Nog med för tidiga upplösningar – här tio finalfrågor


► Jag har en önskan inför SM-finalen mellan Växjö och Rögle som drar igång i dag.
► Sju matcher.
► Nog med för tidiga upplösningar nu.
► Tio frågor inför finalserien, är ni redo för det? Bra. Då åker vi.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***


VI SITTER ALLA med X antal frågor och funderingar inför en finalserie som på förhand känns superspännande och het på olika sätt – Växjö mot Rögle.

Några av dem slänger jag fram här. Tio, noga räknat. Ni har säkert andra. Och när jag har skrivit klart kommer jag nog på ytterligare tio. Men det får inte bli så långt som när mina hjärnhalvor snackade med varandra i veckan – det har jag ju lovat.

Rakapuckar.com bild

1. Smartness mot fart, fräckhet och tyngd – är det en korrekt beskrivning?
På förhand ja … och nej. Alltså, visst, Sam Hallam är den pudelkloke taktikern, sedan länge med ett lag som kan växla tempo, stänga mittzonen för att hux flux explodera, här finns kedjor som kan skapa offensiv på olika sätt och såra.
Det går sällan i motorvägsfart när Växjö lirar.
Men IQ-nivån på hockeyn överskrider ibland hastighetsbegränsningen.
Mot detta ett Rögle som tutar och kör och … nä, så är det ju inte. Därför jag vänder mig en smula mot den finalbeskrivning jag sett på flera håll. Visst spelar Rögle fysiskt, drar snabbt iväg i offensiven när tillfälle ges, men Cam Abbott är en klok jäkel, Cory Murphy och Janne Larsson likaså. Det finns mycket smartness även när Rögle spelar, försvarsspelet är (som jag var inne på i torsdags kväll) en nyckelfaktor till framgången, och jag ser det här som en mer komplex finalserie än kloka laget mot Småland mot fräcka uppstickaren från Skåne.    

2. Spelar finalrutinen någon roll?
Spontant vill jag säga nej. Växjö vann 2015 och 2018, följer hockeygudarna en treårscykel är det förresten dags igen, så kan det mycket väl bli – men jag tror i så fall det har ytterst lite med tidigare år att göra.
Denna publiklösa säsong är annorlunda, annan anspänningsnivå, det är på riktigt fast inte lika riktigt som vanligt, det är på något vis hockey på nytt sätt, och jag är av åsikten att det här ”måste ha varit med på den här nivån förr” inte alls spelar så stor roll nu.

Rakapuckar.com bild

3. Vilket lag lider mest av spelare som inte är med?
Växjö saknar bjässen Ilari Melart (spelklar i final 3) och Juuso Vaino, Rögle har haft ett litet helsike med sina saknade stjärnor under semifinalserien mot Skellefteå men i dag är det väl ”bara” Dennis Everberg och Ted Brithén som är borta. Och då, om Brithéns huvud ändå mår hyggligt bra, kanske centern kan vara tillbaka om ett tag.
Tuffast att hantera är det för Rögle, vill jag bestämt hävda.
Synd, men sådan är ju idrotten, ibland har man tur med skador/avstängningar, ibland har man otur, det är liksom inte så mycket att göra åt saken.
Växjö och Rögle har resonerat just så, inte gnällt, bara gått ut och kört, mer vi vid sidan om som gärna hade sett de bästa på isen hela tiden.
Melarts avstängning var ju alldeles för lång, men snart är han tillbaka. Hoppas det samma gäller Brithén. För hans egen skull. Och för underhållningens.

4. Tacklingsfesten – fortsätter den? Orkar Rögle, är det rätt väg?
För oss som tycker fysiskt spel är en stor del av hockeyns attraktionsförmåga var det underbart att se Rögle verkligen gå på kropp mot Skellefteå. En uttalad strategi, trötta ut, nöta ner, men det är inte alltid man hinner, det inte alltid det är lyckat heller – för får man inte riktigt träff tar det även på egna krafter.
Mycket, mycket spännande att se hur hårt Rögle kommer satsa här.

Rakapuckar.com bild

5. Har Växjö hittat rätt med sina kedjor?
Omgjort på slutet, smarte centern Jack Drury med Emil Pettersson och Richard Gynge, Robert Rosén nu med Brendan Gaunce och Andrew Calof. Sam Hallam är inte rädd för att förändra, men kanske är det här rätt modell? Så som Pettersson och Gynge hittade varandra vid 1–0 i semifinal 5 tyder i alla fall på det.
Pontus Holmbergs kedja med Fredrik Karlström och Marcus Sylvegård, den rör man inte i onödan.    

6. Orkar Leon Bristedt? Är han tillbaka på allvar nu?
En anledning till att Rögle klarat forwardsskador på Dennis Everberg, Ted Brithén och Daniel Zaar (tillbaka senast) är att vesselkvicke Bristedt (med lika mycket fantasi i sitt spel som J.K. Rowling har när hon skriver sina Harry Potter-böcker) åter haft ben som burit honom. Ni vet ju att Bristedt, likt Frölundas Joel Mustonen, varit hårt drabbad av coronahelvetets långtidseffekter, inte orkat mer än sex, sju, åtta minuter per match – men när det verkligen behövdes, då tycktes stockholmaren kunna gå för fullt igen.
Leon Bristedt på nära 100 procent är alltid en tillgång för Rögle.
Här och nu är han än viktigare än vanligt.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

7. Förstår alla vilken chans detta är?
Moritz Seider kommer aldrig spela SHL-hockey igen. Jack Drury kommer aldrig spela SHL-hockey igen.
Passa på att njuta nu.
Snart är de borta.

Rakapuckar.com bild

Seider, 20, har ta mig tusan allt som back, han är fysisk, han kör över folk, men han kan också behandla pucken och spela smart, en viktig del av PP2. Tysken är en ren njutning att se, än mer så nu när SHL-domarna blivit tillsagda att crosschecking inte ska vara lika tillåtet som vanligt.
Seider lirar med Detroit i NHL från och med nästa säsong.
Jack Drury, 21, är inte flashig som Seider, står inte ut på samma sätt med fysik och den typen av manövrar, men amerikanens centerspel är ofta magnifikt. Smart som … tja, vem ska vi ta, Nicklas Bäckström.
En spelare att studera och njuta av.
Drury är draftad av Carolina, börjar den resan nästa säsong.

8. Vem vinner målvaktsmatchen?
Erik Källgren
hoppade in när Växjö fick evigt unge Viktor Fasth skadad – och killen som ska till Frölunda nästa säsong har storspelat.
I Rögle har Christoffer Rifalk sett ut som vanligt. Alltså har han varit förbaskat bra.
De här båda killarna är en del att ett starkt kollektivt försvarsspel, men det är ändå så att de kommer behöva plocka fram några vassa räddningar när det behövs. Vem gör det bäst?

Rakapuckar.com bild

9. Orkar Växjö att …? Fixar Rögle att …?
Rögle, må spelare ha saknats eller ej, har sett ut som ett lag on a mission, man har tacklat och kört, jagat livet ur motståndarna när man fått hugg (annars backat av) och har en sådan bredd i laget att alla enheter kan sätta offensivt tryck, må det vara Simon Ryfors-spetsigt eller Adam Edström-tungt.
Orkar Växjö verkligen att stå emot detta?
Växjö, detta guldvana lag, ser inte alltid ut som en miljon dollar i själva spelet – men man har en magnifik förmåga att vinna hockeymatcher. Lite grand som Gary Lineker, Tyskland och straffar, ni vet. Fast utbytt mot Växjö och inga straffar …
Sam Hallams intelligens går på något sätt igenom i Växjös sätt att spela.
Fixar Rögle verkligen att stå emot detta?

10. Är det dags för Simon Ryfors att skina nu?
Succécentern från grundserien har 1+7 på nio slutspelsmatcher – men bara bara 0+2 mot riktigt motstånd, alltså Skellefteå. En andraassist och ett pass till Leon Bristedts tom kasse-fullträff senast.
Kullaviksuppfödde Ryfors har jobbat hårt, svår att ta pucken ifrån, men poängmässigt har han lidit av skadorna på Daniel Zaar och Dennis Everberg.
Zaar är tillbaka, det är Leon Bristedt också (fast på annat vis).
Kanske är det nu som Ryfors levererar?

Rakapuckar.com bild

***

 

 


 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
51 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jimmy , 2 månader sedanSvara

  Tycker att Rögle spelar mer med fysik än i grundserien. Effektivt. Emellertid; orkar man? Kan skadorna härledas till det mer fysiska spelet?

  • Kommentar avatar
   Göran A, 2 månader sedanSvara

   Serieettan mot tvåan i final. Logiskt.
   Sportslig rättvisa? Ja, om nu sådan finns.

   • Kommentar avatar
    Göran A, 2 månader sedanSvara

    Vill nog påstå att tappet av Melart har störst betydelse.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

     Tappet av fasth har störst betydelse. Kjällgren har var tillräckligt bra hittills men i en final måste laget vinna málvaktsmatchen. Då är Fasth ovärdelig som han spelar senaste månaderna. Melarts är ett mindre avbräck. Dock märks det extra för växjö vi har Vaino och andersson borta också så tre ordinarie toppsexbackar borta.

   • Kommentar avatar
    Martin , 2 månader sedanSvara

    Rögle vinner!
    Grymt imponerad av deras resa!
    /Frölundafan

    • Kommentar avatar
     Madeleine R, 2 månader sedanSvara

     Tror o hoppas lite på Rögle, de är lite som en askungesaga denna säsongen tycker jag. De har aldrig vunnit SM men är värda att vinna!

     • Kommentar avatar
      Göran A, 2 månader sedanSvara

      Rögle är ett komplett lag som påminner om Frölundas guldlag från 2016.
      Dock var Frölundas lag i det närmaste perfekt. Det lär dröja innan vi ser ett sådant lag i SHL igen.

       Kommentar avatar
       Martin, 2 månader sedanSvara

       Ja det dröjde hela 2 år till Växjös superlag, som dominerade hela säsongen och pulvriserade allt motstånd i slutspelet. Man släppte bland annat bara in 1 mål under finalserien. Ett av det mest överlägsna laget någonsin, med Elias som den mest lysande stjärnan.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

       Och gjorde 20...

     • Kommentar avatar
      Sektion S, 2 månader sedanSvara

      vem bryr sig...punktmarkera Frölunda istället

       Kommentar avatar
       Jonas, 2 månader sedanSvara

       tumme upp

     • Kommentar avatar
      Petey, 2 månader sedanSvara

      Hoppas Rögles kraft och energi skall avgöra, är inte så imponerad vad Växjö presterat mot Örebro! Dom måste steppa upp om dom skall ha någon chans! Hoppas och tror på 4-2 i matcher till Rögle!

      • Kommentar avatar
       VF, 2 månader sedanSvara

       Hoppas domarn tar utvisningar på alla crossheckingar som Rögle kommer undan med. Så bedrövligt dåligt att de blundar för de.
       Då ska de bli intressant se hur fysiskt Rögle spelar när de inte får använda klubban lika mycket.

        Kommentar avatar
        Conta, 2 månader sedanSvara

        Ja det vore intressant om domarna dömde mer efter regelboken. I hela slutspelet har rögle kommit väldigt väldigt lindrigt undan med tanke på alla stora mängder crosscheckingar som dom delar ut. Fega domare rädda för Abbott bröderna.

        Kommentar avatar
        Andreas, 2 månader sedanSvara

        Ja Rögle spelar rätt fult faktiskt, det borde inte vara tillåtet att crosschecka så mycket som dom gör, det känns som att dom även kör med en del fasthållningar och annat fult i egen zon, det är nog därför alla lag har så svårt att ta sig in mot deras kasse. Hade bara domarna blåst på varje grej så hade det blivit ett mer öppet spel.

        Kommentar avatar
        Stora Norrland, 2 månader sedanSvara

        Conta: för många år sedan( elitserien) kom det en rysk domare I ett utbytessytem . AIK Skellefteå lirade då i ha.Han, den ryske domaren, dömde efter regelboken . Det blev så många utv för hakningar etc att de fick sätta in stolar i utvisningsbåset i första perren. I 2: a och 3:e hade alla, spelare och tränare, lärt sig vad som gällde.

      • Kommentar avatar
       Robin, 2 månader sedanSvara

       Tycker inte att Växjö har varit den där dominanta maskinen som tidigare år 2015 och 2018. Visst dom hittar vägar att vinna men den där självaste dominanta faktorn finns inte. Sen påminner denna finalserie mycket om 2015 mellan skellefteå v växjö. Vem skulle bryta skellefteås epok? Jo det var såklart växjö, de hade hittat motmedel för att störa skellefteås uppspel och checka fast dom i egen zon. I den här finalserien ser jag samma scenario! Rögle kommer vara det första laget som tar ner växjö. Jag gissar på 4-0 i matcher till rögle. Sen Hoppas jag verkligen på en bra final som går till 6-7 matcher. Men jag är rädd att rögle är alldeles för bra och har nycklarna för att besegra växjö.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

        Helt korrekt. 15 var växjö lite underdogs mot Skellefteå. 18 var växjö helt överlägna allt motstånd. Iår är växjö inte så bra. Hittar sätt att vinna men spelet är svagt och första och andralinan måste höja sig om det här inte ska bli 1-4 till Rögle. Josefssons fjärde, och holmbergs tredje har spelar rijtigt bra i slutspelet men för att vinn en final krävs att första och andra är med i matchen. Tror det blir avgörande för om växjö orkar med mer än fem matcher i den här serien.

      • Kommentar avatar
       Bäckmörten , 2 månader sedanSvara

       Jag är inne på samma spår som Wikegård, Rögle känns något vassare/bättre.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

        Enig. Särskilt efter Faths frånvaro. Växjo har gjorde det över förväntan och är jämna men Rögle har en lite högre växel.

        Kommentar avatar
        Stora Norrland, 2 månader sedanSvara

        Bäckmörten: jo då, men jag citerar Hardy Nilsson med C på bröstet inför avgörande finalmatchen mot Gnaget 1978. Press, media lade allt på AIK Skellefteå, men hardy sade bara : " det ska göras också" Helt rätt, här i norr håller de flesta jag talat med på Rögle BK. " Men det ska göras också!!

      • Kommentar avatar
       Lias, 2 månader sedanSvara

       Laget som får domaren på sin sida vinner också guldet. Och Rögle har hittils haft turen med sig i dombesluten på isen.

       • Kommentar avatar
        RBK, 2 månader sedanSvara

        Tror Leman kommer få som han vill här med en jämn final! För den neutrala blir nog semin mot Skellefteå svår att slå ur underhållningsvärde även om inte den heller var någon målfest! Växjö spelar lurigt och smart så man går nog i fällan om man tror de är ett trögt lag. Men de checkar ju inte alls som Frölunda o Skellefteå vilket kommer göra att Rögle får förlita sig mindre på sina snabba spelvändningar! Båda lagen har tunga avbräck men om Källgren fortsätter som han börjat ser inte jag man är försvagade! Rögle även om djupa lider enormt av att sakna Everberg! Det är tufft nog att komma in framför mål mot Växjö och Everberg är seriens bästa i just den rollen! Brithens smartness gör att Tambellini och Bengtsson kommer till sin rätt! Så utan tvekan har Rögle tyngre avbräck inför!
        (Att Lindholm undkom granskning efter smällen på Brithen är en gåta, ännu mer om man sätter det i relation till att Melart fick 5 matcher!

         Kommentar avatar
         Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

         Växjö-FBK var nog slutspelets mest underhållande och svängiga matcher. Blir nog mer fysiskt spel idag.

       • Kommentar avatar
        Benji, 2 månader sedanSvara

        Logiska lag både i semi och i finalen. Mil före VF och FBK. Rögle är grymt bra men Växjö har Sam Hallan SHLs bästa coach och tränare. Jämnt med viss övervikt för Rögle

        • Kommentar avatar
         Pupule, 2 månader sedanSvara

         Synd att Melart inte är med från match 1 - hade behövt någon som täppt till truten på var som i mitt tycke har varit lite för kaxiga Röglespelare framför motståndarnas mål. Framför allt Frölunda saknade den elakheten, men tycker inte Skellefteå kunde svara upp där heller.

          Kommentar avatar
          Pupule, 2 månader sedanSvara

          *vad som

          Kommentar avatar
          Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

          Folin, herman-aktell kan mosa folk. Även Gaunce och Lundberg framåt.

          Kommentar avatar
          Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

          Sylvegård och nilsson kan också vara tunga att möta och lite lagom fula.

        • Kommentar avatar
         VF, 2 månader sedanSvara

         Linus Videll till Djurgården, det var jävligt oväntat!!

         • Kommentar avatar
          Martin R, 2 månader sedanSvara

          Så länge Frölunda inte är i final så är det tyvärr ointressant.

           Kommentar avatar
           Manne, 2 månader sedanSvara

           Ja, faktiskt. Dessutom en mellansäsong utan publik. Känns halvljummet.

         • Kommentar avatar
          Mogge , 2 månader sedanSvara

          Ska bli kul att titta på. Vet i f vem jag ska hålla på bara.

           Kommentar avatar
           Manne, 2 månader sedanSvara

           Du behöver inte hålla på någon, du är Frölundait. Rögle tar hem det tror jag.

         • Kommentar avatar
          HV71 Supporter, 2 månader sedanSvara

          Ska bli kul med hockey växjö är ju favorit men Rögle kan absolut vinna detta.

          • Kommentar avatar
           Mattias, 2 månader sedanSvara

           94,70 på Källgren i slutspelet. Enormt. Men bra försvarsspel framför. Men Rubin och JM hade ju inte haft de siffrorna bakom Växjös försvar.
           Ska bli spännande se Folin igen.
           Skulle vilja att Frölunda gav killen ett kanonbud - bryt med Jens O och Ekbom i gengäld - för att få in den försvarsgeneral vi saknar.

           • Kommentar avatar
            Johan K, 2 månader sedanSvara

            Tyckte att det var både elakt och fel att säga att Bristedt är fullständigt fantasilös och bara jobbar med klyschor i sitt spel.

             Kommentar avatar
             Mattias, 2 månader sedanSvara

             Missade, vem sa det?

             Kommentar avatar
             Manne, 2 månader sedanSvara

             Haha, jösses. Bristedt är bra. Kan skapa chanser på egen hand.

             Kommentar avatar
             Johan K, 2 månader sedanSvara

             Leman sade att Bristedt hade lika mycket fantasi som JK Rowling. Hård diss på Bristedt.

             Kommentar avatar
             Mattias, 2 månader sedanSvara

             Eh, ska givetvis tolkas tvärtom.

           • Kommentar avatar
            Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

            Rögle har allyså knappst någon spelare borta?

             Kommentar avatar
             VF, 2 månader sedanSvara

             Ted bara

           • Kommentar avatar
            Manne, 2 månader sedanSvara

            Rögle är i final. De skulle åka ut med buller och bång redan i kvartsfinalen läste jag tidigare här inne :)

            • Kommentar avatar
             Håkan G, 2 månader sedanSvara

             Blir enkelt för Rögle detta. Växjö enormt överskattade

             • Kommentar avatar
              VF, 2 månader sedanSvara

              Rätt seg match hittills!!

              • Kommentar avatar
               Göran A, 2 månader sedanSvara

               Växjö vinner i fyra raka.

                Kommentar avatar
                Manne, 2 månader sedanSvara

                Det tror inte jag. Rögle vinner serien med 4-1 eller 4-2.

              • Kommentar avatar
               VF, 2 månader sedanSvara

               2 skott på mål och Växjö leder med 1-0

                Kommentar avatar
                Manne, 2 månader sedanSvara

                Typiskt Fakers. Utspelade, men leder. Håller inte i bäst av 7.

                Kommentar avatar
                Håkan G, 2 månader sedanSvara

                Fruktansvärt tråkiga Växjö är..

                Kommentar avatar
                VF, 2 månader sedanSvara

                Källgren ser så otroligt lugn ut i målet, säker agerande.

              • Kommentar avatar
               Pupule, 2 månader sedanSvara

               Bristedt har helium i grillerna i vanlig ordning.

               • Kommentar avatar
                Håkan G, 2 månader sedanSvara

                Vinner Växjö är det en förlust för sporten. Vilket skitlag

                 Kommentar avatar
                 Christoffer , 2 månader sedanSvara

                 Jag trodde sporten gick ut på att göra mål, inte skapa bra statistik.

                 Kommentar avatar
                 Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                 Får vara nöjd med 1-0 efter första.

                 Kommentar avatar
                 Håkan G, 2 månader sedanSvara

                 Men om man spelar kasst och leder på ren tur kan man knappast kalla det bra...

                 Kommentar avatar
                 Pupule, 2 månader sedanSvara

                 Exakt, Christoffer. Tycker Växjös sätt att hålla i pucken skapar problem för Rögles press. Lyckas allt som oftast spela sig ur den. Det är väl ändå tur att lag spelar olika, för inte fasen hade det varit kul om alla såg ut på samma sätt. Matchbilden blir ju mer intressant på det sättet.

                 Kommentar avatar
                 Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                 Frågan är om det är tur när det händer 52 omgångar, kvart och semi?

                 Kommentar avatar
                 Manne, 2 månader sedanSvara

                 Nej, alla lag spelar lika. Fråga Nils.

               • Kommentar avatar
                Mogge , 2 månader sedanSvara

                Nej. Detta håller ej längre. Nu håller jag på Bandyklubben!

                • Kommentar avatar
                 Håkan G, 2 månader sedanSvara

                 Mycket bättre av Växjö nu som visar hur fel jag hade

                 • Kommentar avatar
                  VF, 2 månader sedanSvara

                  Nu är de Växjö som trycker ner Rögle.

                   Kommentar avatar
                   Pupule, 2 månader sedanSvara

                   Japp. Rögle funderar nog lite.

                 • Kommentar avatar
                  E23 , 2 månader sedanSvara

                  Underbar match, de två bästa lagen, by far, i Sverige nu.

                  • Kommentar avatar
                   VF, 2 månader sedanSvara

                   Riktigt dålig skärpa av Rögle, får ju inte upp puckarna!!

                   • Kommentar avatar
                    VF, 2 månader sedanSvara

                    Everberg, Ryfors, Zaar är de ens med i matchen? helt osynliga, de är ju den viktigaste kedjan i Rögle.

                     Kommentar avatar
                     VF, 2 månader sedanSvara

                     Nu jävlar blixtra han till med en soloride

                   • Kommentar avatar
                    E23, 2 månader sedanSvara

                    Sjukt tryck de får ibland, rögle.

                    • Kommentar avatar
                     Allen , 2 månader sedanSvara

                     Måste säga att man blir imponerad av Växjö. Stänger ner Rögle helt i långa stunder och styr matchen och tempot som dom vill. Grymt bra och taktisk tränare Hallam!

                     • Kommentar avatar
                      Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                      Den borde källgren ta. Vad gör han?

                       Kommentar avatar
                       VF, 2 månader sedanSvara

                       Går ju på Folin sen båge stolpe in.

                       Kommentar avatar
                       VF, 2 månader sedanSvara

                       Sjukt flyt mål, pucken fortätter studsa Rögles väg.

                     • Kommentar avatar
                      Mattias, 2 månader sedanSvara

                      Tråkigaste finalen någonsin? Växjö så otroligt defensiva i allt tänk. Suck. Ingen ambition att vinna på egen offensiv, direkt.
                      Motsvarigheten till 90-talets 1-3-1-

                       Kommentar avatar
                       VF, 2 månader sedanSvara

                       Japp instämmer, inte alls underhållande match.

                     • Kommentar avatar
                      VF, 2 månader sedanSvara

                      Där kom 2-1 till Växjö

                      • Kommentar avatar
                       Johnny the rocker, 2 månader sedanSvara

                       Kommer ni ihåg på 90-talet när Röglefansen bara hade en ramsa? Oh ah, oh ah eh, vi är Ängelholmare!

                        Kommentar avatar
                        Manne, 2 månader sedanSvara

                        Ja! Nu har Fakers... La la la la, la la la la vi håller på VLH. La la la la, la la la la, vi håller på VLH. Hela tiden.

                        Kommentar avatar
                        Johnny the rocker, 2 månader sedanSvara

                        Haha!

                      • Kommentar avatar
                       Gustav, 2 månader sedanSvara

                       Vilket sömnpiller till final.

                        Kommentar avatar
                        ??, 2 månader sedanSvara

                        ?? Lite bättre hockey än när Frölunda spelar i alla fall.....

                      • Kommentar avatar
                       Bosse , 2 månader sedanSvara

                       Håller helt klart på Växjö

                       • Kommentar avatar
                        VF, 2 månader sedanSvara

                        Helvete vad kompakt Växjö spelar, Rögle kommer ingen vart i zon.

                        • Kommentar avatar
                         Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                         Phuu.

                          Kommentar avatar
                          VF, 2 månader sedanSvara

                          Stabil seger ju, tycker inte Rögle var nära ta de ens

                        • Kommentar avatar
                         Pupule, 2 månader sedanSvara

                         Snyggt, Växjö. Snacka om att hitta ett motmedel mot Rögle. Blir något för Rögle att bita i.

                          Kommentar avatar
                          Christoffer , 2 månader sedanSvara

                          Håller med. Lite så man önskar Frölunda kan spela när man möter lag som stänger ner mittzonen som Rögle gör.

                        • Kommentar avatar
                         Mattias, 2 månader sedanSvara

                         Två i grunden defensivt inriktade lag. Tror urtrista Växjö hade haft det svårare mot Skellefteå som sprakar lite mer offensivt, Rögle är grymt bra men passar nog Växjö rätt bra.

                         • Kommentar avatar
                          E23, 2 månader sedanSvara

                          Växjö tråkar sönder motståndarna.

                           Kommentar avatar
                           Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                           Rögle vill konta på motståndarna. Nu mötte de ett lag som litar på försvarsspelet för att rögle inte ska kunna göra det.

                         • Kommentar avatar
                          VF, 2 månader sedanSvara

                          Seider är inte lika bra när han inte använder sina crossheckingar.
                          Vilken skillnad det är då, tycker inte han övertyga ett dugg idag.

                           Kommentar avatar
                           Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                           Han gjorde ett mål. Sedan fick mycket stryk också i närkamperna.

                           Kommentar avatar
                           VF, 2 månader sedanSvara

                           Men sjukt flyt mål, tycker han la för mycket fokus på att han blev tacklad hårt och förlora sina närkamper.

                           Kommentar avatar
                           Pupule, 2 månader sedanSvara

                           Sedan var han inne på bägge Växjös mål, efter att tidigare inte varit inne på något.

                           Kommentar avatar
                           VF, 2 månader sedanSvara

                           Pupule har sten koll som vanligt :)

                           Kommentar avatar
                           Pupule, 2 månader sedanSvara

                           Heh, tyckte det var lite roligt eftersom de snackade om det innan, eller om det var under matchen att han var plus 10 och inte varit inne på ett enda mål bakåt. Sedan såg jag mest av en slump att han var inne på det första, så höll lite extra utkik vid det andra. :)

                           Kommentar avatar
                           Manne, 2 månader sedanSvara

                           Seider hade en lugn afton. Knappt någon som vågar stå upp mot honom. Slutspel och killen blir knappt tacklad.

                         • Kommentar avatar
                          Marlowe, 2 månader sedanSvara

                          Taktisk seger för Hallams Växjö, inte oväntat, men jämnt och inget är klart. Tyckte båda lagen såg nervösa och trötta ut och isen verkade inget vidare. En trist finalmatch jämfört med Rögle mot Skellefteå.

                          • Kommentar avatar
                           VF, 2 månader sedanSvara

                           Jakob Stenqvist klar för spel i den ryska KHL-klubben Severstal Tjerepovets.


                           Lämna en kommentar