Fascineras av allt Frölundasnack om Wellman


► Nya leksaker lockar alltid, jag vet. Ändå fascineras jag verkligen av den här Casey Wellman-hysterin hos en del Frölundasupportrar, viljan att återuppleva historien, den romantiska tron på att den ska upprepa sig.
► Några kvällsrader om det, och så några få ytterligare om Niklas Rubin & Johan Mattsson. Båda ämnena är ju snackisar hos er, jag märker det.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Låt mig bara berätta lite vad jag tycker och känner om de här gubbarna, det är ju snackisar hos er.


JAG STOD ETT tag och specialstuderade Elmer Söderblom på Frölundas träning, jag tänkte mer på det sedan när jag såg ett antal supportrar på olika sociala media tvärsäkert slå fast att Göteborgsklubben måste ta in ”spets”, gärna i form av skadedrabbade Casey Wellman, och så låna ut spelare (vad det nu skulle vara bra för).

Linus Nässéns namn nämndes.

Och Söderbloms.

Rakapuckar.com bild

Jag såg den 202-store 19-åringen på träningen och slogs av vilka steg han tagit på bara några veckor.

Ännu starkare med pucken.

Ännu mer kraftfull.

Ännu bättre på samspelet med lagkamrater (ett område där han verkligen var svag för någon månad sedan, där han kan bli bättre, men definitivt är på rätt väg).

Känslan: den här killen är som ett ketchupflaska, på väg att spruta ur sig hockeykapacitet.

Det är sannolikt Elmer Söderblom som lär få mindre istid om Frölunda skulle chansvärva ”spets”, jag vill bara påminna om det, att det är som Bruce Springsteen sjöng, det finns alltid ett pris att betala:
Oh, the price you pay, oh, the price you pay
Now you can't walk away from the price you pay

Rakapuckar.com bild

Det man har är inte alltid lika sexigt som det man tror sig kunna få, det kan gälla partners, det kan gälla leksaker, det kan gälla hockeyspelare – men man vet i alla fall alltid vad man har, och därför gör man gott i att tänka efter hårt och länge innan man kastar in roulettekulan i spelet.

Frölunda har något bra på gång, bevisat i de tre senaste matcherna. Det betyder förstås inte att Sidney Crosby skulle tackas nej till, men eftersom den typen av spelare är lika intresserade av SHL som jag är av TV-shower med Filip & Fredrik så förstår jag att sportchefen Fredrik Sjöström är försiktigare än många av er önskar.

Gruppdynamik, en fungerande hierarki (istid, rollacceptans), sådant är brutalt viktigt i lagsport. Varje ny kompontent är ett  riskmoment.

Detta betyder givetvis inte att man aldrig ska värva, självfallet inte, jag tar inte på något vis ställning emot skulle Frölunda hitta något man gillar, men det är inte så lätt som att hitta ett fräckt namn på eliteprospects.com och sedan tro att ens favoritlag ska vinna SM-guld.

Många tycks tro att Casey Wellman är reinkarnationen av Sven Tumba, och det förvånar mig lite.

Det är fyra år sedan amerikanen var här, han hade stora problem med Frölundas spelsätt i början, avslutade fint med ett utmärkt slutspel, har varit runt i Ryssland och Schweiz, haft en del skadeproblem, sett en transfer gå i stöpet av den anledningen, och när HockeyNews.se nyss talade med honom så var han, läste jag, på väg tillbaka efter ännu en bortovaro.

Wellman har gjort 4+8 på 26 matcher för Kunlun i KHL i vinter, jag säger inte att det på något vis är omöjligt att han skulle kunna sätta några fler baljor Frölunda, men han har haft strul med skador, kommer från en småtrist säsong i ett bottenlag och är egentligen inte alls en spelare som passar in i Roger Rönnbergs höghastighetshockey, det här jobba-jobba-forechecka-forechecka-systemet.

Wellman, 33, skulle behöva det frikort som Ryan Lasch lämnade i en byrålåda i Frölundaborg.

Tror ni han skulle få det?

Tror ni han är bra?

Rakapuckar.com bild

Jag förstår verkligen attraktionskraften hos nya leksaker, nya attraktiva, potentiella partners man träffar på krogen – men det är förbaskat lätt att underskatta det man redan har.

Igen: inte alls försöker jag slå fast att Casey Wellman skulle bli ett fiasko,  jag vill bara få lite sans och balans i snacket.   

Några andra detaljer:

## Fredrik Sjöström valde i dag att köra standardsvaret ”Kommenterar inte enskilda spelare”, men jag har tidigare inte fått känslan att han och Wellman haft kontinuerlig kontakt.

## Är det så att amerikanen är av intresse för fler SHL-klubbar (och så är det, jag tror flera är betydligt mer ”på” än Frölunda) så går priset upp, några dagar före deadline (15/2) kan Wellmans agent säkert kräva 200 000/månad, och ni vet att Frölunda håller hårt i plånboken just nu.

## Wellman har inte träffat sin familj på länge, spelar han ut grundserien med Kunlun (snart klar) så får han åka hem och träffa dem. Det, sa han till HockeyNews.se, är planen:
– Ska jag hoppa på något så behöver det vara en möjlighet där min familj kan ansluta, men just nu är planen att avsluta säsongen med Kunlun.

Rakapuckar.com bild

Jag vet, det här blev åt helsike för långt om en icke-händelse, men eftersom ni betalar för att läsa vad jag tycker, för att sedan hålla med eller säga emot, så fick ni detta ändå.

***

Niklas Rubin fick en liten löneförhöjning i nya kontraktet, tro fasen det eftersom att han kom in på ett ”tack för att jag får chansen i SHL”-kontrakt när han flyttade hem från Luleå.

Nu har Rubin visat att han håller som nummer 1 i ett topplag i SHL, då – med ännu en ekonomiskt besvärlig säsong som väntar – vill Frölunda inte betala en rätt rejäl peng för tidigare betydligt mer välbetalde Johan Mattsson, denne vill säkert inte gå ner hur mycket som helst i lön heller, framför allt vill han inte vara nummer 2 ännu en säsong.

Ungefär så tror jag det ligger till. Mer bang for the buck i Rubin. Inga schismer, inga konstigheter, Frölunda har gjort sitt val, ett sportsligt beslut, ett hockey business decision, och sedan kommer man ta in någon för att backa upp/utmana Rubin nästa säsong.

Min bedömning av läget.

Här är texten med Rubin- och Mattsson-snack för den som missade tidigare i dag.

***
Kan inte riktigt släppa att det inte ens höll mer än i fem matcher för Josh Ho-Sang i Örebro. Och inte verkar han ha ställt till det på något sätt heller, han var bara inte bra nog, inte bättre än något annat,i alla fall inte som otränad. Undrar om han någonsin ska få ut mer av all inneboende talang, kanadensaren. 

Rakapuckar.com bild

***

Njutning en onsdagskväll, ni som fixar sådant där med vandringar längs minnenas allé utan att gå ner er i alldeles i "vad fan hände med livet?"-träsket.

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
45 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

  Kommer inte wellman få en gigantisk skattesmäll om han ansluter till sverige nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Nej, han är amerikan, inte svensk till att börja med. Och skulle han komma till t.ex Växjö så vore det ju ända bara för några månader.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

   Tror dock ingen svensk klubb vill betala mer än 70-100 tusen för honom. Kanske några i botten är lite mer desperata.

 • Kommentar avatar
  CG, 3 veckor sedanSvara

  Tyvärr är känslan att många fans inte tar med att spelare riskerar blir sämre med åldern. Tex Henke tror jag skulle få supersvårt att ställa om till den annorlunda spelstilen i SHL. Freddan har producerat väldigt lite i år mm.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Ja, det är viktiga parametrar, lite det jag menar med att det är lätt att leva i det förgångna. Förståeligt, absolut. Men ändå.

 • Kommentar avatar
  DD, 3 veckor sedanSvara

  Din känsla är att man värvar en backup till Rubin då? Tycker du han håller tillräcklig klass för ett guldsatsande lag? Visst väcker Wellman känslor men han är ju mest vass i PP och passar inte in i spelsättet. Har svårt att se att det finns spets ledigt till rätt pris och som är i matchform.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Som jag skrev, Rubin har visat att han håller. Förstår fullt ut Frölundas tänk här, sportsligt/ekonomiskt.

   Kommentar avatar
   91an, 2 veckor sedanSvara

   Visat att han håller? Okej målvakt men han släpper för mycket returer, förstår faktiskt inte hur sjöström tänker här och förlänga...

 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 3 veckor sedanSvara

  Det är möjligt att Wellman inte är rätt igen. Men skulle vara roligt att veta när något lag vann guld senast utan någon spelare alls i övre delen av poäng- eller målligan? Har det hänt? Inte när Frölunda vunnit i alla fall.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

   Senaste 25 årent har bara HV som åtta och BIF som 5 vunnit utanför toppfyra. Skulle tippa på någon av dem.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Erik: Ja, det där är en jätteintressant synpunkt. Ytterst ovanlig situation.

   Kommentar avatar
   Pupule, 3 veckor sedanSvara

   Erik; säsongen 94/95 när HV vann efter att ha slutat åtta i tabellen hade man

   Kommentar avatar
   Pupule, 3 veckor sedanSvara

   ..ESA Keskinen på en tredjeplats i poängligan med 44 poäng på 39 matcher.

 • Kommentar avatar
  JL, 3 veckor sedanSvara

  Leman, jag håller inte med dig om Söderblom, han borde vara starkare på puck än var han är, tycker han tappar pucken 8/10 gånger. Däremot har han ju väldigt vassa handleder.
  Angående Wellman borde det ju vara en chansning, men borde ju vara målgaranti i powerplay ;)
  Skulle man gå för en sniper så borde man väl kanske låna ut någon för speltiden skull, som kanske kan komma in om FHC skulle gå längre i ett slutspel, så som Peterson gjorde.
  Rubin har väl varit stabil kanske, men hade önskat en riktigt bra första målis, så som Växjö, Malmö eller Anaheim ducks ;)
  PS, du gör ett fantastiskt bra jobb, alltid kul att läsa.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Tack för snälla ord Förstår att du önskar ett större namn som förstekeeper, men det är liksom bara att gilla läget för er Frölundafans, er klubb har ju valt att inte jobba så. Kanske blir det lite mer så med Rubin nästa säsong. Jag tycker absolut han håller för det. Vad gäller Söderblom så tar han stora steg framåt. Vänta bara. Ketchupflaska. :)

 • Kommentar avatar
  Kristoffer//Kdev, 3 veckor sedanSvara

  Lita på materialet, har sagt tidigare, över bäst av 7 blir vi svårslaget. Elmer blir slutspelets joker, han kommer få Johan Sundström på gott spelhumör.

   Kommentar avatar
   Pupule, 3 veckor sedanSvara

   Man vill ju tro på det du säger. Jag tror absolut att det är möjligt men tycker att det finns några frågetecken. Kan vi avsluta som vi började säsongen är det rätt ljust ut, men skulle PP vara lika dåligt som det varit långa stunder och/eller att skotteffektiviteten fortsätter att ligga i botten, då ser det klart sämre ut. Hoppas dock du har rätt, men vi får se.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   PP är en nyckel. Jag vidhåller det.

   Kommentar avatar
   Danne, 3 veckor sedanSvara

   Vore ju en dröm om det gick som i början av säsongen. Problemet är bara att övriga motståndare ”jackat” upp sig, värvat in nya spelare och därmed höjt sin nivå. Dom med. Är ju tyvärr alltid en motståndare att ta hänsyn till oxå ;-)

   Kommentar avatar
   Erik, 3 veckor sedanSvara

   "Värvat in nya spelare och därmed höjt sin nivå." Vad enkelt och självklart det låter. Sjöström måste vara inkompetent som inte gör som du skriver. Eller inte. Är mer inne på Lemans linje. Det är inte givet att det blir succé. Plus att man riskar en hel del i form av gruppdynamiken.

 • Kommentar avatar
  Per, 3 veckor sedanSvara

  Är det verkligen så många som snackar om Wellman? En liten högljud minoritet. Men nu killgissar jag bara.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Ja, så kan det förstås vara, du kan ha rätt där, Per. Samtidigt ser jag väldigt mycket om CW i olika Facebookgrupper.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

  Marc-André Gragnani till shlklubb enligt malmöGöken. Ska vi tippa på brynäs eller skellefteå?

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

   Djurgården. Kan vara en vettig investering för att säkra upp speley sista 10.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Brynäs är min gissning. Inte Madhawks nyhet, det var agenten som skrev det på Twitter.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Men Johan kan säkert avslöja VILKEN klubb det blir. :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Fel hade jag. Djurgården, berättade Madhawk nyss

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

  Ok. Trodde det var göken

  • Kommentar avatar
   Henry, 3 veckor sedanSvara

   De flesta lagen rustar in för slutspelet, men inte Frölunda. Oroväckande :(

   • Kommentar avatar
    Nilsson, 3 veckor sedanSvara

    Joey Crabb. Där snackar vi om värvning :-)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

     Fantastisk! En av de bästa sena värvningarna i historien.

   • Kommentar avatar
    Gustav, 3 veckor sedanSvara

    Gragnani som inte spelat alls denna säsongen...osar rundningsmärke deluxe.

    • Kommentar avatar
     Hammar’n, 3 veckor sedanSvara

     Håller med angående Wellman. Tycker inte han håller tillräcklig klass för att röra om hierakin ännu en gång i detta läget.
     Håller inte med om Rubin. Tror vi behöver något som konkurrerar ut honom om vi ska gå för guld. En helt ok målvakt men inte mer än så. Vinner sällan matcher åt laget när det går lite emot. Återstår att se om jag blir överbevisad i årets slutspel men jag är skeptisk.
     Tror att Sundström och Mursak steppar upp nu vilket behövs i ett slutspel.
     Dom unga ska få vara jokrar men ska inte bära laget mot Götaplatsen.

     • Kommentar avatar
      Maxad, 3 veckor sedanSvara

      Jag tror jag rättar in mig i ledet nu också. Varför överhuvudtaget försöka spetsa till det, när alla e för dyra, för gamla, för stor chansning och när vf vimlar av spets redan. Kanske bättre som någon skrev förut...blicka på nästa säsong istället och låta nån annan ta hem guldet i år.
      Jag hade bara en tro på att alla som håller på VF, ville gå för guldet varje år. Men den känslan får man ju inte här.

      • Kommentar avatar
       Kristoffer//Kdev, 3 veckor sedanSvara

       Maxad, vi har ett lag för guldet, vi har alla förutsättningar. Rutin på slutspel, tränare som kan förbereda laget för vad som krävs och som varit med förr. Det gäller att vara bäst när slutspel börjar och kunna hålla i det. Vi är ett av kanske 3-4 som har chans till guld,

       • Kommentar avatar
        Mikael, 3 veckor sedanSvara

        Jag tycker det är roligt att så många tror att Frölunda kan "steppa upp" bara för att det blir slutspel. Det är samma lag som nu med samma vidriga jaga/dumpa spel, med samma brunkare som inte kommer bli stjärnor över en natt. Frölunda kommer inte att vara i närheten av en final med det här brunkar laget. Hjalle träffar inte ens öppetmål, brukaren personifierad Friberg tror att han ska spela i NHL, vår dyra importspelare mursak är en besvikelse, Sundström är direkt dålig, vi har absolut ingen som kan göra mål och PP är ett av de sämsta i SHL. Ja detta låter ju som ett hett guldlag.

         Kommentar avatar
         Mikael, 3 veckor sedanSvara

         Angående värvning så hittar nog FS någon billig brunkare och gör en "sossevärvning" så att ingen kan klaga på att han inte värvade någon. Sedan står vi där med ännu en brunkare över 2-3 år.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

         Hej, Mikael. Nu förstår jag inte, när har Friberg sagt att han "tror han ska spela i NHL?" Jag skrev ju om just detta för någon vecka sedan eller två, Max ville knappt kommentera intresset, poängterade gång på gång hur bra han trivs i Frölunda. Lika ovillig var han att tala om det i en text på hockeysverige.se i går. Du kan läsa min text här: rakapuckar(punkt)com/blog/VEPgvLpgQgDnrAM

         Kommentar avatar
         Mikael, 3 veckor sedanSvara

         Tack för tipset, det ska jag läsa. Eftersom du enbart svarade på ett av mina påståenden så antar jag dock att du håller med om resten?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

         Nej, det var mer att jag inte riktigt kunde ta dem på allvar. :=) Tror nog att du tog i från knäna mest för att se om du kunde få en reaktion.

         Kommentar avatar
         Mikael, 3 veckor sedanSvara

         Jaha, du tycker på allvar att Mursak, Sundström är bra? Eller hur menar du?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

         Sundström var riktigt, jäkla stark i förra matchen, mycket bra även i den före det, rejäl formpil upp efter allt strul med fotskada och covid. Mursak har varit helt okej, men inte alls så bra som jag tror Frölunda hade förväntat sig, behöver komma till skott oftare, bli mer av ett offensivt hot. Kanske om han fortsätter på en vinge, som nu senast?

       • Kommentar avatar
        robert ström, 3 veckor sedanSvara

        Ho sang var mkt bra den stunden han orkade...mer träning så blir det ju kanon...sedan ang casey...zlatan vinner inte skytteligan i ett bottenlag...casey gör många poång i en toppklubb och han har dom känsliga händerna i ett pp och straffar...det är ju just split vision och killen som kan göra det lilla extra...killen var ju enorm med klubban..lurade ju målvakten på läktaren...

         Kommentar avatar
         Pupule, 3 veckor sedanSvara

         Han var bra men så fantastiskt bra var/är han inte. 33 poäng, och sedan har det bara gått utför. 22 poäng i Rapperswil och -20 är ju katastrof. Får man fråga vilka dessa många poäng i en toppklubb är?

       • Kommentar avatar
        Facemelter, 3 veckor sedanSvara

        Wellmans '' heydays are over '' Och troligtvis för kostsam

        • Kommentar avatar
         Christer, 3 veckor sedanSvara

         Några reflektioner: Wellman passar inte in i spelstilen. Är det inte precis det vi efterlyser? Någon som är annorlunda mot övriga spelare, som mer eller mindre ser exakt likadana ut? Dessutom är han en målgörare.
         Jag har efterlyst en värvning enligt ovanstående kvaliteter, men det behöver givetvis inte vara just Wellman.
         Bruce Springsteen: The Price You Pay = fängelse för rattfylla?

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

          Att "ni" efterlyser det är ju inte det samma som att det skulle fungera fläckfritt i Frölunda där Roger Rönnberg trots allt bestämmer. Notera att jag absolut inte säger att det hade varit fiasko OM (stort "om") Wellman anslutit, jag ville bara skänka lite perspektiv åt det hela.

          Kommentar avatar
          Maxad, 3 veckor sedanSvara

          Ja men då e de väl lika bra att vi lägger oss ner och dör...för vem vill vara en hysterisk romantiker? Herre gud!!!

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

          Lägga er ner och dö? Varför? Jag förstår inte. Finns det inte minsta spår av gråskala i ditt liv?

        • Kommentar avatar
         Maxad, 3 veckor sedanSvara

         Fan vad synd när dom flesta texterna är utomordentliga, så kommer det en emellanåt som talar om hur jäkla korkade vi FANS är.
         Börjar faktiskt bli oerhört trött på att läsa fjantiga påstående direkt eller mellan raderna här inne.

          Kommentar avatar
          Pippo, 3 veckor sedanSvara

          Vad syftar du på specifikt? Jag upplever det inte alls på sådant sätt.

          Kommentar avatar
          Maxad, 3 veckor sedanSvara

          Vem tycker du har varit HYSTERISK om Wellman här inne Pippi?

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

          Jag tror inte riktigt vi ska ta "Maxad" som något slags tvärsnittsläsare här, Pippo. Har svårt att tro att majoriteten av läsarna tror att den här texten på minsta sätt utmålade läsare som korkade. Jag försökte ge lite perspektiv på saker och ting, visa på att nya leksaker KAN vara bra men inte alltid är BÄST och per automatik leder till GULD. Jag förvånas lte av att Wellman väcker SÅ starka känslor. Det tog jag upp. Sedan får man tycka och tänka som man vill. Jag upplever att "Maxad" inte riktigt vill ta till sig det jag skriver, att han (hon?) har starka känslor för hur saker ligger till och upprörs om någon inte håller med. Det är självfallet okej.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

          En sak, förresten: Det var nog slarvigt uttryckt av mig, "Maxad", att skriva ordet "hysterin" om Wellman, det syftade mer på sådant jag sett när jag scrollat i olika Facebook-grupper än just här inne. I efterhand borde jag ha använt ett annat ord. Jag tar till mig det, allt man gör i livet blir inte på pricken rätt. Tror du kanske kan relatera till det? Vill dock tro att textens innehåll inte stod och föll med H-ordet.

          Kommentar avatar
          Pippo, 3 veckor sedanSvara

          Det kan jag förstå, har inte upplevt någon hysteri hör Maxad, men finns på andra forum. Jo, är med på vad du menar HL, men alltid intressant att veta bakgrunden till sådana uttalanden. Ser de saker jag har missat? Tolkar vi olika?

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

          "Hysterin" var kanske ett starkt ord, jag medger det, Pippo, även om jag sett en del tvärsäkra uttalanden i olika FB-grupper. Jag ville bara visa att inget är så enkelt som en del fans tycks tro. Ingen (tror jag) har sett Wellman spela de senaste åren, allt byggs på en romantisk bild av hur det såg ut andra halvan av säsongen 16/17, och det är ju ingen garanti för något. Min fascination rörde fleras tvärsäkerhet, inte alls ville jag slå fast att Wellman - eller någon annan - per definition vore fel för Frölunda. Värva kan vara bra, det kan också vara fel, jag ville mest visa på hur svårt det är att vara sportchef. Sorry om det här blev långt. :)

          Kommentar avatar
          Maxad, 3 veckor sedanSvara

          Nejdå...inte det minsta upprörd om någon inte skulle hålla med mig...tvärtom. Bara irriterad när nån försöker dumförklara någon annan.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

          Du kunde ha lurat mig. ;=) Men bra, då vet jag det, att du inte upprörs om jag torgför en uppfattning som inte överensstämmer med din. Hoppas du i framtiden kan förstå att när jag gör det så betyder det inte att andra är "korkade", så känslig tror jag inte du ska vara. Ha nu en trevlig dag så ska jag sätta igång med lite annat.

          Kommentar avatar
          Maxad, 3 veckor sedanSvara

          Sorry Pippo. Va inte meningen att ändra ditt nic. Jäkla telefon =0)

          Kommentar avatar
          Pippo, 3 veckor sedanSvara

          Maxad: tro mig, du är inte den första och sannerligen inte den sista! Lyckats göra det själv några gånger :)

        • Kommentar avatar
         Maxad, 3 veckor sedanSvara

         Snacka om att bita handen söm föder.

         • Kommentar avatar
          Maxad, 3 veckor sedanSvara

          *som

          • Kommentar avatar
           Adam, 3 veckor sedanSvara

           Bra timing med referensen till just den låten av Springsteen när det precis kom ut att han blivit arresterad för att ha kört påverkad i november.

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Oj, det har jag inte sett. När kom detta?

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Nu såg jag. Hur trovärdig är den amerikanska sajten, tro? Här vill man veta mer innan man har en åsikt.

            Kommentar avatar
            Adam, 3 veckor sedanSvara

            Har iaf plockats upp av större media, som detta: "(CNN)Bruce Springsteen was arrested in a national park in New Jersey in November on charges of driving under the influence, according to a spokeswoman for the Gateway National Recreational Area in Sandy Hook, NJ."

          • Kommentar avatar
           Danne , 3 veckor sedanSvara

           Håller med HL! Värvning av Wellman är en rejäl chansning.
           Sen är jag av åsikten att det inte spelar någon roll om vi tar in massa ”spets” om inte RR ändrar på spelidén. Eller justerar. Vilket jag kan tycka att han faktiskt gjort lite nu på senare tid. Kommer oftare med fart och kontroll på pucken, vilket skapar ”bättre” situationer och därmed fler renare chanser. Detta ger laget ökade möjligheter för fler mål. Sen är det väl klart att man hade tagit in Spets om det fanns garantier för leverans, men det finns det aldrig. Om bara RR släpper på sin griniga envishet och släpper loss spelarna lite mer, kan det absolut räcka till en semifinal till våren.

            Kommentar avatar
            Maxad, 3 veckor sedanSvara

            Helt rätt Danne ...100% garantier kan man aldrig få om ett ev nyförvärv. Så då e de ju bara dumt att försöka.

            Kommentar avatar
            Danne, 3 veckor sedanSvara

            Maxad: nej, det är inte dumt att försöka. Det jag däremot försökte säga är att, det förändrar inget om vi tar in wellman. Möjligtvis i PP, men jag tror att RR måste börja anpassa spelet efter spelarna lite mer. Inte tvärtom. Först få kan spelarnas kvaliteter komma till sin rätt. Risken med wellman vore att han blir som Mursak, Sundström som ex. Dvs, börja jaga nerdimpande puckar längs sargen och ta ett stort def ansvar. Vill dock påpeka att det funnits vissa tendenser till förändring senaste matcherna från RRs sida. Ännu inte tillräckligt tillfredsställande för min smak, men små steg är alltid något;-)

            Kommentar avatar
            Maxad, 3 veckor sedanSvara

            Ok. Det är jag med på. Annars tror jag att Wellman skulle kunna lära sig att dumpa. =0)

            Kommentar avatar
            Erik, 3 veckor sedanSvara

            Du tror inte Rönnberg har en plan? Vet inte om jag tycker RR är grinig. Den ligan leder Andersson överlägset. Däremot uppfattar jag Rönnberg som konsekvent. Att hela tyder varken på fungerande koncept eller självförtroende. Resultaten talar för sig själv.

          • Kommentar avatar
           Maxad, 3 veckor sedanSvara

           Undrar om du inte har rätt ändå HL. Jag e nog korkad....är ju här inne självmant och blir irriterad....och dessutom betalar för det.

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Synd att du ska kalla dig korkad. Det tror inte jag på. Att du är. Däremot kan det vara givande att ta till sig andras åsikter, att vara lite mindre svart och vit i sina uppfattningar.

            Kommentar avatar
            Maxad, 3 veckor sedanSvara

            Ja du HL...jag har varken tid eller lust att som du, sitta och vränga svar hela tiden. Måste jobba oxå. Men du kan ju såklart få rätt i att en sniper kanske bara kommer in och " stör" våra andra spelare i deras målskyttet.

            Kommentar avatar
            Maxad, 3 veckor sedanSvara

            *Målskytte

            Kommentar avatar
            Christoffer, 3 veckor sedanSvara

            Vet inte om det fortfarande syftar på just Wellman, men vad är det som säger att han fortfarande är den "snipern" som du kommer ihåg? 4 mål på 26 matcher ger honom exakt samma mål/match som Hjalle... Vad tycker du Maxad, skall vi värva en till Hjalle?

          • Kommentar avatar
           Molly, 3 veckor sedanSvara

           Nu avslutar vi årets SHL med det vi har.
           Nästa år värvar vi in lite spets ,återvändare.
           Alla sugna på hockey nästa säsong då fyller vi
           Scandinavium , varje match.
           Tänk vilket uppdämt hockey sug vi har.

            Kommentar avatar
            Maxad, 3 veckor sedanSvara

            Javisst...vi behöver inte va så noga med denna säsongen....eller kanske inte nästa heller....

            Kommentar avatar
            Manne, 3 veckor sedanSvara

            Och inte nästa efter det..

            Kommentar avatar
            Janne2, 3 veckor sedanSvara

            Vi har ju fått hem Ehn återvändare redan denna säsong.

          • Kommentar avatar
           Mogge , 3 veckor sedanSvara

           Henrik. Tycker du vi ska vara nöjda med truppen nu? Om Frölunda saknar något, så tycker jag det är en målskytt. Jag håller med att det redan kan finnas i laget men jag är orolig för att dom ej har visat det än. Så klart jag hoppas mycket på att Sundström kommer igång ännu bättre. Men många av oss här inne vill ju gå för guld i vår. Nu är det konstiga tider med ekonomin orsakad av Covid mm. Lång harang här, men är det något du själv tycker saknas i dagens lag?

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Oj, jättesvär fråga, men visst ... Frölundas problem är ju att det finns lite för få spelare som med viss regelbundet kan sätta pucken högt, avsluta så distinkt att spelövertag ger lite mer utdelning så att säga. Å andra sidan skapar Frölunda sitt tryck, och därmed målchanser, på den här åka-åka-pressa-pressa-hockeyn. Ta in en helt annan spelartyp och den kedjan kanske inte skapar lika mkt. Hockey är inte lätt, alltid. :=) Men - om Sjöström sprang på rn riktigt bra vänsterskytt att använda i power play, en inverterad Fredrik Forsberg (HV), då tror jag Frölunda vore att gratulera.

          • Kommentar avatar
           Mattias, 3 veckor sedanSvara

           Mr Madhawk skriver om SHL-spelare som "gör ett bra jobb" och nu har 160 000/mån. Nu erbjuds han 120 000/mån - en sändning med 25%.
           Gissar på MRO.
           Stämmer in på beskrivningen och har ju exakt 160 000/mån enligt de böter han fått betala tidigare.
           Normalt given förlängning. Men tveksam till 160 000 även om det inte varit coronaekonomi.

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Absolut, så är det, att spelare kommer tvingas gå ner i lön, inte minst de i mellanklassen så att säga. Det är därför förhandlingar kan ta tid, en mellanklasspelare i klubb A kan ju lockas av ett bud som toppspelare i klubb B.

          • Kommentar avatar
           Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

           Ska någon in nu så ska det ju vara någon som calof. Som vill till en specifik klubb. Ingen budgivning eller liknande och låg lön. Så sportcheferna får leta utanför boxen.

            Kommentar avatar
            Manne, 3 veckor sedanSvara

            Sportcheferna gör sin utvärdering utifrån vad laget behöver. Behöver inte vara en Calof-typ.

            Kommentar avatar
            Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

            Har ingenting med position eller apelartyp att göra. Utan som calof som spelar för låg lön för han vet att han trivs i växjö miljön.

            Kommentar avatar
            Manne, 3 veckor sedanSvara

            Då får du skriva det :)

          • Kommentar avatar
           Rickard, 3 veckor sedanSvara

           Frölunda skall inte värva någon kör med det man har å få igång mål produktionen. PP behöver bättre avslut så är det lungt, jag vet att frölunda had haft minst 4 matcher till på kontot om PP avslut hade fungerat..nä ta inte in någon lycko nisse. Tror att ARvid S bkir målvakt nr 2 nästa år :)

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Du tror att Arvid vill bryta kontraktet med klubben där han slagit igenom, att Skellefteå då glatt går med på att släppa en keeper man byggt lager på, ihop med Lindvall? Det är jag väldigt tveksam till.

            Kommentar avatar
            Rickard, 3 veckor sedanSvara

            Bara en känsla,,, det är allt bra att växa i klubben och dess möjligheter

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Men Arvid har alltså kontrakt med Skellefteå.

          • Kommentar avatar
           Manne, 3 veckor sedanSvara

           Då har vi en målvakt på G till nästa säsong. Mario..

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Brunetta? :=)

            Kommentar avatar
            Gustav, 3 veckor sedanSvara

            Brunetta?

            Kommentar avatar
            Gustav, 3 veckor sedanSvara

            50 sekunder snabbare än mig, Leman ;)

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

            Haha ...

            Kommentar avatar
            Manne, 3 veckor sedanSvara

            Ja. Man har många minnen från tiden då han vaktade kassen. Eller Jablonski.

          • Kommentar avatar
           Janne2, 3 veckor sedanSvara

           Spets (målskytt) behövs verkligen, inte minst i PP. Men jag vill helst inte flytta på Söderblom för han är väl den enda jokern Frölunda har idag bland de yngre? Övriga gör väl lite det som förväntas av dem medan Elmer kan göra det oväntade. Lite valpig emellanåt men kan blixtra till vilket vi sett prov på.

           • Kommentar avatar
            Krille, 3 veckor sedanSvara

            Det blir ett moment 22, vill man ha spelare som spelar som passar in i ”jobba-jobba-forechecka-forechecka-systemet.” Så saknar dom oftast spetsen och har dom båda delarna så spelar dom i NHL eller är på väg dit. Så vill man ha SHL spets över tid så måste man välja bort egenskaper som ”jobba, jobba” spelet kräver.

             Kommentar avatar
             Manne, 3 veckor sedanSvara

             Precis. Man måste få sticka ut. Alla behöver inte vara stöpta på millimetern i systemet.

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

             Kan roger rubba på sina metoder att alla ska ha samma krav på träning och specialanpassa till spelaren mer? Vet inte om han tagit det ett steg för långt?

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

             Så är det faktiskt inte. Träningen i rätt hög utsträckning i inividanpassad.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

             *individ

           • Kommentar avatar
            Kalle, 3 veckor sedanSvara

            Blir lite mer orolig för varje dag man inte förlänger med purre och rosse! Är det pengarna som spelwr jag roll så tror jag chansen lr risken är störst att purre och rosse lämnar och Hjalle blir kvar, känns som han kan va mest villig å gå ner mest i lön! Bara en känsla och hoppas jag har fel!

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

             Pengarna spelar absolut roll, många kommer tvingas gå ner i lön, så det kommer säkert ta tid i flera fall. Klubbar kan vilja mycket men inte alltd känna att man vågar. Tufft läge för båda parter.

             Kommentar avatar
             Daniel B, 3 veckor sedanSvara

             Samtidigt borde andra klubbar också sänka sina löner. Om man skulle vilja byta inom Sverige. Så jag tror knappast att purre får en bra lön i hv för dom kommer väl också vara tvungna att sänka löner. Eller tänker jag helt fel här??

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

             Alla klubbar i samma situation. Och utan att gå in pä speciella individer så ... ibland kan ju klubb A värdesättan och ha större behov av, spelare X än klubb B.

             Kommentar avatar
             Daniel B, 3 veckor sedanSvara

             Så kan det givetvis vara. Det har du rätt i.

           • Kommentar avatar
            Erik, 3 veckor sedanSvara

            Ser fram emot slutspelet. Tror Elmer får sitt stora genombrott i SHL. Jag är personligen inte så noga med vilka som gör målen. Backar eller forwards - spela roll. Ju mer spridda skurar desto bättre.

            • Kommentar avatar
             Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

             HL. Du har ju lite kontakter. En spelare som Rätt Rackshani har ju varit runt i många klubbar. Hade varit en intressant vinkel att höra hans input om hur klubbarna skiljer sig åt, hur de jobbar olika och tränarna jobbar. Kanske du kan lägga till i din backlog av ideer.

              Kommentar avatar
              Manne, 3 veckor sedanSvara

              Var är Fel Rakshani då?

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

              Vad är det med dig nu då manne?

              Kommentar avatar
              Pippo, 3 veckor sedanSvara

              Hahaha "Rätt" och "Fel" Rakhshani :D

              Kommentar avatar
              Manne, 3 veckor sedanSvara

              Ingenting.

              Kommentar avatar
              Manne, 2 veckor sedanSvara

              Lite som Martin Pluss och Martin Minus.

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

              Skärp er.

              Kommentar avatar
              Manne, 2 veckor sedanSvara

              Du har inte hört det förut, eller?

            • Kommentar avatar
             Fredrik, 3 veckor sedanSvara

             Jag skulle vilka lyfta diskussionen baserat på första gången jag såg Wellman. Det varpå frölundadagen på försäsong, där det var internmatch. Såg Wellman och tänkte ”va är det här? Han kan ju knappt åka skridskor”. Momenten senare får han pucken, millisekunden senare så står nätet i krysset ut så långt det bara går. Vilket skott! Vad som lockar med honom är just den spetskompetensen, inte arbetsmoralen eller skridskoåkningen utan den som kan leverera mål när det går troll i det övriga väl fungeerande spelet. För en bra peng tycker jag han är värd den chansningen, även om jag hellre vill ha en leftare som står på V.Olofssons gamla plats

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

              Full förståelse för det resonemanget.

            • Kommentar avatar
             Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

             Är det inte ett underbetyg till alla svenska målvakter att en 39 åring ska stå. Känns fel.

             • Kommentar avatar
              Aha!, 3 veckor sedanSvara

              Tack! Alltid välkommet med ett gott skratt...

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

               Gläder mig att du blir underhållen här inne. :)

               Kommentar avatar
               Aha!, 3 veckor sedanSvara

               Ja det är viktigt med underhållning i hockeyn!

             • Kommentar avatar
              JanneBD , 3 veckor sedanSvara

              Ja du Manne. Jag fick ångest-rysningar när du nämnde de gamla målvakterna.

               Kommentar avatar
               Manne, 3 veckor sedanSvara

               Ja. Det var goda tider, men ändå inte.

             • Kommentar avatar
              Richard , 3 veckor sedanSvara

              Så mycket stirr på förvärv nu. Låt de som får panik, panika. Pontus Andreasson nästa år? Ryfors, Dahlström?Torgersson Ny keeper med Rubin.
              Jag tycker att vi måste få ut mer av Norlinder, Ekbom, Ehn, Nänssen, Söderblom, Hjalmarsson. Kommer det redan till slutspelet?

               Kommentar avatar
               Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

               Andren?

               Kommentar avatar
               Manne, 2 veckor sedanSvara

               Nej, vi kommer inte värva honom.

             • Kommentar avatar
              Janne, 3 veckor sedanSvara

              Sjöström är värdelös som sportchef.

               Kommentar avatar
               Cj, 2 veckor sedanSvara

               Tror nog tvärtom att han är en av de bättre. Och om Sjöström är så vördelös hur bra va då Norberg?

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Nubben värva allt han ville ha men satta Frölunda i sjuk ekonomiskt sits, som nu Grauers har fått städa upp.

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Den enda bra han lyckades värva och presterade var Mika Pyörälä

             • Kommentar avatar
              Tobias , 2 veckor sedanSvara

              Pratat med folk här i Örebro ang Josh o tydligen passade han inte in i spelargruppen, men samtidigt pratades ju om honom direkt när han kom dit som en som stökar så han kanske aldrig fick en chans.. kanske räckte han sa Jag stod först i kön till duschen till Kovacs o så va det kört för honom i klubben .,,
              Nu pratar dom däremot om att Frölunda e på honom men det tror jag inte ,.. Men ang det har du säkert örnkoll!

               Kommentar avatar
               Matte, 2 veckor sedanSvara

               Tyckte Josh såg bra ut på skridskorna, men han visste inte om att han hade 5 medspelare på isen. Kanske gäller det även i omklädningsrummet.

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Vilka har ens nämnt att Frölunda är intresserade av han?

             • Kommentar avatar
              Göran A, 2 veckor sedanSvara

              Räddningsprocenten är för dålig på Rubin. Håller inte i längden med en förstemålvakt som är rankad som 15:e i SHL. Inte om klubbens målsättning är att utmana om guldet.
              Mattson lämnar oss. Kanske Djuurgååå'n nästa säsong.
              Med en bättre dialog med Arvid Söderblom så hade han varit kvar i Frölundas organisation.
              Så nu har frölunda fipplat till det ang målvaktsfrågan och måste försöka få in en etablerad målvakt till nästa säsong.
              Det blir svårt det.

               Kommentar avatar
               Pupule, 2 veckor sedanSvara

               Man hade redan en bra dialog med Arvid, där tanken var att han skulle lira nästa säsong. Det är ju inget konstigt att han fick ett kontraktsförslag av Skellefteå och nappade.

             • Kommentar avatar
              VF, 2 veckor sedanSvara

              Så bra värvningar och billiga är de inte heller hmm.
              Johan Svensson
              @MrMadhawk
              Jag skulle inte bli förvånad om Matt Puempel blir en Josh Ho-Sang i Malmö. Bänkad gång på gång


              Lämna en kommentar