Frölunda 2, Skellefteå 3 – matchtexten


► Snöplig förlust för Frölunda som gjorde 2–2 av 0–2 men ändå föll sedan Skellefteå avgjort sent.
► Skön seger för Skellefteå som hade nio i rad utan trepoängare.
► Härlig match för Albin Eriksson, 18, som aldrig tidigare målat i SHL – nu sköt han 1–0 och avgjorde med 3–2.

Rakapuckar.com bild

Albin Eriksson (37), Jimmie Ericsson & Co i Skellefteå lämnade Göteborg som vinnare efter 3–2. Foto: MATHIAS PELKONEN


FRÖLUNDA–SKELLEFTEÅ 2–3: Frölunda hittade in i matchen efter en rätt seg start, när Simon Hjalmarsson kvitterade till 2–2 (52.36) var känslan att det här trots allt kunde bli Göteborgslagets kväll.

Ändå var det inte helt ologiskt när Skellefteå avgjorde.

En lös puck runt egen bur i ett läge där Frölunda borde haft koll, men hetast av de heta var Albin Eriksson – 18-åringen som både gjorde karriärens första och andra SHL-mål den här kvällen.

Det blev bara nio i rad utan trepoängare för Skellefteå, spelet var inte alltid så värst mycket att jubla åt, men närkampsspelet, de lösa puckarna – där fick Frölunda lite för ofta stryk.

Som vid det avgörande målet.

Att Johan Mattsson släppte två billiga hjälpte inte heller Roger Rönnbergs gäng.

Det skapades nog för att få ut mer av matchen, men siktet var inte riktigt skarpt inställt i alla lägen, det blev lite för runt, för dåligt med trafik på kassen.

Inte underkänt på något vis, det här kunde ha gått lite hur som helst, men jag saknade lite stuns, lite kräm i benen hos Frölunda vars motor hackade lite för mycket och ofta.

Via en bra tredjeperiod var Frölunda väg mot poäng.

Albin Eriksson ville annat.

Det var hans kväll.

Det var inte Rhett Rakhshanis – nu heller. Jag förstår att han behöver tid, men Joel Lundqvist och Ryan Lasch får i princip stå för allt i den kedjan.

Här har Rönnberg & Co något att fundera över.

Närmast på schemat: Djurgården borta på torsdagen. Krävs ett lag som är mer framåtlutat, får bättre målvaktsspel och sätter fler puckar i nät då.

Frölunda har vunnit sådana här matcher tidigare via en målvakt som stått på huvudet, via en inpillad extrapuck eller två. Den här kvällen gick det inte, och ... tja, jag känner väl inte att det var hela världen. Skellefteå stred hårt och hade marginalerna med, full respekt för det.

– Effektiviteten gör att det sitter en ledsen tränare här och en glad där, sa Roger Rönnberg och pekade på tränarkollegan Tommy Samuelsson.

Mycket mer skilde inte. Och så målvaktsspelet då. Gustaf Lindvall tog det han skulle.

– Mattsson vill säkert ha igen eller två puckar, men han har räddat oss flera gånger. Det jämnar ut sig, sa Rönnberg.

Frölundas fans behöver inte oroas, känner jag. Det var inte som om strukturen var borta; några misstag, det räckte inte riktigt hela vägen mot ett desperat lag. Sådant händer. Det får man nog acceptera. Stundtals fanns ändå farten och offensiven. Behövs bara lite mer. Kanske till och med mycket mer mot Djurgården?

***

Albin Eriksson har jag sett bra förut – men inte så här bra. Genombrottskväll.

– Enorm match, sa Tommy Samuelsson.

Rakapuckar.com bild

***

Det var Ryan Laschs mål (1–2, 38.24) som tog Frölunda in i matchen, hemmalaget skrek efter något som skulle ge lite extra energi, och amerikanen fixade just detta.

Två rätt svaga ingripande av Johan Mattsson (även solen har fläckar) hade satt Frölunda i ett jobbigt 0–2-läge, när Andreas Wingerli prickade in tvåan (29.35) från en bit ut kändes det som att Frölunda var på väg att tappa greppet.

Power play-spelet just före var uruselt.

Det kändes fortsatt som om laget inte riktigt förmådde att växla upp, det var för många förlorade närkamper, för ofta passningar till stillastående spelare, det kuggade liksom inte riktigt i.

Laschs mål tände hoppet – men till slut räckte det inte.

***

7.26 in på första perioden gjorde Albin Eriksson, 18, sitt första mål i SHL.

Knappt han fattade det var sant, Skellefteåspelaren såg förvånad, men det stämde, pucken låg inne i buren, Johan Mattsson släppte den förbi sig vid första stolpen.

Ett misstag av Mattsson, så klart. Men Eriksson brydde sig inte …

Han hade ytterligare några bra manövrar i en förstaperiod där Frölunda skapade en del bra lägen – några tidiga två mot en, chanser för Ryan Lasch och Mats Rosseli Olsen – men var alldeles för tamt och långsamt i egen zon.

Albin Eriksson – han fick en finfin kväll, han.

Rakapuckar.com bild

***

Matchens passning: Joakim Lindström var på väg runt buren men släppte pucken vid första stolpen, så där som Peter Forsberg brukade göra.

Matchens räddning: Johan Mattsson vid ovan nämnda läge som Lindström skapade för Jimmie Ericsson. Mattsson visste nog inte vad han gjorde, men han stoppade pucken med ena skridskon.

Matchens jubel: Tim Söderlund tacklades lätt, tappade balansen, återfann den och fullbordade det hela med att göra en baklängesvolt som Olga Korbut nickat gillande åt. Mary Lou Retton, för er som är lite yngre.

Matchens kändisar: Lars-Erik Esbjörs, Jonas Johnson och Niklas Andersson zoomades in till åskådarnas glädje. Fattades bara att Per-Johan Axelsson skulle få visa upp sin nuna också.

***

## Fakta:

0–1 (7.26) Albin Eriksson (J Lindström, Alm)
* Skott ur dålig vinkel som Johan Mattsson släppte för enkelt.

0–2 (29.35) Andreas Wingerli (Norén, Berglund)
* Killen med den bitska chihuahuan bröt in från vänster, sköt högt vid första stolpen.

1–2 (38.24) Ryan Lasch (Lundqvist, Moverare)
* Amerikanen gick på insidan av Adam Pettersson, fick läge i skottsektorn och sköt blixtsnabbt; skymning av Joel Lundqvist. 

2–2 (52.36) Simon Hjalmarsson (Lundqvist, Genoway)
* Skott, retur, pucken sedan perfekt i gapet på Hjalmarsson.

2–3 (55.31) Albin Eriksson (Pettersson)
* Såg ut som Frölunda hade koll, men Eriksson var hetare än hemmaspelarna och högg på den lösa pucken.

Rakapuckar.com bild

Frölundas lag

Kedjor:
49 Rhett Rakhshani–20 Joel Lundqvist–81 Ryan Lasch
11 Samuel Fagemo–7 Pathrik Westerholm–27 Ponthus Westerholm 
59 Simon Hjalmarsson–72 Patrik Carlsson–17 Sebastian Stålberg
51 Mats Rosseli Olsen–12 Max Friberg–9 Tim Söderlund
46 Oliwer Fjellström

Backar:
56 Jonathan Sigalet–10 Gustav Lindström
5 Chay Genoway–15 Anders Grönlund
8 Viktor Ekbom–3 Jacob Moverare
6 Kristoffer Gunnarsson

Målvakt:
33 Johan Mattsson (37 Johan Gustafsson)

 

Skellefteå

Kedjor:
21 Jimmie Ericsson–46 Mathis Olimb–10 Joakim Lindström
71 Juhamatti Aaltonen–48 Jonatan Berggren–45 Oscar Möller
27 Robin Alvarez–12 Adam Pettersson–4 Bud Holloway
20 Edwin Hedberg–24 Andreas Wingerli–37 Albin Eriksson
29 Albin Sundsvik

Backar:
28 Johan Alm–64 Jonathan Pudas
61 Fredrik Lindgren–8 Petter Granberg
26 Patrik Norén–6 Filip Berglund
57 Emil Djuse

Målvakt:
30 Gustaf Lindvall (50 Mantas Armalis)

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
36 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Håller med dig, en jämn match där Skellefteås målvakt tog vad han skulle, varken mer eller mindre, men tyvärr hade inte Mattsson sin bästa afton. Måste även säga, va inte det här en väldigt dålig match för att vara mellan dessa två lag som brukar locka fram det bästa av varandra? Sen är jag genuint orolig för Rhett nu, klart man behöver tid, men han ser fullkomlig slut ut efter 20-25 sekunder? Just nu är det faktiskt nästa så illa så att förstakedjan får spela 4 man på isen när dom är inne. Att en av få ”spetsspelare” ser så blek ut oroar. Annars tycker jag att Purres kedja och Pathriks kedja spelade ganska bra, medans ”äggkedjan” inte fick ut jättemycket och Fribergs kedja absolut inget.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Äggkedjan uträttar minst i 5 mot 5. Blixtrar till ibland när Lasch gör något bra, annars alldeles för blekt. Westerholmarna med Fagemo är farligast framåt, de skapar chanser i alla fall.

   Kommentar avatar
   Nolte , 1 år sedanSvara

   Kan bara instämma, i alla fall att dom skapar mindre än Purres kedja och Pathriks, kanske inte mindre än Fribergs, men förstår vad du menar och jag håller med!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Presterar i princip ingenting, grejen är: Frölunda tror att Rakhshani kommer igång med tiden, därför ingen anledning att "förstöra" andra kedjor. Skriver mer om det i morgon.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Att "förstöra" Lasch är ju heller inte så begåvat. Lasch är ju den enda spetsen vi har. Förutom Twins o älvan.

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Det är nog så som Du säger att FHC tror på honom. Men just nu är Rhett svår att försvara. Tycker inte Du behöver försvara Rhett heller - han har betalt att leverera. Försvara hellre spelare som är yngre eller helt nya ( under en period). Däremot är det tveksamt med de bäst betalda - tycker jag iallafall.

 • Kommentar avatar
  Manne , 1 år sedanSvara

  Gav bort tre poäng. Bara att ta av sig skydden och börja åka skridskor på torsdag. Väldigt segt och stillastående ikväll. Coachningen vill jag inte ens tänka på, den är fullständigt undermålig ett SHL-lag. Var är energin, glöden, viljan? Det händer ju ingenting i båset, trots att spelet hackar som en gammal traktor. Man kan ju ändra om i kedjorna, gå ner på folk - göra någonting. Men nej, det bara rullas på hela tiden.
  Mattssons sämsta match den här säsongen, men vi måste kunna vinna matcher även när målvakten inte storspelar.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Inte jättemånga lag som klarar att vinna när målvakten har en dålig dag, men Frölunda har det absolut inte, årets upplaga vinner inga matcher då. Gällande coachningen så reagerade jag också i slutet av matchen på att först Söderlund va inne i 6 mot 5 och att man i sista minuten valde att kasta in Rhett som inte haft ett rätt på hela matchen istället för Fagemo eller Pathrik W

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Jasså Röde Roger pratar om effektivitet? Är det inte bättre han frågar sin sportchef var effektiviteten är? Lägger man 550000 i mån på Friberg o Genoway så har man väl ett hyggligt svar. Ren skit, det är elitidrott.... rent patetiskt,

  • Kommentar avatar
   Niklas, 1 år sedanSvara

   Rönnberg måste testa Carlsson med Lash och Joel igen. De händer alldeles för lite där nu och matcherna bara rullar på. Annars bra och Fagemo kedjan igen. Friberg och Rosseli kämpar på skapar lite, fjällström får knappt speltid vilket ja tycker e tråkigt.. vad hände med Emanuelsson???!!

    Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Hmm det finns ju en rad yngre spelare som är duktiga. Saknar Nässen och hans kloka centerspel. Kommer det en sådan stor spelare som 1.93 och 89 kg och som dessutom kan åka skridskor, så klarar inte FHCs forward att backchecka på honom - tyvärr...

    Kommentar avatar
    Karl, 1 år sedanSvara

    Rhett R. Är årets kalkon värvning i SHL, en så överskattad spelare! Varför tron ni Malmö inte ville ha honom kvar! Jo titta så ser ni själv! Han är helt sjuk dålig och gör att första formationen ser ut som en dålig 4 formation, denna värvning är bevis på känsla Sjöström!

  • Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Gustav Lindströms slagskott i ribban var något att uppmärksamma tycker jag. Synd att den inte smet in... kanske man skulle använda hans skott mer?

   • Kommentar avatar
    Christer, 1 år sedanSvara

    Brukar uppskatta dina artiklar, Leman. Men, ikväll är du som Frölundas spel: inget riktigt bett, lite energifattig, lite för snäll... Jag såg en match utan fart, utan energi, utan känslor och framför allt innehållande ett antal iskalla spelare. Till detta kan vi lägga en helt urusel coachning.
    Ett sömnpiller som jag är glad jag såg från TV-soffan och inte köpt dyra biljetter.

     Kommentar avatar
     Göran, 1 år sedanSvara

     Håller med. Otroligt besviken över insatsen. Fhc kan inte spela sig in i zon, fastnar ideligen vid sargkanten. Tim är rent ut sagt oduglig, men långt ifrån ensam

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Delar inte era åsikter, men så är jag inte besviken supporter heller. Det finns motståndarlag också. :) SÅ dåligt var det inte, absolut ingen topprestation, seg inledning, fanns inte riktigt trycket i benen, men stundtals var det bra, kunde lika gärna ha blivit seger. Så ... får jag be om lite sans och balans, boys. :)

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 1 år sedanSvara

     Inget tryck?! En bra period bakom sig, långt uppehåll, hemmaplan.... finns INGEN anledning till att det inte ska vara 100%. Svaret finns givetvis nånstans i att man misslyckats kapitalt i nyckelvärvningarna.... o att RR går på tomgång. Är det sex år nu? Kanske dags att byta röst i båset o så slipper vi ”kompisvärvningarna” med. Betackar mig för skräp som Friberg o Moverare, kanske dög i Rogers JVM- drömmar. Men inte i Göteborg

     Kommentar avatar
     Dallasm3, 1 år sedanSvara

     Håller med dig till 95% idag Leman. Men Fhc-Saik brukar bjuda på jäkla bra matcher med grymt tempo, tackling m.m. men idag tycker jag att båda lagen spelade en ganska avslagen match. Man förväntar sig mer spelsugna spelare efter ett uppehåll.?

   • Kommentar avatar
    Peter Smögen, 1 år sedanSvara

    Sen att Roger inte kan coacha är intet nytt. Sämre matchcoach har jag aldrig sett, bara att drömma sig tillbaka till Connys svarta ögon. Rönnberg o Sjöström kan hålla på med sitt sociala bullexperiment... fruktansvärt tråkigt att se på.

     Kommentar avatar
     Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

     Där sa du nåt Peter. Evenssons svarta ögon var magi när Frölunda underpresterade. Röde Roger borde gå en snabbkurs hos Conny. Tråkigt att JM har en sämre dag och tyvärr tillåter årets upplaga inte att målvakterna inte står på huvudet. Offensiven bärs av Lasch och när även Joel har en sämre dag så är vi uddlösa. Rakhshani ser redan mätt ut, visste inte att julborden startade i början av november. Problemet är att många av våra konkurrenter värvat rätt friskt vilket vi inte kan anklaga RR för.

     Kommentar avatar
     Manne , 1 år sedanSvara

     Enig. Är så förbannat trött på att det ska daltas så in i helvete. Fan, det är ju elitidrottare vi pratar om och inte ett gäng barn på förskolan. Agera, gör någonting. Om Rönnberg mot förmodan skulle bänka någon så kan han ge den spelaren en fruktklubba att stoppa i munnen så blir han inte lika ledsen. Gör allt för att vinna matcherna för helsike, inte bara rulla på som en ren välgörenhet. Sjöström får väl dra igång sina samtal igen, för uppenbarligen så har det inte fungerat.

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 1 år sedanSvara

     Roger är inte funtad så.... han tror att även dvärg kan växa bara han ges förtroende... att han sen har en svart sida som drivs av nepotism gör inte saken bättre. Skutan drivs i fel riktning......

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 1 år sedanSvara

     Jag är less på skiten. Trivdes bättre med Bula eller Ahdrian vid rodret, då hade vi drömmar! Ibland gick det, ibland inte. Men vi sjöng på läktaren med stolthet i hjärtat... idag är det en lam DJ o Roger o Sjöströms menlösa lekstuga o läktarna är stendöda sänär som på fyllona i GG. En förtvinad stendöd klubb. Usch!

     Kommentar avatar
     Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

     Haha, få en dvärg att växa med förtroende. Det var faktiskt det mest underhållande ikväll inklusive matchen vi fick beskåda.

     Kommentar avatar
     Haha, 1 år sedanSvara

     Haha ni tre match efter varje match Hahaha , keep it up boys, ni får en att skratta varje kväll och de är inte med er.

     Kommentar avatar
     Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

     Haha, Representanten från Goa Gubbar gör sitt patenterade besök efter varje match. Började just undra var du tagit vägen.

   • Kommentar avatar
    Jocke, 1 år sedanSvara

    Jobbigt när man hakar upp sig på att man vet vem Olga Korbut är men inte Mary Lou Retton...
    Och nej, jag är inte gammal.
    Tack för pratstunden innan nedsläpp.
    Var jag som undrade om namnet ”äggkedjan”...

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Haha ... tack själv. Kul att ses.

   • Kommentar avatar
    Mikael , 1 år sedanSvara

    Inte underkänt???? Så djävla segt och lojt. Tycker detta

    • Kommentar avatar
     Mikael , 1 år sedanSvara

     Var under all kritik..
     Kanske hårt, men dålig vilja och djävlarnamma

     • Kommentar avatar
      Kristoffer//KdeV , 1 år sedanSvara

      Tycker att ödmjukheten saknades i egen zon. Glöm o ta nya tag på torsdag!

      • Kommentar avatar
       Peter, 1 år sedanSvara

       Ett sömnpiller, och när Frölunda inte går 100% så blir det förlust och vi har sätt det förr.
       Alltså R.R nu måste det bli ändring tills nästa match, in med Purre i första formationen! Det går inte att köra med 49 längre, han är och varit Frölundas sämsta spelare i 8 match nu! Men så blir det när man kommer otränad in i ett lag, han ser sjuk villsen ut.
       Frölunda måste upp minste 50% annars blir det ingen rolig torsdag på hovet.
       Och snälla! bänka Tim Söderlund nu för han tillför nada enlig mig.

       • Kommentar avatar
        Hans, 1 år sedanSvara

        Håller med Christer. Blir inga medaljer i år med detta spelet. Rhett...nu måste det hända något. Hår inte att skylla längre på tid och anpassning.
        Äggkedjan...löskokt och överkokt.
        Leman...nu är du för mesig....igen. skulle nästan tro att du är köpt av Frölunda. Sorry.....

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Fånig kommentar. Jag skriver det jag ser. Uttrycker mig med balans. Vid vinster såväl som förluster. Du får helt enkelt finna dig i att jag inte är passionerad supporter som tror "mitt lag" ska vinna alla matcher med 10–0, :)

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Tror det i slutändan handlar om att Hans vill se lite jävlaranamma från laget. Ikväll saknades det mycket.

         Kommentar avatar
         Hans, 1 år sedanSvara

         Fel....jag är inte alls en passionerad supporter som vill att laget skall vinna med 10-0. Ovanligt barnsligt svarat. Jag tycker bara att du har blivit väldigt försiktig med ditt ordval. Inte alls gamla goa Leman. Förstår inte varför du inte respekterar att vi andra faktiskt inte alltid tycker samma som dig.

         Kommentar avatar
         Hans, 1 år sedanSvara

         Tack Manne

       • Kommentar avatar
        Lövet, 1 år sedanSvara

        Helt okej match efter uppehåll. Var mkt tveksam till värvningen av Rhett innan och känslan är att han inte blivit bättre match för match vilket man kan hoppats på...

        • Kommentar avatar
         David, 1 år sedanSvara

         Nr 72 tillbaka tillsammans med 81 & 20 tack! Hellre en supervass förstalina än två som är halvbra...

          Kommentar avatar
          Nolte, 1 år sedanSvara

          Tror problemet är att första inte blir ”supervass” med Purre, säkert bättre, men inte suppervass. Och i gengäld så tror jag att Hjalle kedja skulle bli väldigt svag med den formen Rhett har nu

        • Kommentar avatar
         Per, 1 år sedanSvara

         Har sagt det länge, Rhett är en medelmåtta. Tyvärr.

          Kommentar avatar
          Lövet , 1 år sedanSvara

          Jupp en ordinär SHL-spelare men värvat som en toppspelare.

          Kommentar avatar
          Håkan, 1 år sedanSvara

          Håller med till fullo. Bänka honom, sälj honom!

        • Kommentar avatar
         Mathias Pelkonen, 1 år sedanSvara

         Delad tvåa i tabellen, spelat riktigt bra de sista matcherna, spelar en X-match idag ... och folk går på varvstopp direkt.

          Kommentar avatar
          Matte, 1 år sedanSvara

          Nja tror att många ser att man haft lite flyt med poängen hittills. Mycket tight i SHL just nu och med den Corsin ( som förklarades bort i en tidigare artikel) så kan man lika gärna ligga 10, om ett par omgångar. Just därför tror jag att många är fundersamma.

        • Kommentar avatar
         Puckonen, 1 år sedanSvara

         Håller med om att det var sömnpiller både på plan och läktaren. Förvånande ändå, matcher mot Skellefteå brukar vara något extra. Dock inte ikväll. Fick iaf mig att istället längta hem till stugvärmen och pyssla med något annat. Betalar man för detta jippo så förväntar man sig lite valuta för pengen......

          Kommentar avatar
          Manne , 1 år sedanSvara

          Det är just vad det är, ett jippo. Viktigare med kiss-cam osv än ett slagkraftigt lag som säsong efter säsong kan vara med och slåss om ett SM-Guld.

          Kommentar avatar
          Peter Smögen, 1 år sedanSvara

          Instämmer! Kan finnas folk på läktaren som är på sin första match, då gäller det ta mig fasen att ge 100% dag ut o dag in.... o arrangemanget runt om ska hålla klass oavsett, inte den lökiga skiten vi får oss till livs nuförtiden. En familj lägger i runda slängar 2000 per match. Bit inte den hand som föder......

        • Kommentar avatar
         David, 1 år sedanSvara

         Och nåt måste göras med Tim... inte mycket som blir uträttat där...
         Men visst tabellen ljuger aldrig samtidigt så ska vi vara i toppen, vi ska ha minst en riktig sniper i laget

         • Kommentar avatar
          Håkan G, 1 år sedanSvara

          Jag har aldrig sett ett sämre Skellefteå. En doldis avgör med två vådaskott mot ett Frölunda som saknar identitet fullständigt. Detta skall vara underhållning. I längden ger detta sämre publiksiffror och mindre resurser att värva spelare. Nu måste Frölunda agera!

          • Kommentar avatar
           Danne#1, 1 år sedanSvara

           Håller med om mycket HL, men inte att vi supportrar INTE behöver vara oroliga..är det något jag är, så är det just det! Finns inte mycket som tyder på ett ljust slutspel. Först skall laget ta sig dit. Jag ör helt övertygad om att vi inte kommer ligga topp 4 efter jul.
           Sen coachningen? Igen! 2 min kvar, RR sätter alltså in Söderlund?! Den vill jag ha svar på av Rar. Bytet efter, målis ut och 1 min kvar, RR sätter in Rhett??! Vill ha svar på den med! Vad tänker RR skall ske där, när dom varit iskallaste spelarna i laget denna säsong? Är prestige och känslan av att ”lyckas få igång dom” viktigare än seger? Snacka om att sätta jaget före laget. Där skall självklart hetaste spelarna in. Idag var inte många så direkt heta, med PW försökte och gjorde det bra, så även Fagemo. Ibland undrar jag. Riktigt ordentligt. Något är inte riktigt som det skall. Vet inte riktigt vad bara.

            Kommentar avatar
            Janne2, 1 år sedanSvara

            Ja, undrade också varför man spelade Tim på slutet? Även Rakhshani, som än så länge inte utmärker sig på något vis (mer än möjligen att han kroknar kvickt) skulle in. Ska det in spets när man ska göra mål hade det varit rimligare att slänga in Fagemo och/eller PaW.

          • Kommentar avatar
           Crille, 1 år sedanSvara

           Några som har några synpunkter på dom nya backparen, reflektioner!?

           • Kommentar avatar
            Svante, 1 år sedanSvara

            9100 åskådare som delad serieledare mot ett av de roligare lagen efter ett uppehåll tycker jag är en märkligt svag siffra.
            Jag är orolig, tror det är som Kejsarens nya kläder. Det går inte att ”lura” folk hur länge som helst. Idag är det pisstråkigt spel och en usel match, inget jävlar anamma och inga känslor alls.
            Som många är inne på, skifta i formationerna! Vår förstafemma skapar ju inte ens nåt i PP längre, än mindre i 5 mot 5.

             Kommentar avatar
             Manne , 1 år sedanSvara

             Det kostar för mycket för att få se detta, det är fakta. Folk har ledsnat på Sjöström och Rönnbergs välgörenhet där man alltid får spela oavsett hur lite man presterar. Utveckling är alla dagar i veckan viktigast, vilket gång efter annan visar sig i sättet att coacha i matcherna. Som idag. Utplockad målvakt och Rhett kommer in, som varit fullständigt iskall i matchen. Det handlar bara om att det är så det ska vara, får inte sätta en spelare som ska klassas som en toppspelare på bänken, det går inte. Det riktiga hade varit att plocka in Pathrik Westerholm eller Fagemo som var bra i matchen. Men det går inte vet du, för då kanske Rhett blir ledsen i ögat om han blir åsidosatt i 6 mot 5 när det står i hans kontrakt att han ska spela i en sådan situation. Tyvärr så är det alldeles för mycket gullande och för lite jävlaranamma. Vill se glöden i ögonen på spelarna, glädjen av att få spela i Scandinavium med en Indian på bröstet. Finns andra lag att spela i om man vill kunna glida runt lite försynt och tjäna pengar, i Frölunda vill jag se att varenda spelare jobbar hårt och brinner för sporten. Presterar inte jag på mitt jobb, då blir jag definitivt tillsagd och sker ingen förbättring efter det så ryker jag och de tar in någon annan. Samma sak ska gälla när vi pratar elitidrott. Det finns andra att plocka in om du inte presterar efter vad du är där för att göra. Det finns konkurrens i laget, men när man som Rönnberg plockar bort de mindre namnkunniga spelarna och namncoachar som det så fint heter hela tiden då är det svårt att komma ifrån, att det är mer välgörenhet än något annat. Det ska utvecklas, alla ska få spela, alla ska känna sig delaktiga, ingen får bänkas om man inte är junior. Det är sorgligt. Med ett intressantare lag på benen så hade det varit i stort sett slutsålt idag, i och med andraplatsen i serien och tre raka segrar innan denna drabbning. Istället 9100 betalande, men en hel del var garanterat inte där. Hur många var på plats? 8500 kanske, när det är match mot Skellefteå som brukar innebära härliga matcher med mycket, fart och fläkt. Känslor osv. Såg inte en tillstymmelse till känslor idag, inte mellan Joel och Jimmie, inte mellan Roger och Bert. Ingenting! Inte undra på att mitt intresse har svalnat betänkligt. Jag vill se passion, känslor, glädje, sorg, ilska, glöd, intensitet, fart, fläkt osv. Det är hockey för mig. Sista matchen för mig denna säsong, kommer göra annat framöver. Åter 2019/2020.

             Kommentar avatar
             Richard, 1 år sedanSvara

             Med managing by fear ledarskap som du nästan beskriver så hamnar man ofta på en ängslig nivå i spelet. Det kan man inte beskylla RR för under många bra år. Jag tror rent seriöst att det är för många matcher i SHL och det blir svårt att hålla nivån. Lagen är jämna och det blir påtagligt när inte ett lag är fullt påkopplat. Skellefteå vann lösa puckarna idag, helt klart. Mer desperata än oss. Denna nivå måste upp på torsdag mot en bättre motståndare annars blir det stora siffror

           • Kommentar avatar
            Gammelwargen , 1 år sedanSvara

            Vill bara påpeka att det var en SAIK-spelare som skymde Lindvall vid Lasch 1-2, inte Joel.

            • Kommentar avatar
             Conta, 1 år sedanSvara

             Nej denna dåligt genomförda match av Frölunda gör mig verkligen orolig inför slutspelet.Verkar som man får hybris efter delad förstaplats i tabellen och trodde inom laget attsm guldet var säkrat redan.
             Mycket svagt uppträdande av Frölunda.
             Ingen fart kraft eller djävlar anamma alls.
             Mot Skellefteå borde Frölunda varit på tårna från start men nej.laget åkte runt som zombier på isen.Flera spelare som har betalt för att vara ledande men händer ej mycket.
             Hjalmarsson och Rhaksani,dom 2 ihop det är väl typ 600 000/månad.Vilket slöseri med pengar.Måste ske förändring nu med laget.går inte dra sig till ro nu.Saknar också Nässen.han förtjänar mer istid.
             Många som inte förtjänar istid i Frölunda nu.
             Hjalle gjorde mål i kväll visst.men hur många gånger sjabblade han inte bort pucken då?
             Rhakshani väldigt anonym på isen även han.

             • Kommentar avatar
              #18, 1 år sedanSvara

              På plussidan idag tycker jag att man kan sätta Rosselli och Pontus Westerholm. Lindström var utmärkt likaså. Lasch var som Lasch är - kanon. Någon mer på fem -bästa-listan? Får bli Purre kanske.

               Kommentar avatar
               Manne , 1 år sedanSvara

               Pathrik Westerholm.

               Kommentar avatar
               #18, 1 år sedanSvara

               Nja, jag menar Pontus. Sett till hur han presterat hittills tycker jag att han var och nosade på personbästa igår.

               Kommentar avatar
               Manne , 1 år sedanSvara

               Pathrik Westerholm var bra, en av de bättre.

             • Kommentar avatar
              Hansb, 1 år sedanSvara

              Tråkig match. Underhållningsvärdet hitintills i år totalt = 2 av 5
              Placering i tabellen = 5 av 5
              Coachning = 1 av 5
              Varför orka följa 5 ?????

              • Kommentar avatar
               Kexchoklad , 1 år sedanSvara

               Det syns ganska tydligt att Rhett inte har skött sin sommarträning optimalt.. Det är uppseendeväckande hur snabbt han kroknar i byte efter byte

                Kommentar avatar
                Richard, 1 år sedanSvara

                För mycket kexchoklad? SHL har utvecklats till en liga med riktigt hög fart utan stopp i spelet (tacklingar). Det gynnar inte spelare utan flås och bett i åkningen. Där är inte Rhett ännu. Frågan är hur länge det finns tålamod. Guldet delas inte ut i nov-dec. Men det krävs att man går till slutspel

              • Kommentar avatar
               Johan , 1 år sedanSvara

               Hade inga högre förväntningar på den här säsongen, årets lag känns väldigt "mellan mjölk". Hyfsat bra vissa stunder och riktigt usla andra.. Har svårt att se att årets upplaga är bättre än föregående... Åter igen många värvningar som inte klaffat hittills (Söderlund, Rakshani) främst samt för dåliga insatser från vissa andra. Målvakterna känns tyvärr precis lika ojämna som laget i sig, bägge har vunnit matcher åt oss men släpper samtidigt otroligt billiga mål med jämna mellanrum och agerar riktigt osäkert i vissa matcher.. Sigalet är grymt stabil vissa matcher men känns ändå inte helt som den pålitliga föravarsgeneralen laget behöver! Ekbom är det inte av det jag sett.. Offensivt blixtrar Lasch till då och då, annars är Westerholm kedjan den klart giftigaste. Fler behöver definitivt producera men hur mycket kapacitet finns det egentligen? :/ Carlsson, Friberg, Hjalmarsson som man bör kunna förvänta sig mer av får inte ut speciellt mycket...

               • Kommentar avatar
                Nilsson, 1 år sedanSvara

                Klockren analys! Men i bitterhetens stund vill man ej veta hur bra di levendis fi är ..

                • Kommentar avatar
                 Mattias, 1 år sedanSvara

                 Jag är övertygad om att Frölunda letar offensiva förstärkningar men tyvärr är det få bra spelare på marknaden, och konkurrens om dessa. Gissar att både Tim och Frölunda funderar på om inte ett klubbyte vore bäst för båda parter. Skulle också öppna för att få in en ny fw.

                  Kommentar avatar
                  Gustav, 1 år sedanSvara

                  Det är nog på tiden, det. Två redan bättre lag (Färjestad och Djurgården) värvar hem Lindqvist och Jonsson-Fjällby och snart börjar Växjö dammsuga marknaden på offensiv spets.

                  Kommentar avatar
                  Svante, 1 år sedanSvara

                  Tror jag inte, igår var han en av de bättre. Finns andra som bör lämna före honom

                • Kommentar avatar
                 Jensa, 1 år sedanSvara

                 Det är så är det går när man har svag corsi. Då har man inte en suck att vinna matcher.

                 • Kommentar avatar
                  Hannah, 1 år sedanSvara

                  Jag hat slutat att titta på matcherna den här säsongen. Jag vill se ett Frölunda som spelar som förr i tiden. ROLIG HOCKEY!, inte som nu stå i vägen och förstöra spelet, och bara grisa grisa grisa. Jag förstår att den här säsongen är helt över för det som jag vill se. Och istället för att vara arg i Scandinavium/ hemma vid tvn, så väljer jag att inte titta på mer hockey den här säsongen. Jag fick höra att Scandinavium gapade halvtomt igår, och det kan jag mycket väl tänka mig med den typen av hockey som Frölunda nu spelar. Den typen av hockey är rent ut sagt SKIT TRÅKIG att se på.

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 år sedanSvara

                   Mycket talar för detta, det går inte att lura publiken när man dessutom tar hutlösa pengar för en bra biljett

                   Kommentar avatar
                   Daniel B, 1 år sedanSvara

                   Svante, det är inte bara biljetterna som är dyra. Handla en popcorn inne i Scandinavium kostar 60 spänn!!!!!! Och då är det en liten popcorn. Biljettpriserna är dyra men det är väl för att got event tar ut en hyra som inte är rimlig.

                   Kommentar avatar
                   Manne , 1 år sedanSvara

                   Det är bara kosing som rullar framför ögonen på Grauers och Co. Suga ut så mycket pengar det bara går ur oss supportrar. Har ledsnat på det, med tanke på vad det bjuds på, på isen. Ledningen är så enögd att de tror att det löser sig att fortsätta köra med samma stil, men vänta och se. Längre fram kommer det vara ännu mindre folk. Man vill inte betala runt 2000 kr för en familj, för att sedan bjudas på noll i underhållningsvärde.

                   Kommentar avatar
                   Manne , 1 år sedanSvara

                   Köper aldrig något i Scandinavium, då priserna är galna. Men priserna har inte Frölunda något med att göra, tyvärr. Det är Got Event som vill dra in så mycket det går.

                 • Kommentar avatar
                  Valle, 1 år sedanSvara

                  Brukar inte gnälla högljutt efter svaga insatser. Serien är lång MEN; Nu är "råttet mågat" för att citera en gammal kämpe i SHL. Detta kan man inte betala dyra pengar för!

                  • Kommentar avatar
                   Per, 1 år sedanSvara

                   Har man överlägset störst publik och inga andra SHL-lag eller HA-lag inom 15 mil (sponsorer) då är kraven stora. Jag kommer aldrig acceptera att Frölunda med sådana förutsättningar ska bygga sitt spel på grovarbetare med i princip helt utan spets. Det räcker inte att vinna en hel del man måste även underhålla sin publik med profiler vilket Frölunda alltid gjort tidigare år.
                   RR är den som styr och han är ingen frölundait i grunden och fattar inte vad publiken vill ha. RR behöver en sportchef som kan utmana honom och berätta vad som krävs i Frölunda. Exempel på sådan person är Carna.
                   I princip alla lag som vi mött har ett bättre grundspel. Snabbare pass och högre tempo. Visst har vi glimtat till några gånger men positionen vi har idag beror på hårt arbete och målvakter som kan stå på huvet.

                   • Kommentar avatar
                    Benny S, 1 år sedanSvara

                    Vilket liv det blivit om JG hade släppt de puckarna.... ;)


                    Lämna en kommentar