Ett Frölunda med attackpsyke är ett bra Frölunda


► Frölundas 3–0 på Färjestad var inte alls en perfekt match, men vi såg kapaciteten, vi såg kunnandet, vi såg att det kan räcka en bit i vår.
► Om Frölunda behåller sitt attackpsyke.
► Var ska Johan Sundström in? Var ska Stefan Elliott och Mattias Norlinder in? Angenäma problem. Men ändå.
► Mina fem bästa får ni förstås också, och en del annat. Njut av söndagen. 

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Inte lätt att slå sig in i det här laget. Men Johan Sundström vill göra det. Och Joel Mustonen. Och Stefan Elliott. Och Mattias Norlinder. Foto: C MORE (skärmdump)


EFTER 60 MINUTERS utsideshockey mot Luleå ville Frölundas lirare visa, för sig själva och er, att de kan mer.

Man valde bästa tänkbara sätt, nämligen detta:

## Framåt, framåt, framåt.

## Så fort bra passningsmöjlighet saknas i anfallszonen, skjut – eller lägg i alla fall pucken på mål.

## Driv på kassen, med eller utan puck, tänk hela tiden ”insida.”

## Kamperna om pucken, kamperna om fria ytor, lösa puckar, dessa ska vinnas till varje pris.

Rakapuckar.com bild

För ett lag som är bra på att föra spelet och skapa puckinnehav men sisådär vad gäller spetsiga avslut så var det här en offensiv insats värd att göra ett youtubeklipp av, sedan påminna spelarna om att titta innan de lägger sig om kvällarna.

Handlar om att förstärka de goda bitarna. Och de goda den här lördagskvällen, det var såväl oxfilé (1–0) som ett par smarriga falukorvsmackor (2–0, 3–0) med HP-sås.

Här fanns några lättsinniga ageranden i egen zon (svårt spel istället för ta ut pucken), ett par, tre tappade puckar med omställningar emot, men herrejösses – det perfekta må eftersträvas, men det är sällan det uppnås.

Här några saker som tar er igenom söndagen, vi får se hur långt in på alfabetet jag kommer:

## a) Christoffer Ehn gjorde en toppinsats. Den kedjan, med Patrik Carlsson och Simon Hjalmarsson, klickade bättre än jag trodde.

Christoffer Ehn och Patrik Carlsson efter Simon Hjalmarssons 3–0. Foto: C MORE (skärmdump)


## b) Max Fribergs mål är kvar på näthinnan. Just att så många var inblandade, från Kalle Henrikssons urspel till hur Friberg och Joel Lundqvist sågade sig fram.
Lundqvists insats, fysiskt spel plus skarp hockey – den var mycket bra. Henriksson fick ett lyft.

## c) Tjatigt, men Filip Johansson går verkligen från klarhet till klarhet. Sex bra backar, hårt supporterkritiserade Anders Grönlund ståtar nu med +14 och är bäst i Frölunda.
Envist håller jag fast vid att det är bättre att gå på sex backar, de lyfter av rytmen. Vem ska bort när Stefan Elliott är tillbaka? Och när Mattias Norlinder är hel, vem ska han peta? Kan Frölunda hitta rotationssystem?
Klart det är angenäma problem, men det går också att förstöra något bra genom att förändra. Jag avundas inte Roger Rönnberg här.

Rakapuckar.com bild

## d) Johan Mattsson tryggheten själv. Viktig räddning på Jacob Petersons friläge när ställningen var 0–0. Andra nollan. Nu har Frölunda verkligen två målvakter på hög nivå. 50/50 in i slutspelet, eller ska Mattsson få några sjok som Niklas Rubin fick?

## e) Lucas Raymonds förarbete vid Elmer Söderbloms 2–0 var förnämligt. I övrigt var det inte mycket jag såg av kedjan. Jan Mursak var ende forward som fortsatt vände ut mot sargen snarare än in mot mål, han jobbade som alltid häcken av sig, pålitlig till tusen, men överarbetade snarare än ta puckar mot mål. Märkligt, detta med slovenens skotträdsla.
Nå, Linus Nässén hade några pigga byten, trion får säkert fler chanser. Men … äh, orkar inte ta det där igen.

## f) Det syntes hur gärna Roger Rönnberg vill spela Elmer Söderblom, denne fick 9.31 som extraforward. Söderblom är fortsatt lite valpig, håller i pucken för länge, behöver lära sig att släppa ifrån sig den, inte bara jaga eget godis – men för att lära sig behöver man få spela och misslyckas. Målskytt nu, gott så; Söderblom är bara i början av en sannolikt fin seniorkarriär.
Jämnt fördelad speltid, från Elmers 9.31 till Patrik Carlssons 16.46.

## g) I nästa vecka är Johan Sundström spelbar.  Var ska han in? Jag är väl medveten om att när man resonerar så där så får tre man nageltrång, men skämt åsido – var ska han in, Sundström? Vem ska bort? Jag vet ärligt talat inte.
Kanske gör Rönnberg & Co om kedjorna för tredje matchen i rad, fortsätter testa sig fram uppe i Skellefteå på torsdag. Men om 14 man är hela, sett till matchen mot Färjestad – ingen av de ”petbara” spelade på minsta vis bort sig. Jag avundas inte Roger Rönnberg här heller.

Rakapuckar.com bild

## h) Om den här matchen spelats i september/oktober så hade vi haft tio, tolv utvisningar för tripping, hakning, fasthållning. Nu var vi lite grand tillbaka i det gamla. Skumt, kände jag.

***

Det är väl underbart att två tränare blir lite griniga, eller … det var Roger Rönnberg som reagerade, Johan Pennerborn fick mest svara för sig, det tycker jag han gjorde bra, och som jag skrev i matchtexten:

Herrarna stod för sig själva ett tag efter presskonferensen. Vänner igen. Allt lugnt.

Sådant gillar jag, man brinner, man är uppe i varv, man biter ifrån, man talar ut, man tar i hand. Skönt med lite känslor. Och på lördag möts lagen igen.

***

Jag tar det igen, eftersom flera frågade – Viktor Ekbom nickade ”ja” på frågan om han mådde bra.

***

Mina fem bästa här, men sluta inte läsa sedan, det kommer mer:

1 – Filip Johansson
* Han gör inte många fel just nu, desto fler rätt. Fattar kloka beslut, smart i egen zon, aktiv i anfallszonen, får ofta igenom skotten. 

2 – Max Friberg
* "Har han någonsin varit bättre?", skrev en läsare till mig. Jag vet faktiskt inte. Men får jag gissa är svaret nej.

3 – Joel Lundqvist
* Kaptenen gick i bräschen med fysiskt spel, satte tonen, visade precis hur bestämt och aggressivt Frölunda skulle spela för att käka upp Färjestad, Han adderade ett riktigt bra spel, som CCCP-hockeyn före 1–0.

4 – Christoffer Ehn
* I flera av bytena var han en "force", en kraft där ute på isen. Spelar med självförtroende nu, vågar verkligen använda sin fart och sin tyngd. Lovar gott.

5 – Johan Mattsson
* Superstabil, lugn och trygg, gjorde räddningarna som behövs i början av matchen.  

Rakapuckar.com bild

***

Rhett Rakhshanis matchstraff var verkligen underligt. Galet, anser jag. Greg Scott såg honom komma, Rakhshani bromsade, det var mer en liten knuff; jag tyckte synd om amerikanen och Djurgården där. En tvåa. Inte mer.

***

Otroligt nära mål för Växjö Lakers här, som för Frölunda mot Luleå. Full förståelse för domarresonemanget, man kan inte blåsa mål utan hundra procents säkerhet, men hur långt är vi från det där ”chippet i pucken” som gör att vi verkligen vet saker? Eller det kanske vi inte vill göra. Många tycker ju det är charmigt att det blir fel ibland.

 

Rakapuckar.com bild

***

Färjestad? Hade några halvlägen i början, kunde absolut gjort mål om puckarna studsat rätt, men ni vet det där med att laget som jobbar hårdast och vill mest ofta har studsarna med sig.

Ibland får jag känslan att Färjestad är lite, lite mjukt. Men det kan vara att jag sett fel matcher i höst, så att säga. Frölunda har också haft sådana kvällar, sedan studsat tillbaka.

Men den här lördagen, inte ens Oskar Bäck, Pontus Widerström och Carl Jakobsson såg arga ut. Förvånade mig.

***

Youtube-profilen Joakim Lundell vill gå in med pengar i LHC – men bara om cluben lägger kronorna på en målvakt. Spännande. Men det finns ju ett problem här, om klubbars sportchefer blir bakbundna, om pengarna kommer med krav.


***

I framtiden kan ni supportrar sitta där Anton Axelsson och Tobias Hysén satt. Om ni har tur.

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
28 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Stefan Hansson, 1 vecka sedanSvara

  Bland de sista raderna, om LHC; jag kan förstå den här Jockiboi i det här fallet, LHC behöver VERKLIGEN en målvakt. Men det får ju inte bli så här varje gång nån vill gå in med pengar. Svår balansgång.
  Filip är riktigt bra just nu. Han har ju haft lite "tur" att backar varit borta i olika omgångar och av olika anledningar men det gäller ju samtidigt att ta chansen när den ges. Det här han verkligen gjort.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Filip har själv varit borta från spel i flera matcher.

   Kommentar avatar
   ??, 1 vecka sedanSvara

   Filip/Olsson verkar trivas väldigt bra tillsammans och Filip har även tagit chansen när han också fick förtroende att spela pp. Frågan är hur det blir när Elliot och Norlinder är tillbaka.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

  Kan inte blåsa mål? Ser du inte pucken uppe till höger under armen? Kan man inte se pucken är det en sak men alla ser att den är inne. Spelarna ser och och vi ser det. Har du kolla på den stor skärm och kört slowmotion som videorummet?

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Domarna kan inte förvöntas se det men videorummet måste kunna ta det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Snälla Herr Lakers, du förstår väl att Situationsrummet har tittar på detta in i minsta detalj. Inte ens med deras kameror går det att tvärsäkert slå fast att pucken var inne. Hur synd det än är om Växjö där, det går inte. Sorry. Sedan var pucken säkert inne, men man kan inte döma på antaganden.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Det gick extremt snabbt så nä det undrar jag. Det är 110 procent säkert att det är pucken och om den inte har en 3-4 dc lång är den inne. Jag tror jag de har gjort sitt bästa men något jar fallerat. Antingen har de kollat på fel saker och inte cmores bilder utan målkamera som inte visar pucken eller att caneran håller förlåg kvalitet. Men sotuationsrummet har tillgång till cmores bilder så det är ingen ursäkt.

   Kommentar avatar
   Per, 1 vecka sedanSvara

   Dömde inte domaren mot Luleå på antaganden? Eftersom pucken aldrig var inne kan han ju inte ha sett det. Men han blåste för mål. Genom antagande.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Man ian inte blåsa på antangande. Men här ser du pucken och kan till och med räkna på diametern om du vill och jar tid.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Enda gången är om någon kommer fri mot öppet mål och blir tokkapad då kan de randiga blåsa mål utan att pucken är över linjen.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Var inte bitter, Herr Lakers. Det gick inte att se om hela pucken var över linjen, då kan det heller inte dömas mål.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Är inte bitter. Inte heller för att växjö spelade och tappade poäng. Det är ett så tydligt mål. Så starka bevis att du i domstol skulle kunna bevisa att hela pucken är över linjen. Ska inte ens vara en diskussion. Är övertygad om att de som tog beslutet nu i efterhand insåg att det var fel.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Du kan inte göra någonting. Bara att släppa och gå vidare.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Korrekt. Bara komiskt att läsa alla som argumenterar för att de inte kan säga att pucken är inne.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Börjar fundera på om de misstolkar reglen fel. Se hela pucken och hela pucken är över mållinjen är olika saker.

 • Kommentar avatar
  X, 1 vecka sedanSvara

  Leman: har du sparat ”topp-5” under säsongen och kan göra en sammanställning över vilka som fått flest ”poäng”?

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Friberg har flest poäng.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Räknar du, Manne? :) Texterna finns ju kvar, men jag har inte räknat ihop.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Nix. Men så jämn som Friberg är, gör alltid jobbet även om han har en sämre dag rent spelmässigt. Han bör ligga högst upp.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 vecka sedanSvara

   Någon sa budet innan säsongen att Friberg har mer att ge när det gäller offensiven och poänggörandet. Vem kan det vara?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 vecka sedanSvara

   Någon sa det innan...

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 vecka sedanSvara

   Jag har räknat! Friberg leder överlägset på 62 poäng. Stort hopp ned till tvåan, Sundström på 36 poäng. Därefter tredje plats Lasu, 35, fjärde plats Rubin, 34, femte, Sellgren på 33. ;)

   Kommentar avatar
   X, 1 vecka sedanSvara

   Topp!

 • Kommentar avatar
  Richard , 1 vecka sedanSvara

  Fördel lag med målvakter med svarta kläder/tröjor.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

   Fast i det hör fallet spelar ju kläderba ingen roll. Kameran upp i taket fångar pucken klart och tydligt.

 • Kommentar avatar
  E23, 1 vecka sedanSvara

  Du levererar slm vanligt insiktsfulla tankar. Gillar dina topp-fem, extra plus för ehn som jag tycker ser ytterst bekväm ut på isen numer. Kul!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Tack!

 • Kommentar avatar
  Janne, 1 vecka sedanSvara

  Bra sammanfattning HL! Tycker också att Filip var grym idag, men det var ju samtidigt hela laget! Skoj att se att inga av våra följare skämde ut sej som vanligt i matchtråden med en massa hat mot våra egna som annars brukar vara brukligt....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   DET gläder mig!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Sedan hoppas jag väl inte att det är "hat", men det är bra om tonen är okej.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 vecka sedanSvara

   Hat är verkligen ett söndertrasat ord i vårt land numera. Hur kan man få att en spelare som uppfattas dålig är hatad, obegripligt

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 vecka sedanSvara

   Exakt Svante. Det här är yrkesmän. Alla har väl haft synpunkter på lärare, lapplisor, taxichaufförer etc? För att kunna förbättra måste man kunna se svagheter. Färjestad är fö en munsbit jämfört med Luleå!

 • Kommentar avatar
  P, 1 vecka sedanSvara

  Stora Plus till Ehn, Johansson, Olsson, Sigalet, Nässén!
  Jag personligen tycker och tror Henriksson blir 13e forward, han kämpar och sliter men inte mycket mer än så tyvärr.
  Elmer är precis som du skriver Leman, för valpig och jagar godis, utlåning till AS tror jag hade varit det bästa!
  Grönlund som 7e när S.E är tillbaka, trots hans fina spel ihop med Sigalet.
  Besvikelse över Elmers ”måljubel”, inte ens ett leende.
  Nässén ser ut som en bättre kopia av Peterson.

  • Kommentar avatar
   Anders, 1 vecka sedanSvara

   Henriksson var visserligen bättre idag men får inte ut jättemycket, kanske läge på att sitta lite

   • Kommentar avatar
    DD, 1 vecka sedanSvara

    Johansson är mycket bra just nu! Har svårt att se hur man ska få in Norlinder som varit lite av en besvikelse så långt.
    Det känns som att Rögle, Frölunda, Luleå och Växjö är de fyra med högst kapacitet även om lag som Örebro utmanar. Ett chip i pucken vore utmärkt så slipper vi fler ”Anson Carter” mål. Någon som minns?

     Kommentar avatar
     Christer, 1 vecka sedanSvara

     Japp! Pucken som låg under Mikael Tellqvist och dömdes in! Bra genomförd match av i stort sett hela laget. Filip klart bäst! Underbart att se Mattsson när allt funkar för honom! Hat? Har nog aldrig hatat någon i hela mitt liv, kanske bortsett från Donald Trump. Däremot tycker jag att Hjalle inte ska spela PP och att #9 och #18 inte ska spela tillsammans, eller att #18 inte övertygat mig ännu. Stor skillnad mot att hata någon!

   • Kommentar avatar
    Håkan G , 1 vecka sedanSvara

    Frölundas 1-0 var enormt snyggt men hade vi åkt på det hade vi kritiserat försvarsspelet. Vilket pucktittande

    • Kommentar avatar
     Håkan G, 1 vecka sedanSvara

     Ang peta: Ehn, Hjalle, Raymond bör hänga löst. Hoppas det inte börjar gå troll för Alvarez. Han måste få in puckarna, gör allt annat rätt

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

      Ehn var mycket bra i går, Hjalmarsson utmärkt i hans kedja med Carlsson. Ser inte varför de skulle "hänga löst" så att säga. Raymond arkitekt till ett av tre mål. Men jag håller med, Alvarez kommer till lägen, får inte upp pucken, skulle behöva få till det snart.

      Kommentar avatar
      Håkan G, 1 vecka sedanSvara

      Jag menade inte bara med tanke på gårdagens match. Man måste ju kunna se längre tillbaka än så. Ehn tycker jag iaf får ut väldigt lite, Raymond likaså. Orkar inte diskutera Hjalle mer bara konstatera att man kan se hans prestationer på olika sätt.

    • Kommentar avatar
     EDWARD 51, 1 vecka sedanSvara

     Utsideshockey = Bröthockey.
     "Smarriga falukorvsmackor med HP-sås."(Haha...)
     *Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma - Nåt annat vill jag inte ha (Känd barnvisa av Hasse Alfredsson). ;)

     • Kommentar avatar
      KLH, 1 vecka sedanSvara

      Såg att Dick Axelsson fick 3 matchers avstängning pga slewfoot. Detta trots att det i domen står "återfall"??? Det kanske är Axelsson som "styr" ligan med tanke på att Joel fick 5 matchers avstängning för att ha petat på domaren?

       Kommentar avatar
       Daniel B, 1 vecka sedanSvara

       Bergenheim fick 3 matcher för en slewfoot för några år sedan. Är man återfallsbrytare så bör det bli 5 matcher.

       Kommentar avatar
       Peter Paegle , 1 vecka sedanSvara

       Tänkte detsamma som dig

     • Kommentar avatar
      Per, 1 vecka sedanSvara

      Det är för sorgligt att Brynäs fortsätter att förstöra hockeyn genom alla dessa vidriga förstärkningar. SHL borde agera mot föreningen!!!

       Kommentar avatar
       Paul Axel, 1 vecka sedanSvara

       Håller med dig.

       Kommentar avatar
       Conta , 1 vecka sedanSvara

       Ja brynäs har lång tradition med skådespelare i laget. Underbart att lyssna på Wikegård igår när han sågade Greg Scott. Märkligt att det får fortsätta, återfall gång på gång. Stäng av Acott i 10 matcher. Så många gånger han filmar. Shinnimin klass eller Järnkrok klass

     • Kommentar avatar
      Rasmus, 1 vecka sedanSvara

      Väldigt bra krönika, som vanligt! Väldigt läsvärd!
      Joakim Lundell vill inte förknippas med Jockiboi av förklarliga skäl. Han kallar sig Joakim Lundell överallt och han har gjort tydliga markeringar emot sitt forna ego Jockiboi.
      Men i övrigt, väldigt bra krönika som vanligt. Frågan är hur många Frölunda-spelare som kommer vara med i Sannys veckans lag på måndag. Jag säger väl dessa spelare och Rönnberg som tränare:
      Målvakt: Johan Mattsson
      Backar: Jens Olsson och Filip Johansson
      Forwards: Max Friberg, Joel Lundqvist, Christoffer Ehn

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

       Oh, fan. Tack. Det visste jag inte. Är inte riktigt med i den världen. Försökte vara det – men det blev fel. Ska genast ändra. Tack igen!

     • Kommentar avatar
      Rasmus, 1 vecka sedanSvara

      Alltid skönt att vinna ett E45-derby! Tycker Mattsson fortsätter visa styrka, var nog bra att han fick en period med vila

      • Kommentar avatar
       Freddan, 1 vecka sedanSvara

       Kanske borde klämma in Sundström med Friberg och kapten Lundqvist?

       • Kommentar avatar
        Petey, 1 vecka sedanSvara

        Härlig kväll med ett påslaget Frölunda, men räkna med ett annat Färjestad på lördag i kaffeburken.
        Ehn var riktigt påslagen, fysiskt och jobbig värre för Färjestad! Han har verkligen lyft sig och blivit den Ehn han var innan NHL.
        Sedan roligt med Söderblom, men någon start spelare blir han aldrig denna säsongen! Därför att han har fortfarande problem med tempo och det fysiska spelet.
        Sundström in på bekostnad av Henriksson känner jag spontant, ser ingen annan i nuläget han kan flytta på.
        Fortsättning följer för med Rönnberg vet man aldrig!!!

        • Kommentar avatar
         Nolte, 1 vecka sedanSvara

         Såväl Rhetts matchstraff som Färjestads matchstraff va helt galet felaktiga. Max 2 minuter på båda incidenterna om ens det. Både Ekbom & Scott ser sina motståndare komma. För att använda Wikens nya favorituttryck ”kan inte åka runt med en cigg i mungipan”. Dessa incidenter gjorde mig faktiskt lite irriterad igår. Brukar inte haka på snacket att man inte får tacklas i SHL men det här fick mig faktiskt att undra....

         • Kommentar avatar
          Andreas1965, 1 vecka sedanSvara

          Jag satt å spåna lite på backparen igår och jag tänker mig så här när alla är på plats
          Norlinder - Ekbom
          Sigalet - Elliott
          Olsson - Johansson
          Grönlund

           Kommentar avatar
           ??, 1 vecka sedanSvara

           Sellgren ?

           Kommentar avatar
           Nolte, 1 vecka sedanSvara

           Ja vad hände med Sellgren? :D

           Kommentar avatar
           ??, 1 vecka sedanSvara

           Det kan bli ett dilemma för tränarna. Blir det mycket pp då är saken klar, blir det mer bp då är andra kanske mer att föredra. För mycket speltid i både pp och bp tappar man oftast någon av delarna.

           Kommentar avatar
           Andreas1965, 1 vecka sedanSvara

           Grönlund - Sellgren, my bad Kan också tänka mig Sellgren - Ekbom men då med att Norlinder, Sellgren varvar med Ekbom. Grönlund - Norlinder känns för instabilt. Hur som helst så känns det svårt att få in Grönlund och Norlinder behöver verkligen förtjäna sin istid min första tre par känns dock solida rakt igenom som det presterar just nu med kanske ett litet ? På Elliott

           Kommentar avatar
           ??, 1 vecka sedanSvara

           Det är just det som Leman skrev, rotation men hur. Som det sett ut så har Elliot, Sellgren och Norlinder spelat pp och i slutet så har Johansson och Olsson vikarierat. I bp så har det senaste tiden varit Ekbom/Olsson och Grönlund/Sigalet men inhopp av bla Sellgren om någon av dessa varit utvisad.

           Kommentar avatar
           ??, 1 vecka sedanSvara

           Ett angenämt problem om alla är klara för spel. Tittar man på den sk, underliggande statistiken (Corsi mm) som många tränare gör, så blir det inte bättre. Där är det tre spelare som ligger bäst till, Sigalet, Grönlund och Sellgren.

           Kommentar avatar
           ??, 1 vecka sedanSvara

           Kan tillägga att Grönlund o Sellgren legat högt i ovan statistik hela säsongen.

           Kommentar avatar
           Daniel B, 1 vecka sedanSvara

           I början av säsongen så tycker jag att Johansson och Grönlund hade det lite svårt men sista 1-2 månaderna så har båda höjt sig mycket. Det blir fasiken inte lätt med vem som ska spela och vem som ska sitta på läktaren. Däremot så tycker jag man ska splittra på Sellgren-elliott. Kan se att Sigge och elliott är ett backpar och Sellgren-Ekbom. Blir bättre balans på det tycker jag.

           Kommentar avatar
           ??, 1 vecka sedanSvara

           Speltiden gjorde nog sitt till i båda fallen. Spelar man 5-9 min/match så finns inte mycket tid till att åstadkomma så många poäng som för många verkar vara prio.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

           Snabbt inspel: Man kan roa sig att sätta ihop backpar till höger och vänster, men med sju backar blir det mindre av par och kemi. Spel med sex backar är en stor del av t.ex Johanssons och Grönlunds lyft.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

           *roa sig med

           Kommentar avatar
           Manne, 1 vecka sedanSvara

           Det handlar om förtroende. Får du spela i många olika situationer så växer självförtroendet och det är det vi ser på framförallt Grönlund. Att Filip skulle blomma ut, det var ganska givet. Kommer bli bättre och bättre hela tiden.

           Kommentar avatar
           Daniel B, 1 vecka sedanSvara

           Ja, går man på 7 backar så blir det mindre av par.

           Kommentar avatar
           ??, 1 vecka sedanSvara

           Filips självförtroende ökade också i samband med spel i pp. Vad händer nu då Elliot o Norlinder som spelade pp tidigare är tillbaka ? Återgår man till tidigare uppställningar eller får Filip fortsatt förtroende ?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

           Mm, mkt intressanta frågeställningar.

           Kommentar avatar
           Pupule, 1 vecka sedanSvara

           Ja, att spela på sex backar har alltid varit vägen som gett bäst backspel. Blir lite överflödets förbannelse. Roger har dock alltid velat ha en bred trupp. Känns väl som att det borde gått att vara sju istället för åtta, och fylla på från de egna leden vid eventuella skador. Rotera på sex, och en extraback.

         • Kommentar avatar
          ??, 1 vecka sedanSvara

          Det gäller att den s.k kemin ska bli bra i backparen, tillsammans med fw.
          Det ska också fungera i pp vs bp. säsongen 18/19 så hade EG i Luleå speltid på ca 30 min/match, vilket kanske blev för mycket när det väl gällde att gå hela vägen.

          • Kommentar avatar
           mikeF, 1 vecka sedanSvara

           Med anledning av att någon skrev om: veckans lag enligt Sanny. Roade mig igår av att göra en sammanställning av just det nämnda. Kan uttolka att antal spelare som är uttagna per lag följer ganska exakt tabelläget. Enligt den sammanställningen utmärker sig Frölunda på defensiven: fem backar och en målvakt. Två forwards.
           Rögle tvärtom: 6 forwards men båda deras målvakter har varit med. Linköping och Oskarshamn 3 spelare. Brynäs 2 spelare. HV71 ingen spelare.

           • Kommentar avatar
            E23 , 1 vecka sedanSvara

            Backar, om alla är friska, vilket väl aldrig hänt:
            Norlinder - Ekbom
            Elliott - Sigalet
            Sellgren - Johansson
            Olsson
            (Grönlund)
            Detta förutsätter dock att Norlinder orkar konkurrera ut Olsson om topp sex, vilket inte är helt självklart givet olssons utmärkta spel senaste månaderna.

             Kommentar avatar
             ??, 1 vecka sedanSvara

             Skulle inte dela på Johansson/Olsson som sett väldigt bra ut tillsammans.

           • Kommentar avatar
            VF, 1 vecka sedanSvara

            Alla förväntar sig att Norlinder komma komma tillbaks som han varit. Kan säga det här och nu, han har en knäskada och kommer spela med ett special skydd.
            Detta kommer göra att han inte kan åka skridsko som förr och ha sin fina rörlighet. Han kommer vara väldigt hämnad av sitt special skydd för knät.
            Han kommer få det extremt tufft att konkurrera med våra backar. Får han en smäll till på knät så är de kört för han.

             Kommentar avatar
             ??, 1 vecka sedanSvara

             Det är många spelare som har spec.skydd för knä. Men visst, det tar en tid innan man vänjer sig och litar på att det fungerar.

           • Kommentar avatar
            VF, 1 vecka sedanSvara

            Kommer *

            • Kommentar avatar
             Mikael , 1 vecka sedanSvara

             Underbart skönt med en trevlig hockeylördag.
             En jäkla skillnad på attityd i går.

             • Kommentar avatar
              Danne, 1 vecka sedanSvara

              Oj satan, lider med Växjö...pucken är ju SOLKLART inne!!! Domaren säger ju själv att dom ser något svart vara inne i mål, men inte att det ärmpucken..nähä, vad letade dom efter? En badboll?
              Jisses... årets bortdömda mål.

              • Kommentar avatar
               DEMALINE5, 1 vecka sedanSvara

               Thank you!!1


               Lämna en kommentar