Fullt av frågetecken för Sjöström just nu


► Snart kan Frölunda vara av med både Theodor Lennström och Stefan Elliott.
► Simon Edvinssons JVM-läger bestämmer till rätt stor del hur sportchefen Fredrik Sjöström väljer att agera.
► Det kan bli tal om att värva en back för hela säsongen.
► – Jag stänger inga dörrar, säger Sjöström.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Rätt rejäl osäkerhetsfaktor för Fredrik Sjöström rörande såväl Stefan Elliott som Theodor Lennström. Fot (Elliott): FRÖLUNDA


HELA DEN HÄR hockeysäsongen ramas givetvis in av den osäkerhet som coronapandemin skapar.

Men just nu är livet som sportchef i Frölunda än osäkrare än vanligt.

Fredrik Sjöström ler och säger:

– Spännande, man får vara på alerten.

Snacka om glaset halvfullt på den gubben …

Rakapuckar.com bild

Så här är läget:

Den 18:e flyger Stefan Elliott hem till Kanada där gravida frun Katie befinner sig. Jag skrev om detta redan i somras, Frölunda har vetat om läget, men karantänsläget i Kanada ställer till det, förlänger resan.    

Först ska Elliott sitta isolerad i två veckor, därefter får han träffa sin, fru, sedan ska barnet komma, och någon gång efter detta väntas kanadensaren återvända till Göteborg.

– Det är ju den (karantänen) som ställer till det. Vi hade en liknande situation med (Jonathan) Sigalet, vi spelade slutspel när han åkte hem men då visste vi när han skulle komma tillbaka, minns Sjöström.

Helt annat läge nu. Det enda Sjöström vet är att Elliott återvänder. Inte alls när.

** Han kan bli borta en månad?
– Ja, så kan det bli.

Rakapuckar.com bild

Lika få svar finns vad gäller Theodor Lennström, här hänger det ju på att NHL och spelarfacket NHLPA ännu inte är överens om ett avtal som ger grönt ljus för att sätta ett startdatum för den kommande säsongen.

– Jag har pratat med Edmonton men inte fått några indikationer, säger Sjöström som hoppas få behålla inlånade Lennström över Örebromatchen den 17:e december. 

Hoppas är verkligen nyckelordet här.

Sedan är åtta backar kanske bara sex, och då är frågan – behöver Frölunda agera? Snabba svaret: det hänger på om Simon Edvinsson kommer med i slutliga JVM-truppen.

– Kommande vecka, då vet vi lite mer, säger Sjöström.

** Om Edvinsson blir kvar hemma, då har ni sju backar, då sitter du lugnt i båten?
– Det är ju det här med att minsta förkylning så … Vi får se, känslan är att vi avvaktar nästa vecka. Jag gissar att vi inte får något besked före helgen.

Rakapuckar.com bild

Frölunda låter utlånade Gustav Berglund vara i Västerås (om nu inte han kommer med till JVM), det handlar i så fall om att låna in en back skulle behovet finnas där. Eller … kanske värva för hela säsongen?

– Ja, potentiellt kan det bli så. Jag stänger inga dörrar. Det finns många spelare där ute som inte har jobb, säger Sjöström.   

På forwardssidan? Mm, gamle bekantingen Jonatan Lundin Andersson lånas in från Hanhals Kings (två veckor initialt) och ansluter på måndag, men sedan blir det inte mer, även om Theodor Niederbach skulle göra Lucas Raymond, Karl Henriksson och Elmer Söderblom sällskap på planet till Kanada.

Sjöström:

– Vi har redan tagit in både (Robin) Alvarez och (Christoffer) Ehn för att stärka upp. Sedan ska alla vara friska, men Ludde (Ludwig Persson) har gjort det bra, och vi har Dower (Liam Dower Nilsson).

Rakapuckar.com bild

***

Läget i Frölunda inför Röglematchen, Elmer Söderbloms fotproblem, det skrev jag om tidigare i dag.

***

Jesper Sellgren för den som vill.

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
12 kommentarer
 • Kommentar avatar
  H72, 3 månader sedanSvara

  Tungt, backsidan som sett bra ut i början av säsongen. Ja, det är en speciell säsong det här, hoppas Sjöström har bra fingertoppskänsla och är god vän med fru Fortuna. Tror det kan behövas. Ska bli spännande (eller frustrerande) att följa Frölunda den närmsta tiden.

  • Kommentar avatar
   Mary Eriksson, 3 månader sedanSvara

   Såg att Brynäs inte är nöjd med honom
   Kanske lura tillbaka honom
   Tänkte direkt när han gick dit inte skulle lyckas lika bra

    Kommentar avatar
    Stefan. J., 3 månader sedanSvara

    Jag tycker definitivt att Frölunda borde försöka lösa Sigalet från Brynäs. Han trivdes bra och ville helst stanna kvar. Tror det skulle bli en kanonlösning, man vet vad man får, en back som jag tror lyfter hela laget på sikt.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 3 månader sedanSvara

    Om jag inte minns helt fel så lämnade Sigge Frölunda för att han fick ett bättre bud från Brynäs. Det var förmodligen hans sista kontrakt innan han flyttar hem igen. Så nej, han kommer inte komma till Frölunda för dom pengarna lägger man inte just nu.

    Kommentar avatar
    Floyd , 2 månader sedanSvara

    Sigge vore en enorm förstärkning för vf - finns minsta möjlighet till övergång borde Sjöström ta den direkt

  • Kommentar avatar
   Kalle, 3 månader sedanSvara

   Har inte Frölunda fler backar utlånade? Kan man isf plocka tillbaka den/dom bara över en månad lr finns det speciella regler för sånt?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

    Man får täcka upp för JVM-spelare, men man har Berglund, och där är dealen att låta honom utvecklas i lugn och ro i Västerås.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 3 månader sedanSvara

   Låter som att Sjöström tar in back för hela säsongen. En coronasäsong måste vi helst ha åtta seniorbackar, går inte att kräva att Edvinsson ska vara redo för många matcher.
   Lennström lär väl lämna, fråga är när.

   • Kommentar avatar
    Philip Steingrüber , 3 månader sedanSvara

    Skulle inte just Sigalet kunna vara ett alternativ? Han är ju petad av Brynäs och har utgående kontrakt.

     Kommentar avatar
     Ovster, 3 månader sedanSvara

     Hoppas inte det, det finns en anledning till att han inte platsar ens i Brynäs. Såå bra var inte Sigge här i Frölunda, inte för det lönekuvertet iallafall...Nä, jag tycker att OM det ska in en back så MÅSTE vi ha in en back som kan/vågar skjuta från blå, bl a i PP, det saknas nu!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Väldigt tveksam till att det ens finns på fantasiplanet. Jonathan har lämnat Frölunda, gjort klart den grejen, tillhör Brynäs, inget säger att han ska lämna klubben bara för att han varit bänkad i EN match. Låt oss se vad nästa vecka säger i form av Edvinsson och JVM eller ej.

     Kommentar avatar
     Manne, 3 månader sedanSvara

     Sigalet var bra hos oss, men att han skulle komma tillbaka. Aldrig. Han har en säsong kvar här i Sverige, sedan vänder han hem.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Ja, det här Sigalet-spåret tror jag folk ska akta sig för att köra in på. Inget jag ser eller hör talar för något sådant.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 månader sedanSvara

     Sigge kommer aldrig till Frölunda. Visst, kostar han 50.000 papp i månaden så ja. Men det lär han aldrig gå ner till den lönen med tanke på att han gick till Brynäs för att det förmodligen var hans sista kontrakt och han fick bättre betalt. Man kanske ska leta efter en stabil back från HA som säkert vill visa upp sig i shl och i en toppklubb. Han lär inte kosta mycket heller.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 månader sedanSvara

     Oj, blev lite fel. Sigge lämnar inte Brynäs och jag vill inte ha honom för den lönen han har nu. 50.000 så ja tack. Lite det jag menade i början av mitt inlägg.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     OM Brynäs vill dumpa Sigalet (stort OM) så måste någon ta över hans lön. Sigalet går inte ner dramatiskt i lön frivilligt. Så bortsett från det stora OM:et bör alla vara lite realistiska här.

     Kommentar avatar
     Philip Steingrüber , 3 månader sedanSvara

     Enl Sigalet själv har han fått till sig att han inte kommer gå in på 7 backar så länge ingen är skadad. Om Frölunda skulle ta en bit av hans lön känns det som win win?

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 månader sedanSvara

     HL, jag räknar inte med att Sigge lämnar Brynäs och OM han skulle göra det så tror jag knappast att han vill gå ner i lön. Inte mycket i alla fall.

     Kommentar avatar
     Allen, 3 månader sedanSvara

     Tycker jag verkligen hade varit en win, win situation. Sigalet känner till Frölunda och känner sig trygg i deras spelsätt och tänk och Frölunda känner Sigalet väldigt bra. Tror han hade fått ett lyft och i Frölunda var han och Genoway, våra bästa backar sist han var här. Han hade väl även mest speltid av backarna sist han var här?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     Philip: Tror inte Brynäs vill sitta med delar av Sigalets lön, OM det nu blir så att man ska skiljas åt. Tittar säkert på en trejd. Och Sigalet vill säkert någonstans där han får spela och ha en stor roll. Nå, det här är ingen fråga för mig här och nu,

     Kommentar avatar
     Håkan G, 3 månader sedanSvara

     Om man skall ta in en back skall det vara en med ett bra skott

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

     OM Frölunda känner behov att ta in någon så handlar det ju mer om vad som finns på marknaden till lågt pris snarare än att möta något specifikt behov.

     Kommentar avatar
     Floyd , 2 månader sedanSvara

     Tror Sigalet skulle tillföra den stabiliteten bakåt vf helt saknar i nuläget- finns minsta realistiska möjlighet till övergång hoppas jag verkligen Sjöström tar den..

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     Stabiliteten som Frölunda saknat på slutet har ju inget att göra med att det inte finns bra spelare nog, bra backar nog, det handlar om att det lag som länge var bäst defensivt i ligan tappat tålamodet gång på gång och gått bort sig, chansat, spelat hockey på helt annat sätt än vad man kommit överens om. En ny back skulle göra noll skillnad, så länge inte laget som kollektiv ändrar sitt beteende. Sedan tror jag inte Sigalet, OM han vill lämna Brynäs, OM, kan tänka sig att gå ner så mycket i lön. Dessutom är han och Frölunda ett avslutat kapitel. Det känns alltså inte på något vis troligt.

     Kommentar avatar
     Floyd , 2 månader sedanSvara

     Man kan väl få drömma ;) minns fortfarande när han släppte klubban, gick ner på knä och agerade extramålvakt i slutspelet -18 (när JG? var bortspelad på andra sidan)...

   • Kommentar avatar
    Cj, 3 månader sedanSvara

    Hoppas lönen uteblir när han (Elliot) åker, tjänstledighet finns även för Hockeyspelare ???

    • Kommentar avatar
     VF, 3 månader sedanSvara

     Ingen lilliz till färjestad, har skrivit på för Schweiz klubben Langnau

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 3 månader sedanSvara

      Skattereglerna gjorde det omöjligt för LIlliz att återvända, skulle ha varit typ med en, en och halv månad kvar av säsongen. Så Färjestad var inte aktuellt nu.

    • Kommentar avatar
     Xxxyyuzzz, 3 månader sedanSvara

     Svårt att göra mycket på marknaden. Men man behöver jobba med Philip Johansson, han har hela säsongen haft problem med passningsspelet och ligger ofta fel i position så han får jaga bakom anfallaren. Ungefär som Grönlund men inte lika illa.

     • Kommentar avatar
      Mattias, 3 månader sedanSvara

      Christoffer Persson? Håller väl igång i nån ettanklubb.

       Kommentar avatar
       David, 2 månader sedanSvara

       Jaa! Kör på Persson. Kunde de få användning av Printz i systemet så varför inte Persson !

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

       Han lirar i Dalen i ettan numera. Hade säkert varit en lösning applåderad av många supportrar, men på kort tid i så fall. Annars skulle han ju stå i vägen för Simon Edvinsson när Elliott är tillbaka – och det skulle säkert samma supportrar ogilla.

     • Kommentar avatar
      Alexander, 3 månader sedanSvara

      En sådan som Jonathon Blum i Färjestad har ju stundtals varit utanför truppen iår och besitter kvalitéer. Han kanske här kan nytända. Han har det som Frölunda eftersöker i en back: ett snabbt bra första pass, bra på grillerna och kan agera point i PP. En lösning när Lennström försvinner och Elliot är borta?

       Kommentar avatar
       Ovster, 2 månader sedanSvara

       En jäkligt dyr lösning, i synnerhet att han skrev kontrakt innan Covid vill jag minnas, så den månadslönen vill man ju inte betala. Förmodligen nänstans runt 250´i månaden...

     • Kommentar avatar
      robert ström, 2 månader sedanSvara

      spencer abbot är ju ledig...är ju solklart en spelare vi skulle behöva i pp framförallt

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

       Frölunda ska inte, som jag var inne på i texten (någon av dem ...), värva en forward.

     • Kommentar avatar
      Andreas, 2 månader sedanSvara

      Sitt ner i båten... Plocka upp juniorer om det behövs. Så dåligt det varit det sista med rutinerade backar kan inte juniorerna vara mkt sämre.


      Lämna en kommentar