Visst kan Frölunda inspireras av Växjö


► Frölunda brukar vinna året efter Växjö. Håller det där i sig blir även nästa säsong kul för Erik Källgren.
► Är det möjligt? Så klart.
► Känns det just nu troligt? Kanske inte.
► Går idrottsresultat att förutse? Sällan.
► Låt mig dock råda Frölunda att inspireras av Växjös förståelse för vad hockey går ut på.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Patrik Carlssons Frölunda ska förstås inte, skriver jag, på något vis försöka kopiera guldvinnande Växjö. Men – det kan absolut finnas lite att låta sig inspireras av. Foto: C MORE (skärmdump) 


DET HÄR BEHÖVER Frölunda givetvis inte få från mig, där finns folk som begriper långt mer än jag och ni, men låt mig ändå delge er mina tankar och funderingar.

Frölunda brukar vinna året efter Växjö, klubben som jobbade sig tillbaka efter två tunga säsonger (sjua, tia) och nu är mästare igen.

Läge att kopiera? Inte alls. Men kanske se, inspireras, lära … lite grand.

Rakapuckar.com bild

Jag tänkte på en sak som Pontus Holmberg, den starkast skinande slutspelsstjärnan, sa efter att guldet var säkrat på måndagskvällen. Minns inte orden exakt, men det var någonting i still med: ”Vi har haft en bra defensiv, offensivt … vi tar de lägen vi får.

Igen, jag säger inte på något vis att vägen fram för alla andra lag är att kopiera catenaccio-Växjö, Roger Rönnberg sa till exempel i går att Frölunda aldrig skulle göra det, men jag tror ändå det är värt att stanna till och fundera ett tag.

Hockey handlar om att vinna matcher, det handlar inte om att vinna matcher bara på det sätt man tycker är roligast.

Just här jag känner att Frölunda har lite att lära om man vill studsa tillbaka likt Växjö gjort.

Det här presspelet, alltså den rönnbergska identiteten, det fungerar utmärkt så länge speldominansen i alla fall ger hygglig utdelning i form av mål, må det vara i fem mot fem eller i power play.

Men när det inte resulterar ... Här har ni fans två haverier i färskt minne, efter nyår 2020 och efter nyår 2021, spelare som märkt hur svårt de haft med målskytte, tappat tålamodet, tappat tron, släppt in mål, tappat än mer tro - och så har den onda spiral som Simon Hjalmarsson beskrev så väl skapats.

Rakapuckar.com bild

Det är här, känner jag, Frölundas ledning hade behövt en mer pragmatisk syn.

Det är här, vill jag hävda, som Frölunda kan lära lite av Växjö.

Göteborgsklubben är inte längre i något slags ledande position i svensk hockey, man är ett mittenlag som famlar efter de översta trappstegen, fullt av spelare med massor av bevisa. I det läget är mina råd:

1. Dra ner på svårighetsgraden i egen zon, släpp det här kravet (som tycks sitta i Scandinaviums väggar) på att man alltid ska vara konstruktiv, till och med i oerhört pressade lägen. Se på Växjö, se på Rögle, se på Skellefteå, man spelar sig snyggt och snabbt ut när det finns läge, man chippar ut/slår sarg ut när det behövs, man till och med rensar till icing när situationen kräver det.
Ingen klagar. Det är inte farligt. Det betyder inte att man inte vill vara konstruktiv. Det betyder bara att man är smart, vuxen, anpassar sig efter verkligheten, spelar för att vinna.
Som Viasats Erik Granqvist skrev till mig för ett tag sedan i ett annat ärende: ”Viktigt att veta om man är Paul Coffey eller inte i varje situation.
Frölunda är inte längre toppklubben som ska bara ska spela Coffey-hockey. Här och nu behöver man spela enklare, säkrare, tryggare i egen zon, bygga en bättre defensiv, se till så att Växjös guldkeeper Erik Källgren i höst inte får en chock och undrar vad fasen han gjort.
På samma tema, en scout sa nyligen till mig: Viktor Ekbom hade varit en jättebra back i Växjö.”  Upp till Frölunda att låta honom vara det med Göteborg som bas också. Jag lovar, även en sådan som Stefan Elliott hade vuxit av mindre krav på att hela tiden spela sig ur precis alla lägen.

Rakapuckar.com bild

2. Utmärkt att Frölunda vill behålla identiteten, vara ett speldrivande, pressande, forecheckande lag. När det stämmer är det framgångsrikt. Men man måste, menar jag, kunna ha en plan B (hej, Leif Boork) för de dagar när det regnar i sidled och blåser svinkallt i ansiktet. Det behöver inte betyda fullt ut Växjö-hockey, det behöver dock vara en anpassning till verkligheten – eftersom hockey går ut på att vinna matcher.
Och vinster, det är det som ger en jäkla bra laganda.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

3. Jag säger inte att Frölunda ska köpa ut någon spelare, man behöver mer insikt i hur spelarna mår, tänker, vilka spelmässiga förändringar som planeras för att kunna uttala sig med trovärdighet. Men … kanske kan det även här vara värt att inspireras av Växjö, om än ack så lite.
Sportchefen Henrik Evertsson är rätt hänsynslös när han klipper kontrakt med spelare som han upplever har kört fast, Frölunda har en annan syn, ser det som ett eget misslyckande – vilket det ju på sätt och vis är. Men ibland kanske man måste medge misslyckanden? Om det skapar bättre förutsättningar för att vinna.
Igen: jag hävdar inte att någon ska köpas ut här och nu, däremot tror jag det kan vara bra att öppna sinnet för att det ibland är behövligt. Och då menar jag inte bara slå in öppna dörrar som att köpa ut snälle Sebastian Stålberg där båda parter visste vad som var bäst.

Rakapuckar.com bild

***

Vilken back ska Frölunda ha? Vet ej. Vilken forward ska Frölunda ha? Vet ej. Tycker jag fortfarande Frölunda borde gå med sju seniorbackar (Simon Edvinsson inkluderad) och istället lägga pengarna på två forwards med målskyttekvalitéer? Ja. Är vilka individer det till slut blir underordnat allt jag tog upp i den långa texten ovan? Japp, definitivt.

***

För den som inte vet 1:
Växjökeepern Erik Källgren – som ersatte Viktor Fasth när denne blev skadad en bit in i slutspelet – ska till Frölunda nästa säsong. Källgren och Niklas Rubin är de två som ska slåss om speltiden.

För den som inte vet 2:
Växjö tog SM-guld 2015, Frölunda 2016.
Växjö tog SM-guld 2018, Frölunda 2019.
Växjö tog SM-guld 2021, Frölunda …?

Rakapuckar.com bild

***

Lyssna gärna på en kvart med Roger Rönnberg om ni missade i går. Tror ni kan finna det intressant.

 


***

Enligt schweizisk media fortsätter Calle Klingberg i mästarklubben Zug. Ni minns ju att han valde mellan att stanna i Schweiz och testa ett KHL-äventyr.

Får uppgifter som säger att det inte alls är hjärnskakningsproblem som hållit Fredrik Pettersson borta den senaste tiden, detta ej bekräftat av Fredrik själv. Återstår att se om/var han fortsätter karriären, men för den som undrar så är det inget Frölundaspår som är hett.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
34 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Kloka tankar.
  Det är aldrig fel med en plan B. Känns lite som den här och förra säsongen slösades bort pga avsaknad av det...

  • Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Tror inte man ska underskatta att det tar tid att få ihop vinnande grupper och hitta rätt. Frölunda jar nu en trupp de jobbat med flera år. Träffar de rätt med några nyförvärv kan det självklart lyfta.

   • Kommentar avatar
    Stefan Johansson , 1 månad sedanSvara

    Nu förstår jag ju att han har större mål i sikte än att stanna i SHL men önska kan man ju... E Källgren kan ju "plocka med sig" Folin så vi får nån back med lite mer respekt som både är tuff, spelskicklig o kan rensa rent framför eget mål.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Om det hade varit så lätt att Frölunda - som till att börja med är ute efter en annan backtyp - bara behövde ringa Folin och säga "Kom till oss." ;)

     Kommentar avatar
     Stefan Johansson, 1 månad sedanSvara

     En annan backtyp....?? Kan ju inte göra smileys här så får förklara att jag ler med hela ansiktet nu efter att ha läst om intresset för Melart.. För övrigt har jag full förståelse för att det inte bara är att ringa Folin o säga kom till oss, det var bara ett önsketänk. Som sagt tror jag att han har målet satt på att ta sig tillbaka till NHL..

   • Kommentar avatar
    Janne2, 1 månad sedanSvara

    Kloka tankar. Alldeles oavsett vem som kommer in är det oerhört viktigt att få igång ett fungerande PP. Just där är jag lite bekymrad över att man fortsätter med Stefan Elliot som var långsam, omständig, denna säsong. I synnerhet OM det inte kommer in en ny back med den spetsen.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Ellet så spelar man Patrik Carlsson som point man i en PP-femma. Skulle fungera köockrent. Har skottet, spelsinnet, klokskapen.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     *klockrent

     Kommentar avatar
     Conta , 1 månad sedanSvara

     Problemet med den idén Henrik är att Rönnberg bestämt att Elliot ska stå på blå i powerplay. Rönnberg namncoachar och är tjurskallig mot förändringar.

   • Kommentar avatar
    Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

    Mycket kloka synpunkter. Jag hoppas (och tror) att Frölunda tar ett större ansvar för defensiven nästa år. Jag tror också att Frölunda behöver ta några några jobbiga beslut mot några spelare och avsluta några kontrakt.

    • Kommentar avatar
     Van Zandt, 1 månad sedanSvara

     Ekbom ja.... bra exempel, man värvar spelare för deras egenskaper, sen ska Rönnberg tugga ner dom i sitt ”system” ( som är fruktansvärt oinspirerande att titta på) efteråt så skits dom ut utan självförtroende och måste till nya klubbar o hitta sin identitet igen...

     • Kommentar avatar
      Mr X, 1 månad sedanSvara

      Roger (och Frölunda) verkar ha lite för mycket av strutsmentalitet. Man stoppar ner huvudet i sanden och kör på det man tror på, och inget annat. Har alltid pratat om sig själva, och att det här med en plan B är mer eller mindre onödigt. Självklart skall man tro på det man gör, men även kunna anpassa sig efter motståndet om det spelsättet inte fungerar speciellt bra mot just en specifik moståndare. Ett ypperligt exempel är väl just Växjö-Rögle. Cam lät precis som Roger i alla intervjuer. Det var tal om eget spel hela tiden, göra sitt spel lite bättre, vara lite mer aggressiva. Ingen riktig motplan för att störa Växjö. Coachmatchen vann Hallam stort. Det här snacket med att kunna anpassa sig tycker jag har saknats, dels i Rögle, men framför allt i Frölunda. Tyvärr har det ju inte låtit bättre efter utvärderingarna heller, utan det låter lite grann som det har gjort hela tiden, vilket oroar för framtiden.

      • Kommentar avatar
       Mackan , 1 månad sedanSvara

       In med Simon Hjalmarsson och truppen är spikad

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

        Nej, däremot om Frölunda hade behövt en ursmart center.

      • Kommentar avatar
       Martin , 1 månad sedanSvara

       Frölunda har 2 sm guld på de senaste 5 åren, Växjö 3 på de 6 senaste. Frölunda gjorde en skitsäsong i år, Växjö ännu värre förra året (10:a?).
       Här låter det ibland som om Frölundas situation är värst i hela SHL. Blir lite jobbigt med all negativitet, men det kanske bara är jag som känner så.

        Kommentar avatar
        jan, 1 månad sedanSvara

        Nä - vi är minst två!

        Kommentar avatar
        Mr X, 1 månad sedanSvara

        Värst situation hade väl HV och Brynäs, sedan är ju allting relativt, man utgår från det egna. Skillnaden efter Växjös 10:e plats är att man faktiskt gjorde ordentliga förändringar i truppen. Där är inte riktigt vi, utan vi rullar på i samma gamla hjulspår. Att riva kontrakt kostar, men det kan samtidigt kosta mer att inte göra det.

        Kommentar avatar
        TL, 1 månad sedanSvara

        Håller med dig Martin!

        Kommentar avatar
        Marlowe , 1 månad sedanSvara

        Mr X, du har rätt! Skillnaden är de förändringar man är beredd att göra och Hallam & Växjö gjorde dem.

      • Kommentar avatar
       " , 1 månad sedanSvara

       Roger och Co har aldrig haft någon plan B, reservplan! Han har flertalet gånger själv gått ut med att "om vår plan A är tillräckligt bra behövs ingen reservplan"
       Dessvärre var kraven på trupperna de båda senaste säsongerna fullständigt orimliga!
       Har ytterst svårt å tro att Frölunda kommer lyckas märkbart bättre med den nuvarande truppen heller.
       Finns inte spets eller spelarmaterial för att fullfölja Rogers mallar...
       Dessutom vet ALLA lagen hur Frölunda spelar vid det här laget och har lärt sig att neutralisera det bättre

       • Kommentar avatar
        E23, 1 månad sedanSvara

        Attityd och samtal och kopiering i all ära men Växjö har värvat klass. Det har inte Frölunda.
        Spelarmaterialet är hyfsat viktigt ändå.

        • Kommentar avatar
         Bosse, 1 månad sedanSvara

         Avsaknad av alternativ plan när man går fast sig är ett av skälen till VFs problem. Dessutom skiljer sig ledarskapet åt mellan VF och Lakers, och inte bara på sportchefsnivån. Sam kan bänka sin bäste spelare om han kör fast eller är svag i leveransen, se Calof. Det gör aldrig Roger utan maler bara på i samma hjulspår.....Vi får hoppas på bättring till nästa säsong :-).

         • Kommentar avatar
          Hubbe, 1 månad sedanSvara

          Grattis till Guldet.. Å tack för 6-2. Goa lover... Alltid 6-2. Forza VF.

          • Kommentar avatar
           STM, 1 månad sedanSvara

           Kopierar vad jag skrev i går:
           Han (Roger) är inne på rätt spår men ändå inte. Det skall jobbas hårt men tror det enda som behövs är en tydligare rollfördelning - att jobba rätt! I min värld är en back, back och kommer alltid att vara. Samma med en forward.
           Det håller inte i längden med två backar bakom motståndarens mål och forwards som skall agera backar och vice versa.
           Alla måste förstå sin roll och jobba aktivt i den. Felet i år var att alla jobbade överallt och oftast när det blev mål så var alla på fel positioner.
           Självklart skall backar göra mål men det ÄR forwards roll.
           Självklart skall forwards försvara framför egen målvakt MEN det ÄR backarna roll.
           Tydligare rollfördelning - det är nyckeln!
           Sen tror jag ledare, spelare och inte minst vi fans skall vara mer realistiska. Frölunda är ingen toppklubb längre. Vi är ett lag 5-8 plats. Och kommer så säkert vara några år. Sen får tiden utvisa... Punkt.

           • Kommentar avatar
            Conta, 1 månad sedanSvara

            Hela Frölunda uppträder som att man fortfarande är en toppklubb i shl.
            Rönnberg har inte lyckats få bort hybrisen som slår till gång på gång.
            3 till 4 vinster så tror Frölunda man är världsbäst och kan glida runt på en skridsko nästa match.
            Då kommer stora haveriet, gång på gång.
            Åttondelsfinal mot Djurgården skärpte Frölunda till sig i match 3,vann och gick vidare till kvartsfinalen där man nog skulle slå ut Rögle??? Nej inte alls.
            Självbilden är totalt fel i Frölunda.
            Rönnberg måste vakna annars kan han lämna. Sjöström med...

            • Kommentar avatar
             JonasG, 1 månad sedanSvara

             Intressant att höra hur flera av Växjö spelarna sa efter matchen igår -Vi vet att vi brukar hitta vägar att vinna matcher så vi var aldrig oroliga när vi låg under.
             Det var ju exakt likadant de säsonger Frölunda vans SM guld, det fanns hela tiden en växel till att lägga i när så krävdes. Tryggheten, förtroendet till varandra och spelidén...Hur kommer man dit egentligen? Inte ens när man varit med om det själv vet man ju vad som gjorde att gruppen kom samman som den gjorde....

             • Kommentar avatar
              Alfred, 1 månad sedanSvara

              Våga vara annorlunda. Två nya forwards i sommar utöver Spacek och ta in en back senare i säsongen om man tycker det behövs. Ge Norlinder/Johansson rejält med utrymme i början för att se om de håller för toppminuter. Skall en back in nu tycker jag det skall vara Folin, typ.

               Kommentar avatar
               Alfred, 1 månad sedanSvara

               Ser gärna forwards som bryter rejält med mönster och är annorlunda. Spacek en bra sådan, tycker jag. Mathias Brome är väl drömnamnet för samtliga SHL-klubbar. Tror han går till typ KHL.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

               Ja, att Bromé skulle välja SHL tror jag inte alls på. Och isf går ju Örebro först. KHL eller NLA.

             • Kommentar avatar
              Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

              Officiellt i dag med Ehn i LHC. Men det visste ni ju.

               Kommentar avatar
               Richard, 1 månad sedanSvara

               Tråkigt med Ehn som har potential att utvecklas. Jämför honom med Mustonen som likvärdiga spelartyper. Varför gick vidare med en begränsad spelare och släpper en kille som troligen är NHL spelare inom tre år.?? Någon får gärna förklara

             • Kommentar avatar
              Per, 1 månad sedanSvara

              Mycket har redan sagts om Frölundas svagheter. Dock har det pratats för lite om Frölundas bristande förmåga att komplettera truppen under säsongens gång. Man lyckas inte identifiera lagets svagheter eller vilken/vilka spelare som kan vässa laget ytterligare. Är det en oförmåga inom föreningen eller är det arrogans och ovilja att erkänna att laget inte var komplett från start?

               Kommentar avatar
               Marlowe , 1 månad sedanSvara

               Nog lite av båda, men säkert ekonomin också.

             • Kommentar avatar
              Möller, 1 månad sedanSvara

              Det mesta av det negativa har väl nu sagts, men jag kan bara hålla med Leman, Rylander och Sanny om att något drastiskt måste göras i spelet. Eftersom R:R själv myntat begreppet " en dåres envishet" , ser jag inga tecken på att man kommer att anpassa spelet efter den "tunna" trupp som nu finns. Mycket besviken att R:R skyller det dåliga spelet på dålig lagmoral. Men hallå !! Har stört mig på två saker denna säsong, det ena är bristen på fysiskt spel- att förlora så många närkamper, speciellt vid sargerna är pinsamt att se- kallar jänget för "småpojkarna". Vi har tydligen flest antal "gamlingar" i hela SHL, skulle inte förvåna mig om vi har det "lättaste" laget viktmässigt också. Hoppas att vi kan få EN CENTER som kan vinna viktiga tekningar, denna säsong är nog bland det sämsta som har varit. Så, med så många "brunkare", gamlingar ( som är långsamma) kan vi med tillförsikt se fram mot att komma på plats 7-10 nästa säsong..

               Kommentar avatar
               E23, 1 månad sedanSvara

               Frölunda ligger ungefär i mitten vad gäller både vikt och längd. Det är inte det som är problemet, utan att för få spelare har attackmentalitet. Söderblom väger väl en bra bit över hundra, men har så mjuka tacklingar att man kan tro han väger 70. Exempelvis.

             • Kommentar avatar
              Per, 1 månad sedanSvara

              Lillebror vill vinna. Med alla medel. Men storebror ska vinna. Dessutom med ackuratess. Och vi är inga småbröder.

              • Kommentar avatar
               MG, 1 månad sedanSvara

               I ett avsnitt av Seinfeld säger George till Jerry "It's not a lie, if you believe it". Jag börjar känna att man kan dra liknelser mellan det citatet och så som Bagda...förlåt, Rönnberg uttrycker sig. Det räcker med att vi tror att Lasu och Rosseli kommer att göra 25 mål vardera nästa säsong så löser sig allt.

               • Kommentar avatar
                Manne, 1 månad sedanSvara

                Övertron är för stor. De två senaste säsongerna visar att denna trupp inte är bättre. Sedan har det ingen betydelse om

                 Kommentar avatar
                 Manne, 1 månad sedanSvara

                 Sedan har det ingen betydelse om vi spelar si eller så. Materialet är för svagt. För att lyfta så måste samtliga få spela efter sina styrkor, annars är det meningslöst. Sundström kommer aldrig lyfta genom att jaga, jaga och jaga. Dumpa, dumpa och dumpa. Samma med Mursak. Lasu kommer inte göra 20 baljor, om ens 10. Lasu och Rosse ska spela i en fjärdekedja och vara jobbiga terriers som jagar livet ur motståndarnas bästa. Som ett annat exempel.

               • Kommentar avatar
                EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                Vill absolut inte på något vis alls försumma Växjö SM-guldet. Grattis til det! Likväl ska man inte förglömma Örebro HK i detta slutspel - som bjöd på ett riktigt kraftigt bra motstånd mot dem i semin. Visserligen var det bara bäst av fem denna gång. Men så självklar var ändå inte utgången av den sammandrabbningen dem emellan till Växjös fördel.

                 Kommentar avatar
                 EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                 *Hade ju i stället denna gång kunnat varit roligare och intressantare med två lag i ett final slutspel - varvid ingen av dem har vunnit SM tidigare. ;)

               • Kommentar avatar
                Jonas, 1 månad sedanSvara

                Inget kul som sker i Brynäs nu, två spelare anklagade för våldtäkt och Unicef bryter sitt avtal med dem.

                • Kommentar avatar
                 Johan L, 1 månad sedanSvara

                 Lyssnade på en podd om styrketräning där Lars mascot Ahlqvist intervjuades. Han är ju numera fystränare i KHL. Nu är han ju förvisso där för just fysen. Men han var inne på att statistik tagit över så mycket i dagens hockey att det kan förstöra känslan och instinkt m.m Tänkte jag på Frölunda när jag hörde detta? Det går nog inte alltid tro att det betyder allt. Den enda statistik som egentligen är värd något är ju vunna respektive förlorade matcher i slutändan.

                 • Kommentar avatar
                  Allen , 1 månad sedanSvara

                  Frölunda budar på Ilari Melart enligt hockeynews. Tycker ni om det?

                   Kommentar avatar
                   Richard, 1 månad sedanSvara

                   Kortsiktigt tänkande. Hade han varit 30, kanske?! Melart är väl sugen på treårs kontrakt nu när han ska spela ut karriären. Hade satsat mina pengar på en annan tuff spelare. Vi är dock rätt ute sett till spelartyp. Det var vidöppen runt målgården förra säsongen

                 • Kommentar avatar
                  Mattias, 1 månad sedanSvara

                  Enigt Hockeynews har Frölunda lagt bud på Ilari Melart, 32. Herregud, måtte det då bero på att vi först fått nej av Folin, 29 - yngre, bättre och från Göteborg.
                  Fattar ingenting.

                   Kommentar avatar
                   Allen , 1 månad sedanSvara

                   Håller med! Folin måste väl vara huvudspåret? Varför får dom inte hem han ? Lite roligt när man ser undersökningar av vad spelare helst skulle vilja spela i SHL, där vinner Frölunda. Men ändå verkar dom få långt från alla. Matchar dom inte lönerna , tror ni?

                   Kommentar avatar
                   Mattias, 1 månad sedanSvara

                   Tror absolut de matchar lönerna. De betalde MRO 160´i månaden. Inget lag i SHL har så höga löner för spelare i en fjärdeline (ja, Lasukedjan betraktar jag som en fjärdeline). Budar de på Melart känns det lite...desperat? Finns ju många intressanta backar i Europa och Nordamerika utan avtal. Melart lär heller inte vara billig.

                   Kommentar avatar
                   Allen , 1 månad sedanSvara

                   Håller med, fattar ingenting. Melart 32 och skadebenägen.. Har dom tappat det helt i Frölunda?

                   Kommentar avatar
                   Tobias , 1 månad sedanSvara

                   Inte alls dumt! En spelare jag predikat för.. kan va en gris, spelar tufft o göra en hel del poäng !!

                   Kommentar avatar
                   Manne, 1 månad sedanSvara

                   Det finns kosing, så det är inget problem. Problemet ligger snarare i hur man förvaltar de. För höga löner på spelare längre ner i hearkin. Just ja, glömde bort... Alla är första/andrekedje-spelare.

                 • Kommentar avatar
                  Anders, 1 månad sedanSvara

                  Ja över Växjös försvarsspel som varit grymt.
                  Varför tog man inte inte in Folin?
                  Pengar eller va?
                  Sigalet var ju ok i slutspelet men grönlund och ekbom gör ju ingen glad.

                  • Kommentar avatar
                   Tobias , 1 månad sedanSvara

                   Melart sa jag tidigt att han skulle va perfekt för Frölunda, skulle nog få utveckling duktigt på Norlinder att ha honom bredvid sig ...

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Ja. Skulle Melart spela med den självklarheten som han gjort i Växjö, då växer vem som helst utav backarna som skulle spela med honom. En trygg pjäs. Det behövs en offensivt stark back också.

                  • Kommentar avatar
                   Mattias, 1 månad sedanSvara

                   Melart är bra. Men mycket hellre Folin.

                   • Kommentar avatar
                    Simon, 1 månad sedanSvara

                    'Kålle' menar ju att Folin redan är klar, enligt en "säkra källor". Frågan är bara hur trovärdig skribenten själv är.

                    • Kommentar avatar
                     #18, 1 månad sedanSvara

                     Ja grattis som fan till Växjö som vann guldet. Knöt till sig spets under säsongen och rev kontrakt hit och dit. Men nu är guldet utdelat, firandet av guldet får vi anta blir sådär och 8 personer i publiken kunde ju för all del vara där och fira med laget vid slutsignalen. Nu blir det det intressant att se vilka pengar Växjö har att leka med när nästa säsong skall rustas inför. En säsong som kommer att spelas inför ljudliga kulisser åtminstone. Kanske ett kommande slutspel som kan komma att avgöras inför fulla läktare. Kanske är jag aningen ogin eller rent av cynisk nu, men jag hoppas verkligen att Frölunda, likt Djurgården har hållit i pengarna och spelat av den här säsongen så billigt som möjligt. Det ger i sin tur muskler att värva riktig spets när publiken kommer tillbaka. Vi är 12004. Vi är tillsammans. Vi vinner och förlorar tillsammans. Att vinna SM guld inför 8 pers i publiken... tja.... ingen glädje varar för evigt, men viss glädje är faktiskt bra mycket kortvarigare än andra.

                     • Kommentar avatar
                      Johan, 1 månad sedanSvara

                      En bättre defensiv lär vi kunna fet glömma med den nuvarande backbesättning och sättet Frölunda med Roger och Co i spetsen vill spela på....
                      Undrar hur länge det dröjer den här säsongen innan försvarsspelet havererar och de onödiga/billiga baklängesmålen börjar trilla in igen... Så fort det inte går så enkelt som Roger, spelarna tror kommer det bli samma problem som tidigare!
                      Övertro, nonchalans och "hybristänk" leder bara till stress, slarv och dåligt självförtroende, dålig harmoni etc...


                      Lämna en kommentar