Frölunda behöver minnas vad som gav framgång 


► Frölunda var som bäst i början av SHL. Sakta men säkert har man tappat bort lite av det som gav laget en flygande start.
► Kanske var 0–3 i Karlstad en bra väckarklocka?
► Lite om det, och mina fem bästa får ni här.

Rakapuckar.com bild

Här, i ytan framför Frölundas mål, tyckte jag Färjestad kom in lite för lätt i går. Just den här gången gick det dock bra för Johan Mattsson & Co. Foto: C MORE (skärmdump) 


FÄRJESTAD GJORDE EN utmärkt hockeymatch i går kväll, jag älskade att se hur det var Oskar Bäcks tuffa ”arbetarkedja” (med Carl Jakobsson och Pontus Widerström) som visade vägen.

Det är hockey för mig.

Teknisk skicklighet i all ära – men du måste vinna merparten av dina kamper för att dra nytta av den där skickligheten.

Självförtroende är verkligen färskvara, det räckte med ett par, tre byten för att Färjestad skulle se ut som ett topplag och Frölunda som ett osäkert lag med några förluster bakom sig.

Attityden vann matchen åt Färjestad.

Frölunda hade den, tycker jag, i början av serien, efter hand har man fått slita hårt för en del segrar, och jag påminner gärna om de här fredagsraderna”Förr eller senare kommer dock Rubin & Mattsson att göra misstag de också, förr eller senare kommer defensiva lapsusar. Den dagen behöver Frölunda ha bättre kvalitet i skotten, inte minst i numerära övertag som ett spelförande lag gärna skaffar sig.

Rakapuckar.com bild

Johan Mattsson var inte alls så dålig som en del kritiker här inne vill göra gällande (testa själva att vara målvakt när lagkompisarna inte gör jobbet framför dig, när de ideligen tappar markering), men han var inte heller en målvakt som räddade sitt lag (0–1 och 0–3 var ”tagbara” puckar).

Som han gjorde mot Skellefteå.

Som Niklas Rubin gjort några gånger.

Min poäng: finns inte en målvakt i världen som håller den klassen varje kväll, då behöver annat sitta bättre – som power play, attackspelet i offensiven, positionsspelet i defensiven. Gör det inte det, så …

Nå, att Frölunda förlorar en hockeymatch mot ett bra, desperat Färjestad, det är i sig absolut inget för spelare, ledare och supportrar att ligga sömnlösa för.

Hockeylag vinner. Hockeylag förlorar. Livet går vidare.

Men trenden är inte riktigt bra, och därför tror jag 0–3-förlusten bör fungera som en väckarklocka för Göteborgslaget.

Frölunda fick en kanonstart på SHL genom att hela tiden tänka:

”Framåt, framåt, framåt.”
”Attack, attack, attack.”
”Puckar på mål, folk på mål.”

Just nu går det lite för långsamt, dels i egen zon där man tidigare vände spel mycket snabbare, dels i anfallszonen där man på något vis är tillbaka i den gamla Frölundasjukan att snygga mål är lite mer värda än ”fula”, det ska gärna dribblas in på mållinjen, och rätt ofta hinner försvarande lag ställa upp.

Rakapuckar.com bild

Lätt att hamna där när det går bra, lätt att vilja göra lite för mycket, och när det sedan låser sig lite så överarbetar man snarare än förenkla.

Har hänt bättre lag än Frölunda. 

Kommer hända igen.

I sådana lägen kan det vara bra med en lagom liten käftsmäll. För Frölunda kom den på lördagen och det var säkert ingen kul bussresa hem.

Kanske blir det en trevligare hem från Malmö på tisdag?   

***

Tacksam om ni tänker på att det här gäller – och det kommer vara än viktigare nu än före coronapandemin:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften. Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

Jag fortsätter tjata om detta, men jag tycker verkligen det vore bra om lagen hade möjlighet att utmana i alla fall ett domslut per match.

Då hade Emil Petterssons 3–1 för Växjö mot Brynäs aldrig godkänts.

Jag är inte alls rädd för att det skulle bli två utmaningar i varje match och ta en jäkla tid, straffet får ju vara avskräckande (två minuters utvisning) om man har fel.

Kritiken mot linjemannen som missade offsiden tycker jag är felriktad, han är skymd av en Brynässpelare och det går förbaskat fort. 

Tänk om en forward som helt fri sköt en meter över skulle få i närheten av så mycket spott och spe – och hån – som en domare som en gång missar något.  


***

Jag tyckte Linus Nässén gjorde en del bra på den 7.21 han fick. Kanske hade kvalat in på fem i topp med lite mer speltid?

Här mina fem bästa i Frölunda i går:

1 – Patrik Carlsson
* Tyckte han var aktiv, hade energi, verkligen försökte hela tiden, bra kroppsspråk.

2 – Mattias Norlinder
* Samma motivering fungerar här, ville verkligen saker.

3 – Lucas Raymond
* Ja, han syndade någon gång och skulle dribbla för mycket istället för att skjuta, men även Lucas hade lite attityd och kroppsspråk, tog tag i saker snarare än att vänta på dem. Låg bakom jätteläget för Simon Hjalmarsson.

4 – Robin Alvarez
* Vann några närkamper, tog sig in på kassen ibland. Det räcker för en listplats den här gången.

5 – Max Friberg
* Attitydspelare som aldrig brister i det avseendet, stod upp för sig och laget.

Rakapuckar.com bild

***

Oskar Bäck, ja. Inte bara gjorde han mål – han visade sig vara Färjestads svar på Max Friberg också.


***

Den här kommer Marcus Högström bli avstängd för. Inte vad Djurgården behöver. Alls.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
26 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Gammelwargen, 3 dagar sedanSvara

  Tja... Att förlora var fjärde match i snitt, känns inte som hela världen.
  Om man extrapolerar över hela säsongen, kommer Frölunda vinna 39 av 52 matcher och ta 109 av 156 möjliga poäng, (70% av poängen). Det torde räcka långt. (Jag vet att det inte kommer se ut så över hela säsongen, men det var lite kul att räkna på.)

  • Kommentar avatar
   KF, 3 dagar sedanSvara

   Såg precis presskonferensen, trevligt att kunna höra frågorna från pressen. Det gör man inte, iaf inte jag, vid våra.

   • Kommentar avatar
    E23, 3 dagar sedanSvara

    Är det bara jag som tycker att lasu borde få mer speltid, känns som han kan betydligt i en bättre omgivning (ja, jag vet, centerplatserna är få)

     Kommentar avatar
     Daniel B, 3 dagar sedanSvara

     Håller med. Tycker den kedjan har varit bra i princip varje match och jag hade gärna sett att man spelar som mer.

   • Kommentar avatar
    Herr Lakers, 3 dagar sedanSvara

    Frölunda har ett bra spel men kan inte vinna alla matcher men frölunda känns som de klarar en toppsex plats. Känns mer som de mötte ett bättre lag för dagen.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 dagar sedanSvara

     Känns "mer" som? Är det någonstans i texten som det verkar som att jag INTE tycker Frölunda mötte ett bättre lag för dagen?

     Kommentar avatar
     Jan, 3 dagar sedanSvara

     Hur snarstucken kan man vara? Var väl ingen kritik mot dig, bara en allmän observation?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 dagar sedanSvara

     Det var absolut inte menat att verka snarstucken, i så fall ber jag både Herr Lakers och andra om ursäkt. Kände mest att texten verkligen handlade om att Frölunda mötte ett bättre lag, därav mina problem att förstå kommentaren. Men det kan självfallet ha varit min trötta hjärna som inte var på hugget i morse.

   • Kommentar avatar
    ingemar B, 3 dagar sedanSvara

    Jag tycker att du har helt rätt i analysen Henrik. Flera spelare som har gått från snabba passningar i ett rakt spel i längdriktning till att snurra tills motståndaren snor pucken. Elliot är inte densamme som han var de första matcherna. Men han är inte ensam. Sådant där verkar sprida sig... Jag är ingen förståsigpåare, men det är nog mer samtal än träning som behövs. Mattson ska inte ha skiten för förlusten. Hade han tagit en av puckarna hade vi förlorat med ett mål mindre. Spännande att se om FHC kan studsa tillbaka i Malmö. Det laget har ju inte heller briljerat...

    • Kommentar avatar
     Ingemar B, 3 dagar sedanSvara

     Du vet inget mer om Filip? Han klev av, eller?

      Kommentar avatar
      Manne, 3 dagar sedanSvara

      Frölunda säger ingenting.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 3 dagar sedanSvara

      Säkert ska han undersökas mer i dag, ev svullnad lägga sig, kanske undersökning först måndag. Gissningsvis något slags besked då. Men han spelade ju lite efter incidenten i går, så alldeles genomilla är det säkert inte.

      Kommentar avatar
      Manne, 3 dagar sedanSvara

      Jag tycker Filip skött sig riktigt bra så här långt, så det blir ett avbräck helt klart om han inte kan spela på ett tag.

    • Kommentar avatar
     Lövet, 3 dagar sedanSvara

     Som vanligt en bra analys. De tre senaste matcherna har det varit trubbigt framåt även om energin varit bättre stundtals så har man varit för "runda" i spelet speciellt i PP. FBK borta visade sig var lika svårt även utan publik så kanske bortaplan även är bortaplan utan publik? Mursak, Hjalle och Elliot tre som tappat formen. Elliot är ju anställd för att vara en offensiv back men han har inte lyckats där alls. Mursak kan skjuta men vågar inte? I början så bytte man position, passade snabbt kom till många avslut i PP nu är det omvänt. Sen måste man ju fråga RR varför han inte tar ut målvakten när man har pucken under kontroll i anfallszon och det är 5 min kvar? Finns liksom inget att förlora.

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 3 dagar sedanSvara

      Först vill jag börja med offsidesituationen. I slowmotion så är det lätt som Morgan säger men låt det gå i realtid så är det väldigt svårt att se den plus att du en en Brynäsare som precis åker framför linjedomaren. Inte lätt att se den och dessa intervjuer gillar jag där domarna får chansen att förklara hur dom ser på situationen. Extra plus till Morgan som säger att där blev det fel. Erkänn och gå vidare. Sen måste man hylla fbk-spelaren som går ner och täcker skottet trots att matchen i princip redan är vunnen. Dom ville mer och var väl mer piskade att vinna och då vinner man oftast matcher. Visst, ett pp-mål vid ställningen 1-0 hade kanske fått Färjestad lite skakiga. Plocka 5 poäng kommande två matcher så är jag nöjd.

      • Kommentar avatar
       Mackan , 3 dagar sedanSvara

       Ola Magnell!

       • Kommentar avatar
        EDWARD 51, 3 dagar sedanSvara

        Har roat mig här på morgonen att kika lite grann på 'Elite Prospects' och just då gällande Jan Mursak. Ser att när han var här den tidigare gången, så fick han ett facit på 15 matcher med hela 20 poäng(jämt fördelat 10/10). Fram till nu har Frölunda spelat 8 matcher och han har väl varit deltagande i samtliga? Lite mer än hälften av 15 kan vi säga och hans bössa har ju tydligen inte varit riktigt lika skarpladdad denna gång(än så länge) med "endast" 4 assist-poäng hittills, i jämförelse från då förr. Vet att han har placerat sig på "Lemans fem bästa" några gånger och tycker faktiskt också att han verkligen är en tung pjäs som gör sitt goda jobb - även om just nu målskyttet saknas från honom.

        • Kommentar avatar
         Benji , 3 dagar sedanSvara

         Absolut ingen skam att förlora mot ett riktigt bra Färjestad. Dock tycker jag att all statistik talar sitt språk! Vi hade haft en enklare resa om vi inte totalt saknat målskyttar!! Vi har ett spännande lag och kommer hamna på topp 6. Håller inte med om Raymond tycker han är sämst av juniorerna och det känns att han har sin plats pga den hype som finns runt honom. Han uträttar inget i 5 mot 5 tycker samtliga andra juniorer har ett mognare spel och kanske Elmer borde få samma chanser som Raymond. Men en 3e plats så långt är inte fy skam och vi har spelat bra men alla skott sitter tyvärr i magen eller utanför! Trevlig söndag alla

         • Kommentar avatar
          Thomas , 3 dagar sedanSvara

          Vad som gav framgång? Jo det ska jag berätta. Det var en amerikan vid namn Ryan Lasch. Han gjorde Joel till skyttekung i Frölunda, var är Joel i den tabellen utan Lasch? Det är precis samma som M.Hejduk utan P.Forsberg. Och er älskade Mursak, han börjar bli en Friberg. Dvs jobbar, sliter, åker skridskor men efter matchen har de båda 0 poäng. Det duger inte, det ställs förlåga krav. Även de matcher vi vinner är mer på motståndarens brister än våra egenskaper. Ta hem Lasch så blir vårat PP ett hot igen.

           Kommentar avatar
           Daniel B, 3 dagar sedanSvara

           Håller med om att Lasch är grym i pp men glöm ej att vi hade svackor i pp när Lasch spelade hos oss under vissa tider under säsongen. Minns att vi var väl nere på 5% en period med Lasch i laget.

           Kommentar avatar
           Manne, 3 dagar sedanSvara

           Lasch är ingen messias. Duktig i PP, ja. Men våra problem just nu är större än så.

           Kommentar avatar
           Thomas , 3 dagar sedanSvara

           Okej Manne, där håller jag inte med dig. I min värld skulle Frölunda bli ofantligat mycket bättre med Lasch i laget än utan.

           Kommentar avatar
           Pupule, 3 dagar sedanSvara

           Thomas; Det verkar ha flugit dig förbi att Lasch ville dra vidare. Ska vi ta hit honom under pistolhot?

           Kommentar avatar
           Daniel B, 3 dagar sedanSvara

           Jag vet inte om vi hade blivit bättre med Lasch i laget. Inte för att han är dålig utan mer för balansen i laget och rollerna. Är Lasch villig att spela bara pp och nöja sig med en lön på 100000/månad så kanske jag skulle vilja ha tillbaka honom. I spelet 5-5 tycker jag mursak är klart bättre. Tror Murre skulle få ut mer om man bytte hjalle mot någon annan.

           Kommentar avatar
           Thomas , 3 dagar sedanSvara

           Pupule: Han ville knappast till den finska ligan när han "ville vidare". Om valet stått mellan KHL-miljoner eller kaffepengar i SHL så förstår nog alla valet. Men nu, spela i den finska ligan var och är knappast hans dröm.

           Kommentar avatar
           Pupule, 3 dagar sedanSvara

           Thomas; En helt annan femma. Poängen är att han inte ville vara kvar, att erbjudanden inte rullade in i önskvärd takt, och slutade med Finland. Då var det för sent. Att önska att Lasch vore här är en sak, men att tjata om att ta hit honom i var- och varannan tråd blir bara löjligt. Det är inte ens gångbart så kanske dags att släppa den stenen.....

           Kommentar avatar
           Manne, 3 dagar sedanSvara

           Thomas kommer fortsätta tjata om Lasch under hela säsongen.

           Kommentar avatar
           Thomas , 3 dagar sedanSvara

           Det är väl klart jag kommer. Lasch är en spelare som gör sina med spelare bättre. Precis som Niklas Andersson, synd bara att Lasch inte hade en "Kallio" att leverera passar till. Det är bara för Sjöström att öppna lädret och plocka tillbaka honom för säsongen 20/21 med. Nästa säsong blir det KHL för Europas bästa spelare.

           Kommentar avatar
           Manne, 3 dagar sedanSvara

           Man gör inte sina medspelare bättre bara för att man är en skicklig spelare i PP. Hockey är så mycket mer än bara PP. Lasch är en toppspelare, men han kommer inte komma tillbaka. Glöm det.

         • Kommentar avatar
          Danne, 3 dagar sedanSvara

          Kan förstå att domare isar saker, men går INTE att jämföra med en ”spelare i friläge” som missar. En domare har EN sak att hålla koll på (i detta fall offside), som fri spelare behöver du tänka på massor av saker, hålla koll på målvakt, pucken skall ligga plant, fundera på avstånd och utmana målvakten.
          Sen är det märkligt att man inte får ta hjälp av situationsrummet eller jumbotronen vid offside mm, när domarna hittar utvisningar, matchstraff och annat den vägen. Allt som kan hjälpa rättvisan (när det är solklart) är till fördel för alla.
          Vad gäller spelet skall vi i ärlighetens namn säga att det bara sett ”bra ut” i 1-2 matcher. Men där har vi mött lag helt under isen. Tycker faktiskt inte det ser så bra ut som många vill göra gällande. Många säger ”tänk om, om bara, bättre PP” mm... så, säger ALLA lag, Även de som åker ur och får kvala. Är ju just effektiviteten som skiljer botten från toppen i slutändan. Skickligheten i spelet och hos spelarna. Inget konstigt.
          Att inte ha ett fungerande PP är oroande. Än mer oroande är avsaknad av naturlig målskytt.
          Hjalle, MustonenO Friberg kommer ALDRIG öka sin målskörd. Och då är dom ”bärande” spelare med enorm istid, framförallt i PP. Skrämmande coachning och något som oroar mig framöver. Hjalle är rent utav en belastning i PP. Smart spelare, absolut, men inte i PP. Långt ifrån. Visar hans poängskörd senaste åren, om inte annat. Ingen kan få den statistiken och vända den till något positivt, utifrån istid och spel i viktiga sekvenser.
          Sen det här spelet som år efter år, fortsätter att förläggas på UTSIDAN av försvaret och längs sargen, vad vill man med det? Att dumpa och bara jaga skapar oftast spelvändningar och är sjukt slitsamt. Inte konstigt att man inte orkar/klarar ha skärpan vid målchans. Man skickar bara pucken på målvakten i ren trötthet.

           Kommentar avatar
           Pupule, 3 dagar sedanSvara

           Skulle vara alldeles för tidsödande om man skall kolla repriser på "allt", för det hade blivit många sådana lägen.

           Kommentar avatar
           Ovster, 3 dagar sedanSvara

           Håller med dig i allt där Danne...

           Kommentar avatar
           Ovster, 3 dagar sedanSvara

           Håller inte med dig där. Det skall absolut gå att kolla antingen på jumbotronen eller via repriserna i sekretariatet. Det här var ju ingen "vanlig" offside, det var en offside som gav ett mål 3 sekunder senare! Hur lång tid skulle det tagit av avgöra, 30 sekunder?? Det stod 2-1 vid tillfället som blev 3-1 helt felaktigt. Kanske avgjordes matchen just där...? Eller göra som i USA som HL skrev tidigare, med en tvåa i utvisning som följd om man har fel, jättebra regel! Hade detta hänt ens egna lag så hade nog 99% varit vansinniga på domar-en/na.

           Kommentar avatar
           Ovster, 3 dagar sedanSvara

           Den sista kommentaren var avsedd till Pupule...

           Kommentar avatar
           Pupule, 3 dagar sedanSvara

           Att utmana ett domslut tror jag mer på, det är en vettigare lösning. För då finns det en konsekvens vid en felaktig utmaning. Börjar man kolla repriser vid offside, så kommer det bli mer och mer frekvent, inte bara vid mål. Coaches challenge kan vi gott införa.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 dagar sedanSvara

           Precis. Absolut inte kolla varje litet domslut, att det kan bli fel är en del av sporten, en del av livet, men EN chans att utmana, EN coach's challenge, det tycker jag vore en bra grej.

         • Kommentar avatar
          FBK-Fimpen, 3 dagar sedanSvara

          Tack för bra matchtext Henrik! Hur det gick till att FBK plötsligt gjorde en riktig toppenmatch kan jag fortfarande inte riktigt förstå med tanke på hur det sett ut tidigare. Det som glädjer mest är tredje där de står upp väldigt bra när jag tvärt om förväntade mig total VF press. Håller med om en (svagt) negativ trend för VF, men med FBKs höst i åtanke får ni försöka hårdare än så för att jag ska tycka synd om er... ;) Finns solklart sparkapital i VF med Mursak och några till, precis som det gör det i FBK med kanske Ejdsell, Rydahl och Åslund högst på den listan. Anmärkningsvärt att tre såpass tongivande spelare kan vara så anonyma som de varit i inledningen. Men de kommer! Lycka till framöver så ses vi i Scandinavium vad det lider :)

          • Kommentar avatar
           Petey, 3 dagar sedanSvara

           Känner efter Färjestads förlusten att den var ganska väntad eftersom Frölunda det senaste matcherna har gått ner sig i spelet och att Färjestad är ett bra lag som inte fått ihop laget riktigt.
           Sedan är väl alltid Frölunda tändvätska för Färjestad, så av den anledningen är jag inte förvånad av resultatet igår!
           Med det som förvånar mig är att spelare som Hjalmarsson och Raymond inte är mer delaktiga i spelet
           Och att formationen med Mursak är helt kalla i mål produktionen!
           Ser tyvärr en stor brist i Frölundas offensiva spel totalt sätt, det är alldeles för ineffektivt och impotent, dom har mycket puck i motståndarnas zon men skapar alldeles för lite målchanser på grund av att vi har för få spelare som är heta målgörare och med detta menar jag vi har för få naturliga målskyttar i laget som sticker ut!

           • Kommentar avatar
            Martin, 3 dagar sedanSvara

            Frölunda har nu förlorat 2 matcher och plötsligt är det kris...
            Ligan är jämn, de kommer att förlora många till men jag tror ändå de har chans på SM Guld. Precis som 3-4 andra lag...

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 3 dagar sedanSvara

             Scrollade just igenom alla kommentarer här ovan, jag vet inte ... är det verkligen den allmänna uppfattningen att det är kris? Den känslan fick inte jag. För mig som utomstående, i min värld är det inte ens nära.

             Kommentar avatar
             Christer, 3 dagar sedanSvara

             Håller med dig Henrik: det är absolut inte kris. Men, jag och många fler, så även du, ser tendenser som oroar. Förstapassen går långsammare nu, lite mer omständigt och så runda i anfallszonen. Varför har vi så oerhört svårt att kasta puckar på mål och trycka in spelare där? Det är en gåta för mig... PP behövs nog inte nämnas...

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 3 dagar sedanSvara

             Absolut, det där förstår jag, precis vad jag tar upp i texten, tendenser som oroar, som behöver adresseras. Visst är det så.

           • Kommentar avatar
            Kalle, 3 dagar sedanSvara

            Tycker att det kändes redan från början att när Frölunda vunnit 11 av 12 poäng dom senaste och FBK mer krisat, så är inte Frölunda så bra som tex Luleå som kan vinna 5-6 matcher i rad, utan plasket kommer efter kanske 2-3-4. Inget dåligt alls med de utan tvärt om, ser mycket bättre ut än vad jag trodde innan seriestart!
            Bra med Malmö nästa som ska vara ett sämre lag och försöka börja om på en bra streak igen!

            • Kommentar avatar
             Ingemar B, 3 dagar sedanSvara

             NEJ!!! Det är absolut ingen kris. Ligger en trea och vi vet att laget kan så finns det ingen anledning att tycka att det är kris. Men känslor finns...

             • Kommentar avatar
              Anders, 3 dagar sedanSvara

              Dåligt synkat hela laget igår, fattar inte riktigt vart flytet i spelet tagit vägen men hoppas man kan lära sig av detta. Lite orolig har man ju varit för att det finns för lite målskyttar i laget redan innan.

              • Kommentar avatar
               Rasmus, 3 dagar sedanSvara

               Frölunda är laget man bryter dåliga vanor mot, det är sen gammalt

               • Kommentar avatar
                Manne, 3 dagar sedanSvara

                Någon kris är det inte tal om, men att vi kan agera så svagt i en match mot Färjestad efter den fina inledningen, det är märkligt. Jag är dock rädd att det kommer bli fler plumpar där det kommer se liknande ut, precis som tidigare alltså. Jag är förvånad att man fortfarande inte fått bukt med hybrisen, för det är vad jag vill få det till. De svävar iväg och tror att allt kommer gå av sig själv, att man inte behöver jobba lika hårt, kan ta det lite lugnare, spela finare osv. Det räcker med en nedgång på någon procent, så blir man uppkäkad av motståndarna. Sedan är det förvånande också att man inte fortsätter som man spelat tidigare, då man ser att det ger utdelning. Istället ska backarna börja göra dragningar på egen blå och spela svårt, där forwards blir stillastående vid offensiv blå som följd och vi får ingen som helst fart i anfallsspelet. Det blir dumpa och jaga, som förra säsongen och det är så tråkigt att titta på. Nej, upp med enkelheten och farten bakifrån så kommer även anfallsspelet att bli bra. Bakåt var det öppet hus framför egen bur flera gånger och hönsen hade anlänt. Nog en följd av att ingenting stämde, det spred sig en oro.

                 Kommentar avatar
                 Conta , 3 dagar sedanSvara

                 Helt rätt Manne, hybris slog till igen. Frölunda spelarna var självsäkra, vi leder serien nu kan vi glida runt på en skridsko mot Färjestad och vinna ändå. Men syntes tidigt i matchen att Färjestad var betydligt mer på tårna än Frölunda spelarna som såg ut som zombier. Här begår Rönnberg tjänstefel som inte tog timeout. Vidare är det märkligt att backarna allihop yror att dom är Sidney Crosby och dribblar i helt fel läge. Pucken skall spelas snabbt ur egen zon och inte dribbla och drälla mrd pucken i egen zon. Sedan håller jag inte med dig alls om Raymond på listan Leman bland de 5 bästa. Raymond håller i pucken på tok för länge, han tror han kan lösa allt själv, han får lära sig att skjuta eller passa. Inte åka omkring som gamle Mikael Nylander och snurra snurra snurra, och inget händer. Sedan bort med Hjalmarsson från powerplay helt, vaska om i powerplay. Fungerar inte alls nu. Vill se jelt annat Frölunda mot malmö och rögle. Vill se Attack mentalitet som Frölunda visade de första matcherna. Mursak? Varför skjuter han aldrig? Har han fortfarande handpriblem? Skadad? Inga mål ännu från Mursak? Elliot stor besvikelse offensivt, värvad som ledande back, dags börja visa mer nu.

                 Kommentar avatar
                 Manne, 3 dagar sedanSvara

                 Har varit inne på Mursak och handledsproblemet som han hade tidigare. Undrar om det är något, eftersom han aldrig skjuter.

                 Kommentar avatar
                 Thomas , 3 dagar sedanSvara

                 Eller så är Mursak helt enkelt inte så jättebra som du vill få han till?

                 Kommentar avatar
                 Manne, 3 dagar sedanSvara

                 Vad har det att göra med att han aldrig skjuter? Du verkar inte ha så bra koll.

                 Kommentar avatar
                 Thomas , 3 dagar sedanSvara

                 Manne, när du argumenterar med någon försök att göra det utan att skriva "du har ingen koll" "du kan inte hockey" osv. Det är bättre att argumentera för vad du själv tycker och försöka uttrycka det på ett civiliserat sätt. Jag läser allt som oftast att du gärna skriver just de två exemplen jag tog upp. Utmana dig själv och försök att argumentera för dina åsikter istället.

                 Kommentar avatar
                 Pupule, 3 dagar sedanSvara

                 Känns väl som att Mursak inte är någon utpräglad målskytt egentligen. Mer en playmaker. Har ändå ett bra skott, och det lustiga är ju att han visade upp sitt fina skott när han var här senast, när han hade problem med handleden. Lustigt. Men 10 mål på 15 matcher som han gjorde då, det kan vi glömma att förvänta oss. Däremot kanske han kan stå för 10-15 kassar på en hel säsong, men det känns just nu som att han hellre letar pass än att ta skott.

                 Kommentar avatar
                 Manne, 3 dagar sedanSvara

                 Thomas: Jag har skrivit det ibland, ja. Till dig. Anledningen, för att du enbart tjatar om Lasch i varje inlägg. Det börjar bli tjatigt. Inse bara att han inte kommer tillbaka till oss.

                 Kommentar avatar
                 Manne, 3 dagar sedanSvara

                 Pupule: Precis, Mursak skjuter aldrig. Därför jag funderar på om det är något med ena handleden. Det är lustigt, för han har ett riktigt bra skott.

               • Kommentar avatar
                Mogge, 3 dagar sedanSvara

                Jag kan tycka att en målvakt som vinner i föregående match, ska få chansen i nästa match, fler gånger.

                • Kommentar avatar
                 Rallyclay , 3 dagar sedanSvara

                 Det går upp och ner, det vänder snart. Tycker inte man är direkt dåliga igår utan mer att Färjestad är riktigt bra. Efter 2-0 var det inget snack. Bara att börja om, högsta nivån i detta lag är skyhög. / claes

                 • Kommentar avatar
                  Carnbäck , 3 dagar sedanSvara

                  Grundproblemet med hos Frölunda just nu är att backarna inte är tillräckligt snabba ner i egen zon och hämta och spela upp pucken på ett rakt och bra sätt innan motståndarna hinner sätta in sin forecheck. Det gör att det blir omständigt i egen zon och även om vi får ut pucken i mittzon så blir det till forwards som hunnit bli stillastående. Det i sin tur leder till dump & chase spel längs sargerna och man är fast på utsidan. I början var Frölunda jättebra med blixtsnabba spelvändningar det berodde i alla fal enligt mig på att man var jättesnabbt ner och hämtade pucken innan man fick för mycket press på sig. Frölundas forwards är bra på backchek det är dax för backarna att agera likadant

                  • Kommentar avatar
                   Daniel B, 3 dagar sedanSvara

                   En del pratar om mursak och om att han inte gjort mål än. Jag undrar om den kedjan är rätt med hjalle och Lucas som vingar. Vad tycker ni andra? Ska man ändra på den kedjan eller ska man ge det lite mer tid? Lasus kedja ska vara intakt, Lundqvist likaså tycker jag.

                    Kommentar avatar
                    Conta, 3 dagar sedanSvara

                    Tycker man borde byta plats på Lundqvist och Lasu.

                    Kommentar avatar
                    Daniel B, 3 dagar sedanSvara

                    Mm, också ett alternativ. Funderade på om man ska byta plats på hjalle och purre. Purre som vinge med mursak och hjalle vinge och Sundström center igen. Eller om hjalle tar center och Sundström fortsätter som vinge.

                    Kommentar avatar
                    Daniel B, 3 dagar sedanSvara

                    Vill poängtera om att bytena jag vill göra inte är pga förlusten igår utan mer om att hitta rätt formationer och vilka spelare som passar bäst ihop.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 3 dagar sedanSvara

                    Purre istället för Hjalle skulle fungera bra tror jag. Purre är mer allround, så det skulle nog få de andra två att släppa loss lite mer.

                    Kommentar avatar
                    Christoffer, 3 dagar sedanSvara

                    Som ett rolig tanke-experiment så testade jag att göra om i kedjorna, här är mitt förslag, kommer även att posta text i svar till hur jag tänkt. Hjalmarsson – Mursak – Henriksson Alvarez – Carlsson – Raymond Rosseli Olsen – Lasu – Sundström Mustonen – Lundqvist –Friberg

                    Kommentar avatar
                    Christoffer, 3 dagar sedanSvara

                    Min tankegång går så här: När det gäller Mursaks lina idag, så tycker jag att man framförallt I de första matcherna kunde se att det finns en kemi mellan Hjalmarsson och Mursak, medans Raymond och Mursak spelar för lika (lite komiskt att vissa personer här sager att Raymond spelar som en junior när han åker runt med pucken, men tycker samtidigt att Mursak är bästa spelaren I laget, när han gör samma sak). I de första matcherna så gjorde Inte Raymond så mycket, och då kunde kemin mellan Mursak och Hjalle blomstra, medans I dom senare matcherna så har Raymond tagit för sig mer, och då får inte Mursak ha lika mycket puck. För att förstakedjan skall blomstra så tycker jag att man borde sätta någon komplement spelare där. Det kan vara en bök och stök spelare som MRO eller liknande, men efter lite funderande tycker jag det hade varit intressant med Henriksson, han har sett bra ut I närkamperna och har kunnat få fram pucken bra till medspelare. Kan se framför mig att han fungerar bra där.

                    Kommentar avatar
                    Christoffer, 3 dagar sedanSvara

                    När det gäller Carlssons lina så tycker jag man kunnat se att Raymond och Purre skulle kunna ha en bra kemi. Vid de tillfällen då Mursak bytt före Raymond så har Purre + Raymond sett bra ut tillsammans. Innan Sundström blev hel tyckte jag att Carlsson + Alvarez såg bra ut ihop och han kan då stå för det lite mer fysiska spelet I den kedjan. Jag forestaller mig att Alvarez driver mycket mot mål, Raymond har puck, och kan antingen spela Alvarez eller Purre, som med sin intelligens kommer kunna ställa sig spelbar.

                    Kommentar avatar
                    Christoffer, 3 dagar sedanSvara

                    Sundstöm tycker jag är väldigt svår att placera, jag skulle kunna se honom spela bra med Mursak, men är orolig att båda är lite väl puckkära. De sista matcherna har han även sett bra ut med Purre, så egenligen Kanske det är dumt att bryta upp den kedjan, men samtidigt tycker jag inte man sett så mycket av Alvarez sen Sundstöm kom tillbaka. Lasu är ju också väldigt puckkär, så vet inte om den tredjekedja jag satt upp kommer funka, men fördelen med det är att Lasu får spela I en lite mer offensiv roll, det blir en väldigt jobbig kedja att möta, och vi skulle I såfall få tre kedjor som på alvar hotar med att göra mål.

                  • Kommentar avatar
                   Christoffer, 3 dagar sedanSvara

                   När det gäller Lundqvists kedja håller jag inte med, jag tycker inte att den funkat så bra. När vi senast vann guld så var Lundqvists kedja grym, den satte press på motståndarna och tvingade ned dom I försvarszon. Förra året kunde man bitvis se det, denna säsong tycker jag inte man sett det, utan dom är fast I egen zon ganska mycket, och när dom är I offensiv zon lyckas dom inte bita sig fast.
                   Henriksson är lite bortkastad där dessutom då ingen kan göra mål I den kedjan.
                   Antingen tycker jag man skall gå tillbaka till en energikedja, med att sätta tillbaka Mustonen, och låta Henriksson spela med spelare som kan göra mål.
                   Eller så försöker man göra den mer offensiv. I Hockeybladets pod föreslog dom en kedja av Henriksson – Lundqvist – Raymond som jag skulle kunna tänka mig kan funka.

                    Kommentar avatar
                    Christoffer, 3 dagar sedanSvara

                    Frölundabladets podd skall det vara.


                  Lämna en kommentar