt, en back, två, tre forwards ...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Själv tycker jag det är OERHÖRT skönt att slippa det snacket under säsong, vill gärna fokusera på det som pågår här och nu, men jag inser att det inte går att göra som i NHL.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 månad sedanSvara

  Special teams blir väldigt viktigt att få igång, att BP inte håller är lite överraskande, finns många bra BP spelare, att PP haltar lite mindre överraskande men som du skriver har funnits några små steg i PP. Tycker ändå det har sett lite bättre ut mot slutet, där Norlinder visar mer, Elliot spelar riktigt bra, Sellgren blir bättre och bättre, de blir riktiga hot bakifrån. Rubin stabil och snart börjar forwards producera :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Låt oss se om du får rätt. :) Box play minst lika viktigt som power play att få till på en högre nivå.

 • Kommentar avatar
  Tomas, 1 månad sedanSvara

  Tjena! Min fråga är lite om det iår är värt att gå till slutspel. Slutspel är en förlustaffär för alla lag, är det värt att gå för guldet och göra en sån massiv pyrros seger, kostar mer än vad guldet smakar.
  Mindre kassa ger ju ett sämre lag nästa säsong när klubben kanske kan tjäna pengar på att ha ett bättre lag. Säg att vi lyckas ta guld iår, vi har laget för det. men kan sätta klubben i en ond spiral med minskade chanser kommande års slutspel. Min fråga är det verkligen värt det iår?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Förstår absolut frågan, att gå riktigt långt kommer att kosta, det är därför jag tror att vi inte hört det sista vad gäller förändrat spelschema, fler back-to-back, kortare matchserier, kanske t.o.m, semifinalen/finaler på ett och samma ställe. Men om inte, är du med vill du vinna, och jag tror ingen klubb riskerar ekonomin. SÅ illa är det inte. Men visst, resonemanget är absolut intressant.

   Kommentar avatar
   Tomas, 1 månad sedanSvara

   Ja, exakt. Förstår att det kan tyckas som en dum fråga, men då tänker man inte mer än för iår. Vill helt klart ha ett guld iår med. Men personligen ser jag hellre chans på guld kommande år än att tänka på ett guld iår och sen köra klubben i botten, med ett "billigare" lag kommande år.

 • Kommentar avatar
  The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

  Vilken märklig kommentar. Kortsiktiga pengar skulle alltså gå före guld? Ja jävlar. Ett guld ger dessutom fler intäkter från publik och sponsorer över tid

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tycker som jag skrev att kommentaren inte är så märklig.

   Kommentar avatar
   Tomas, 1 månad sedanSvara

   Ja men att tappa dem pengarna som kunde användas för spelare nästa år istället och ta sig till slutspel då med och kanske tom kan kunna sälja biljetter. Vill ha guld iår med, ser hellre att dem åker ut tidigt iår än att förlora i finalen och nästa år köra med nästan ett j18 lag för det inte finns pengar till nyckelspelare. Då är vi i botten av tabellen i flera år sedan, endast för att gå på ett guld 20/21. Sponsorer kommer inte försvinna för det, tvärt om kommer ge mer för krigar om toppen 21/22, 22/23 osv....

 • Kommentar avatar
  Julius, 1 månad sedanSvara

  Frölundas största problem efter jul stavas Lasu och Joel! Riktigt usla och helt utan attityd. De skall leda truppen vara engagerade men känns helt avslagna. Lasu är den mest överskattade spelaren i VF han är en gnuggare som ibland sprattlar till.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nog är de engagerade och avslagna, tittar du på Joel specifikt, inte tusan är det någon avslagenhet över hans spel? Den gubben har ju bara ett läge. Sedan står det ju alla fritt att ha åsikter om hans spel, men oengagerat, avslaget ... det kan jag verkligen inte hålla med om. Inte ser jag heller att problemet med Lasu är att han inte vill, men han spelar inte på topp just nu, det håller jag med om.

 • Kommentar avatar
  BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

  Svar till den som tycker att exp-vis Lasu inte går för fullt för än det är slutspel, "mätta" lirare finns det inte plats för i ett SHL lag i dag, här har ju VF tappat plats 4 och uppåt tack vare för dålig inställning på flera etablerade utifrån lönen de har, då kan fansen ställa krav ! Patrick är undantaget, det finns lite tid kvar att reparera, sedan att årets upplaga rakt över är lite vekare än Roger vill erkänna, det kan man kanske kalla skygglappar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag tror verkligen inte på det där, att inställning är ett problem, att spelare liksom inte tar i, inte gör skäl för sin lön. De jobbar som fan, ärligt talat, tycker jag. Däremot blir resultatet lite för ofta inte bra nog. Men det är inte inställning som gör att man inte kan sätta pucken i nät.

 • Kommentar avatar
  Håkan Schoultz, 1 månad sedanSvara

  Om frölunda inte drabbas av någon coronasmitta under återstoden av grundserien så förefaller risken stor att det blir en ohälsosam lång vila till slutspelet startar. Hur ser du på det Henrik?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nu har jag inte riktigt tänkt efter, men ... är det så säkert? Frölunda ska väl möta coronadrabbade lag, dessa matcher, iaf någon/några, lör behöva spelas sent.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

  HL: Har precis läst vad Du har svarat sign. Petey.
  I de slutliga raderna till honom nämner Du en hel del andra förklaringar(goda sådana tycker jag) - varför det går dåligt för Frölunda. Bl.a. "tappar tålamod", "oron och osäkerheten som (då) sprids", etc., etc.
  Får en känsla av att när så händer, att det lätt då också gärna medför i sin tur matchavstängningar på spelare som kanske inte alla gånger lyckas eller kan hålla sin glöd riktigt under kontroll. Lätt att bli frustrerad helt enkelt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Så kan det säkert vara, i frustration tar man gärna i lite för mycket, man vill för mycket, helt enkelt.

 • Kommentar avatar
  Robert L, 1 månad sedanSvara

  Kan du förklara detta med att det går att låna hem utlånade spelare från Modo, men inte från Hanhals? Hur kan det vara så? Handlar det om regler, eller avtal? Skulle gärna se lite mer av Hisingens Stolthet Ludwig P.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Yes, så här är det: Man får ha tre namngivna spelare som fritt kan gå mellan klubbarna, Frölunda har Niederbach (Modo), Edvinsson (Västerås) och (har jag för mig) Hugo Gabrielsson (Halmstad). Fler får man inte ha som kan byta hipp som happ. Lite synd för de unga, kan man tycka.

   Kommentar avatar
   Robert L, 1 månad sedanSvara

   Tackar. Då vet ja.

 • Kommentar avatar
  Jan-Albert, 1 månad sedanSvara

  Jag skulle verkligen vilja ta ett snack med Niklas Lasu. Förra säsongen när han återvände blev ja grymt imponerad över hur mkt han utvecklats framför allt i det offensiva spelet. Han snurrade, fintade, tog sig in i dem farliga områdena, skapade massor och gick rakt på mål. Denna säsongen känner jag att han gått tillbaka till den spelaren han var innan Finland äventyret. Han spelar bara längs sargerna och kommer ingenstans, kan någon säga till han om det här?! För mig så ska han bli petad nu när Sundström kommer tillbaka, snälla inte flytta på Nr 27 eller nr 70 nu när dem spelat bra och gett energi till laget. Ställ Lasu åt sidan och ta ett snack med han, han måste släppa sargen! Min fråga är egentligen bara om det är medhåll här eller har ja helt fel?

   Kommentar avatar
   Christer, 1 månad sedanSvara

   Lasu, Joel och Hjalle har varit riktigt svaga en längre tid. Något måste hända. Men, med Rogers tankar gällande vilka ska spela, så ryker antingen Ehn eller Niederbach nästa match...

   Kommentar avatar
   Allen , 1 månad sedanSvara

   Instämmer helt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Vi får se hur det blir. Spännande.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Vad gäller Lasu så ... inte har han väl varit så dålig hela säsongen, tycker ni det? Men han har ju inte den där producerande rollen som han hade i Finland, fick en chans med Lasch i en träningsmatch, sedan plockades han bort.

   Kommentar avatar
   Christoffer, 1 månad sedanSvara

   Man kan väl lugnt säga att Lasu har haft ett dåligt 2021. Lasu gjorde 16 poäng under 2020, och var topp5 i interna poängligan. Sen årsskiftet så har han gjort 2 poäng (på 16 matcher, endast Nässén är sämre med 1 poäng). Lasu har -4 under 2021, vilket är botten 5 i Frölunda. Förövrigt ang. Nässén har han varit poänglös de senaste 15 matcherna (sen han skrev nytt kontrakt).

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, ja, under 2021, ja. Då är jag med. :) Jag menade mer om han ansågs dålig under hela säsongen.

   Kommentar avatar
   Christer, 1 månad sedanSvara

   Nej, Lasu har inte varit dålig hela säsongen. Men, jag tycker att han tappat sitt spel. Han är inte alls lika fysisk och vinner inte lika många närkamper, samt har vid ett antal tillfällen både missar markeringar i egen zon samt spelat väldigt svagt över pucken. Ett typexempel är senaste matchen mot DIF, när han bjöd bort pucken ganska enkelt innan de gjorde mål.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Min känsla är att Lasu vill ta ett väldigt stort ansvar, han är göteborgare, frölundait, brinner för klubben, och när det går emot är det lätt att man vill göra lite för mkt i många situationer.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Samtidigt kan jag tycka att det "offensiva uppsvinget" han fick i Finland förstoras upp alldeles för mycket. Dels är det en sämre liga, dels är det ingen jättestor skillnad poängmässigt. Slänger man in 10-15 poäng mer i en sämre liga, kanske man inte bör målas upp som någon Connor McDavid. Ja, jag överdriver givetvis, men det går inte att sminka en gris. Med det sagt, så gillar jag Lasu skarpt, men tycker att allt snack om det offensiva är gravt överdrivet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag vet inte, men är det inte supportrar som överdrivit det där, hoppats för mycket? Jag (och andra med mig) har skrivit att Lasu ville få ut MER av sin offensiv än vad han fick före trippen till Finland. inte att han plötsligt skulle vara en ledande center, en Jörgen Jönsson eller Jonas Johnson. Efter spel i Liiga där det är något lättare att göra mål så tycker jag det var fullt rimligt att Lasu skulle kunna få ut MER. Det betyder inte per automatik "massor med mer."

   Kommentar avatar
   Christer, 1 månad sedanSvara

   Tror du har en poäng där Leman, emellanåt får man känslan av att det låser sig för den gode Lasu.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Säkert vill Lasu själv ha ut mer, men tycker det har förstorats upp även medialt. Tycker att Lasu har tagit steg varje år, blivit bättre och bättre, men som jag sa, så kanske han övertolkade betydelsen av att slänga in lite fler poäng med Kärpät. Så fort han var tillbaka i SHL, så var siffrorna SHL-mässiga igen. Vill Lasu ligga på 30-40 poäng i SHL? Förmodligen, men kanske troligare med de "vanliga" 20.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Vem vill inte ligga på 30, 40? Ska han inte ha ambitionen? Förstår inte riktigt vad du menar.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Angående Lasu så ser det ut som om han vill för mycket. Han överarbetar många situationer, väljer det svåra istället för det enkla. Han håller puck för länge, sänker tempot och de andra hamnar snett. Jag skulle vilja att RR tog ett snack med Lasu och fick honom förstå att det är energispelare han är, ingen Niklas Andersson. Visst är det kul när gamla hundar lär nytt men samtidigt kan det vara ett tungt ok att bara med ett sådant krav. Lasu ska kötta, snacka, jobba och slita. Där kommer han till sin rätt. Särskilt i ett slutspel. Bort med poängkrav!

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Det var ju du som skrev att han ville få ut mer av sin offensiv, så jag följde väl mer det spåret. Alla vill väl få ut fler poäng med sitt spel men snacket när Lasu kom hem var lite grann att nu vill jag vara en producerande spelare och att han tog offensiva kliv i Finland. Min poäng är att jag fortfarande tror att den enda skillnaden till att Lasu gjorde fler poäng i Finland är att ligan är sämre. Statistiken talar ju för det. Självbilden kanske är något missvisande om man ser tillbaks till artikel (owQGOjJywLBYarN).

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Om någon undrar, så klistra in owQGOjJywLBYarN efter /blog/ på rakapuckar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag tror så här: Lasu utvecklade absolut sin offensiv i Finland, han fick ju utrymme att spela mer offensiv hockey, då utvecklas sådant per automatik. Självfallet hade han ambition att få ut mer offensivt även i SHL, hade ju varit vansinnigt om han inte. Vad jag menar är att det är BRA med spelare som har ambition, du VILL ha spelare som önskar öka på sin poängskörd. Däremot tror jag det i Lasus fall kan finnas en del frustration över att inte riktigt ha fått ut del, dessutom går det lag han brinner för inte riktigt bra, då är det lätt att överjobba i en del situationer.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Klart att det är viktigt med ambition. Frågan är om det är om det inte är lika viktigt, om inte viktigare med rätt självbild. Jag menar, Stålberg har också "utvecklat" sin offensiv i Finland. Gör det honom till en offensiv spelare? Det är bra om man vill bidra, man vill utvecklas, men jag vidhåller att man skall göra det man är bra på och där tycker jag att Lasu emellanåt tappar fokus och vill som senast försöka dribbla omringad av tre motståndare i egen zon och tappar puck. Du säger att det beror delvis på frustration och/eller att vilja för mycket. Min tanke är att det är en spelare som kanske ha en bild av sig själv som inte riktigt stämmer överens med vad hans hockey-dna visar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Svår balansgång, du måste göra saker för att lyckas. Sedan handlar det om att vara kreativ på rätt ställen. Lasu visade flera gånger i slutet på förra säsongen och början på den här att han är en större spelare än när han lämnade Frölunda.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Han kanske hade ätit mycket? :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Hahaha ... :)

   Kommentar avatar
   Christoffer, 1 månad sedanSvara

   Jag tycker att känslan är att det är många i Frölunda som tycker att dom "borde" vara top6, och håller med Pupule där, känns som att Lasu är en av dom, just för att han lyckades i Liiga. Lite slarvigt brukar man ju säga att du kan halvera poängsnittet du gjorde i Liiga, så får ungefär vad det kommer bli i SHL (medelvärdet för dom som går från Liiga -> SHL är snarare runt 0.6, dvs SHL_Poängsnitt = Liiga_Poängsnitt * 0.6). Så Lasu producerar ungefär enligt förväntan, till och med lite bättre än vad han gjorde i Finland, om man skalar om för ligans svårighet. Däremot är känslan man får att han själv tycker han borde ha en större roll.

 • Kommentar avatar
  Ingvar, 1 månad sedanSvara

  Jag tycker inte heller att Lasu har varit dålig hela säsongen. Tvärtom var han ju ett tag (runt och strax efter årsskiftet?) kanske den mest drivande spelaren. Om jag kommer ihåg rätt så hade han då varit inne på extremt få mål bakåt sett till hans speltid och satte nog en stor ära i det. Men när jag nu tittade så ser jag att han hastigt (nåja) glidit bakåt i den rankingen och nu varit inne på 16 mål bakåt, oräknat BP.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, han och flera andra har haft det jobbigare under 2021.

 • Kommentar avatar
  robert ström, 1 månad sedanSvara

  Frölunda är inte bättre än så här..vi var bra i början av serien för att vi hade bättre tempo i kroppen och sedan har motståndarna lärt sig Frölunda..vi har noll spelfantasi..killar prickar knappt målet..ja en massa meningslösa fösare..vi har ingen spets alls..övervärderade spelare..dags att se sig själv i spegeln nu och det gäller tränare och spelare och sportchef...noll koll på läget...vi står och stampar och noll uteckling..det behöver rensas..sedan behöver systemet kollas över..vi har ett bedrövligt boxplay och pp ..5 mot 5 funkar ganska ok..men vi saknar spets så det skriker om det..den som inte fattar detta har noll koll på verkligheten..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Skönt att du berättar det, att alla som inte ser det som du har noll koll. :) Varför skulle Frölunda ha haft bättre tempo i kroppen än andra lag i början?

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Du spelar dig in i ett tempo. Har du matcher i kroppen så är det lättare än om du kommer från enbart träning. Match och träning är olika, när det gäller tempo, kamperna osv. Ganska självklart.

 • Kommentar avatar
  Ovster, 1 månad sedanSvara

  Jag hakar på här ang några inlägg att det är frapperande (häpnadsväckande, för de som undrar) att man faktiskt kan spela dåligt, undermåligt, huvudet under armen och ändå fortfarande få spela i match efter match som om inget hade hänt. Som ni förstår som jag så många gånger inflikat, så rör det sig allt som oftast rört sig om Hjalle, Kalle H, men även Lasu, Nässén Ekbom och Joel tillhör denna grupp. Varför kan man ALDRIG någonsin bänka en spelare som i match efter match levererar! Nu i slutet har RR faktiskt bänkat både KH samt Ekbom, men hur kan det ta 35 omgångar!? Inte en enda gång har Lasu, Joel eller Hjalle blivit bänkade fast det med fog hade varit det rätta? Det finns ju faktiskt fler spelare i truppen, en av de är Niederbach som med tanke på speltid vida har överträffat dessa andra "stjärnor" i prestation. Inte minst nu senast. Hoppas verkligen Niederbach får spela istället för Kalle eller Nässén, men det lär väl inte hända?

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Rönnberg tror inte på att bänka spelare, utan mer om att ge förtroende och hoppas att det stärker individen över tid. Men en bänkning kan också ge en väckarklocka hos spelaren, att nu får du börja spela bättre annars får sitta vid sidan ett tag. Det skickar signaler också till övriga, att om man inte levererar det som är ställt som krav så kan man bänkas. Det höjer också nivån.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nu har ju Roger Rönnberg en helt annan tränarstil än den du vill se, han tror inte på konkurrens som motivationsfaktor, han bänkar inte spelare för att de ska få sig en tankeställare, ett wake-up call. De gånger spelare varit vid sidan om, som Ekbom/Grönlund, som Kalle, så har det helt enkelt varit för att truppen varit i princip frisk och att alla inte kan spela. Sedan har alla tränare sina favoriter, och det är lätt att förstå att det krävs väldigt mycket för att en kapten eller assisterande kapten inte ska få spela.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Svaret var till "Ovster", förlåt, Manne, såg inte ditt svar innan jag skrev.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Ingen fara, Leman!

   Kommentar avatar
   Ovster, 1 månad sedanSvara

   Skall ju naturligtvis vara INTE levererar, ber om ursäkt för det...

 • Kommentar avatar
  Allen, 1 månad sedanSvara

  Står på Frölundas hemsida att Johan Sundström är avstängd även mot Malmö, inför matchen imorgon. Fick han inte bara 2 matcher?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nej, han ska vara spelbar nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Eller förlåt, han ÄR spelbar, ÄR spelklar nu. Johan var avstängd i sina två matcher den gångna veckan.

   Kommentar avatar
   Allen, 1 månad sedanSvara

   Jag menar det, tack för snabbt svar:)

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Bra om webbansvarig har koll, på hemsidan. Frölundas..

 • Kommentar avatar
  Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

  Text ute om Frölundas box play-trubbel. Ni ser också vem som sannolikt blir extraforward i morgon mot Malmö.

   Kommentar avatar
   Allen, 1 månad sedanSvara

   Grym som alltid är du HL!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tack!

 • Kommentar avatar
  jack, 1 månad sedanSvara

  tjenare forumet! Frågan har säkert ställts innan men hittade inget svar.
  Hur gör SHL i slutspelet om till ex Frölunda skulle få X antal corona fall efter första kvartfinalen?
  Ska man flytta fram alla matcher i Kvartsfinalen? Vad händer med resten av alla lag i slutspelet då? flyttas alla matcher fram en vecka etc?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Hallå! Ledsen för sent svar, trodde det var klart för i dag. :) Prio 1 för SHL är att ta grundserien i mål. När man fixas det, då ska bara slutspelet avgöras till vilket pris som helst, egentligen. Krävs det kortare matchserier, fler back-to-back, bubbla .. då får det bli så. Smitta under slutspelet ÄR en svår fråga, jag tror det kommer gå att hålla några dagar, men ett utbrott som t.ex. Oskarshamn nu, då finns nog risken att drabbat lag får lämna w.o. eller spela med friska spelare plus juniorer.

   Kommentar avatar
   Jack, 1 månad sedanSvara

   Tack för ett grymt svar!

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 månad sedanSvara

  Blev lite fundersam på Rogers uttalande i förra veckan, "Jag saknar något som fansen hatar, Vi behöver ut å grisa mer i sarghörnen"
  ABSOLUT inget jag har lust att betala för att se, men det är ju min högst personliga åsikt.
  Sen undrar jag om det var någon som såg Mro s intervju efter torsken mot Rögle? Står å skrattar och småflinar, tycker det känns lite konstigt, kanske bara jag som reagerade? Men det kanske är som uttrycket, Skrattar hela vägen till banken.......

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag har inte sett eller hört Roger prata om att man behöver grisa mer i sarghörnen, inte heller såg jag MRO i intervju, så jag kan inte uttala mig om detta. Sorry.

   Kommentar avatar
   Mikael , 1 månad sedanSvara

   Rossellis intervju ligger nog kvar på Vf s sida. Rogers uttalande var på cmore.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 månad sedanSvara

  Nu ska du se...... GRYMT självkritiska kommer klubben vara.... NOT.


  Lämna en kommentar