"Förlorat fyra av sex ... det är unikt för Frölunda"


► Johan Sundström har bäst corsi i SHL. Frölunda är fortfarande spelmässigt dominant – ”ska” göra flest mål.
► Betyder det att allt snack om kris är överdrivet? Är det tvärtom – så spelmässigt dominant, så lite för det – det bådar allt annat än gott?
► C Mores Petter Rönnqvist berättar att Frölunda är unikt dåligt i en aspekt, säger om det krävande spelsättet:
► – Jag är inne på det tar mycket energi, hur roligt tycker Mursak det är att jaga puck hela tiden?
► Ändå vill Rönnqvist inte se någon stor ändring och ger Frölundas fans hopp:
► – Det ska lossna. Frölunda har inte så dåliga skyttar att man ska ligga sämst i skottprocent.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Petter Rönnqvist och jag diskuterade Frölunda, här representerat av Simon Hjalmarsson och Johan Sundström,i dag. Foto: C MORE 


FRÖLUNDAS TREND ÄR, precis som så här års i fjol, dålig. Man är sämst i SHL på slutet, tre segrar och nio förluster på de tolv senaste matcherna, och i min bok är det tvivelsutan så att det till stor del är ett mentalt problem.

I ett långt epos i går gick jag igenom det, konstaterade att även om Frölunda inte alls är ett så spetsigt lag som förväntat så har man kapacitet att vara topp 4 och bråka med de bästa.

Rakapuckar.com bild

Jag var också inne på att det är mentalt tärande att spela ett så pass kraftdödande spel (jaga, forehecka i princip konstant) när man inte får betalt för det i form av mål och segrar, jag skrev att det kanske kunde vara bra med modifikationer. Absolut ingen helomläggning av taktik, men små, små modifikationer vid tillfälle.

Jag snackade med C Mores expert Petter Rönnqvist i dag, han som är expert på statistik, något ni kan ta del av i Hockeylabbet, och som alltid när vi snackar hockey så höll vi på i evigheter.

Den korta versionen av Petters åsikter:

## Nej, det är nog inte så kul alla gånger för Jan Mursak, Johan Sundström & Co att jaga, jaga, jaga i 60 minuter.

## Ja, det kan vara läge för Frölunda att modifiera spelet – men inte mycket. Fortsätt pumpa på. Hitta tillbaka till det som var bra.

Den långa versionen får ni här nedan, läs nu eller spara till i kväll; om inte annat så kanske ni kan somna till det ...
(förklaring till corsi, close corsi och expected goals, XG, finns längst ned)

Rakapuckar.com bild

** Petter, Johan Sundströms corsi är 63,80. Bäst av alla spelare i SHL med regelbunden speltid.
– Den siffran är fenomenal.

** 5+10 på 29 matcher är dock ett rätt svagt facit sett till förväntningarna på Sundström. Hur ska corsin tolkas, som att det lossnar eller som att han inte får till det bättre i vinter?
– Oavsett om han har bra corsi har jag varit lite tveksam till de här skadorna, det har inte känts som det riktigt kuggat i. Och sedan när hela laget efter 20 omgångar börjar tappa spelet…  det hör ju ihop med hela Frölunda. Man borde ju ha presterat bättre men har också haft lite oflyt, helt klart. Målvaktsspelet har varit upp och ner, även om det har haft toppar. Jag är inne på att det här spelet är väldigt utmanande. Roger (tränaren Rönnberg) har ju drivit det till sin spets; jag gillar det, jag tycker det är kul när man vågar spela annorlunda.  Roger har ju alltid gillat puckinnehav, sedan utvecklar man det till att inte bara ha bra corsi: ”Vi måste ju skapa bra lägen.” Roger pratar extremt mycket om att driva på mål, skapa de här farliga lägena, jag tycker när jag ser vissa sekvenser att ”Hur fan kan de inte göra mål?” Jag tycker faktiskt att de spelar jävligt bra. Men jag är inne på det tar mycket energi, hur roligt tycker Mursak det är att jaga puck hela tiden? Frölunda går ju på varenda lös puck, man går på allt. Förlorar man pucken – tokbackcheck. Det är väl jättebra, men vad händer sedan? Jo, sedan ska man ju upp igen med likadan forcering. När det inte rullar på, det är krävande. Och när du inte får utdelning, hur jävla roligt är det då? Jag tycker någonstans att det gått lite för långt, att man kanske borde backa av i vissa moment, i delar av matcherna – utan att för den skull göra avkall på grundstommen i sättet att spela.

Rakapuckar.com bild

** Jag var inne på precis detta i går, visst kan man väl göra små anpassningar utan att göra våld på spelidén, visst kan väl professionella hockeyspelare klara att backa av snarare än sätta press ibland?
– Självklart. Det gör ju Rögle, det gör Växjö. De går väl bäst just nu, de har ju verkligen det här att kunna anpassa (spelet). Man kan gå på kontring ibland. Kolla hur många mål Rögle gör på kontring, det får nästan aldrig Frölunda på samma sätt. De kan spela back-back, dra ner tempot, det gör ju inte Frölunda. Rögle, Växjö, man kliver aldrig upp med två backar. Frölunda ibland, det är ju två backar nedanför tekningspunkterna! Finns ju inget annat lag som gör det. Så jag tycker det är häftigt. Skitcoolt när de gick bra första 20 omgångarna, de sopade mattan med alla, jag kände – fortsätter Frölunda så här, de kommer bara kamma hem det här SM-guldet.

** Rätt få supportrar som tror på det längre. Även ni experter har börjat svänga. Men det är först på senare tid som det börjat se riktigt dåligt ut – tycker jag som bygger på känsla snarare än statistik. Före senaste landslagsuppehållet var problemet ”bara” att Frölunda hade svårt att göra mål på sina chanser, nu har man ofta svårt att över huvud taget dominera spel- och chansmässigt. Det är här jag tror att den mentala aspekten kommer in, till slut tappar man kraft när resultaten uteblir.    
– Fram till hit (uppehållet) är det ingen katastrof, man spelar bra. Men mot Malmö och LHC är man helt under isen. I fem av de sju senaste matcherna, och detta är unikt, det har aldrig hänt Frölunda förut, i fem av de sju senaste – då förlorar man XG (expected goals). Man har bara förlorat en stundtals. Nu flera i rad – och klart. Okej, mot Djurgården var det jämnt, räkna bort den så har man förlorat fyra av sex rent prestationsmässigt. Det är unikt för Frölunda.

Rakapuckar.com bild

** Så hur ska man tolka statistiken då? Individuellt borde Johan Sundström producera mer, som lag borde Frölunda göra fler mål, vinna fler matcher (se corsisiffrorna här bredvid), men facit som verkligheten ger oss säger ju något helt annat. Både för Sundström, om jag får ta honom som exempel, och Frölunda. Alla dessa siffror – ska Frölunda och supportrarna se att de lovar gott eller tvärtom?
– Titta i tabellen, de (Frölunda) ligger på topp 6, de är tre poäng från fjärdeplats. Jag skulle mer vilja säga att det viktiga för Frölunda nu är att försöka se: ”Vad var det som hände prestationsmässigt? Varför började vi förlora XG:n?” Räkna med djurgårdsmatchen och det är fem av sju matcher där man inte är drivande. Nu har jag inte sett alla matcher, men det får mig att haja till. Det är oroväckande. Och vad är nyckeln till det? Började spelarna tvivla på grund av de här förlusterna man åkte på när det var riktigt tufft? Två vinster och två förluster i slutet av januari och början av februari – då börjar man plötsligt prestera dåligt också. I fem av sju matcher.

** Mm, detta är mycket av min poäng, resultat går emot, mål görs inte, trots att statistiken säger att det ”borde” se annorlunda ut. Lätt att misströsta då, tvivla, tappa mental kraft. Om du haft Roger Rönnbergs öron för ett ögonblick, vad hade du sagt?
– Fortsätt pumpa på, hitta tillbaka till det här spelet som gjort Frölunda unikt. Tittar man skottprocentmässigt och allting så … det ska lossna, det ska lossna.

Rakapuckar.com bild

** Men när man bankat på den där spiken rätt länge och inte fått i den, ska man inte modifiera något då, du var ju inne på det tidigare?
– Ytterst lite … haha.  Jag vet att många är kritiska, (Niklas) Wikegård har varit det, men Roger har vunnit två SM-guld. Första 20 omgångarna så var det ju guld och gröna skogar. Tittar man prestationsmässigt över hela säsongen så … de har haft dålig utdelning på sina chanser. Men man har makalösa siffror, sopar mattan med andra lag. Så det finns en väldig uppsida. De driver spelet framåt. Målchanser man skapar så ligger det ju helt galet till där också. Om man tittar på alla händelser framåt, då ska de göra 2,96 per match i even strength. Sedan kan man börja skruva på det, förstås.

Petter Rönnqvist i C More-programmet "Hockeylabbet" – med fokus på statistik.


** Mm, gudarna ska veta att det behövs. 6,53 i skottprocent med lika många spelare på isen, 8,20 totalt. Oavsett hur man mäter är det sämst.  Jag är kluven här, grymt osäker. Om Frölunda plötsligt börjar sätta dit några chanser, får självförtroende, spiralen blir god snarare än ond – då kan man slå alla lag. Men finns det så mycket som talar för det? Jag vet inte. Åsnan mellan två hötappar, det är jag.
– Frölunda har inte så dåliga skyttar att man ska ligga sämst i skottprocent. Det ska man inte.

Känns som en bra avslutning. Frölunda ska egentligen inte ha de problem man just nu har. Johan Sundström ska egentligen få ut mer av sitt spel. Lik förbaskat ser det ut som det gör.

Vad framtiden har i sitt berömda sköte? Era gissningar är så goda som mina. Men det här vet jag:

Om Frölunda ska nå framgång den här säsongen – då behöver verkligheten bättre motsvara statistiken.   

Rakapuckar.com bild

***

För er som missade i går.


***

* Corsi – man mäter andelen skottförsök för och emot med lika många spelare på isen, detta för att få en uppfattning om vilket lag som är speldrivande. En procent på en bit över 50 är bra, en bit under är dålig, detta gäller såväl för lag som spelare. Man kan mtra corsi och även close corsi, det första är oavsett ställning i matchen, det senare är när högst ett mål skiljer i period 1 och 2 och vid likaläge i den tredje. Detta värde tycker jag är bäst, framför allt tycker Petter Rönnqvist det.

* XG, expected goals – man mäter antalet målchanser som ”bör” resultera i mål.

***

I kväll lirar Färjestad och Linköping. Tabellen för den som så önskar.


 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
27 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mogge , 1 månad sedanSvara

  Härligt att du ligger i. Snart kommer nya pengar in på ditt konto.

  • Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Har sagt det förr och säger det igen; använd gärna statistik som en pekpinne, men inte som ett facit, för sannolikhet eller vad som bör ske är inte pålitligt. Det är väl rätt uppenbart i det här fallet.

   • Kommentar avatar
    Per, 1 månad sedanSvara

    Lag som vinner brukar ha bättre Corsi än de som förlorar. Det handlar alltså om att man får höga corsi när man vinner. Innebär det att man vinner när man jagar corsi? NEJ! Att spela för att få höga corsi behöver inte innebära vinst. Corsi mätt efter lag som vill vinna mäter en sak medan corsi mätt hos lag som mäter corsi är ett annat mått. Detta har nog inte Frölunda greppat.

    • Kommentar avatar
     Mattias, 1 månad sedanSvara

     Intressant artikel.
     Noterar att Petter pekar på svajigt målvaktsspel (bland många saker).
     Skulle inte bli förvånad om Frölunda går på ett tyngre namn i stil mer Anton Forsberg som haft svårt att nå NHL. Hoppas det då vi har svårt att utveckla ner orutinerade målvakter.

     • Kommentar avatar
      The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

      Mycket bra och djuplodande intervju, Henrik. Kanske din bästa på den här sajten.
      Är inne på Petters linje. Skönt med en person som förlitar sig på Frölundas kapacitet och förmåga att lyfta sig big time när slutspelet äntligen drar igång.
      Fågelholkarna här inne blir många till antalet. Vi med positiva brillor på oss är väl en på tio i förhållande till gnällspikarna som ställt in farthållaren på 300 km/h.
      In Rönnberg & Co we (10%) litar på!

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

       Emil petersson hade shls bästa corsi ett tag förra året. Han hade mycket bättre corsi förra året. Men nu är han vinge och kan släppa mycket av det grundläggande defensiva till center och fokusera på att sljuta. Kanske ska Sundström inte vara center?

        Kommentar avatar
        Simon , 1 månad sedanSvara

        Sundström var vinge senast och det var nog hans sämsta match den här säsongen. Han ska helt klart spela center.

      • Kommentar avatar
       Kjelle, 1 månad sedanSvara

       Tittar man på tabellen så är det målskyttet som är problem. Frölunda har släppt in fjärde minst mål. Alltså har försvarsspelet fungerat bra men anfallsspelet dåligt.

       • Kommentar avatar
        Allen, 1 månad sedanSvara

        Skulle vara intressant att få höra vad målvaktstränaren tycker om utvecklingen på målvakterna. Tycker att Mattsson gått bakåt och Rubin stampar upp och ner. Undrar vad Kribba har för funderingar och syn??

         Kommentar avatar
         Per-Anders, 1 månad sedanSvara

         Det finns väl en anledning till att man förlängt med Rubin men inte med Matsson

       • Kommentar avatar
        EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

        Kors i jösse namn - vad Du HL hela tiden producerar non-stop. ;)
        Följer Ditt råd - det här inlägget får jag helt enkelt läsa klart först i efterhand och då även i lugn o ro. Så jag inte missar något, som säkerligen är av stort värde.

         Kommentar avatar
         EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

         Har nu läst igenom hela inlägget och ställer till mig själv den ironiska frågan: Undrar vilken spelare som är bäst målskytt i hela SHL och Hockeyallsvenskan - med sämst Corsi? Kanske något för Frölunda att värva och därefter försöka utveckla den spelaren ännu mer? ;)

       • Kommentar avatar
        Rallyclay , 1 månad sedanSvara

        Jag gillar Petter, han är klok. Oftast är vi överens när det gäller hockey.
        Jag tycker att man skall balansera forechecken och lite på varandra ( vilket just nu verkar svårt) jag vill också att man under ett par matcher strunta i PP utan bara mata på nästa kedja/ backpar. Det blir garanterat inte sämre. / Claes

        • Kommentar avatar
         Daniel B, 1 månad sedanSvara

         Vi fans gnäller på vårt lag men kolla fbk. Vi har ju trots allt legat top 3 större delen av säsongen. Vi ligger 3 pinnar från fjärdeplatsen. Sen har spelet inte rosat marknaden sista veckorna, det är jag medveten om. Det jag vill komma fram till är att fbk var väl en av favoriterna inför säsongen och dom har också en stor budget. Undrar om pennerborn får vara kvar efter säsongen.

          Kommentar avatar
          Adam, 1 månad sedanSvara

          Ja och tänk då hv71 :) Nej de är många som har de tufft av dom ”gamla” topplagen, men oj vad bra för Frölunda att LHC vinner idag ändå.

          Kommentar avatar
          Daniel B, 1 månad sedanSvara

          Och HV71 ja. Herregud. Jag tror hv och Oskarshamn kommer göra upp om fortsatt shl-spel.

        • Kommentar avatar
         Mikael , 1 månad sedanSvara

         Det var ju i korta drag detta Wikegård var inne på Frölunda är "to much" För mycket jaga.....ALLA, ALLTID på ALLA puckar! Man jagar livet ur sig på var enda jäklar puck. Man dränerar hela laget på kreativitet och finess.

         • Kommentar avatar
          JORO, 1 månad sedanSvara

          Tack för en riktigt bra och intressant intervju samt därtill mycket intressanta egna reflektioner.

          • Kommentar avatar
           LG, 1 månad sedanSvara

           Skumt att ALLA lag kan sätta skott i krysset, men inte någon i VF. Corsi verkar ju då rätt meningslös som statistik. Vi är några som har sett över hundra träningar och ALDRIG tränas det på att ”dra dit puckdjävulen i krysset”. Det är hundra övningar som skall ”avslutas på mål”. Med det senare menas rakt i magplattan. Corsi what???

            Kommentar avatar
            Per, 1 månad sedanSvara

            Corsi och Frölunda får mig att tänka på polisen. Polisen ville mäta sin effektivitet. Det gjorde man genom att räkna antalet personer som testades för rattfylla. Naturligtvis vill polisen vara duktig och man kom snabbt på att testa vissa områden vissa tidpunkter där få rattfyllon fanns. Det gjorde man eftersom det tar mycket längre tid att testa ett rattfyllo med lagföring mm än att testa en nykter som går på ett par minuter. Polisen testade alltså så många nyktra som möjligt för att få bra statistik. På samma sätt kan man se Frölunda. De spelar hockey för att få höga corsi snarare än att göra mål. Suboptimering. Fokus borde vara på att göra mål, inte på högt corsi.

            Kommentar avatar
            The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

            Per: Polisen alltså? Trodde mer på Jourhavande medmänniska. Eller kanske Boule i Slottsskogen. Livet är besynnerligt.

          • Kommentar avatar
           LG, 1 månad sedanSvara

           Nu till verkligheten. FBK torskade en hemmamatch mot bottenlaget LHC. Tänk att hockeyegenskaperna hos topplaget blir så försämrade så att man förlorar mot bottenlaget. Inte kan det handla om inställning....

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

            Det skiljer så mycket mindre mellan lagen än många tror. Jämnt, 2-2, Färjestad får psykologiskt mål emot. Det räcker. Krävs inte dålig inställning för att man ska förlora. Vad gäller skott i magplattor vet du att jag håller med; som man tränar spelar man.

          • Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           Ryktas att Brynäsbossen Michael Campese får foten.

           • Kommentar avatar
            Per-Anders, 1 månad sedanSvara

            Om man skall plocka ut EN enskild anledning till att Frölunda inte lyckas så måste det ju vara avsaknaden av en riktig PP-back. Man har väl egentligen inte haft någon sådan sedan Fantenberg lämnade även om Genoway var riktigt bra om än inte topptopp i PP. Filip Johansson, Norlinder och Sellgren är alla duktiga men ingen av dem är bra nog att vara förste PP-back.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

             Här finns ett stort problem, ja. Medhåll. Tror det hade fungerat med Patrik C på point.

             Kommentar avatar
             Per-Anders, 1 månad sedanSvara

             Purre kanske lagets mest kliniske passningsspelare så jag vet i katten. det jag är ute efter är en back i Tömmernes anda som har ett vasst skot och som man kan lita på alltid får pucken på mål. Ser man till Malmömatchen var det på tok för många backar som drällde med pucken vid offensiv blå, Elliot vid 1-0 är ju ett skräckexempel på hur dåligt Frölundas PP är just nu...

             Kommentar avatar
             Per-Anders, 1 månad sedanSvara

             Sjukt många skrivfel där... Ber om ursäkt (Du som liksom jag normalt gillar korrekt Svenska)

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

             Fast Patrik har ett bra skott, kan få pucken på mål. Jag ser inget bättre alternativ. Men visst håller jag med i övrigt, en riktigt bra PP-back är viktigt för ett lag, Frölunda hade mått bra av en sådan.

           • Kommentar avatar
            Robin, 1 månad sedanSvara

            Matchen mellan HV71 och Frölunda kommer bli intressant med tanke på dagens resultat. Kommer HV71 spela med mera desperation eller kommer dom hålla hårt i klubben?

             Kommentar avatar
             Robin, 1 månad sedanSvara

             klubban menade jag

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

             Hv har redan kapitulerat i slaget om småland och är i uselt skick. Skulle inte förvåna mig om hv inte tar någon mer seger före kvalet.

           • Kommentar avatar
            Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

            Många lag som inte ser så bra ut nu. Djurgården. Växjö är slöa med icke fungerande anfall, frölunda kan inte göra mål ich luleå torskar. Skellefteå går bra och rögle även om de hackar lite någon match på slutet.

            • Kommentar avatar
             Danne, 1 månad sedanSvara

             Det han säger i texten är ju exakt det jag tjatat om i flera månader... vi kan lika gärna bänka Mursak och sundström, deras spelstil passar inte in i sättet RR vill spela på. Därför menar jag med att det inte hade hjälpt att värva in ytterligare ”spets” i januari. Problemet är HUR Roger använder spelarna i sitt system, inte spelarna i sig.

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

              Här bör man minnas att det gick utmärkt för Sundström 15/16 16/17 och för Mursak ... vad var det, 17/18? Spelsättet var det samma då. Men spelarna andra. Detta sagt, som jag skrivit, hade det varit spännande att se Frölunda modifiera bara en aning ibland. Om inte annat så för att förvilla. :)

              Kommentar avatar
              Danne, 1 månad sedanSvara

              Nej HL, spelade inte på samma sätt, grundidén var samma, men spelarna då hade lite mer ”frihet” att agera och spelade oftast genom mittzon med fart, via lång pass från back. Något vi sällan ser idag. Vi skapade betydligt fler 3-2, 2-1 lägen 2016 än idag.

              Kommentar avatar
              Danne, 1 månad sedanSvara

              Och håller med, vill se er modifiera liiite. I synnerhet spelet i mittzon för att snabbare och med fart komma in i off zon för snabbare avslut. Se till att försvaret inte hinner komma rätt och styra ut.

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

              Nej, det var inte mer frihet då, inte mer styrt då, spelarna har precis samma frihet att slå ett långt pass, passa genom mittzonen, det hänger på spelarna, på spelarnas kvalité, spelarnas självförtroende, och inte minst motståndet. Mot lag som till exempel backar hem är det väldigt svårt att passa snyggt och spela sig igenom. Mot Dif, när forecheck inte satt, fick Frölunda i gengäld omställningslägen, då kom man med fart och en del anfall med bra passningsspel.

              Kommentar avatar
              Pupule, 1 månad sedanSvara

              Satt och såg den gamla finalserien mellan Skellefteå och Frölunda 15/16 och kunde konstatera att man spelade inte alls med samma press i forechecken som man gör idag. Det har skruvats på år efter år, och ser man till de senaste två säsongerna, hur det har dövat kreativiteten så kanske man inser att man kanske måste skruva tillbaka några varv.

              Kommentar avatar
              Danne, 1 månad sedanSvara

              Vi ser lite olika på det, vilket är kul:-) Men ok, jag hade inte tänkt säga det ens, men kolla truppen 15/16 och jämför med nu;-) Är enorm skillnad i klass, både på backsidan och forwardssidan. Sen är det möjligt, som du säger, att dom HAR samma spelidé, men, dom spelar INTE riktigt på samma sätt. Så resultatet blir ju detsamma, eller hur? Om det inte fungerar, då justerar man spelet efter materielet. Inte tvärtom. Så, min ståndpunkt är fortfarande att det inte ser likadant ut som ex 15/16. ”Stjärnspelarna” får inte vara just det utan nu jobbar dom bara och åker och sliter.

              Kommentar avatar
              Svante, 1 månad sedanSvara

              Håller med dig Danne

              Kommentar avatar
              The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

              Instämmer till fullo, Henrik. Under Rönnbergs ledning har Frölunda hela tiden spelat med hög press, vilket är helt rätt då du stressar motståndarna till misstag och när du vinner puck är det kortare väg till mål.

            • Kommentar avatar
             Molly, 1 månad sedanSvara

             Jag tror det beror mycket på det att alla i Frölunda ska jobba så hårt.
             När de väl får målchanser är de för trötta för ett bra avslut.

              Kommentar avatar
              The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

              För trötta? Det där stämmer ju inte.

            • Kommentar avatar
             The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

             Ännu en dag då Lilla London badar i sol. Våren är kommen med flickor i kort kjol och dans på Brännö brygga.
             Slutspel 2021 lär spelas då silvret visar 22 -37 grader.
             Trevlig älg gott folk!

             • Kommentar avatar
              Skoterraggarn , 1 månad sedanSvara

              Hä hörd på stan att Bul är gal av ilsk. Han skick ut Fabb & Co på en walk fem mil, 20 kg pack på rygg och i minus 18 natt mot tors.
              Hopp de ge effekt.
              Skål pojk å flick!

              • Kommentar avatar
               Allen, 1 månad sedanSvara

               Luleå verkar vara heta på silly marknaden, undrar när man hör något om Frölundas jakt inför nästa år..

               • Kommentar avatar
                Skoterraggarn, 1 månad sedanSvara

                Ba ni int ta tbak Fabbe, han e vå!

                 Kommentar avatar
                 Manne, 1 månad sedanSvara

                 Sothöna igen..

               • Kommentar avatar
                Karlarp, 1 månad sedanSvara

                Så går det när man ger vika och inte vågar stå upp emot "PK PANDEMIN" gällande namnet på föreningen.

                • Kommentar avatar
                 Simon, 1 månad sedanSvara

                 xGF: 2,42 och xGA: 1,98. En jämn och tät tillställning? Nja, inte målmässigt. Förlust, 0-8. Säger ändå en del om att man inte kan förlita sig fullt ut på statistiken.


                 Lämna en kommentar