On the road again – tror det är bra för Frölunda


► Frölunda ska ut på resa, tre bortamatcher på fem dagar.
► Tufft? Nja – snarare tror jag det är jättebra i det här läget, sannolikt precis vad som behövs.
►På torsdagen bjuds ni förresten på ett långt snack med sportchefen Fredrik Sjöström. Försmak redan här.

Rakapuckar.com bild

NI ÄR MÅNGA som är kritiska till säsongens upplaga av Frölunda, en del av er långt över gränsen för vad jag tycker är rimligt, men … hey, jag förstår hur det är att vara passionerad supporter.

Nå, jag satte mig ner med Fredrik Sjöström i dag, vi pratade länge och mycket om ditt och datt, jag tycker det var ett öppet och bra samtal, om det framgår i skrift återstår att se.

Ett citat: ”Det har inte gått exakt som vi förväntat oss, som vi hoppats, men vi har fortfarande ett väldigt bra utgångsläge. Vi känner själva att vi har potential, ett lag som kan gå långt om vi får till det.”

Ett till: ”Vi vet att vårt sätt att jobba tilltalar många, men kanske inte alla. Sedan är vi kräsna med vad vi vill ha. Kanske är vi för kräsna. Kan vara så också.”

Så, mer blir det torsdag morgon, eller förmiddag. Beror på hur jag  sover i natt.

Rakapuckar.com bild

***

Frölundas ger sig ut på en intressant resa över de kommande dagarna.

Matchschemat:

Torsdag: Karlskrona (b)
Lördag: Skellefteå (b)
Måndag: Djurgården (b)
Tisdag: Djurgården (h)

Det blir buss fram och tillbaka till Karlskrona, träning i Göteborg fredag, flyg till Skellefteå lördag, flyg direkt till Stockholm, ladda där under söndagen, match måndag, sedan hem till Göteborg.

Och varför är det så bra då? Tja, jag tänker så här:

Frölunda har haft problem att få med alla på båten, vare sig det handlade om säsongsinledningens mer traditionella hockey eller den nu något rakare, enklare, snabbare.

Den här gängen ska ut på resa – och kanske växa på vägen?


Lite för ofta har jag hört både tränaren Roger Rönnberg och spelare säga saker som att ”alla måste följa systemet” och ”alla måste spela i vår struktur.”

På resande fot kommer spelarna närmare varandra, tillbringar tid i bussar, flygplan, på hotell.

Perfekt möjlighet att verkligen komma samman som grupp, läge för alla individer att bli en del av ett kollektiv där alla drar åt samma håll.

Alla måste kunna lita på varandra, det var så det såg ut när det gick som bäst i december och början januari.

Om Frölunda avslutar grundserien samlat och starkt kanske vi tittar tillbaka på de här resdagarna i slutet på januari och känner: ”Det var här det blev riktigt bra”?

Rakapuckar.com bild

***

I natt spelar Hartford Wolf Pack mot Utica Comets i AHL. Det har snackats om det här ska bli Lias Anderssons första match. Kul, i så fall. Då är axeln okej. 

För er som glömt vad som gäller: fram till 15:e februari kan Lias fortfarande komma tillbaka till Frölunda.

TILLAGT torsdag 10:02: Jodå, Lias Andersson debuterade, var +1 i AHL-debuten, vann tekningen i egen zon och fick ett andraassist när Hartford 4-3-vann (förlängning) i natt. Spännande att följa fortsättningen.

***

Mer AHL, glädjande rapporter om Lukas Bengtsson som ju förra vintern gick igenom ett helvete när han diagnostiserades med POTS syndrom.

Nu har han dessutom varit skadad sedan en bit in i december, men äntligen börjar det bli dags för comeback, hör jag.

Lukas är en back man skulle vilja se hel och frisk ett tag; tänk om han då kunde ta steget från Wilkes-Barre/Scranton Penguins till NHL och Pittsburgh.

***

Det går inte fort med uppdateringarna på Frölunda Indians webbsajt.

Johannes Johannesen lämnade klubben i slutet av november och flyttade hem till Norge. Hm.

Och Jan Mursak och Adam Pardy, nog skulle det väl gå att lägga in bilder? 

Men vad fasen, jag kanske bara är gammal och gnällig ...

***

Johannes Johannesen gör förresten Mattias Nörstebö och Mats Rosseli Olsen sällskap i Norges OS-trupp. Ni ser hela om ni klickar här.

*** 

Här nedan snackar Ryan Lasch – för den som vill se och höra. 

Kom tillbaka i morgon sedan, för den där långa Fredrik Sjöström-intervjun.

***

Lite Karlskrona-nytt till sist: anfallaren Henrik Törnqvist har ju flyttat tillbaka till Linköping, men backen Akim Aliu är spelklar till i morgon kväll.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

  Nej, verkligen inte gnällig (eller gammal) har man en hemsida, ska den väl vara aktuell och gälla? Jag har gett upp och slutat läsa där...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jo, man tycker ju det. Karlskrona tog blixtsnabbt bort Henrik Törnqvist, såg jag.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Frölunda ska vara en professionell hockeyklubb, men hemsidan är allt annat än professionell. Ofta felstavat eller felskrivet, sedan som du säger segt med uppdateringarna. Tumme ner!

 • Kommentar avatar
  Johan L , 2 år sedanSvara

  Ånej inte är du gammal och gnällig. Håller med om uppdatering på sidan. Inte kollat mycket det sista iofs, men Leman - klass är det inte :) Hur många spelare blir borta till OS egentligen. Inte lär Lias komma så snabbt, om han kommer alls. Eller spelar OS för den delen. Ser fram mot morgondagens snack.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lias kan du nog glömma i det sammanhanget. Nörstebö (om hel), Rosseli Olsen, Dahlin, Joel, Mursak ... det är väl de fem.

   Kommentar avatar
   Perra, 2 år sedanSvara

   Tråkigt för Lias om han missar OS, men bra för Frölunda om han kommer hem. Lias kommer garanterat med nästa OS NHL-spelarna får vara med, om utvecklingen håller i sig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tror inte han kommer hem. Snarare så att Rangers behåller honom. Men ... man vet aldrig, hux flux kan han vara hemma. Går fort i den här branschen. Men Grönborg kan ju inte vänta på honom, det har jag svårt att se.

   Kommentar avatar
   Johan L , 2 år sedanSvara

   Är Olofsson avskriven helt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, det tror jag aldrig var aktuellt. Verkar som André Pettersson tar den ena av två kvarvarande platser, då måste den andre vara en center.

   Kommentar avatar
   Johan L , 2 år sedanSvara

   Ok, tack. Har inte följt det SÅ noga. Bara läst namnet någonstans. Men det är ju bra för Frölunda då

 • Kommentar avatar
  Bengan, 2 år sedanSvara

  Om man har en sida som Frölunda, som dessutom vill vara en klubb i framkant, hur tänkte se där, tar ca 10 min att ta kort och uppdatera, dåligt. Annars kan jag inte vara så kritisk mot resultaten, så klart vill jag att skall vara klockrent, men har sett sämre och bättre, hoppet lever. Ta sovmorgon du, vi behöver dig och dina rapporter inför slutspelet, var vi än hamnar i tabellen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Åh, det var länge sedan jag kunde sova speciellt länge. :) Det blir nog ett epos här inne på morgonkvisten, fast jag kanske väntar till dess att alla läsare vaknat ...

 • Kommentar avatar
  Håkan G, 2 år sedanSvara

  Svårt att se att det skulle vara en fördel med en road trip. Snarare önsketänkande, kanske är du för passionerad supporter ;)

  Det som räknas just nu är att man litar på en målvakt, litar på våra formationer, litar på vårt spelsystem och litar på våt tränare (!?). Jag tycker att Rönnberg har klarat sig billigt undan den här säsongen.

  Nu har man valt att tycka att poängskörden rättfärdigar dåligt (?) spel. Vi har haft väldigt många uddamålssegrar i år och det kunde ha varit mycket värre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Haha ... varken supporter eller lagd åt det önsketänkande hållet. Däremot har jag varit reporter i 30 år och vet att den här typen av resor kan svetsa ihop en grupp.

 • Kommentar avatar
  robert ström, 2 år sedanSvara

  Hur kommer det sig att du sover så dåligt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Äh, så farligt är det inte, och nu har jag fixat melatonintabletter.

 • Kommentar avatar
  Abris , 2 år sedanSvara

  Längtar till OS, blir inte ledsen eller bekymrad över att Frölunda tappar runt 5 spelare, jag är stolt över det som ständig medlem i föreningen, och jag blir ännu mer stolt om de 5 spelarna ersätts av juniorer, många unga spelares dröm att få dra indianen över bröstet och någon ny kan få den drömmen i uppfyllelse, så man ger nästa talanger en rik erfarenhet och motivation... jag längtar till OS

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Kul att någon känner så – längtar till OS. Mycket nöje, önskar jag dig. Och visst är det en fin chans för de som får ersätta Joel & Co. :)

 • Kommentar avatar
  Jesper C, 2 år sedanSvara

  Är ju enkelt för Frölundas supportrar att vara lite negativa då en viss videocoach sagt att FHC borde landa på över 100 poäng i grundserien. Det snackades länge om att spelplanen, coacherna och spelarna var med på noterna, ungefär som om att publiken och reportrar skulle börja tro på det. Mycket senare öppnat Rönnberg upp, berättar att de får bygga om osv. Själv sitter jag som sagt på min fasta plats och tittar varje hemmamatch, det är inte många matcher jag sett ett guldlag i Scandinavium. I alla fall inte av hemmalaget. Samtidigt, när det stämmer så stämmer det verkligen, så nog kan det ligga något under du säger HL. Att Joel och Pardy kan sprida lite av sina äldre visdomar till de yngre under en längre resa. Att kedjorna snackar ihop sig lite, rensar luften och börjar hitta rätt. Eller så sätter de bara lurarna på huvudet och längtar efter värmen som alla andra som pendlar ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det har jag missat, när sa Erik Lignell att de borde landa på över 100 poäng? Men jag tror verkligen på det jag skrev, det här är en bra möjlighet att komma samman. Om inte alla sitter i sina hörn med lurar på, förstås. ;)

   Kommentar avatar
   Rasmus, 2 år sedanSvara

   http://www.gp.se/sport/ishockey/fr%C3%B6lunda-m%C3%A5ste-bort-fr%C3%A5n-k%C3%A4nslan-av-kr%C3%A5ngel-1.4727179 RR som säger det, men statistiken kommer ju från Erik.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja du, det där med att lita på statistik, att man "borde" saker "om" ... jag är ju hälsosamt skeptisk där. Inte anti, men hälsosamt skeptisk.

   Kommentar avatar
   Jesper C, 2 år sedanSvara

   Tack för att du grävde fram det åt mig :) Hade glömt av att det var RR som sa det men kontentan är densamma.

 • Kommentar avatar
  John, 2 år sedanSvara

  Det finns ju liksom 10 lag som kan gå långt om de får ihop det...

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Till och med Rögle kan säga att man kan ta sig till slutspel och gå långt ”om man bara får ihop det” för dom har ju faktiskt slagit självaste Växjö. Älskar det klyschiga ”om vi bara gör det vi ska” ”får vi bara ihop det”

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Samtidigt tycker jag det är av visst intresse att skriva vad folk ändå säger. :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Jaja, absolut! På inget vis kritik mot dig Henrik! Bara belyste det faktum att det finns nog ingen klubb i hela SHL som säger ”tyvärr hjälper det inte om vi spelar precis som vi vill, vi kommer inte räcka till ändå” ”vi har för svag trupp, vi är beroende av att motståndarna inte kommer upp i nivå” och det ska man givetvis inte säga heller, man måste ju tro på sitt lag.

   Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   En kritisk följdfråga hade varit intressant. Om man inte vill vara megafon åt FHC.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Klart det är så, Nolte. Bara skojar med er, tog det inte alls som kritik.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Synd om du tycker jag är en megafon för Frölunda, John. Så upplever inte jag det, men självfallet har du rätt att tycka så. Sedan är det ju så att man inte kan komma med en motfråga till precis allt, vissa saker har man belyst ett antal gånger, det blir liksom inte bättre att ÄNNU en gång fråga: "Men hur ska ni få fram det då?" Nå, respekt för din åsikt. Du kanske tycker den här texten är "megafonisk" också, men läs gärna ändå. :) http://www.rakapuckar.com/blog/oeOVBjnKExzgPmA

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Okej, bra att du inte tog det så :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   :)

 • Kommentar avatar
  LG, 2 år sedanSvara

  I höstas "sågade" Rönnberg spelarna/spelet den senaste tiden sågar han sig själv o de andra ledarna. "det är vi som skall se till......." Lågmäld fråga blir ju då. Varför gör Ni inte det, då?
  Jag TROR att Frölunda har Sveriges i särklass största (personalmässigt) kansli så de borde verkligen kunna hålla siten uppdaterad.
  Jag TROR också att roadtrippen bidrar till att "kitta" ihop gänget.
  Hoppas slippa höra fler "vi måste...." oavsett resultaten i de närmsta matcherna. GÖR det NI måste!


  Lämna en kommentar