Inte helt friskt i Frölunda – samma lag mot Brynäs


► Robin Alvarez fortsatt sjuk, nu även Mattias Norlinder. Ännu inga svar på covidtesterna.
► Men i övrigt friskt, dock är inga av de skadade speldugliga mot Brynäs.
► Frölundatränaren Roger Rönnbergs tydliga besked:
► – Jag tror vi står inför en jättesvår utmaning.
► Och så hade han önskat mer tålamod hos Fabian Lysell.

Rakapuckar.com bild

I 4–1-SEGERN mot Oskarshamn saknades sjuke Robin Alvarez, tydligen är det hårt tryck på labben som tar hand om covidtetesterna, för även i dag fredag var Frölundatränaren Roger Rönnberg utan exakt vetskap gällande Alvarez tillstånd:

– Vi har faktiskt inte fått något svar än, vi avvaktar.

Även Mattias Norlinder (som jag stod synnerligen nära i veckan …) har sjuknat in. Samma sak där: covidtest taget men inget svar.

Sjukt var det här. Både Mattias Norlinder och Robin Alvarez väntar på svar på sina covidtester. Foto (Norlinder): FRÖLUNDA


Kanske hade inte Norlinder spelat redan mot Brynäs ändå, axeln är mycket bättre men inte helt hundra, men när två spelare är krassliga numera föds ju omedelbart covid-tankar i våra skallar.

Rakapuckar.com bild

Nå, i övrigt friskt i Frölunda, inga med symptom, och med på den buss som fredag lunch styrde kosan mot Gävle fanns samma manskap som 4–1-besegrade Oskarshamn.

– Samma lag, tyvärr, sa Rönnberg och syftade då inte på att det var något fel på spelarna runt honom i bussen, däremot vill ju en tränare aldrig ha skador i laget.

Men Theodor Lennström (smäll mot Leksand, oklart var) och Johan Sundström (fot) får vänta på comeback, troligtvis är de med mot Djurgården den 28:e. Kanske är även Elmer Söderblom (fot) med och konkurrerar då. För Linus Nässén (knä) dröjer det nog något längre.

Frölunda ställs mot ligans formsvagaste lag på lördagseftermiddagen, men Roger Rönnberg var tydlig inför mötet med Brynäs:

– Jag tror vi står inför en jättesvår utmaning. Vi möter ett lag som förlorat ett gäng matcher, jag tror det är sex (stämmer), då möter man en desperat motståndare som är beredd att betala ett högt pris för att bryta en sådan svit. Det vet vi hur det känns från att själva ha varit i sådana lägen. Viktigt att matcha deras energi från början, sedan spela på självförtroendet senare i matchen.

Rakapuckar.com bild

Rönnberg gillade defensiven mot Oskarshamn, tyckte det fanns lite mer offensivt att hämta men sa sig inte planera några förändringar i laguppställningen:

– Det blir nog ganska lika.

Med fyra forwards borta (Alvarez, Sundström, Söderblom, Nässén) och dessutom J20-utmanaren Daniel Torgersson långtidsskadad hade en lördagsdörr sannolikt stått öppen för Fabian Lysell.

Men det vet ni ju, den talangfulle 03:an vill bort, Luleå är hetaste alternativet, Mr Madhawk avslöjade detta i veckan.

Synd, tycker Roger Rönnberg. Han sa:

– Det (affären Lysell) är egentligen under mitt huvud, jag har inte Fabian i mitt lag. Men jag hade önskat att han härdade ut, hade tålamod så jag fick ha honom i mitt lag. Vi gillar pojken, han gjorde väldigt bra intryck på oss coacher.

Rakapuckar.com bild

Lysell var ju med en match i Strömstad Hockey Classic, om ni inte minns.

Intressant (och ni får bortse från att hockeysverige.se inte rättat den bristfälliga svenskan) när Noel Gunler säger så här, då undrar man om Fabian Lysells representanter verkligen ger honom så kloka råd.


Nå, alla individer är olika, och Luleå kanske är helsålt på Lysell. Jag hör dessutom att det fanns en anledning eller två till att det gnisslade mellan Gunler och Luleå.

Rakapuckar.com bild

***

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.

FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.

FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."

DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Nicklas Lasus mål i går mot Oskarshamn – det är verkligen värt att se igen. Njut av fredagen, i morgon är det "Lemans lördag" – och så förhandstext, och så matchtext. Puh. rakapuckar.com – the gift that keeps on giving.


Lugn, det där var inte hälften så kaxigt menat som det kanske såg ut i skrift. Försökte bara vara lite rolig. Ni vet ju hur jag är ... 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  H72, 5 månader sedanSvara

  Gillar extraläsningen på lördagarna, tack för att du orkar förgylla helgen, HL!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Vad glad jag blir att du gillar! Det ger energi.

   Kommentar avatar
   Andreas, 5 månader sedanSvara

   Det värsta med denna sidan är att all övrig rapportering som på något sätt kan ha spår av Frölunda i sig känns överflödig nuförtiden. Nä men skämt åsido...jobbet du lägger ner är fantastiskt!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   GP gör ett kanonjobb med sina stora resurser. Jag kompletterar. Att det uppskattas gör mig väldigt glad. Tack, Andreas!

 • Kommentar avatar
  Cj, 5 månader sedanSvara

  Tacka Mustonen för hans slit att vinna tillbaka pucken och ge Lasu detta läge

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Verkligen. Grymt bra jobb! Tog upp det i någon av texterna i går,

   Kommentar avatar
   Jocke, 5 månader sedanSvara

   Medhåll. Mustonen förtjänar mer cred!

 • Kommentar avatar
  Pupule, 5 månader sedanSvara

  Vi vet ju att Mursak har en bra bössa, det såg ju inte minst förra gången han var här. När man såg hans ribba-stolpe-skott, så undrar man ju ändå varför karln inte skjuter mer.

  • Kommentar avatar
   Hansb, 5 månader sedanSvara

   Isen på Scandinavium såg ut som socker igår?
   Likadant varenda gång, nu även utan publik. Har för mig att ansvariga har skyllt på värmen som alstras av 12044. Ja undrar jag?

   • Kommentar avatar
    robert ström, 5 månader sedanSvara

    Du är helt klart Sveriges bäste flygande reporter..i vått som torrt...

    • Kommentar avatar
     EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

     När det handlar om Brynäs IF, så går ibland mina tankar till Magnus Kahnberg - varför hamnade han där för ett "olyckligtvis" mellanspel?
     *Två säsonger 2009-2011. Därefter vidare fortsättning med Frölunda.

      Kommentar avatar
      Manne, 5 månader sedanSvara

      För kaffet såklart.

      Kommentar avatar
      Mattias, 5 månader sedanSvara

      Nubben och Dahlén som kickade KAhnberg. Hade en svagare säsong i Frölunda innan han fick gå. Året efter 20 mål i Brynäs. Dahlén har väl lagt ner tränarkarriären, lyckades aldrig. Kahnberg en av många felbeslut under Nubben och Kahnberg tid i föreningen

      Kommentar avatar
      EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

      Bra, Mattias! Det var säkert precis så det hela gick till. Manne: Som man sade på min tid till sjöss, bättre med en sjöman som är onykter och luktar Läkerol - än en sådan som är totalt berusad. Minns den kanadensiske målvakten Dan Bakala i Frölunda som misstänktes för att skulle ha "snott" hem pris-kaffet ifrån matchens förste målgivare vid ett tillfälle. ;)

      Kommentar avatar
      Conta , 5 månader sedanSvara

      Jo Bakala kaffetjuven kommer man ju ihåg. Nubben vill bara glömma, så djävla mycket den grisen förstörde i Frölunda. Behandlade en av Frölundas bästa Importspelare Martin Pluss så illa att han valde att lämna Frölunda. Kommer Nubben innanför stadsgränsen någon gång borde det vara skottpengar på honom.

    • Kommentar avatar
     Jesper, 5 månader sedanSvara

     Grymt jobbat Leman. Jag tycker Jens Olsson är fantastiskt bra, har du någonsin sett honom göra ett misstag?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Tack! Jodå, det har jag - men verkligen inte många. :)

      Kommentar avatar
      Jan, 5 månader sedanSvara

      Sett flertalet av de senaste matcherna och inte sett ett misstag av Jens! Vilken klippa! Saknar honom på topp-5 listan i dessa matcher....

      Kommentar avatar
      Maxad, 5 månader sedanSvara

      Helt enig Jan. Väldigt imponerad av Jensas spel.

      Kommentar avatar
      Walle, 5 månader sedanSvara

      Jesper: Olsson är en personlig favorit, har försökt följa just honom många matcher och måste säga att felen han gör är så minimala att dem inte ens behövs ta upp. Tyckte att Printz var en lyckad ålderman men detta är en annan nivå, lite fler poäng och det här är säsongens kap i SHL.

    • Kommentar avatar
     Ragge, 5 månader sedanSvara

     När matcherna är slut så är det inte sportbladet eller GT jag läser hos först hur resonemanget går efter matchen, det är hos dig. Du gör ett bra jobb!

      Kommentar avatar
      JanneBD, 5 månader sedanSvara

      +1

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Tusen tack! Kul att ni läser.

    • Kommentar avatar
     Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

     Nästan 108 av de statliga RF-miljonerna som hockeyn fått går till SHL. Blir knappt åtta i snitt per klubb. Men alla får förstås inte lika mycket, hänger på vad för slags inkomster man tappat. Frölunda kanske får … tja, vad ska vi tro, tio, tolv? SHL ska fördela, kommer väl besked rätt snart. Mr Madhawk hade intervjun med förbundets Johan Stark.

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

      7,7 till varje klubb plus någon pott på 3,1 som klubbarna kanbfå dela på om de visat ansvar. Utöver det har shl bestämt att 3% (av totalen?) Ska svättas för att utbetala senare som en morot för klubbarna. Så fattar jag det

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Nej, inte 7,7 till varje. Det är ett genomsnittsvärde. Sedan kommer klubbar som tappar mycket på publikfritt (typ Frölunda) få mer än klubbar som tappar mindre (typ Oskarshamn). En viss del hålls inne, ja. Stämmer. Kommer delas ut senare till klubbar som "skött sig."

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

      Okej, tollade det som att de gjorde det enkelt och körde på 7,7 till alla. Nu får det svårt då tex växjö och många resturanger som drabbas med frölunda har en större publik. Blir svårt att få ihop helt tror jag.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Ja, jättesvårt att uppnå absolut rättvisa.

    • Kommentar avatar
     LarsL, 5 månader sedanSvara

     Stämmer in i hyllningskören av dig Henrik. Du slår pressen och andra forum med hästlängder!

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Jättestort tack!

    • Kommentar avatar
     Frullen, 5 månader sedanSvara

     Leman, grymt kul att du jobbar på!
     Håller med ovanstående, alltid första sajten man klickar in på före, under och efter match! Du är grym, ta åt dig!
     Betalar såklart för mig också!

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Nu börjar jag tro det är något lurt, så här snälla brukar ni inte vara ... haha. Men tusen, tusen tack!

    • Kommentar avatar
     Martin R, 5 månader sedanSvara

     Instämmer ovanstående läsare.Du e den främste journalisten,tycker som många andra att du gör ett fantastiskt jobb för oss Frölundasupportrar.Hoppas du fortsätter i många år! Kommer en Swish ikväll.//

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Sådana som du, och andra ovan, ger mig energi att fortsätta. Stort tack!

    • Kommentar avatar
     Robert, 5 månader sedanSvara

     Kan bara hålla med tidigare. Du är en grymt duktig journalist som gång efter gång hittar intressanta infallsvinklar. Stort tack för det du levererar varje dag.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

      Bockar och bugar för så vänliga ord!

    • Kommentar avatar
     Micke, 5 månader sedanSvara

     Kan bara hålla med om vilket fantastiskt jobb du lägger ner i din bevakning av hockey i allmänhet och Frölunda i synnerhet. Skulle vilja tipsa dig Leman om ett intressant intervjuobjekt framledes som verkligen har koll på statistik, och kanske framförallt så kallad underliggande statistik i SHL. Erik Wilderoth från "Hockeylabbet". Lyssnade på en mycket intressant intervju med honom i VF Hockey-podd. Bland annat berättade han att Theodor Lennström är den statistiskt bäste backen i hela SHL på att ta sig ur egen zon med puckkontroll. Men det hade varit intressant att höra vad han har att säga om just den där underliggande statistiken när det gäller Frölunda i stort! Verkar dessutom vara en mycket trevlig och ödmjuk person som tar sig tid! Ha det gött!

     • Kommentar avatar
      Micke, 5 månader sedanSvara

      Ett litet Youtubetips också! John Fogerty/Bruce Springsteen- Fortunate Son från Madison Square Garden . Kolla!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

       Tack för snälla ord, Micke. Och tack för tips!

     • Kommentar avatar
      Mogge, 5 månader sedanSvara

      Ja, du gör ett grymt jobb här. Tyvärr vänjer man sig lite, med denna höga klass. Då är det lätt att man inte värdesätter det som man borda. B.la med viss statistik som bör vara tidskrävande att gräva fram. Tack för ett stort och bra jobb!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

       Stort tack, verkligen!

     • Kommentar avatar
      Manne, 5 månader sedanSvara

      Har följt Leman sedan hedenhös och jag slutar aldrig förvånas över kvalitén på det han levererar. Två biceps rakt upp.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

       Du blir jag ju inspirerad att träna mina egna före nedsläpp. ;=) Tusen tack, Manne!


     Lämna en kommentar