På måndag är kanske det nya avtalet hemma?


► Några funderingar, så här på morgonkvisten.
► Om hyresförhandlingarna mellan Frölunda och Got Event.
► Om att Färjestad hakar på Frölunda med utmärkt initiativ.

Rakapuckar.com bild

Så här såg det ut när Frölunda lirade Champions Hockey League-final i Scandinavium förra säsongen.


NI SOM HÄNGER med här på sajten vet att jag vid flera tillfällen skrivit om de pågående hyresförhandlingarna mellan Frölunda och Got Event, senast här.

I veckan hakade GT på.

I sak har inget förändrats, däremot kommer vi ju allt närmare den punkt då allt ska vara löst, egentligen före 30/8 då Frölunda inleder tävlingssäsongen med CHL-spel i Frölundaborg. 

Och … det kommer lösa sig.

Tro inget annat.

Parterna är inga mil i från varandra, de begriper också att ingen har något att vinna på en konflikt, Frölunda har ingen annanstans att spela, Got Event skulle förlora massor av pengar om Frölunda flyttade sin verksamhet (hur det nu skulle gå till) till en annan stad.

… vilket givetvis inte händer.

Rakapuckar.com bild

Det är förhandlingar, det är så här det är ibland, jag vidhåller att det inte är något bra tecken när Sveriges bästa hockeyklubb och representanter för Sveriges näst största stad inte har större samsyn, men … tja, vi tar det igen: så här är det ibland.

Got Event vill, som jag förstår det, ligga kvar på ungefär samma nivåer i nya avtalet.

Frölunda (som anser sig betala mest i Sverige) vill ha ner nivåerna en bit, gärna öka den rörliga delen, alltså betala mindre folkfattiga kvällar, mer när det är fullsatt.  

På måndag, hörde jag, ska Got Event-ordföranden Mats Ahdrian och VD Lotta Nibell träffa Frölundas ordförande Mats Grauers och klubbdirektör Christian Lechtaler.

Kanske ser vi ett Alexanderhugg då? Även om detta inte sägs vara en styrelsefråga för Got Event utan ska lösas på så kallad tjänstemannanivå. Men ibland kan ju alla behöva en liten knuff. 

Det blir ett nytt avtal. Så klart. Men det blir nog inget långt sådant, inget tioårsavtal, direkt. Och i den bästa av världar hade det förstås funnits större förståelse mellan Frölunda och staden Göteborg.

***

Ni vet ju att Frölunda sedan några år jobbar med att lära barn åka skridsko, framför allt ge barn som annars sällan kommer i kontakt med skridskor en möjlighet att testa och se hur roligt det kan vara.

Rakapuckar.com bild

Projektet Åttans spårvagn finns både i Angered (oktober) och Frölunda/Högsbo/Tynnered (januari), Frölunda står för utrustning och instruktörer, för barnen är det bara att komma till rinken och upptäcka isen, få en ny, spännande erfarenhet.

Färjestad gör nu, med stöd av Länsförsäkringar Värmland, något liknande. Det är förre storspelaren Mathias Johansson som är mannen bakom projektet kallat Skridskokompis, tanken är att aktivera lågstadieelever i Värmland.

– Idén har jag haft under ett par år och när den här chansen dök upp kom vi fram till det här. Vi kommer att bjuda in alla från förskolan till årskurs tre att komma till Löfbergs Arena vid tillfälle för att åka skridskor, säger Mathias till Färjestads webbsajt.

Mer här, för den som vill.

Bilderna (montage) hämtade från Frölundas respektive Färjestads webbsajter.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
10 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Sothöna, 11 månader sedanSvara

  Gulligt.

  • Kommentar avatar
   Robert Ström, 11 månader sedanSvara

   Är ju helt bedrövligt att ett avtal inte finns färdigt...men så är det som med allt annat i Göteborg...staden skriker efter en ny multiarena...Stockholm där löser dom saker mkt snabbare...här händer inte ett skit....fel personer på fel plats....usch skäms att vara Göteborgare...

    Kommentar avatar
    Danne, 11 månader sedanSvara

    Robert Ström: hahaha.. på vilket sätt sköts saker bättre i Sthlm, menar du? Som boende i Sthlm hör och ser jag hur hockeyklubbarna går på knäna. Klubbarna bytet arenor varje vecka och bristen på hallar och istid är enorm! Betydligt värre än i Gbg. Tro mig! Vad gäller ex DIF, är dom knappast nöjda med sitt avtal. Dif och Frölunda ör väl de elitklubbar som blir hårdast ”misshandlade” av sina respektive kommuner. Får inte något minsta gratis!

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

    Är ett ganska vanligt fenomen för människor att tro att alla andra har det bättre.

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

    Göteborg och Stockholm ger förmodligen Frölunda och Djurgården landets bästa förutsättningar och tillsammans med att de funnits långe och haft gott om tid på sig att bygga upp något bra. Att de sedan inte har något långvarigt avtal är synd och kan såklart vara negativt men det är bara en liten del i ett stort pussel.

    Kommentar avatar
    VF, 11 månader sedanSvara

    Fenomen? Träningsmässigt har ju Frölunda själv skaffat sig bra förutsättningar iom Campus, men arenamässigt, samt respons från kommun är bedrövlig. Att jämföra med Lakers blir ju som natt och dag.

    Kommentar avatar
    Danne, 11 månader sedanSvara

    Herr Lakers: du skojar? Tyvärr måste jag avliva din bild av dessa två kommuner och klubbar...

  • Kommentar avatar
   DD, 11 månader sedanSvara

   Man undrar ju hur FHCs ekonomi hade sett ut om man hade samma förutsättningar som en del andra lag. Då had man troligen haft överlägset högst spelarbudget. Å andra sidan behöver det ju inte gå så bra. Man hade ju en period, under Adhrian just, där man tappade sin identitet och gödslade pengar på mediokra spelare.
   Tycker ju ändå Got Event borde inse vem som är den viktigaste hyresgästen. Hyrorna borde gå ner mot vad de ligger på nu i alla fall.
   Undra om inte Grauers borde initiera ett projekt med att bygga sin egen arena. Bara för att få bättre förhandlingsutrymme.

    Kommentar avatar
    Jan, 11 månader sedanSvara

    Problemet är ju att markpriserna i Gbg är för höga för att FHC ska fixa det. Det finns inte en chans i världen för FHC att bygga en egen arena. Se på Malmö FF som trots sina CL miljoner inte äger sin arena själv. Alternativet för FHC är borgen.

    Kommentar avatar
    Ted, 11 månader sedanSvara

    Malmö FF äger sin arena själv genom ett bolag där man e 100% ägare

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

    Vilka förutsättningar menar du då?

  • Kommentar avatar
   Nils, 11 månader sedanSvara

   Kommer slå väl ut, fantastiskt många bra hockey spelare kommer just ifrån Angered! Lysande.....

    Kommentar avatar
    Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

    Exakt, därför kommer det att komma bra spelare från Angered i framtiden, och förhoppnings några (om så bara en) personer som får en bättre chans i livet...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Nils: Allt måste väl inte göras för att gynna Frölunda? Här handlar det ju primärt om att ge barn en chans att prova på att åka skridskor, ha roligt, komma i rörelse. Hur kan det vara dåligt?

    Kommentar avatar
    Jan, 11 månader sedanSvara

    Helt rätt, HL!

  • Kommentar avatar
   LG, 11 månader sedanSvara

   Har ju bestämt mig för att överse med ren dumhet.

   • Kommentar avatar
    Peter Paegle , 11 månader sedanSvara

    Fina gester från Frölunda och Färjestad när det gäller barnen ! Frölundaspelarna är även tålmodiga och hjärtliga på träningarna. Många supportrar mm borde förstå att spelarna behöver lite lugn och ro och kunna koncentrera sig på träningarna också. Ibland hämmar det spelare att så många är på träningar. Man behöver inte alltid be om autografer mm

    • Kommentar avatar
     Nolte, 11 månader sedanSvara

     Frölunda behöver en arena i Göteborg som rymmer tillräckligt med åskådare, GotEvent är dom enda som har en sådan, givetvis kommer det lösa sig, lika givet så kommer det inte vara någon bra deal för Frölunda den här gången heller, det säger sig självt.

     • Kommentar avatar
      Julius, 11 månader sedanSvara

      Tycker det är fantastik att lagen ser utanför sin egen krets lite ett bra initiativ och säkert lång mindre bemedlade barn som får ett nytt intresse och ett lag att följa och hålla på! Bra Frölunda och Färjestad och jag är säker på att fler låg följer!!

      • Kommentar avatar
       Boisvert, 11 månader sedanSvara

       Vad ligger vinstsumman på i årets CHL Henrik? Visst har den höjts något?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

        Svarade i andra texten.

      • Kommentar avatar
       Philip, 11 månader sedanSvara

       Hur skulle en fullsatt Frölunda borg 6044 som man äger själv eller hyra scandinavium med 9000 åskådare och hyra?
       hur mycket mer tjänar man på att vara i scandinavium?
       går det att bygga ut borgen?


       Lämna en kommentar