En lång svacka – eller det nya normala?


► Det ska bli spännande att se vart detta tar vägen:
► Kan Frölunda krångla sig ur den långa, djupa svackan?
► Eller … är det ingen svacka, snarare det nya normala? Vi kanske behöver glömma hösten och se nuet med det här laget?
► Jag fortsätter hävda att Frölunda slösar bort Max Friberg, han är för övrigt med på min fem i topp.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

På väg åt fel håll känns Frölunda för tillfället. Kan Roger Rönnberg och tränarstaben vända på trenden? Kan spelarna? Eller är det inte bara en dålig trend? Foto: C MORE (skärmdump) 


JAG MÅLADE UPP fajten i Linköping som säsongens viktigaste för Frölunda, finns förstås inget facit på om jag var rätt eller fel ute, men läget efter 0–2 på torsdagskvällen… låt oss använda snälla ord:

Det är inte bra.

Det är inte bra alls.

Rakapuckar.com bild

Frölunda – som såg så starkt ut mot Örebro och Leksand, hyggligt mot ett svagt Brynäs före det också – har i två matcher spelat så undermålig hockey att det far frågetecken i skallen på mig.

Jag trodde något bra var på gång efter 7–4 på Brynäs, 6–3 på Örebro och så den där rock’n’roll-matchen (2–3) i Leksand.

Nu känns detta istället som tillfälliga toppar under en nedåtgående trend som är obehagligt lång för att det ska kännas bra i Frölundas organisation.

## Sex torsk på de åtta senaste matcherna.

## Hela året 2021 är något av ett mörker, 13 matcher spelade, ett poängsnitt på ynka 1,15, bara LHC (1,05) och Djurgården (0,83) är sämre.

Det är långt för att vara en trend, och ni med sympatier för Frölunda får innerligt hoppas att Roger Rönnberg kan ta något kapitel ur Houdinis bok och krångla sig ur knipan.

Är det ”bara” frustration som skapar tunga ben och långsamma skallar, är det oro och osäkerhet som följer av sviktande självförtroende – då kanske två snabba mål mot Rögle på lördagseftermiddagen är nog för att kickstarta något bra.

Är det helt enkelt så att nu när andra lag mer fått ihop sina grupper, då är Frölunda ikapp- och förbiåkt – då väntar sannolikt ett snabbt uttåg i åttondelsfinal.

Rakapuckar.com bild

Lätt att förstå hur supportrar lider. Själv har jag lyxen att följa med intresse och spänning.

Några funderingar:

## Roger Rönnberg kritiserade PP-spelet på presskonferensen. ”Det känns som vi knappt kommer in i (anfalls)zonen.” Ändå fortsatte han att matcha den icke-fungerande PP1-enheten, gav ytterst lite istid till PP2 vars spelare var långt piggare, smartare och bättre. Märkligt.

## Max Friberg är en stjärna i detta offensivt bleka Frölunda, att spela honom med Joel Lundqvist och Karl Henriksson är sådant slöseri att … tja, jag förstår det inte. Detta inte alls som någon Joel-sågning, karln är ju brutalt viktig som ledare och härförare, men här borde verkligen vara läge att Max-imera den offensiv som ändå finns i laget. Den här att Skövdekillens viktigaste uppgift är att ingå i en ”signaturkedja” begriper jag mig inte på.

## Rönnberg kritiserade spelet med puck, kallade det för ”säsongssämsta”, kritiserade sig själv för att han inte förstod att det skulle bli så, när man rättar till det ena så fallerar det andra, typ.
Med ”det ena” menades försvarsspelet. Som Rönnberg tyckte var betydligt bättre än mot Malmö. Och visst, det var det väl, men då har man låga krav, det måste jag säga. I mina ögon hade Frölunda stundtals stora problem i egen zon, spelare tappade närkamper, gick bort sig i markeringar, läste varandra fel, och LHC skapade nog (ett par ramträffar, puckar längs mållinjen, starkt Johan Mattsson-spel) för två, tre mål ytterligare.

Rakapuckar.com bild

Nå, man ska nog inte lägga så mycket vikt vid vad som sägs utåt. Långt viktigare vad som görs inne i gruppen.

Med början på lördag behöver Frölunda visa att det vi sett alldeles för ofta under 2021 inte är det nya normala.

Jag har inte trott på sådant snack förut.

Nu börjar jag bli tveksam.

***

Som synes är Frölunda nära att rasa ner från topp 6 nu. Förstår supportrars oro. Men primära uppgiften för Frölunda är att hitta ett spel värt namnet, sedan går det att fundera på tabellplaceringar.

***

Märklig situation när Jimmy Andersson träffade Johan Mattssons huvud i samband med 2–0-målet. Givetvis inte med mening, men samtidigt är det ju anfallande spelares ansvar att inte ha mer fart än att han kan stanna/väja utan att träffa målvakten.

Jag är lite osäker här, men inte hade jag rasat över en utvisning, inte.

Det är viktigt att skydda målvakter.

Rakapuckar.com bild

Sedan var inte detta något fult, ingen jättehög fart, jag tar verkligen inte strid för något, men jag undrar lite hur man som domare ser på en sådan här situation.

***

Mina fem bästa:

1 – Johan Mattsson
* Komma in utan spelvana, hålla sitt lag kvar i matchen, med stabilitet och en del toppräddningar. Imponerande.

2 – Max Friberg
* Alltid med fart, alltid med en vilja att skapa, utmana hota. Tänk honom i annan miljö.

3 – Johan Sundström
* Visst, han överarbetar ibland, vill vända bort motståndare en eller två gånger för många, men vilket jobb! Sprutar vilja om honom. Vasst skott i masken på David Rautio.

4 – Filip Johansson
* Pigga ben, aktiv, såg helt enkelt bra ut.

5 – Jan Mursak
* Får inte ut det Frölunda hoppades, men han blir allt bättre slovenen, nära målskytt i början, undrar om inte pucken tog på Joel Lundqvist.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
62 kommentarer
 • Kommentar avatar
  #18, 5 månader sedanSvara

  Det förefaller föreligga en total brist på attackpsyke bland våra anfallare. Jakten går inte mot mål utan ner bakom förlängd mållinje. Därifrån skall vi alltså hitta någon omarkerad framför mål som vi kan passa till. Det blir inte mål genom att man får motståndarens backar att få vända sig om. Det är fanimej dags för hela laget att rätta till susparna och knäppa hakremmen till på lördag.

  • Kommentar avatar
   Hmm, 5 månader sedanSvara

   Du klaga på att man inte får ut max av Friberg, men ändå är han tvåa på din lista. Ser inte logiken riktigt, förvisso är etta bättre än tvåa på din lista, om du nu tänker så...

    Kommentar avatar
    Vs , 5 månader sedanSvara

    Det säger väl snarare hur rötet resten av laget är?!

    Kommentar avatar
    SZ, 5 månader sedanSvara

    En spelare kan ju va bra trots att man spelar med fel spelare eller..??

    Kommentar avatar
    Erik, 5 månader sedanSvara

    Instämmer till fullo!

  • Kommentar avatar
   Ponken, 5 månader sedanSvara

   Tror det här att man tillåter misstag är bra, men bara om det går till en viss gräns. Den gränsen är passerad, man måste ju också ställa krav. Annars nöter man in ovanor istället, gruppen hamnar lite i ett läge där "det sköter någon annan" för ofta.
   Sen vet jag inte om det är så att RR är lite för säker på att en viss plan fungerar. Tror inte att det har med prestige att göra utan mer envishet att man pekar på att X inte riktigt kuggade att planen kommer fungera om man fixar till det, nästa gång är Z som inte flöt som det ska och visan går om. Vågar assisterande höja rösten? Säga till RR att nä, Friberg ska vara med Mursak? Att den s.k. signaturkedjan ska inte ha mest istid?
   Kan inte du hugga assisterande och fråga ut dom lite? Känns ju som det är mängder med frågor som kräver ett svar...

    Kommentar avatar
    Erik, 5 månader sedanSvara

    Till Ponken: Intressanta frågeställningar, men tror du verkligen att assisterande tränare ens för en sekund skulle yppa hur kommunikationen i tränarstaben ser ut för utomstående?

    Kommentar avatar
    Ponken, 5 månader sedanSvara

    Nej. :)

  • Kommentar avatar
   HV71 Supporter, 5 månader sedanSvara

   Nåja åtmimstone så lär ni ju inte behöva kvala för er existens. Tråkigt att ni Torska är inte bra för oss heller.

    Kommentar avatar
    Erik, 5 månader sedanSvara

    Tror inte ni i HV behöver frukta kval. Riktigt så dåliga är ni inte. ;-)

  • Kommentar avatar
   Ovster, 5 månader sedanSvara

   Ja inte blir man förvånad över förlusten heller....Detta envetna tuggande med i princip samma kedjor från omgång 1, VARFÖR???
   Vad är det som gör att man inte vågar pröva andra konstellationer innan det är försent? Är det någon förutom RR och tränarstaben som förstår detta?
   Varför MÅSTE Joel vara i samma femma som Friberg? Varför MÅSTE Lasu spela med MRO? Varför MÅSTE Hjalle spela PP? Varför MÅSTE Karl Henriksson vara med överhuvudtaget? Hur många chanser skall ges, DET HÄNDER JU INGENTING! Våga prova någonting annat!!

    Kommentar avatar
    Svante, 5 månader sedanSvara

    Så länge sjukdomsinsikt inte finns, då kommer det se ut som skit. Roger verkar ha tappat det helt. Ett lag kan inte uppträda på detta viset 15-20 matcher på ett år, då är sjukdomen betydligt värre än de inser

    Kommentar avatar
    Robban08, 5 månader sedanSvara

    Håller med. Varför detta tragglande med samma kedjor, när spelet inte fungerar. Ruska om, rejält.

  • Kommentar avatar
   Jonas, 5 månader sedanSvara

   Se nu till att inte förlänga med någon, släpp precis ALLA med utgående kontakt. Det är dags att lägga om kursen och det klarar inte dessa brunkare av. Släpp dem och släpp sportchefen med. Detta brutala felbygge är facit på Sjöströms totala misslyckande. Det är dags för ledningen att ta lite tuffa beslut, inte bara lalla vidare och snacka om "värderingar", "kulturbärare" och byta nån jävla logga. Agera medans ni har några supportrar kvar för fan, VAKNA!

    Kommentar avatar
    Erik, 5 månader sedanSvara

    Tur att inte alla supportrar är som du. Snacka om noll tålamod. Så bort med rubbet så blir det bra? Det är som att sätta hela klubben på ett flygplan som störtar och samtliga avlider. Tror du det är en bra grund för att bygga framgångar? Kontinuitet är av godo. Och en liten fråga - vilka tränare och spelare skall in? Vem skulle göra det bättre än Rönnberg? Frölundas överlägset mest framgångsrika tränare genom historien. Häpnar över hur en del resonerar.

  • Kommentar avatar
   Svante, 5 månader sedanSvara

   Det är inte otur eller enstaka dåliga matcher.
   Det ser ju lika illa ut varenda match, även när de lyckas vinna. Begriper de inte att detta eviga dumpande och jagande inte kommer ge något alls den här säsongen.
   De är totalt sönderlästa.
   Låter väl så här i motståndarnas omklädningsrum: Håll Frölunda på utsidan, då minimerar vi deras chanser till mål. De går sen bort sig när naiviteten slår till och klara målchanser kommer vi få.
   Det är inte kul längre, laget dödar allt hockeyintresse hos sina supportrar. Det är så fruktansvärt tråkig hockey så man kräks. Om det inte funkar, då måste man testa något nytt. Har Roger tappat förståndet helt? Om han inte börjar förändringar hur laget uppträder, då kan han tacka för sig till nästa säsong. Stå för att det finns problem istället, att höra intervjuer med spelare och ledare som bevisligen ljuger är så tröttsamt. Erkänn att det är värdelöst istället, då finns åtminstone möjligheten till en förbättring...

   • Kommentar avatar
    Håkan , 5 månader sedanSvara

    Det syns tydligt på Joels kroppsspråk efter matchen att han inte menar det han säger. Joel säger det han tror är bäst för laget att höra nu

    • Kommentar avatar
     Mackan , 5 månader sedanSvara

     Då ska Joel hålla käften!!

      Kommentar avatar
      Håkan , 5 månader sedanSvara

      Om han blir intervjuad. Vilken planet kommer då från?

    • Kommentar avatar
     Kalle, 5 månader sedanSvara

     Snälla leman, kan inte du som har möjlighet hugga någon av ledarna och fråga vad som händer?????? Dom verkar ju inte bry sig ett dugg. Vi supportrar ser hur illa det är och vi är inga tränare. Varför tar man timeout med 20 sekunder kvar vid underläge 2-0??? Det är så jävla dags då. Det är parodi för mig, tyder på jävligt dåligt ledarskap. Varför är dom så förbannat envisa att köra på med samma formationer?

      Kommentar avatar
      Manne, 5 månader sedanSvara

      Att ta time-out med så lite tid kvar, är enbart för att ta den och inte för att snacka ihop sig om någonting. Visa utåt sett litegrann, att vi försöker. Men det är såklart, noll värde.

      Kommentar avatar
      Erik, 5 månader sedanSvara

      Men när det är sju minuter kvar är det värdefullt? Du tror inte ledarna pratar med spelarna under pågående match. Time out är sjukt överskattat.

    • Kommentar avatar
     Rasmus, 5 månader sedanSvara

     Såg inte matchen igår men är inte ledsen för det. Säger som jag sade igår, jag har tappat intresset för denna säsongen så tillvida att jag inte ens känner frustrationen över en förlust. Det är som när det är landskamper under säsong; jag hoppas Sverige vinner, men gråter inte blod vid förlust. Efter denna säsongen måste det till annat än utvecklingssamtal. Även med Roger. Jag vill ha kvar honom i Frölunda, men någon ovanför honom måste förklara att om han vill fortsätta stå i båset 21/22 måste han acceptera att när det inte fungerar så testar man något nytt. Släpp 4 jämna kedjor, sluta vägra matchcoacha när det innebär att ställa av kalla spelare, sluta envisas med samma PP formation och så vidare.

     • Kommentar avatar
      Simon , 5 månader sedanSvara

      Tänk om nån ledare eller spelare kunde visa lite känslor, verkligen säga rakt ut vad dom känner. Istället ska det hela tiden lindas in och sopas under mattan. Trodde det var stora krav i en klubb som frölunda men man blir mer och mer tveksam när det ser ut såhär över en längre tid. Tänk om Joel kunde säga: man är förbannad, det är för jävla uselt av oss. Vi spelar med huvudet under armen och gör inte det vi kommit överens om. Nu får vi fan rannsaka oss allihopa för detta är under all kritik.

       Kommentar avatar
       Håkan , 5 månader sedanSvara

       Du vill att Joel ska säga det som får dig att må lite bättre. Han tänker inte på dig. Han tänker på vad som är bäst för laget

       Kommentar avatar
       Svante, 5 månader sedanSvara

       Precis, det är inte att låtsas att problemen inte finns. Det krävs självinsikt och att de sågar insatserna för att det ska kunna vända

       Kommentar avatar
       CK, 5 månader sedanSvara

       Tänk om någon spelare och ledare kunde visa vad dem känner under pågående match i stället...

       Kommentar avatar
       Simon, 5 månader sedanSvara

       Blir bara patetiskt att stå och försvara deras agerande. Alla ser det, även spelarna själva. Innerst inne så fattar alla. Det kanske ser bättre ut, svar ja men det blir bara patetiskt.

     • Kommentar avatar
      Nolte, 5 månader sedanSvara

      Trevligt att även du nu leker med tanken att detta kan vara nya normal, viket jag hävdat ett tag. Jag tycker att det är karbonpapper på den här säsong från förra. Man har INTE en svacka som varar i 30-40 omgångar. En svacka har man kanske 5-8 matcher. Och nu har jag även förstått vad Rogers älskade signaturkedja innebär, segt och trubbigt, precis som hela laget. Signaturkedjan år ju bosatta i egen zon, Joel hänger inte med där ute, men Roger fortsätter matcha kedja hårt. På frågan ”Roger, saknar du målskyttar i din trupp?” för ett tag sedan så valde Roger att svara genom att referera till Fribergs slutspel för 2 år sedan. I min bok för kort period att referera till, men okej, så VARFÖR spelar din vassaste målskytt med Joel & Nässen/Henriksson i en ren gnuggar-kedja?? Det är ju fullkomligt obegripligt hur du tänker RR

      • Kommentar avatar
       Fred, 5 månader sedanSvara

       Mitt intresse har svalnat för den här klubben, och jag kan inte tänka mig att jag är ensam om det. När Frölunda har ett fuskbygge IGEN, när man inte ska värva spets, när man skiter i att det inte fungerar utan bara kör på likt ett gäng kommunalanställda som inte bryr sig ett skit för att "inte jag som betalar iallafall". Nej det räcker nu, man hinner inte torka sitt ansikte innan Frölunda är där och pissar på oss supportrar igen. Jag skänker hellre pengar till stadsmissionen än köper någon hemmabiljett av Frölunda. För att Frölunda behöver betala sina felvärvade överbetalda brunkare. Nej tack!

        Kommentar avatar
        Svante, 5 månader sedanSvara

        Jämförelsen är inte så dum faktiskt. Att kunna prestera på en så låg nivå utan att några kravs ställs från arbetsgivaren

        Kommentar avatar
        JE, 5 månader sedanSvara

        Jämförelsen med kommunanställda är INTE bra. Det finns otroligt många kommunanställda som gör ett bra jobb, så denna nedvärderande syn är illa. Jämförelsen kan i så fall göras med vilken yrkesgrupp som helst.

        Kommentar avatar
        Håkan G, 5 månader sedanSvara

        Klart det finns många som gör ett bra jobb. Frågan är hur många som gör det lilla extra jmf med icke kommunalanställda.

      • Kommentar avatar
       Svante, 5 månader sedanSvara

       Finns en fråga jag skulle vilja ställs till Roger.
       Tror du fortfarande på upplägget att fyra kedjor ska producera?
       Tror risken att Bagdad Bob skulle ge oss det svaret...

       • Kommentar avatar
        Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

        Hockey är en märklig sport och alla som tar sig till slutspel kan vinna. Åttan kan slå ut ettan. Lag kan från ingenstans hitta formen. Få lite tur med studsarna och plötsligt spela som ett guldlag.

         Kommentar avatar
         Svante, 5 månader sedanSvara

         Det är inget nytt och alla förstår det. Men vi har lite större krav på hur det ser ut än ni i Växjö utan nån historia och publik. Frölunda spelar denna säsong så tråkigt att det knappt är kul när det vinner, då har det gått långt

         Kommentar avatar
         Henrik, 5 månader sedanSvara

         Var det nödvändigt att kasta skit på Lakers och Växjö? Herr Lakers tycker jag sköter sig bra i detta forum och väldigt sällan han klankar ner på Frölunda eller någon här.

         Kommentar avatar
         Nolte, 5 månader sedanSvara

         Håller med dig, Henrik.

       • Kommentar avatar
        Per, 5 månader sedanSvara

        Plötsligt händer det. Leman skriver en klockren krönika! Hade inte kunnat göra det bättre själv. Inte mycket iallafall.

        • Kommentar avatar
         Danne, 5 månader sedanSvara

         Det är iaf ingen kort "formsvacka".. spelet såg ut likadant (även insatserna) förra året, tom för 2 år sedan då man tog sm guld. Då spelade försvaret fantastiskt i slutspelet och vi hade en målvakt som ENSAM räddade segrar åt oss, på det Guld.
         Jag tror att det är farligt om att prata i termer om att "det lossnar". Är inte alls säker på det. Man övervärderar sitt lags förmåga och sina spelares kvaliteer. I synnerhet då RR envist fortsätter som allt allt bara flyter på med framgång.
         Bygg om formationer och spelide, justera spelsystemet och försök få 1-2 SPELANDE femmor som slipper agera 0-0 kedjor och som 4-kedjor.
         RR måste förstå att alla spelare är unika individer och behöver anpassas utifrån det. Går inte att tro att alla skall vara "arbetande" spelare. Tyvärr ligger ALLT fokus på att "göra jobbet", "inte vara inne på baklängesmål", "arbetet" och "puck djupt ner". Tro fan att oiffensiven blir lidande. Förstår ju vem som helst, även jag, trots att jag slutat med hockey med 15 år sedan.

          Kommentar avatar
          Svante, 5 månader sedanSvara

          Fyra producerande kedjor är definitivt ett av de dummaste påfunden någonsin. Lägg fram den idén till en NHL coach och han kommer skratta ihjäl sig

          Kommentar avatar
          Bosse, 5 månader sedanSvara

          Tror inte det är så lätt att ändra spelsystemet och spelidén helt under pågående säsong.

          Kommentar avatar
          Svante, 5 månader sedanSvara

          Kan det bli sämre?

          Kommentar avatar
          PA, 5 månader sedanSvara

          Instämmer helt och hållet och därför måste RR starkt ifrågasättas

          Kommentar avatar
          Manne, 5 månader sedanSvara

          Rönnberg kör på med kontinuitet, alla ska få vara med osv. Har Rönnberg någonsin bänkat någon spelare under en match, som inte presterar? Svar: Nej. En junior har fått mindre istid, men det är ingen bänkning på det sättet. Har sett HV i en del matcher och finner likheter. Lillis vann med ett självspelande piano hos oss, men det krävs mer nu när HV är långt ifrån självspelande. Dock så coachar han och spelar de som är någorlunda heta för dagen, försöker maximera det han har till sitt förfogande. Rönnberg rullar bara runt, runt och runt och långt ifrån någon matchcoach. Han får säkert spelarna att känna sig tillfreds, får lov att göra misstag osv men när det går emot då har han stora problem att vända skutan. Det rullas bara runt, sker inga som helst förändringar för att försöka ändra spelarnas tillstånd. Envisheten är stor, rejält stor och att ha en plan B finns inte. Är plan A inte tillräckligt bra, då måste en plan B finnas. Men, den finns inte. Därav ser det ut som det gör. Till viss del. Börja med att förändra och se om det kan ge effekt.

        • Kommentar avatar
         Pippo, 5 månader sedanSvara

         Ja, vad ska man säga som inte redan är sagt. Jag hoppas bara att botten är nådd, nu gäller det till att vända!

         • Kommentar avatar
          Dinko, 5 månader sedanSvara

          HL: Instämmer med din synpunkt ang. den kontakt som sker med Mattsson inne i målgården. Jimmy Andersson är ej attackerad eller i kontakt med annan VF-spelare, så det är endast av egen kraft och en för sen inbromsning. Jag blev förvånad av att detta inte renderade i utvisning. Eftersom kontakten dessutom sker i huvudet på Mattsson så skulle det inte vara omotiverat med 2+10.

           Kommentar avatar
           Svante, 5 månader sedanSvara

           Numera orkar man inte ens kommentera domarna längre som konstant är dåliga. Alltså på Frölundas egna nivå

         • Kommentar avatar
          Göran A, 5 månader sedanSvara

          Att se på när frölunda spelar ishockey 2021 är som att se en batteridriven leksaksapa sprattla runt på golvet och köra slut på all energi utan att uppnå något resultat över huvudtaget.

          • Kommentar avatar
           Göran A, 5 månader sedanSvara

           På pappret har vi en bra trupp. Så är det bara. Där har tränarna ett bra verktyg att arbeta med. Men man använder verktyget på fel sätt. Det går inte att såga av en planka med en skruvmejsel.

           • Kommentar avatar
            Sothöna, 5 månader sedanSvara

            Till nästa säsong vill jag se storstädning!

            • Kommentar avatar
             Petey, 5 månader sedanSvara

             Detta Frölunda är dömt att misslyckas, det ser väl alla att laget är totalt urholkat, supertalangen Rymonds som åker och letar efter sin talang, och en skadedrabbade Sundström som letar efter formen som inte finns!
             Mursak som sätt sitt bästa jag bakom ryggen, och en frustera Joel där verkligheten har kommit ifatt honom.
             Nej vänner det råder blindheten och falsk tro på ett lagbygge som sprattlar till i sin bästa stunder och överraska sig själva, men sanningen är svår erkänna när man har helt fel ingredienser i soppan för att leverera det som kallas rolig och konstruktiv hockey!
             Frölunda som klubb måste tänka om annars kommer det bli väldigt glest med folk i Scandinavium när corona skiten är över!

              Kommentar avatar
              Jan Blomqvist, 5 månader sedanSvara

              Du har helt rätt i det du skriver. Undrar hur länge supportrarna håller ut !

            • Kommentar avatar
             Göran A, 5 månader sedanSvara

             Frölunda sedan årsskiftet 20/21 är inte bättre. Vi ser det nya normala i match efter match. Spelarmaterialet är bra. Spelsystemet är bra. Men dessa två komponenter synkar inte. Något måste ändras, justeras lite.
             Eftersom Frölunda valt att inte förändra spelartruppen återstår att justera spelsystemet.
             Detta tror jag inte kommer att hända. Av flera anledningar.
             Därför är jag övertygad om att Frölunda kommer att köra i full fart över stupet, dvs missa topp 6 för att därefter åka ut i två raka i play-in eller vad det nu kallas.

              Kommentar avatar
              Svante, 5 månader sedanSvara

              Spot on

            • Kommentar avatar
             Anders, 5 månader sedanSvara

             Alvarez-Mursak-Friberg
             Raymond-Henrikson-Söderblom
             Rossi-Carlsson-Sundström
             Två lines med speed och handleder och en kid line, plocka ihop en fjärde med resterande forwards

             • Kommentar avatar
              Szymon Szemberg, 5 månader sedanSvara

              Det är jättebra att Rakapuckar ger supportrar en möjlighet att vädra sin åsikter. Men många av er bör se det hela med lite mer historiskt perspektiv. Som klubb - organisation, ekonomi, sportsliga resultat de senaste sex åren, prestige i hockeysverige och världen - har Frölunda aldrig varit bättre. Vad som krävs är justeringar, inte en palatsrevolution eller att kasta ut barnet med badvattnet.

               Kommentar avatar
               Svante, 5 månader sedanSvara

               Det flesta framför just det du beskriver. Bra trupp men den synkar inte med det som skall utföras på isen. Har du hört talas om nåt mer lag som tror på fyra producerande kedjor som istället blir noll ?

               Kommentar avatar
               Per, 5 månader sedanSvara

               Efter tre år av tämligen uselt spel och en växande skara av förbannade och besvikna fans är det dags att göra rejäla förändringar. Enskilda personer är inte viktiga. Föreningen är det. In med kvasten och rensa rejält. Snegla på lag som Rögle och saik och lär av dem hur man bygger ett lag och ett spel som inte bara fre vinster utan även nöjda fans.

               Kommentar avatar
               Brunzine , 5 månader sedanSvara

               100% korrekt analys.

               Kommentar avatar
               Svante, 5 månader sedanSvara

               Bra Per!

               Kommentar avatar
               Dinko, 5 månader sedanSvara

               Jag har så svårt att ta till mig av det du skriver. Det går inte att höfta att alla supporters är missnöjda. Spelsystemet har hackat ett par säsonger, där dipparna är problemet. Men för oss supporters som även har början av nittiotalet på näthinnan, upplever ändå de senaste åren som stabila. (Följande inte menat till dig Per.) Det börjar bli påfrestande att höra "supporters" härinne, som hånar i princip alla individer i laget och ledare omkring. Det är långt ifrån det konstruktiva hockeysnack som jag uppskattar. Det måste finnas en gränsdragning mellan att prata om matcher, spelsystem och specifika situationer, till att vädra sina egna kommunikativa ohälsa.

               Kommentar avatar
               Håkan Schoultz, 5 månader sedanSvara

               Du har så rätt. Jag läste din artikel du skrev på 90-talet när du var på GP om jag inte minns fel. Du uttryckte kortfattat att frölunda inte var i närheten av den kapacitet de egentligen har potential för. Du syftade på det stora intresset (alltid mellan 9000-12000 på matcherna), storstad med starka företag osv. Jag minns den artikeln väldigt starkt för att jag var av samma åsikt som du och det var därför mitt intresse svalnade under senare delen av 80-talet och hela 90-talet. Det kom en uppryckning under 2000-talet och tittar man tillbaka på de senaste 15 åren så har det aldrig sett så bra ut. Jag är nu väldigt ambivalent. Det är inte det att vi förlorat de 2 senaste matcherna utan mera en frustration på hur det skett under senare tid. Jag tror nog på ett rejält omtag till nästa säsong

             • Kommentar avatar
              Fredrik, 5 månader sedanSvara

              Vi kanske skulle anpassa oss lite till motståndet och låte dem driva spelet! Vi verkar ju inte vara så bra på att driva spel själva. Sedan måste aggressiviteten upp markant! Förlorar ju nästan varje sargduell.Därföt blir ju tiden i anfallszon väldigt kort. Inse att vi kanske inte är ett topplag och spela på andras svagheter!

              • Kommentar avatar
               Håkan G, 5 månader sedanSvara

               Givetvis behöver vi få ut mer av Sundström, Mursak och Friberg. Men jag förvånas enormt av att vi knappt får ut något alls av våra supertalanger. De skall ju bara växa och växa under en sån här säsong (tänker främst på Raymond). Men som jag skrev i början, Mursak och Sundström är inte samma spelare som när de lämnade Frölunda. Det är den stora felräkningen och det finns INGET att göra åt det.

               • Kommentar avatar
                Jan Westerberg , 5 månader sedanSvara

                I matcherna mot Brynäs och Örebro så tror jag merparten av målen kom på höga skott. Igår var de tillbaka med dessa avslut max.10 cm ovan isen och som dagens målvakter tar 99 ggr av 100? Varför?
                Nä ta och stuva om lite i kedjorna och ut med Henriksson och in med Ehn. Bänka Raymond och låt Nässen spela från start.

                • Kommentar avatar
                 Manne, 5 månader sedanSvara

                 Vi och Djurgården spelar snarlikt. Går inte bra för något av lagen just nu. Kanske dags att byta system, inte bara prata om jobba, jobba, köra, köra osv hela tiden.

                 • Kommentar avatar
                  Benny , 5 månader sedanSvara

                  Samma visa som föra året rasade dom ihop missade topp 6

                  • Kommentar avatar
                   Manne, 5 månader sedanSvara

                   Rönnberg klagar på PP, men gör något åt det då. Det är ditt jobb. Förändra, testa något nytt. Nya spelare i PP, nya varianter eller låt spelarna lösa det hela själva i spelformen.

                   • Kommentar avatar
                    Johan, 5 månader sedanSvara

                    Är självklart inte den enda som är riktigt besviken och frustrerad över hur pinsamt usla Frölunda är för tillfället och att problemen alla andra ser inte lyckats bli åtgärdade än 42 matcher in på säsongen....
                    Frölunda 2020/2021 har aldrig varit/kommer inte vara och är definitivt inte nån målmaskin!
                    Det gick bra i inledningen för att dem höll tätt bakåt och inte släppte alla de här billiga/onödiga baklängesmålen som trillat in titt som tätt de senaste 30 omgångarna..
                    Vi har EN spelare (Purre 23 poäng) bland de 50 bästa poänggörarna och då är det till och med knappt....
                    De tilltänkt offensivt ledande spelarna (Sundström, Mursak, Raymond) presterar långt under godkänd nivå och får ut alldeles för lite!
                    Till och Malmö som gjort överlägset minst mål har två spelare en bit före oss i poängligan (bröderna Westerholm på 26 poäng var) dem som vi förövrigt ratade.....
                    Uruselt, långsamt, krampaktigt powerplay och den sinnessjukt dåliga effektiviteten ska vi inte tala om.... ????????
                    Detta är inte godkänt någonstans och det är verkligen dags för Roger och Co att börja leva i verkligheten och ta tag i detta på allvar nu!
                    Det håller inte att bara tro och säga att man lärt sig läxan för att sedan trilla dit igen och igen och igen!
                    Jag köper inte att ett lag som faktiskt visat att dem håller för att ligga topp 4 och nyligen vunnit titlar återkommande tappar hela skiten och spelar och presterar som något dassigt division 5 lag!
                    Hade laget kontinuerligt legat i bottenträsket hade jag köpt att (dem kan inte och är förmodligen inte bättre) men nu är inte fallet så....

                    • Kommentar avatar
                     Carl, 5 månader sedanSvara

                     Våra tilltänkta "stjärnor" slovenen & fältherren är totalt 150% värdelösa, de tillför inte ett jävla skit. PC, MRO, Lasu, Henriksson, NHL Friberg, Joel, Hjalle, Alvarez, stackars Raymond (som är van att spela med vinnare i j18/j20), de är fördåliga hela bunten. Vad ska vi med dem till? Ett gäng föredettingar som ska vara kvar med hittepå ord som kulturbärare. Det är så jävla dumt. Gör om i laget, och i tränarstaben, och framförallt clownen som har värvat alla dessa brunkare. Tex Ehn jättebra värvning SOM NU SITTER PÅ BÄNKEN!!! grym svågerpolitik när han värvades "en stackars Göteborgs grabb som inte fixade att brunka i NHL, in med han bara!" Fredrik Sjöström du borde få sparken, igår!

                      Kommentar avatar
                      Guppy, 5 månader sedanSvara

                      Carl. Till viss del håller jag med dig här. Men att påstå Ehn vara jättebra nyförvärv. Skrattar

                    • Kommentar avatar
                     Mattias, 5 månader sedanSvara

                     Håller med om att Raymond kanske inte har fått det lyft många trodde.
                     Men han har trots allt ett år kvar som junior, lätt att glömma.
                     Raymond har gjort en poäng mer än Holtz i Djurgården och samma antal (18) som William Eklund. Så han är inte sämre än andra stjärnor i sin åldersgrupp.
                     Elmer Söderblom känns ju vassare idag, kommer bli grym om han stannar nästa år.
                     Men vilka får utveckling i övrigt? Lasu, MRO, Purre, Joel, Mursak osv lär ju snarare tappa lite på grund av ålder. Jag lutar allt mer åt att inte förlänga med med Purre och MRO. Vi måste vitalsera lite framåt, och det är ju inge låglönespelare vi talar om.
                     Den här säsongen känns tyvärr körd, svårt se att det här laget ska få ett plötsligt lyft i slutspelet om vi når dit.

                      Kommentar avatar
                      Carl, 5 månader sedanSvara

                      Helt rätt, alla med utgående kontrakt bör lämna. Vi måste förnya laget på alla positioner. Då kan vi inte ha kvar alla dessa brunkare på alla positioner som idag. Men du ska se att clownen sjöström ger dem allesammans förlängt. Pc, hjalle, mro, alvarez jajjamänsan stanna kvar bara ni är så jävla duktiga! Fy fan säger jag, är så jävla trött på det här skit laget nu!

                      Kommentar avatar
                      Mattias, 5 månader sedanSvara

                      Jag har all respekt för Sjöström. Han har byggt guldlag. Alla lag får svackor och mellanssäsonger. Sklelefteå har haft några men är nu tillbaka, Växjö har haft två svaga säsonger men är nu tillbaka i toppen osv.

                      Kommentar avatar
                      Göran A, 5 månader sedanSvara

                      Kloka ord om Raymond. Han är bara en junior. Värt att hålla i minnet.

                      Kommentar avatar
                      Allen, 5 månader sedanSvara

                      Helt enig. Väldigt kloka ord.

                      Kommentar avatar
                      Janne2, 5 månader sedanSvara

                      Samtidigt behöver man ha ngn kulturbärare kvar, gärna ngn som leder vägen, man kan inte bara ta in nytt. Joel har varit viktig, men håller han för en säsong till? Ser nu ut att ha svårt på isen. Sundström famlar. Lasu famlar. Då hade jag behållt PC och MRO för att de faktiskt bidrar efter förväntan och är kulturbärare.

                    • Kommentar avatar
                     Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

                     Full förståelse för besvikelsen, men kan vi undvika att döma ut människor som "clowner" så blir jag glad. Tack.

                      Kommentar avatar
                      Carl , 5 månader sedanSvara

                      Hur skulle du beskriva mannen som varit med och fördärvat hela laget annars? Var det med mening han tog in grovjobbare efter grovjobbare? Det var inte ett misstag, eller för att han är fördålig på sitt jobb, inte otur. Det var helt enkelt så att han ville fylla hela laget med grovjobbare och föredettingar?

                      Kommentar avatar
                      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

                      Kritiken är så nyansbefriad att jag faktiskt inte tänker kommentera den. Respekt för din besvikelse, dock.

                      Kommentar avatar
                      Carl , 5 månader sedanSvara

                      Okay, good talk.

                    • Kommentar avatar
                     Röglesnack, 5 månader sedanSvara

                     Skulle gissa att Frölunda höjer sin nivå typ 100 procent i morgon. Alltid lättare för ett lag i motgång att slå uppåt än att bära pressen att vinna mot på papperet svagare motstånd.
                     Sen om det räcker mot Rögle, som efter segern mot DIF kan spela helt utan press, är en helt annan femma. Räknar med en bra och underhållande match, som det brukar vara mellan de här lagen numera.

                      Kommentar avatar
                      Carl, 5 månader sedanSvara

                      Jag räknar med att Rögle är i ledningen efter 6-7min.

                      Kommentar avatar
                      Röglesnack, 5 månader sedanSvara

                      Det är fullt möjligt, men det omvända är ett lika möjligt scenario. Med tiden tycker jag att matcherna mellan Frölunda och Rögle har fått lite derbykaraktär, och den typen av matcher lever alltid sina egna liv. Därför är jag tämligen övertygad om att vi får se ett betydligt bättre Frölunda än i de senaste matcherna, liksom jag tror att Rögle kommer lägga i en högre växel jämfört med matcherna mot Brynäs och Djurgården. Man såg igår att Brithén börjar växla upp och att Bristedt fått en injektion i och med det. Han ser piggare och mer spelsugen ut än på väldigt länge. Övertygad om att det blir en kul och intensiv match, kanske med lite slutspelskänsla rent av.

                      Kommentar avatar
                      Carl, 5 månader sedanSvara

                      Frölunda är riktigt dåliga, spelar Rögle på halvfart vinner Rögle lätt. Det är toppen mot botten. Frölunda har inget att komma med. Rögle kan spela JG och Frölunda kommer iaf inte att vinna.

                      Kommentar avatar
                      Per, 5 månader sedanSvara

                      Jag har aldrig sett ett sämre Frölunda än de senaste två matcherna. Det blir en promenad i parken för Rögle.

                      Kommentar avatar
                      Erik, 5 månader sedanSvara

                      Röglesnack: Spela helt utan press? Är det bra inom sportens värld? Det är när man är motiverad som man når flest framgångar. Om du tror att Rögle helt utan meriter skulle ta det piano mot Frölunda så tror du väldigt fel. De vill självklart slå Frölunda alla dar i veckan. Det betyder mer för er än oss. Passa på och njut för snart är det roliga slut.

                    • Kommentar avatar
                     Gustav, 5 månader sedanSvara

                     ”Vasst skott i masken.” För mig är det lika med rakt på målvakten, som alla andra.

                      Kommentar avatar
                      Maxad, 5 månader sedanSvara

                      Exakt

                      Kommentar avatar
                      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

                      Om man anstränger sig för att se glaset halvtomt så – absolut. Vi andra ser ett skott som om det varit en decimeter mer åt någon sida gått in. Och så bra siktar knappt någon spelar. Ibland är faktiskt marginaler emot.

                    • Kommentar avatar
                     Niclas, 5 månader sedanSvara

                     Kanske behövs nytänkande i offensiven? Kanske kan hjälpa med en ny röst på tränarfronten där?

                     • Kommentar avatar
                      Kenneth, 5 månader sedanSvara

                      Sparka Rönnberg efter denna säsongen! Han körde ju fast redan förra året och har inte lyckats lösa problemen än. Flertalet spelare underpresterar och det är tränarens ansvar att få igång spelarna!

                       Kommentar avatar
                       Carl, 5 månader sedanSvara

                       Det är inte jättelätt när hans byggstenar är gjorda av papier-maché. Iofs så säger RR att han varit med på alla värvningar, om så är fallet skall han givetvis få lämna sitt uppdrag direkt.

                       Kommentar avatar
                       Floyd , 5 månader sedanSvara

                       Behåll Rönnberg - fortfarande bäste vi haft! Inte hans fel med felkomponerat spelarmaterial..

                       Kommentar avatar
                       Manne, 5 månader sedanSvara

                       Rönnberg är med och värvar alla spelare, så han har lika stor del som Sjöström i detta. I vilket lag vi har ställt på benen.

                       Kommentar avatar
                       Floyd , 5 månader sedanSvara

                       RR är förstås med och bestämmer kring vilka som skall tas in - men med det material vf har nu är vi på sin höjd ett mittenlag och knappt det i shl - inte ens Rönnberg kan trolla med knäna ;) Och oavsett vad han säger utåt tror jag definitivt inte han hade tackat nej till några skarpa spetsförstärkningar..

                     • Kommentar avatar
                      LG, 5 månader sedanSvara

                      Intressant liknelse HL använde ”släppte handbromsen”. Den var alltså åtdragen innan. Varför? Det blev ju tydligen stor skillnad när den släpptes. Hur såg man det? Vad blev bättre? Svaren på dessa frågor indikerar ju TYDLIGT att den kunde släppts tidigare. De beteenden som indikerade att handbromsen var på, borde justerats så snart man såg dem. Vem/vilkas ansvar är det? ”Höjer sin nivå typ 100%” !? Hur skulle det gå till? Hockeyegenskaperna lär ju inte kunna förändras, så då kanske det är INSTÄLLNINGEN som skall ändras......

                       Kommentar avatar
                       Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

                       Tror inte det är inställning som "inte vilja", däremot rädsla för att göra fel, osäkerhet, nu skulle det fokuseras på försvarsspel, och då föravann säkert en del av "spela på instinkt." Med "handbromsen släppt" menade jag att spelarna kände att "Nu finns inte längre något att förlora." Min känsla. Kan ha varit fel, givetvis.

                       Kommentar avatar
                       LG, 5 månader sedanSvara

                       Du har inte fel. Det du beskriver med exempelvis "rädsla för att göra fel" är ju en inställning liksom "inget att förlora" också är det. Det är ledarnas förbannade skyldighet att "ställa in spelarna" så att rätt känsla infinner sig. Eller varför inte, rätt inställning. Med den teoretiska kapacitet som ledningsstaben har (med bl a legitimerad mental tränare) borde inställningsarbetet vara högprioriterat och när man tydligt ser att handbromsen är på, får man finjustera. Så om Frölunda presterar 100% bättre mot Rögle så är det definitivt inställningen som är förbättrad, inte hockeyegenskaperna. I denna spalt finns det ofta kritik mot att någon (exvis jag själv) pratar om underskattning. "Som om att spelarna medvetet underpresterar". Jag rekommenderar läsning om begreppen underskattning och varför inte om "hybris" också. Båda begreppen handlar om att fenomenen är omedvetna, det vill säga a tankemönster som skapar omedveten underprestation. Det är ju ganska självklart att det INTE går att medvetet ställa in sin skridskoåkning till 64% av max, "för det räcker nog mot LHC"

                       Kommentar avatar
                       Maxad, 5 månader sedanSvara

                       Ja att det ligger en omedveten procent underskattning i bakhuvudet när vi möter lag på undre halvan, är iaf jag övertygad om.

                     • Kommentar avatar
                      Manne, 5 månader sedanSvara

                      Om man bara inser att systemet inte passar nuvarande trupp, så tror jag att mycket är vunnet. Alla kan inte spela likadant, utan varje spelare måste få möjligheten att spela efter sina styrkor. På så sätt får man ihop olika komponenter som synkar med varandra, för varje spelare och kedja kan inte spela på pricken likadant. Lätt att läsa av för motståndarna också. Sätt ihop två offensiva kedjor som ska ha ansvaret att producera framåt, sedan två starka 0-0 kedjor som det blir en bonus ifrån om de kan peta in någon puck då och då. Materialet är det inget fel på om man tittar spelare för spelare, utan det gäller att maximera sättet man använder materialet på. Fungerar inte nuvarande sätt att spela, så ställ om och testa något nytt som kanske kommer ge bättre utdelning. Mer defensivt, låta motståndarna föra spelet och satsa på snabba spelvändningar tex. Släpp loss lite.

                      • Kommentar avatar
                       JL, 5 månader sedanSvara

                       Förstår mig inte på människor här inne, man ska sparka RR och Sjöström, halva truppen om inte mer. Jag förstår att kritiken kommer med all rätta (just nu) spelet är inte alls bra.
                       Det var illa redan förra säsongen då det såg liknande ut, trots det kanske bättre spelartrupp.
                       Men glöm inte bort att Roger och Sjöström har gjort ett grymt bra jobb och man måste få misslyckas någon gång, Frölunda har en trupp som kan spela bra hockey, det gäller bara att hitta tillbaka.
                       Skulle dom komma topp 6 och hitta formen så kan det räcka långt, även om det ser ut att vara ljusår bort.
                       Alla ser ju vad som händer just nu, stötta är det man kan göra, det blir liksom inte bättre av att alla ska begära avgång på allt och alla.
                       Jag tycker tex att Raymond, Henriksson inte presterar bra nog, men jag är övertygad om att Rönnberg ser något vi inte ser.
                       MRO ihop med Friberg och Rubin, kanske Frölundas bästa spelare denna säsong, så förstår inte kritiken mot tex MRO.

                        Kommentar avatar
                        Carl, 5 månader sedanSvara

                        Det var Lechtaler lagbygge som vann säsongen 16. Säsongen 18/19 spelade laget som tokskit men lyckades vinna, då var Ryan Lasch MVP. Lasch ringde förresten själv upp sjöström och ville komma tillbaka till Frölunda. Så att Sjöström är en duktig sportchef håller jag absolut inte med om.

                        Kommentar avatar
                        Per, 5 månader sedanSvara

                        Ta en titt på forwardsuppsättningen 2016 och jämför idag. Enorm skillnad.

                        Kommentar avatar
                        Erik, 5 månader sedanSvara

                        Men snälla Carl, du vinner inget SM-guld genom att spela som skit. Speciellt inte i en jämn liga som SHL.

                        Kommentar avatar
                        Carl, 5 månader sedanSvara

                        Okej Erik.

                        Kommentar avatar
                        Adam, 5 månader sedanSvara

                        +1 JL

                        Kommentar avatar
                        Erik, 5 månader sedanSvara

                        Det saknas tyvärr nyanser i kritiken. Det är allt eller inget. Vore spännande att höra vilken tränare som skulle göra det bättre än Rönnberg? Vem är mer meriterad än honom? Skall vi ta in Bert Robertsson, Peter Andersson, Johan Pennerborn eller kanske Bulan?

                      • Kommentar avatar
                       D, 5 månader sedanSvara

                       utan ett fungerande pp så blir det inte några poäng i Shl.
                       Många av förlusterna hänger på att dom inte har någon bra pp och så kan de saknas en eller två målskyttar.

                        Kommentar avatar
                        Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

                        Helt fel. 5vs5 är viktigast.

                        Kommentar avatar
                        Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

                        Igår spelade FHC ca 44 min i 5vs5 och ca 9:45 i pp.

                        Kommentar avatar
                        Maxad, 5 månader sedanSvara

                        Medhåll...5 mot 5 viktigast. Kan inte räkna med pp spel, utan bara som en bonus.

                      • Kommentar avatar
                       Mattias, 5 månader sedanSvara

                       Patrik Carlsson på nytt treårskontrakt.
                       Nja, hade hellre sett tvåårsavtal. Trots allt 33 år och de flesta spelare får en dalande kurva i den åldern.

                        Kommentar avatar
                        Carl, 5 månader sedanSvara

                        Så jävla dumt, hur långt ner ska Sjöström dra klubben.

                      • Kommentar avatar
                       Frölundasupporter, 5 månader sedanSvara

                       Jag känner inte alls att jag får underhållning när jag kollar på Frölunda. Ingen rolig hockey. Fyra stycken halvbra kedjor som alla har minst 1 brunkare i sig och det kreativa spelet försvinner. Jag börjar bli less på detta. Jag vill se offensiv och rolig hockey med fart och kreativitet.

                       • Kommentar avatar
                        Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

                        Förlängningen med Patrik Carlsson inte oväntad. Men parterna fick alltså till ett treårsavtal i dessa tider. Säger lite om hur uppskattad han är, Carlsson. Och givetvis att lönen coronanpassats något.

                         Kommentar avatar
                         VF, 5 månader sedanSvara

                         Jätte viktigt värvning, han ville ju spela hockey o göra mål. Har fart under rören och gör sitt jobb.

                         Kommentar avatar
                         VF, 5 månader sedanSvara

                         Vill*

                         Kommentar avatar
                         Floyd , 5 månader sedanSvara

                         Hoppas nu Rosses förlängning också kommer snart

                         Kommentar avatar
                         Manne, 5 månader sedanSvara

                         Hade räckt med två år. Med långa kontrakt så kan det smyga sig in lite bekvämlighet.

                         Kommentar avatar
                         Maxad, 5 månader sedanSvara

                         Enig...två år hade räckt...därefter ett år i taget.

                         Kommentar avatar
                         Carl, 5 månader sedanSvara

                         Inget år hade iofs varit bäst.

                         Kommentar avatar
                         Erik, 5 månader sedanSvara

                         Och vem tycker du Carl skulle göra det bättre än Purre?

                       • Kommentar avatar
                        VF, 5 månader sedanSvara

                        Daniel B: Sa en riktigt bra sak i går, att de ska testa purre på back i pp
                        För att utnyttja hans skott mer.
                        Håller verkligen med om de, mer rörlig och bättre skott än Elliott!!

                         Kommentar avatar
                         VF, 5 månader sedanSvara

                         Senast han fick spela där gjorde han de riktigt bra, bara ha en som kan passa purre i sidled och få till sitt direkt skott!!

                         Kommentar avatar
                         Pupule, 5 månader sedanSvara

                         Mmm, Elliott tvekar för mycket - skjuter för sällan.

                         Kommentar avatar
                         Manne, 5 månader sedanSvara

                         Elliott håller på hanen för mycket. Ska helt enkelt kladda med pucken, tar för lång tid.

                         Kommentar avatar
                         VF, 5 månader sedanSvara

                         Han är för seg i huvudet och gör en draggning för mycket. Då är de försent o skottläget borta och då skjuter han i blocket. Det är problemet med Elliott!!

                         Kommentar avatar
                         Daniel B, 5 månader sedanSvara

                         VF, tänkte på det av en ren slump. Kan ju inte bli så mycket sämre tänkte jag. Sen är purre bra med pucken så man kan låta honom vara det RR beskrev om elliott, att bli som tömmarnas. Sen vill jag se Joel med Ehn och nässen. Den kedjan var bra de få matcher dom spelade ihop. Friberg med Murre. Sen har jag inte varit kritisk mot Raymond tidigare för jag tycker han ska få tid och förtroende men efter 42 spelade omgångar så undrar jag om man ska ha fortsatt tålamod med honom. I slutändan handlar allt om att vinna och då tycker jag att man måste ta bort spelare som inte presterar.

                         Kommentar avatar
                         VF, 5 månader sedanSvara

                         Tycker du har bra resonemang där Daniel B Gillar idén med Joel, Ehn o nässen. Ska vara en kedja som är tunga att möta o tröttar ut kedjan de möter. För Joel ska inte vara i en kedja som ska göra mål, dessutom ta bort han i PP och ha en gubbe som skymmer målvakten i PP istället.

                         Kommentar avatar
                         Daniel B, 5 månader sedanSvara

                         Tänker att både Ehn och nässen är bra på skridskorna och åker fort och det kan förhoppningsvis hjälpa Joel. Elmer på Joels plats, typ likt Sylvegård i Malmö. Bara skymma.

                         Kommentar avatar
                         Daniel B, 5 månader sedanSvara

                         Du skrev det också såg jag nu. Med skymningen alltså. Sylvegård gör det riktigt bra, har sett honom göra det i fler matcher. Westerholm hade aldrig gjort mål i slutet om Sylvegård inte stod framför rubin.

                         Kommentar avatar
                         VF, 5 månader sedanSvara

                         Precis handlar om att störa målvakten, inte bara skymma vara nära han och störa han. Sen kan de studsa på spelare framför mål och ställer målvakten. Ingen vill göra de jobbet i Frölunda!!

                       • Kommentar avatar
                        TP, 5 månader sedanSvara

                        JL’s kommentar bäst idag :-)

                        • Kommentar avatar
                         Lövet, 5 månader sedanSvara

                         RR har kört fast det är den enkla sanningen. Han får inte ut max av sina spelare och då ser det ut som det gör. Att värva gör ingen skillnad och dessutom är de flesta under kontrakt även nästa säsong så RR måste komma loss och få spelarna med sig.

                         • Kommentar avatar
                          Erik, 5 månader sedanSvara

                          Hej alla hockeylovers och tack för fortsatt vassa texter med många vinklar som sällan blir synliggjorda i gammelmedia.
                          Blir dock en aning konfunderad här Leman. Varför skall vi glömma hösten, men ta till oss det som sker just nu? Är det mer värt att imponera under omgång 30-40 än 0-10? Det ligger i korten att alla lag dippar med så många som 52 omgångar där hela åtta av 14 lag går till slutspel. Det här handlar mest om pengar än om sportsliga grunder. Fanns det en rak serie hade många lag levererat i ett fint flöde. Frölunda har så många gånger visat att man höjer sig markant när det vankas slutspel. Tycker det är helt rätt inställning. Varför ödsla mer kraft än nödvändigt på något som inte genererar SM-guld. Att man torskar mot lag som är i desperat behov av poäng är för mig inget märkligt, så länge vi vinner mot de bra lagen, allts de vi skall möta i slutspelet. Har Frölunda överhuvudtaget vunnit grundserien med Rönnberg vid rodret? Det tror inte jag. Det som varit signifikant för Frölundas framgångar är att hemma eller borta spelat liten eller ingen roll. Minns jag inte fel spöade VF upp Luleå borta med 8-1 (tror det var 2016, men skall låta det vara osagt.)
                          Det är fortfarande en bra bit tills slutspelet inleds. De lag som är i toppform nu kan lika gärna sjunka som betong till havets botten när slutspelet börjar. Speciellt Rögle som har en kvartsfinal som bästa merit i SHL.

                           Kommentar avatar
                           Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

                           An tanke kan ju vara att ju närmare slutspelt vi kommer desto mer relvant är formen laget visar upp?

                           Kommentar avatar
                           Nolte, 5 månader sedanSvara

                           Klart att det är viktigare att spela bättre i slutet av säsongen. Inte för tabellplaceringen för omgång 1-10 ger lika många poäng som 42-52, men vad hjälper det att du spelat bra 6 månader tidigare men skit när det är dags att avgöras? Tycker det är en självklarhet att sista 10 omgångarna har enormt mycket mer påverkan på lagets chanser i slutspelet än vad först 10 har.

                           Kommentar avatar
                           Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

                           Erik. Visst kan lag skrälla i slutspel. Det händer varje år. Men att vinna om man blir 5:a eller sämre i tabellen har bara hänt två gånger senaste 25 åren. Men laget som vinner serien har ca 50 procent chans att vinna om vi tittar på samma tid.

                           Kommentar avatar
                           Erik, 5 månader sedanSvara

                           Då måste Frölunda vara något extra som tagit två guld under Rönnbergs ledning utan att vinna serien.

                           Kommentar avatar
                           Erik, 5 månader sedanSvara

                           Ser du det som en skräll om Frölunda vinner SM-guld?

                           Kommentar avatar
                           EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

                           Elitserie-säsongerna 2002/2003 och 2004/2005 vann Frölunda grundserien vid båda dessa skilda tillfällena(på den tiden bestod grundserien av totalt 50 matcher) - för att faktiskt ytterligare därefter också vinna SM-guldet. Per: Tror att Du menar avgörande semifinalmatchen mot Luleå 2016 och då med siffrorna 8-2(inte 8-1) och där den storreste danske backen Oliver Lauridsen för Frölunda satte det sista målet i tom kasse och som var hans andra för säsongen. Föregående målet från hans sida var mot DIF under "serielunket" och då också i tom kasse. ;)

                         • Kommentar avatar
                          Erik, 5 månader sedanSvara

                          Intressanta frågeställningar, men tror du verkligen att assisterande tränare ens för en sekund skulle yppa hur kommunikationen i tränarstaben ser ut för utomstående?

                           Kommentar avatar
                           Erik, 5 månader sedanSvara

                           Inlägget ovan hamnade fel i flödet. Ber om ursäkt för det!

                         • Kommentar avatar
                          Paul Axel, 5 månader sedanSvara

                          Saker och ting blir inte bättre för att man sparkar en tränare. Frölunda har spetskompetens, det gäller bara att hitta den. Mursak, Sundström, Carlsson, men Ehn kan sitta på läktaren för hans brunkande kan hela resten av laget. Vi skulle haft Wellman.

                           Kommentar avatar
                           Janne2, 5 månader sedanSvara

                           Nu vill jag absolut inte sparka RR men det är väl självklart att en ny tränare skulle kunna ge en injektion? Det är väl inte självklart att en Wellman in skulle göra skillnad heller, men även det är en ändring som skulle kunna få igång laget. När inget egentligt sker kring laget trots att det hackar, då tar man väl till vad man kan. Tränaren skulle kunna kasta om i formationer. spela heta spelare mer etc. Roger gör tyvärr ingenting just nu, han litar på sina stöttepelare (där de flesta är ur form och saknar självförtroende). Gillar RR skarpt, men han behöver kanske lite hjälp i att se att alla favoriterna kanske inte klarar av samma roll idag som tidigare.

                           Kommentar avatar
                           Maxad, 5 månader sedanSvara

                           Håller med dig Paul Axel om tränare och spetskompetens. Däremot tycker jag att Ehn inte är sämre än dom andra brunkarna. Han har en jäkla kämpaglöd och speed. Brister väl för mycket i det tekniska bara. Sen hade det inte behövt vara Wellman, men nån som är en naturlig avslutare hade inte gjort ont att ha nu. Men det sket ju sig.

                           Kommentar avatar
                           Erik, 5 månader sedanSvara

                           Håller med dig Paul. En övertro på det här med att sparka tränaren. Ger ibland effekt i ett kortare perspektiv, sällan ur det längre.

                         • Kommentar avatar
                          VF, 5 månader sedanSvara

                          Fyra nya kedjor när Frölunda tränar.
                          Mursak saknas. Raymond också.

                           Kommentar avatar
                           Daniel B, 5 månader sedanSvara

                           VF, var får du denna info ifrån?

                           Kommentar avatar
                           VF, 5 månader sedanSvara

                           Leman från träningen. :)

                           Kommentar avatar
                           Daniel B, 5 månader sedanSvara

                           Fan, nackdelen med att inte ha sociala medier..:)

                           Kommentar avatar
                           VF, 5 månader sedanSvara

                           Twitter har inte de med kan se vad de lägger ut hihi :)

                           Kommentar avatar
                           Svante, 5 månader sedanSvara

                           Sunt med lite sjukdomsinsikt

                         • Kommentar avatar
                          Björn L, 5 månader sedanSvara

                          Det vore mycket intressant om bara spelarna tog fram en gameplan att spela efter utan någon inblandning från RR. Då kommer spelarnas kompetens synas! Nytändning!!

                           Kommentar avatar
                           Erik, 5 månader sedanSvara

                           Eller så låter vi tränarstaben plus Grauers spela och istället spelarna som tränarstab. Om inte annat lär det bli underhållande.

                         • Kommentar avatar
                          Robert, 5 månader sedanSvara

                          Är helt övertygad om att vi kommer se ett annat lag imorgon mot Rögle. RR är en skicklig coach, men även en sådan kan ha en svacka. Liksom laget som just nu spelar utan självförtroende. Hårtorken går säkert varm men kriser kan ibland slå åt båda hållen om man kan lära sig något av dem. Det blir vinst i morgon och då får vi äta upp all galla vi spyr och såväl ledare som spelare.

                          • Kommentar avatar
                           STM, 5 månader sedanSvara

                           Man kan ju nästan tro att medgångssupportrarna har årsmöte när man läser alla kommentarer. Fram med popcornpåsen!

                            Kommentar avatar
                            Manne, 5 månader sedanSvara

                            Medgångssupportrar? Man är inte medgångssupporter bara för att man riktar lite kritik åt vissa saker. Snarare så att man passionerad och brinner för den klubb man älskar.

                            Kommentar avatar
                            Allen , 5 månader sedanSvara

                            Plus på den.

                            Kommentar avatar
                            Björn L, 5 månader sedanSvara

                            Helt rätt manne! Ris och Ros visar att vi bryr oss

                            Kommentar avatar
                            Jan Blomqvist, 5 månader sedanSvara

                            E du go eller tycker du att allt är ok ? Är man en supporter måste man kritisera när inget fungerar. Medgångs supporter löjligt om man inte är blind ????

                            Kommentar avatar
                            Floyd , 5 månader sedanSvara

                            Kanske bättre att vara helt likgiltig och oengagerad då oavsett hur spelet ser ut?

                            Kommentar avatar
                            Janne2, 5 månader sedanSvara

                            Medgångssupporter är man väl möjligen om man bara följer laget när det går bra? Men följer man laget, oavsett resultat, måste man väl få uttrycka sina känslor? Sen har jag i sig inga synpunkter på de som väljer att stänga av TVn, utebli från arenan eller vad man nu gör. Deras kritik är inte mindre värdefull bara för detta, på sikt än viktigare kanske, för det är dessa man vill locka tillbaka till arenan. Vi andra kommer ändå.

                            Kommentar avatar
                            Erik, 5 månader sedanSvara

                            Manne: Stor humor att du pratar om lite kritik. Det autognälls här vid minsta felskär. Du är aldrig sen att påpeka vad som skall göras. Antar att du har fina meriter inom hockeyn?

                            Kommentar avatar
                            Manne, 5 månader sedanSvara

                            Erik: Vad har mina meriter inom hockey med detta att göra? Haha, humor från dig.

                            Kommentar avatar
                            Manne, 5 månader sedanSvara

                            Erik: Du är inte sen med att gnälla på folk här inne så fort man inte skriver som du vill.

                          • Kommentar avatar
                           .xX RBK Xx., 5 månader sedanSvara

                           Om vi kl:15,15 imorgon ser vilka spelare som ställer upp för face off så vet vi alla att det kommer bli en hjärnornas kamp, den som övervinner det mentala spelet och bortser dess nuvarande status (frölundas kräftgång) och att Rögle kan hålla sig ifrån hybris att fn leda SHL så ser jag fram emot en riktigt grym match.....BRING IT ON!

                            Kommentar avatar
                            Floyd , 5 månader sedanSvara

                            Bävar för morgondagens tragedi... men tror ändå RR har några ess kvar i rockärmen att plocka fram för att rädda helgen ;)

                          • Kommentar avatar
                           Erik, 5 månader sedanSvara

                           Menar du det att Rögle har problem med hybris? Helt makalöst i så fall då ni inte varit i närheten av vinna något. Ni får gärna drabbas av hybris, men får tillstå att jag ser det som stor humor att det ens nämns. ;-)

                           • Kommentar avatar
                            Erik, 5 månader sedanSvara

                            Inte för att jag bryr mig hur det går imorgon, men jag tror Frölunda vinner mot Rögle då deras offensiva spelstil passar så mycket bättre än de lågt stående bottenlagen där VF lätt fastnar som i ett fisknät.

                            • Kommentar avatar
                             Robban, 5 månader sedanSvara

                             Imorgon börjar slutspelet, resan mot slutspelet, imorgon är säsongens viktigaste dag, det är imorgon vi får svar!


                             Lämna en kommentar