Sjöström "otroligt självkritisk" – ämne för Morning Mailbag


► Spännande att se vad Frölunda tar för lärdom av säsongens stora misslyckande.
► Analysen blir grundlig.
► – Vi kommer vara otroligt självkritiska, sa sportchefen Fredrik Sjöström.
► Denna för många Frölundafans så extra långa fredag, vill ni köra en Morning Mailbag så lovar jag försöka svara. Vi har ju tid på oss.
► Här bjuds ni på en titt in i Frölundas framtid – och mina tankar om den.

Rakapuckar.com bild

Fredrik Sjöströms kropps-
språk talade tydligt.

DET VAR SNARAST begravningsstämning när Fredrik Sjöström kom ut till mig just efter att Frölunda åkt ur SM-slutspelet.

– Fruktansvärd känsla. Vi kände att vi hade ett bra lag, men fakta är att vi inte räckte ändå, sa Sjöström och ett tag kände jag att rösten inte riktigt skulle bära.

Men det gjorde den. Sjöström sa, när jag berättade om tränaren Roger Rönnbergs självkritiska attityd:

– Det är allas ansvar. Kritik förstår vi att vi kommer få. Vi kommer ge oss själva en hel del hård kritik. Vi är inte nöjda, måste syna allt vi gjort, men det blir fel att peka finger här i dag. 

** Något i lagbygget som fallerade, något ni kunde ha gjort annorlunda, något du känner att ni behöver förändra?
– Det kanske det är, det vet inte jag. Vi kommer göra en väldigt, väldigt noggrann analys av hur vi satt samman laget, hur vi fått det att det fungera. Vi kommer vara otroligt självkritiska. 

** Något du kan peka på redan nu?
– Inte i dag, det blir inte rätt. Jag förstår att fansen är besvikna, jag tror vi är ännu mer besvikna. Samtidigt, någonstans i det här måste vi också hylla Malmö, det har gjort det jävligt bra, all credd till dem. Det blir dålig respekt att bara säga att vi inte var bra. 

** Rätt många spelare med kontrakt över nästa år, kommer alla vara kvar?
– Tro mig, vi kommer analysera allting.

** Så man sitter inte säker bara för att man har kontrakt?’
– Det vill jag inte ens kommentera, vi har de vi har och kommer utvärdera allt.   

Rakapuckar.com bild

***

Okej, lite längre ner har ni läget i Frölunda inför nästa säsong, men först några lemanska tankar.

Man kan snacka, som jag sett att flera supportrar gör, om att laget var ”felbalanserat”, att det saknades ditt eller datt, och visst … om Mike Weber inte gått sönder hade det betytt en hel del, tror jag. Jag känner också att Frölunda var för naivt när man inte insåg att det behövdes en toppback för att ersätta Henrik Tömmernes, en klassen bättre än Adam Almquist som man gick för när Lawrence Pilut ändrade sig och valde att stanna i HV71.

Frölunda hade behövt en riktig backklippa att luta sig mot.

Det tror jag är något att fundera över till nästa säsong?

Men att laget inte var gjort för slutspel, det där är lite väl lätt att slänga sig med för att det låter bra, utan at man inte riktigt vet vad man menar? Är det inte snarare så att ledningen inte fick laget att maxprestera, att det inte fanns motvapen mot Malmös tajta defensiv, att det aldrig fanns disciplin nog?

## Så många urbota korkade utvisningar i viktiga slutspelsmatcher.
## Så svagt power play-spel.

Det var ju detta Frölunda föll på, att man var en grupp i mental obalans, och jag vet inte om man kan säga att individer som Jan Mursak, Ryan Lasch, Carl Grundström, Victor Olofsson med flera inte är gjorda för slutpelshockey.

Jag tror inte riktigt på det snacket.

Däremot var det ett ängsligt, tveksamt, undrande Frölundakollektiv vi såg, ett som kom i underlägen, satte sig i skiten, och faktiskt underpresterade grovt.

Det är en annan analys som krävs än att det var fel spelare, ett felbyggt lag.

Självfallet finns detaljer att ta upp, man kanske borde försökt få in en Mike Weber-typ tidigare, ni vet jag tycker att det fanns en fara i att släppa Patrik Carlsson när så många andra med Frölundaanknytning lämnade efter förra säsongen, men lik förbaskat hade Frölunda ett lag med kapacitet att gå längre.

## Kollektivet blev sämre när det gällde.
## Det sprutade frågetecken ur öronen.
## Spelarna blev små snarare än stora.

Rakapuckar.com bild

Här finns att analysera, och jag tror att detta är av precis lika stor vikt som vilka spelare som ska värvas till nästa säsong.

Sedan måste jag få skriva till er som tycker att det viktigaste är att berätta vilken dålig målvakt Johan Gustafsson är.

Det står alla fritt att tycka. Inget snack om att Malmö vann målvaktskampen.

Men att diskutera Frölundas målvaktsspel efter den här matchserien, det är lite som att behandla en förkylning på en patient som har tuberkulos.

Nå, på målvaktssidan tror jag inte Frölunda gör något, men jag har all respekt för de som tycker att klubben borde värva en stjärnkeeper.

Själv tror jag Johan Mattsson kan växa ut till en sådan. Det är kanske en annan Johan som är etta nästa vinter.

På backsidan är det intressant, Filip Westerlund är lovad en topp 6-plats, men jag hör att Frölunda hugger på Almtunas JVM-back Gustav Lindström, 19. 

Jag hade förordat att värva in en riktigt bra, stabil, meriterad back, men det skulle heller inte förvåna om Frölunda helt jobbade vidare med utvecklingstänket.

Intressant dock att Sjöström öppnade en dörr för att kontraktsbundna spelare inte är helt säkra, han sa i alla fall inte emot.

Nå, det kommer finnas gott om tid att spekulera.

## En riktigt bra back, två, tre starka forwards med rakt på mål-spel och bra slutspelskaraktär, sedan gå med den talang som finns i klubben, alltså inte göra våld på den idé som finns, att dels utveckla eget, dels hugga på spets som finns.
## Så hade jag resonerat. 
## Viktigt att verkligen fortsätta ge egna spelare en möjlighet. 

Det finns gott om talang i juniorleden, slå vakt om den, fans gillar ”det egna”, en identitet som är allt annat än ”köpelag”, men ge talangen en trygg, stabil omgivning.

Jan Mursak? Inte till vilket pris som helst.

Rakapuckar.com bild

Förresten, från som det brukar heta ”vanligtvis välunderättat håll” hörde jag att Viktor Ekbom (från Örebro) får en månadslön på runt 150 000 kronor.

Det säger mig att Frölunda verkligen insett behovet av en rejäl, fysisk back, det säger mig också att hans agenter gjort ett jäkla bra jobb …

Okej, nu är ni redo att snacka hockey, va? Dags för säsongens kanske sista Morning Maillbag, men nedan ser ni först läget inför nästa säsong, spelare med kontrakt: 

Målvakter:
Johan Gustafsson
Johan Mattsson

Backar:
Adam Almquist
Kristoffer Gunnarsson
Mattias Nörstebö
Jonathan Sigalet
Jakob Stenqvist
Filip Westerlund
Ny: Viktor Ekbom, Örebro

Lämnar:
Rasmus Dahlin – väljs först i draften och lär ha gjort sitt i SHL för en lång tid framöver
John Nyberg – Dallas Stars
Adam Pardy – korttidslösning som skadades och knappt synts.

Lämnar sannolikt:
Matt Donovan – kontraktet går ut, tror inte det blir mer.

Spännande i egna led: Filip Hasa, 17, Leon Lerebäck, 17, de båda har testat A-lagsspel, Filip Persson, 17, Filip Roos, 19, de har varit med och tränat, även Joseph Berger, 17.

Kommer hända: En riktigt bra back måste in, kanske fler, beroende på om någon kontraktsbunden har andra planer, eller om Frölunda har det. Spelare kan ju ombes lämna, men det är inte riktigt Frölundas stil, även om det inte fanns mycket förtroende för Kristoffer Gunnarsson i slutspelet. Kan det vara adjö här? Att slanta upp för Oscar Fantenberg? Jag är tveksam till att de pengarna finns. Han lär ha KHL- och NLA-bud om han lämnar Nordamerika (verkar inte finnas med i Los Angeles Kings planer). 

Forwards:
Jesper Emanuelsson
Oliwer Fjellström
Max Friberg
Simon Hjalmarsson
Ryan Lasch
Joel Lundqvist
Joel Mustonen
Mats Rosseli Olsen
Sebastian Stålberg
Pathrik Westerholm
Ponthus Westerholm

Lämnar:
Christoffer Ehn – ska över till Detroit Red Wings organisation.
Carl Grundström – ska över till Toronto Maple Leafs organisation
Victor Olofsson – ska över till Buffalo Sabres organisation.

Osäkra:
Jan Mursak – har sagt sig uppskatta livet i Göteborg, men jag tror det är tveksamt om Frölunda vill/kan ge sig in i ett lönerejs med schweiziska klubbar, även om SHL-klubbarnas plånböcker från och med nästa säsong är fetare. Nå, chansen finns, förstås.
Pontus Widerström – kontraktet går ut, men bör vara en spelare att förlänga med. Hans typ behövs. Hans kararaktär behövs. Hans dialekt behövs.

Spännande i egna led: Kalle Miketinac, 18, skadedrabbad i vinter, är med stor sannolikhet en A-lagsspelare nästa säsong. Jacob Peterson, 18, har redan fått några chanser, jättetalangen Samuel Fagemo, 18, kommer knacka på dörren, skärgårdskillen Linus Nässén, 17, är en annan landslagsman som säkert kommer höra tala om sig. Kan megatalangen Lucas Raymond, nyss fyllda 16, vara redo att göra en Rasmus Dahlin? Vem vet, annars är nog nästnästa vinter hans.  Elmer Söderblom, Isac Andersson, två andra heta 16-åringar för framtiden, dock ej den närmaste.

Kommer hända: Frölunda behöver få in forwards som kan leverera, som kan göra det även när trafiken är tung. Det är inte lätt att pricka rätt, men lita på att försök görs. Samtidigt finns det bra med utveckling i framför allt Jesper Emanuelsson men även Oliwer Fjellström, mer av en tvåvägsforward. Anton Blidh? Ja, här tror jag chansen kan vara god, om inte Boston Bruins vill förlänga eller annan NHL-klubb hugga. Bra ”hem och vända och passa på att se på Blåvitt”-läge.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
86 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mattias, 2 år sedanSvara

  Delar dina tankar, fullt ut. Att säga att spelarna inte är ”slutspelsmaterial” är en för enkel och felaktigt dragen slutsats. Flera har vunnit mästerskap, problemet var snarare att man inte hittade rätt vapen att låsa upp Malmös täta defensiv. Att inte PP fungerade, att man alltid fick jobba i motvind.
  Vad gäller JG, han är inte bäst i SHL men knappast heller världens genom tiderna sämsta målvakt... en del vill ju få det dit. Hade Frölunda haft en toppback a la Tömmernes/Fantenberg (kändes nästan som Sigalet var på god väg ett tag) och ett fungerande PP, då hade det förmodligen inte slutat så här. Även här delar jag dina tankar, det är en toppback och ett par vassa pjäser framåt som behöver in. Fantenberg kanske inte är trolig, Blidh kanske mer trolig - men spontant tänker jag nästan att det får kosta vad det vill... Nå, det kommer väl spekuleras mycket nu.
  En fråga till dig - kan vi hoppas på att få följa Raka Puckar även fortsättningsvis?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, jag kommer absolut att försöka köra på en bit in i vår. Det blir inte ju inte lika hektiskt som nu ... men något ska jag allt försöka hitta på. ;)

   Kommentar avatar
   Mattias, 2 år sedanSvara

   Jag är väldigt glad att det verkar fungera! Dina alltid lika kloka, snabba och otroligt välformulerade tankar är fantastiska att få ta del av! Jag kommer hänga med :-)

   Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Visst kör du raka puckar under "silly season" as well? För jag hakar på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Försöker absolut april/maj, Tack båda!

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 2 år sedanSvara

  ”Inte byggt för slutspel” rimmar ju illa, medhåll. Problemen i slutspelet är väl eg en spegling av hela säsongen? Många utvisningar, stundtals problem med off/def, det har ju gått i vågor. Vi kom fel in i säsongen och man fick aldrig rätsida på det.
  Men ny målvakt är ett måste, väl högst troligt att JM själv vill bryta kontraktet om alla rykten stämmer? JG är för svag, det är solklart för mig iaf. Möjlig tvåa efter en riktigt bra mv

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror som jag skriver – Mattsson har en jättechans att växa ut till en stabil nummer 1 nästa säsong. Det här var hans första SHL-säsong, han stod i ett hackande lag i höstas, sedan kom JG in ett stim där han stod mycket, sedan hade Mattsson otur att bli skadad när han var riktigt bra. Nästa säsong tror jag han är ett snäpp vassare.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 år sedanSvara

   Inte satt mig in i det men vad är det för rykte som florerar att JM vägrar träna? Bara skitprat?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Han var/är sjuk. Annars ljuger många för mig.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

  Idag är det trist, tomt och tragiskt... Spelar ingen roll hur höga eller låga förväntningarna var...
  Bra frågor från dig till Sjöström! Bra även de andra texterna från i går som jag har läst om nu på morgonen, inklusive alla kommentarer...
  Den största behållningen under säsongen har varit din blogg! På riktigt... Hoppas du tar till dig alla fina ord och ser möjlighet till att fortsätta skriva den...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag kommer absolut köra vidare ett tag till i vår. Ska fundera lite på med vad.

 • Kommentar avatar
  Kristoffer , 2 år sedanSvara

  Tror du Frölunda kommer lägga pengar på någon redig toppspelare ??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Svårt att se att man inte använder de fetare plånböckerna till att inte adressera vissa behov. Samtidigt tror jag inte klubben kommer kasta ut pengar och äventyra ekonomin. Det gillar jag. Det finns alltid en morgondag också.

 • Kommentar avatar
  Cg , 2 år sedanSvara

  Känns som man behöver tänka till på ledarsidan, Robert Ohlsson betydde otroligt mycket för Frölunda. Se vad han presterat med djurgården och det har gått nedåt för frölunda sen han lämna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nu finns det ju bara en Robert Ohlsson ... ;) Tror nog det är färdigtänkt här, Rönnberg, Lundskog, Martin, och så Kristofer Näslund som ersättare till Pär Johansson.

   Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   Tyvärr är det nog färdigt där. Misstänker dock att det är här bristerna finns. Johan har inte bevisat något. Vilka meriter har han? Det offensiva spelet har varit uselt i två år. Särskilt pp. Tyvärr kommer det att bli samma skit nästa år med Johan vid rodret. Målvaktstränaren, han håller inte heller. Ålderdomlig i sitt sätt att utveckla målisar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Förlåt, men ... vad för kunskap har du vad gäller Kristoffer Martins "ålderdomlighet" i sitt tränarskap? Uppriktigt nyfiken. Jag har skrivit hockey i 20, 30 år, och jag kan inte säga att jag är så insatt i den biten att jag kan fälla den typen av omdömen. Är du utbildad själv, kanske? Spännande i så fall.

 • Kommentar avatar
  E23, 2 år sedanSvara

  Men vänta lite, ekbom är inte fysisk. Man är inte fysisk bara för att man är stor (pardy et al). Lauridsen, Melart, Tollefsen, Rahimi - det är fysiska spelare. Storlek plus attityd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Korrekt resonemang. Man är inte fysisk bara för att man är stor. Kanske slarvigt ordval av mig. Men defensiv back, med kilo att sätta emot, kan använda dem om så behövs. En annan backtyp än det Frölunda har rätt mycket av.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Ekbom spelar alltid med stort hjärta, det ska inte underskattas. En backtyp som verkligen behövs..

 • Kommentar avatar
  Nike, 2 år sedanSvara

  Minns att Fantenberg skrev - På återseende när han lämnade Frölunda , tror han kommer tillbaka men de kanske är väl tidigt ännu? Sen skulle man verkligen vilja ha in spelare med hjärta/anknytning till klubben , som Blidh, Purre , Lasu, Klingberg. Förstår att alla dessa inte kommer , är mer ute efter att visa vilka exempel jag menar. Jag tror laget och staden behöver spelarna med anknytning /hjärta för föreningen

   Kommentar avatar
   Nike, 2 år sedanSvara

   Ps- Vilket fantastiskt arbete du gjort Leman! Tack!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det ÄR viktigt med klubbhjärta, i alla fall en kärna av spelare med viss förankring, känsla, jag håller med. Av de du nämner kan dock bara Blidh vara aktuell, övriga kontraktsbundna.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Purre skrev på för ett år, lasu 2.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Så var det, nog – men jag ser inte att Frölunda ska få tillbaka honom. Men har inga problem med att ha fel.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Dom kanske inser att dom gjort fel och ändrar sig. Tror inte det kommer att ske men man kan hoppas.

 • Kommentar avatar
  Eric, 2 år sedanSvara

  Lasu och Carlsson de enskilt största orsakerna till besvikelsen. Hjärta, rutin, slutspelskaraktär, vilja, mod. Underskattades grovt av Sjöström. Lägg till Persson så är allt redan sagt, jag vet! Men ack så tydligt...förstår inte vägvalet...150’ på Ekbom två år senare...är det bra och långsiktigt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lasu, här ska man nog inte glömma att han ville testa något nytt, man kan ju inte tvinga folk att stanna, och frågan är vad ni sagt om Frölunda gett honom 300 K i månaden? Vad gäller Purre vet du att jag tycker det var ett misstag att inte hårdare jobba för en fortsättning, men den känslan delas inte i föreningen, så det är inte så mycket att orda om. Persson var ett misstag, japp. Men nu är det ju gjort ... Alla gör vi sådana. Ni får hoppas Sjöström träffar rätt med Ekbom. Det blir ... hm spännande.

 • Kommentar avatar
  CK, 2 år sedanSvara

  Stort tack för ditt engemang. Du har gjort en bra säsong Leman. Du har koll på det mesta, dock tycker jag att du förenklar och gör en sämre analys när det gäller målvaktsspel (liksom Roger R.). Du nöjer dig ofta med att bara analysera målen målvakten släppte in alt. räddningar gjorda. Målvaktsspelet är numer så mkt mer som t.ex. hur många puckar du slår bort bakom mål, i vilka lägen du sätter dina utespelare, hur du dirigerar försvaret, tydlighet vid returer, konsekvens och tydlighet i rörelse, förflyttningar, räddningar mm. Allt detta bidrar till att göra ett lag tryggt i försvarsspelet. Ett tryggt försvarsspel ger ofta ett effektivare anfallsspel. Målvakten är inte lagets viktigaste spelare för att han gör tokräddningar i utsatta lägen, utan för hur han får laget att känna och agera.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Absolut gör en målvakt mer än rädda puckar, bringar trygghet, stabilitet etc, precis som ett bra försvarsspel ger det samma till en målvakt. Tror inte min analys är "förenklad", snarare att jag inte känner att målvaktsspelet är högt på en topplista över problemen. Sedan kan man absolut tycka att ett lag ska göra som Växjö och värva en keeper med förmåga att stå på huvudet, det resonemanget respekterar jag. Själv är jag tveksam till det, att lägga väldigt mycket pengar på målvaktsposten är kanske inget jag gjort, men vi är alla olika.

   Kommentar avatar
   CK, 2 år sedanSvara

   Tror det är viktigare att satsa på en målvakt med ett konsekvent spel ( tar det han ska ta och släpper lite returer men agerar konsekvent och tryggt ). Det behöver inte innebära en stjärnvärvning som Monstret (som också helt saknar dessa egenskaper). Man bygger ett bra hockeylag bakifrån, då så gott som allt offensivtspel startar i försvarszon. Att du inte förstår att/varför det läggs mycket fokus på målvaktsfrågan gör ju min problemformulering än tydligare.

   Kommentar avatar
   CK, 2 år sedanSvara

   Att Frölunda enligt rykten högg på Nihlstorp(?) inför denna säsongen bevisar ju återigen att man missat det här problemet. Torpet är ju briljant imellanåt, men fladdrig och saknar stabilitet och struktur i sitt spel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det var inget rykte, Nihlstorp var klar men köpte ut sig. Och jag delar känslan av fladdrighet, samtidigt som han kunnat stänga igen helt i slutspelsmatcher. För övrigt förstår jag nog att det läggs fokus på målvaktsfrågan, tror bara inte den ska övervärderas, du måste inte ha lagets störste stjärna i kassen. Jag tror Johan Mattsson kan vara riktigt bra nästa säsong.

   Kommentar avatar
   CK, 2 år sedanSvara

   Jag tror JM har goda förutsättningar. Men genom att försöka värva Torpet och ge JG så stort förtroende känner jag att VF inte ser saker på samma sett som jag gör. Jag tror det är ett misstag.

   Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   Självklart måste man ha en riktigt bra målis för att ta guld. Guldet 2016 tigs dock tack vare ett överlägset lag. Man hade kunnat ha en div 1 målis och ändå vunnit. Förvånande över att så få inser vikten av en bra målis.

 • Kommentar avatar
  GöranA , 2 år sedanSvara

  Ser ändå rätt bra ut inför nästa år. De spelare som är kontrakterade bör ge att vi hamnar topp 8. Dvs vi går till slutspel. Men där blir det stopp direkt, samma som i år. Platt fall igen.
  För att utmana om guldet vill jag se:
  2 nya backar. En Fantenberg/ Tömmernäs typ och en stor stark defensiv pjäs till.
  4 nya forwards. Av typ Sean B , Sundström och P Carlsson och Lasu
  En ny målvakt av riktig toppklass.
  En ny offensiv hjälptränare, dvs bort mef Lundeskog.
  Allt detta plus att givetvis några juniorer blommar ut rejält och vi får en rolig säsong nästa år.
  Skall bli spännande att se vilka juniorer som blommar ut, det är alltid några som gör det.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Ser bra ut? Vilken laguppställning kollade du på?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lite grand det jag skriver, Göran – det bör förstärkas, och KOMMER förstärkas, både på back- och forwardssida. Visst skulle Frölunda även kunna sparka en målvakt och värva en ny, men det tror jag inte på, det köper jag inte, Mattsson värvades ju för att han skulle vara framtid. Och Lundskog har just förlängt, kritiken mot honom har jag svårt att ta på allvar, vi vid sidan om har oerhört svårt att bedöma hans jobb.

   Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Ja Henrik vi har samma syn på vad som bör hända till nästa år. På tränarsidan vill jag ha in en tränare som är tydlig och som kan ge en "hårtork" när det behövs. Detta kunde Robban. En dröm vore att få in "Bulan" BREDVID Roger !! Vilken tränarduo !! Men även Mats Lusth skulle funka.

   Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Mattson är redan en bra målvakt men fick spela på tok för lite i år. Vilket du även har påpekat mer än en gång här i RR.

   Kommentar avatar
   Danne, 2 år sedanSvara

   GöranA: du vill få in 4 nya forwards sv Sean, Lasutyper och samtligt vill du även ha in juniorer som blommar ut? Hur har du tänkt där? Du vet att det bara är 3 platser lediga just nu på forwardssidan? Förklara gärna lösningen, tack.

   Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Ironi från min sida. Topp 8 platt fall osv

   Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Förtydligande: byt ut juniorer mot unga spelare som redan figurerar runt A-laget. Bryt befintliga kontrakt vid behov.

 • Kommentar avatar
  Matte, 2 år sedanSvara

  HL - man kanske skall ge dem tid och som Du skriver mer från egna leden. Det är naturligtvis så man måste bygga. Du har naturligtvis rätt om Wideström - han skall vara kvar. Tycker också Gunnarson varit OK. Vad gäller målvaktsfrågan, så kan de släppa fram egna juniorer tex. Det kunde redan skett hår men man var för envis och bortsåg från fakta. Men att ha seriens lägst rankade målvakt och slutspelets lägst rankade målvakt - det rimmar verkligen illa med den proffsighet och ambition som tex Sjöström vill göra gällande. Tyvärr har detta varit så tidigare år också - men det märks tydligare när andra lag bli bättre och skillsen på andra lagdelar sjunker. Så jag tycker inte Din liknelse alls stämmer med med sjukdom och botemedel. Fick jag beskriva det så är som att se en med mässling och gissa att den har brutit benet. Ungefär lika proffsigt.
  Klarar men inte av målvaktsfrågan, tycker jag flera i ledarstaben skall bytas inklusive Sjöström och än längre upp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag förstår bara inte hur så mkt fokus kan läggas på målvaktsfrågan när den inte varit det stora problemet i vinter. Sedan kan man ju tycka Johan Gustafsson eller Mattsson är kassa, men ... äh, så är det ju dessutom inte. Sett till vad Mattsson gjorde utan en enda SHL-minut tycker jag han känns mycket spännande till nästa säsong.

 • Kommentar avatar
  Niklas, 2 år sedanSvara

  Forwards : där tycker ja nog bröderna Westerholm skall bort åtminstone nr 27. Satsa på en ung junior där istället. Sen 1 eller 2 topp backar måste in. De e inte målvakternas fel att Frölunda har semester och haft en delvis svajig säsong. Glöm inte heller alla skador som varit, Lias vara eller icke vara, Grundström kom tillbaka sen blev skadad direkt. Sen tror ja någonstans att laget inte riktigt va i harmoni, tror inte alla köpte Rönnbergs ledarskap och taktik.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Helt rätt att hundraprocentig harmoni aldrig infann sig, det plus det faktum att laget underpresterade i slutspel måste utvärderas. Sedan tror inte jag att Frölunda kommer göra sig av med folk, t.ex Ponthus Westerholm som du vill, full respekt för åsikten, men jag tror Frölunda bygger en kedja på tvillingarna nästa säsong, tror sig få ut mycket. Det är min känsla. Själv hade jag ju hellre, efter förra säsongen, behållit Patrik Carlsson för samma pengar som två tvillingar, men den åsikten är mil från Rönnbergs och ledningens, så det blir en rätt meningslös diskussion.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  Asså jag måste säga att truppen i nuläget med alla de som har kontrakt luktar play-in/kvalserie lång lång väg, det MÅSTE rivas kontrakt om man vill vara ett topplag. Blir smått bedrövad hur man lyckats sätta sig i den här sitsen med alla dessa kontrakt. Vanligtvis brukar man beklaga sig över spelarflykt och brist på kontinuitet, men i år hade velat se det.
  Sen är det ju typiskt att inte nog med att dom gör en bedrövlig säsong utan dom avslutar det med att koka torrt framåt, vilket givetvis då sminkar över de defensiva bristerna. Det blir så lätt nu och säga ”men det va ju inte defensiven som brast” ”det va inte målvakten det brast på” osv vilket det givetvis finns sanning i. Men det finns även sanning i att vi hade en förstamålis som va under 90% både i grundserie/slutspel. Och det är även faktum att vi redan förra året hade för svagt försvar och ledningens drag va att ersätta Tömmernes med Almqvist (asså seriöst?) men missade att hitta en PP-back, man missade att hitta en försvarsgeneral och man va enda klubben i shl som inte hade en right-back (som fick spela)? Nej jag tycker att det är underkänt rakt igenom på såväl sportchef, tränare som spelare. För oavsett om man saknade vissa spelartyper så hade man lag för att prestera bättre än vad man gjorde tycker jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Delar, som du kan läsa, åsikterna om att Tömmernes borde ha ersatts, och kanske borde man tidigare ha sett behovet av en Mike Weber-typ. Däremot delar jag inte åsikten att när det går emot ska man omedelbart leva rövare och sparka spelare. Det tror jag är direkt kontraproduktivt. Så dåliga spelare är det VERKLIGEN inte in truppen. Handlar om att få gruppen att fungera, plus att spetsa, lite som jag är inne på i texten.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Malmö vann för att dom va ett bättre lag? Jag hade hellre haft Malmös 3e målis än vår första. Jag hade bytt backbesättning rakt av, bortsett från Dahlin och möjligtvis möjligtvis Sigalet, annars va Malmö bättre back för back. Oerhört naivt om man tror att man ska kunna gå in med det laget nästa säsong och återigen tror att alla ska explodera i utveckligen. Köper att inte bara meriterade namn är en garant för framgång men att gå in i en säsong med ett lag utan toppspelare kommer aldrig gå! Vi blir nu av med väldigt mycket spets (poäng) så i bästa fall ersätter vi dom, men vill vi bli ännu spetsigare så måste det ju in ännu bättre spelare, eller?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Och jag tror, som jag skriver, att Frölunda självfallet kommer adressera behovet och försöka hitta ett antal bra namn, en eller två på backsida, två eller tre på forwardssidan.

 • Kommentar avatar
  Angela, 2 år sedanSvara

  Mattsson hoppas jag får mycket mer spel nästa säsong. Backarna känns tryggare med honom. Sedan kändes det som att Malmö var hungrigare än Frölunda från det att dom vann match 1. Men över lag har ju inte Frölunda haft en toppensäsong och då blir det svårare att bli bäst när det gäller tror jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Frölunda kom trea. Bara två lag var bättre. MÅNGA lag hade bytt med Frölunda efter grundserien. Problemet var att gruppen underpresterade, ledningen saknade nycklar mot tajt defensiv. Här finns frågor att ställa, något jag förutsätter att Frölundas ledning vet och gör.

   Kommentar avatar
   Angela, 2 år sedanSvara

   Visst gjorde dom men många storlag som haltade denna säsong ☺ Bara hoppas dom blir starkare nästa säsong ☺

 • Kommentar avatar
  Ogga , 2 år sedanSvara

  Sjukt att säga det så här i efterhand men jag fick fanimej rätt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Okej.

 • Kommentar avatar
  E23, 2 år sedanSvara

  - Westerholmarna med widerström tackar jag inte nej till. Spännande mix.
  - backarna är som målvakterna, här krävs total makeover. Sigalet (hyfsat stabil) och gunnararson (kan utvecklas) enda jag vill ha kvar.
  - forwards: en liten snabb, en lasch för andralinan, en stor och stark för tredje (framför mål i pp).
  - En ny målvakt.
  Gör som anaheim inför deras sc-vinst -- bygg bakifrån. Ta in nischspelare, lagomlirarna har vi redan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Att alla backar utom Sigalet och Gunnarsson skulle kickas kan du se dig i månen efter. ;) Däremot är det klart att truppen ska spetsas, någon kan säkert få lämna, ge plats för mer nytt.

   Kommentar avatar
   Pp, 2 år sedanSvara

   Gunnarsson har defenitivt potential. Det syntes. Blev bättre och bättre ju fler matcher han spelade. Kan nog bli en bra tung defensiv back.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ska Gunnarsson spela behöver han matchas hårt, få trygghet i sitt spel, tvätta bort misstagen. Håller med om potential men hade gärna sett honom i allsvenskan en säsong.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 år sedanSvara

  Skrev det tidigare men prio ett för mig är att få hem lasu och purre. Där har du klass och hjärta.
  Sen gällande purre, vi fans har rätt att veta varför purre fick lämna. Få ett kontrakt och sen ta tillbaka det... Varför? Speciellt när han var ledande förra slutspelet. Sen vill jag passa på att tacka dig HL för bra krönikor och härligt tjöt. Visst finns det saker man inte alltid är överens om men så ska det vara. Hoppas du fortsätter nästa säsong också.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lasu ville testa något nytt, Purre fick ett kontraktsförslag, det drogs tillbaka, Frölunda hade annat på G, bl.a Lias Andersson, och dessutom är fans och jag betydligt mer förtjusta i Patrik Carlsson än Roger Rönnberg. Så ... den frågan är inte så svår. Lasu kanske kommer tillbaka om något år, vem vet. Tack för att du läst!

 • Kommentar avatar
  Sapper, 2 år sedanSvara

  Borde vara prio ETT i ett SM-guldslag att ha en stabil, duktig målvakt där bak till att börja med. Målvaktspositionen skall väl vara den position man är beredd att betala mest pengar för? Väljer man inte att betala de pengar för en supermålvakt istället för Mursak? Sen förstår jag att marknaden inte direkt kryllar av sådana. Känns inte som JG gör det lilla extra för oss längre, som du ofta pratar om, Henrik.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag vet inte när jag skrivit att JG gör det lilla extra, det är väl snarare det jag inte skrivit, att han gör över tid. Däremot har han förstås inte varit så svag som supportrar vill göra gällande. Men jag håller inte med om att det viktigaste att lägga pengar på är en supermålvakt, se hur det gått för NY Rangers, för Montreal. En bra nog målvakt, som jag tror Johan Mattsson kan vara nästa säsong, pengar på en toppback, två, tre bra fw.

   Kommentar avatar
   David, 2 år sedanSvara

   JG har ju inte stått på huvudet i slutspelet men oförmågan att förvalta sina chanser är det som i slutändan sabbar säsongen! Tror precis som du att Mattsson är 1:a nästa säsong. Synd att han skadade sig mot Växjö innan slutspelet, annars hade han garanterat fått stå också! Tittar man på målvakterna de senaste säsongerna så hade vi Fernström och Lasse och då tyckte jag i alla fall att Fernström kändes mest stabil fram till slutspelet. Året efter Lasse och JG och då kände väl de flesta när JG värvades att äntligen fick vi vår etta! Lasse var ju helt fantastisk det året! Får hoppas på liknande utveckling på Mattsson helt enkelt. Hur är målvakterna på juniorsidan? Hur rankar man Arvid Söderblom?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag ska vara helt ärlig – vet inte exakt HUR högt Söderblom rankas. En lovande målvakt, men det är ju ett tuffare läge för sådana än för utespelare vad gäller att testas i hetluften. För eller senare bör han väl skaffa sig seniorrutin i allsvensk eller division I-klubb.

 • Kommentar avatar
  Om vi vill till toppen igen, 2 år sedanSvara

  Om vi vill till toppen igen så behövs stora förändringar. Ett lag som skulle kunna utmana skulle behöva se ut nåt så här:
  sigalet-toppback
  Nörstebö-Stenqvist
  Ekbom-toppback
  Westerlund
  Lasch-toppspelare-toppspelare
  Hjalle-toppspelare-toppspelare
  MRO-Joel-?
  Fjellström-Pa.W-Emanuelsson
  Friberg/stålis/widerström/Po.w/mustonen/-några av dessa måste bort. Men samtidgt detta komme aldrig hända

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Precis. Så mycket som du skriver kommer inte att hända. Dessutom tror jag du och många med dig har en övertro på individer, I en LAGsport handlar det om att få GRUPPEN att prestera. Se vad Malmö gjorde.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Det är möjligt, samtidigt vill jag påstå med säkerhet att om man bara värvar någon enstaka spelare och går in med följande lag, så blir det ingen rolig säsong: Sigalet-Stenqvist Almqvist-Ekbom Nörstebö-Westerlund Gunnarsson Lasch-Joel-Hjalle Po.w-Pa.w-Po.w Friberg-mustonen-MRO Stålberg-miketinac-Fjellström Emanuelsson Riktigt skräckinjagande.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det kommer självfallet att komma in ett par, tre, fyra bra spelare. Menar bara att jag inte tror någon ska förvänta sig en gigantisk makeover.

 • Kommentar avatar
  Anton , 2 år sedanSvara

  Hur ser kontraktssituationerna ut för frölundaiterna i Europa? Finns ju en del hjärta men även spets i grabbar som v Stålberg c klingberg tömmernes lasu o p Carlsson... hur ser Lauridsen ut gnuggar på bra i kokerit va☺️Ä?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Alla är kontraktsbundna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Sorry, Carlsson är nog inte.

 • Kommentar avatar
  Dt, 2 år sedanSvara

  Gustafsson har inte vart direkt dålig men har heller inte gjort dom avgörande räddningarna som behövts också släpper han på tok för mycket returer rakt ut.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror som sagt att Mattsson har en jättechans att växa ut och spela mycket mer nästa säsong.

 • Kommentar avatar
  Manne , 2 år sedanSvara

  Att lova Westerlund en topp 6 plats bland backarna, redan där är de ute och cyklar. Westerlund gjorde det helt okej i Löven, men håller fortfarande inte för SHL. Det måste in tre nya backar av riktig kvalité, som typ Tömma och Fantenberg. Den kalibern. Går inte med junisar på 19-20år.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller inte med om Westerlund. Och man kan inte bara värva nytt och färdigt. Vill Frölunda vara en klubb som utvecklar talang måste den också få chansen.

   Kommentar avatar
   Pp, 2 år sedanSvara

   Westerlund spelade bra de matcher han fick. Inspirerad av Dahlin. Några kilo till så blir han en superback.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Mm, här finns verkligen kapacitet, vill jag hävda. Behöver tvätta bort en del misstag. Men vem behöver inte det i hans ålder?

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Kommer bli en SHL-back, men inte förrän om 2 säsonger tror jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Då är han i Nordamerika. Togs rätt tidigt av Arizona i fjolårets draft

   Kommentar avatar
   Sthlm, 2 år sedanSvara

   På tal om Westerlund, vad tror du chansen är att han drar redan i sommar och väljer Ahl före 7:e i Frölunda? Killen snittade över 20 minuter i Löven och vad jag hört, gjort det bra. Stort tack för alla grymma texter i vinter HL!

 • Kommentar avatar
  Johan L , 2 år sedanSvara

  Hua vad intressant. Undrar om Frölunda kommer bryta några kontrakt. Kanske behövs även för balansen. Widerström behövs verkligen. Både spelstilen och klubbhjärtat. Sen Blidh som samma typ. Hjärta och rakt på, orädda. Är Mursak värd att satsa på? Grym grundserie men sen. Målvakt?? Tveksamt men ingen ska väl sitta helt säker? Jag sågar inte JG men har han fått den utveckling som de hoppats? Ekbom är en bra värvning. Men en riktig första samt PPback behövs...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, jag håller med, jag undrar också det, kommer Frölunda bryta några? Inte alls klubbens stil, men ... Behövs ABSOLUT en bra PP-back.

   Kommentar avatar
   Johan L , 2 år sedanSvara

   Jag glömde att tacka i all hast. Mycket bra rapportering och tankar. Du är ingen besvikelse iaf :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   :) Stort tack för du läser och gillar!

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 2 år sedanSvara

  Hoppades att man skulle nå semi i år men precis som i CHL lyckas man förlora fast man igentligen inte borde det. Malmö har spelat bra inget snack om det. Känns som om man inte fick ihop laget och femmorna på hela året. Visst det har fungerat ibland men inte när det gäller.
  Intressant att se vad man plockar in till nästa år och precis som du är inne på vilka man släpper?
  Nej, nu släpper jag denna säsong och njuter av solen och påsken. Tack för bra läsning Henrik / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tack själv, Claes! Tack för alla kommentarer genom säsongen. Allt gott!

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 2 år sedanSvara

  En annan sak som är svår att smälta är varför i hela fridens namn var man så snabba med att förlänga med Mustonen? Tror jag var en rejäl blunder. Varför ge Friberg tre år(?) rakt av, 1+2 hade väl varit rimligare, för att utvärdera.. nu sitter vi i båten med massa dåliga kontrakt, Friberg är en spelare för fjärdelinan så är han billig känns det ok, men annars vansinne..

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Håller med dig! Men kan inte ens se det som OK att värva in en spelare till 4e kedjan även om han är billig, där måste dom ge egna produkter chansen istället. Sen oavsett vad man säger så va Friberg knappast tänkt som en 4e kedjespelare när han värvades, han har kämpat varje match, det kan man aldrig ta ifrån honom, men han har inte varit en lyckad värvning utifrån vad han värvades för. Sen om det är fribergs fel eller om det va Sjöström och kompani som överskattade hans offensiva kvalite låter jag vara osagt!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag var skeptisk till Friberg-värvningen från början, om det fanns tro på en stor offensiv uppsida. Max hade ALDRIG producerat på seniornivå tidigare, hade vuxit till en hårt jobbande man i AHL – och som sådan tycker jag han är nyttig i Frölunda. Att fans gick på medias okunniga snack om "storvärvning" må väl vara hänt, men ... nä, jag hoppas verkligen Frölunda visste bättre. Detta sagt tycker jag Friberg är en bra person, skön attityd, enormt hårt jobb, och nyttig i ett hockeylag.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 år sedanSvara

   Givetvis var inte Friberg värvad för en fjärdelina, visst ska egna talanger spelas in, ingen ska värvas in för en låg position. Det blev inte alls som man tänkt sig med Friberg, men det har varit lite för mkt dåliga värvningar bara... Sen köper iaf inte jag resonemanget att sparka Westerholmarna... ser dom fortfarande som en utmärkt tredjelina ihop med någon junior, det kan bli bingo med rätt spelare bredvid

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, kan man få dem lite rakare, lite mindre snirkliga så ... men kan man det?

   Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   Friberg är allt annat än billig. Ligger säkert runt 150 k.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   I så fall är jag kritisk till den värvningen. Och då gillar jag ändå Max. Uppskattar ju spelare som sliter och jobbar som han. Men om lönerna skjuter iväg på det viset är det inte bra.

   Kommentar avatar
   David, 2 år sedanSvara

   Tyckte ändå att dom gjorde det väldigt bra i Brynäs, så inför säsongen så var jag extremt nöjd med den värvningen. Men en säsong som varit upp och ner för hela laget. Kan ju ta en säsong att acklimatisera sig helt, sen med skador och allt vi hoppas på bättring nästa säsong. Dom kan ju producera!

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Ponthus va bänkad mer eller mindre hela slutspelet i Brynäs, så han hade jag inga förhoppningar på. Tror man va sugna på pathrik men hade aldrig fått honom utan Ponthus, så man chansade.

 • Kommentar avatar
  Danne, 2 år sedanSvara

  HL, vad gäller ”misslyckandet” i kvarten säger faktiskt inte jag så mycket om. Inte med tanke på hur det sett ut under säsongen. Det om något borde du ställt frågan om. Lag har inte bara varit ”felbalanserat” dessa 6 matcher, utan faktiskt stora delarna hela säsongen. Ingen slump tror jag tyvärr. Sen med truppen nästa år. Tittar man på din lista med forwards så blir man orolig. Medelmåttor rakt över. Men, Hjalmar är ju en stjärna, säger du. Nja, en helt annan spelare idag än för några år sedan. Lagspelare på toppnivå, men knappast någon som bär laget. Men du är rätt på det; 3 toppforwards in och utöver det ut med 3 ytterligare spelare under kontrakt och fyll på med någon junior och ytterligare spelare utifrån. Med kvalitet högre än befintligt materiel. Dvs, en nivå upp. Enda oron är att flera juniorer knappast kommer lyftas upp på de 3-4 lediga platserna. Finns inte utrymme till det. Inte om laget vill vara med i topp 8 nästa år. Tack för denna säsong HL, ses nästa!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tack för att du läst. Jag tror nog att Frölunda både kommer värva spets och ge bra unga chansen, som t.ex Kalle Miketinac. Man behöver ta vara på eget, jobba med utveckling, men också ha en del rutinerade "stjärnor" som bär.

 • Kommentar avatar
  #18, 2 år sedanSvara

  Bäst med denna usla säsongen är tvivelsutan Rakapukar.se. Att JG skall kunna växa ut och återställa förtroendet hos lag och fans tillräckligt bra för att gå on nästa säsong som etta håller jag för otroligt. Det skulle kräva en total omskolning. Av backarna som blir kvar tycker jag bara Sigalet och Nörstebö kvitterar ut betyget godkänt. Förefaller otroligt att Gunnarsson tar det steg man förväntade sig av honom i år nästa år. Jag vill att vi jobbar på att behålla Mursak. Han är en förstacenter de två närmaste åren. Exakt vad vi skulle med tvillingarna till har jag aldrig begripit och att de ska ta ytterligare steg nästa år håller jag som helt osannolikt. Ber om ursäkt för ett pratigt och ostrukturerat inlägg men har inte smält gårdagen än. Är omskakad över det faktum att ett lag som Malmö tilläts vinna över ett lag med så mycket mer skills. Snacka om att anfallscoachen har en hel jävla massa att fila på till nästa år efter att ha firat hela påsken i skamvrån.

   Kommentar avatar
   #18, 2 år sedanSvara

   Rakapuckar.com skall det vara

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det var inte alls så ostrukturerat, många goda tankar, förståelig frustration hos en supporter. Frölunda vill ju använda Rönnberg till att utveckla, därav Patrik Carlsson ut och tvillingarna, Westerholm in, man kan absolut ha åsikter om det. Detta sagt tror jag absolut inte Frölunda är så missnöjt med P1 och P2 att de får lämna. Tror de ska bära en kedja 18/19. Tack för att du läser! :)

   Kommentar avatar
   Rw, 2 år sedanSvara

   Det hoppas jag verkligen inte, Bryt med Westerholmarna direkt. 1. Vart ska "hjärtat" få plats om vi har Westerholmarna i en 3e Kedja? 2. Ponthus har varit usel, aldrig sett någon vara så dålig på att åka skridskor och skjuta... 3. Jag tror 70% av fansen vill ha bort dom nu ungefär, man tyckte inte om dom innan dom kom hit och nu tycker man om dom ännu mindre. 4. Deras poängskörd är allt annat än ok. Ponthus = 18 P på 63 matcher (CHL och slutspel inräknat) och Pathrik = 7 P på 24 matcher. Pathrik var ju dock skadad hela säsongen, men de finns ingen ursäkt hur dålig Ponthus har varit. Bryt kontraktet med Ponthus så får Pathrik stanna om han vill tycker jag.

 • Kommentar avatar
  Eric, 2 år sedanSvara

  Frölunda har massor av talang, men duktiga spelare med passion som bäst grönt saknades. Lasu, Carlsson, Figren, Fantenberg, Tömmernes, Persson, etc. För många som lämnat för snabbt.
  Vi har mycket kvalité men lite jävlar anamma. Blev osäkra och tveksamma i offensiv zon. Westerholmarna var en miss, t. Ex. Kör några egna produkter istället, extra viktigt i 4an. Sådana som vill kriga sig längre upp i hierarkin till nästa säsong, inte bara är nöjda med att vara en fyra eller extra. Som wideström som var passionerad som en berserk, men räcker inte med en. Carlsson och Lasu saknades otroligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller helt med dig om att Carlsson och Lasu saknades, men som jag varit inne på så var det ju bara Carlsson som gått att behålla, här valde Frölunda en annan väg. Inte rätt enligt mig, men man ser ju olika på saker och ting. Över tid lämnar alltid spelare, handlar om att bygga upp en ny kärntrupp nu.

 • Kommentar avatar
  Karl, 2 år sedanSvara

  Fakta är att Frölunda har underpresterar och detta är går inte att prata bort.
  Det har slarvat mycket bakåt och kompetensen har inte riktigt funnits där i år.
  Och skall vi vara rigtigt ärliga har R Lasch och V Olofsson gjort merparten av sina mål och poäng i PP,
  Vi har tyvärr saknat spets och mål kreativitet i 5 mot 5 i år och detta är den stora anledningen att vi åkte ut mot Malmö.
  Vi skall inte döma Frölunda för mycket, dom har nog givit allt dom har men läget i sig har tyvärr inte funnit rätt kemi, och jag tycker vi haft för få hot framåt!
  Skulle gärna se att några mera klass spelare in, bra med egna juniorer men man vinner inget SM gul med dessa tyvärr!
  Vill man Match Växjö i framtiden du måste man satsa annars får vi fans inrikta oss att det kommer att se ut så här i framtiden, kanske topp 6 men har inget att hämta i slutspel!
  Men tror det kan bli en farlig väg att gå för Frölunda för det kommer att bli väldigt tomt på folk i Scandinavium!
  Vi får vänta och se vilken väg Frölunda väljer!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror det är riktigt, vill Frölunda matcha Växjö behöver man öppna plånboken lite, samtidigt handlar det också om att få ihop en grupp som fungerar, det HAR hackat hela säsongen, det blev tydligt nu. Spännande att se hur Frölunda går vidare, det finns inga enkla lösningar, hade jag haft sådana hade jag gett dem. :)

 • Kommentar avatar
  Daniel K, 2 år sedanSvara

  Hoppas verkligen att analysen görs grundligt och utan prestige! Den skulle ju göras redan förra säsongen efter uttåget mot brynäs men i denna matchserien märktes inte det alls. Samma fällor i denna matchserien också mot ett lag som spelade tight defensivt, väntade in sina lägen, hade knivskarpt PP och allmännt effektiva när lägena kom.
  Viktigt att dom förlänger med Wide, en sådan kille behövs verkligen. Vill se att man går lite hårdare efter spelare med gedigen göteborgsanknytning på marknaden. En stomme med lokala spelare att bygga runt som kompletteras med spets från annat håll där det behövs.
  Frågan kring JG är känslig eftersom många kallat honom mycket fult och jag vill betona att jag inte har något personligt mot honom men han levererade verkligen inte det där lilla extra som behövs över tid. I vissa matcher levererade han stort men dom var undantag, genomsnittsnivån blev för låg. Skulle vilja se att man tar in en färdig förstekeeper.
  Stort tack för denna säsongen HL!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag tror inte, men det är alltså bara vad jag tror, att Frölunda tar in en förstemålvakt när man förutom JG har Johan Mattsson som man tror mycket på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Sedan håller jag med, var inne på det redan i fjol, man ska inte underskatta det här med spelare som har anknytning till klubb och region. Anton Blidh är därför inte fel att få hem, om han vill.

   Kommentar avatar
   Daniel k, 2 år sedanSvara

   Jag tror inte heller speciellt mycket på att man kommer värva en färdig förstekeeper men jag har det på min önskelista utan tvekan tillsammans med en tydligare göteborgsprofil i laget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Full förståelse för att man kan känna så.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 2 år sedanSvara

  "Inte ett lag för slutspel" de flesta av oss har nog sett problemet låååååångt innan slutspelet, och vi har poängterat det med!
  Det finns andra som behöver ta sig en funderare, Johan lundskog säger inför sista matchen "Vi har ett spel som visat sig fungera" för vad??? Är det ok att säga vad som helst??
  Att Frölunda hamnade 3:a i serien är en gåta i sig.... på de viset var det en väldigt konstig säsong .
  Nä en STOR utrensning är vad som krävs om jag ska överväga att köpa säsongskort nästa säsong.
  Som överskriften borde vart FIASKO.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Såg inte det uttalandet. Håller med, låter väldigt konstigt. Men du ska inte ta uttalanden på klubbars webbsajt riktigt på allvar. Rätt mycket "ska låta bra." Stor utrensning tror jag inte alls på, att Frölunda kom trea berodde ju på att elva lag var sämre över tid, däremot var det ett stort misslyckande att få ut så lite i ett slutspel, köra så fast mot ett takt försvarsspel.

   Kommentar avatar
   Mikael , 2 år sedanSvara

   Jo men som jag skrev längre ner, det har ju inte funnits nån trygghet under säsongen. Och allt som oftast har man kört fast mot defensiva lag..... absolut ingen nyhet! Sen en annan fråga, HUR bygger man kontinuitet och hjärta med, ursäkta uttrycket "hockeyhoror" som bara vill få en bra väg till NHL??? Nä förr i tiden "Inte det att man alltid var nöjd" men nog faaaaan var det de flesta laga skräck att komma till scandinavium.......DÅ visade man känslor och hjärta!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag kan inte påstå att det inte visats känslor, inte funnits hjärta, det ska vara i något enstaka fall då. Men här är ju baksidan med den väg Frölunda valde, att använda JVM-R&R till att locka till sig talang, utveckla och slussa vidare. Viktigt att också ha en kärna av kulturbärare, men det där är lättare sagt än gjort. Ibland vill ju spelare iväg.

 • Kommentar avatar
  Perra, 2 år sedanSvara

  Frågan är vilket namn som blir på tapeten för att ersätta # 11? Med tanke på målproduktionen? Nått nytt namn där eller hoppas man att # 81 tar det?

   Kommentar avatar
   Hmm, 2 år sedanSvara

   Räknar nog med att mustonen går in där och ersätter......

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nej, jag har inga namn. Men jag förutsätter att Frölunda tittar på X antal bra forwards.

 • Kommentar avatar
  GöranA , 2 år sedanSvara

  Sjöström "otroligt självkritisk"
  Ja, va f-n skall han säga.
  Detta var en otrolig skitsäsong från början till slut.
  Joel L säger samma sak. Vår lagkapten!!
  Man såg redan i säsongsinledningen att det saknades viktiga byggstenar i detta lagbygge.
  Och detta avslöjades på ett brutalt sätt direkt i slutspelet.
  En av de sämsta säsongerna för oss supportrar på många år.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Sa det redan efter uttåget i CHL att det va oroväckande att se Joel åka och skratta uppgivet, han blev inte ens arg som tidigare år. Det här laget hade aldrig något driv eller go, ingen som tände laget, allt bara rullade, ingen som kunde bryta mönster.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag upplever också att gruppen aldrig kom samman på samma sätt som tidigare år, det fanns aldrig den trygghet som behövdes, en massa slarviga utvisningar, dippar i prestation tyder lite på det. Samtidigt var det förstås inte SÅ dåligt som en del supportrar vill ha det till. Men det var underkänt i kvartsfinalen. Tveklöst.

 • Kommentar avatar
  Roberto B, 2 år sedanSvara

  Tack för en grym sajt Leman. Uppskattas skall du veta.
  Hela denna säsong har varit för mycket upp och ner, känns som laget aldrig klickat riktigt. Firma Lasch och Joel kom inte till som tidigare år, även omLasch givetvis var grym i powerplay ( inte slutspel). För mycket brunkare och en övertro på mål från spelare som Friberg, Westerholm mm. Saknar Purre, Lasu mm, såna spelare som liksom blev bättre i slutspel än i serien.
  Försvarsspelet har varit felbalanserat, stirrigt stundtals och det kändes som backar och målvakt inte synkade, speciellt när JG stod.
  JG har fått mycket kritik, tycker faktiskt han skall ha det.
  Han har dålig procent i princip alla säsonger han stått i Frölunda ( finns undantag) och vad tror ni han tjänar. Glöm inte att han skrev nytt kontrakt hösten efter guldsäsongen. Om vi bytt Gunnarsson med JG hade Frölunda vunnit. Vem tror ni har bäst lön?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   JG har säkert bättre lön. Men att Frölunda vunnit bara lagen bytt målvakter, det är verkligen att underskatta de problem Frölunda hade i den här serien, VERKLIGEN att underskatta. Tror du förresten inte JG älskat den disciplinerade hjälp Gunnarsson/Alsenfelt fick?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Stort tack för snälla ord om sajten! Kul att du gillar.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 år sedanSvara

   Det där är intressant, ja Malmös mv fick tveklöst bättre hjälp av sitt försvar. Men nog tusan inte lätt för vårt försvar att ge JG hjälp heller, hans milt sagt oortodoxa målvaktsspel ger en ju aldrig riktigt ett hum om vad som ska hända. Tror stenhårt på skolade målvakter som jobbar efter mönster. Blir mkt enklare att hålla sig till ramar för ett försvar med om målvakt inger trygghet... Det här är en kvalitetstjänst för oss VF-fans Leman. Tycker gott du kan ta en fast prenumerations-avgift på 200 i månaden

   Kommentar avatar
   Roberto B, 2 år sedanSvara

   Jo jag håller med om att allt givetvis inte är JG:s fel. Totalt havererat powerplay, dålig disciplin kring utvisningar. Hybris i allmänhet och en grupp som inte satte sig tillräckligt. Ständigt letande efter den perfekta passningen osv. Men jag tycker fortfarande att, sett till lön, den är säkerligen hög och vad han presterat så är det för dåligt. Jag aldrig varit imponerad av hans målvaktsspel. Titta på hans returer, kontra andra duktiga målvakter. Han var inget speciell i semifinalspelet mot Brynäs förra året heller och jämförelsen Rönnberg gjorde med Patrick Roy är ju rent pinsam ( även om det säkert var lite med glimten) så säger det lite vad Rönnberg har för tankar om JG. Tycket JM är en bättre målvakt 7 dagar i veckan ,med hänsyn till ovanstående. Målvaktsspel, returer, lön etc. jag tror JG har en av de högsta lönerna bland målvakter i SHL. Får man bang for the buck i det fallet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Önskar du haft rätt, att 500 pers varit beredda att betala så mycket. Jäklar vad kul vi kunde ha haft då – jag kunde anställt en till och kanske kört fotboll också. :)

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 år sedanSvara

   Är det så lite som gör det? Kan du inte ta en funderare under våren o göra en frågeställan hur mkt folk är villiga att betala? Alla har olika förutsättningar och folk kan ju göra som idag. Jag hade absolut kunnat tänka mig 2-300 i månaden

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Du fick mig absolut intresserad. ;) Ska fundera. MYCKET tveksam till att så många vill betala så mycket, men kanske kan man hitta annan modell. Funderar. Promise.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Roberto: Nej, det är möjligt att det inte varit nog med bang for the buck här, tror nog inte Johan är helt nöjd med säsongen heller. Men sett till hur Frölunda jobbar tror jag klubben går med 2xJohan även nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Roberto B, 2 år sedanSvara

   Leman: om det skulle vara så att de kör med Johan ×2 , så är det ok. Det fanns flera brister med årets säsong inte bara JG givetvis. Men jag tror att det blir en förändring på målvaktssidan. Vi får se. Återigen tack för en grym sajt! Hoppas du fortsätter till hösten, jag tror många kan tänka sig att betala lite mer Glad påsk!

 • Kommentar avatar
  PBN, 2 år sedanSvara

  Välskrivet idag HL!
  Gillar dina tankar om vad som kan tänkas att behövas plocka in, är i liknande tankar med mer killer instinct o krydda med någon defensiv/stark inriktad back/ar. Gillar inte JG snacket, kollektivet måste bära ansvaret, funkar inte defensiven o man släpper till omställningar/felpass i egen zon då blir det inte bra, ingen kanon säsong av JG men det gäller resten av laget också med några undantag.
  Tack för bra texter om laget vi älskar!
  Mvh PBN

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Kul att du uppskattar texten. Tack för att du läser! Medhåll, det är en lagsport, en grupp som ska fungera, för enkelt bara hänga ut enskilda, även om kritik självfallet måste kunna ges.

 • Kommentar avatar
  Jimmy, 2 år sedanSvara

  Tycker vi ska hugga på Joel Kellman och Joakim Nygård.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nygård är väl på väg till Nordamerika?

 • Kommentar avatar
  GöranA , 2 år sedanSvara

  "bulan" eller Mats Lusth skulle komplettera RR ypperligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Men nu är det ju bestämt att det blir Kristofer Näslund.

   Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Jag vet. Men om man ändå får önska så...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det får man, förstås ...

 • Kommentar avatar
  Jimmy, 2 år sedanSvara

  Casey Wellman

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Hade förstås varit en trevlig förstärkning, men hann gjorde det rätt bra i Sotji (KHL), blir han inte kvar i Ryssland, tro?

 • Kommentar avatar
  Mattias, 2 år sedanSvara

  Frölunda behöver utbilda mer ishockey spelare , inte bara massa hockey atleter som fallet är nu, syns så väl att de sista åren så brister det i teknik, det kvittar hur hårt du jobbar om du inte kan slå en pass på två meter .

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Verkar tyvärr ligga större vikt på fysprofilen och att varje år i tidningen säga ”vi är bättre tränade än någonsin” men som du säger så verkar ju teknik och kvalite bli lidande då puckarna skall åkas in i mål istället för skärpa och kyla i avslutslägen

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Aldrig fel att vara bra tränad, men ... ja, jag kan också reagera på detta eviga snack om fysprofiler hit och dit. Prestationen på isen avgörande. Sedan behöver du dock bra fysik för att orka prestera över tid.

 • Kommentar avatar
  Ingeville, 2 år sedanSvara

  Intressant läsning, har 2 frågor. Hur starkt och länge sitter Rönnberg?
  När jag tittat har jag inte förstått vad Joel tillför på isen? Hela tiden jagar han spelare för tackling och är sen i nästa läge. Likadant i TRE KRONR. Kommentar tack.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Rönnberg till 2022. Joel är en ledare, en fältherre, en kulturbärare, en kapten – som dock inte på något sätt är någon given förstecenter nästa säsong. Men oerhört viktig som ledare i gruppen.

   Kommentar avatar
   Ingeville, 2 år sedanSvara

   Tack då vet jag men svaret förvånar. Så långt tränarkontrakt och att man bara förväntar sig Joel som kulturbärare. Hör bara uti landet om hur Frölunda tänkt här och då kan vi utgå från det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   "Bara" kulturbärare skrev jag inte. Viktig som kulturbärare, ledare, fajter, en spelare som inte längre är 25 men som spelade OS för Sverige så sent som den här säsongen och självfallet är nyttig på SHL-nivå ett tag till.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 2 år sedanSvara

  Många här som reagerat på snacket om hur bra tränade vi är.....
  Det kanske är så att man tränat bort ALL kreativitet och glädje???? Har sagt det innan, vi gör brunkare av snipers.......

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Se mitt svar ovan till Mattias och Nolte.

 • Kommentar avatar
  Dennis, 2 år sedanSvara

  Snyggt av Sjöström att inte börja peka finger. Mycket som har gått upp och ner hela säsongen. Försvaret har inte fungerat. Ny tränare där, får se vad som händer där. Man kan inte säga "försvaret spelade dåligt för JG spelade dåligt". Lika jobbigt för en målvakt att inte lita på backarna, som en back att inte lita på målvakten. Båda parterna måste lita på varandra. Svedberg kanske blir ett namn istället för Pardy? Ska bli intressant att se vilka namn som kommer istället för Olofsson och Grusse. Tror också JM kan ta klivet nästa säsong. Stabil målvakt. Varit roligt att se Ehns utveckling under flera säsong, grym kille. Westerholmarna kan ta klivet nästa säsong med träning och slipper en knäskada. Det finns mycket bra med truppen, men skadorna var lite väl. Bergenheim, att tappa en sån spelare precis vid säsonginledningen, det kommer lämna ett hål man inte kan täppa igen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Många kloka tankar, kul att läsa. Eftertänksamt. Balanserat. Vad gäller ersätta Pardy är det väl Ekbom, känner jag. Utan att veta tror jag nog Viktor Svedberg trivs bäst med hockeyn på smala rinkar.

   Kommentar avatar
   Dennis, 2 år sedanSvara

   Svedberg var påväg till Brynäs en stund innan Brynäs skrev på med någon annan, och Svedberg förlängde med Blackhawks.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten , 2 år sedanSvara

  Blir en utmaning att hitta fullgoda ersättare för Ehn, Olofsson och Grundström.
  Tror du att Mustonen blir kvar?
  Han var ju något av en nödlösning mitt under säsongen och kom in och gjorde det jättebra, till en början.. sen får jag nog säga att han har varit en av dom mest osynliga spelarna i laget.
  Jag hoppas att man låter några kontraktsbundna gå, inte för att köpa dyra, häftiga namn, utan mer för att göra plats för våra egna junisar.
  Det känns som att det är ett helt gäng som står och knackar på dörren, så ett mkt bra tillfälle att släppa in dom och få lite ungdomlig energi i laget. Det tror jag (alltid) är rätt väg att gå, och just vad Frölunda behöver.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Mustonen blir absolut kvar, förlängde tidigt. Men jag håller med, intressant att se om Frölunda på något sätt rensar, släpper sådana med kontrakt. Mycket intressant. Tror dock analysen tar sin tid. Det måste den få göra.

 • Kommentar avatar
  Wilhelm , 2 år sedanSvara

  Hur ser det ut tränar laget nu eller får don semester direkt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ledigt till tisdag, sedan återsamling, sedan ... inte helt säker på hur det blir.

 • Kommentar avatar
  Fhc, 2 år sedanSvara

  Om vi inte har anledning till att byta ut JG.
  Hur får du då ihop att ett lag som hamnar 3a i serien har seriens statistiskt sämsta målvakt. Om hjälpen av utespelarna vart så dålig att det vore anledningen till JGs över tid dåliga prestationer så borde laget i sig rimligtvis inte presterat så bra som de ändå gjorde. Nej en ny stabil målvakt behövs. Man bygger från grunden upp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag skrev att jag inte TROR att någon målvakt får lämna, plus att jag tror Mattsson har goda möjligheter att vara nummer ett nästa säsong. Han visade så pass mycket gott under sin första SHL-säsong.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten , 2 år sedanSvara

  Frölunda brukar ju ha en rejäl dipp strax efter nyår då man går in i en tung träningsperiod, i år sköt man ju på den pga av att spelet hackade och la en lite tyngre träningsperiod under OS-uppehållet istället, tror du att det kan ha påverkat oss nu i slutspelet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Intressant tanke, men ... kan ju inte se att det var orken som tröt. Snarare spelskickligheten, det kollektiva spelet.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten , 2 år sedanSvara

  Går det att luska ut statusen på Pardy nu? Var det hjärnskakning eller rabies? ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Sorry, inga svar, och ... han är skadad, så mycket är klart. Men om det hänger ihop med halsflussen, om något hände, eller om det är hjärnskakningssymptom, det vet jag inte.

 • Kommentar avatar
  E23, 2 år sedanSvara

  Tror faktisk westerholmarna är lagets sleeping giants. Rätt person bredvid dom så kan de explodera. Ser hellre att andra forwards får lämna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   OM de kan bli rakare, OM de kan få ut mer av sin talang, OM Rönnberg hittar ett spel som passar dem ... ja, då kan jag se det.

   Kommentar avatar
   E23, 2 år sedanSvara

   Rimligt svar, men det gäller å andra sidan lejonparten av laget.

 • Kommentar avatar
  Marty, 2 år sedanSvara

  casey wellmans contract med HK Sochi går ut efter denna säsongen. Tror du han finns med på Frölundas radar? Tack för trevlig läsning Leman. Hoppas bloggen lever kvar över nästa säsong också.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Säkert görs ett försök, vore konstigt annars. Men Wellman har producerat så bra i Sotji att min gissning är att han väl blir kvar i KHL.

 • Kommentar avatar
  Magnus, 2 år sedanSvara

  Hade varit bra att flytta upp ett gäng Juniorer och ta en mellan säsong och satsa på guld om två år. Istället för att lägga pengar på en massa dyra utländska spelare utan hjärta i klubben. Tack för en bra blogg bidrag nr 2 kommer för resten av året.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det var kul med någon som lite grand går emot andras åsikter. Spännande. Kanske behöver man inte välja? Tack för att du betalar för dig.

 • Kommentar avatar
  Kjelle, 2 år sedanSvara

  Vilken begravningsstämning det råder. Frölunda kom trea i SHL trotts det anser alla att säsongen är en ”katastrof”. Man har nästan förlorat ett helt lag sedan guldet 2016. Ändå har man gått till semi och kvartsfinal de följande två åren. Se på FBK som inte gick till slutspel 2017 och åkte ut i kvarten i år. En förening som dominerat SHL. HV71 vann SM guld förra året och gick inte till slutspel i år.

   Kommentar avatar
   Daniel K, 2 år sedanSvara

   Har man som uttalat mål att vinna guld varje år är det icke godkänt att åka ur redan i kvarten.

   Kommentar avatar
   Kjelle, 2 år sedanSvara

   Det målet har väll alla lag.......

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Icke godkänt, det är helt riktigt. Och det ska föranleda en analys, en rejäl koll på vad som gick fel, framför allt med att få ut max när det gällde som mest. Samtidigt är det nog bra att inte se allt i svart.

   Kommentar avatar
   Daniel K, 2 år sedanSvara

   Nej Kjelle alla lag har inte guld som uttalat mål. Hur skulle det se ut som tex KHK, Mora mfl lag i nedre delan av tabellen hade det? Deras mål måste ju vara på en helt annan nivå för en godkänd säsong än ett lag som är stabil etablerat i toppen av SHL och som uttalat att man skall vara med och slåss om guld varje säsong.

   Kommentar avatar
   Kjelle, 2 år sedanSvara

   Alla lag vill vinna men alla har inte de resurserna. Frölunda har förlorat nästan ett helt lag på två år ÄNDÅ lyckats behålla sin plats bland de bästa.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 2 år sedanSvara

  Ingen glad påsk för denna gång, snarare rena rama golgotavandringen.
  Tyvärr så gav inte Sören Persson & Company, Frölunda en "ärlig"!
  Men som sportsman, hatten av för Malmö som jag tycker påminner mycket om tyska OS-landslagets spelstil. Och där såg vi hur långt det gick. "Köttmur" till försvar och "Odd man rushes" i anfallet som Ryan Lasch myntade. RR får framdeles söka efter en annan "uppdyrkning"!
  Nu väldigt trist förstås, ingen Frölunda-hockey på över 5 månader.
  Men till sist Leman, tack Du också för att även Du finns till!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lita på att RR ägnar off-season till att leta dyrkar ... ;) Tack för att du och andra läsare finns! :)

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   *Glömde; "Du ger alltid förhoppningar"!

 • Kommentar avatar
  Bengan, 2 år sedanSvara

  Laget presterade inte på topp när det behövdes som mest, svårt att säga varför, tror lag och ledning kommer analysera grundligt. Malmö gjorde det väldigt bra, det måste sägas. Jag hoppas och tror att de ger sina juniorer chansen nästa säsong, finns många på gång. Det behövs en toppback, det måste vara prio ett, som klarar många minuter, helst 2-vägs, men de växer inte på träd. Tack för din bevakning under säsongen, du ger oss en inblick i klubben och laget. Det är mycket hockey kvar än så det finns mycket att gotta sig åt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Miketinac blir spännande att se, sedan kommer mycket längre ner, så att säga. Tack för snälla ord och att du läser!

 • Kommentar avatar
  Lövet, 2 år sedanSvara

  Som vanligt en mycket bra analys. Känner också att dom inte riktigt fick ihop gruppen det blir jobbigt mentalt när man inte riktigt "litar" på varandra. Man försökte ändra spelet mot Malmö för att klara deras spelvändningar men då tappade man istället sitt eget spel. Backarna blev tveksamma visste inte om dom skulle kliva fram eller ej. Visst man måste ju hitta spetskvalite både bak och fram helt klart men också få de som är kvar ihop som en enhet med hjärta för klubbmärket. Tror nog ngn av målisarna får lämna troligen JG mest för att dom vill se om dom kan utveckla Mattson. Kommer att sakna bloggen på samma sätt som jag saknar matchdagarna med dottern. Tack för en säsong som gärna hade fått vara lite längre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Intressant det där, Malmös snabba spelvändningar fick verkligen Frölunda konfunderat, man tappade presspelet, och det blev lite pannkaka av allt. Jag vet inte men ... jag ser väl inte att Frölunda ska göra sig av med en målvakt, det känns på något vis inte Frölunda. Om du förstår. Men jag kan ha fel. Vi vet ju att det händer ...

   Kommentar avatar
   Lövet, 2 år sedanSvara

   Ja dom hade behövt fortsätta våga på ngt sätt. Fansen kommer att skrika högt efter en ny keeper frågan är om dom står emot?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det tror jag. Känslan är att man inte lyssnar på fans så mycket.

 • Kommentar avatar
  M, 2 år sedanSvara

  Jag tror att en del av problemet är att vi har bytt ut nästan hela laget sen guldet 2016. RR:s spelidé kräver lite tid/tålamod innan den sitter, och när då kärnan som lärt sig spela efter den bytts ut innan de nya kommit in i spelidén så blir det problem. Jag tror att majoriteten av de som kommer inför/under säsongen kommer spela bättre nästa säsong, nästan alla lyfter sig år 2 i klubben.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ligger en hel del i det, bör således finnas möjligheter att få till något bra nästa säsong.

 • Kommentar avatar
  Fredrik, 2 år sedanSvara

  Hörde jag joey crabb? Precis den spelartyp som behövs, en widerström med förtroende från ledarna kanske. Och westerholmarna ligger farligt nära att se sig om efter ny arbetsgivare. Hoppas Ehn stannar ett år till, klart bäst utvecklingskurva i laget frånsett Dahlin då

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Joey Crabb, ja – tänk om han hade en klonad upplaga som fortfarande höll igång. Vad gäller Ehn, jag ser VERKLIGEN inte att Detroit inte ska plocka över honom för att skolas in i NHL via AHL. Tror chansen att han inte drar är minimal.

 • Kommentar avatar
  Anders Olsson, 2 år sedanSvara

  På målvaktssidan är jag av typen som känner att vi behöver en förstakeeper som är snäppet högre än de nuvarande och borde införvärva en till nästa säsong. Själv tycker jag JG och JM är jämnbra där JG har en högre toppform medan JM svajar mindre i formkurvan. Däremot tror jag mer på JMs utveckling än Jag då det känns att vi fått se det JG har att ge i vår klubb för nu. Samt att många fans/"fans" har 0 förtroende för honom vilket vi sett i kommentarerna hela säsongen.
  Önsketänkande är att Henke fått nog av NHL/Rangers så han låter de byggs om som de vill och sen väljer att komma hem och spela resterande del av karriären i Frölunda. Tror dock inte på detta utan tror han om han lämnar Rangers går till ett annat NHL lag som har guldchans.
  På backsidan skulle vara guld värt att få tillbaka Fantenberg. Westerholm ser jag gärna att han får chansen till en ordinarie plats. Kan dock inte uttala mig om Jacob Peterson, Hasa m.fl. då jag inte sety tillräckligt av dessa.
  Donovan och Gustavsson ser jag gärna ersätts, inte för att de är dåliga men även de känner jag gett oss vad de kan och ser hellre nya ansikten där.
  På forwardssidan skulle jag likt många andra supportrar vilja se att Frölunda fixar kontrakt med Kallio. Tror du det finns på kartan? Har han hjärta för oss ännu? Vill han ha en 10e säsong och då chans på hissad tröja som vi supportrar vill att han ska ha? Jag får erkänna att jag inte vet om han spelar på samma sätt som senast han var här med gör han det kan jag se honom i en kedja med Lasch och Lundqvist.
  Fjellström och Emanuelsson var duktiga i början av säsongen när de fick spela mycket så än se att en eller båda får chans i A-laget nästa säsong :)
  En skarpskytt kommer vi behöva värva inför nästa säsong då Olofsson och Grundström försvinner.
  Max Friberg kan jag se med sin kämparglöd och slit på isen kan skolas om till en "Lasuersättare" nu när Ehn försvinner. Jag tror han har kvalitéerna.
  Westorholmarna vill jag ska få fortsatt förtroende nästa säsong så de kan få chans att göra vad som var tänkt, spela tillsammans utan att den ene är skadad halva säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag tror chansen att Kallio ska spela för Frölunda är ännu mindre än att Henrik Lundqvist ska knacka på i sommar. Med andra ord – den finns inte. :) Däremot förstår jag självfallet att ni supportrar hade önskat detta. Respekt för det.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

  Sen den mentala biten, känns som den "träningen" måste prioriteras högre...Är man väl tränade fysiskt men inte förmår omsätta det på isen, måste skallarna kopplas på...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Du vet jag håller med, jag tror mental träning är eftersatt rent allmänt.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 2 år sedanSvara

  Widerström lär ju dra som en avlöning.....han har väl inte heller direkt blivit rättvist behandlad??? Han kan säkert göra STOR nytta i en ny klubb.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror du det? Svårt säga, beror väl lite på vilken roll Frölunda anser sig ha för honom. Jag tror dock det är en fara att inte ha den sortens spelare i ett lag.

 • Kommentar avatar
  Robbo, 2 år sedanSvara

  Tjena HL
  Vad tror du om att föröska plocka över mer NCAA-spelare? Tror det hade kunnat bli väldigt lyckat med rätt sorts scouting. Dessa spelarna borde vara lite billigare och med chans för stor potential. Förövrigt ser jag gärna klubben försöka göra sig av med Westerholm x2 och Mustonen. Spelare som dom har dom inte råd att ha kvar nästa säsong. Ser gärna en förlängning med Widerström och ett kontraktsförslag till Blidh som utvecklat sitt offensiva spel i Bruins. Han har även blivit ett fysiskt monster som följföljer mycket mer tacklingar nu

   Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   Frölunda värvar bara spelare som har personlig koppling till någon i klubben. Det gör ju att vi så sällan hittar någon riktigt bra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Att titta bredare, titta på collegespelare är ingen dum idé. Bra att ha breda kontaktnät, kan absolut gå att hitta enstaka spelare även där. Men framför allt är ju Frölundas idé att utveckla eget, det är ett fokus jag tycker är vettigt. Respekt för att du inte vill se westerholmarna och Mustonen, men jag tror inte att Frölunda klipper kontrakten.

 • Kommentar avatar
  Mirre, 2 år sedanSvara

  Jag är en som har klagat på JG men mest för mig själv, inte online... men för att inse fakta så har inte det varit problemet:
  1) powerplay i slutspelet... 22 st - 1 gjort mål - 2 insläppta
  2) stjärnorna presterade inte i slutspelet
  3) grundseriens dumma och många utvisningar fortsatte i slutspelet
  4) alldeles för mjäkigt spel framför sin egen kasse och framför motståndarens.
  5) powerplay tar jag upp igen. Kräver mer utav den med tanke på statistiken så den förtjänar vara med 2 ggr...
  För övrigt, grymt bra jobb HL!! Alltid en fröjd att läsa dina inlägg. Går in minst 5 ggr om dagen på sidan o hoppas de finns nya artiklar! Synd att säsongen är slut = färre artiklar. Hoppas du kan skriva lite silly season här :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tycker du prioriterar bra. Lite så som jag tänkt, att målvaktsspelet inte varit det stora problemet. Det vill ju folk ibland få till att jag tycker det varit superbt. Lite synd ... Hoppas fortsätta skriva, inte med samma frekvens, men hoppas det ska bli läsvärt ändå.

 • Kommentar avatar
  John, 2 år sedanSvara

  Laget hade problem hela året som man aldrig lyckades fixa. DET är allvarligt. Om man inte hittar problemen, vad ska man då göra fram till säsongstart? Jag hade önskat mig en rejäl genomlysning av vad Lundskog bidragit med. Han är ansvarig för offensiven och pp. Och där har vi haft stora problem i två år. Vad säger att han ska fixa problemen till september? När spelare som MRO och Stålberg gör sina sämsta säsonger då är det dags att ringa i stora varningsklockan. Varför gör de det nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Relevanta frågor. Kan absolut ställas. Kollar på detta.

 • Kommentar avatar
  Martin Jacobsson, 2 år sedanSvara

  Igår kväll var man alldeles tom. Jag blir det varje år när säsongen är över. Har sett i stort sätt varje match under säsongen och då blir det en tomhet när det är över. Inte bra att vara så inbiten supporter

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nej, jag är glad att jag slipper bergochdalbanan mellan hopp och förtvivlan.

   Kommentar avatar
   Lövet, 2 år sedanSvara

   Du är inte ensam om den känslan lite som en riktigt god vän som man inte får träffa på länge nu.

   Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   Tomhet, besvikelse och ilska. Hoppas att jagnån gång kan släppa Frölunda.

   Kommentar avatar
   Martin Jacobsson, 2 år sedanSvara

   Hade en längre text i mitt första inlägg men det verkade ha försvunnit. Ja var glad för att du slipper den jobbiga delen med att vars supporter

   Kommentar avatar
   Martin Jacobsson, 2 år sedanSvara

   Verkar av någon anledning förtvivlat svårt för hela mina inlägg att komma med men jag kör tredje gången gillt. Sitter och funderar på nästa säsong och det kommer bli tufft att ersätta spelare som Olofsson, Grundström och Dahlin. En jag dock kommer att sakna mest är dock Christoffer Ehn. Vilken jäkla utveckling killen haft. Enligt mig har han genomgående varit vår bästa spelare i slutspelet. Kanske skulle gett honom chansen i PP? När det kommer till nyförvärv funderar jag på bröderna Olimb. Om jag inte är helt ute och cyklar går deras kontrakt med Linköping ut. Vore de något för Frölunda tycker du? Jag blev imponerad av deras slutspel. Framförallt Ken Andre. Mathis känner vi ju sen innan

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller helt med om Ehn. Hade kunnat göra mer med lite vassare vingar. Olimbröderna tror jag inte på, Frölunda är nog "snurrigt" och snirkligt som det ät. Men jag håller med, har sett Ken André göra några bra matcher.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 år sedanSvara

  Efter ha tänkt lite så kanske det inte är fel att satsa på Emanuelsson och fjällström och ta in 2-3 toppforward. Sen kanske man bryter kontraktet med 1-2 forwards. Då får man fler från egna leden och som inte kostar mycket. Samma med backarna. Satsa på Westerlund och Stenqvist och värva en toppback. Kanske två. Då finns det en blandning av unga från egna leden och utifrån både framåt och bakåt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lite så tror jag det blir, sedan får vi se om det bryts kontrakt, jag vill se det först, kan inte riktigt se vilken forward det skulle vara i så fall.

 • Kommentar avatar
  Markus Boman, 2 år sedanSvara

  Tack för en rapportering hela säsongen! Nu när säsongen är över kan du pressa Roger vad som egentligen hände med Pardy.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Någon form av skada. Ingen säger exakt vad.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tack för att du gillat och läst. :)

 • Kommentar avatar
  Stefan, 2 år sedanSvara

  Tack för ett intressant och genomarbetat skrivande denna säsong! Du är guld värd för oss Frölundasuppotrar! Alltid läsvärt och snabbt uppdaterat!
  Så till min fråga; vet att Viktor Ekbom spelat några landskamper men känns mycket med 150 i månaden, tycker jag i alla fall. Hur har han varit i Örebro denna säsong? Har inte upplevt att han varit nåt speciellt det jag sett och framförallt läst på nätet. Har du bättre information?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tack, jättekul att det jag gjort uppskattats. Ska inte påstå jag sett Örebro tillräckligt för att ge heltäckande bild av Ekbom, men han var kapten i Örebro till dess att Mr Madhawk kom med nyheten att han skulle till Frölunda, han har storlek, har sina förtjänster i egen zon, skiljer sig därmed från många andra i Frölunda. Att skaffa den backtypen tror jag är bra, om just Ekbom är rätt återstår att se, och jag tycker prislappen verkar hög. Den kommer ställa höga krav på honom.

   Kommentar avatar
   Stefan, 2 år sedanSvara

   Japp, spelartypen är helt rätt, håller jag helt med om, och han kanske kommer mer till sin rätt i ett bättre lag än Örebro samt får en nytändning i ett nytt lag. Fortfarande för hög prislapp enligt mig och det kommer gapas högt från rad 14 nästa säsong om han inte levererar. Fast det görs det alltid ändå...:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det är jag helt övertygad om. Haha ...

   Kommentar avatar
   Dennis, 2 år sedanSvara

   Du får tänka på att lagen har en större spelarbudget från tv-pengarna. Det kommer höja lönen på alla spelare. Hade nog inte haft den lönen den här säsongen

   Kommentar avatar
   Stefan, 2 år sedanSvara

   Så är det absolut, du har en poäng, men tycker fortfarande det är för mycket pengar på en spelare som det doftar för mycket chanstagning på. Nu är inte Rahimi aktuell för Frölunda, jag vet. Men en sån spelare med hans kaliber hade jag gärna sett att Frölunda lade extra på om man ska lägga de extra tv-pengarna på löner. Där är inte chanstagningen lika hög och högstanivån är mycket högre.

   Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   150 000 i månaden??? För honom??? Kommer aldrig begripa hur Frölunda tänker.

 • Kommentar avatar
  Sören, 2 år sedanSvara

  "Sjöström - otroligt självkritisk" Det är bara ord, det är som att råna en bank och åker han inte fast så är allt frid och fröjd men åker han dit så är han "otroligt självkritisk". Hade han verkligen varit "otroligt självkritisk" så hade han avgått idag. Inget snack, inga bortförklaringar. Det hade räckt med ett "förlåt, jag avgår". Men så klart inte, så klart ska Sjöström få vara kvar även fast han är i samma liga som JG, dvs clown ligan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lite svårt att ta dig på allvar, Sören, med den typen av svepande formuleringar, med nedsättande ord som "clown". Du får finna dig i att jag inte svarar mer.

   Kommentar avatar
   Sören, 2 år sedanSvara

   Det är helt okej Henrik. Jag har svårt att ta dig på allvar med. Försvarar JG i alla lägen. Spelar ingen roll alls om han är 60-70-80% ingenting är hans fel iaf, det är alla andras fel, och såklart de svåra skotten han får på sig som är mycket svårare än alla andra målvakters skott de får på sig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Bara den kommentaren visar ju att du inte läst vad jag skrivit, alternativt inte velat ta det till dig för att det inte passar din färdiga verklighetsbild. Synd. Men så kan det vara. Glad Påsk!

   Kommentar avatar
   Sören, 2 år sedanSvara

   Det är lite konstigt men jag känner precis likadant för dig. Glad påsk!

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 år sedanSvara

  Tycker också 150.000 i månaden låter mycket. Om det nu stämmer. Jag menar, 50000 till och du får en toppback.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Japp. Säger väl lite om behovet, om hur få sådana backar det finns. Eller så hade min uppgiftslämnare helfel, men det tror jag inte.

 • Kommentar avatar
  Wilhelm , 2 år sedanSvara

  Tror du att Stenqvist tar steget nästa säsong?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jättesvårt att svara på. Har sett för lite av honom i Björklöven. Men Frölunda tror ju mycket på honom.

 • Kommentar avatar
  Daniel K, 2 år sedanSvara

  Kom precis ut en artikel på Gp som ligger bakom betalvägg så kan tyvärr inte se hela men det jag kan se är ”total ombyggnad av truppen väntar” och ”vi kommer vara hänsynslösa” stämmer det så är det nog några som får gå trots kontrakt över nästa säsong. Sjöström som uttalar sig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det är nog bara hårdare vinklat än texten ovan. Sjöström utesluter ju inte att även spelare med kontrakt kan lämna, en total analys av läget SKA ju göras, vad den leder till får vi se.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Man kommer bryta kontrakten med bröderna Westerholm, det är vad jag tror. Passar inte alls in i Frölundas sätt att spela.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

   Men mer konkret info här... ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det var knappast så att Sjöström namngav spelare som ska sparkas i den texten, va? ;)

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

   Nope...

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 år sedanSvara

  Om man vill bli av med en spelare och inte vill bryta hans kontrakt, kan man inte säga att, hörru lasch du kommer inte få mycket istid så du kanske ska kolla efter annat. Tror inte någon som är mellan 20-25 år vill sitta av ett kontrakt bara. Då slipper klubben bryta och betala en del pengar för att bli av med någon. Sen ska det givetvis finnas en klubb som vill ha spelaren. Hmm, dom har en del att fundera på herrarna RR och Sjöström.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Visst kan man göra det. Och visst kan jag se att någon eller några får lämna. Men jag tror inte många. Om någon.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Tror inte jag heller men man blir av med 4 toppspelare i ehn, Olofsson Grundström och förmodligen Murre. Inte så många klasspelare kvar i dagens trupp och då ska fjällström ich Emanuelsson ha plats och då är forwsrdssidan nästan klar. Finns inte plats för 3-4 nya toppspelare om man inte gör sig av med 1-2 pers.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Daniel, du förstår situationen helt och hållet, härligt att läsa!

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Tack nolte. Snällt sagt men jag försöker tänka lite logiskt. Sen om det är rätt eller inte vet jag inte.

 • Kommentar avatar
  Andreas, 2 år sedanSvara

  Jag låter andra grotta ner sig i varför säsongen slutade som den gjorde för Frölunda och ser med spänning vilka förändringar som sker till nästa år.
  Däremot håller jag extrem koll på Boston och Providence (även till viss del Atalanta som är ECHL laget) och kan säga som så att Blidh är väldigt populär i Providence men rätt så långt ifrån att slå sig in i Boston då han har rätt många spelare med kontrakt som ligger före honom i rangordningen.
  Providence vill ha kvar honom men tveksam till att han "nöjer" sig med ett AHL kontrakt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror faktiskt det är bra lägen för Anton att komma hem och starta om.

 • Kommentar avatar
  Gunnel Eriksdotter, 2 år sedanSvara

  Undrar lite över alla kommentarer om att ”den spelaren borde få stannat” , ”varför släppte de iväg den spelaren” osv...men det måste väl ändå vara så att även spelaren själv har en egen vilja i det hela (förstår att det kan bero på att kontrakten kan vara skrivna på olika sätt) ...spelaren kanske inte vill/ville stanna , kanske vill vidare för att få ny miljö och utvecklas ??
  Eller?? Allt hänger väl inte på att laget ska ”behålla” dem eller skriva nytt kontrakt...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Självklart har spelaren en egen vilja. Har man kontrakt är det dock inte bara att lämna, samtidigt är det ju sällan en klubb vill behålla en spelare som av olika skäl absolut inte vill. Allt går att lösa, men ... Om klubb ej vill ha kontraktsbunden spelare kvar så får man ju ta en diskussion, vet spelaren att tränaren inte vill satsa på honom så ... hittar man ofta en lösning här också.

 • Kommentar avatar
  Emil, 2 år sedanSvara

  Hej Henrik, Först och främst tack för grymma texter och alltid kloka resonemang. Går rykten idag om HV71 och Donovan. Vet du något om detta? Hur kommer det sig att Frölunda inte i så fall vill behålla honom? Bra +- godkänt med poäng. Pengen? Defensiva brister?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Hej - och tack! Jag tror helt enkelt inte Donovan gett Frölunda nog för att vara en (förhållandevis) välbetald importback. HV? Okej. Intressant. Förbaskar trevlig kille, Matt. Ambitiös.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Donovan kostar mer än vad det smakar att ha honom i laget. Verkar vara en bra kille, men inte rillräckligt bra för att vara en import. Tyvärr.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Inte tillräckligt bra som spelare alltså.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lite så kan jag tänka mig att tankarna går. Men – jag VET inget här. Bara min gissning utifrån ... tja, en känsla.

 • Kommentar avatar
  Conta, 2 år sedanSvara

  Börjar med att tacka dig för en fantastiskt bra blogg Henrik Leman.Du är absolut bäst av hockey journalisterna i Sverige.Du skriver bra artiklar,har bra kloka synpunkter.Jag håller inte alltid med dig men tråkigt om alla tyckte likadant jämnt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Massor med tack för så fint beröm! Värmer mer än vårsolen. ;)

 • Kommentar avatar
  Conta, 2 år sedanSvara

  Ojdå.något hände med mitt inlägg.hade skrivit mycket mycket mer men det försvann? Orkar ej skriva om allt just nu.

  • Kommentar avatar
   Thomas, 2 år sedanSvara

   Om vi ska lyckas nästa säsong så måste det göras om och göras rätt. Sjöström borde genast avgå, hans värvningar håller inte. Vi behöver inte fler "grovjobbare" med lön som en stjärna (Hjalmarsson). Bröderna, Mustonen, Friberg, Hjalmarsson, Stålberg, AA, Donovan, de är spelare som direkt borde tacka för sig. JG behöver jag väl inte ens skriva ? Alla förstår att vi behöver en topp målvakt, man vinner inga mästerskap med en målvakt på 77% (som han hade igår på säsongens kanske viktigaste match). Ha kvar JM värva en stjärnmålvakt och låt JM vara backup. Vem ska göra våra mål nästa säsong ? Om det inte värvas ordentligt är vi ett lag med grovjobbare + Lasch. Blir JG kvar blir det inget säsongskort för mig. Tack för i år, och tack för bra artiklar.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Då får vi se om vi ser dig på läktaren nästa vinter då. ;) Jag förstår din frustration, men jag delar inte uppfattningen att det är rätt att göra sig av med alla de spelare du nämner.

  • Kommentar avatar
   Hockeyråttan, 2 år sedanSvara

   Hej Leman o tack för säsongen!
   vi sörjer fortfarande över att säsongen är slut och jag håller fullständigt med dig i din analys varför de inte gick vägen. nu ska ja inte lägga in mer tankar o åsikter om de utan vill bara börja snegla mot nästa säsong. Stort arbete väntar FS o Co och med nya miljoner in kommer jag ha höga krav på de klubben gör för att snabbt lägga detta bakom sig och blicka framåt med ett slagkraftigt lag. JM kommer bli etta, Almqvist, nörstebö, westerlund, stenqvist, sigalet backar med kontrakt. Ekbom är en slätstruken värvning om du frågar mig, och så får han 150k/ månaden??! vilket skämt! om även detta blir en fel rekryterad värvning från Sjöström då börjar jag starkt ifrågasätta om han är rätt man för det här jobbet. Grundar de även på värvningar som almqvist, weber, pardy, tvillingarna, friberg, mustonen. Samt att han skickat iväg purre, lasu o C.Persson.
   Framåt vill jag se Fjällström, Emanuelsson, Miketinac och kanske nån mer ung kille som är redo för A-laget. Sätt J.Lundqvist i 4:e o låt han dra laget därifrån tillsammans med Stålberg och Rosseli. Lasch o Hjalle ska ha en klasscenter vid sig i första. Mursak är alldeles för bra för den här ligan men hoppet är de sista som överger en, ge han ett väldigt bra bud!Mursak behöver 2 högklassiga vingar runt sig så har vi en plattform o bygga vidare på.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Ska jag skicka vidare tankarna till Sjöström, tycker du? ;) Tack för att du läser och gillar. Jag har kanske lite större förståelse för att sportchefsjobbet är rätt svårt, dessutom handlade det ju inte om att "skicka iväg" Lasu, han ville själv testa något nytt. Men jag tror de ungas driv är bra, våga ge dem chansen, de du nämner, där är jag med. Tror truppen kommer vara rätt stor med tanke på CHL.

    Kommentar avatar
    Molly, 2 år sedanSvara

    Har vi kvalat in till chl

    Kommentar avatar
    Molly, 2 år sedanSvara

    Har vi kvalat in till chl

    Kommentar avatar
    Hockey råttan, 2 år sedanSvara

    Haha ja gärna de, först går allt via dig. Godkänns de där så skickar du de vidare till Fredrik);

  • Kommentar avatar
   Conta, 2 år sedanSvara

   Skall komplettera mitt föregående inlägg.något hände text försvann.
   Börjar med domarna.Skulle vara trevligt att se nästa säsong domare som dömer mera konsekvent.Malö fick 5 mot 3 läge tidigt i flera matcher.alla utvisningar var ej solklara.Frölunda fick väl inte ett enda 5 mot 3 inågon gång i kvarten.Trots att det fnns flera tillfällen då Frölunda borde hft det.Trots hackande powerplay så borde Frölunda fått in pucken vid 5 mot 3.Är för mig uppenbart att Peter Anderssons utspel och gråtande om domarna hade effekt.Utvisning efter 15 sekunder i en slutspelsmatch är mycket ovanligt.Domarna har blivit allt sämre oc godtyckliga i sitt agerande.Jag begär inte man skall se varje utvisning nej ingen kan det.Men att en hakning ena stunden ger en utvisning och senare ej ger utvisning trots domare precis intill händelse? Tycker också Malmö klarat sig lindrigt undan vid fulspel.
   Sedan har Frölundas spel hackat haka säsongen förutom sluttampen som gav en tredjeplats.Tror detta ingav falska förhoppningar både bland fansen och ledarna.Powerplay hackade .förvarspelet darrigt.Man hade ort sig läxan väldigt dåligt sen semi uttåget mot Brynäs förra säsongen.Nu hoppas verkligen Frölundas ldningtar tag i problemen.Finns många obekväma beslut att ta.
   JG var bra i finalspelet mot Skellefteå 2016 men JG 2018 håller ej Shl klass längre.
   Hur surt Rönnberg än tycker att det är så måste han inse att JG ej passar i lagbygget 2018/2019.
   Bröderna Westerholm fattade jag aldrig varför man värvade och tycker inte dom bidragit speciellt mycket.
   Hjalmarsson värvad som spets men har levererat väldigt klent.är 2018 en brunkare som många andra i laget.Gissar på att han lyfter 200 -250 000 i månaden.Skicka honom.
   Donovan hoppas jag med åker iväg.Han kan leka Sidney Crosby i någon annan klubb.
   Sen måste Rönnberg insemed att Joel inte längre är en spelare att leda en första kedja.Här måste en klass center värvas.Joel passar ba att leda en checking Line och boxplay.Håller ej i powerplay heller längre.
   Varit stora ord från bårde Rönnberg och Sjöström om att detta skall analyseas och problem åtgärdas.Hoppas verkligen dom gör det med och at dom vågar ta obekväma beslut.

   • Kommentar avatar
    JT, 2 år sedanSvara

    Massa rykten om spelare hit och dit... men bara fåtal vet vilka

    • Kommentar avatar
     JT, 2 år sedanSvara

     Massa rykten om spelare hit och dit... men bara fåtal vet vilka

     • Kommentar avatar
      Eliasson, 2 år sedanSvara

      Så här ser jag det
      Målvakt:
      Ingen större idé att förstärka. JG är en bra backup i SHL visade det guldåret. JM kan bli som Lasse var under samma år.
      Backar:
      Sigalet,Westerlund,Ekbom, Almquist känns redo att vara 2 över medlet bland backarna. Nörsterbö och stenquist verkar perfekta att pussla in vid skada eller som 7 back. Gunnarsson tycker jag ska till Alsvenskan och få bra med minuter. Detta lämnar oss utan två topbackar, donovan kan enligt mig vara det offensivt då han bara blivit bättre. Då återstår en bara tvåvägsback. Fantenber måste väll stå högst på listan men om inte det hade jag velat att det ska hugga på Rosen som nu spelar i Toronto nu men där stärks försvaret såpass mycket nu satt han inte kommer få NHL plats nästa säsong. En önskning hade varit Jesper Lindgren från Modo, grym potential.
      Forwards:
      Det är med de som nu är konstaterade inte bäst och inte sämst men absolut inte sämst. Släng in Mursak vid rimligt pris och Blidh och det är på övre halvan lätt. Låt junniorerna tävla om en ordinarie plats och en som 13 forward. Hört ryckte om Zakricksson men det känns långsökt. Joni ikonen är väll också bara på lån i Finland också?
      Snabb fråga nu när jag fått skriva av mig. Jag har inte sett honom spela men Raymond verkar riktigt bra för sin ålder. Hört talas om honom i 2 år nu och statistiken ser grym ut. Så frågan är. Har Frölunda en framtida Dahlin(uppenbart inte lika bra det dröjer nog fan länge) i honom?

      • Kommentar avatar
       Eliasson, 2 år sedanSvara

       Så här ser jag det
       Målvakt:
       Ingen större idé att förstärka. JG är en bra backup i SHL visade det guldåret. JM kan bli som Lasse var under samma år.
       Backar:
       Sigalet,Westerlund,Ekbom, Almquist känns redo att vara 2 över medlet bland backarna. Nörsterbö och stenquist verkar perfekta att pussla in vid skada eller som 7 back. Gunnarsson tycker jag ska till Alsvenskan och få bra med minuter. Detta lämnar oss utan två topbackar, donovan kan enligt mig vara det offensivt då han bara blivit bättre. Då återstår en bara tvåvägsback. Fantenber måste väll stå högst på listan men om inte det hade jag velat att det ska hugga på Rosen som nu spelar i Toronto nu men där stärks försvaret såpass mycket nu satt han inte kommer få NHL plats nästa säsong. En önskning hade varit Jesper Lindgren från Modo, grym potential.
       Forwards:
       Det är med de som nu är konstaterade inte bäst och inte sämst men absolut inte sämst. Släng in Mursak vid rimligt pris och Blidh och det är på övre halvan lätt. Låt junniorerna tävla om en ordinarie plats och en som 13 forward. Hört ryckte om Zakricksson men det känns långsökt. Joni ikonen är väll också bara på lån i Finland också?
       Snabb fråga nu när jag fått skriva av mig. Jag har inte sett honom spela men Raymond verkar riktigt bra för sin ålder. Hört talas om honom i 2 år nu och statistiken ser grym ut. Så frågan är. Har Frölunda en framtida Dahlin(uppenbart inte lika bra det dröjer nog fan länge) i honom?

       • Kommentar avatar
        Tony, 2 år sedanSvara

        Två grejer:
        - Du kommenterar Ekboms lön med att han agenter gjort ett bra jobb. Antar du anser att 150K är för mycket? Annars förstår jag inte din kommentar. Jag anser nog att den är rimlig för en nischad topp 4-back.
        - Du skriver att det saknats en slutspelsmentalitet (i alla fall att det måste in sådan). Alltså precis det man hade i Sean och Lias. Du är vanligtvis väldigt generös med att ta upp vilka som saknas, är skadade - men inte ett ord om två spelare som tveklöst varit nyttiga mot Malmö. Lite märkligt.
        Tack för den här säsongen!

        • Kommentar avatar
         Gert , 2 år sedanSvara

         För det första ett stort tack till Leman, säsongens första stjärna.
         Övertro på våra backar och mycket strul med spelare under säsongen, som Sean, Lias och Weber gjorde det omöjligt att få den riktiga känslan för en lyckad säsong.
         Prio nr ett. Alla huvudtacklingar måste bort , inte skoj att spelare efter spelare måste avsluta sina karriärer i förtid.
         Nu ser vi redan fram emot nästa säsong.

         • Kommentar avatar
          Thomas , 2 år sedanSvara

          Malmö var helt enkelt hungrigare +stabilt försvar men vi kommer igen några rejäla backar och in med några ungtuppar som är hungriga och respektlösa


          Lämna en kommentar